Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ja. Pont erre akartam rávilágitani. Hiába köpitek vágjátok meg találtok ki jo dolgokat, tök értelmetlen.
Egy nálad kevésbé kreativ ember is simán elver, ha gyorsabb..
Toltam vele én sokat tudom mi a dörgés.
Pont stratégia veszik el belõle egy átlag playernek.
Amivel te jobb vagy lvl 6-nál az az, hogy tudod kivülrõl a coh codexet vagy mi itt a neve..
Lvl 9-nél aki jobb ,az azért jobb mert gyorsabb mint te..
Most ennek a két dolognak a kombinácioja adja a szinted..
Most attol hogy az utra leraksz egy aknát meg homokzsák mögé bujsz nem lesz stratégia.. ahol meg a stratégia kezdõdne, mert amugy lenne bent , ott elfogy a micro..
Nho de ha szeretitek hát lelketek rajta. Nekem ezért nem tetszik amit irtam.
Ha olyan játékot akarok amibe az dönt ki gyorsabb, meg tud többet kattintani tolok FPS-t. Ez számotokra annyivel több , hogy kell több száz ora amig megtanuljátok a szabályokat ^^ nekem nem errõl szol a játék.

Nha peace.. nem Offolok itt nektek..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Egyet értünk, csak nkeem tetszik ez a játék igy is, hogy bekorlátoz a micro, ezzel tisztában is vagyok, és ugy sem tetszik a Dow2, hogy esetleg nem korlátozna be. Ez van, nem tudok mit csinálni vele, nem azért játszom egy játékkal, mert abban esetleg magasabbra tudnék menni a tabellában, hanem szimplán csak azért mert mondjuk jobban tetszik mint a többi...
Hmmm, nem feltétlen kell hogy tabellán látszódjon a tudás, Urmy.

Nekem mindig örömet okozott minden olyan stratégiai játék mélyére látni, amit szeretek, tudni mi miért történik, akár még ha csak replayt nézek, akkor is.

Az hogy én milyen szinten játszom, nem igazán vág ide, annak a micro sebesség a szûk keresztmetszete, én úgy gondolom, nem a tudás miatt nem vagyok a Top 100 ban.

Ez a tudás, ez arra elég, hogy egy átlagos játékossal, aki nem igazán van képbe, elbánjak, vagy egy olyannal, aki nagyon jó adottságokkal rendelkezik, tisztes meccset játszva ellenállást kifejtve tudjak kikapni. Erre elég.
És nekem ez elég.

Nem törekedtem sehol sem a magasba, nem élveztem a magas szintû playerek ellen a játékot, még ha nyerek is, über megterhelõ folyamatosan minden idegszállal koncentrálni, és 1v1ben LV.9 nél töröltem minden accountomat, mikor lv.10 hez közel ért, PE vel és WM el is jópárat.

Kb ezen a szinten lehetek, ez nem sok, de egy tisztes átlag azért megvan, én úgy gondolom.
😛 Öreg vagyok már, nha jo nálad egy 10-el kevesebb, de épp ezért szar a coh..
Ez egy örült "játék"
http://www.youtube.com/watch?v=QIHF8mmlPH8&feature=relatedCrazy

Ez nem stratégia, ez egy kapkodos szar.. Betanulod a BO-t és utánna kb az dönt mennyit tudsz kattintani..
De ezt te is belátod ^^ akkor minek ezt a sok baromságot összeirni ??
2 dolog kell ide sok idõ meg gyors kéz..
Dow 2-be sem gyors kéz nem kell se sok idõ ^^ mégis van jo meg rossz player..
AMugy én 24. vagyok dow 2-be és nem 17 éves vagyok..
Ebben sosem lennék top 100-ba és nem azért mert egy hû de komplex nagy startégiát igénylõ valami , hanem mert képtelen lennék végigvinni azt egérrel amit fejbe kitalálok..
Ahogy ti sem tudjátok ^^ ezért szar..
Ennek a Cannonballnak ennek jovan, õ lehet megcsinálja amit akar de egy startégiai játékba ne már a micro korlátozzon be..
Nha de ti tudjátok azért olvasgatom amit irtok néha de olyan mint a vicces ujság 😊

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Valóban nem vagyunk 100-asak... Hány éves is vagy? Tisztában vagyok vele koromnál fogva, hogy sosem leszek top100.
Inkább nézzétek meg szenvedésem vet3-as storm hordáimmal...
Any advice?

Hát ezen beszartam.. A többin is..
Csak ez a sok összehordott tudás aztán mire elég ? Hányadikak vagytok a tabellán ?
Van e itt top 100 player ?
LOL .. ezerben sem vagytok bent .. és ettõl olyan vicces az egész ^^
Vak vitatkozik a világtalannal arrol hogy hány galamb ül a droton .
Ez ad olyan pikantériát Zsoci írásainak, ezért imádom, és õ a legnagyobb netes arc..

😊
Én nem húzom le a DoW2-öt. Némileg ízlés kérdése a dolog, azon meg felesleges vitatkozni. Szerintem a CoH jobb, de ha valaki a W40K világában akar hentelni, azt is megértem. Én is töltöttem vele pár kellemes órát. Jó volt. Pont.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

Ja, a gagyi Dawn of War 2-õt nyomatják helyette, azzal nagyobb a sikerélménye average joe-nak.

Szerintem a THQ (pontosabban a Relic) inkább a DoW2-re koncentrál mostanság. Napjainkban az az újdonság, az pörög, abban van a pénz.

Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700

És te mivel tolod mostanság? PE-vel voltál nagy spíler. Az US-t nem komáltad, de toltad vele egy ideig. Tudtommal a brit távol áll tõled, marad a WM?

Hi!
Tudtok vmi uj patch-rõl, kiegészítõrõl, vagy COH2-rõl?
A relic meg a THQ ennyire szarik mar erre a fasza jatekra?
CAC az USás, nem én^^, de egy kicsit konyítok az US hez is igen, az elméletet tudom velük szépen, ezt gyakorlatba nem tudom jól átültetni sokszor, sajnos.
Fifus: De nagyon is fura, a KCH nak semmi keresnivalója szerintem T4 ben, de ez balance kérdés már igazából, T3 on több értelme lenne szerintem...

Bekefi: Ha a WM halftrackot kérdezed, akkor azt sokszor megéri, igen,fõleg hogy hamar van, T2-n, és ugye mobil Rfc pont, egy pioért mg-elöl, hátul, olcsó, jól supressel stb. Késöbb ha kell, lehet Stuka belõle, az is aranyat ér. Az US halftrack, az érdekes, azt sokat nem gyártanak, nem rossz egység, csak ahonnan már az jön, M8 szimplán annyival többet tud, hogy nem gyárt senki sem szinte US halftrackot, inább az M8/T17+AT gun kombó megy.
A supply yardban, igen, nagyon is megéri kifejleszteni a cuccokat, ugyanis az US egységek fenntartási költsége alaphangon a duplája, de van amelyik a triplája a WM es megfelelõjének. Ez ugye azt jelenit, hogy fele-fele mapnál, ha ugyanannyi egységetek van a pályán, minden kill nélkül is, neked jóval kevesebb manpowered jön be, mint a Wm nek, egy hosszan elnyúló játéknál meg, nem mindegy, hogy neki 45 percig mondjuk 280 al jött az MP percenként, neked meg csak 240 el, ami ha megvan a supply yardos két fejlesztés, jöhetett volna neked is 280 al kb... A supply yard az összes pályán lévõ egységednek 20% al csökkenti a fenntartási költségét, a két fejlesztés pedig egyenként 25-25% al még.
Egy US Ranger squad alap helyzetben, supply yard nélkül, 17.28 Mp-t sziv el tõled percenként, csak azért is akár, hogy a bázisodon pihen, ha megvan a supply yard, és a két fejlesztésed, ugyan ez a Ranger squad, 17.28*0.8*0.75*0.75=7.776mp be kerül már neked csak percenként. Ez nem csak a gyalogságra, minden egységedre igaz. Nagyon nem mindegy. Azt mondják a Pro-k, ha sok a ranger/airborne a pályán(ezek ultra drágák fenntartásban) kötelezõ a Supply yard fejlesztéseket megvenni, de amugy is, a gazdaságod barátja, tehát ahogy huzodik egy játék US el, és van fuel, meg kell venni.

WSC-t helyzet diktálja, hogy megéri e venni, általában ha tudsz sniperezni, nagyon megéri PE ellen(mindne lövése-45mp) és DEF doktrinás Medic bunker spamos WM ellen is kötelezõ, a mortar a legjobb counter a bunkerekre,ami hamar elérhetõ. A doktrina szerintem lényegtelen, hogy mit választasz hozzá, csak akkor nem, ha WSC kezdést nyitsz, ami szerintem 1v1 ben túl rizikos, barack kezdés az ajánlott, de ha mégis WSC opening van, airborne-vagy inf ajánlott mellé, hogy legyen valami gyalogosod az engik mellé(airborne vagy ranger ugye, térkép szélérõl)
A Fraps a megoldás a te gondodra.
A KCH vs Storm-ra még az én összefoglalásom a helytálló, a tiéd csak -ahogy magad is írtad- blabla. 😉

Lenne egy-két kérdésem. Most elkezdtem többet játszani amikkal és wm-el, de van pár dolog amiben nem tudok dûlõre jutni. Elõször is megéri halftrackot gyártani? Jópofa, h kipótolhatom mellõle az egységeim, de egy ügyesebb player könnyen elintézi szegénykét. Másodszor megéri kifejleszteni a suply yard-ban a cuccokat?
Harmadszor pedig mikor éri meg wsc-t építenem? Milyen doktrinát használjak, ha felhúzom?

A remény országában soha nincs tél.

Replay-t a népnek! 😄

Nem fura, hogy a KCH T4-es egység?

Gondolom azért a szövetséges oldalhoz is konyít valamelyikõtök egy kicsit. 😄

Szóval lássuk azt az 1v1-et!

Cac, 5 napot most itthon vagyok, annál félelmetesebbn is ráérek mint gondolod😄 Doktrina másik ágán is elindulhatok, de igazából Tiger is a Storm oldalán van, a Blitznek az az ága 10x többet ér, ahol storm a kezdõ unit. Onnan 1Cp -s elsõ assult nade ér valamit, tudod mit, még azt mondom, normál esetben, kurvára belefér az is, mire valaki T4 be ér^^.

A pályaeditorral készített pályákon, sajnos nem lehet menteni, ugyhogy ennyi meg egy bambi.

Az oly rég feltett kérdésedre pedig, hogy melyik a kraftosabb, a válasz az, hogy a vet0-ás, nem upgradelt storm is REAL helyzetben még anti inf szerepkörben is jobban használható, mint távolsági harcos, viszont ugyan abban az assault szerepkörben, fejlesztések után, mint a KCH, szintén mp44 el, már jobb abban is, vet2tõl fölfele.
És olcsobb a reinforce.
És láthatatlan.
És kevesebb a fenntartási költség.
És kevesebb xp-t adsz halálnál az ellenségnek.
Blablabla...
<#mf1>

I Robot
Óbazzzeg! Arra még véletlenül sem gondoltál, hogy a doktrina fán a másik ágon indulj el? 😄

Egyébként grats a lelkiismeretes munkádért! Videó, replay limkek? 😊
Tehát az oly régen feltett kérdésre a válasz: long és med távon jobb a storm, shortban jobb a KCH.

Te tényleg valami félelmetesen ráérsz. 😊

Haha, játszhatunk, de KCH vs Stormot nehéz lesz elõidézni egy játékban.

I Robot^^
Zsoci egy robot!

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

Miért nem nyomtok le CAC-al 1v1-ben egy meccset? A visszajátszás elemzésével egy hétig is ellennénk. 😄

Haha, piszkosul ráérek ám, nem jó emberrel kezdtél CAC^^, arra szeretnék írni most egy választ, amit lentebb írtál, hogy "simán lehet az is, mivel doktrinális egység, hogy 2Cp késöbb jön össze, mint a T4",--->fel kell világosítsalak, NEM lehet ilyen eset, normál körülmények között, én ugyanis próbáltam laboratóriumi körülmények között easy ai ellen játszani egy olyat, hogy amennyire csak tudtam, NEM HARCOLTAM direkt, hogy ne termelje nekem a Cp-t a leölt ellenségek xp-je/elvesztett egységeim xp-je(ami ugye mindig felével jóváíródik neked is Cp-ben,aki elvesztetted, és dupla annyival meg az ellenfélnek, aki leölte a command pontokban). Na így azt az eredményt kaptam, hogy a legáltalánosabb WM játékban, a T1 épület, T2 épület, T4 épület önmagában való felépítésével, MINDEN ellenséges egység ölése nélkül/saját egység veszítése nélkül, megvan a 2 Cp. És ez így is elborult egy faszság, mert ember ellen te az életbe nem fogsz ugy eljutni T4 be, hogy nem ölsz meg egy szaros engi-t se, és nem veszites egy pió membert sem. TEhát ez az állításod még a laborban is megdõlt, nemhogy a való játékban... HA easy ai ellen olyat tud valaki csinálni, hogy eljut T4 épülethez, azt megépíti, anélkül hogy elötte tenne T1 épületet, meg T2 épületet, akkor lehet ezt megcsinálni, de akkor is csak úgy, ha közben totálisan kerülni tudsz minden konfrontációt a géppel. NA egy olyan játékhoz meg ember ellen, pláne csak sok sikert tudok kívánni akárkinek, akinek ez célja, hogy 2Cp-nél hamarabb legyen T4^^

Haha, reggeli agymenés😄
Meg sem vártam, hogy szépen megkérj, és megcsináltam ezt az idióta tesztet, és bizony, 4szer lefuttattam, mindben 8-8 squaddal, a végeredmény pedig: Long rangen ugy elhullanak a KCH-k, mint a legyek, ott kb. legrosszabb esetben is mire eliminálódik egy full KCH squad, a stormos fiuk veszitenek 1 embert a 4 bõl, de az esetek 50-60% ban egyet sem!!! Med rangen még mindig sima win a stormoknak, ott álalában 2 fõ marad a 4bõl, mire kiktatnak egy KCH-t.

HA azonban azonnal elindulsz a KCH-val ahogy meglátod a Stormot, ami fedezék nélkül, egy marha nagy pusztaság közepén állva, és várva a halált, retreat nélkül(kicsit irracionális, de a kedvedért igy csináltam), mire beérsz az Mp44 nek megfelelõ lötávba, a KCH legtöbbször veszit egy tagot, de ott a 2 mp44 már hamar leírtja a Stormot, amik viszont még halálukig legtöbbször sebeznek annyit, hogy egy tagot még magukkal visznek, de ha nem, akkor is a KCH ami megmarad 2 fõ, az 10% hp-n marad. Ha ezt reális körülmények közé helyettesíted CAC, én ugy gondolom be kell lásd, Storm ahogy kijön 2Cp-ért is, JOBB egység mint a KCH, T4 rõl...

Ugyanis nézzünk pár játékban elõforduló REÁLIS dolgot:

1. lehetõség:

Long rangen, 1-2 sec ig maradsz véletlen, mielött azonnal indulnál, pluszban, mert csak akkor veszed észre, máshol voltál a mapon,stb egymillió oka lehet ilyennek---> annyival késöbb indulsz el,hogy jó esélyed van arra, hogy mire odaérnél, nem 10-15% hp val a KCH-d nyer, hanem pont ennyivel kikapsz(ez másodpercek kérdése, és szerencse kérdése is, hogy stormoknak mennyit számol találatot a gép mig hozzájuk érsz, kicsit ilyen riflemen-volks párhuzam ez, kch a rifle, storm a volks).

2. Lehetõség: Cover használata, ez ugye alap, minden hülye használ fedezéket, na ez innentõl, nincs mirõl beszélni, 2 lehetõség van: Vagy elindulsz a KCH val, a fedezékben álló Stormok felé, akik mire odaérsz, szépen rádsebeznek, majd fedezékbõl agyonlõnek, vagy pedig NEM indulsz el feléjük, mert látod hogy fedezékben vannak és agyonlõnek, igy értelmetlen, ebben az esetben meg az áll fenn, kedves CAC, hogy long-med range-n,csak ugy simán, mint bármilyen cover nélkül is akár, lõnek agyon. Választhatsz, melyik tetszik???

3. lehetõség ami elõfordul még játékban: Vegyük azt a vegytiszta helyzetet, ami ritka, hogy megint nincs Cover, és nem 1-2 secel is akár késöbb indulsz el,hanem azonnal a KCH val, DE!!! mondjuk a 4 fõ stormon kívül, még egy szaros volks vagy mégjobb pió, keresztülfut-elfut melletted stb, és onnan bekapasz kb. egy -vagy két lövést. Ebben az esetben, már nem marad meg a +10-15%hp-d, és megint veszítesz.

4. Ne adj isten, 2 Storm van, 2 KCH ellen, vagy még több még több ellen stb. --->Itt már bejön az, hogy focus fire, az mindig annak dolgozik, aki távolról jobb, mert lapritják nagyon a rohamozót mire odaér, és a 2 squad szinte sértetlen stormal, megint nem ér sokat már a 1 megmaradt KCH, ez megint rifle-Volks párhuzam.

És végül, a realitás az, hogy ha ennyire belemegyünk, legyünk õszinték, aki elindul rohamozni a KCH-val(mert különben long-meden simán fossálövik, tehát muszály)az embert FOG VESZÍTENI, aminek darabja 60mp, és 4xp-t ad az ellenfélnek, ami rengeteg, és nagyon jó az ellenfelednek, addig a Stormokkal mindig védekezõ szerepben maradhatsz, ugyani Szuper távolsági harcos, neked nem érdeked közel menni, megbujsz egy coverben, és minden infet ölhetsz, de ha rád is támadnak, és valamibõl kifolyólag(pl. 1 stormot támad 2 KCH)vesziteni fogsz ha maradsz, te megteheted, hogy lõsz ameddig neked áll a zászló, majd kiiktatva egy -két KCH tagot, mikor nagyon közelre érnek, nyomsz egy retreatet. EZ a valóság Cac. Ezt jobb játékosok bizony így csinálják. És akkor megint az van, hogy KCH val rizikós elindulni, de ha össze is jön, hogy beérsz, az a szemét enemy player, nem mindig várja ám meg retreat nélkül, hogy leöljél mindenkit, de te veszíteni fogsz nyersanyagot, mig odaérsz.

Számomra ezek egyértelmû dolgok voltak eddig is, de hogy csináltam 4x8 tesztet, ki merem jelenteni ezt is, hogy a VET0-s, nem upgradelt T1 es 2cp-s Storm is többet ér, reális harchelyzeteket figyelembe véve, mint a T4 es KCH. Ahogy aztán halad elõre a játék, ez csak méginkább igy lesz. NE vegyetek KCH-t, ha van Stormra lehetõség, totál rábaszás, csak ha Snipert kell kergetni(erre én mondjuk bike-ot használok/counter snipert), vagy ha gyönyörködni szeretnétek egy már megnyert játékban a KCH-k szép egyenruhájában(sztem ebben van a legnagyobb ráció, ilyet néha én is csinálok^^) Jah, és még egy dologra lehet jó, ahogy CAC mondta, nagyon faszán lehet vele MG-vel szemben futni. Én azért ezt nem ajánlom senkinek, inkább kerüljétek meg^^

Hajrá magyarok!!!😄
Mirror modnak jobban örültem volna. De látom, így hogy szorult a hurok már kibökted a lényeget. Ugyan egy kis körítés még belekerült a hatótávokról, de nem vagyok telhetetlen. 😊
Csak azt nem értem, hogy ha "a számokból anélkül is tudom hogy a T1 es stormot összeengedve a T4 es KCH-t...lenyomja közelharcban" akkor minek volt a többoldalas okfejtés, amikor többször hangsúlyoztam, hogy csak ez volt a kérdés?
A T1 Storm ugyan megint hajlítás, mert doktrinafüggõ egység, lehet, hogy késõbb lesz elérhetõ, mint a T4-es KCH. Ezt szintén ne feledjük.

Ugye arra azért emlékszel, hogy a Marder jármû, az airborne meg gyalogság? Mert ugyebár az azonos fegyvernemben hasonlítottunk össze 2 egységet. Arról nem is beszélve, hogy egy vérnoob player vagy valami lightosabb AI Marderjét simán kifektetem egy RR nélküli ejtõernyõs alakulattal. 😉

Ha nem megy Cac a mirror modod, akkor ajánlom a pályaszerkesztõt(world builder), nekem azzal megy a teszt, annyi csak a történet, csinálsz egy mapot sajátkezüleg, nem sok dolgot kell cifrázz, hogy ne menjen rá fél napod, csak mondjuk 5 perc, és beraksz a mapra elõre egy Stormot, mondjuk player1 nek az oldalára beállítva, és beraksz egy KCH-t playerek 2 nek. Ennyi. Ahogy elindul a játék miután betöltötted, egymásnak fognak esni, de halálig nem biztos hogy marad a gép által irányított squad(a másik meg rajtad múlik ugye, meddig maradsz)ezért érdemes körbekeríteni õket valami tereptárgyal. Igy ha retreatel is a gép, 1-2 sec után, mikor rájön hogy nem tud kifutni a box-ból, megint megáll, és lõni kezd.
Ha szépen kérsz Cac, megcsinálom ezt neked alap Stormal, és KCH val, a saját "Training Grounds" nevû tesztpályámon😄.

És mivel a számokból anélkül is tudom hogy a T1 es stormot összeengedve a T4 es KCH-t, midnen fegyver upgrade, vet nélkül(ami hangsúlyozom, a valóságtól elrugaszkodott, totál kretén dolog, de ezen lovagolsz igyhát legyen meg a te akaratod) lenyomja közelharcban. Hangsúlyozom, csak short range-n, mert a long range-n (lötáv 35 tõl 13 ig), Mp44 szart se sebez szinte, a storm alap puskájával szemben. Med rangen is még az alap kispuskás stormok nyernek, csak nagyon közelre befutva(6-0 egység távolságig, itt már gyakorlatilag egymás mellett a két squad szinte), ott jön ki az mp44 ereje.

Cac, akkor a te vizsgálati módszereid szerint egy airborne osztag, az ugye nem kraftosabb mint egy marder😄? Mert hát ugye, alap airborne osztag meg sem sebzi a mardert, a marder viszont nagyritkán lelõ egy tagot, kb. szökõévben egyszer. Ebbõl felállíthatjuk akkor a játék másik nagy okosságát CAC, marder>>>Airborne😄???
Zsoci menthetetlen vagy. Te ISMÉT jössz mindennel: T1 nem hasonlítható a T4-gyel, "STorm még ráadásul más szerepkört is kitünõen el tud látni", és ISMÉT veterancy.
De értsd már meg, hogy nem errõl van szó, hanem kiragadva bármilyen helyzetbõl, stratégiából, stb MELYIK KRAFTOSABB A KÉT EGYSÉG KÖZÜL. Mert ugye ez volt a vitaindíto postom, melyre már többször is hivatkoztam, de sosem értem el, hogy megértsd: "Én ugyan imádom a Stormokat -tulképpen a kedvenc gyalogságom-, de a KHC (akiket meg tökre nem csipázok) nem kraftosabb náluk?".
Azt kérdeztem, hogy kraftosabb a KCH a vet II storm-nál? Nem.
Azt kérdeztem, hogy tud láthatatlan, gránátdobos, ezmegaz lenni a vet II storm? Nem.
Azt kérdeztem, hogy milyen egységek rohangálnak a pályán T4 idején? Nem.

Gondoltam most már csak kipróbálom, hogy melyik erõsebb, de valamiért nem müxik a wm vs pe és a mirror mod. Pedig régebben tuti kipróbáltam, és jók voltak.
Valaki esetleg tud a jelenlegi verzióval mûködõ mindenki-mindenki ellen modról?

Általában az elsõ taktikát játszák és ha az elejét sikerül túlélned akkor tul képpen vége a játéknak, mert vet3-as tankok ellen semmi nincs US-nek, A medic bunkerbõl meg az ingyen vet3-as gyalogosokkal úgy sem bír el.
Tényleg be lehet gyalogolni az mg-be a KCH-val, ilyet még nem láttam, de a hp hamar lemegy, valahogy a két fõs squad-tól meg félek. Bár fel bírt húzni egy VP-t, miközben lõtték. A stormmal elmentem az ellen HQ-ig, a települt mg-t ki tudtam shcreck-elni, mielõtt valaki rám lõtt volna. Mindketten vet2-esek voltak.

CdGalaxist tudom ajánlani pl, én 3000ft környékén vettem a Tales of Valort, az annyiért teljesen rendben van, és ugye több mintdent kapsz jóval mint az oppfrontsal...
Egy áron lenne a Tales of Valorral, és ott mind a négy hadsereg játszható multiban.

Vackor1024
Hali!

A kérdésem annyi lenne csak, hogy az Company of Heroes: Opposing Fronts-ot hol lehetne megvenni, mert sehol nem találom.

Nézd ez nem egyértelmû. Jobb esetben, jobb playereknek tervük vak, már ahogy látod hogy milyen ellenfeled lesz, és melyik mapon, tudnod kell, hogy nagyjából milyen útat szeretnél bejárni a gyözelem felé, és milyen stratégiát szeretnél tolni.

Beszéljünk most US ellenfélrõl.
1. Valószinû és legjobb stratégia 2 jöhet számitásba, az egyik, az T2 központú, medic bunker, bele MG, fogod a jó helyet számodra, van lehetõséged ugye erõs T1 et építeni, sniper+bike+mg, és ahogy tudsz, mész T2 re ebbõl, a Pak ért, ami sokáig ha jól van védve-használva, elég lesz majd AT nak, és Grenért. Ebben a stratégiában, kulcs szerep lesz a gyalogságnak, egész játék folyamán, de a T2 ig spórolsz fuelt, (t1 en nem kell, nem tudod mire költeni amugy sem, minden mp be kerül), és ahogy megvan a T2, NEM rohansz tovább T3 ba, épületet megveszed, és szögesdrót-tankcsapbdák-homokzsák, aknázás, pak, ha kell Schreck a greneknek, ezek után, ha itt vagy, de szükség szerint már T2 épület elött is, elkezdheted az inf vetet venni, Vet2 ig nekik. Ezzel jól elleszel, jó darabig, itt már nyerhetsz is akár, egy ilyen stádiumban,minden egyéb nélkül is. Késöbb ami kell, ki is hagyhatod akár a T3 épületet, go T4, onna P4 a legjobb választás, tank vet3 ig, ha kell, panther a végén. EZ a legáltalánosabb WM játék sztem. Extra fuel esetén, amikor megvan rá a fölös zsé, ezek után meg szokták venni infnek is a vet3 at is.

A másik, ami trükkösebb, agresszívabb játékot igényel, de cserében nem vagy védekezésre ítélve, te lehetsz az agresszor, egy gyors tech pumára, a T1-T3 strat. Ezt elõszeretettel párosítják Blitz doktrinával, mivel itt T2 épület nélkül is megvan a jó gyalogos, a Storm 2cp-nél. Ebben a stratban az átütõ eröt ugye akkor is a puma hozza, épp ezért, SEMMI inf vetet nem érdemes venni, addig legalábbis, ami kint nincs az elsõ puma. Ha elég gyorsan kijön, nagy bajt tud okozni, sok rifle osztag végét jelentheti, gyorsan tudsz területet szerezni, stb. Majd ott elötted áll, merre mész tovább: vagy érzel annyi lendületet magadban, a helyzetedben, hogy gyorsan Tech tovább T4 re, ilyenkor nem szabad vetre költeni, amig kint nincs egy P4 legalább, és el nem varja a szálat végleg, vagy megpróbálod megveti a lábad a megszerzett területeiden(ez akkor célszerü, ha nem biztos hogy hamar be tudod fejezni), ilyenkor viszont kelleni fog a T2, és onnan a Pak, mortar, Grenek akár a Stormok mellé, na ebben az esetben mehet megint az inf vet, legalább vet2 ig, mielött mész T4 be. WM nél egy a lényeg, ha infantry -t tartasz a pályán, az középjátéktól legalább nagyon ildomos Vetnek lennie, és a Vet1 WM inf az SEMMI, csak minimális gyogyulást ad nekik, azt azért veszi mindenki, hogy a vet2 -t meg tudja venni, az a grennek, és a Stormoknak, majdnem DUPLÁZZA a harcértékét. VEt3 a végjátékban finom, célszerü, de nem annyira talán, mint a tankoknak-P4 nek, Panthernek, off map Tigernek, ha azoknak megvan a Vet3, azután szoktam a gyalognak megvenni a Vet3 at. Viszont ezen nem változtat az, hogy WM ként a legfontosabb, az infantryknak a VET2. Ez a lényege kb. a WM játéknak, dióhéjban. VET2-t a fiuknak, hamar😄

Másik kérdés, a Phase-eket jobb azonnal nyomni, mihelyst van rá fuel? Vagy közben veterancy-ra is kell hagyni anyagot?

Hmmm, totálisan a helyzet dönti el, így van. HA végjátékban vagy, nem sok VP-d van, és valamivel le kell huzni egy vp-t, amit 1-2 sniper õríz, KCH.

Ha van túloldalon M8/T17, amit ügyesen használnak arra, hogy gyilkolják a gyalogságod, Ostwind.

Ostwind akkor, ha amugy is költeni akarsz/tudsz tank veterancyra(sztem érdemes), vet3 on nincs párja, valaki magyartól hallottam, megmosolyogtatott, idézem :"Vet3 Ostwind a csillagot is lelövi", és miután elmerültem a játékban mélyebben, az a vicc, hogy rájöttem, nincs benne túlzás^^. KCH egy esetben használható a cappelésen kivül jobban mint az Ost, ha nagyon sok AT gun van us oldalán, és nem jól bevédett magas veteránságú BAR rifle-k, fedezék mögött, vagy thompon rangerek õrzik, hanem a fõ US infantry erõk Airborne-ok, recoilles rifle-el, ami ugye mint unit elég veszélyes az Ostwindre, de szinte veszélytelen KCH -ra. Tehát ha nincs rengeteg felált AT gun+RR paratrooper, én az Ostot favorizálnám, amennyiben kijön az ára, nagyon öli távolról is az infet, és M8/T17 is fut elõle, ami ugye KCH-t megeszi.
Jó kérdés, gondolom a helyzet dönti el, de KCH vagy Ostwind?

Áhhh, Cac, akkor azt értsd meg, hogy szemtõl szemben is, az számít igazán,ahogy használni lehet/szokták. Persze, alap 2Cp-s Stormot hasonlítani, vet nélkül, fegyver upgrade nélkül, kb.T1 en, azt LEHET egy T4!!!! es egységgel szemben, ami abban az épületben készül, ahol a Panther, csak nincs igazán értelme... Onnan meg, ha bejön a képbe ez a dolog, hogy kb. addigra minden épeszü playernek van legalább vet2-je infen, mire T4 épülete van, és meg tud 20 perc alatt spórolni óriási 150 munit, marad amit mondtam-fejtegettünk 3 oldalon kereszütl, Storm>>>KCH, még a KCH szerepkörében is, ami ugye anti inf, ezt megfejelve irtam csak, hogy STorm még ráadásul más szerepkört is kitünõen el tud látni, ha kell, amit KCH nem.

US gyalogság meg igen egyszerû, ott nincs nagyon min vitatkozni, Ranger mident visz, anti inf. szerepkörben, más ott nem rúg labdába(természetesen mielött valaki kukacoskodna, Thompson upgraddel^^ami tudom 100muni). Panzer Elite ellen a Ranger a legjobb dolog ami történhet egy US játékossal, Wm ellen viszont a BAR rifle a legköltséghatékonyabb, fõleg ha fejlesztve van a veteránság gyorsításnak minden része, amik ugye: BAR, Sticky, és a két Supply Yard fejlesztés(ezek még az MP bevételed is nagyban megnövelik, ha sokáig húzodik egy játék, vagy über sok drágán fenttartható Rangered-airborne-od van, KÖTELEZÕ vétel mindkettö). Ha megvan BAR rifle veteránságot gyorsító négy fejlesztése, meglepöen bikák azok is márvet2-vet3nálcsodát tesznek végjátékban, sokszor pórul jártam, mikor lebecsültem egy egy riflemen osztagot, csak mikor szarrá lött, figyeltem fel hogy vet2-3 volt, ami azért betyár munkát végez.
Hector Troy
Hallod CAC, vitatkozzatok már el így az amcsi gyalogságról is. Rifleman vs. Airborne vs. Ranger...
Szeretnék végre allied-ról is ilyen szép érveléseket olvasni.<#alien2>

every_body_tells_a_story

"375MP a 4 fõ Storm, a 360mp 3! fõ KCH val szemben, ez 15 mp-t jelent a 4. stormért, asszem megéri, ami alaból több hp, láthatatlan, és vEt2 tõl jobb armor is van"
Nade Zsocikám, megint kezded. Az alap téma a storm vs KCH volt. Nem bárminemû tottypléjer stratégiák, nem ZsociszokotteT4remenni, nem vetesedés, stb. Ne beszéljünk mellé!
A lényeg storm szempontból
- több összhp-je van
- olcsóbb a reinforce
- alapban jóval szarabbul sebez
- alapban gagyibb páncélja van
- drágább
Továbbá ha megnézed a vitaindító postomat kraftosságról van szó, nem funkcionalitásról. Tehát, hogy mennyire láthatatlan vagy épp van e usefull AT skillje az nem téma. Szimplán head to head. Ezt mondjuk szigorúan véve a reinforce vagy épp az alapár, se igen mérvadó.

Nem véletlenül hangoztatom, hogy nem szoktam én KCH-zni, mert szerintem bármely más WM egység jobb alternatíva náluk, node szemtõl-szembe...

Még most láttam, hogy te a 3mp44 et amivel jön Kch, 2 vel hasonlítod össze 150muniért Stormoknál, az pedig nem 2,hanem 2x2=4, ezért irkálom ám, hogy+25% tüzerõ a Stormok oldalán 150 muni után, mert nekik 4db mp44 van, nem kettõ ebben az esetben.

A vet árát meg, ha már nagyon kukacoskodunk, nézd ugy, hogy Stormhoz nem kell T4 ig fejlesztések ára a fõépületben, nem kell megépítened a T4 épületet, mert bejönnek 2Cp-ért a térkép szélérõl...
Parancsol CAC, ismertem a módszert, de nem szeretem használni, szeretem kiírni a nevét kézzel annak akinek válaszolok😄.

Szóval, a válasz: Nem tudom te hogy vagy vele, ha WM el játszom, és T4 ben vagyok, nekem szinte mindíg, de komolyan, az esetek 99%ban van VET2-m legalább az infeken, mire T4 be érek. HA az 1% játszik, akkor viszont SOHA nem azért rusholtam T4 épületre, hogy legyen KCH, az fix, inkább P4 ért, ezek tények.

Ami az általam látott jó játékosok WM replayekben szinte egyébként ugyanugy visszaköszön, legtöbbször inf vet2 az elsõ amit próbálnak elérni veteránságban a középjátékhoz, ha nem T1-T3 puma rush van, vagy pio spam, de ha húzodik, ezekben a stratokban is lesz azért Vet2 a gyalognak, hidd el, mert kell, hogy élve eljuss az épületig, ahonnal tudsz KCH-t gyártani akár...

Ennek egyszerü oka van, a középjátékban(ahol még nincs T4), egyszerüen kifullad az erõ a WM gyalogságból BAR ellen, ha nincs Vet2. Ezek tények.

Vet2 tõl viszont az erõviszonyokra az áll fent, amit írtam alább. KCH osztag lehet hogy vigan szalad szemben az Mg-vel neked, de a sebzést meg jobban kapja mint a Storm, a kisebb hp-jval, nagyobb reinforce költségével 60mp vs 42mp(ami még tovább is tart), majd 2x es squad fentartási költséggel megfejelve(egész pontosan a 3 fõ KCh 8mp a 4 fõ storm 5.36mp minden percben,amit elszív a kasszádból). Szóval köszi,de
én meg inkább használom a storm láthatatlanságát ilyen szituban, mögé megyek, vagy próbálok flankolni, és megkerülve leölöm, úgy, hogy rám se lõ, szerintem jobb megoldás, mint faszán nekirohanni,hisz KCH birja^^

A Schreck csupán egy opció, amit tud, szemben a kch-val, ami nem, sok helyzetben ez meccset dönt, kombinálva a stealth képességel, ha britek ellen játszol pl. KCH nem nyer neked meccset, storm igen, vagy ha az ellen tudja, hogy van 2x schreckes stormod, már nem olyan bátran fickándozik(én legalábbis nem)az M8/T17 el a vonalaid mögött.

A 2xmp44 vethetõ össze tehát a KCH-val, és az anti inf. szerepkör, ami ha az árakat nézzük, mert ennyire bele akarsz menni, 375MP a 4 fõ Storm, a 360mp 3! fõ KCH val szemben, ez 15 mp-t jelent a 4. stormért, asszem megéri, ami alaból több hp, láthatatlan, és vEt2 tõl jobb armor is van, 150 muniért pedig, +25% tûzerõ a KCH hoz képest, akikbõl viszont miután 2-t kilött egy riflemen osztag, máris veterán lett, hála a rohadt sok xp-nek, amit a kch killért kapnak--->4xp szemben a Stormért kapott 2.5xp el szemben.

Ezt a témát azt hiszem elég jól körbejártuk, számokkal, aki okosabb mint egy átlag mszp/lmp-s szavazó, szerintem LÁTHASSA mi a helyzet, mit mire lehet/költséghatékony használni.

Mikor lesz új HT - s oldal? HA van mi az elérhetõsége?
Ja és egy kis "okítás" tõlem is...kattints a nick sávjának jobb oldalán lévõ "válasz erre" linkre, és akkor nem kell kiírnod a nevét, akinek reagálsz, illetve beidézõdik aulra/rejtve a megválaszolt post. 😉

Erõs túlzásokba ne essünk már! Mert te ugye vet2-es stormok páncélzatával jössz, meg hogy ilyen panzershrek meg mp upgrade, ám ezek súlyos pénzekbe kerülnek. Nem úgy, mint a KCH-nál, amik alapban mp44-gyel jönnek. Tehát 150 munira lesz szükség a további 2 mp44-hez a stormoknak, miközben a KCH alapban 3 ilyet kap.
A vetezõdés további 400mp-be és 80mp-be kerül. Azt se a legyek hordják össze...node ebben az esetben tegyük fel így a kérdést: jobb e 1 vet2-es storm, mint 2db alap KCH? Természetesen nem, és akkor már 6mp44 néz szembe a KAR98K-s stormokkal, és még maradt pár mp és 80 fuel. Ha megveszed nekik az mp44-eseket, akkor kapsz vissza az árából 3 gránátot, miután hírmondók sem maradnak a stormjaidból.

Menjünk tehát vissza az alapokhoz! Tulajdonképpen az 5-tel több HP/unit, és kisebb reinforce költség szól a stormok mellett, miközben nagyságrendekkel sérülékenyebbek a KCH-nál, és alig sebeznek hozzájuk képest. Mivel 1-gyel többen vannak a squadban, ezért ez tán egálra hozza ki a dolgot.
Na ez az a kategória, amire én azt mondtam, hogy játék közben ebbõl nem érzékelsz semmit. Mert kb 4% HP különbség (amit tovább csökkent a jobb heroic páncél, tehát beszéljünk inkább 2%-ról), csak a robotoknak tûnik fel. Te robot vagy Zsoci? 😊

A vetezõdésnél meg ne feledjük, hogy a KCH-k ujjongva futnak az mg-k felé a suppressben halódó stormok hullái felett. 😉

Én egyébként nem szoktam KCH-kat használni.Nem szeretem õket, nem is tetszenek. Storm fan vagyok, de ettõl még nem vitatom, hogy a KCH egy igen erõs anti inf egység. Direkt pozitívuma, hogy counter azokra, amik máskülönben erõs inf gyilkos unitok (commando, sniper, mg).

Cac, az azért érzõdik, ha egy gránát találja el õket, jobban sebzõdnek, mint az elitek, ha lángszórót kapnak, +25% al jobban sebzõdnek, ha kézifegyver lövi õket(ez alól talán csak a brit commandos Stenje a kivétel), 10% al könnyebb õket eltalálni, igy jobban is sebzõdnek adott idõ alatt, mindezek mellett még kevesebb HP is mint a stormoknak, támadásban pedig a 3 mp44 vs 4mp44 tüzereje közti különbség ugye, árban meg kb. harmaddal több rfc költség emberenként mint Storm, majdnem dupla fenntartási költsége a 3!!! fõnek mint Storm squadnál a 4 embernek, nincs láthatatlanság, nem multifunkciós mint ha kell a storm 2xpanzerschreckel, nincs olyan gránát amit tudsz dobni láthatatlanságból, az utolsó pillanatig rejtve, igy szinte nulla esélyt adva kimenekülni tõle stb stb. Szerintem nagyon érezhetõ a különbség költséghatékonysában a két unit között, ezért van az, hogy KCH-t pro szinten nem igen látni, nem kockáztatja be senki vészhelyzeten kivül-csak ha már nem tud hirtelen mást gyártani, a Storm meg a fõ ok egy pro nak, hogy Blitzet választ, én igy látom...

Jah, és Vet2-n a KCH kb. lofaszt kap a seggébe, elhanyagolható szinte, kap egy received suppressiont 0.75 ös szorzóval, ami köszi szépen, engem nem hat meg, hogy 2 sec el késöbb hasal majd el az mg-tõl, nem divat nekem szembe futni fele igy se, ezután a fejlesztés után sem szeretek, mert attól még rohadtul sebez az, a másik meg, ami ér is valamit, az egy 0.95 ös bejövõ sebzés(received damage) szorzó, szóval ez meg jó, jó lenne, ha nem ilyen bagatell szám lenne, hanem mondjuk egy 0.8, 0.75, vagy hasonló, igy igazából a KCH vet0, és a vet2 között nem igen van érezhetõ különbség, nem ugy, mint a Storm vet0-vet2 közt, mert az majdnem duplája amit az fejlõdik szivosságban a két szint közt, ugye 0.75x0.75 az 0.5625 sebzés iródik csak jóvá a vet2n a vet0 sTromhoz képest, ez hatalmas különbség ott. Ez az a szint, ahol érezhetõen ellép a Storm a KCH mellett, és Vet3 on meg is tartja, ott már ugyan azt a bonuszt kapják mindketten, 1.2x hp szorzót, amit irtam, hogy igy KCH 108, Storm pedig 114 hp lesz. Itt is Storm marad a king, nagyon is.
Sheltem
Tegnap megint kaptunk egy ruhát a társammal Railsen(WM(def) + PE(scorched) mi vs US(Airborne) + US(Armor) õk).
Kb 20. percig aláztuk az ellenfelet(de tényleg, gyakorlatilag minden megmozdulását countereltük, nekünk minimális veszteség nekik jópár squad hullott, jól beállított MG42k+Volks -> 2-3rifleman veszteség, 2sniper leölve 1 bike árán, stb)mind3 VP a miénk. Olyan szinten fölényben voltunk, hogy hihetetlen, nagyon éreztük. Aztán jött 2 hullám BAR riflemen squad blobban és lemosta a 2 AT mat onnantól elindultunk a lejtõn.
Amire rájöttem, hogy nem szabad kialvatlanul játszani(vasárnapról hétfõre mindig ilyen 4-5 órát alszom max), mert pl elfelejtettem Mortart gyártani, gyalogoscsoportok ellen(lol ?) nem beszélve arról, hogy T2 nél megálltam, tehát Nebel tervben sem volt 😊
Ahogy kiírtotta a 2 AT mat(pedig eléggé hátul voltak) gyártottak 2-3 T17 et, majd rögtön Shermant, elintult a lavina. Mire kicsit visszajöttünk(gyalogossszinten) Calippe. Hiába spameltem a Greneket Panzershrekkel, cimbora meg az M3 halftracket meg a Marder Tank Killerét már nem volt megállás. Arról már nem is beszélek, hogy 90%ban Registered Artilleryt használok ami ugye kétesélyes Grenadier -> For The Fatherland helyett.
Ó medic Bunkert megint nem csináltunk természetesen..(aknáról nem is beszélve amit mindig csinálok amúgy)
Megint valami 280:100 ról sikerült kikapni 😊
Azért erre sem mindenki képes ám <#idiota>
Sokat kell még gyakorolni...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Szerintem a játékban ennyire nem jön ez ki. És mit kapnak a KCH-k vet2-ön? Csak, mert úgy korrekt...ha már a stormok fel lettek tápolva.

Ma nem lesz játék, alig akar felengedni a relic. Bent meg nagyon lassú, a böngészés megy rendesen, úgyhogy nem vágom.

Ezzel egyet értek! A legjobban kinézõ gyalogos egység szerintem a játékban, és KOMOLYAN, volt olyan játékom már, amikor fölényesen áltam, csak ebbõl az okból hoztam belõlük egy pár osztagot végjátékban, mert egyszerûen JÓ RÁJUKNÉZNI😄!!!

Nem véletlenül az egyik accountom neve: KnightCrossHolders, és nem pedig StormTroopers^^

Valamint ugye, a Lovagkeresztet nem osztogatták a WW2 ben mindenkinek, ezek a srácok megérdemlik a helyet a csapataimban, ha fölényes már a vége, mindíg.
Egy valamiben nagyon költség hatékonyak még amugy, Commandost ölni. Abban õk a legköltséghatékonyabb WM gyalogság, rögtön utánuk jön a vet2/3 flame pio.
Zsoci, egy vmiben azért mégiscsak jobb a KHC mint a stormtrooper osztag. Sokkal királyabbul néz ki 😊