Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gundark
Jó látom hogy a Pápa külön képzésben részesiti az "újakat"? <#nevetes2>Nohát csak nem egy "Pápai õrgárda" felállitása a cél? <#buck><#buck>

eLGi84
oké. 1730-tól skypen fenn leszek

Molnibalage
Igazából oktatni akartam a srácot, de végülis miért ne? Kb. fél hat-hat fele kezdhetünk.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ezek mind benne vannak az én manualomban és még több újdonság lenne, ha végre valaki megtalálná a ppt verziót...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Nem az OF miatt csinálom, csak annak a manualját tudom ugy ahogy szerkeszteni és néhány dolog ugyan ugy kell használni bármilyen progirol is van szo.ILS, LGb dobás,DED és ICP programozás.
Amugy nem eröszak a disznotor,csak probálok segiteni hogy gyorsabban beletanuljunk a komolyabb dolgokba is.
eLGi84
Balage! Engem érdekelne egy délutáni repülés.
Bucser
Arra ott a fraps.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage

Molnibalage
Ha minden kötél szakad esküszöm felrakom az OF-et és csinálok videot, mert most már a fõmenuben is tudok videot csinálni. Sajnos a játék közben nem tud felvenni a Hypercam. 😞

Bucser
A védett szövegbõl simán lehet beilleszteni szövegdoboz nélkül (tudom hisz 2 hónapja emeltem ki különbözõ szövegeket pályázati kiírásból ami PDF-ben volt majd beraktam szakdogába és külön formáztam. Szóval ha védelem nélkli lenne símán editálható (ami TT fontokkal írt szöveg benne az biztosan)

Egyébként szerintem szimplán megcsinálták Wordben a manualt és aztán egy PDF nyomtató pluginnal létrehoztáka PDF file-t. Én is ezt csináltam a szakdogával.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Skacok modtam, hogy nem kell veszõdni manual fordítással, megírhatom az OF kiegészítéseket is, de szerintem aki az OF-fel olyan szinten akar játszani, hogy manual radio tunung meg a HSD-n a package bõvítés az tanuljon meg mininálisan angolul. Itthon amúgy sem sok embernek van olyan vasa amin OF-et tolhat és mi sem azt toljuk, tehát sok értelme nincs lefordítani az OF manualjat. Ha átkülditek a ppt formában levõ manualomat 1-2 hét alatt gatyába rázhatom augusztusban azt szeva.

A Falcon rajongótábora itthon jelentõsen attól tartok nem fog bõvülni, szóval már csak ezért sem fontos az OF-fel foglakozni, fõleg, hogy ki fog halni (totálisan nem fejlõdik) és ha minden jól megy akkor a jó dolgokat belõle átveszik az FF4-ben is. Ha bármi kérdés van, azt itt úgyis megválaszoljuk.

De repvez, mst komolyan mi olyan rohadt nehéz a catrigde beállításban?? Ha alapból nem állítasz be semmit install után akkor nem enged lépkedi és mindekttõn blank van. Ez az állapotot FF4-ben úgy éred el, hogy behozod a választó MFD-t úgy, hogy azt a gombot nyomomd meg ami az éppen aktuális MFD oldalhoz tartozik. Tehát nyomd le a zöld keretben levõ HSD-hez tartozó gombot. Na itt akkor a választás lehetõsége. Nyomd le a blnakot. Juhé az állpot elõállt. Akkor most próbáld azt az MFD-t váltogatni és látod, hogy a blnak és még két másik MFD-k között megy körbe körbe.

Az OF-ben ha nem csinálsz SEMMIT a catridge programozással akkor is elérhetõ MINEN oldal, scak MINDENT MFD gombnyomogatással kell elérni. Amikor a catrige-t programozod akkor azokat az oldalakat állítod amik között pörgetni fog a gombnyomásra. Namármost FF4-ben próbáld ki, hogy ha van LGB a gépen, akkor ugyebár a TGP csak MFD buttonokon keresztül érhetõ el. Nyomj backspacet és menj WPN oldara. Eztuán itt hozd be a TGP-t és kezd el a ú vagy õ gombbokal váltogatni az MFD-t csofák csodája, ugyanannyi darab oldal között pörget, csak az WPN oldal helyett más oldal lesz az egyik, tehát az FF4-ben is be lehet állítani, hogy mik között pörgesen, csak a darabszámot nem változtathatod. Érhetõ amit írtam?

repvez
De a nem védett szöveget is csak ugy lehet Pastézni hogy nem felülirja az eredetit, hanem csak rárak egy szövegdobozt amit formázni kell hogy kitakarja az eredeti szöveget,de ne menjen bele a képbe.
Már karestem mindenhol egy olyan progit ami PDF editáláshoz lehetne használni,de mindegyik tul volt bonyolitva és nem lehetett ugy alakitani mint egy szöveges dokumentumot.
repvez
Az RV manualba nem enged sehogy se belepiszkálni, mert sürke a copy paste sor mert védelem van rajta.
A webforditoval tisztába vagyok hogy nem ad jo eredményt, de legalább ad egy alapot amit könyebb átfogalmazni olyannak is aki nem tud angolul(ld. ÉN)
Bucser
"Már csak arra kéne rájönnöm hogy Word07-ben hogyan lehet ugy menteni hogy csak bizonyos lapokat mentse el ne az egészet."

Mi sem egyszerûbb? Új dokumentum kivágás+beillesztés+mentés😊 Egyébként word 07 egy fos a mai napig a 03-at használom. Ami azon felül van egy rakás....

Bucser
minek konvertálni? copy pasta...

A szöveget tudod csak lefordítani a képeket nem tudod átvenni. De valszeg ha megkérdez aragorn-t, hogy szeretnéd lokalizálni a manualt valszeg segít benne. Akkor szépen lefordítod aztán wordben elküldöd és õ megtördelve megcsinálják template alapján (szerintem).

Egyébként ezekbena webfordítókban ne bízz túlságosan általában egy rakás fos ami kijön belõlük. én csak egzotikus szövegeket szoktam fordítgatni velük (japán/kínai forrást angolra)

repvez
Én mint irtam már nekiáltam egy nyers forditásnak a manualbol,de nem igen válaszoltatok, hogy besegitenétek.
Egyenlöre csak a dash34-es manualt csinálom az OF-böl, mert az RV manualja valamilyen védelemmel van ellátva és nem lehet átkonvertálni Wordbe.
Eddig amit sikerült leforditanom az a navigáci, ILS, és a rádiozás egy része meg a Catridge programozást.Már csak arra kéne rájönnöm hogy Word07-ben hogyan lehet ugy menteni hogy csak bizonyos lapokat mentse el ne az egészet.
Molnibalage

Molnibalage
Pedig az a manual egy kicsit már elavult. Könyörgöm a ppt formátumú manualomat keresse meg már valaki... 😞
Valakinek TUTIRA meg kell lennie.

Molnibalage
Boconadi, ha ma akarsz napközben mutiztni kivételesen ráérek egy kicsit délután.

Az Alt+tab-ot még a fõmenüben és UI srceen-en sem kell erõltetni, mert képest CTD-t csinálni, de a mutntionst és a tacref-et szétbassza, alt+tab után nem jeleníti meg a kiválasztott egységet, nagy üresség van.

L Viper
Na úgy látom, meg is vagy fertõzõdve, innentõl neked véged, kialakult a Falcon függõség <#zavart1>
Üdv közöttünk <#nyes>
L Viper
Sajnos csak a menüben mûködik az alt + tab, repülés közben nem.
Tehát nem kell teljesen kilképni azért. Az AF-nél rep közben is mûködik, itt nem sajnos. Ez van.
Boconadi
Fú b@sszátok meg ez a manual kurva jó <#smile> Nagyon sokat tanultam belõle Falcon 4.0 terén. (Kicsit segített a lockon F-15C vadászrepülõ részén is, mert a besugárzás jelzõt nem nagyon értettem).

Azt sajnálom, hogy a manual olvasása közben nem tudok alt + tabbal kilépni a játékból. Nem értem miért, hiába nyomtam mint állat. Tehát így kicsit hosszadalmas idõ be ki lépdesni, de megéri (esetleg nálatok is így van, és van-e rá megoldás?).

Köszönöm, hülye voltam hogy eddig nem néztem meg!
Gundark
Kösszencs megcsináltam én is. 😊

Azért ez a malac jól néz ki belülrõl.

Bucser
Hülyeség. csak zabálja a helyet és úgyis be fogod kódolni. És indokolatlanul megnöveli a renderidõt. (szerintem)

HA jól hazsnálod a codecet akkor nem lesz gond a tömörítéssel sem.

Molnibalage
Nem tömörítem, a videoim 1024x768-ben készülnek.

Bucser
nem csoda. számold ki mennyi helyet foglal egy 1024*768-as BMP ennyi helyet foglal egy frame. Azt sztorozd be a frame/sec értékkel és azt szorozd fel a másodpercek számával. Ezért szokás tömöríteni😊 Meg felesleges pl 1024*768-as nyers videot csinálni hogyha ugyis tömöríted 460*320-ba teszem azt... Csak zabálja a helyet.

Bucser
Öreg hiba. Sokkal szebbek mint az eredetik.

Bucser
keress rá arra hogy Aeyes valamelyik hsz-ben részletesen leírtam. (a lap alján van a topicon belül keresõ keresõ.

Molnibalage
Valami számokat kell átírogatni a txt fileban ami a kabinoknál van. Megvannak az Aeyes cockpitok, de valami nem vesz rá, hogy felrakjam õket. A nyugati típusokból mindenk korrekt 3D-s kabinja van, so a 2D-s így már nem is érdekel.

eLGi84
az Aeyes féle kabinokat, hogy tudom használni az RV-nél? Vagy nem lehet?
L Viper
Ahhoz nincsen sajnos, tudtommal csak olyan 2D létezik, amik csak képek és nem lehet kezelni semmit, csak billentyû parancsokkal. Asszem anno ezért nem is kellett.
Molnibalage
Nem véletlenül ajánlottam a gépet.

Molnibalage
Van, de hiperkezdetleges és persze csak 2D-s. L_Viper-nek megvan. Az F-4G is csak ilyen. Sokakat zavar az F-16 cockpit de én már megszoktam. A 3D-s kabin meg elég, hogy a gépbõl való kilátást szilmulája. Türelem. 😊

eLGi84
OKé, de az Ardvarkhoz van 2d-s kabin?
eLGi84
Viper tudsz valahonnan F-4G-hez 2d-s cockpitot?
Boconadi
köszönöm!
L Viper
Ejj de szép :

Retro dogfighthoz kipróbálom <#hehe>
L Viper
Lézeres segítséghez nézd meg a #4879 -es hozzászólást.
L Viper
Hát több módon lehet oldani a szabadesésû bombákat, a Balage féle manualt szedd le a BOP-ról, le van írva benne jól.

A lézer irányításúakat is olvasd el. Szerintem csak addig bonyolult, míg elõsször csinálod.

De elég hasznos a \Falcon4\Docs\-ban a FF4.0_RV1_Manual.pdf is tanulmányozd át.
Boconadi
Köszönöm, majd kipróbálom. Most kicsit meglazult a space gomb 😄

A bombázás nagyon nehéz? Mert nem jövök rá se a hudon, se az mfd-n hogy hogyan kell bekapcsolni, vagy aktiválni, vagy élesíteni a bombát... (hogyan is mondjam, nem jutok el odáig, hogy kioldhassam)
Az mfd-n már bekapcsoltam ilyen infravörös szarokat, nem tudom mi lényege van😄
Molnibalage
Hosszú ideig kell nyomva tartani a gombot (kb. 2 sec). Ez a többi fegyverre is igaz, ha nem indul el. Ilyen a Mavercik is.

Skacok a Hypercam 1024-768-ben is olyan rezzenés,entesen vesz fel ACMI-ban hogy ehaj. Megnézem majd, hogy ingame is ilyen e. Egyetlen hátrány, hogy iszonyat nagy fileokat csinál. Most 4 sec volt 170 MB.

L Viper
Tartsd nyomva a kioldógombot, mert nem aktív rögtön, ilyen egyszerû 😊
Boconadi
miért nem tudom inditani az aim-120-at amikor be van lockolva az ellen? Érdekesen a sidewindert ellõttem, pedig tudtommal az csak 5km-en belül hatásos, mégis elment. Hiába váltottam 120-ra, nem engedte ellõni. Nem értem. Mit kell megnyomnom?
Molnibalage
Setup/Graphics és ott van olyan, hogy weather conditions. Nem túl részletes, de Tacedittel még olyan szelet is rakhatok be, hogy ehaj! Asszem 255 kts a felsõ limit...

Boconadi
hogyan lehet beállítani milyen idõjárás legyen?
Molnibalage
A probléma lehet, hogy az ACMI lesz, mert még nem csekkoltam le, hogy az idõjárást figyelembe veszi e visszajátszáskor.

L Viper
Jó ötlet villámok közt hasítani, ezt még úgysem próbáltuk soha <#eljen>
Molnibalage
Az idõjárást asszem pocsékra fogom tenni elég az olyan videokból ahol minden szép és tiszta. Szutyok idõben is kell repülni.

Mindenféle célpont lesz mindenféle gépnek. SAM, reptér, ipari létesítmény, erõmû menetoszlop, híd ami csak belefér...

Molnibalage
2D-s F-4 kabin van, 3D-s meg olyan amilyen... Repülhetem én az F-4G-t mert én wild weasel speialcistának tartom magam, nagyon megy, a hadjáratban olyan irtást szoktam 4 gépes kötelékkel csinálni, hogy ehaj.
De mindenképp kéne F-111 human, mert alacsonyrepüklésban oltári jól néz ki a gép. Majd még eldöntöm, még a TE sincs megcsinálva, a nyári gyakorlatom kitölti az idpmet, de ROHADT JÓ! Azt csinálom amire már képeznek jó ideje és MEGY!!!

Gundark
Esetleg kaphatnánk valami eligazitást Szentatya 😊? Gépek, szakaszok , célpontok, idõjárás, idõpontok... 😊