Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
NA ha már mindenki a repnapon ázik felvetül a kérdés

Kinek ér ez meg 60K eurot?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Látom mindenki kint ázik a repnapon😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Már én is tervezem egy ideje, hogy kipróbálom az összes "ott" található tod-ot. Párat már meg is néztem régebben. Lehet van még ott sok ami egész jó lesz.
Boconadi
menny már a p*csába már hogy minden hova bebiggyeszted. Mellesleg a tékemet is elvetted, rohatt 😄
www.pohsoftware.extra.hu
Bucser
tévedés😄 Tudtommal van már egy😄

L Viper
Ha így haladsz, te leszel az elsõ magyar kabin-építõ. <#vigyor3>
Bucser
Ez honnan van?

Jahh egyébként megvan hogy mire vágyok megint....

rája... Toe break a pedálomhoz...

130 Euro...😞 (áfával és postaköltséggel) már csak egy melót kell találnom...(hátha.. most van egy kilátásban😊 aztán ha kijön a Saitek 3-as MFD-je lehet arra is beruházok😊 majd látom😊 Csak ki kell találni hogy az asszonynak hogy adom be....

Egyébként próbálgattam az FCC-2-t- kezdem megszokni csak valszeg a Falcont át kell költöztetnem 32 bites XP alá (64 biten még nem jöttem rá, hogy hogyan finomhangoljam az axis shapinget és csak hardver módban mûködik a Joy (azaz 32 bit alatt beletöltöm a profilt és 64 bit alatt driver nélkül megmarad benne a programozás)). Mi a leggyorsabb módja a falcon költöztetésnek?? Mert a copy paste nem hiszem, hogy jó tesz neki.

Molnibalage
Skyfixnew.tod-dal a játék. Ez sem csúnya.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ma 1 multi??

Scottt
ertéel nincs?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

repvez
Itt már lehet nézni a kecsoi gépeket hogyan gyakorolnak ill hogyan érkeztek meg:
online tv
Molnibalage
Hej, van ezekben anyag. Tök vicces, hogy a Cyborg Evo-t meg két ujjal emelgetem. Micsoda kontraszt! 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bucser
A Thrustmaster 8,5 kilos aluminiumból készült 1:1-es F16-os FCS+TCS másolata😊

Keress rá, hogy Thrustmaster cougar.

A régi asztalomról már volt bent kép, az újról most nem tudok felrakni amíg fater vissza nem jön.

repvez
Azt meghiszem mivel az alap Thrustmaster HOTAS Cougar is 9 kg mivel teljesem fémböl készült.Nem sporolták belöle az anyagot.Az elödje ami nekem porosodik az asztalon csak 3 kg ha van a gázkar és a bot egybe.
Papiron már megvan az én mecsanikám is márcsak el kéne készitenem és letsztelni hogy jol muxik-e az amit kigondoltam.
Molnibalage
Hej, akkor ehhez jó súlyos asztal kell, meg merev is... A Cougar az egy joymárka?

Bucser
De bõvebben itt találhatsz infot róla.

CougarWorld FCC-2 teszt

Bucser
1,5 mm-t mint a valódi F-16-ban. Ennyi a deadzone. Ugyanazt az elvet alkalmazza mint az F16-os fly by wire rendszerében az FCS. Nagyon minimálisan mozog mégis tökéletesen kontrollálható az irányítás mértéke mivel nem azt méri mennyit mozdítassz a boton, hanem hogy azt milyen eõvel és dinamikával próbálod megtenni😊

Egyébként az FCC 2 egy Mod a cougarhoz. amit ott látsz lent 5 példányban ebbõl egy kerül a joy belsejébe. A teljes mechanikát ki lehet dobni, talapzatnak kell csak a cougar talpa.

Korábban ennyi mechanika volt benne

Most pedig ennyi az egész ami belekerült

Molnibalage
Ez most pontosan miben tér el egy hagyományos joy-tól? Mi az az FCC-2?
Azt sem értem, hogy mi az, hogy rögzítve van a bot. Nem mozog SEMMIT?

repvez
Igy már tisztábban látom ,de 300 euroért én is csinálok ilyen stickbase-t 😄 lehet hogy nem lesz ilyen szép,de a funkcioját betöltené.
Bucser
Én hívom csak munkahengernek😄

Az az úgynevezett stickbase.

Ez arra jó, hogy pl egy cockpitba bármilyen helyzetbe felszerelhetõ a bot.

Így néz ki összeszerelve a stick a base-el.

Ezek közül 1 darab az 1 FCC-2

Ehhez jön még egy alsó gyûrû amivel rögzítettem a Cogar talapzatához belülrõl ez egy kb 15 centi átmérõjû mangán acél ötvözetbõl készült gyûrû aminek feladata hogy egynesen és biztonságosan tartsa az FCC-2-t és tehermentesítse azt a 2 kilós bot alól.

És nincs olcsóbb változat😊 Van az FCC-2 és van a Stickbase (lásd felül). Ez 2 külön termék és 2 külön funkciója van.

repvez
Itt van egy elég tiszta hanganyag a RedFlag gyakorlat rádiozásárol, talán jöl jöhet még egy video készitésénél.
rádiozás

Bucser:Az mit takar magában hogy szerelésre készen, a nem szerelésre kész az mennyire van szétbontva hozzá képest és az mennyivel olcsobb?Az a munkahenger az hogy van erröl nem találtam az oldalon semmit ?
Bucser
310 Euro volt az electronika és az hogy szerelésre készen szállították. Ha munkahengert is kértem volna hozzá (azaz cockpitbase-t) az + 300 Euro ugyhogy kihagytam😊 2hét alatt elkészült + közben Arend nyaralt 3 hetet. Úgyhogy 5 hét alatt lett kész. A Posta hollandiából Airmaillel 3 nap volt ( 4 napja írta cougarworldre hogy holnap feladja. Szóval kedden küldte és ma reggel kihozta a postás.)

Egy Új Cougar 250 vagy 290 Euro most, ha jól tudom és hozzá ez a mod. szóval 600 Euroban van a hobbim. Hisz más joystickot nem vettem csak egy cyborg 3d-t 2000 óta. Elvileg ez csak akkor törik el ha képes vagyok 12 kilónyi erõhatást ráadni a Bot tetején szóval lehetõleg soha😄 más lehetõsége nincs tönkremenni.

Képeket nem tudok csinálni mert Fater elviite a digitális gépet melóhoz és 2 nap múlva jön haza. Úgyhogy legalább addig várni kell rá😞

Viszont a Cougar eredeti elektronikája kellett hozzá és így a programozáson nem kell variáélni hanem az eredeti driverekkel mûxik csak a jeleket kellett átalakíttatni.

repvez
Gratula hozzá.Képeket és tesztet majd nyomassá hozzá.
mennyibe volt mindenféle plusszal egyutt a cucc?Amire a botot csavarod azt is mellékelik vagy a gyárit kell hozzá használni?
Bucser
BTW, hogy On-topic is legyek😊 Megérkezett az FCC-2-m. Beszereltem (az egész délelõtt ezzel telt) és kipróbáltam. lehet még állítanom kell rajta kicsit bár már kalibráltam hardveresen is. Már csak az álványt kell összeheggesztenem a gázkarhoz meg a joyhoz. Az köv hétvégén szerintem meglesz. Azután már rendesen fogom tudni tesztelni😊

Egyébként mozgó alkatrész nincs benne lévén a bot rögzítve van😊 csak egy minimális mozgás adott és csak az aplikált erõ mértékétõl függ, hogy mennyire fog kitérni a bot😊 Úgyhogy bicepszre lesz majd gyúrás nemgyengén😄

Bucser
AZon nem gondolkodtál el hogy azért nem tart neked 2-3 órán át végigmenni a statikus soron mert már mindent láttál? Arról meg hogy a svájciak egyik pilótája eltörte alábát a szervezõk nem tehetnek. Ez kb olyan mint amikor vársz egy koncertet, de az elõadó rákos lesz lemondja a koncertet te meg amiatt hõbörögsz, hogy miért nem lesz koncert.

Egyébként meg lesz Patrouille de France, és 2-nél több kötelék egyik egyetlen kecsói repnapon sem lépett fel. Amikor a frecce volt akkor nem volt red arrows és vica versa. Sõt volt hogy csak a törökök voltak tudtommal. De komolyan a keyboard bashing helyett írj a kedves szervezõkenk, hogy tele vagy külföldi kapcsolatokkal és megtudnád jobban szervezni. Át akarják-e adni a helyet?....

melyik nap lesztek kint??

Molnibalage
Blabla neked lehet, de még 2003-ben is repült a Harrier, Tornado, F-15 (!) és Mirage-2000 és 5-6 (!) mûrepülõ kötelék volt itt és még számtalan más, asszem még a Red Arrows is köztük volt és nem ilyen BRUTÁLIS belépõ árral és azt vihettél be amit akartál. Most buszok visznek be, max. 1 hátitatyónyi cuccal mehetek be. Kösz...
OLYAN staikus sorok voltak régen, hogy 2-3 óra volt végigmenni rajtuk...

Ja és az idõ nem szépíti meg, mert azokon 3-4-szer ennyi KOMOLY katonai jet REPÜLT (Jaguar, Tornado és Phantom KÖTELÉKEK! Kint voltam '91-ben Taszáron, de abból nem sokra emlékszem. '97-tõl kezdve elég jó emlékeim vannak, akkor már 14 voltam. Akkor azért már nem (kéne), hogy buta legyen az ember.

Bucser
blablablablabla.... Ha nem tetszik akkor ne menj el.. de már 2 hete csak ezen puffogtok, hogy ilen szarlesz meg olyan szar és Brno meg Zeltweg jobb. akkor menjetek oda. senki nem kötelez arra, hogy ki menj a kecskeméti repülõnapra.

Amikor meg a régi "nagy" repnapokról beszélsz kíváncsi vagyok milyen élményed lehet róla... hány éves is lehettél?? 10 mikor azok voltak? Tudod az idõ megszépíti az emlékeket...

Molnibalage
Hát az, és milyen rohadt drága ahhoz képest. Ha így folytatódik akkor ez lesz az utolsó hazai amire kimegyek. Ez a kész röhej országa lett.

Molnibalage
Pár napja írtam, hogy az egyik pilóta eltörte a lábát. Szerintem el sem jönek.

L Viper
Röhej, hogy nálunk még egy normális repülõnapot sem tudnak összehozni.

repvez
nem hiszem hogy sokan szaladgálnak majd ilyen poloban, hogy plusz ismertetöt kelljen ráirni.
Scottt
Pápa azt akartam írni így felismerhetõbb lennél 😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

repvez
Ezt szentkirályon csinálták elöször ott egy MI-8-asbol szorták ki a labdákat és az akcios feliratuakat be lehetett váltani az akkor megnyilo egyik üzletbe kedvezményre.Meg voltak az emberek örülve töle majdnem egymást taposták hogy elkapják öket 😄
Nekem az fáj hogy egy nemzetközi repnapon tulnyomorészt magyar gépek repülnek vagy olyanok amik nálunk is megtalálhatok.Jobb lett volna ha azok repülnek amik ritkaságszámba mennek .
Egy kicsit igy egyhangu hogy 3x gripen solo, 2x MI-24 solo, 2x L-39solo 2x f-16 solo.Valamelyik helyett repülhetene a Tornádo, Harrier, Phantom,Szu22
Gundark
ÖÖ... Ez furcsa. Elhoznák a svájci köteléket parkolni? Remélem nem. De ha igen akkor gratulálok. De kire fogják szórni a ping-pong labdákat? Ha a közönségre (márpedig furi lenne a kifutóra 😊 akkor lehetne szinesiteni : pl minden 10. pingpong helyett egy 10 kilos medicin labda 😊 És akkor van tétje 😊)

Molnibalage
A program. Hááát, a svájci kötlék sem repül. NAGYON sovány lesz, és még esõt is jósolnak hétvégre. Ez van...

08.00 – 08.10 DIAMOND TWIN STAR MÛREPÜLÕ BEMUTATÓ
08.12 – 08.22 GOMBKÖTÕ SZILÁRD MÛREPÜLÕ BEMUTATÓJA, FK-12 COMET
08.25 –IG 2 X L-39 + 2 X L-159 KÖTELÉK FELSZÁLLÁSA
08.27 – 08.45 „THE FLYING BULLS” RED BULL KÖTELÉK BEMUTATÓJA
09.00 DC-6B LESZÁLLÁSA
09.05 –IG 2 X L-39 (MAGYAR) + 2 X L-159 (CSEH) KÖTELÉK LESZÁLLÁSA
09.10 – 09.20 PETER PODLUNSEK SZLOVÉN MÛREPÜLÕ BEMUTATÓJA, EXTRA 330
09.43 –IG NYITÓ KÉPBEN RÉSZTVEVÕ REPÜLÕGÉPEK FELSZÁLLÁSA
09.45 – 10.00 MEGNYITÓ – DR. SZEKERES IMRE HONVÉDELMI MINISZTER
10.00 „NYITÓ KÉP”
10.00 MI-8 MAGYAR ZÁSZLÓVAL
10.01 JAK-52 KÖTELÉK BEÉRKEZÉSE
10.02 AN-26 + L-39 KÖTELÉK BEÉRKEZÉSE
10.03 AN-26 + MIG-29 KÖTELÉK BEÉRKEZÉSE
10.04 JAS-39 EBS HU KÖTELÉK (5 REPÜLÕGÉP) BEÉRKEZÉSE
10.04:30 2 X „ÚJ” JAS-39 EBS HU BEÉRKEZÉSE
10.30 –IG A NYITÓ KÉPBEN RÉSZTVETT REPÜLÕGÉPEK LESZÁLLÁSA
10.30 – 10.38 JAK-52 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (MAGYARORSZÁG)
10.38 – 10.46 HARCI KUTATÓ-MENTÕ GYAKORLAT (MAGYARORSZÁG)
10.46 – 10.51 EJTÕERNYÕS UGRÁS VÉGREHAJTÁSA
10.52 – 11.00 L-39ZO EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (MAGYARORSZÁG)
11.01 – 11.11 PC-9M SWIFT EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (SZLOVÉNIA)
11.12 – 11.25 MI-24 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (MAGYARORSZÁG)
11.26 – 11.34 JAS-39 EBS HU EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (MAGYARORSZÁG)
11.35 – 11.45 SUPER GALEB G-4 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (SZERB LÉGIERÕ)
11.46 – 11.54 BO-105 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (NÉMETORSZÁG)
11.55 – 1208 F-16MLU EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (HOLLANDIA)
12.10 – 12.30 „FLYING STARS” SZERB KÖTELÉK BEMUTATÓJA (4 X GALE😎
12.31 – 12.41 JAK-11 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (CSEH KÖZTÁRSASÁG)
12.41 – 12.51 MI-24 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (SZLOVÁKIA)
12.53 – 13.04 JAS-39C EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (CSEH LÉGIERÕ)
13.05 – 13.27 „WINGS OF STORM” HORVÁT KÖTELÉK BEMUTATÓJA (5 X PC-9)
13.28 – 13.38 EF-18 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (SPANYOLORSZÁG)
13.39 – 13.49 BESENYEI PÉTER EGYÉNI MÛREPÜLÕ BEMUTATÓJA EXTRA 330L
13.50 – 14.21 „TURKISH STARS” TÖRÖK KÖTELÉK BEMUTATÓJA (8 X NF-5)
14.22 – 14.36 L-39CM EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (SZLOVÁKIA)
14.37 – 14.49 F-16MLU EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (BELGIUM)
14.49 – 15.00 AUGUSTA A109 EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (BELGIUM)
15.00 – 15.10 BOEING REPÜLÕGÉP BESOROLÁSA
15.15 – 15.25 L-159 ALCA EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (CSEH LÉGIERÕ)
15.26 – 15.33 JAS-39A EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (SVÉDORSZÁG)
15.33 – 15.46 „BABY BLUE” DÁN KÖTELÉK BEMUTATÓJA (4 X MF-17)
15.47 – 15.56 MIG-29B EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (MAGYARORSZÁG)
15.57 – 16.07 J-22 ORAO EGYÉNI BEMUTATÓ PROGRAM (SZERB LÉGIERÕ)
16.08 – 16.18 VERES ZOLTÁN EGYÉNI MÛREPÜLÕ BEMUTATÓJA EXTRA 330
16.18 „L” KÖTELÉK – L-29 + L-39 + L-159 FELSZÁLLÁSA
16.20 – 16.50 „PATROUILLE DE FRANCE” FRANCIA KÖTELÉK BEMUTATÓJA (8 X ALPHAJET)
17.00 – 17.05 „L” KÖTELÉK – L-29 + L-39 + L-159 LESZÁLLÁSA
17.05 – 17.15 AN-2 PINGPONGLABDA SZÓRÁS
17.15 –TÕL „LÓERÕK ÉS SZÁRNYAK” – BELL COBRA HELIKOPTER, MIG-29 VADÁSZREPÜLÕGÉP, EXTRA 330 SPORTREPÜLÕGÉP ÉS EGY FORMA 1-ES AUTÓ VERSENYE

mikor is lessz a "buli"??

Molnibalage
??Miért?? Amúgy sem firkálok össze egy ilyen jó minõségû cuccot...

Scottt
Elölrõl írd rá filcel h a PÁPÁ 😄😄😄

Molnibalage
Íme A póló!

Egyvalamit elpiszkáltam az RVconfig editorban:Tracir DOF support/Tir yaw,pitch,roll,X,Y,Z elé tettem egy pipát.Talán próbáld ki,de nem hiszem h ez segít...

repvez
Akkor nem tudom mi lehet nálam a hiba már ujra is telepitettem és nálam is be van kapcsolva a mause look,de ha felrakom a progit egybol behal a nézet,de csak a falconnál a lockon és a sturmo simán megy akkor is.
Kipróbáltam,de itt semmi gáz.
Ha nem idítom a FreeTracket,és a mouse look engedélyezve van az RV-ben,mûködik a HAT-tal,és a egérrel is.

repvez
Visszatérve a freetrackre nálad nem volt olyan ha felraktad a softvert akkor 3d-s kabinnál nem müködött semmire a körbenézés ha nem akartad használni a progit csak telepitve volt,de nem volt elinditva?(se HAT kapcsolo se egér).Nálam rendszeresen ez van ha akármelyik ilyen softveres trackir progit felveszem cam2pan, freetrack.
Gundark
Kecskeméten majd elvisszük egy körre 😊

Molnibalage
Egyszerûen szépek.

Molnibalage
Na kecskeméten figyeljétek a "csikós" pólót, abban leszek kinnt! <#vigyor1>
Lszenek nagy szemdörzsölgetések szerintem. 😊

L Viper
Este meló és holnap is, nem tudok menni.
ma este lesz multi vagy vlaki tud jönni mert akkor úgy intézem hogy tudjak menni