Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Nekem más a bajom a rádiózással, az AWACS túl gyakran szól be, hogy "be advised bandits itt és ott". Kurvára idegesítõ, mikor gyakorlatilag folyamatosan beszól hiába megy akár wilco akár unable válasz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Egyszer én is néztem.Ahogy kibogoztam akkor egy exel táblázat szerüen fel van sorolva az összes szöveg és a progiba sorszámok alapján azokra lehet hivatkozni.De nekem se tiszta hogy mit hogyan.Pedig jo lenne pár uj rádioparancs.(nem mintha nem lenne elég)Vagy azt tudni hogy rá lehete venni a magyar kiejtésre.
Molnibalage
Van ehhez külön progi, FF oldalon tools-ok között van a dowloadban, ha jól emlékszem. F4Talk nevezetû progit keress. Én csak ponéból egyszer megnéztem, iszonyat bonyolultnak tûnt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Üdv.Mivel tudnám kicsomagolni a falcon.tlk fájlt????
Sound mappa....

Molnibalage
Ok, kösz. Azt tudom, hogy Snake Man nem FF tag, csak gondoltam, hogy õ is érthet ehhez a részhez, merthát a LOD beállítása a helyszínek készítésénél is fontos.

repvez
Csak érdeklödésképpen a repmodell, sérülésmodell, fizika terén is várhato változás?
És köszi a hibafeltárást valoban fennvan a cam2pan erre nem biztos hogy gyanakodtam volna.
Snake Man , csak besegít, nem FF tag. Grafikáról i_Hawk, vagy T-rex tudna bõvebben segíteni...

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Molnibalage
Balu, feltettem a rossz képeket a FF-re a Bug reports részre, de eddig nem reagált senki. A végén még videokártyát fogok cserélni...

Nem tudod, hogy ki foglakozik az FF-nél a táj grafikai megjelenítéssel, mert akkor írnék neki privátba. (Esetleg Snake Man?)

L Viper
Na ezt azért leszedem és elolvasom miket javítottak ki megint.
Nekem is fellépett ez a probléma.. a Cam2Pan progi okozta.. töröltem.. után a jó lett.. ha fent van ez vagy hasonló webkamerás egérmozgató progi akkor az a hibás...

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

repvez
Nem az progikban van a hiba a nézelödésnél mert AF alatt se möködik a 3d-ben, minden máshol meg igen, ki érti ezt <#fejvakaras>
repvez
Csendben megjegyzem hogy kint van az AF-hez az 1.10-es patch.<#kuss>
Molnibalage
Mert nem tudtam feltölteni, mert a nagy file-nál szétkapcsol a gmail és az elmúlt 4 órában karbantartás volt, most jött vissza a net. Elküldöm hagyományos mailban.

repvez
balage a f16I kötelékröl nincs fen video pedig azt is megnézném hogyan sikerült a bombázásunk.
repvez
De azthiszem nem csak a falcon lesz reinstallva hanem az egész rendszer mert már sok hülyeséget csinál ez a gép.
L Viper
Reinstall <#vigyor>
repvez
majd megnézem ,de most jobban bosszant hogy még nem javult meg a nézelödés a 3d kabinba és fogalmam nincs hogy még mit és hol kéne állitanom
L Viper
Azon filóztam, hogy beszéltük a múltkor, hogy neked melyik kabin tetszik legjobban az F16-ok közül, az alap régi.
Az ott van a : Falcon4\art\ckptart\ gyökérben. Ha megnézed képnézõvel akkor látszik, hogy melyik file-ok tartoznak hozzá.
Azokat kellene bemásolni az F-16CG és F-16CJ mappákba. Akkor tudnád nyitni a kabintetõt a fülkébõl.
Na még ezt kipróbálom, de elvileg így jó.
repvez
remélem ez 3d-s kabin és szorgos kezecskék az összes kabint ilyen szintre elkészitik.
L Viper
Hú de jó lenne ez az F4 kabin. Tök jó, a fotó is fent van az eredetirõl.
Itt is látszik, hogy nem halott téma még 2007-ben sem a Falcon 4.<#nyes>
Molnibalage
http://www.freefalcon.com/forum/view_topic.php?id=13726&forum_id=17&page=3

Nem gyenge F-4-es kabin lesz..

Molnibalage
A Hitiles-szel sem mûködik a grafika rendesen. Ugyanúgy megvan a felbontásváltás. Olyan, mintha nem lehetne maxra húzni a terrain detailt beállítást. Hiába van maxra húzva, olyan, mintha régen kb. 3-4 környkére lett volna téve. Mi a túrót lehet ezzel kezdeni? Kezd az agyamra menni...

L Viper
Hát igen, elõsször nem volt olyan jó, de késõ este azért már jobb lett.
A lényeg, hogy játszható.
repvez
Felértek a fájlok, de biztonsági okokbol megváltoztattam az alábbi jelszot. Privibe elküldöm akinek kell.
Egyéként müködik ugy is a letöltése ha azt a progit nem rakjátok fel csak ugy egyszerübb a küldözgetés.
Molnibalage
Majd, ha a bátyus odaenged a gépéhez, akkor kipróbálom, hogy mi van, ha LAN kapcsolaban 56kbps-re állítom a kapcsolatot, akkor is laggol -e?
Attól tartok, hogy van rá esély, hogy a Hamachi zavarhat be, de én sajnos csak így tudok csatlakozni.

repvez
elöször ugy probáltuk de ugy még jobban laggolt az meg kevés volt neki sztem, hogy minden adatot átvigyen
Bucser
Mondta, hogy mindenki valasszon 56KBps-ot és a host pedig ahany kliens annyiszor 56-ot. Egyébként laggol. ezt próbáltátok?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Hát azért nem volt olyan sima és döccenésmentes, mint szerettem volna. Video készítéshez még azért nem olyan jó, de elmegy ha már egymásra akarunk lövöldözni.

Balu, mi próbltuk a sávszélességeket egymáshoz hangolni, de valahogy a progi nem érzi. Én voltam a szerver és 385kbps a sávszélem. A többiek asszem 112 választottak ki és úgy csatlakoztak. Úgy, hogy hárman dumáltnuk és repkedtünk nem laggolt a dolog, de kicsit ricegve rakta össze pl.: az órsókat, és egyéb nagy gradiensû változásokat, holott a renelkezésre álló uploadom 1/3-a sem volt kihasználva. Vajon miért?

Ja, a bugerport meg nem tud menni a FF-re, mert tengnap délután óta nem elérhetõek...

repvez
Na azt hiszem meglesz a megoldás a fájlok küldözgetésére:
Regeltem egy mailfiokot a gmailen 2gb tárhely
freefalcon4 kukac gmail.com és falcon4 a jelszo.
És ha felteszitek ezt a progit akkor a vindoz intézöböl mint külön meghajto lehet leérni ezt a helyet igy sima copy pasteval fel lehet tölteni cuccokat.Egy baja azért van hoy 10mb a fáljméret amit egybe feltehetsz tehát itt is darabolni kell ha nagyobb a fájl.
na itt a progi:GmailDrive

most kezdem feltölteni a cuccot remélem sikerül
L Viper
Multi értékelés: teszt Molnibalagéval és Repvezzel.
Hamachival teszteltük, stabil volt a háló nem ugrott szét egyszer sem. Próba Dogfight-ban és Tactical Engagement-ben.
Kötelékezés, bombázás, felvételkészítés Fraps-el.
Késõ este már jó, akadásmentes volt a kapcsolat.
Molnibalage
Ok, meglesz.

Jó report.. megtennéd hogy így felsorolva röviden postolod FF fórumon is ?

L Viper
Nézted a setupban az advancedben ? A múltkori multinknál, mikor veled kentük, nekem is csinálta, ki kellet újra pipálni és jó lett.
repvez
Help!Valami oknál fogva nem tudom a 3D kabinba forgatni a nézöpontot se a HAT kapcsoloval a joyon se a num billekkel.Külsö és 2d-nézetben jol müxik.
Molnibalage
Én is ezért favorizálom a 80-as évek hangulatát, mert arról volt adat és nem olyan "we are so cool hangulatú, fõleg F-16A-n repülve.). A probléma az, hogy még az én kicsit lebutított értékû rakétáim ellen sincs sok esélye az AI-nak. Aporó, F-16A kabin soha nem lesz? 😞

Az AA-12-õt meg valamiért bénán használja az AI, nem követi rendesen a célt és mikor én használom akkor is fura. (majd még tesztelem a kicsikét) Nem mitha repkednék ilyen ilyen fegyverzetû gépek ellen túl gyakran, csak tesztelésnél vettem észre. Soroljak még pár bugot?

- Gyakorlatilag az összes orosz típusnak túl gyorsan fogy a gépágyúlõszere. A MIG-29 és SU-27-nek kb. 3 sec-re elegendõ lõszere van. Ez F4Browse-val pillanatok alatt javítható. (Tudtommal a tüzelési sebesség kb. 23-26 lõszer/sec és 150-es készlet van.)

- A chaff/flare mennyiségekkel meg sokszor elég irreálisak. Asszem egyes francia gépeknél van kb. 1:10 arány az egyik javára. Elég hihetetlennek tartom. Sajnos a csalik mennyiségérõl csak a SZU-27 esetében találtam adatot, ott 32 db flare-t adtak meg. Ez a része nagyon kidolgozatlan a játéknak. pl.: A MIG-23-on isd van asszem, holott valóságban csak az MLD verzión volt, az meg nincs is a játékban.
(Egyébéknt ha egy gép 2 db vagy 4 db flare-t dob ki, mint az A-10 vagy utóbbira példa a SZU-25, akkor az csak grafikailag 4db vagy a rakéta érzékenységénél is 4 db-bal számol?)

- Itt még nem próbáltam, de az FF3-ban hiába állítgattam az AA-12 vagy bármilyen más ARH rakéta seekerének érzékenységét, nem történt semmi. Pedig volt, hogy a chaff chance-t felvittem 1 fölé is. Minden más egységnél mûködött, ha változtattam valamit.

- A SU-27-nek meg szét kéne már szedni az AA-12 hordozni képes változatot attõl ami nem tud. Sajnos a készítõk még mindik a SU-30-sal közös hardpointokat használnak, így ha kitörlöm a hardpointból, akkor meg a SU-30-ason nem lesz AA-12. Én megcsinálom magamnak külön hogy a SU-27-en ne legyen AA-12 ( '80-as évek), de erre más nem képes...

- Az AI sokszor nem támad meg földi célt hiába utasítom rá. Foghatom be radarral, padlock-kal mégsem teszi. A a célhoz túl közel vagyunk a wepons free-re sem tud semmi értelmeset csinálni, csak körözget, de az is elõfordult, hogy atteck parancsra csak elindul az ELLNEKEZÕ irányban.

- Posthole parancsra meg az AI szépen nekivezeti magát a földnek.

Hát így hirtelen ennyi.

A rakéták manõverezõ képessége és a zavaró érzékenysége ahol lehetett valós publikus adatokra van állítva. A legújabb A-A fegyverzet viszont még nem nagyon volt kipróbálva valódi konfliktusban, így csak a gyári adatok vannak.. azt meg ugye a marketingesek állították össze nem a pilóták 😛 de mivel nincs más adat, ahooz kell viszonyítani.

Ezért játszom én a '83-as kampánnyal.. az abban szereplõ fegyeverekrõl már jó sok adat volt.

UI.: Nekem elég sokszor sikerül mellélõnöm az AIM-9M-el... 😄 nem vagyk az ACE AI szintjén.. hehe

L Viper
Nekem oké az este 10.
Molnibalage
Meg a flare érzékenységgel is bajok vannak szeritem. Az AIM-9M és AA-11 szinte érzéketlen alaphelyzetben.

Molnibalage
Ma este ki jön multizni. Este 10 körül kéne gyülekezni Skype-on.

Blu, neked mi a véleményed arról, hogy a játékban SZERINTEM túlságosan jól manõvereznek a modern rakéták? Értem ezalatt ai AMRAAM-ot, AA-11-et és AA-12-õt, de az összes hasnoló kategóriájú fegyverre + AIM-54 és a MIG-31 rakétájára is.

Süllyedt! EVE-et sajnos fel kellett adnom túl sûrû RL elfoglatságami miatt... 2 munkahely rulez 😞

Sorry, h közbeszólok de többnyire read-only módban olvasom a topicot!

"Nem ismered véletlenül a Nagyvezírt vagy a Justice-t az EVE-bõl ? Valahogy nagyon az õs stílusukban nyomultál"

Ismerem õket, volt HUN-osok, most asszem a WOT-ot "dicsõítik"... Akkor gondolom Te Balázs Simon @Balu. Talált? 😊

Salute!
repvez
Finoman én is erre utalva érdeklödtem 😄
Bucser
Hyperlobbyval nem próbálkoztatok?? Azzal esetleg összehozni valahogy a redVipert? sokkal egyszerûbb lenne.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Sajna annyira nem értek hozzá, csak a meglevõ elemekkel tudok operálni. Felajánlottam Snake Man-nek, hogyha kijön majd egy új "giganagy" helyszín akkor némi segítséggel megpróbálhatok majd csinálni hadjáratot.

Molnibalage: Ha fejleszteni akarod ,akkor bocsi 😊 Még nem tudom ki mennyi modolási tudással rendelkezik itt..

Nem hinném... ezek a keresõk igényelnek egy 24/7-es szervert .. amin futhatnak ami ugye pénzbe kerülne, meg nem is annyia egyszerû megcsinálni.

De ezért vannak a Virtuális századok, freebirds meg a többiek.. nekik van web alapú cuccuk erre...

Molnibalage, lehet félreértetted Snake man-t de ez nem egy kész Thread..

sõt még beta 0.1 se .. csak a terep... semmi más.. ezzel még kb 1 hónapot kéne dolgozni hogy játszható legyen... csak össze lett szórva gyorsan, hogy legyen...

Molnibalage
Hmmmm... Mégsem. Az utolsó fázisnál megakad a töltés, de a hadjárat maga az elndul.

Ja a tdf és tga kiterjesztésû file-okat bemásoltam még a \theaters\ Taiwan könytárból a \terrdata\theaterdefintions file-ban. Már faggatom Snake Man-t, hogy miért nem megy és eme apróságokat õ miért nem említette. (vagy csak én nem vettem észre?)

Molnibalage
Na, apró hibával de mûködik a helyszín. A theaters.lst-be másoljátok be ezt a sort.

terrdata/theaterdefinition/taiwan.tdf

Molnibalage
Igen, mert kis helyszín és semmilyen új textúrát nem tartalmaz. Gyakorlatilag csak egy térháló az egész. Az Europe helyszí installja is kb. 28 MB volt. Az ODS azért olyan nagy, mert egy rakat új textúra és másegyéb volt benne. Minden más helyszín kb. 20 MB az Izraelit kivéve, az is kicsit nagyobb volt, 90MB.