Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
helyesbítés: bombaoldás, a t véletlen került a végére <#idiota>
L Viper
A bombaoldásnál tartsd a kioldógombon az ujjad, figyeld a HUD-on a függõleges vonalat, a kört és a függõlegessel keresztben lesz egy pici vonal, amit pontos rárepüléssel ügyeskedj a kör közepe felé. Kb 10 ezer lábon repülj és amikor optimális minden akkor leoldja a bombát (folymatosan tartod a kioldót). Természetesen a lézer megvilágítást is bekapcsolod elõtte. Amikor megtörtént a bombaoldást én enyhén ki szoktam fordulni.
Ha ezekre odafigyelsz biztos, hogy talál !
Bocs a fáziskésésért, csak közben "dolgozom" és mindenféle vásárlók jönnek.
Molnibalage
Hamarosan kész a video.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igeen <#vigyor3> Sõt a LASER ARM is. Egyébként GBU-nál néha ledobja a bombát, csak baromi ritkán. A release cue (asszem így hívják)lecsordogál a
flight path markerig, utána meg vissza. De semmilyen bombaoldás nincs.
L Viper
Használd a keresés a témában (már mûködik) a lap alján, leírtam én is párszor az LGB-k használatát amolyan "parasztosan" egyszerûsítve.
Boconadi
Master arm fel van kapcsolva? <#idiota> (shift +m)
Ok, köszi, megnézem.

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Köszi, kipróbálom. Szerintem az AMRAAM-nál mûködni fog de az LGB-nél más lehet a gond, mert volt olyan is, hogy csak ilyen bombák voltak a gépen. De azért kipróbálom. Kösz mégegyszer. Az oktatófilm egyébként tényleg iszonyú nagy segítség.
Az Fs2004-hez volt egy kiegészítõ ActiveCamera, abban is lehetett állítani sokmindent idõt, kameratávolságot, kameramagasságot, azért gondoltam hogy esetleg itt is talán lehet állítgatni. Lenne még egy másik kérdésem, aszthiszem dugóhúzónak hívják mikor a gép nem reagál semmire csak zuhan, ez a Lock On-ba tetszett, ott spirálisan forogva süllyed a repülõ és ott ki is tudtam hozni belõle a gépet, de a Falconba mikor olyan manõvert csináltam amiután a dugóhúzó jött volna, akkor itt is sebességvesztés, sülyedés és irányíthatatlanság jött, de nem pörgött spirálisan a gép, nem is tudtam kihozni belõle, és furcsa billegõmozgást végzett a gép, mintha egy hajó lett volna egy kissebb viharban, nem pedig egy repülõ, töbször próbáltam, mindih hasónló eredmény lett, ez normális ha F-16-nál vagy nincs jól szimulálva?

Boconadi
ja már mind1 😮
Boconadi
shift + 9
Molnibalage
Nem. Egyetlen játékkal sem találkoztam ahol lehet ilyet csinálni. A váltás egyébként távolsághoz között szerintem.

Köszi,úgylátszik a Fly by nézetet kerestem, csak nem tudtam a nevét :-), ki is próbáltam, és rögtön lenne is egy másik kérdésem, kicsit gyorsan vált új kameranézetbe, ez ha gyorsan egyenesen megyek jó, de zavaró ha pl egy kis terület körül próbálok repkedni, lehet a kameraváltásoknak az idejét valahol állítani?

Nekem a Lock on 1.00 van meg, abban az F3 olyan nézet hogy a kamera áll egy fix pontba, a repülõgéptõl távol, a repülõgép folyamatosan közeledik, majd elmegy a kamera mellet és távolodik majd egy idõ után vált a nézet úgy hogy a kamera megint a gép elõtt lessz és megint közeledik a repülõ a kamera felé, a kamera meg végig úgy fordul hogy a repgép a nézõpont közepén van, valami hasonló érdekelne a Falcon-ba is ha egyeltalán van.

Molnibalage
Egyébként a bill kiosztást meg fölöslegs kérdezni, a \Docs mappában fel van sorolva az összes és még a billentyûzetre is rá van rajzolva.

Molnibalage
Ja, hogy a Fly by nézet. Az Falconban az "Shift+ 9".

Az SAM oktatófilm milyen lett? Látványos?

Molnibalage
Az AIM-120 rakétánál hosszú ideig kell nyomva tartani a tûzgombot, ha nem dogfight módban használod. Ez asszem kiamaradt. Pótolom.

LGB-nél az is lehet, hogy a TGP képe ki van választva az MFD képernyõn, csak éppen nem LGB bomba van a fegyverek közül kiválasztva. Az LGB oktatófilm jön akkor most.

Az "F3" nézet az amikor a kamera a géptõl távolabb és szembe "ugrik" és a gépet követi mintha mondjuk egy F1 közvetítést néznél...
Sziasztok!

Lenne két problémám és Ti talán tudtok segíteni. RedViper-t használok és amikor lézeres bombát szeretnék ledobni, egyszerûen nem engedi. Hiába van kibiztosítva, hiába van "megfestve" a cél, csak nyomogatom a gombot és nem reagál rá semmit. A másik problémám is hasonló. Az AIM-120-ast csak borsight módban lehet elindítani. Egyébként az is úgy reagál, mint a lézeres bombák. Átnéztem a manual-t de nem találtam benne semmit. Légyszi segítsetek! Köszi!
Molnibalage
És mi az F3 a Lonciban? 1.00 vagy 1.02?

Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy a Falconba van valami olyasmi nézet mint a Lock Onba az F3, én nem találtam hasonlót, de nagyon érdekelne, köszi.

Molnibalage
Ez miért fontos?

Bucser
Aláírásodba tedd be a honlap címét, meg hogy falcon pápa+ magyar manual FreeFalconhoz oktatóvideókkal. (térítsük a népet+ az oldalra egy link a topichoz)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Hát a gépágyúval való földi célokra lövöldözés éppen reneszánszát éli Irakban és Afganisztánban a légvédelem hiánya miatt. Persze nem páncélos célokra.

Más. Új oktatófilm került fel a honlapra. Haladok. 😊
Holnap megpróbálom a GPS fegyverek oktatófilmjét is megcsinálni.

Persze lõszer típustól is függ de lássuk be azért egy F-16 nak de akár melyik "F" nek sem igazán profilja a gépágyúval támadás földi célpontokra fõleg nem harckocsira... Nem véletlen a Gau-8 30mm vagy a Su-25 30mm -es ágyúja sem... 😊
Molnibalage
A 20mm attól is függene, hogy mivel tüzel és hogy mire. Ha lenne uránmagos vagy volfrámmagos lõszer hozzá, lenne rá esély, hogy egyes harckocsitípsuokat képes kilõni. Az 30-as Avenger lövedékei úgy mennek át a tetõpáncélon, mint kés a vajon.

Elnézést hogy beleugatok de a Vulcan nem azért nem jó harckocsik ellen mert mondjuk nem úgy mûködik.. Inkább a 20mm kevés egy harckocsihoz... Ellenben puha célok ellen tökéletes! (értsd teherautó, btr, bmp...)
L Viper
Nem feltétlen, csak a repmodell durvább.
RV-ben még nem nagyon láttam úgy sebességet elkoptatni és trükközni az AI-t ! A gép lendületét is jól kihasználják.
Molnibalage
Nem tudok a Vulcan ezirányú módosításáról. Nem sok értelme lenne ma már.
A gépágyú hatékonyságát majd igyekszem megmoddolni.

Molnibalage
De nem azért, mert jobb az AI,hanem a MIG repmodellje brutál durva.

Az AI stabilabban mûködik, minden légvédelmi egység teszi a dolgát. A hadjáratban minden egységet stabilnan kommandírozhatsz és az add package opció világbajnok.

L Viper
Nekem fent van mindkét verzió egyszerre.
Egy fontos vonás van, de azt már sokszor leírtuk: Jó a multi Campaignban, tökéletes a kapcsolat.
Másik: Jobban dogfightolnak az AI pilóták, a 29-es brutál erõs fordulóharcban. RV-ben még Ace szinten is gyerekjáték lelõni gépágyúval, AF-ben valósághûbb, igen keményen dogfightozik.
Szia Balage
Mintha annak idején azt olvastam volna a Top Gunban/ki emlékszik még rá?/
hogy a Vulkant ugy modositották, hogy képes leküzdeni harckocsikat is.Ez áll?
Irjál már pár AF jó vonást,hátha visszarakom.....
Molnibalage
Most mondok olyasmit ami szinte szentségtörésnek fog hatni. Az AF-nek vannak igen jó vonásai! Kár, hogy csak F-16 kabin van és alig moddolható.

Molnibalage
A HARM/SAM oktatófilm félig készen van. 😉

Molnibalage
Aeyes mesterrel váltottam pár szót és valamikor a távolabbi jövõen elképzelehetõ egy F-16A kabin!

"Is there any chance that you make an F-16A cockpit? "

"Right now I am busy with a few projects, but I do have the material for a F-16A pit, some nice stuff.
So I am not saying it wont come but these other projects (cockpits) are in the way first."

Molnibalage
Ezt már ismertem, de wz sem rossz.

üdv!most találtam ezt a gyöngyszemet.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Molnibalage
A másik amit észrevettem, hogy AF-ben SOKKAL hatékonyabb a gépágyú a puha célok ellen. Még nekem is kínszenvedés egy SAM állványt szétlõni az RV-ben, AF-ben játszva lõttem szét most tesztelés közben SA-11 és SA-17 állványt.

Ott az RV-ben problémás egységek is lövöldöznek, mint állat.

Molnibalage
Na asszem megint szép kis vitát indítottam el.

Alapvetõen arról van szó, hogy a két legmodernebb csapatlégvédelmi eszköz rohadtul nem akarja a rakétáit használni. Elveben ezek a leghalálosabb dolgok rád nézve, de az RV-ben sajnos nem...

Molnibalage
Honlap frissítve. Új oktatófilm és a hozzá tartozó TE fennt van.

bocs,rosszul láttam.16,és 10ezer láb közt.

nos csak azért kérdem,mert nem voltam biztos abban,hogy jól értelmezem-e a videót,amiben a gépet kihúzod abból a lapos dugóhúzóból.mert azon 16000láb,és 130000láb között húzod ki a gépet a dugóhúzóból,a kép alján látható magasság adatok alapján.de ez a lényegen mit sem változtat,ami az volt,hogy lássam,hogy is megy ez.mégegyszer köszi!

Boconadi
😄😄😄
Molnibalage
Ja. Ez is benne van a kézikönyvben. Lesz ma multi? Ha lesz, akkor kések, mert feltöltöm a kész oktatófilmet, de az eltart legalább 1,5 órát.

egy talán láma kérdés.a láb angol rövidítése "ft"?

Molnibalage
Mrámint akkor te egy más Blue Angels skinnel jössz? Az nem számít, mert skineket mindenkinek a saját adatbázisából olvassa ki a progi.

Boconadi
hogy hogyan nyújtja el.

A kéket is elnyújtja, de azt nem látod mert csak kék. Itt meg ha a kékre ráviszem a sárgát, akkor látni hogy így szét van húzva.
Molnibalage
Az én videómat én nézd meg, kb. 3000 láb alatt simán kivettem a gépet. Azért nem véletlenül csináltam én is 10000 felett...

A-G video renderelése folyamatban. 6 és fél perces video lett.