Company of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ejj Zsoci felraktad azt a meccset?<#szomoru1> Nem nagyon brillíroztam.
Na, leírom az én szemszögembõl mi történt. A cappingolást nagyon csúnyán elrontottam, túl kevés fuel-em volt; nem tudtam gyorsan menni t2-be. így hát gondoltam egy masszív inf spammel fogok játszani, sok lt-vel, piat-al. Az elején prímán mûködött is, de aztán felbukkant egy AC. Gondoltam, nem baj majd a sapperek megoldják, így hát csináltam még osztagot+ még egy lt-t. Ez elég nagy gyökérség volt, ha stuartot hozok azzal fölénybe kerülhettem volna( sztem), de inkább gyorsan cromwell-t akartam. Amikor azok kijöttek akkor a marder ellenére szépen tartottam magam, csak hát aztán az egyikkel nagy figyelmetlenül aknára futottam, és nem tudtam megmenteni. ekkor ütközött ki az inf spam hátránya. Folyamat gyilkolták õket az AC, a reinforce pedig annyi mp elszívott, h semmit se tudtam csinálni (ezért sem nem tudtam az elején bofors-ot csinálni, pedig szerettem volna) . Amikor bejött a
JP az feltette a pontra az i-t.
Egyébként kiakartam próbálni mi van akkor ha egy trench-ben lévõ osztagra rádob Zsoci egy gránátot, de benyomon a heal-t akkor, mi történik( ezért murdáltak meg a piat-os sapperek). Nem tudjátok véletlenül? Hat a heal a trench-ben lévõ osztagra?

A remény országában soha nincs tél.

nem divat szerintem hanem inkább map függõ és eredményesebb mert sok mapon mg nem érdemes lerakni mert megkerülik AT gun lassú azt is megkerülik inf azért tudsz mindenre válaszolni és ellenben nem gyengék hadnaggyal fõleg. PE ellen jó a Bofors de azt álatlában mortal halftrackkal kiszedik.

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

Nem feltétlenül, ha nem vettem volna ki a P4 inf killert a hotckiss helyett, akkor az sokkal effektívebb is lehetett volna, de nem volt, én a hotckisst többre tartom globál fontossága miatt, hogy legyen, mint a P4 et, igy maradt az AC, miután láttam, hogy sok hadnaggyal mozgatja együtt a rengeteg gyalogosát, az én gyalogságom ha vissza is spamoltam volna, kikapott volna az övével szemben, mikor 3 kis aranycsillag villog már brit infeken, nem jó velük saját gyalogságoddal adok kapokba belemenni. Gondolkoztam még egy goliathon is, annyira együtt mozgatta õket, de AC vel tudtam én támadni, kezdeményezni, igy az mellett döntöttem. Rengeteg infet öltek, így utolag az volt a legjobb döntés szerintem...
Értem én, hiszen minden PE player AC Spammel reagál az inf spamre.

Igy van, ebben az esetben sokat segített volna neki egy Bofors, a 17 pounder már nem biztos amugy, mert azt szeretem megkerülni, de ha nézted a replayt, láthattad, hogy nem azért lett AC spam a részemrõl, mert azt akartam játszani, hanem mert muszály volt, a rengeteg infantry miatt, amivel õ játszott, tehát ez Ok-Okozati összefüggés volt, õ spamolta az infet, én spamoltam rá vissza az inf countert. Egyébként meg, annyi nyersanyag a világon nincs, hogy emplák is legyenek, meg sok inf is, ahogy elkezdett volna emplára költeni, gyengül az inf pozícioja az enyimmel szemben, és onnan meg jött volna az AT grenade es idõszakom, amikor minden emplának nekifutok infel, és kb. egy Bofors 2 AT grenade PE nek, egy 17 pounder meg max 3, ha 4 fõsre fejlesztett squadok vannak, miután kihalt belõle a személyzet, még el is foglalhatom. Tehát az infet kezdte el erõltetni, muszály volt azt tolnia, anélkül nem tudott volna egyetlen pillanatban sem átállni emplázásra, hogy ne veszitett volna azonnal területet, és mégegyszer dióhéjban, ha nincs inf ami védi az empláid, kb. védtelenek a PE infek AT nade rohamai ellen.
Megnéztem az egyik replayt (GaryTaylorHun PE TD doktrína vs bekefi6 Brit).
Én sose értettem miért akkora divat briteknél az emplamentes játék.
Értem én, hogy nem akarnak simcityzni meg röghöz kötni magukat, de sok esetben (így ebben a replayben is) a brit lazán visszaverhette volna az armored car spamet egyetlen tetves Bofors lövegel, nem beszélve a 17 fontosról, amivel jóval messzebbrõl és jóval hatásosabban irthatta volna õket.

Szerintem emplamentes játék helyett inkább érezni kell, mikor mit kíván meg az adott helyzet, és azt használni, jelen esetben valamilyen AT emplát.

Ebben van logika. Valóban Tier4-nek felel meg leginkább.

Igazából a Briteket nem tudod teljesen jól tierekre bontani szerintem, mivel a hadnagy LT, és a kapitány capitan is egy egy fél tier kb. szerintem, a kettejük árának az összege kb. kiad egy rendes tiert simán. Az armor command truck az simán T4, ott olyan tank készül mint a Firefly, Cromwell, az egy kõkemény T4, hidd el, nem T3 a játék többi népét is figyelembe véve, és hogy mennyi nyersanyagba kerül odáig eljutni Britként.
Rendben kiváltom stuartal és beteszem a command tankot megnézem úgy a játékot.

Aki sokat dolgozik az sokat hibázik, aki keveset dolgozik az keveset hibázik, aki nem dolgozik az nem hibázik, aki nem hibázik azt elöléptetik.

Megvan, én nézhettem be valamit, bocs.

Nem kötekedésképpen, de a Briteknél nincs is Tier4, nemigaz? Az Armoured Command Truck a vége, és az Tier3.

Hmmm Bgabor nekem talált, ha nem a replay uploaded by hoz írom be, hanem ahova kell, a search player names blbablabla hoz, ami a KÉK keretes kis beíró mezõ ugye, és nem pedíg a sárga, nekem kidobta egybõl.

Robi próbáld már meg légyszives, kidobja e neked, hátha csak nekem jó, nem tudom...
Command tankot nézd meg a Coh statson, kb. annyit ér, már minden Vet nélkül is, csak a puszta jelenléte(most durván, nem 100% fogom mondani a statisztikákat, de nagyjából azért real)hogy ha van 2 Fireflyod meg egy command tankod a közelben, az felér 3 Fireflyal körülbelül, megdurvítja a lövések lötávját, ad plusz látótávot, és ami a legfontosabb, hogy sokkal gyakrabban fog lõni minden tank, aki a közelében van. Nem mindegy egy Pantherekkel vívott Fireflyos csatában, hogy 8 másodpercenként lösz egyet, vagy 6, és ezek a dolgok, ha vettezõdik a command tank, még überebbek lesznek, egy vet3 command tank mellett parkóló firefly már megkockáztatom, lazán felér 2 fireflyal, ez meg azért, ugye ha 2 van, 4 el, stb felfele egyre durvább eredményt szül. A staghoundot meg egyszerüen ha ennyire szereted, váltsd ki stuartal, és miután command tank LEHET igy annak is a közelében akár, T4 en, fog annyit érni, mint egy Staghuound, ugyanazért az árért, és ott van ugye az anti blob fegyvere a britnek, a canister shot, ami igen random, de néha 75 muniért olyat tömegpusztít, mint egy Strafing Run...
"GaryTaylorHun" néven nem talál találatot.

Én is értem amit mondasz de a command tankkal ellentétben ok hogy T4 add sok bonuszt tankoknak de staghoundot más feladatokra is lehet használni mint csak tank support, ezért szeretem de majd kiveszem és megnézem hogy a command tank 100x többet ér-e mert én személy szerint a command tankot nem sokba nézem.

Hmmm, Robi értem én, de T4 bõl jön, és nincs AT ellenfélnek, te T4 ben vagy, neki meg ismétlem NINCS AT, akkkor már igyis, ugyis nyertél. Ellenben kiegyensúlyozott játékban, T4 ben vagy, a túloldalon Panther van érted... Ott meg Command tank aranyat ér, staghound meg ahogy irtam, annyit pont, mint egy másfélszeres életû Stuart pont, mivel staghound egy másfélszeres életû Stuart(egy tierrel, inkább másféllel a capitan miatt lejjebrõl...)ami nem tud canister shotot lõni.
Ok. Jó az a Staghound hidd el egy kis mikroval csodákra képes fõleg ha nincs AT az ellenfélnél vagy pontot kell bevédeni.Kis mapon (Angovile) én 2db szoktam használni sapper supporttal.

Egyet értek, command tank 100x többet ér, ha tervezi valaki, hogy szeretne kijönni a 17 pounder emplák védernyõje mögül is, nem csak campelni, és van Cromwell benthagyva a játékban Kenguru helyett, vagy tervez gyártani Firefly-t, mert olyan szinten megdobja a command tank a környezõ harckocsik hatákonyságát, hogy az kész csoda, ezt nem kihasználni, egy késöbbi 1.5x hp ju Stuartért, ami tud mg-t, de canister shotot meg nem, szerintem nagy hiba. Tehát Command tank aranyat ér, ha van rendes tankja az embernek(márpedig ha nincs, végjátékban szétartyzzák/le schreckezik az empláid, és utána a pantherek de még a P4 ek is megesznek.
Köszi Zsoci!

Hector Troy
NdurancE az accom. Jelölj bátran, majd játszhatunk is.

Amúgy tényleg jó döntés volt a 17 fontos. Ja és a Staghoundot feljetsd el, inkább command tank.

every_body_tells_a_story

Töltöttem fel www.Gamereplays.org ra 4 replayt, PE re variációk minden doktrinával, SE, LUFT, és TH is van közöttük, 3 US 1 Brit ellenfél ellen, akit érdekel, keressen rá COH replayek között, GaryTaylorHun nevet keresse, és ki fogja dobni a 4 feltöltött repet, remélem tudok segíteni valamit valakiknek, akiket érdekel PE vel való játék, vagy az ellenük való is akár...

Külön igényre hajlandó vagyok feltölteni a mákvirágra is, de csak ha valaki kéri, GR.org ot jobban csípem, ha aki látta, tud angolul egy picit, oda írhat is észrevételeket-kommentet alá, vagy ha tetszett nyomhat rá Wub ot.

GL HF
88Hektor88 az account néved?

Mindig használok hadnagyot és vigyázok is rá ezért van hogy nem kell másikat csinálni, ez olyan rossz beidegzõdés valóban jobb hatásfoka lett volna sappernek és lett volna rá nyersanyag is de Fireflyban jobban bíztam, mivel az esetek többségében nem hal olyan könnyen és jobban is céloz. Bár itt szerintem az AT gunok többet tettek hozzá a gyõzelemhez.

Hector Troy
Látszik hogy német játékos vagy.
Legnagyobb hibád, ami már 20 perc alatt eldönthette volna a játékot, hogy brit infet, (kivéve recon csapat), soha nem használunk hadnagy nélkül. Sapperre ez triplán igaz. Ott ültél a sok mp-n meg muníción, t3-mat erõltetve, ahelyett, hogy a sapperek, meg az infek mellé küldtél volna 2 hadnagyot. Pillanatokon belül elvérzett volna az ellenfeled, ezzel az idióta stug massal.
Egyébként Sturzdorfon kiválóan mûködik, mert a házakat jól meg lehet pakolni mg-kel.
Másik: kommandósnak van füstgránátja, amit ha benyomsz gond nélkül odafut/elfut az mg-hez.
Még ha beugrik valami megírom.

every_body_tells_a_story

Nemrég játszottam egy lvl. 9 wm ellen semios-on. Maga a meccs nem valami nagy szám, elég könnyen elvertem de volt egy elég mókás jelenet benne.
http://www.youtube.com/watch?v=LhEXmiCX1-A

Játszotam én is egy jót wermacht ellen brittel hát nem ilyen taktikára számítottam, de az AT gunok megoldották.

http://mak-virag.hu/Fajlpostas/download.php?file=c819cba09a139dc6244ad558bf8d0637

Az ellenfél, ha nem vigyáz az egységeire, az alapvetõen jó, csak könnyû gyõzelmet hoz. Igazi katarzis egy nehéz ellenfél megfogása, õ meg általában figyel az egységeire.
Doktrina sem volt választva, nemhogy FFL. Nem számítottam rá, hogy feladja.

Persze vannak kivételek de Fifus játékában nem volt ilyen szituáció és én ezeket a játékára írtam elsõsorban.

Sheltem
"5. NEM FOGLALUNK MIKÖZBEN LÕNEK RÁNK!"

Ezzel azért vitatkoznék, adódhatnak helyzetek mikor már akkora hátrányban vagy seregügyileg, viszont VP ben 50alatt van ellenfél, hogy a VP-k mindenároni azonnali elfoglalása(akkoris ha lõnek rád közben) kb. az egyetlen lehetõséged a nyerésre.
Többivel egyetértek szépen összefoglaltad <#eljen>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Jó volt Fifus, csak rossz volt nézni! 😊

Pár dolog ami rossz volt:

1. BAR-t nem hagyunk a földön. (más fegyvert sem)
2. 100+ fuel inf Vet 2-3 meg sehol.
3. Nem szaladunk M8 után csúzlival.
4. AT Gunnak van kereke szabad mozgatni is.
5. NEM FOGLALUNK MIKÖZBEN LÕNEK RÁNK!
6. Volks MP44el közelrõl jó.
7. for the fatherland hiánya.

Ami Jó volt:

1. Jó volt a fogalási sorrend.
2. Idõben jött AT Gun.
3. Figyeltél a piokra
4. Használtál aknákat.
5. próbáltad elvágni nyersanyagtól.
6. ellenfél nem vigyázott az egységeire.

T2-medic bunker-T4

Két unitra nem figyeltem, de nem volt rossz. Igaz, csak 6-os ellen, szerencsére a counterek idõben kint voltak, gondolom leragadt a techhel. Az artyt is AT-gun minusszal megusztam. Azt hiszem Langres-nak tényleg fekszik ez a-- be középre bunkerral mg-spammel, mögötte kettõ AT, amíg P4 meg nem érkezik -- WM strat.

Köszi, urak. Nem kell nagyon biztatni, semmi bajom a 8-9-10-esek elleni alkalmakkal. Még keresgélek a frakciók közt, sok újdonság van még számomra.
Most például szaporodik a basic match-em, újra nekiállhatnék a rankednek.

Igy van, Fifus, csak gyakorlás kérdése minden, amiben tudunk, abba meg úgyis segítünk, meg itt pl., és majd ha elkészül, akkor az új HT-s forumon meg úgyis ki lesz tárgyalva minden részlete a játéknak, anno nekem is sokat segített, hogy a magyar elit segített megérteni a játékot. A legnagyobb tanítomesterek azonban, Wayne-Ash-Dini-HtBites eltûnni látszanak sajnos jelenleg, de remélhetõleg ott azon az oldalon majd megint felpörög az élet, és a tudás közkincs lesz^^

Nem csüggedni, gyakorolni, a lv.10-12 esek még sztem jelenlegi ranglistában normál emberi képességekkel, kortól is függetlenül bárkinek elérhetõ, nem kell erre születni, csak gyakorolni-meg tapasztalatokat gyûjteni.
Csak gyakorlás kérdése a dolog ami persze idõ és verhetõk a lvl9 lvl10-is.
Gyorsabb ha valaki aki tapasztaltabb segít benne, nekem pl réges réges Zsoci segített az elején.

Fifus szerintem elõbb a alapvetõ hibákat próbáld magadnál javítani egyszerûbb könnyebb taktikákkal. Az csináld amit én csináltam gyakorlásnál WM-el. az nem nehéz taktika.

Fifus, persze hogy sokkal egyszerübb fuelt csórni a brit ellen a mapról, mint US ellen, mivel õk sokkal lassabban terjeszkednek, mint US, US egy nagy cappelõ erõvel/olcsó osztagokkal/mobilitással rendelkezõ agressziv nép, a Brit meg erõs de kevés számú/drága/lassu osztaggal rendelkezõ nép.
Valamint a T1 WM nek van Sniper, ami marha jó sokáig a Brit gyalogság ellen jól használva, az US meg könnyedén le tudja counter snipeolni, van rá Jeep ha barack on van, és BAR instakilleli kb. ha már felderítették. De azt mondom, még Brit ellen is egészséges azért egy T1 után T2 t beiktatni, és úgy menni T4 be, de ha mégsincs T2, az talán jobban megoldható ott, mint US ellen.

Marder meg über jó, de nézd meg az árát barátom, egy marder 300mp és 40 fuel, és ezért, ha távolról max lötávról elkezd 1 az 1 ben harcolni egy Shermannal, ami meg 420 mp és 90 fuel, kinyirja azt. Tehát olcsóbb, és jól használva bizony öli is az M4et. Nem kell szídni a Mardert, jól kell használni, ha nem engeded hogy körbe forgassák, miközben cikáznak körülötte, akkor nagyon jó AT gép. AT gunnal meg semmi nem veszi fel a versenyt, aminek kereke van, AT gun-t gyalogsággal/tüzérséggel/Sniperrel/mortarral kell megölni. Sok sikert.
Egy marder nem marder, fõleg support nélkül. Falkában szeret vadászni.

Sziasztok.

Korábban baráti hülyülés miatt vettük meg a game-t, aztán alábbfagyott a lendület. Most megint elkezdtem vele játszani és hát.... Level 8 fölött már ki sem állok. Egyszerûen 0 az esély. Nehéz jó kört találni, de úgy vettem észre, hogy a lényeg az egyenlõ erõviszonyokon múlik. Anélkül 0 a játékélmény szerény vélemény szerint...

Egy kérdésem lenne.

Most voltam benne 3 vs 3-on. Minden szép és jó volt, míg nem elkezdett jönni az enemy könnyûpáncélossal. Csak sima gyalogosok voltak, at nem, de AT-re mentem a panzer-rel. Na most jött is a torony nélküli masinám, ami szembekerült egy sherman-nel. Ne mondjam, hogy szétszedte a sherman az elméletben tankdestroyer-t... Ez most mennyire tûnik reálisnak? Ezután próbát tettem, bementem a következõvel a báziásra, ahol egy halftrack állt és három lövéssel sem szedte szét, ezalatt viszont az enyémet kilõtte 2-bõl egy AT. Mégis mire jó akkor ez a torony nélküli gép, ha még egy halftrack-ot sem szed szét 2-bõl, illetve, ha 1 on 1-ben egy sherman szétszedi :S.
Innen vettem

Csak a britteknél lehet, hogy egyszerûbb fuel-t lopni az elején.

Te Fifus, honnan vetted WM ként ezt a hülységet, hogy T1 bõl el akarsz érni odáig, hogy T4 ed legyen, és onnan még gyártani is szeretnél valamit??? Totál öngyilkosság, csak amatõrt lealázni jó kb, ha abszolut tied a map, és AT védelem nélkül van, bezavarsz hamar 2 p4 et. De kiegyensúlyozott játékban nem élsz addig t1 el, hogy ezt meg is csináld.

Ami mûködhet sokkal inkább, az mondtam már, T1-T2, T2 -t nagyon megerõsíteni, bunkerezni, grenadierezni, VEt2 -t nekik, Pak, schreck, stb. és onnan menni kb. fele mappal, T4 be, ez mûködik. Vagy marad a T1-T3, és onnan puma/nebel. De azért ez is riziósabb már mint a T1-T2-T4/ ha elvágnak a fueltõl T1-T3ban, csuszik annyit a puma, hogy bukod a mutatványt jó százalékkal, itt a sebesség sokkal nagyobb faktor, míg T1-2-4 en tudsz területet védeni/idõt húzni, mert a vetek miatt neked dolgozik a dolog.
Játszottam Oroberto-val is. Esküszöm visszafejlõdtem. Bár ma volt vagy tíz meccsem, kicsit tele van a fejem. T1-T4 wm-mel csak gyenge usa ellen jó, annyi fuel a világon nincs, amennyit az kérne. Robi T2-je ellen meg nem volt muni az artilleryhez, mert ugye elkéstem mindennel.

Hector Troy
Ezek sem ismerték egymást.
Amúgy meg a schrekkel elcsúsztam idõben, de egy nagy kalap szart nem ért az sem.

every_body_tells_a_story

Totál rossz szemlélettel álltam neki, talán elõtte meg kellett volna beszélni a doktrinát, build ordert. Vagy közben. Az eleje nem volt rossz.

Hector Troy
Amiatt bukott hogy rohangáltunk össze-vissza mint a mérgezett egér, nomeg két M8-cal két Marderomat szedett le...<#violent>

every_body_tells_a_story

replay

Miattam bukott a meccs? Lehet, bár a többszereplõs partikat is tanulnom kell, elsõ 3v3-am volt. meg ezt a t1-t4-et gyakorlom. Jók vagytok és kész.

Úgy van, meg a sok skirmisht meghagytam HUNFifusnak. Azok csak gyakorló meccsek általában.

Ma beléptem egy 12-es usa mellé wm-mel. Megköszönte vakmerõségem, de azt írta, hogy Õ se érezné jól magát...

Gondolom nem akar level 10+ arcokkal játszani. Meg tudom érteni.

Minek akarsz te alacsonyabb szintû accountot?

Világos, reinstallal gondolom mûködik.

Legalábbis én így hallottam valahol.

"Hiába kezdtem új accountot, 7-essel rakott össze mindhárom alkalommal."
Ez természetes. A Relic szervere tudja, h milyen szintû a legnagyobb accountod és legtöbbször aszerint választ ellenfelet is.