52988
  • L Viper #49220
    Köszi Balázs, jó tipp volt!
    Szerencsére a régi kombóra emlékeztem, így már könnyű volt megtalálni. Átrakták Ctrl M -re
  • L Viper #49219
    Igazából még én sem tudtam elmerülni benne annyira, amennyire szeretnék. Hasonló rohangálásaim vannak mindenfelé, kevés idő jut a számítógépre.
  • molnibalage83
    Az egyik docs az összehasonlítást csinál a régi keystrokes-szal. Ami sárga, az az új. Érdemes azon keresni. Nekem annyira nincs időm a BMS4.33-ra sajni, hogy el sem kezdtem még meg tanulni.

Meló, röpi, videóvágás, jogsi, minden "szart" csinálok, csak ezt nem. Valahogy inkább már alkotni szeretek, mint játszani. Persze ahhoz, hogy videózzak majd a BMS4.33-mal, meg kellene tanulni legalább alapszinten használni.

Külön öröm, hogy hétvégén ellopták a birnám első és hátsó kerekét. 40k volt pótolni a kárt a járulékos dolgokkal. Mit ne mondjak kurvára örültem neki...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.09. 22:04:15
  • L Viper #49217
    Na már, ha a billentyűzetnél tartunk, én pl. nem találtam meg az új kiosztásban a navigációs fényeket mivel lehet kikapcsolni?
    A kabinban persze tudom klikkelni, de én szeretem használni a billentyű kombókat is.
  • molnibalage83
    Annak, akinek sosem volt HOTAS belőve, annak igenis nagy dolog.
  • VO101Tom
    A bill kiosztás miért lenne ennyire fontos? Ha emlékszel a régire fejből, akkor beállíthatnád ugyanazt. Ha nem emlékszel rá, akkor meg nem mindegy? :)
    A BMS-ben a HOTAS-on lévő gombokat meg kapcsolókat kell beállítani (azokat nem tudod klikkeléssel használni), az ICP gombjait meg a nagyon alap, légi harchoz fontos dolgokat. A többit (nagyjából a teljes gombkiosztás 90%-a) meg elérheted klikkeléssel, vagy beállítasz neki olyan gombot amit akarsz. Aztán idővel még finomítod, ha gyakorlatban látod, hogy mi az, amit sokszor kell használnod, de egyszerűbb lenne bill-re tenni.
  • molnibalage83
    Az avionika modellezése ugyanaz, mint a F-16C-nél, csak egyes fegyverek hiányoznak, tehát azt nem kell megtanulni. Minden más ugyanaz. A kapcsolók máshol vannak, annak meg ott van a kiosztása docs könyvtárban.

Régi BMS4.32 és a Falcon alapok nem avultak e teljesen vagy néha egyenesen semennyire, csak a gombok vannak máshogy.

Kézenfogós a BMS4.32-höz van Krasue-tól a kinti fórumon. Ő már inkább túl sokat beszél tök lényegtelen dolgokról meg a valóságról néha. Emiatt 8 perces videót tol le 40-50 percben....

Lásd itt. Transition docs meg van 4.32-ről 4.33-ra.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.09. 20:35:00
  • Kferro
    Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy új vagyok ezen a fórumon (bár talán pár éve már írtam ide), s problémával küzdök.

3-4 éve már próbálkoztam a Falcon sorozattal, akkor Balázs videóiból tanultam a program kezelését, s egészen a bombaoldásig, földi célok megsemmisítéséig jutottam. Nemrég fedeztem fel a hírt a Pcpilot-on a BMS 4.33 megjelenéséről és egyből felpakoltam a gépemre. Viszont egyfelől nem emlékszek a Falcon kezelésére, másfelől azt olvastam Tőletek, hogy más a billentyűkiosztás, így előröl kell kezdeni a tanulását.

Fura módon engem elsősorban az A-10-es kezelése érdekelne, de egyelőre semmilyen tutorialt nem találtam hozzá. Ti tudtok ilyenről? De ha lenne valami ilyen szépen "kézenfogós" , lépésről lépésre elmagyarázós videó Falconhoz, az is jól jönne. Csak az egyik kedvenc típusom. :)
  • repvez
    Nálam fenn volt mindegyik, igy nem tudtam kideriteni melyik volt a hunyó.
  • L Viper #49211
    Nekem csak a FreeTrack van fent, azzal minden oké.
  • molnibalage83
    Azért, mert ez a 4.33. Ennyi. :)
  • repvez
    Letöröltem a freetrack , opentrack és facetrack progikat és , most tudok az egérrel nézelődni.
    Már csak azt lenne, jó tudni, hogy ezek miként zavarnak bele a játékba, ha el sincsenek inditva tehát nem futnak a háttérbe ?
    A 4.32 nél nem volt gond ha ezek a programok fennvannak ,de nem használtam őket.
  • molnibalage83
    Miért ne lehetne? Semmi sem változott az SP3 óta. Azzal repülsz, amivel akarsz, csak a modellezés más mögötte.
  • Gundark 1 1
    Talán jövő hét végén oda jutok hogy játszani is tudjak vele :) A Harriert lehet gyakorolni egyébként? Konkrétan a VSTOL képességre gondolok.
  • hrundibaksi
  • L Viper #49205
    Nagyon jók éjjel, holdfényben a kabin dinamikus árnyékai
  • Borisz80
    F-16-hoz az amit látsz alapból ;)
    A rádiók és egyéb hangal visszajelzó kütyük hangerejét meg tetszőlegesen tudod állítgatni a cockpitban is.

Más gépnél talán a hajtómű hangja nagyon halk, én azt vettem fel.

@Commando
    Mindenkinél olyan. Inkább hiányzik onnét a textura.

Más.
    A sugárfordítók le vannak szimulálva a Tornadonál? Van rá billentyű?
  • hrundibaksi
    Mi a legmegfelelőbb sound beállítás?
  • Talon11
    Az angol ADV Tornádónak mi az a textúra hiba a hajtóműveknél? Elcsúszott valami? Mert a "tifosi" Tornádónál ott meg van csinálva rendesen
  • molnibalage83
    Rgr.
  • VO101Tom
    Nem, egyenlőre nem tudnék vele foglalkozni. Megnéztem a fájlokat, két nagy kép van, amit át kell rajzolni, de nagyon sok apró részletet kell kidolgozni, ami sok idő. Ha senki nem kezd hozzá akkor majd később lehet, hogy bejelentkezek rá.
  • molnibalage83
    Ezt vehetem jelentkezésnek a feladatra? :)
  • molnibalage83
    Istentelenül szép képek
  • VO101Tom
    Köszi. Na igen, a 18-as cockpitra ráférne egy alapos textúrázás, elég nyers még így...
  • molnibalage83
    Textúrázóknak.
  • Borisz80
    warthog hotast hogyan ajánlott a bms-ben beállítani?
    BMS configjában vagy inkább a t.a.r.g.e.t.-ben?

Esetleg valaki meg tudná mondani hogy a gázkarját hogyan konfigolta fel? Milyen funkciót mire célszerű?
    A joy része az alapból jól van konfigolva. Gondolom a Cougar tulajoknak semmit sem kellett állítgatniuk ;)
  • VO101Tom
    Én asszem akkor a .dat fájlokat nem variálom, a cockpit doksi viszont tényleg hasznos. Köszi.
  • Borisz80
    Ja meg a Tornado cockpit leírása is megvan. Nem tudom hogy felejthették ki az installból...
    LINK

A zöld MFD-khez még annyit, hogy egyes hadszínterek (pl.: ITO) saját acdata-val rendelkeznek így ilyenkor ott is be kell beállítani őket.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.11.07. 01:02:02
  • Borisz80
    Tornado 3d pit dat file-ok:
    data/art/ckptart/ --->
    1709 tornado adv brit
    1710 tornado gr4 brit
    1894 tornado ids german
    1943 tornado ecr german
    torn tornado ids, ecr italian
    Nekem ezek csak a floodlight színének megváltoztatásához kellettek. Valami miatt a régi DI Tornado szimulátorában látott színek kellenek nekem. ADV zöld, IDS vörös.

MFD-k zöld színűre állítás:
    data/sim/acdata/"géptípus".dat

Keresd meg a következő sorokat: (0 ki, 1 be)
    avionicsColorMfd 1
    avionicsGrayScaleGM 1

Ja és persze vigyázzatok, mert multiban most már be lehet kapcsolni olyat hogy a serverrel megegyező acdata sorokkal kell rendelkeznie a client-nek is. Így azokhoz nem tudtok majd kapcsolódni.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.11.07. 00:57:15
  • VO101Tom
    Megosztod valahogy? :)
  • Borisz80
    közérdemű közlemény .... megvan minden tornado cockpit könyvtára. Ez letudva.
  • z0ty4
    Falcon BMS 4.33: A-10A

fun nagyon :)
  • Borisz80
    Hidd el sok mindent kérdeznék, ha meg tudnám angolul fogalmazni.
    Rendszerint amikor megpróbálkozok ilyennel akkor az a válasz hogy nem igazán értik it is akarok kérdezni. :)
  • Borisz80
    3d pit szerkesztés
    Na közben kiderült hogy a tornado-k nem ugyan azt a könyvtárat használják, vagy nem tudom hogy mi van.
    data/art/ckptart/torn -ban lévő file az olasz IDS tornádónál működik. A GR4-nél nem.
  • molnibalage83
    Gőzöm nincs, pedig érdekelne. Ha a CE-ben már nincs a greyscale lehetőség... A kinti fórumon tessék az ilyen kérdéseket feltenni.
  • Borisz80
    ééééssss egy másik kérdés:
    az új típusok (f-18, tornado stb...) MFD-jét hogyan lehetne monocromra váltani?
    A config menüben már nincs ilyen opció. A különböző F-16 block-okhoz viszont van avionikai menü.
    Ha máshogy nem lehet, elképzelhető hogy valamelyik block avionikáját használják ezek, és ha azt a block-ot változtatom akkor a más típusok is változnak?
    Csak mielőtt még szét állítganám mindet....
  • Borisz80
    Ezt már próbáltam de a track ir felülírja, így sajnos nem lehet.
    És mivel régi szar tir-em van, az érzékelője is hagy kívánni valót maga után, az elölre-hátra és felemelkedés-lesüppedés fejmozgásokhoz szükséges tengelyeket ki szoktam kapcsolni. Így a track ir-el sem tudom beállítani.

Freefalconból nem maradt valakinek vissza a tornado-ra vonatkozó kabinleírás és rampstart? Hátha ugyan az mint a 4.33-ban. Hiába olvasom a paneleken a feliratokat, a falcon avionika néha nem egyértelmű hogy az most engine start gomb vagy üza táplálás be gomb.
  • molnibalage83
    Ne a FOV-val játszál. Told hátrébb a fejedet középső egérgommbal. Én is azt tapasztaltam, mint te hátrébb húztam és voila. :)
  • Borisz80
    FOV
    Az egér görgetővel bármikor lehet állítani. Sajnos kb 10 fokkal nagyobb kellene a max fov-nál, hogy lássam a tornado műszerfalának széleit.
    Amúgy a 3d pit szerkesztővel való bizergetése mintha semmi eredménnyel nem járna. A flood light színét átírtam vörösre de ugyan úgy citromsárga fénye van.
  • VO101Tom
    Akkor nem :)
    SweetFX egy Dx-es shader segédprogi, a játékok könyvtárába téve effekteket, hatásokat tehetsz a képre anélkül, hogy a játék vagy a videokártya beállításain kellene szórakozni. Szaturáció, kontraszt, curves, sharpen, hogy csak a legelterjedtebbeket mondjam. Elég sokan használják szinte minden játéknál, arra lettem volna kíváncsi, hogy ilyet használtál-e a képekhez.