Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kösz a videót.ezt a figurát akkor nem repülöm majd a gyakorlások alatt.kipróbáltam a láttotakat,és 6-7 ezer lábról alig lehet kihozni a gépet a zuhanásból.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Molnibalage
Mármint?

Az dumb bomb oktatódil készül továbbra is, jó hosszúra sikeredik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Boconadi
Na majd este megmutatom hogy mirõl van szó :]
Gundark
<#eljen> Na! Eztet igy köll csinálni. Nice work!

Molnibalage
Elrontottam.
www.molnibalage.extra.hu/stall.avi

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

Gundark
Na utolsó OFF mielõtt kidobnak minket 😊

"egyébként messzerrel felszállni soha nem volt nehéz Il-2ben. "

Ja 😊 Csak hasonlitsd össze a kor többi szimjével. Meg az elõdökkel 😊 Akkor azért rácsodálkoztunk. Nem véletlen lett ekkora siker ez a széria. Ja és a kedvenc messzerem a 163as. Igaz 1010 km/h körül szétesik 😊

ON

Molnibalage
Roger.

Bucser
Igen errõl volt Oleg's ready roomban egy pár poénos thread, hogy ne legyen több finomítás a repmodellen😊

Ami nagyon tetszett az az 1.22 Messzere volt.😊 Alig ment zuhanásban 600-at az emil és szét akart esni😄 A friedrich meg 650-nél😊 vicces volt😊

De ez offtpic.

egyébként messzerrel felszállni soha nem volt nehéz Il-2ben. Egy két felszállás és megszokod😊 csak érezni kellett a madárkát😊 Beindítod a motort. fulgáz mikor beröffen visszakap aztán szépen lassan növelve a húzóerõt adagolod a gázt közben lépsz az oldalba és szépen megindul😊

miután az egész lineáris összefüggésben volt a belépés és a gáznövelés sebessége változhatott a lényeg, hogy ugyanolyan ütemben. úgyhogy gyakorolottak bedobták a motort lehúzták a gázt aztán max gáz max oldalkormány és már fel is szálltak kb 40 méteren😊

persze csak IL-2-ben😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gundark
Emlékszel Kolléga? 😊 Az il2 demóban a messzer alig birt felszállni 😊 Ezzel csak arra utaltam hogy "finomitottak" sokat a repmodellen 😊) 4.01 volt ami nagyon jó lett. Az volt az amit elõbb kiadtak vagy elloptak vagy mittomén 😊 A hivatalos 4.02 sokkal gyengébb lett ilyen téren. Tudom hogy nem lehet elvárni hogy mindenki tuggya, de ha maxra állitunk mindent akkor legyen már " életszerû" 😊 Ja és a rádli a felszálláskor annyira alap dolog volt, hogy mindegyik messzer pilóta könyvében benne volt 😊

L Viper
Hát akkor jól lebutították a repmodellt az újabb kiadásban ?
Baromi régen IL2-ztem, de akkor még nagyon kemény meló volt szépen felszállni a Messzerrel és az nekem nagyon tetszett.
Bucser
", ma már ott tartunk hogy "padlógáz, pár mpvel késõbb kormány belép, és megy"

2.00 óta ilyen a messzer😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gundark
Szerintem nem kell, bár mi már öregek vagyunk 😊 A helyzet valóban nem életszerû, a rengeteg dogban amit vivtunk soha nem kerültem ilyen helyzetbe.

igen,légyszi csinálj erre az esetre egy oktató filmet.megköszönném.

Gundark
Részben. Ez az úgynevezett lapos dugóhúzó. Még akkor is ha nem mindig pörög a gép. Jelentõs magasság kell az életben is ha ilyenbe kerül a 16os. Annyira megváltozik az áramlás hogy a kormányok gyakorlatilag használhatatlanok. Még az utánégetõ sem tudja "kitolni" ebbõl, mert túl gyorsan süllyed. Az életben ilyenkor már vadul pörög a vas általában a kereszttengely körül. Itt ez értelemszerûen nincs modellezve, valszeg túl nagy számitást igényelne, és ne felejtsük el hogy 98as az alap 😊 Ha jól emlékszem 3000 méter alatt katapultálnia kell a pilótának a zéletben. Nyomni kell az overrájdot valóban , mert az electric jet rendszerei nem értik hogy mi történik 😊 de pikk pakk nem jön ki. Ha ugyan ezt megcsinálod az Il2ben ott is hasonlóképpen viselkedik és elõfordul hogy negativ sebességgel pörög a messzer 😊 De mivel az újabb és több kapacitás volt az ilyen részletekre (ott nincs avionika 😊 csak pár mûszer a rakéta meg annyi hogy cél tûz 😊 jobban le van modellezve ez a jelenség is. Bár... Az "igazi" Il2ben a messzerrel még felszállni sem volt könnyû a keskeny futók miatt, ma már ott tartunk hogy "padlógáz, pár mpvel késõbb kormány belép, és megy" Ha egy igazi messzernek padlógázt adtál felszálláskor akkor olyan rádli lett a vége hogy a németek letették a fegyvert mire ki tudtál szállni a búgócsigádból 😊)

nos kipróbáltam amit javasoltál,a gép egyszerûen nem reagált a kormány mozdulatokra.vagy csak minimálisan.az o lenyomása után is.próbáltam hintáztatni,de nem volt változás.szépen hasra zuhan.és ,legalábbis nekem, esély sem volt a sebesség nyerésre.hza sikerülne valakinek ebbõl ihozni a gépet,az készítsen egy videót róla legyenszíves.

Molnibalage
Csináljak errõl is oktatófilmet? Igazából túl sok értelmét nem látom, mert épeszû ember nem kerül ilyen helyzetbe...

L Viper
Ismert jelenség, szinte lehetetlen kiszedni ebbõl a szituból.
Molnibalage
Most nem tudom letölteni a videot, de tutira az állásszög a baj. Gondolom bólogatott is a gép egy kicsit. Ekkor a pitch override-ot be kell kapcsolni (o lenyomása) és egyre jobban hintáztatni kell a gépet. 30 fokos állásszög környéként már lehet stabilizálni a gépet és lehet gyorsulni. Majd megnézem a videot is.

repvez
Igen ez a flightmodell egyik legnagyobb hibája nem lehet 0 közeli sebességra lassitani és átejtetni a gépet ,mert ezt ugylátszik nem tudja értelmezni.

URL=http://www.repszim.extra.hu/hun.html]repsim.hu[/url]
Majd kiprobálom ezzel a simmel is, mert ezt is a falcon repmodeljéröl mintázta a srác.De egy kicsit mintha ez jobban teljesitene mint a falconé.[
üdv!nekem akadt egy kis problémám.gyakorolgattam a mûrepülést a reptér felett,és érdekes jelenséget tapasztaltam.berepültem a reptér fölé,és felhúztam a gépet függõleges emelkedésbe,majd levettem a gázt nullára,hogy lassúljon le a gép,és álljon pár tized másodpercig függõlegesen.ezútán hátrahúztam a joyt,hogy egy hátrabukfencel jöjjek ki belõle,és amint a gép megcsinálta a teljes fordulót,irányíthatatlaná vált.ráadtam az utánégetõt,mozgattam a kormányt mindenfelé,de a gép nem reagál,és lezuhant a hasára.errõl itt ez a video is.10000lábról zuhantam hason lefelé,és teljes utánégetés mellett szinte semmit nem haladt a gép elõre,majdnem a kifutóra esett le.a videón látszik is,hogy mozognak a kormánylapok.ez játékhiba?

a jegyeim azért kezdtek el romlani mert anyám úgy kezdte az évet,hogy nem gépezhetek hétköznap csak hétvégén, de hétvégén egész nap.de persze oda kell engednem hugomékat is szóval a dolog kb így nézett ki:reggel 7-kor beülöka gép elé,dél körül oda kellet engednem hugomékat, 4kor mentem focizni,8kor hazaérek anyám ott ül1-2 órát.vagyis anyámék mindent kitaláltak hogy ne keljen gépeznem,pontosabban csak anyám.mert õ már a gépet is kivitte volna ha apám nem akadájozza meg.de jövõ hétõl majd leszek mert akkor vezsek gépet.de lehet hogy utána se leszek 1 darabig mert ha nem engednek gépezni utána se akkor költözök, és sajnos a mamámnál nincs net.
és ami a legidegesítöbb az hogy olyan tantárgyból vannak 1-eim amibõl 5 éve nem kaptam 1-est és mindig jó voltam benne.

remélem minden fönt van az oladon és akkopr majd leszedem

Molnibalage
Ezt nem értem. Ha át tudtad festeni kékre, akkor mi gátolja meg, hogy egyes részeket sárgára fess?

Boconadi
Ehhez nem kell segítséget küldeni 😄 Nem tudnak vele mit csinálni 😛

De ha jól láttam az F/A-18F -nek van külön fenti panele, majd ahhoz megpróbálok egy szép skin-t csinálni, de most majd elkezdem akkor a thunderbirds-et :]
L Viper
Egész jó panelvonalak nélkül is 😊
Molnibalage
Nekem így is tetszik. Kérj segítséget a külföldi srácoktól!

Molnibalage
Ez nem hiba. Mivel csak egy hanhfájl készlete van a MIG kabin alkalmazásakor felülírja az adott hangokat. A CE-ben ki kell kapcsolni a MIG kabint és akkor elvileg visszajönnek az eredeti hangok.

L Viper
Egyszer Repveznél volt ez a probléma, nem tudom megoldódott-e, kérdezd meg Repvezt, mire jutott akkor. Valahol biztos át lehet kapcsolni, config editor ?
Gyönyörû!! Köszönjük!

www.smart-bus.hu

Boconadi
Boconadi
Hát akkor van. Aki letölti letölti, aki nem nem :] Minden esetre jó szorakozást hozzá. Majd azért még próbálom ezt a felsõ részt megcsinálni vhogy, remélem sikerül :S

Bucser

Sziasztok
Megvettem Aeyes fizetõs kabinjait,köztük a Mig 29 -et.
Feltelepitettem Balage igencsak hasznos manualja szerint/itt én is megköszönöm neki a magam nevében a brutál sok melót)
Mûxik de egy picit zavar hogy az össza es gép Betty-je átváltozott Natasává.
Nem nagy élmény mikor hûséges Tomcatem ékes oroszsággal küld el a busba.
Mi a hiba a képben?
Boconadi
Fuccsolt a BA skin... A felsõ vezetõvonalakat nem tudom megfesteni, mert nincs felsõ panele amire külön meglehetne festeni. Ha az oldalsóra ráhúzom a csíkot, akkor randán széthúzza az egészet. Nem tudok vele mit csinálni, minden esetre azt leveszem róla, és feltöltöm anélkül. Sajnálom <#szomoru1>
L Viper
Ez nem jó, eddig nem voltak kapáid, csak jó jegyek, ha jól emlékszem.

Azért jó lesz majd látnod az új gépen mennyivel jobb lesz az FPS <#eljen>
Molnibalage
Azért a mértéktartás fontos. Én is túl sokat vagyok a gép elõtt, csak éppen nem játszok vele. A kézikönyvben gyakorlatilag már csak a Tacref, TE , hadjárat és multiplayer maradt hátra. Ma és holnap felkerül elvileg még két okatató film. 2-3 héten belül, ha mindne jól megy be lesz fejezve a dolog. Augusztus eleje óta ezt csinálom...

jövõ hét után jön az új gépem és akkor már nem lehet majd eltíltani a gépetõl. most is elítlás van mert 3 kapával már ásni is lehet.de amíg anyámék nem tudják hogy lehet lekódolni a vinyót,addig jó lesz nekem a gép csökkentett módba is.

Molnibalage
Majd azért rákérdezek, hogy 1024x768-ban is megy majd -e..

L Viper
Az frankó lesz, ha ez is megoldódik.

Molnibalage
Levelezés Balu-val.

- Reálisnak látszik, hogy az AI valaha is használjon gépágyút a földi célok támadására?
(legalább az A-10 és SZU-25)
- Ez a "bug" az egyik legnagyob szívfájdalmam, sajnos a megjavítása nem egyszerû, a kód ezen részéhez nem nagyo ért senki. Nekem azt mondták, talán...

- Fog -e változni, az valaha, hogy AI nem fix magasságkokról próbálkozzon bombaoldással?
(Miért van az, hogy HARM-ot meg már magasságváltás közben is indít az AI?)
- Kõkemény AI, az AI elég alaposan meg lett piszkálva RV-ben, tehát elképzelhetõ hogy késõbb ez is megoldódik.. de most még nem az biztos...

- A AI régen azzal a release pulse beállításokkal oldotta a bombát, mint te.Ez
megváltoztott, már nem "követ le". Miért?
- RV AI.. önállóbb mint régen.. nem kell rá annyira odafigyelni mint rég.. csinálja a saját dolgát.. Dumb bombnál és cbu-nál viszont iirc lekövet most is..

- Az AI esetleg használja intelligensebben a fegyvereket? Például, ha van CBU és MK-84 a
gépen, akkor jármûveket elsõdelgesen nem MK-val kezdjen támadni. A rakétablokkokkal
sem nagyon akar támadni. A helikopterek is sokszor csak bóklásznak fel-le, de nem
támadnak, aztán szépen leszedik õket... Maverick bug javítva lesz?
- talán, még nagyobb talán, igen ha arra gondolsz hogy az AI nem indít sokszor , így sorban

- Egyes légvédelmi egységek nagyon passzívak. Ilyen pl.: az SA-15. Alig indít rám rakétát.
Percekig körözök 2-3 mérföldre 6000 lábon és nem támad. Miért?
- csinálj egy TE-t amiben vagy te, meg egy SA-15.. ne lõj rá! csak repkedj, ha akkor se jó, reportold nyugodtan a fórumon hogy bug...

Molnibalage
Mapi tweakeli az F-22 kabint. Még nincs kész.

zsoltfireman
T12-es...? <#confused>
Ameg milyen? :-)
Jelenlegei konfiguráció,amit Iraq-ban használnak(bombák) 1,vagy 2 GBU-38 jobboldalon,a másikon 2db GBU-12-es
Persze,aki a régi dolgokat szereti annak bármi...
Én vagyok ilyen fanatikus,hogy így használom
De nem ugrik be melyik a T12-es

L Viper
Idõsebb pilóták, lehet nosztalgiázni:

EF-2000 Egykori kedvenc !
Gundark
Nézegetek ezt azt, és mit látok. Az Mk83at már csak a 14 esek és a 18asok használják a többiek nem. Ez miért jó...Na mindegy. T12es bombácskát akarok a 16osra. Csak nem tudom hova fér el 😊Alul karcolja a betont, oldalt meg félrehúz 😊 De ahová leesik ott lesz nagy öröm.

L Viper
Ha emlékeim nem csalnak, az elsõ magyar Virtuális Légiharc Kupán, ami még a Flanker 2.5 -el volt, pont ez döntötte el az 1. és a 2. helyezés sorsát.
Nevekre már nem emlékszem, de a gyõztes (egyébként vadászpilóta) is talán 10 percre való naftát hagyott a gépben. Gépágyús lelõvés után még le kellett tenni a gépet a bázison, ez volt a szabály. Bizony eléggé száraz tankkal szállt le, de nyert !
Molnibalage
Arról nem is beszélve, hogy valóságos harchelyzetben nem nagyon kerülsz össze az ellennel 100% üzemanyaggal, bár sajnos itt így van a dogfightban, mert az AI is maximálissal indul.

L Viper
Én tudom.
Nem létezik, hogy nem hallottak még arról, hogy pl. mûszaki hiba, vagy kényszerleszálláskor ledobják a fölös üzemanyagot.

Majd megkérdem mit csinál két teljesen egyforma képességû játékos 1-1 elleni dogfightnál két azonos géppel (pl F-16CJ), csak gépágyú. Persze hogy ledobják a felesleges naftát a jobb manõverezés végett. Elég sokat dogfightoltam már veletek és bizony jól szórakozunk mindig.
Molnibalage
A nyugati srácok gondolkodásmódja helyenként meglehetõsen érdekes. Persze ez oda vissza igaz lehet.

Mellesleg, nem tudom hogy honnan vette az egyikük, hogy a valóságban nem lehet üzemanyagot eldobni. Minden gépen van leeresztõ rendszer...

L Viper
Né' már, hogy nekem estek egy kis üzemanyag ledobás miatt : This MiG-29 in the A-A training TEs is driving me insane...
Molnibalage
Elivleg kész az új oktatófilm. Butabomkáról szól. Van benne megint egy kis gépágyús rész is.