52967
  • hrundibaksi
    Ok,akkor nem piszkálom,egyébként,melyik billentyűvel rakom IDLE állásba a gázkart?
  • molnibalage83
    Ezek mind elavultak, mert az F-16 3D modellek teljesen újak. Ezen felül ezek nem csak skinek, hanem 3D modellek is.
  • hrundibaksi
    JanHas skins
  • hrundibaksi
    Aka "zsoltfireman",szóval tudom miről van szó! De mutass egy olyan szim-et,ahol a Falcon így le van modellezve...
    Egyik kedvenc típusom az F-16

Apropó,a skin-ek hol találhatóak?
  • Talon11
    Azthiszem, az EMF-hez van egy modell, de az is lehet, hogy ugyanaz a modell, mint ami az FF-ben kell, hogy legyen
    Utoljára szerkesztette: Talon11, 2015.10.31. 18:18:34
  • molnibalage83
    Nagyon régóta nem csináltam ilyet, de végig fogok menni sanszosan az egészen. Meg kell tanulni ezt, nincs mese.
  • molnibalage83
    Valami 3rd party helyszínhez?
  • VO101Tom
    Ja ja, az a training manual nagy jóság, egész nap azt böngészem én is. Megdöbbentő, hogy megint mennyi mindent beleraktak a BMS-be.
  • Talon11
    Értem, bár úgytudom, hogy valami olasz csapat is csinál a hozzá való külső modellt.
  • molnibalage83
    Én nagyon szívesen látnám, ha modellezve lenne a BMS4.33-ban a lézer rátartás pontossága. Meg mostmár figyelni kell a lézer frekikre is.

A TFR feature leírásban benne van, hogy az időjárás hat egy-két módjára. Nem semmi. A játék képes térkép részekben egyedileg értelmezni egy rakás fizikai paraméterd az időjárásban. Remélem, hogy ez affelé vezet, hogy a jövőben az időjárásnak hatása lesz a szenzorokra is és a padlockra is.
  • molnibalage83
    Úgyhogy nincs... Az FF féle régi LOD-ok kb. egy hónapja merültek fel és a hozzá való skin engedély is kb. ennyi idős. Rá lehet kérdezni, hogy mik a jövőbeli tervek. Lehet, hogy F-4 új 3D modell is készül, bár szerintem az FF féle gépeknél részletsebb nem kell. Az F-4 gépek túl vanak azok a szinten öregságben, hogy élvezhetően repülhetőek legyenek.
  • VO101Tom
    Hát igen, akkor mondhatjuk, hogy jóval egyszerűbb. Részben az eredeti konstrukció miatt, hogy a radaros üzemmódok alapból hiányoznak, részben a szimulátor miatt, ami elég megbocsájtó a különböző szinkronizálással, határétékekkel kapcsolatban. Én arra leszek kíváncsi, itt mennyire fog ez működni a gyakorlatban, mennyi anyázás lesz abból, hogy qrvaélet ez is mellément :) Vége a régi szép időknek, amikor pár klikkeléssel kiszedtél egy fél konvojt :o)
  • Talon11
    Láttam, hogy a Phantom szériának megvan a fülkéje, de hogyhogy nincsen hozzá megfelelő külső modell?
    Utoljára szerkesztette: Talon11, 2015.10.31. 16:05:08
  • Capt Baloo
    Na hát ez a szinkronizáció, akku lemerülés DCS-ben nincs, és tény, hogy elképesztő szögekből is el lehet indítani (ez eddig fel sem tűnt, de így belegondolva tényleg.) Sebesség/túlterhelés korlátozások ugye az A-10C-nél nem jelentenek gondot (a Mig-21-en néha egyszerűbb úgy eldobni a tankot/üres UB blokkot, hogy húzol neki egy hatost aztán kész, de A-10-en ez kvázi mindegy :) ). Adott WP-nál bekapcsolást DCS is tudja, de ezek az előre definiált módozatok (Bore/Pre/Vis) nincsenek, illetve nem választhatóak. Persze itt is lehet TGP-vel, a MAV kamaerájával vagy akár szemmel is keresni a célt és úgy rávinni a fejet, de nem kell kapcsolgatni hozzá. Persze lehet, hogy azért mert a valódi gépen sincs, és az életben is egyszerűbb a Warthogon mint a 16-oson. Köszi!
    Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2015.10.31. 15:53:54
  • VO101Tom
    Király. Én BMS fórumon egyáltalán nem vagyok aktív, nem ismerek ott szinte senkit...
  • molnibalage83
    Swtichnek írtam, ha válaszol, akkor bevonlak majd. Bad Boy-t onnan ismerem, hogy a Korea '80s első CVN hadjárat beállítását ő csinálta. Kapcsolati tőkém legalább van. :)
  • molnibalage83
    Ti a Falcont és a VGA-t hogyna lövitek be, hogy Kusanon nagyon lapos szögben ne lássatok a textúrán fekete víziszintes csíkokat...?
  • VO101Tom
    Ok, azt nem tudtam, hogy a Su-30 végül nem került 4.33-ba, és hogy Lecso csinált-e mást. Én tegnap csak a J-7-est néztem, és akkor jutott eszembe, hogy van még egy-két skin, amin dolgoztunk.

Hogy milyen formában skinezek, az kb mindegy. Minnél korábbi munkafázisban tudom rátenni a kezem, annál jobb. Akár a nyers 3D modell is jöhet, vagy ha csak UV layer van, az sem gond, de akkor kell valami modell is, amin tesztelni tudom az illesztéseket. Nem ismerem ezt a Bad Boy gyereket, ha írsz neki, adj engem is hozzá a címzettekhez, és akkor átbeszéljük, hogy mi kell nekik és én mibe tudok besegíteni.
  • molnibalage83
    Nem cserel, pusztán alternatív lehetőség lenne. Őszintén szólva a te korbbi skinedhez képest olyan képregény rajzt szerű hatása van a mostaninak. A réggebbi lowres modell jobban néz ki a skineddel, mint az új modellek...

LESCO csak a Szu-30 skint csinálta, de az a 3D modell (Tom Catz-é) soha nem lesz a core DB része, mert szimmetrikus tükrözött skinje van és más egyéb bajai.

Nem Dee-jay-nek írók, Bad Boy Switch nevű tagod adta meg kontaktnak ezügyben. A public fórumra nem írok, de Switchnek megemlítem. Akár belsősként is vállalnád a skinezést, vagy csak már kész public cuccokra?
  • VO101Tom
    Ja ja. De mint írtam, most el vagyok havazva, megemlíteni meg lehet, de határidőt biztos nem tudok vállalni most.
  • VO101Tom
    Nem hiszem, hogy akár a modell cseréjét, akár a textúrát szerencsés lenne megfikázni, hiszen ők dolgoztak vele, és akármennyit hoztak ki belőle, azért csak köszönet jár. Magunk közt megbeszélhetjük, hogy mi lehet a gond vele, de nekik azért ezt ne mond :) A skinezés tipikusan olyan rész, amin már szeret az ember túl lenni, ha a 3D kész, és ezt szokták elhanyagolni. Vagy csak szimplán nincs gyakorlatuk benne. Sok olyan modderrel találkoztam már CloD-os évek alatt, akik műszaki területen dolgoznak - napi szinten használnak Autocadet, Inventort, satöbbit - 3D-t tök jól megcsinálták, aztán hetekig szenvednek mire egy normális UV-t összeraknak. De hobby projecteknél nyilván nem kezdesz pattogni ezért, mivel hobbiproject. :) Sőt, olyan is volt, aki nagy Photoshop gurunak vallotta magát (hivatásos fotósként évek óta használja), mondta, hogy besegítene skin festésbe. Mondom király, átküldtem neki egy psd-t, hogy akkor ilyesmi kellene. Két nap mulva visszaküldte, hogy ehhez ő nem ért :) Pedig semmi extra nem volt benne, üres UV layer alatt path-al megrajzolva a panelosztás, és szegecsek, meg alárakva egy kis festés, kosz, meg kopás layer.

Én majd szóloj Dee-Jaynak, ha lesz időm foglalkozni ezekkel, a skineket viszont átküldhetnéd neki, enyémet és Lecsoét is, amiket csináltunk.
  • molnibalage83
    Ez egyébként azt jelenti, hogy a 29-eshez csinálnál hasonló skint, mint ezeket?
  • molnibalage83
    Az új Glock kibaszott jól néz ki és végre reálisan van belőve. 15 sec 8-9G-t komolyan megérzek. A dogfightnak van értelme. Én ezzel bizony játszani fogok és nem csak fejleszteni. Ez kibaszott jó lett. Azért figyeltek rám helyenként. :)
  • molnibalage83
    Ámen testvérem. Ezt kint is megírjam, vagy ráér? :)
    Nem tudom, hogy polkorrektem hogyan írjem le, hogy felesleges a 20-30ks modell, ha nincs hozzá rendes skin...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.31. 14:14:22
  • VO101Tom
    Vagy csak kicsit több időt kellene a textúrákra szánni... na, majd ha lesz több szabadidőm (szanszosan idén már nem), akkor majd bejelentkezek náluk is, egy-egy skinezős projectre :)
  • molnibalage83
    Már javasoltam legalább egyet, de a többi is jöhet.

A DPRK MiG-29 sajnos új 3D modell bír, csak tudnám minek. A 20k polgionos modell rosszabbul néz ki, mint a régi 2-3k-s a te skineddel.
  • VO101Tom
    Figyu. A skineket, amiket csináltunk 80-as MODhoz, azokat küldjük már el Dee-Jay-nak vagy aki illetékes náluk. Tegnap pont láttam, a J7-esen is az a hótt gagyi default skin van, a DPRK-s 29 is nagyon egyszerű. Semmivel nem lenne kevesebb a MOD-od, ha ezeket alapból is betennék az U1-be.
  • VO101Tom
    A gond, hogy én meg a DCS A10-el nem vagyok annyira képben :) , főleg ww2-es gépeket repülök ott. Megvan az A10 modul is, de ritkán használom. De leírom, amit a BMS Manual alapján olvastunk tegnap (vagyis gyakorlatban nem teszteltük, de így leírva nagyon jól hangzik), és fogod látni, hogy másabb vagy sem.

FCR. Ez alapból több használati módot enged a Mavericknek, hogy a radarral hogyan támogatod meg a célkeresést, befogást. A sikeres indításhoz több feltételnek kell teljesülnie. Például milyen repülési helyzetben, milyen sebességtartományban indíthatod. Elég szigorúan megszabja, hogy M1.2 alatt indíthatod csak, gimbal angle 10-15 fok lehet (erről olvastam ED fórumon, A10-nél ott akár 60-fokról is simán indíthatod, ami bug). Milyen túlterhelésben lehet a géped (0.5-3G), mekkora bedöntésben (max 30 fok), vagy épp zuhanási szögben (max 60 fok). Ha ezen kívül esik, akkor nem fogja eltalálni a célt. Figyelni kell a pilon korlátozásaira is, F-16-nál M0.95 és +7 -2G. Ezeket bármikor a bevetés során átléped, akkor sérülést okozhat a rakétában vagy a pilonban, amit csak indításkor fogsz észrevenni, hogy valami gáz van. Ezen felül faktor, hogy a Maverick gyro akkuja le is merülhet, ezért induláskor bekapcsolod, beállítod amit kell, majd a lekapcsolod. A CTRL lapon fordulóponthoz beállíthatod, hogy automatikusan kapcsoljon be a cél előtt. Újabb faktor az is, hogy a repülőgép szenzorai és a rakéták nincsenek egy vonalban, ezért szinkronizálni kell a rakétákat (pilononként) a TGP-vel (Ha PRE módban akarod használni). Ezt Ramp startnál, vagy repülés közben lehet elvégezni, pár oldalon keresztül csak ezt a szinkronizálást magyarázza a manual. A célok megjelölése is sokkal bizonytalanabb, indítás előtt figyelni kell, hogy stabilan a célon legyen a jelzés. Meg persze ott van a Maverick típusok közötti eltérések, indítási távolságok, vagy pl csak a G-nél használható megnövelt precizitású célkövetés (force correlation mode) - ha egy egy nagyobb cél bizonyos elemeit akarod kilőni (a manualban pl a híd egyes pillérei voltak a példák).

Ezeken felül is vannak még finomságok a valódi gépeken (pl sebesség limit esőben), de nálam sokkal hozzáértőbbek szerint itt már minden lényeges dolog benne van, amit van értelme betenni egy szimulátorba.
  • molnibalage83
    Hadpoint. Megkérdeztem, az U1 javítani fogja, így nem foglalkozom vele. az U1-ben a Pat is megkapja az Sz-300 indítási módját.
  • Borisz80
    mi az a HP bug?

Természetesen a manualban minden gépnek van cockpit leírása csak a tornadot felejtették ki...
  • Capt Baloo
    Köszi.
  • arrow19
    Kb. 1-1 Balanszban van A-10C-ben szinte up2date a LANTIRN itt olyan 85%-os a modellezés viszont itt van FCR-is.
  • molnibalage83
    A DCS A-10-ben véleményem szerint erősebb a rendszerek fizikai háttér modellezése. Igen, a Falcon egy rakás kapcsolóval modellez egy rakás dolgot, de nincs mögötte semmi fizika, csak egy nagyon primitív vezérlő logika vagy hogyan nevezzem.

Valamiben nagyon egy szinten vannak már, de a DCS A-10 valamiben több. A gépek törésmodelezése és azzal a kapcsoló sérülés ilyen. A Falconban nincs fizikai sérülés ábrázolás és törés a futóművet leszámítva.

A baj az, hogy erről röviden nem lehet nyilatkozni és ilyen számegyenest még én sem tudnék felállítani, pedig azért a Falcont elég jól ismertem a BMS 4.32-ig. A DCS-t csak videókból és feature leírásokból láttam, hogy mi és mit csinál..
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.31. 11:53:04
  • molnibalage83
    Sajnos azért vannak szokásos dolgok amikbe tesztelés közben futottam bele...

A Tornadok az FF-ből szépek, hurrá. Csak éppen 100%-ban ugyanazzal a HP buggal vannak áthoz (nem bug, szimplán szarul van beállítva) hozták át őket, mint anno. Amit egyszer én már javítottam és odaadtam a készítőknek is... Beleölnek egy rakás időt és az i-re nem tették fel a pontot. Agyrém...

Értetetle, hogy ha az SA-10 megkaphatta a fasza új indítási mód modellezést, akkor a Patriot miért nem. A Patriot bubble-je bugos, 14 mérföld körül vált át, tehát a HMZ-t sem használhatja ki.
  • Capt Baloo
    Falcon nekem elég kínai, ezért alap dolgot had kérdezzek: ez a 'majdnem olyan mint a valóságban, minden lényeges dolog szimulálva van" a DCS A-10C-vel összevetve mit jelent? Próbálom magam kontextusba helyezni, valóság-DCS-Falcon vonalon feldobálni a dolgokat a fikció-real life számegyenesre.
  • molnibalage83
    Végre használta valaki a free camera módot, ahogy én. Sajnos én csak MI-vel tudtam használni eddig.
  • molnibalage83
    3:47-nél az valami új tool?
  • Talon11
    Kipróbáltam az új modelleket, mindegyik sirály. Viszont a B1B-nél egy furcsa hajtóműleállásra lettem figyelmes (Utánégető használata közben). Mi okozhatja ezt?
  • molnibalage83
    Azt, hogy nem AFM, hanem régi, még csak nem is olyan szintű mint mondjuk az F-18 vagy F-15 korábban. Olyan tessék lássék repmodell.
  • JoeDestroy
    BMS4 Cougar & X52 mappában van a 4.32 átszabott kiosztása, valamint Cougar és X52 makrók, megírva jól és TIR profil.
    Mármint az Mediafire-es cuccaim közt.

Hamarosan adoptálom a 4.33-ra
    Utoljára szerkesztette: JoeDestroy, 2015.10.31. 09:03:52