52967
  • molnibalage83
    Ezt vehetem jelentkezésnek a feladatra? :)
  • molnibalage83
    Istentelenül szép képek
  • VO101Tom
    Köszi. Na igen, a 18-as cockpitra ráférne egy alapos textúrázás, elég nyers még így...
  • molnibalage83
    Textúrázóknak.
  • Borisz80
    warthog hotast hogyan ajánlott a bms-ben beállítani?
    BMS configjában vagy inkább a t.a.r.g.e.t.-ben?

Esetleg valaki meg tudná mondani hogy a gázkarját hogyan konfigolta fel? Milyen funkciót mire célszerű?
    A joy része az alapból jól van konfigolva. Gondolom a Cougar tulajoknak semmit sem kellett állítgatniuk ;)
  • VO101Tom
    Én asszem akkor a .dat fájlokat nem variálom, a cockpit doksi viszont tényleg hasznos. Köszi.
  • Borisz80
    Ja meg a Tornado cockpit leírása is megvan. Nem tudom hogy felejthették ki az installból...
    LINK

A zöld MFD-khez még annyit, hogy egyes hadszínterek (pl.: ITO) saját acdata-val rendelkeznek így ilyenkor ott is be kell beállítani őket.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.11.07. 01:02:02
  • Borisz80
    Tornado 3d pit dat file-ok:
    data/art/ckptart/ --->
    1709 tornado adv brit
    1710 tornado gr4 brit
    1894 tornado ids german
    1943 tornado ecr german
    torn tornado ids, ecr italian
    Nekem ezek csak a floodlight színének megváltoztatásához kellettek. Valami miatt a régi DI Tornado szimulátorában látott színek kellenek nekem. ADV zöld, IDS vörös.

MFD-k zöld színűre állítás:
    data/sim/acdata/"géptípus".dat

Keresd meg a következő sorokat: (0 ki, 1 be)
    avionicsColorMfd 1
    avionicsGrayScaleGM 1

Ja és persze vigyázzatok, mert multiban most már be lehet kapcsolni olyat hogy a serverrel megegyező acdata sorokkal kell rendelkeznie a client-nek is. Így azokhoz nem tudtok majd kapcsolódni.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.11.07. 00:57:15
  • VO101Tom
    Megosztod valahogy? :)
  • Borisz80
    közérdemű közlemény .... megvan minden tornado cockpit könyvtára. Ez letudva.
  • z0ty4
    Falcon BMS 4.33: A-10A

fun nagyon :)
  • Borisz80
    Hidd el sok mindent kérdeznék, ha meg tudnám angolul fogalmazni.
    Rendszerint amikor megpróbálkozok ilyennel akkor az a válasz hogy nem igazán értik it is akarok kérdezni. :)
  • Borisz80
    3d pit szerkesztés
    Na közben kiderült hogy a tornado-k nem ugyan azt a könyvtárat használják, vagy nem tudom hogy mi van.
    data/art/ckptart/torn -ban lévő file az olasz IDS tornádónál működik. A GR4-nél nem.
  • molnibalage83
    Gőzöm nincs, pedig érdekelne. Ha a CE-ben már nincs a greyscale lehetőség... A kinti fórumon tessék az ilyen kérdéseket feltenni.
  • Borisz80
    ééééssss egy másik kérdés:
    az új típusok (f-18, tornado stb...) MFD-jét hogyan lehetne monocromra váltani?
    A config menüben már nincs ilyen opció. A különböző F-16 block-okhoz viszont van avionikai menü.
    Ha máshogy nem lehet, elképzelhető hogy valamelyik block avionikáját használják ezek, és ha azt a block-ot változtatom akkor a más típusok is változnak?
    Csak mielőtt még szét állítganám mindet....
  • Borisz80
    Ezt már próbáltam de a track ir felülírja, így sajnos nem lehet.
    És mivel régi szar tir-em van, az érzékelője is hagy kívánni valót maga után, az elölre-hátra és felemelkedés-lesüppedés fejmozgásokhoz szükséges tengelyeket ki szoktam kapcsolni. Így a track ir-el sem tudom beállítani.

Freefalconból nem maradt valakinek vissza a tornado-ra vonatkozó kabinleírás és rampstart? Hátha ugyan az mint a 4.33-ban. Hiába olvasom a paneleken a feliratokat, a falcon avionika néha nem egyértelmű hogy az most engine start gomb vagy üza táplálás be gomb.
  • molnibalage83
    Ne a FOV-val játszál. Told hátrébb a fejedet középső egérgommbal. Én is azt tapasztaltam, mint te hátrébb húztam és voila. :)
  • Borisz80
    FOV
    Az egér görgetővel bármikor lehet állítani. Sajnos kb 10 fokkal nagyobb kellene a max fov-nál, hogy lássam a tornado műszerfalának széleit.
    Amúgy a 3d pit szerkesztővel való bizergetése mintha semmi eredménnyel nem járna. A flood light színét átírtam vörösre de ugyan úgy citromsárga fénye van.
  • VO101Tom
    Akkor nem :)
    SweetFX egy Dx-es shader segédprogi, a játékok könyvtárába téve effekteket, hatásokat tehetsz a képre anélkül, hogy a játék vagy a videokártya beállításain kellene szórakozni. Szaturáció, kontraszt, curves, sharpen, hogy csak a legelterjedtebbeket mondjam. Elég sokan használják szinte minden játéknál, arra lettem volna kíváncsi, hogy ilyet használtál-e a képekhez.
  • L Viper #49180
    Shift + Kurzor irányítók, vagy Alt + Joy POV Hat.
    Aktív MFD (DMS DOWN, DMS UP) meg a Ctrl End, Ctrl Home.
  • L Viper #49179
    Alap Korea terület. Dogfight-ban ráböktem Dél-Korea északkeleti részére. :)
  • molnibalage83
    Összeraktam egy ilyet. Egy dolgot hagytam ki, a licence plate projektet. Az új gépek közül többnél is a flight különböző gépe nem azonos skinnel bírnak, a gépek oldalszáma eltérő. Az összes F-16 ilyen, a Mirage-2000, a Rafale és asszem a Hornet és a Tornadok is.
  • molnibalage83
    Igen, de csak playernek. MI nem képes használni ugyanazt az FM-et, mint te, neki mímelme van a V/STOL. Neked nem.
  • Gundark 1 1
    Szép a Harrier. Mindig is szerettem a Jump Jetet :) Működik is rendesen?
  • molnibalage83
    Veres rackek.
  • hrundibaksi
    Melyik billentyűvel lehet az MFD-n a kurzort mozgatni?
    CCRP módban akarok bombázni
  • hrundibaksi
    SweetFX? Nem ismerem...
  • VO101Tom
    Jók ezek a képek. SweetFX-et használsz hozzá?
  • VO101Tom
    Ez egy nagyon jó kis proginak tűnik, nem ismertem, én Photoshopban kézzel raktam a WDP kiexportált képet a helyére. Ez sokkal elegánsabb.
    Remélem hamar megoldják, hogy a 4.33 gépeihez is lehessen használni, mert én már elszoktam ettől a csupasz kabintól :)
  • hrundibaksi

• hrundibaksi

• molnibalage83
    Benne lesz, de természetesen semmi értelme repülni vele vagy beletenni. Lényegében semmilyen képessége nem modellezhető azon túl, hogy repülni képes... B-2 most is van az adatbázisban.

Hayab nem viccből csinálta a modelleket, de ez optikai tuning mindkét esetben, semmi több.
  • Talon11
    Olvastam a BMS fórumban, hogy alakul a Hayab-féle Szu-24m, és a F-35a. Utóbbi esetében mekkora lenne az esély, hogy bekerül a játékba? (A B-2A komplikált, ezért nincs kész?)
  • repvez
    Akinek nem megy a 64bites rendszeren a freetrack:
    topicja
  • hrundibaksi
    Hi Viper,

Milyen táj felett repkedsz?
  • Borisz80
    Koreához nagyon klassz, kinyomtatható navigációs dokumentumot hoztak össze, térképekkel.
    falcon bms 4.33/docs/airport approach & navigation charts/kto_aip_433.pdf
    56 oldalas.
  • repvez
    Meg ha jól tudom a pilóta lábán lévő lista az szinkronizálható volt a külső progival használható bevetés tervezővel igy mindig az aktuális adatok szerepeltek rajta , frekvenciák , hivónevek, célpontadatok.
  • molnibalage83
    Keyboard tutorial.
  • L Viper #49161
    Nekem nem is a 3D-s modell pilóta lenne a fontos, elég lenne egy előhívható térkép is, (akár egy megjelenő 2D-s ablakban is) meg az a régi lapozható adatbázis is jó volt, a frekvenciákkal.
  • VO101Tom
    Az Izraeli térképet ha felteszed, akkor a data/addon könyvtárban van egy Israeli Theater Settings.exe, amiben bekapcsolhatóak a 3D pilóták a kabinban. Nem kell moddolni, nem kell lod editorral szórakozni. De ehhez az kell, hogy az átdolgozott kabinba ők tegyék bele a modellt (de ez csak az Izraeli térképre vonatkozik, a linkelt video is azon készült. Az első biztosan. A Viggenes video nekünk nem releváns, ott megint a 3D modell a lényeg, a készítők beletették vagy sem a pilótát).
    A Korea térképen a Block52-eshez esetleg még fel is lehetne rakni azt a régi MOD-ot, de nincs garancia rá, hogy a gép orra pl (ami vééégre látható kabinból is) az nem tűnne el ezzel együtt. A Block 52-től eltérő kabinokban meg más a műszerezettség, azokhoz biztosan nem jó.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.11.05. 01:12:37