8857
  • Fifo
    HD közvetítések
  • antgecc
    Mondasz egy linket a youtube-os videókhoz/profilhoz?
  • Fifo
    Nem bomlasztás amit szoszibá csinált. Van egy létező közösség, ami ráadásul a többség, a fansite-ra eddig író max 4-5 ember meg mást szeretett. Én eddig teljesen más hitben éltem, fel se tételeztem volna, hogy ekkora problémák vannak a "TS-es" és a "Fansite-os" játékosok közt. Eddig azt hittem, jó mindenkinek, amit csinálunk ott. A youtube-ról is ezt hittem.
  • antgecc
    Sztem meg nem kell foglalkozni a közösségbomlasztó hozzászólásokkal :)
  • Fifo
    Nekem is necces a TS, esténként simán üvöltenek a gyerekek, feleségem nézi mellette a TV-t, a youtube-os videókat is akkor rögzítem, ha nincsenek otthon és én is ráérek és kedvem is van hozzá: ezért nincs napi adag és ezért nem lógok TS-en esténként...

Az érdekes gondolat viszont, hogy a fanok többsége (ha jól vettem ki) basicet játszik.

Így úgy döntöttem, mivel úgyis csak pár ranked-mániás ajnározza a fansite-ot, inkább eltűnök onnan a szar hsz-eimmel, nehogy útban legyek a többségnek. Ez igen jó, éreztem, hogy már csak egy jó kis flame hiányzik, hogy totál érdektelenné váljon az a nyomorult oldal.
  • conshilla
    Magam részéről jártam már TS szerveren, nem is egyszer. Ahogy mondtam, sok találkozó hely van, ilyen a TS is, de a fansite egyéb funkciói miatt többet is tud nyújtani. Kezdőknek főleg, igen, de nem csak nekik.
    Ami miatt ez a vita elindult, az viszont a kirekesztés (elhajtás, leszarás) problémája, és nem a TS, meg nem a fansite. Nincs ilyen, hogy MI, meg TI. Légy szíves nevezz meg embereket, akik nem akartak veled "keveredni"! Ilyen NINCS, hogy egy fansite nem akar valakivel keveredni. És minden sértettnek érdekel a véleménye, nem csak a tiéd.

TS-ről annyit, hogy nem mindenki tudja megoldani, hogy TS-t teljesen kihasználva játsszon. Én pl csak hallgatni tudok, mert a családot zavarja, ha éjszaka (amikor játszani tudok) beszélek, mert a suttogás is hallatszik. A fansite használatával nincsenek ilyen korlátok, sőt munkahelyen, anyáméknál, anyósomnál, akárhonnan, ahol van net, tudok fórumozni a fansite-on. Ez elég nagy előnye a TS-hez képest. Meg az is, hogy nyoma marad a dolgoknak. Ha éppen valaki nem tud ott lenni, utóbb ő is elolvashatja, ami érdekli. Szóval ég és föld a különbség. Örülök ezzel együtt is, ha TS-en van élet. A lényeg ugyanis a játék, csak azt nem értem, és nem tudom elfogadni, hogy idáig jutott valamiért a dolog, hogy van a TS-es tábor, meg a fansite-os tábor, valamilyen buta, önérzetes, sértődéses, mondvacsinált ok miatt.

A replay-ekkel kapcsolatban tévedsz. Akinek van érdekes replay-e, vagy valahol elakadt, vagy ahogy Wayne is mondta, ha már az alapokat, tudja, de így sem világos, hol rontotta el, beküldi a repit, és megbeszéljük. Ilyen van, volt, lesz. Nézd vissza a replay topikot!

A fansite-on az aktivitás változó. Hírektől is függ, meg az egyéni aktivitástól is. Ha elindít valaki egy érdekes témát, rácuppannak többen is. Előfordult már 10+ tag online nem egyszer, de kb. 3-4 a napi átlag (van, hogy csak 1 tag, de van hogy 6 is online), viszont az elég gyakori, hogy 20-30 nem beloggolt látogató olvassa az oldalt.

Csak más fórumhoz tudom hasonlítani a fansite-ot. Szerinted mihez kéne? Az említettek még létező és egykor frekventált CoH fórumok voltak, de ma már nem azok. Közösség akkor lesz, ha emberek egy csoportja ugyanazt akarja és kb. hasonló stílusban kommunikál. A fansite a neten megtalálható, nem csak az csatlakozhat, aki tudja a szerver címét, hanem bárki. Ahhoz, hogy egy játék elkezdődjön, nem kell TS. Az ember beköszön a RO BP chat-szobába ugyanazzal a köszönéssel és kérdéssel, amit te mondasz és ha van ismerős, aki ráér, akkor játszani fognak. Ehhez tehát a TS-nek semmi köze.

Lehet, hogy egy "klánháborúval" kellene elrendeznünk a nézeteltérésünket. Mit szólnál egy TS vs fansite derbihez? Beszéljétek meg, hogy az aktívjaitok ki mernek-e állni a mi aktívjaink ellen, és tolhatunk egy igazságtevő bajnokságot. Aki nyer, azok a fasza gyerekek, és a vesztesek többé nem szólnak be nekik, sőt fejet hajtanak. :P
    Ha mertek, gyertek el a fansite-ra a bajnokok listájával, és találunk nekik ellenfelet.
  • szoszibá
    Elbeszéltünk egymás mellett emberek. Hagyjatok már ezzel az egymásra találásos, fejlődni kívánós dologgal, meg az hűdaklafa összetartó csapatról a site-on. TI vagytok azok akik nem jártak fel soha az elkészített TS szerverekre, TI voltatok akik azt mondtátok a TÖBBSÉGNEK, hogy nem keveredtek (basic-et játszó, ne adj isten még 4v4-et is játszó) alja néppel. Egyébként nem tudom, mennyi aktív tagotok van, most konkrétan, de a TS szerón néha van, hogy fenn vagyunk több mint 10-en EGYSZERRE, aki mind company-zik. Mellesleg ezeket az embereket, ilyen formában megismerni jobb, mint a replay-ei nézegetésével. Egy szó mint száz, akármennyire reklámozzátok a site-ot, észre kell venni, hogy a ts-en nagyobb az élet és az nagyobb közösség mint ti.

A másik -ha jól értem amit írtok- hogy a site-ért és a közösségért tenni is kell. Igen, fel kellene járni többször, esetleg postolnom nekem is, vagy feltölteni egy két meccset. DE tudom, hogy az én meccseim a kutya nem nézné meg, nem kommentálná senki, ha egyszer wayne vagy pred is posztol és tölt fel mellettem párhuzamosan. Nyilván azokat nézné mindenki.

A site-ra járni tanulni meg megint más kérdés, a kezdőknek ajánlom én is, nagyon nagyon hasznos tud lenni, egy darabig. De megbocsássatok én se ma kezdtem játszani. Ami ott le van írva, azt köbö tudom fejből. Egyedül az egységek veteranci után kapott bónuszait nem vágom fejből és ha kell annak ott utánanézek.

Jah és ne hasonlítsátok magatokat a PCGURUhoz vagy SG-hez, vagy akármilyen fórumhoz. Sehol nincs nagy aktivitás, egyszerűen kevés a magyar játékos és azok is inkább csak leülnek csapnak egyet kettőt és annyi is a hétre. Ezekből nem lesz közösség, közösségi ember, egyszerűen ő nem olyan vagy nincs rá ideje. Egyébként a TS ezért is célszerűbb, feljön, köszön, kérdez (van szabad ember, jön valaki csapni egyet) és már megy is a meccs.
  • CAC
    Konkrétan a fansite nyújtja a legjobb lehetőséget az egymásra találásra akár basic fanoknak is, ugyanis a fórumon belül ott vannak a user neve alatt a RO neveik. Csak fel kell őket venni barátnak, és kész.
  • conshilla
    Nos igen, ezt még nem is mondtam: 2 db. 1v1-es és egy 2v2 tornát is végigcsináltunk együtt, ugye azok basic meccsek. Összejött a tornára való embermennyiség, de én többet vártam. Aki amiatt panaszkodik, hogy nem lehet kivel basic-ezni, miért nem jelentkezik ilyenkor?
    Most is hirdettem itt lentebb, meg a fansite-on is az újabb versenylehetőséget (basic). Még most sem jött össze egy kategóriára 8 ember.
    Nektek SEMMIT nem kell tenni érte, csak beírni a neveteket max. szinttel a érdeklődők közé, aztán ott lenni időben és játszani. Komolyan nem értem, mi fáj a "kiközösítetteknek".
    Ha valaki csak basic-ezni akar, verseny meg minden sallang nélkül, arra is van megoldás: bemegy RO-n a Bp chatszobába és ott haverkodik, vagy belép egy custom game-be aztán helló. Ehhez nem kell fórum.
    Szerintem itt az lenne pl egy jó megoldás, hogy nevén neveznénk azokat, akiknek gondjuk van, eljönnének ide, vagy a Fansite-ra, aztán elmondanák, hogy mi a gondjuk, megoldást keresnénk rá, és akkor talán elmúlna mindenféle rossz érzés, sértettség, akármi, mert ha így marad minden, akkor marad két, három, akármennyi tábor, egy nagy helyett.

Wayne, jöhetnél vissza fórumozni, jól eltűntél.
  • CAC
    Egyébként arra lennék kíváncsi, hogy a "többi kiközösített" vajon miért nem vett részt a háziversenyekben? Vagy épp miért nem kommentelt a cikkek alá...uram bocsá küldött be saját cikket?
  • NovaTerra
    Elmondom mi a helyzet, mint az egyik ajnározott beképzelt fasz. GR-en kívül nem találsz még egy oldalt, ahol ennyi cikk, videó, replay és mindenféle dolog van, ami segít abban, hogy fejlődj.
    Minden kezdő vagy alacsony szintű játékosnak annyit lehet mondani, hogy nézzen át pár taktikát, ügyeljen arra, hogy ne álljanak az egységei, tanulja vagy tapasztalja meg, mi milyen messziről mennyit sebez, mekkora az egységek sebessége, hogyan változik ez pl. For the Fatherland alatt, vagy ha vetet kap, foglaljon folyamatosan, ne hagyja, hogy elvesszenek az egységei, tudja mi ellen mit kell hozni, stb.. Ezenkívül, hogy ezeket az alap dolgokat elmondják nem tudnak segíteni. Mert nem játszhatnak helyetted. Ha már ezekkel a dolgokkal tisztában vagy és meg tudod csinálni, de mégsem megy, akkor feltöltesz egy replayt és akkor valószínű megmondják mit kellett volna máshogy.

Basic match. Azzal senki nem tud mit kezdeni, mert olyan, mint fociban a barátságos meccs. Nem lehet megmondani, hogy milyen szinten vagy. Egyébként ranked lv10 alatt még mindig nincsenek tisztában a fentebb leírtakkal, vagy nem tudják megvalósítani. És ez megint csak rajtad áll.
    Ha meg csak játékostársat keresel, akkor beírod, hogy mit játszol és , aki látja és akar veled játszani, az majd vélhetően ír neked.

De azt ne várd, hogy pred, ashen vagy a jobbak játszanak veled, mert nincs benne játékélmény. Olyan, mintha sc2-ben grandmasters játszana bronz ligással. Neked se jó, meg nekik se.
    Egyébként mindenkinél van egy határ. Hiába mondja nekem Usain Bolt, hogy fussak gyorsabba és akkor utolérem.
  • CAC
    Egyetlen ember lett elhajtva az oldal működése óta, és az egy olyan tolvaj volt (szerintem leírom itt is akoska = Illyés Ákos), aki egy társát károsított meg, és úgy ánblokk gerinctelenül viselkedett.

Másról én nem tudok.
  • Fifo
    Most ez mire volt jó?

Én sajnálom a legjobban, hogy önmagam visszhangzok csupán, és két emberen kívül senki nem nézi meg a feltöltött replayeket, hetek óta, vagy csak én érzem úgy, lehet, hogy régebb óta 2-3 ember tölt fel replayt. Nincs 4-5 ember. És még így is aktívabb, mint a GS, Guru, máshol inkább csak cikk kommentek vannak.

Mit szeretnél? Hogy ne csak két vén fasz "ajnározza" egymást? Mit kell ehhez neked tenned? És a "kiközösített", BASIC-et játszó playereknek mit kéne tenniük, hogy ne így legyen? És egyáltalán bárkinek aki NEM elégszik meg azzal, amit a fansite nyújt?

Nem én szarom le a nem rankedet játszókat, hanem általában nem tekinti mérvadó, rangadó (ranked) mérkőzésnek senki, semmilyen játékban. Attól még lehet ugyanolyan jó és izgalmas egy 1v1 és 2v2 basic is. A 3v3-nak nincs hagyománya, tényleg miattam, mert engem nem érdekel, de senki nem tiltja meg, hogy cikkezz róla, tölts fel repiket azoknak, akiket érdekel. Ha tényleg sokan vannak. Hajrá, csak csináljon végre más is valamit!

Fordítva sült el a fegyver: SENKI mást nem érdekel a fansite, csak azt a 2-3 embert aki ÉPP 1v1, 2v2 ranked meccseket tölt fel és tövig benyal pár olyan playernek akik hogy-hogy nem a leaderboard elején szoktak lenni, ha játszanak és per pillanat magyarok, így nem kell a sokkal inkább csontig nyalt GR-celebek játékát "ajnároznom".

Úgyhogy bárki, aki azt szeretné, hogy ne csak erről szóljon az oldal, amiről szól, jöjjön és tegye, amit tenni szeretne. Hidd el, én se csinálok mást.

UI.: 539-en látták a youtube-on Pred T2T3 meccsét Sandland ellen, minden reklám nélkül. Ennyit erről.
  • conshilla
    Jó ezeket tudni. Szerintem nincs ilyen leszarás, mint amiről te beszélsz. Aki részt vesz a közösségi életben, az előbb utóbb haver lesz, és basicben is, és 2v2-ben is, és bárhol. Akik ott vannak, és részt vesznek, azok tudják. A fansite, azon kívül, hogy egy lehetséges találkozóhely a sok közül, lehetőséget ad szemléletet, trükköket tanulni játékon kívül. Az a több-kevesebb komment, amit az a néhány replay kap (GR.orgon egy jobb replay-hez több tucat kommentet, elemzést írnak) arra jó, hogy tanuljunk, egy-egy cselt, húzást megbeszéljünk - akit érdekel, akit nem, az nem nézi meg.
    Nekem és úgy tűnik más normális érzésű embernek is, szokásom, hogy aki aktív, és önként dolgozik egy közösségért, amiben én is benne vagyok (mondjuk azzal, hogy feltesz egy tanulságos replay-t, netán még kommentálja is), azt megköszönöm, elismerem, megdícsérem a magam módján. Ezt lehet seggnyalásnak nézni, nevezni, de lehet köszönetnek is tartani. Ha kapunk valamit, azt ugye megköszönjük. Az a fansite 100x aktívabb, mióta működik, mint akármelyik hazai, ezzel a témával foglalkozó fórum, azért mert ott főleg nem fikázás megy (előfordul persze), hanem kreatív, építő beszélgetés, stream, cikkezés, tapasztalatmegosztás, stb.. Tény, hogy lehetne aktívabb, de egy 7 éves játéknál, csökkenő lelkesedés mellett elég nehéz. Meg ugye azért tenni is kell, hogy működjön valami. Hogy az ott folyó dolgokat valaki láthassa, még be sem kell reggelni.
    Wayne és Pred, nos ők tényleg jók, sokat tanultam tőlük. Wayne-nel még basic-eztem is, de 10 perc alatt kipicsázott. Na, béke!
  • szoszibá
    Erről a fansite-ról elhajtós dologhoz csak annyit, hogy el ugyan nem hajtanak, de akkora ívben leszarnak, ha nem ranked-ezel (1v1) mint az állat. Megy a seggnyalás a topicokban ezerrel, hogy hűű milyen jó volt w*yne, meg hő milyen jó volt pred stb. Körübelül 4-5 ember aktív tag van, akik egy egy fostos replayről 49 978 oldalnyi hozzászólást írnak és ajnározzák egymást. Én tudom, be vagyok regelve, látom és ismerem is messziről a közösséget. Jah és ezt nem csak így látom így, hanem az a többi kiközösített is, aki inkább egymással játszik BASIC-et.
  • conshilla
    Én azt csinálnám, hogy kihúznám, ameddig tudom, aztán egy gyors teszt, hogy jó-e (move parancs a kerítés túloldalára), aztán ha kell, még foltoznám egy picit más szögben, mint az előbb. Próbáld ki skirmishben AI ellen, úgy nem stresszes. :)
  • antgecc
    Annak van valami trükkje, hogy úgy tegyem le a szögesdrótot, hogy pontosan a pálya széléig érjen (fekete-fehér határvonalig)? Mert jelenleg akárhogy próbálom kicentizni, vagy tilos kurzort kapok és bentebb kell hozni, vagy egyszerűen nem pakolja el a drótot a vonalig, és így az ellenfél rendszeresen eljön a drót és a határ közt.
  • conshilla
    Na, ilyen arcok vannak a fansite-on. Nem az az elhajtós fajta :)
  • Wykos
    Melyik ez az elmebeteg?:D Korán reggel nagyon pihent ez a dolog. Majd ma szerintem felnézek fansite-ra. :) "Tudják mi kell a gg-hez? Kemény tökök kellenek hozzá!":D kész
  • Fifo
    Edzés a javából

Ha valaki jobban megcsinálja, megnézem.
  • conshilla
    Eredeti játék? Modokat, skinpacket, bármilyen extrát telepítettél rá?
    Nézd meg a grafikai szűrőket és egy picit vedd lejjebb őket. Nem frissült mostanában a VGA drivere? Lehet, hogy az újnak valami nem tetszik. Ezek a tippjeim.
  • tdi
    Sziasztok! Lenne egy nagy problémám: A játék betöltésekor(skirmirsh v online mindegy) lefagy a játékom, a zene tovább hallható csak a kép fagy meg és fent ilyen cuccok jelennek meg: http://www.kephost.com/images4/2013/2/8/a1_2013_2_8_p8a9t3n5ts.gif
    Próbáltam frissíteni a drivert, gépet újraraktam de semmi. Valaki segítsen plíz! : [
  • conshilla
    Sokan találtak már játszótársat a fansite-on, szóval ne keseredj el. Kis kitartással és részvétellel a fóruméletben találni fogsz társat, ebben biztos vagyok. Lehet, hogy azért nem játszottak veled, mert nem ismertek - ahhoz viszont a te aktivitásod is kell. Nem tudom, hogy nálad ez hogy volt, de úgy vettem észre, hogy az gyakran kevés, ha beírja valaki, hogy "van kedve valakinek játszani?". Erre én sem kapok sokszor választ.
    Vesztes oldal? Ez egy átmeneti állapot. Az mondjuk nem baj, ha hasonló játékerőt képviseltek a társa(i)ddal.

Ha a chaetre írod, hogy legenda, akkor mondom: nem az. Egy kis guglizás és te is találsz olyan megoldásokat, ami eltünteti a FoW-ot pl. Illetve drop-hackelni progi nélkül is tudsz: kihúzod a netkábelt.
  • Wykos
    Lehet, hogy egy kicsit drasztikusan fogalmaztam.Senki sem hajtott el csak nem akartak velem jáccani mert tapasztalatlan vagyok a játékban.(Senki se játszik a vesztes oldalon szívesen)Éppen ezért a Coh fansite-os pályafutásom elég rövidre sikeredett.Az anti cheat védelem valamilyen szinten jó lesz, a Dow 2 steames és ott nincs cheat, a létezése nem bizonyított tény, egy legenda:)Nekem egy problémám van vele hogy hiába az a kiszolgáló, peer to peer alapon működik a multi.Egyébkén én is a coh 2 re gyúrok, gyúrnék, hogy ne legyek hozzá teljesen láma.
  • conshilla
    Sziasztok!
    A játékkal most ismerkedőknek, kezdőknek, nem túlságosan haladóknak ajánlok versenylehetőséget, ha van rá igény.
    Itt lehet érdeklődni: Fansite - Verseny topik

üdv: conshilla
  • conshilla
    Szia Wykos, ki hajtott el a CoH Fansite-ról? Én elég rég óta figyelem azt a fórumot, és senkit sem hajtottak el azért, mert nem 1v1-ezik. Valamit félreérthettél. 1-2 alkalom volt, hogy valakit bannoltak azért, mert közösségromboló, személyeskedő, sértő megszólalásai voltak, de olyanról nem tudok, hogy valakit kirekesztettek volna azért, mert nem 1v1-ezik. Van olyan fórumita ott, akinek határozott elképzelése van arról, hogy mitől lehet valakiből hamar jó játékos (1v1 ranked gyakorlással), de ő sem hajtott el emiatt senkit.
    Volt egy klánná alakulás a fansite-on, aminek szerintem nem olyan vége lett, amilyet szerettünk volna. Én sem lettem végül klántag, mégis játszom azzal a bandával 1v1-et, 2v2-t, 3v3-at, és ott fórumozok. A társaság szerencsére folyamatosan frissül új tagokkal. Szerintem érdemes megint körbenézned ott, és ha kérdésed van, fejlődni szeretnél, akkor ott biztosan segítünk. Ha CSAPATOT szeretnél, ott azt is találsz, illetve onnan el tudsz indulni.
    Most elég sok kezdő, újrakezdő van a CoH2 és a folyamatos CoH leárazások miatt, szóval nem csak "prók" vannak. A fansite-on szerintem most elég kiegyensúlyozott a spektrum játékerő szempontjából.

A Steam sok pénzt fektet abba, hogy jól működjenek az online szolgáltatásai (többet, mint a Relic), szóval a jelenleginél csak jobb jöhet. Hogy lélegeztetőgép? Nélküle meghal a játék? Ez melyik, szerveren futó multi hardveres hátterére nem igaz?
    Abban igazad van, hogy nem a szervertől függ a matchmaking, de sokat számít, hogy van-e kidolgozott rendszer és anyagi keret azt fenntartani, szükség esetén továbbfejleszteni, ez ott megvan. A Steamtől még azt várom, hogy komolyabb anti-cheat rendszert kapunk, kevesebb szerverleállást, komolyabb ranglista-vezetést/frissülést,
  • Wykos
    Nagyon régóta megvan a játékom és sose tudtam vele normálisan jáccani.Nincs csapatom,felregisztráltam coh fansite-ra ott meg elhajtottak a francba mert nem jáccottam sose 1v1 rankedet, haverok nem jönnek mert túl sok a pró.:)Én se vagyok jó helyzetben.Kétlem,hogy csak azért mert steam a kiszolgáló még jó lesz a matchmaking, csak rá kell nézni a Dow 2 retribution-re.Arról ne is beszéljünk,hogy a steam egy szájbatekert lélegeztető gép ha nincs steam meghal a játék. (játék közben idegesítő ha leáll)
  • conshilla
    Egyetértek veled, bgabor. A Relic Online rossz, és sosem volt elég jó ehhez a játékhoz. CoH2-ben biztosan lesz javulás, mert a Steam lesz a kiszolgáló, úgyhogy én optimista vagyok.

antiqueA, nincs mit. Ha SC-ben jó voltál (jól megy a multitasking), akkor mindenképp előnyben vagy, és "csak" a countereket kell bemagolnod, meg a fejlesztések/egységek árait, és sokra fogod vinni. Hajrá!

• antgecc
    Okéj, köszi a segítséget.
  • antgecc
    Félreértettél, elég erősen. Nem azt mondtam, hogy 1v1-ben egy 1-es szintű laposra ver. Azt mondtam, hogy nem tetszik a rendszer, ami lehetővé teszi azt, hogy komoly játékosok alacsony szintű acc-okkal porig alázzák a valóban alacsony szintű játékosokat.

Mindazonáltal... kb 6 hete játszom, axis-al, mind a 2vel 6-os szintű vagyok. Ezen a szinten már kezdek normális, nekem való ellenfeleket kapni. Mikor még Lv 1-2 voltam, akkor kaptam olyan Lv-eseket, akiken látszott, hogy... nem Lv 1-esek, mert mocsokmód elvernek. Szóval, mint ahogy írtam a matchmaking rendszerrel van gondom.

A másik dolog pedig: attól, hogy sc jól megy, ez pedig még nem, az nem azt jelenti, hogy ez a játék nehezebb. Ez csupán annyit jelent, hogy más a két játék, ez még idegen számomra, sok mindent máshogy kell csinálni, ezért még nem megy.

Megnézném akkor, hogy sc-ben vajon eléred-e a diamond szintet 1 hónap alatt, ha már akkora rutint szereztél coh-ban....
  • bgabor
    Talán az egyetlen hibája a COH-nak az online rendszer viszonylagos primitívsége, de talán a COH2-ezt is megváltoztatja majd.
  • bgabor
    Mondod ezt úgy, hogy a Company of Heroest alig ismered, és a saját bevallásod szerint is egy egyes szintű ellenfél laposra ver benne. Szép. De baromság. Ha az SC-ben veterán vagy, itt pedig köpni nyelni se tudsz, az is azt támadsztja alá, hogy ez egy "picit" nehezebb és bonyolultabb annál, nemde?

A Company of Heroesról meg csak annyit, hogy én évekig játszottam, és még évek múltán is kerültek elő olyan dolgok, apró részletek belőle, amit egészen addig nem tudtam. Talán a legkomplexebb és legváltozatosabb RTS ami valaha készült.
  • conshilla
    Én 30 felett ismertem meg a játékot, most 2 és fél éve kb., és tegnap sikerült meglépnem azt a szintet (lv10), amiről 1 éve még azt mondtam, hogy sosem leszek képes rá, aztán most mégis. Ezt csak azért mondom, hogy kell a kitartás ehhez a játékhoz.
    Ne keseregj, ha kezdőként magas, vagy jóval magasabb szintű ellenfelet kapsz, ez valóban a matchmaking hibája, sokszor csinál ilyet, de az nem igaz, hogy mindig. Ezen túl kell lépni, a helyén kezelni. Lépjetek ki a játékból, ha úgy érzitek, hogy túl erős az ellenfél, és csak időpocsékolás, aztán indítsatok újat. Az érem másik oldala, hogy a jobbtól lehet tanulni, a vesztes meccset visszanézni, kielemezni, megbeszélni.

A 2v2AT játékmód nagyon nehéz, én nem azzal kezdeném. Oda azok mennek, akik már 1v1-ben tudnak valamit, jól ismerik az alapokat, random, sima 2v2-s tapasztalatuk is lehet, és most összeállnak egy fix csapatba. Simán történhetett az, hogy a páros most kezdett el ilyen játékmódot játszani, mert 1v1-ben már elérték a korlátjukat (pl.lv10) és most valami újat akarnak, csapatként ők akkor is lv1-esek, és az 1v1 statot itt nem veszi figyelembe a rendszer.
    Ha mindenképp 2v2-t szeretnétek gyakorolni, akkor csináljatok custom 2v2-t, hívjatok meg hasonló szintű haverokat, vagy szűrjétek a belépőket, hogy max lv5, vagy ilyesmi. Kitartás :)
  • antgecc
    Hát, ne haragudj, de ez egyáltalán nem igaz.
  • bgabor
    Azért a SC/SC2 ennél jóval egyszerűbb játékmenettel bír, sokkal kevesebb dologra kell figyelni egyszerre mint itt.
  • antgecc
    Sc-ben veteránnak vagyok mondható, ebben sem érzem hülyének magamat. utána olvastam sok mindennek, amiket leírtál, azzal mind tisztában vagyok, de más kérdés a gyakorlat. Nem arról van szó, hogy nem tudom miről szól ez a játék, hanem az, hogy a Lv.1-es!!!! ellenfelem úgy aláz le a francba, hogy köpni nyelni nem tudok/tudunk. Tehát a problémám az, hogy régi motorosok játszanak Lv1-es acc-okkal, ami elbassza a valóban kezdők játékát.
  • Apa27
    Szia!
    Ne haragudj, de ezt, hogy "Ha a COH2 is ilyen szar rendszerrel lesz felszerelve, akkor hatalmas csalódás lesz." nem értem. Miért szar a rendszere?
    A helyzet az, hogy a játék régi a játékosok profik.
    Te biztos nem ülsz ott minden nap 2-3 órát (ahogy én sem!!!). Így esélyed sem lesz profiként játszani.
    "Sajnos" a játék kidolgozása és a játékban előforduló lehetőségek tárháza hatalmas!!!
    Értem ezalatt, nem mindegy, hogy melyik pályán játszol.
    Az egyik ennek a másik annak a frakciónak kedvez.
    Nem mindegy, hogy melyik pályán milyen startégiát választasz!
    Arról nem is beszélek, hogy a pályán mindenre figyelni kell!!! Lezárod-e az átjárókat szögesdróttal, hogy lassítsd az ellenfelet!
    Vagy aknázol-e? Vagy elfelejtettél aknát lerakni...
    Hogy jó doktrinát választottál-e? Vagy elkapkodtad a választást.
    Hogy mennyire játszol összhangban a társaddal.
    Hogy jelöltetek-e ki visszavonulási pontot a pályán ahol ha akár a Te, vagy akár az Ő harckocsijai/emberei sebesültek mindíg legyen ott mérnök akit neki állítotok azonnal javítani... Vagy egy előretolt HQ ahonnan azonnal lehessen embert pótolni (erre jó még a Halftrack is!), így nem kell mindíg visszarohanni a főHQ-hoz ami nagyon nagy távolság!
    Jó tudni (ha nem olvasol utána a CoH Fansite-n, akkor majd lassan rájössz magadtól, hogy a fegyverek valós beállításuak és az amcsi és a német fegyverek más hatótávolságúak és erejüek.) hogy melyik fegyver milyen pontossággal és milyen messze lő. Valamelyikkel távolról érdemes, valamelyikkel közelről érdemes támadni!
    Nagyon sok apró dologra figyelni kell, amit szinte felsorolni is lehetetlen!
    Összefoglalva... ugyan azon a pályán egymás után lejátszott két meccs sosem lesz ugyan olyan! Valami mindig változik!

Ui.: Én egyszer kétszer játszottam a Starcraft-al Multit. Lealázatk. Na! Abban vannak csak vér profik igazán :D!
  • antgecc
    Értem én, hogy régi a játék, és minek már foglalkozni vele, de van aki nem rég vette meg és szeretne vele egy jót szórakozni, de egyszerűen nem bírok, mert állandóan olyan ellenfeleket kapunk 2v2-ben (lvl 1, hát persze....), hogy megtanulni sincs esélyünk játszani....

Ha a COH2 is ilyen szar rendszerrel lesz felszerelve, akkor hatalmas csalódás lesz.
  • grebber
    Ezer éve várom már a patchez való hozzáígazítást,de nem akar jönni :(
  • Fifo
    Nem valószínű, vagy pedig offline módban, mert az utolsó peccsel nem kompatibilis a Baker fordítás.