52967
  • hrundibaksi
  • hrundibaksi
    Ezzel a progival szoktam szerkeszteni:
  • repvez
    egy kicsit sötétek,de jól néznek ki
  • hrundibaksi

• hrundibaksi
  • molnibalage83
    Az új bilentyűzeten asszem ctrl + 0, akkor minden eltűnik, de szelektíven is eltüntethető az összes külső felirat.
  • hrundibaksi

LGB/GBU bombázás is pipa

Azt a rohadt zöld szöveget hogyan tudom eltüntetni?
  • hrundibaksi
    Igen KOTAR! Épp tanulom a lézeres bombázást,de alapból az AG tréning módban van,hogyan kell élesre állítani?
  • molnibalage83
    Van több is...? Én úgy tudom, hogy egy van, KOTAR.
  • hrundibaksi
    Ez melyik range?

• z0ty4
    ez még 4.32 nem a 4.33 :( arról még nincs :(
  • z0ty4
    bms 4.33 multi teszt :)
    Tibi, Jana, Merlin és én. Szokásos, freetrack és ivc gond. ki kicsoda és hol is van :)
    Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2015.11.10. 15:22:05
  • Borisz80
    Másnál is előfordul hogy a terepkövető robotpilóta minden ok nélkül laza emelkedésbe kezd és többén nem nyomja le a gép orrát?
    -rádió magasságmérő bekapcsolva
    -200 ft van beállítva a terepkövető
    -terepkövető üzemmód mindegy
    -robot bekapcsolva - HUD-on nem a tégla lap van hanem a csík.

Ötlet hogy esetleg én rontanék el valamit?
  • z0ty4
    Archer 4.33 videója
  • VO101Tom
    A kurzor nyilak most az ICP alsó négyállású kapcsolóját helyettesítik, ahogy a teljes NUM billentyűzet is alapból (Ctrl Alt vagy Shift nélkül) az ICP gombjainak van beállítva. Nagyon gyorsan és kényelmesen használható így.
  • repvez
    Nekem is cyborg 3d platinumom volt és ahogy Tom is irta ezek a funkciók voltak beállitva a HAT kapcsolon a körül nézés a gépágyú a rakétainditó gomb a befogás .Kb enyni volt öszsesen nálam beállitva a többit mind kabinban kattingattam .
    Igaz a régebbi verziókban a kurzor nyilakkal lehetett a célbefogáshoz mozgatni a jelet, most ez ahogy nézem változott.

A hotasom meg még mindig darabokba van egy elektromos panelt kéne terveznem és gyártani hozzá,de nem nagyon haladok vele :(
  • molnibalage83
    AZ ICP-DED páros a gép lelke. Szinte miden mélyebb dolgot erőll csinálsz. TACAN/ILS, dispenser beállítás, TGP funkciók egy része, data link, eszméletlen komplex. A Block 25-ön jelent ez meg és azóta szinte minden gép cockpit elrendezése ezt utánozta le..
  • VO101Tom
    A fiam három és fél éves, tudom, hogy miről beszélsz, de hidd el, hogy a BMS-t nem érdemes anélkül játszani, hogy ne tanulnád meg, hogy mi mire jó. Itt nincsenek könnyítések, arcade vagy game mód, a BMS az a bonyolultsága miatt ennyire népszerű. És a tanulásra ha nem is a legegyszerűbb, de a legalaposabb a mellékelt manual.

A gépágyú kiválasztása pl pont változott kicsit, dogfight módban (Joyon lévő MSTR kapcsoló DGFT állásban) azonnal eléred, a többiben ki kell választani az SMS lapon.

Ami a HOTAS-t illeti, igen, tudsz játszani anélkül is (csak nehéz), de arra figyelj, hogy a "Throttle quadrant" és a "Stick" kategóriák alatt felsorolt gomboknak így mindenképp adni kell bill. parancsot, mert azokat nem lehet klikkeléssel elérni. És mivel eredetiben is a joyon, gázkaron vannak, elhiheted, hogy fontosak :) Ha feltelepítetted a BMSt, a játék kövytárában a Docs/Falcon BMS Manuals/TO-BMS1F-16CM-34-1-1.pdf 15-19 oldalán leírják, hogy ezek a gombok mire jók, ezt kell nagyon ismerni fejből, mert rengeteget használod bevetés közben.
    Ha nagyon limitált amit Joy-ra tehetsz, akkor az legyen a trigger second detent (gépágyú) a weapon pickle (rakéta indítás), TMS up (cél befogás) TMS down (cél eldobás), és valami négyállású a kurzor mozgatásra. Ezek fontosak, hogy kézközelben legyenek kb állandóan. A többi lehet billentyűzeten, könnyen elérhető helyen.

Az ICP-ről gyakorlatilag minden rendszerhez hozzáférsz, ami bármilyen jellegű állítást, kezelést igényel. Például itt kapcsolod be a lézert a bombavetéshez, itt állíthatod be a rádiófrekvenciákat, az útvonalkövetést, a TACAN-t, a Link16-ot, itt kaphatsz infót az üzáról, hogy mennyi van még útvonalpontig vagy haza. Itt tudod nézni gurulás közben a sebességedet, itt állíthatod be, hogy milyen magasság alá süllyedésnél rinyáljon a csaj, vagy hány font üzánál legyen a BINGO. Csak néhány funkció, ami így hirtelen eszembe jut. Nem tudom, hogy a manualoknál van-e komplett lista az elérhető funkciókról, általában a különböző rendszerek leírásaiban vannak megemlítve.
  • Kferro
    "Ha emlékszel a régire fejből, akkor beállíthatnád ugyanazt. Ha nem emlékszel rá, akkor meg nem mindegy? :)"
    De. :)
    Ugyanakkor a gond az, hogy a rendszerek alapvető kezelésére sem emlékszem, olyannyira, hogy a még a gépágyút sem tudom kiválasztani. Balázs videói azért is voltak jók, mert tematikusan bemutatták a különböző használati módokat, s így nem kellett a tekintélyes mennyiségű manualt bújni, ami gyerekek, család és munka mellett, kevés szabadidővel megáldva nem egyszerű.

Két kérdés (ha nagyon láma, kérlek nézzétek el):

1. Értem én a HOTAS lényegét, de mi van akkor, ha nincs X-52-esem, csak egy régi Saitek Cyber Gold-om? Erre annyi funkciót nem lehet bepakolni. Ettől függetlenül (hú de hülye kérdés :) ) tudok még játszani a BMS-sel?
    2. Az ICP-ről mi vezérelhető? Bevallom őszintén, eleddig azt hittem, hogy a HUD működéséhez van köze, de ha jól látom ennél jóval többrpl van szó.
  • L Viper #49220
    Köszi Balázs, jó tipp volt!
    Szerencsére a régi kombóra emlékeztem, így már könnyű volt megtalálni. Átrakták Ctrl M -re
  • L Viper #49219
    Igazából még én sem tudtam elmerülni benne annyira, amennyire szeretnék. Hasonló rohangálásaim vannak mindenfelé, kevés idő jut a számítógépre.
  • molnibalage83
    Az egyik docs az összehasonlítást csinál a régi keystrokes-szal. Ami sárga, az az új. Érdemes azon keresni. Nekem annyira nincs időm a BMS4.33-ra sajni, hogy el sem kezdtem még meg tanulni.

Meló, röpi, videóvágás, jogsi, minden "szart" csinálok, csak ezt nem. Valahogy inkább már alkotni szeretek, mint játszani. Persze ahhoz, hogy videózzak majd a BMS4.33-mal, meg kellene tanulni legalább alapszinten használni.

Külön öröm, hogy hétvégén ellopták a birnám első és hátsó kerekét. 40k volt pótolni a kárt a járulékos dolgokkal. Mit ne mondjak kurvára örültem neki...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.09. 22:04:15
  • L Viper #49217
    Na már, ha a billentyűzetnél tartunk, én pl. nem találtam meg az új kiosztásban a navigációs fényeket mivel lehet kikapcsolni?
    A kabinban persze tudom klikkelni, de én szeretem használni a billentyű kombókat is.
  • molnibalage83
    Annak, akinek sosem volt HOTAS belőve, annak igenis nagy dolog.
  • VO101Tom
    A bill kiosztás miért lenne ennyire fontos? Ha emlékszel a régire fejből, akkor beállíthatnád ugyanazt. Ha nem emlékszel rá, akkor meg nem mindegy? :)
    A BMS-ben a HOTAS-on lévő gombokat meg kapcsolókat kell beállítani (azokat nem tudod klikkeléssel használni), az ICP gombjait meg a nagyon alap, légi harchoz fontos dolgokat. A többit (nagyjából a teljes gombkiosztás 90%-a) meg elérheted klikkeléssel, vagy beállítasz neki olyan gombot amit akarsz. Aztán idővel még finomítod, ha gyakorlatban látod, hogy mi az, amit sokszor kell használnod, de egyszerűbb lenne bill-re tenni.
  • molnibalage83
    Az avionika modellezése ugyanaz, mint a F-16C-nél, csak egyes fegyverek hiányoznak, tehát azt nem kell megtanulni. Minden más ugyanaz. A kapcsolók máshol vannak, annak meg ott van a kiosztása docs könyvtárban.

Régi BMS4.32 és a Falcon alapok nem avultak e teljesen vagy néha egyenesen semennyire, csak a gombok vannak máshogy.

Kézenfogós a BMS4.32-höz van Krasue-tól a kinti fórumon. Ő már inkább túl sokat beszél tök lényegtelen dolgokról meg a valóságról néha. Emiatt 8 perces videót tol le 40-50 percben....

Lásd itt. Transition docs meg van 4.32-ről 4.33-ra.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.09. 20:35:00
  • Kferro
    Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy új vagyok ezen a fórumon (bár talán pár éve már írtam ide), s problémával küzdök.

3-4 éve már próbálkoztam a Falcon sorozattal, akkor Balázs videóiból tanultam a program kezelését, s egészen a bombaoldásig, földi célok megsemmisítéséig jutottam. Nemrég fedeztem fel a hírt a Pcpilot-on a BMS 4.33 megjelenéséről és egyből felpakoltam a gépemre. Viszont egyfelől nem emlékszek a Falcon kezelésére, másfelől azt olvastam Tőletek, hogy más a billentyűkiosztás, így előröl kell kezdeni a tanulását.

Fura módon engem elsősorban az A-10-es kezelése érdekelne, de egyelőre semmilyen tutorialt nem találtam hozzá. Ti tudtok ilyenről? De ha lenne valami ilyen szépen "kézenfogós" , lépésről lépésre elmagyarázós videó Falconhoz, az is jól jönne. Csak az egyik kedvenc típusom. :)
  • repvez
    Nálam fenn volt mindegyik, igy nem tudtam kideriteni melyik volt a hunyó.
  • L Viper #49211
    Nekem csak a FreeTrack van fent, azzal minden oké.
  • molnibalage83
    Azért, mert ez a 4.33. Ennyi. :)
  • repvez
    Letöröltem a freetrack , opentrack és facetrack progikat és , most tudok az egérrel nézelődni.
    Már csak azt lenne, jó tudni, hogy ezek miként zavarnak bele a játékba, ha el sincsenek inditva tehát nem futnak a háttérbe ?
    A 4.32 nél nem volt gond ha ezek a programok fennvannak ,de nem használtam őket.
  • molnibalage83
    Miért ne lehetne? Semmi sem változott az SP3 óta. Azzal repülsz, amivel akarsz, csak a modellezés más mögötte.
  • Gundark 1 1
    Talán jövő hét végén oda jutok hogy játszani is tudjak vele :) A Harriert lehet gyakorolni egyébként? Konkrétan a VSTOL képességre gondolok.
  • hrundibaksi
  • L Viper #49205
    Nagyon jók éjjel, holdfényben a kabin dinamikus árnyékai
  • Borisz80
    F-16-hoz az amit látsz alapból ;)
    A rádiók és egyéb hangal visszajelzó kütyük hangerejét meg tetszőlegesen tudod állítgatni a cockpitban is.

Más gépnél talán a hajtómű hangja nagyon halk, én azt vettem fel.

@Commando
    Mindenkinél olyan. Inkább hiányzik onnét a textura.

Más.
    A sugárfordítók le vannak szimulálva a Tornadonál? Van rá billentyű?
  • hrundibaksi
    Mi a legmegfelelőbb sound beállítás?
  • Talon11
    Az angol ADV Tornádónak mi az a textúra hiba a hajtóműveknél? Elcsúszott valami? Mert a "tifosi" Tornádónál ott meg van csinálva rendesen
  • molnibalage83
    Rgr.
  • VO101Tom
    Nem, egyenlőre nem tudnék vele foglalkozni. Megnéztem a fájlokat, két nagy kép van, amit át kell rajzolni, de nagyon sok apró részletet kell kidolgozni, ami sok idő. Ha senki nem kezd hozzá akkor majd később lehet, hogy bejelentkezek rá.