52967
  • VO101Tom
    Délután repkedtünk kicsit Lecsoval, neki is freetrack gondja van (nem működik, akármit csinál), de kabinban a jobb egérgombot nyomva tartva tudott nézelődni, középsőt nyomva tartva meg csúsztatni tudta a kamerát (default 4.33 gombkiosztással). Arra viszont nem emlékszem, hogy 64 bitest vagy 32 bitest indítva volt ez (freetrack 64 alatt teljesen halott, 32 bitest indítva látszólag már több mindenre reagált, végeredményben ott sem működött, de legalább falcom menüben már engedte bekapcsolni)
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.11.02. 17:29:43
  • molnibalage83
    Nekem működött emlékeim szerint a shift gomb, de tök véletlenül jöttem rá, csak próbaképpen lenyomtam.

Ember, azzal segítek, hogy közölmö, hogy a Falcon BMS4.33-at nem arra tervezték láthatólag, hogy billentyűzettel csináld. Ez van... Értettem elsőre is, hogy nem repülni akarsz, nem vagyok debil...
  • repvez
    Mindegy nem vártam el töled, ha nem tudsz vagy nem akarsz segiteni akkor inkább hagyd.
    Megint nem arról beszélsz amit mondtam.NEm akarok bevetéseket repülni billen , egyszerüen csak a kabinba nézelödni és ott kattingatni, hogy mi változott.
    Mi olyan bonyolult ezen megérteni?
  • molnibalage83
    Ja. Akkor nem is értelek. Már SP3/4 idején sem volt billenytűzettel játszóható a Falcon... Ha nincs Joy, akkor no joy... :)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.02. 15:52:07
  • repvez
    semmit nem rakott joyra, mert nincs a gépre dugva más csak a bill+egér.Mint irtam nincs a joyom használható állapotba.
    Ezért kéne e két eszközzel megoldani, hogy legalább a rampstartot és egyébb dolgokat meg tudjam nézni a játékban , hogy hogyan megy
    DE nézelődés nélkül felejtős.
    A pan és a snap nézetbe sem reagál . ami a nem num bill 2 és 3 as gombokkal lehet változtatni.
  • molnibalage83
    Billről shift + irány, de ugybár az felejtős. Az advancedben nézd meg, hogy automatikusan mit rakott joyra. Nekem és másik játékosnak az elevation és cursor vezérlés nem működött, mert két tekerő gázkaron automatikusan erre rakott. Nálad is ez a beállítás lehet a gond.
  • repvez
    Nem hoztam át semmit a régiből az uj full keystroke van beállitva a menüben.
    Csak a fejmozgás nem megy de se egérrel se billröl sem.
    A track IR helyettesitő kihajolgatás meg megy a középső görgö nyomásakor. ÉS már átnéztem a manuálok között a billenytű kiosztást pdf-be azon a shift +num számokra irja a nézelődést de csak a 3as gombra reagál a többire nem.
  • molnibalage83
    Milyen keyboardot állítottál be az advanced részben? Beimportáltad a régi keystrokest. Most azt nem értem, hogy akkor a TIR helyetti opció nem megy vagy csak a fejforgatás?

A bill kombó teljesen fel van forgatva az új kiosztással, felejts el mindent. Én most nyomtatom ki az új doksikat. Hetekig-hónapokig fogom tanulni ezt az egészet.
  • repvez
    Már végignyálaztam az idevonatkozó részt és a menüben is kapcsolgattam a klikkelhető kabin és hasonló opciokat, sőt megtaláktam a keybord nézelődést is a shift+ a numszámok.
    DE az egér jobb gomb nyomvatartására csak meg áll abban a pozicióba a kurzor ahol lenyomtam a jobb gombot és addig nem mozdul mig fel nem engedem .
    A billentyüzetről sem vált nézetet csak egyedül a shift+3 kombinációra néz jobbra hátra, a többi irányra nem reagál.

A TE küldik közül a ground ops küldinél probáltam.Lehetséges lenne, hogy csak itt nem müködik?
  • hrundibaksi
    Most mán jó,csak nem a megszokott joy gombon van.....
  • arrow19
    Tudnám ajánlani:
    Docs\Falcon BMS Manuals\BMS-Manual.pdf 9-104
  • repvez
    Hát mindenhogyan nyomogattam az egeret és a configban is kattingattam a 3d kabin és track ir beállitásokat,de csak anyni változás volt, hogy ha bekapcsoltam a track ir használatot akkor nem volt egérrel sem használhato a hajolgatás.

Ugyhogy megvagyok lőve, mert még a bill kombót sem tudom, hogy hol vannak ujrakiosztva , eddig ugye a numpadnál volt a nézelődés, és az egérrel ha elvitted a kép szélére akkor ugrott a nézet vagy pedig folyamatosan ahogy mozgattad
  • arrow19
    RTFM.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Docs\Falcon BMS Manuals

• hrundibaksi
    nemműkszik
  • arrow19
    ~>4.32-ben sem lőtt. Eddig is kikellett választani.
  • molnibalage83
    Akkor is ki kell választani. Az 4.32-ben és minden más Falconban mindig lőtt az ágyú. Most AG módban is ki kell választani az SMS-en keresztül. Működnie kell.
  • hrundibaksi
    AG-ban használtam volna
  • molnibalage83
    Mert már csak adott üzemmódban működik, csak úgy simán NAV-ban nem. Asszem és is csodálkoztam ezen elsőre. Ha átmész pl. dogfight overrideba azonnal működni fog. Más gépen legalábiss így volt. Ilyen szintű bugok nincsenek benne...
  • hrundibaksi
    F-16: Miért nem lő a gépágyú?
  • molnibalage83
    Ahogy eddig is. Vagy én emlékszem rosszl. Jobbklikk és mozgatás. Semmi különös. Vagy régen nem kellett jobbklikk?
  • repvez
    Nos semmi ötlet mivel tudok nézelödni egérrel?
  • arrow19
    Wow
  • hrundibaksi
  • repvez
    A grafikai beállitásoknak, van egy ajánlott állása ezt látod is a menübe , kis vonallal össze van kötve a gombok, ettől eltérni lehet de nem ajánlatos.Itt nincs olyan, hogy normál , high és ultra grafika, textura is egy van mindenhez, mármint felbontás miatt.
    A legtöbb amit ki lehet még hozni az a VGA driveren belüli modositók élsimitások stb ha birja a géped.
  • molnibalage83
    Akárhány szintű QS van level 2 fölé nem érdeme menni. Szinte semmit nem ad hozzá, de az FPS-t úgy lezúzzam, mint állat. A QS és külső élsimítás együtt nem igazán jó elvielg. Az egyik legyen maxon és a másik alacsonyan, de a kettő együtt soha. A QS talán ki is kapcsolaható, de akkor a VGA driveren akkor aztán adjál neki rendesen. Ha az én képemen látható nagyon alacsony szögű rálátás nem zavar, akkor az esetek 99%-ban szép kinézethet a QS1 és 8x élsimitás 16x aniz textúrával elég. Nvidiára Ihawk adott meg beállításokat, de nekem semmit nem használt sőt, inkább csak rontott a kinézeten.
  • repvez
    A kabinban egérrel , hogy tudok nézelődni, mert bármit állitok nem mozog a nézet, a görgő lenyomásra a "fake" trackIR hatás müködik,de csak a hajolgatás része a forgás sehogy, igy meg elég necces bármit is csinálni a kabinba.Joy jelenleg nincs használható állapotban igy a kattintgatással amit meg lehet oldani tanulgatás szintjén azt probálnám, de igy nem nagyon megy.

Egyébként az uj bill kiosztás nagyon jó lett, hogy panelenként van egybegyüjtve , sokkal jobban átlátható és igy az összes HOTAS gomb könnyen átlátható , hogy van e ütközés vagy nincs.
  • hrundibaksi
    Köszi Balázs!
  • molnibalage83
    Erre sajnos nem lehet egyérlemű választ adni. Végtelen sok elképzelhető belső és külső beállítás van és nagyon VGA függő. Pontosan ez a problémám nekem is. Állíthatok bármit, azok a függőleges vonalak és textúra megjelenések mindig problémásak, ahogy egyes épületeknél adott távolságon a textúrák "csíkozondnak"

Az quality sampling és a külső élsimítás közötti balasszal lehet próbálkozni, de a többinél... A 4.32-höz videózáshoz vagy 40 féle kombót próbáltam ki és kb. kettő nézett ki értelmesen és annyira volt jó FPS a régi gépen, hogy üres TE-ben éppenhogy tudtam forgatni... Extrém helyzetekben sajnos kaphatsz olyan textúrákat, amivel nekem problémám van. Ez van...
  • hrundibaksi
    A setup menüben,a Graphics részben,hogyan kell a legjobbra a garfikát beállítani
  • molnibalage83
    Nem értem a kérdést.
  • hrundibaksi
    Hogy néz ki a full grafikai felbontás a setup menüben?
  • molnibalage83
    Éppen linkelni akartam. :)
  • z0ty4
    tutorial videos
    végre valaki :)
  • falcon16
    Sziasztok !
    Letöltöttem a BMS 4.33-at, de amikor feltelepítem és elindítom mindig kifagy ,ill. leáll az op rendszerem Windows 7.
    Mit tudnátok javasolni ?A 4.32 az megy rajta azzal semmi probléma.
    Segítségeteket előre is köszönöm.

• molnibalage83
    Nagyon látszik, hogy a num bill-t rágyúrták az ICP-DED páros használatára. Logikus is, mert klikkelgetni igen sokáig tartana.
  • L Viper #49084
    Asszem én is át kell, hogy szokjak az új bill. kiosztásra. Eddig a régebbi Falcon verziók miatt nem akartam, de gyakorlatilag nem is játszok már AF-el, OF-el, stb, tehát már nincs értelme az ott berögzült, megszokott kiosztáshoz ragaszkodni. Arról nem is beszélve, hogy igen sokat el is felejtettem, mert bizony most puskázni kellett azt is :)
    Az újban meg az is jó, hogy a Num billentyűzetről sokkal gyorsabb pl az ILS, vagy a rádiófrekiket bevinni.
  • L Viper #49083
    Köszi
    Rátaláltam közben a BMS Keyboard Layout (US Int).pdf-ben is. Szép doksi gyűjtemény van :) Komoly.
  • z0ty4
    egy kis tanítás jól jönne mindenkinek :)
  • molnibalage83
    Alt c és aztán F.
  • Hecker007
    Én az új keystroke-hoz állítgatom most be a cuccost. Eddig egész jól működik minden és még nagyjából kézre is esik. Próbálom úgy beállítani mint ahogy a DCS van, de eléggé korlátoltak itt a lehetőségek a DCS input beállításához képest.