Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
http://www.freefalcon.com/forum/view_topic.php?id=5219&forum_id=2&page=52

Alakulgat valmi.
Balu, azt nem tudod, hogy a SCUD rakétás egységek mikor és hogyan tüzelnek? Még nagyon régen találn az alap Falcoban, de lehet, hogy valamelyik SP alatt volt olyan, hogy valamelyik szárazföldi egység szép hosszú füstcsíkkal rakétát indított. Nem lehet ez valahogy esetleg megcsinálni a rakéta sorozatvetõknél, mert jelenleg azok úgy tüzelnek, mint a tüzérségi lövegek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na, szépen lassan haladok. MIG-29A és SZU-27-rõl votl info, be lettek lõve. A legtöbb USA gépen ALE-40 dispenser van, és arró lazt találtam, hogy 60 chaff és 30 flare van benne.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Értem én. 😊

Ezzel csak azt akartam mondani hogy az össz mennyiség fix az arányok viszont nem...
Molnibalage
Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni, mert fix értékek vannak. Ezt is lehetne fejleszteni a játékban.

További gond az AIM-7 eltérõ szériáinak alkalmazása. Modjuk a hadjáratokban elõforduló tjpusok az F és M verzióra korlátozódnak, de mivel a valóságban a rakéta vevõfejének érzékenysége befolyásolja fõleg a zavarvédettséget, de a játékban a repülõgépek radarjaira vannak megadva értékek, tehát hiba pakolok fel M-et F-helyett egy gépre nem lesz különbség a kettõ között, ezért amelyik gépen van M verzió arról lehet, hogy leveszem az F-et és az az F-4ESK-n marad meg.

Nem véletlenül hiszen általában a zavaró tölteteket a felszállás elött tárazzák be a missionnek megfelelõen!
EXE ha minden igaz 99%... de rákeresek...

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Molnibalage
Balu, az hogy az AI milyen gyakran dob ki chaff/flare-t az az exe-ben van kódolva, vagy valahol máshol van? Errõl mit tudsz?

Molnibalage
Hát elkezdtem kutatkodni, de NAGYON zavaros a kép.

Gyakorlatilag csak az írják le, hogy ilyen és ilyen dispenser rendszer van ilyen chaff/flare mennyiségben, de az arányról a c/f között nem írnak semmit.

A SU-27-nél pl azt írja, hogy "32 three-shot chaff-flare dispensers". Na, hát ezzel kezdjek valamit...

Kutakodok tovább.

Bucser
2 gép alapján nem vonhatsz átlagot ugyanis valszeg a flare-ek is fejlõdtek azóta😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
A gond az, hogy 1-2 gép kivételéven nem lehet olvasni, hogy mennyi zvarótöltet van rajtuk. A Gripenen asszen kb. 60 db van, Namármost az egy 4-dik generációs gép, és a modern rakétafegyverek igen pontosak elviekben és emiatt van ez a megas szám. A SZU-27 eredeti verzióján 32 flare volt, ezt asszem a wikin olvastam. Ez a két viszoyítási pontom van, tehát a 80-as veék óta ÁTLAGBAN duplájára lett növeleve kb. a mennyiség ebbõl tudok kiindulni.

A módosítás mellé készül egy excel tábla, hogy mekkorák voltak az eredeti értékek és mekkorák az általam beállítottak, hogy gyorsan össze lehessen vetni és, hogy én se kavarodjak el.

Arra figyelj, hogy a valóságot tükrözze.. ha egy gépen csak 10 flare van akkor ne legyen 30 hiába "jobb" úgy a játék... próbálj meg valós adatok alapján dolgozni.
Amúgy szép munka! Ha kész vagy mindenképp felraknám a fileokat a dev fórumunkra had nézzék át a többiek. Ha minden ok, a köv releas-ba be is kerülhet ha gondolod.

F4B-ben anyira nem vagyok otthon, de ha megnézed az A-10-es és az F-16-osokat azok mindíg visznek külöjbözõ podokat magukkal. De ha jól emlékszem itt már az ATO dolgai is közbe játszanak, mert az F4B-ben csak azt mondod meg a proginak hogy mit lehet és mit nem felrakni, de hogy aztán a mission alatt mi kerül fel azt az ATO határozza meg. Arra melékszem régrõl, hogy pont azért hogy becsapják az ATO-t és pl több AIM-9M-et rakjon a gépekre, nem mindíg a régieket, F4B-ben meg lett duplázva a hardpointon az M verzió (felfegyverõ képernyõn is 2x szerepelt).. így 2x akkor volt az esély hogy egy adott mission-ben az ATO azt rakja rá.. A fix függesztményeknél, lehet van valami flag, ami kötelezõvé teszi a dolgot.. nézd meg az LGB-bombák és a Lézerpod közötti összefüggést az F-16-osokon, abból talán rájössz valamire.

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

Molnibalage
Skacok, hát március van! Kb. 1 hónapon belül várható a SAAFOPS!

Molnibalage
Csak sajna nem a Falconhoz, de tényleg gyönyörû 😞

Seaweed
L Viper
Valami nagyon szétmászhatott, szerencsére a reinstall már nem olyan körülményes, mint az FF3+Cobra variációnál volt.
42nd Intruder
Ugyan ez... Na mind1 majd valamikor egyszer reinstall

L Viper
Jól beleástad magad a témába.
Ha majd kell segíteni tesztelni az új beállításokat, multiban segíthetek a tesztelésben, mint a múltkor.

Azért a nem annyira fanatikus játékosok számára ne legyen irreálisan nehéz, arra vigyázz <#hehe>
Molnibalage
Skacok, szépen lassan halad a moddolásom, finomhangolom a rakéták manõverezõképességét és zavarvédettségüket. A leggyakoribb IR rakéták és radaros raketták készen vannak. Pár típusnak túl kevés gépágyúlõszere van, hamar kifogynak, azokat a hibákat is javítom. AGM-65-höz csinálok tripla indítókat (kivéve AGM-65G).

A radarok chaff érzékenysége is kicsit növelve lesz, de ez a rész még tesztelés alatt van. És még tervezem:

A 4-dik generációs típusok szinte mind meg lesznek piszkálva. A chaff/flare mennyiség is meg lesz változtatva. a '80-as évek típusain egy egyhajtmómûves gépeken lesz kb. 20-30 chaff és ugyanennyi flare, a modernebb gépeken ('90-es évek és felfele, ez meg lesz növeleve 60 környékére), a kéthajtómúves gépeken kb. 30%-kal több. A-10 és SZU-25 gépek kivételek azokon sokkal több zavaró van. (kb. 120 flare és felennyi chaff.) Az ÖSSZES régi orosz típusról el lesz távolítva a chaff/flare, tehát csak MIG-27, SZU-24, SZU-27, MIG-29 SZU-25 és SZU-22 gépcsaládon maradnak meg és ettõl felfele.

Balu, azt hogyan lehet megcsinálni F4Browse-val, hogy egy konténer ÁLLANDÓAN levehetetlenül legyen egy gépen? Mert így lehetne csinálni zavarókonténert pl.: A-6, A-4 stb. gépeknek. Mindig rajtuk lennének, így reálisabb lenne a játék.

F-5A/E-rõl is lehet, hogy le kéne venni a chaff/flare-t, tudtommal nincs rajtuk, de ennek még utánajárok.

Lehet, hogy megcsinálom, hogy legyen MIG-23MLD is. Egyszerûen megduplázom a nem DPRK skinest és az lesz egy új gép. Azon már volt chaff/flare éa abban már doppler radar volt (asszem már az MF-ben is az volt).

F-111-es gépeken miért nincs internal bay? Ezt is javítani lehetne...
SZU-27-bõl is kéne kétfajta, ami tudja cipelni az R-77-est (AA-12) é ami nem. Jelenleg az utóbbi van többségben a valóságban is.

Az ARH rakéták chaff érzékenysége is kicsit meg lesz növelve. Most 0,05 asszem ez felviszem olyan 0,08-0,11 környékre, jelenleg ez is tesztelés alatt. EGyelõre ennyi. 😊

L Viper
Advanced beállítás, nálam így jó:

L Viper
A pilóta feje a lábkormányra fordul.
nekem van 15 giga zeném de nem hiszem hogy ilene a videókhoz....bár az is elképzelhetõ

42nd Intruder
Mind a 2 érték rendben... Mondjuk ennek következtében külsõ nézetben a pilcsi se mozog, bár ez nem tudom mennyire függ össze a kettõ. Nem tudom mi lehet a probléma... :S

repvez
A mause look enapled be van kapcsolva?mert nekem azt csinálta hogy bekapcsoltam és elinditottam egy játékot mire visszanéztem a menübe már megint ki kapcsolodott magátol.
Vagy az érzékenység nullára visszaállt.
42nd Intruder
Az érdekes, mivel se cam2pan, se trackir-em nincs... Valami nekem itt bûzlik kpletesen persze... Advanced menübe meg nem találtam semmi éremlegest.... Grrr....

repvez
nálam is ez volt a gond nekem a cam2pan progi kavart be,de gondolom nálad valami a trackir beállitás körül lesz elállitodva.Nézz körbe az advanced menube.sajnos nekem nincs vele tapasztalatom 😞
42nd Intruder
Az miért van, hogy a 3D-s kabinnál a kép fixen rögzül? A pilcsi fejét nem tudom semerre sem fordítani. Van valami megoldás, vagy ezen már csak RV reinstall segít?

repvez
Ha jo lesz a monitorom akkor ujbol osszeállhatunk egy videora.😄

L Viper
Most olvasgattam, milyen jó fogadtatása van a Frugalsworld fórumon a Balage által készített videónak. 😄
L Viper
Igen, olvastam az elõzõ üzenetedben és meg is néztem.
Az extrában van egy új felhõ textúra is.. azt se felejtsétek el.. 😄

L Viper
Sajnos nem igazán volt idõm egy több 100 oldalas doksi átrágására még egyéb irányú elfoglaltságaim miatt.
Molnibalage
A B-52-es cuccot azt tudtam, a skyfixet azt nem. Egyszer végigmentem rajta, de hát úgy látszik nem szúrt szemet.

Bucser
hát ha vettétek volna, hogy elolvassátok a Manualt (ugye ami Molnibalage szerint tök felesleges) Akkor mindez nem lenne számotokra újdonság...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Az extrákban van egy kis aranyos B52-es 2D-s cockpit is, okvetlenül nézzétek meg a gifeket 😄
Helye : Falcon4\Docs\EXTRAS\BuffBuffpit\ <#eplus2>
Molnibalage
Ja, a videoklipnek úgy tûnik, hogy jó a fogadtatása. Ha nem toltam volna el a brigteness-t és full felbontásban vettem volna fel... Sebaj, majd a következõ jobb lesz, bár NAGYON nehéz jó zenét találni. Tanácsokat elfogadok. A követekezõ a "Requiem for a Dream Remix"-re lesz készítve nagy valószínûség szerint. Aki ismeri az véleményezhetné az ötletet, vagy ha csak szimplán kell a zene, akkor elküldöm neki.

Molnibalage
Bakker, akkor ezek az SP4-ben választható külöbözõ sky cuccok itt összegyûjtve? ZSÍR!

Bucser
Hogy az indexes PoliDili-t idézzem😊

"festõi aknákkal és remekbeszabott ágyútûzzel - csak elszántaknak!"

Frugal's Falcon 4 fórum:
Threads:40,261

A fórumon elég sok a nem FF barát és OF fanboy 😄 szal csak óvatosan.. hehe

Miután Microprose meghalt, itt gyûlt össze a community... ez a fórum aztán tényleg mindent látott... az AF fejlesztõi is rendszeresen látogatják...

Molnibalage
Ez a fõ fóruma? Nem is tudtam. Szökõévenként játam eddig rajta, be sem vagyok oda asszem regelve.

Azért kösz.

btw Molnibalage belinkeltem ide is a videód:
http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=117357

Aki nem ismerné a frugalsworld az egyik legnagyobb repülõszimulátoros közösségi oldal... és a Falcon fõ fóruma.

A narancsos naplemente az ATMOS skyfix eredménye.. ha RV van instalálva a dokumentumok között az extrákban megtaláljátok, ott van még egy új felhõ típus is amit én használok, szép közelrõl és távolról is szerintem...

Molnibalage
Mármint a Vegasban van ilyen opció. Csak tippeltem, hogy meg lehet ESETLEG csinálni driverrel.

L Viper
Mivel, azt hol lehet ?
Molnibalage
A RGB-vel kell maipuláni és máris olyan lesz. Ha ezt tudja a videokari dirvere akkor meg lehet próbálni.

L Viper
Kár, hogy mahináltak a hátterek a naplementénél, már azt hittem olyan a játékban is.
Molnibalage
Kipróbáltam 5 perc erejéig, de sajnos csak távolról szép, ha közel repülsz hozzájuk, furán kezdenek viselkedni, de klipkészítéshez jó, a narancsos háttér meg Photsop eredménye vagy Vegas.

Ott a link a z oldalon...
http://www.thomaslee.dk/falcon/Lee%27s%20cloudfix%20v1.zip

hétvégére öszejön majd egy multi?????