Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arrow19
Az a baj h stretchel vagy az aspect? Bővebb info
.
Nálam pl ablakban fut a UI border nélkül hogy lássam a TS-t meg tudjak mást csinálni ha estetleg várok vkit FO-n, ha 3D-be vagyok van csak fullscreenben.
Utoljára szerkesztette: arrow19, 2015.01.22. 13:22:36
Molnibalage
A torz UI-ra nincs ötleted?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Köszi. Kicsit egyszerűbbnek gondoltam, de megoldom :)

arrow19
Azért ennyire ne tolongjatok, dumbo ez az ami neked kell.
Üdv :)
Egy kérdés: a Falcon támogatja-e a 21:9 képarányt?

VO101Tom
Ja ja, írok majd neki. De ma is sokáig dolgoztam, ilyenkor már nem kezdek sem hobbi-projectbe, sem fórumozgatásba.

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Fogalmam sincs, hogy mi van a csomagban, hiszen megnyitni nem tudom. Tom kész csomagjában a LOD1 asszem 1500 poly körül volt. A leegyszerűbb az lenne, ha írnál PM-et TC-nek a BMS4 fórumon. Ismeri a nicked és igen hamar válaszol.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.20. 13:40:09

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

VO101Tom
Persze, tudok, csak hét közben kevésbé van időm foglalkozni vele. Ami a csomagban volt high poly, azzal nem kell foglalkozni ugye? Csak a low poly-t kell textúrázni (mondjuk alig 1000 polygon, jóformán csak pár doboz meg henger).

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Skacok tegnap feltettem egy játékot és valami beállítást elbaszhatott. Azóta a Falcon UI-ja nem tartja meg képarányt. Van valami ötlet, hogy mit állíthatott el a játék a Catalystban? (A This War of Mine egyébként, mindenkinek ajánlom a gammát. KURVA JÓ...!)

Molnibalage
Kép.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.20. 03:04:03

repvez
Tégy belátásod szerint. A gsf rész még fehér folt számomra, hogy hogyan kell megoldani, hogy a játékban ha mozog akkor jól nézzen ki és hogy jól mozogjanak
Molnibalage
Tudsz vele akkor kezdeni valamit? Tom meglevő gépeivel adott esetben tudsz valamit kezdeni? Bár egy-kettő skinje már egészen elfogadható.

Ez egész jó.

Ez viszont nagyon nem...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.19. 19:50:19

Borisz80
Szép kabin.
A simpit próbálkozásomnál nekem is kitakarta az ICP-t tartalmazó benyúló középső panel a tőle balra és jobbra lévő részeket, mint pl. az RWR-t. Elméletileg elég pontos méretarány szerint építettem így nem kizárt hogy igazából is kissé beletakar.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

VO101Tom
Valszeg az RWR, MFD-k és a többi műszer ki van téve egy másik monitorra is.

www.pumaszallas.hu

z0ty4
Campaign Flight 1/17/2015
cockpit <#taps>
nem zavarja, hogy a fele RWR nem látszik?
szépen leirja, hogy mit használ, lehet ki kéne próbálni.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

VO101Tom
Neem, nyilván nem a repülőgépekhez hasonlítom, és nem is a DCS földi egységekhez. A 2-4K az reálisan hangzik, és abban bőven benne maradunk.

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Ne repülőgép számmal nézd. A BMS4 guidline szerint 2-4k-nél többől a földi egység nem állhat... Mármint a LOD1.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.18. 20:22:28

VO101Tom
Megnéztem, a high polynak titulált modell is eléggé low poly, és sok helyen nagy a katyvasz, de ez még kezelhető.

Repvez.
A Gripen modellen is kell alakÍtani majd, de azzal ma már nem tudok foglalkozni.

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Tom, itten van TC egyik modellje próbakör gyanánt, hogy milyen UV mappet lehet rá csinálni.
SA-10.

Molnibalage
Wavey válaszolt, ez nem a TC féle modell.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.18. 09:14:12

Borisz80
Üdv Urak!
Joy vásárlás előtt állok.
Tudtok javasolni olyan boltot ahol be lehetne szerezni a TH Warthog HOTAS-t?
Én eddig csak egyet találtam.

THX

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

L Viper
De jó lenne már a Falconban is minimum egy ilyen táj.
Az ősrégi FS 2004-ben ráadásul lehet ütközni a fákkal is. :),

L Viper
Na tesztelgettem ezt a textúra csomagot. Azért vannak vele bajok rendesen.
A tenger az nagyon nem jön be, az alap élethűbb. Évszakváltásnál pl az őszi tenger ilyen:

A téli tenger is hasonló, ismétlődő fehér furcsasággal.
Ki lehet cserélni a tenger dds fájljait, megtaláltam, de a partvonali textúrák is át lettek színezve, ezért nem jó a megoldás, mert úgy nem illeszkednek a színek egyáltalán.
Ami még nem tetszik, hogy az objektumok alatti kidolgozott alapok is eltűntek. Értem ez alatt, hogy pl bunkerek körül voltak utak, meg illettek a környezetbe, most meg csak olyan, mintha rá lennének dobálva a tájra.
A kisebb, egykifutós repterek körül is van alap az eredeti csomagban, ebben meg olyan, mintha pl művelt parcellákat vágna szét a kifutó.
A lőtérrel dolgozott, a készítő, az látszik, de nekem ez sem meggyőző. Jobb az eredeti.
Iszonyat nagy meló megcsinálni egy ilyen csomagot, az biztos. Vannak olyan területek, ahol kiváló a feeling, pl a képeken, amiket alant linkeltem, de ha az összképet nézem, engem zavarnak a hibák sajnos.
Molnibalage
A legacy Hornet olyan minőségű, hogy nem is értem, hogy a készülő másiknak van -e egyáltalán értelme...

repvez
<#vigyor5>
L Viper
A vizet viszont kicsit elcseszte, mert nagyon látszik a textúrán az ismétlődés.
Nem tudja valaki a víztext melyik dds? Visszamásolnám az eredetit.
Ja, meg Szöulban a sportkomplexumnál sem dolgozta ki az álá dukáló textúrát, hanem egy másikat dobott alá, ami kissé nem oda való, de annyira nem vészes.
L Viper
Csak a szokásos értetlenkedés megint <#vigyor1>
repvez

Ilyen városi csomopontok is?
A legalsó képen ez a új Hornet? Vagy keverem a Legacy Hornettel?
Molnibalage
Eddig is voltak.

L Viper
Már nem csak egy vonal az út <#eljen>
A Koreában is nagyon jó lett. A völgyekben nagyon élethű, ahogy kanyarog, főleg picit magasabbról.
L Viper
A Repvez által megadott linkben van.
z0ty4
woow végre lesznek utak XDDD

forrás

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Ez Tom's Korea 2015??

L Viper
Hmmm. Csak ezért raktam fel most a Falcont, hogy ezt kipróbáljam. Mármint a "tájcsempéket". Igényes munka, tetszik <#eljen>

VO101Tom
Ok, hétvégén akkor majd átnyálazom, hogy a 3D-n kell-e alakítani, kell-e cserélni, mert UV-t csak utána lehet csinálni, ha a 3D végleges (illetve lehet előtte is, csak nem éri meg :) )

www.pumaszallas.hu

repvez
Elvileg minden rész ki van alakitva rajta, az más kérdés, hogy lehetne mit javitani és részletezni még,de kezdésnek megfelel.Csak mint irtam néhol van még benne topologiai anomália és a felületeket kisimitani egy két helyen, hogy ne legyen olyan kockás. A turbo smooth elhagyásával felére lehetne redukálni a polygonszámot ha a smooth goupok megfelelöen tartják a formát. Föleg a tankercsőnél és a hátsó féklapoknál vannak gondok.

A TS talán meglenne,csak technikai jellegü gondom van, mert már nincs mikrofonom , a PS3eye meg valamiért nem reagál semmire nem tudom használni beszélgetésre , kép van ,de hang nincs. Mondjuk ugy is TIR nek vettem .
VO101Tom
Megkaptam. A modell 3D része készen van? UV mappot utólag módosítani elég macerás, főleg ha mondjuk újabb részleteket adnál hozzá, vagy a 3d struktúra komolyabban változna. TS-en tudunk dumálni valamikor? Az megvan még?

www.pumaszallas.hu

repvez
Elküldve!

Sok mindenkinek küldtem PM-et és segitettek is 611Eagle nálam is team wieverrel mutatott pár dolgot, és még akkor kiadásra sem került 4.32es bms-ről készült videot is megmutatta igy a gépén MSN-en chateltünk.
DE én jobban szeretek ugy dolgozni, hogy van egy kézzelfogható referenciám video vagy könyv amit többször visszanézhetek elemezhetek, a szó elszáll ugye.

Tom is tartott nekem egy gyorstalpalót és csak ámultam, hogy 2 kattintásból jobban megoldott dolgokat mint én egy nap alatt,de ha nem gyakorlom és nincs meg leirva , hogy mikor mit kell használni akkor elfelejtem és ott vagyok minha semmi sem lett volna elötte.

Azokra jók amikor egy konkrét dolgot nem tudsz arra tényleg, jó ha rákérdezhetsz valakitől,de egy egész folyamatot nem lehet , föleg ami nem annyira konkrét mint egy menü beállitás.A modellezésnél minden modellnél egy kicsit improvizálni kell mégha hasonló is az eljárás.

És ugy általában, a motivációm és a kedvem a béka alatt van mostanában bármihez is.
VO101Tom
Ok, küldd át, és megnézem.

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Tom Catz-nek egyébként írtál PM-et a 3D modellezés kapcsán? Kizártnak tartom, hogy ne segítene. Engem semi ismert az első PM előtt és simán válaszolt. Nagyon kevés olyan ember van, aki nem reagál PM-re. Hayab pl ilyen...

Azt viszont meg kell értened, hogy a többség azt fogja mondani, hogy akkr TS/Skype, mert leírni sokkal sokkal tovább tartana, mint elmagyarázni. Tehát, ha a beszélt angol nem megy, vagy az illető anyanyelve, akkor itt véget is ér a történet...

Nekem anno 611-Eagle úgy integrálta a 3D modelleket, hogy Teamview-eren keresztül hagytam a gépemen tevékenykedni... Mikor harmadjára csinálta ezt csak azt nézve, hogy mit csinál megértettem az LOD importálást és skin kiosztást, fejből reprodukálni tudtam az egészet.

repvez
Ja ok, igy már értem , azt hittem csak azt akartad, hogy az eredeti modellhez kiadott texturából PSD-t csinálni , hogy jobb texturát lehessen rá késuiteni és könnyebb legyen módositani.

Egyébként ha megkapod öket, akkor esetleg a 29-est elkérném,csak hogy lássam, hogy hogyan is kéne kinéznie egy modellnek amit a játékba integrálnak. Mert sajnos a körülmények úgy alakultak, hogy még mindig ott tartok a gripennel ahol legutobb vagyis az UVW-zásnál .
Esetleg ha gondolod ahhoz is megcsinálhatod :P, egy tesztnek talán jó lesz amin kiprobálom , mit hogyan kell a DOF-olást meg egyebeket.
VO101Tom
Ok. UV módosításhoz a nyers 3D fájl kell, amiket a játékba installál, az már nem jó.

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
De csak LOD formátumban, azzal nem tud semmit kezdeni, nem módosítható zaz UV map.

repvez
Molnibalage
Megtaláltalak. VO101_Tom. Írtam neki PM-et.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 13:11:50

Molnibalage
Vagy regelve a BMS4 fórumon? Milyen nickkel?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 13:06:22

VO101Tom
Egy UV mappot (amit skinpalettának hívsz) módosítani nem nagy cucc, ha a 3D modell kéznél van. Ha csak ennyi kell, én megcsinálom, csak hozz össze tomcat-el, mert én vele még nem beszéltem, és valszeg egy ismeretlent elhajt a rákba, ha odamegy, hogy "figyu, add már ide a modelleket amiket csináltál" :)

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Úgy, hogy ő ezeket már régen megcsinálta máshoz. Tehát ezeket csak adaptálta a Falconhoz. Egyébként pont az elbaszottsága miatt látszik, hogy mindent ő csinálta. Senkinél nem láttam akkora amatőr munkát, hogy 30-100k-s modellekhez olyan skinpalettát csinál, hogy a két szárny és vezérsík azonos skinnel bír. Röhej...

repvez
Látom, de legközelebb azért ne mindenki nevében beszélj, mert mint a mellékellt ábra mutatja nem biztos, hogy ugy értik ahogy gondolod és általánosan hülyének néznek minket, hogy nem értjük miért csinálják.

Mindamellett TomCatz munkássága se teljesen tiszta nálam,de őt mégsem basztatják miatta, hogy hogyan tud ilyen gyorsan ilyen sok gépet csinálni, mikor más hónapokat éveket van el egy géppel. A BMS srácokat is megértem, hogy nem akarnak beleszaladni jogi procedurába,de sztem mire a játékba belekerül annyi modositás lesz a modellen, hogy az anyja nem ismerne rá .Tehát ha tudják az eredeti modell eredetét ,de nem hangoztatják, hogy honnan van akkor a kutya nem találja ki .

ÉS ujra elérkeztünk ahhoz a ponthoz amit sokszor szoktam hangoztatni, hogy az viszont a BMS csapat felelősége, hogy ha kiadnák az egységes dokumentáció és progikat amivel a modelleknek az integrálásását és egyéb folyamatait lehet csinálni, akkor talán kevesebb lenne az ilyen olyan visszaélés, mivel mindenki tudna egymásnak segiteni .Ha már ingyenes és közösségi fejlesztésű játéknak van titulálva .