Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
ACMI és labels is legyen belõve, hogy tényleg tudd hogy mi történik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Most listázom ki az összes fontos fegyver adatát egy új excel táblába, hogy átlássam az egészet, aztán jöhet a moddolás.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Két Su30-as van lentebb és távolabb két 29-es. És néhány jelentéktelenebb régi típus.
Gyakorlásra teljesen alkalmatlan õngyilkos küldetés. Ki tudsz lõni pár ellent, de hirtelen olyan kavarodásba keveredsz, hogy dogfightban elõbb utóbb mögéd kerülnek.
Csinálj inkább egy egyszerûbb TE-t, vagy ami még jobb gyakorolni az a Dogfight-Furball. Variálhatod milyen és mennyi rakétád legyen, de lehet sima gépágyús küzdelem is. Kezdetnek régebbi típusokkal mérd össze a tudásod, ha már megy jöhetnek a komolyabb ellenfelek.
Molnibalage
KEGYETLEN sokat fogok javítani.

Molnibalage
Ezért csináltam külön oktató TE-ket a videókhoz, hogy ugyanazt tudjátok lerepülni. Abban szellõsebben jönnek a gépek.

Molnibalage
Szinte ugyanaz. A radarnyaláb azimuth szög állítása és az HSD és HARM MFD oldal skálázása más. Ezenkívûl ugyanaz.

az A-A trénig volt.engem csak 29-esek üldöztek.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

L Viper
Melyik tréning ez ?
Amraam ? Vagy az AA radar módos ?
Az Amraamosnál 2 MiG-31 és 2 MiG-29 van.
ma megpróbáltam az AF-ban az A-A tréninget.az hagyján,hogy azonnal 4 mig29-est vágott a nyakamba és az egész "tréning" arról szólt,hogy mentem az írhámat,de az egyik kamera állásból láttam a követõ gépeket,és azt látom,hogy az egyik géppár olyan közel van egymáshoz,hogy egymásba ér a szárnyuk szó szerint,és nem történik semmi.lehet hogy én gondolom rosszul,de szerintem illet volna leesniük,minimum.ehejett tökéletesen együtt mozogva lekövették minden mozdulatomat,miközben folyamatosan "ütközött" a két 29-es.egy gépet tudtam befogni,majd azonosítani,és mire a rakétát indítottam,addigra már láttam is a mellettem elsüvítõ lövedékeket.pár nap fog kelleni,hogy leszedjem mindegyiket.de majd gyakorlok

Boconadi
hmm... Megnéztem az oktató filmet, de valami kicsit furcsa volt nekem:

Ugye az elején sokáig nem sikerült ráállni a csonkra. Mikor a tanker egyenesbe jött, egy vágás után mintha "rátapadtál" volna a tanker hátuljára. Ezt mivel csináltad? Valami gomb? nekem folyamatosan korrigálni kellett a rudderekkel, sosem tudtam így követni a tankert. Nem mellesleg beszélve arról, hogy nálam folyamatosan mozog jobbra balra miközben egyenesen megy.

Nem értem <#nemtudom>
Boconadi
ugye hogy nem nehéz?
L Viper
Kíváncsi leszek, az új RV-ben mennyire javítanak adatbázis hibákat, attól tartok ilyen mélyen senki nem ás bele, mint Te.
Szívesen látnék sok mindent a mododból az új RV-ben. Tényleg sok idegesítõ dolog van.
Az AF és a RV billentyûzetkiosztása mennyire ugyanaz? Nem gáz egyszer az RV-vel egyszer meg az AF-fel nyomni? FÕleg a programozható joy-okra gonolok, kell-e emiatt két külön profil hozzá?

Molnibalage
Haj skacok, újabb nagy lépés a moddolás terén, szét tudom választani az AA-9, AIM-54A és C verziók adatit egymástól! ÉRZERHETÕ különbséget tudok csinálni köztük!

A köv lépés, hogy új repülõgép altípusokkal is igyekszem feltölteni az adatbázist.

Molnibalage
Légitankolás videó fent van. A GPS remélhetõleg holnap elkészül. Még jkön pár hasznos apró kieg a játékhoz.

Molnibalage
Már megcsináltam, úgyohgy ez már nem visz el idõt. Ami kimaradt az majd mellé megy egy txt file-ba.

L Viper
Egy az egyben olyan.
Pár év és ilyen grafikát láthatunk a PC-ken is, mint ott a valóság.
ramstart = rampstart

Balage, nem akarva a közösség javára végzett munkásságod dicsfényét tompítani, de az RV amúgy is mindenkinek tesz egy tökélketes ramstart trainer flash-animációt a Docs mappába, biztos akarsz kínlódni vele? Persze Te tudod, de aki spec erre kíváncsi, talál hozzá anyagot akár a neten is, Te meg a drága energiádat inkább olyan témára fordítsd, amihez máshol nincs anyag... szerintem<#worship>

a dúrva az volt,amikor a discovery-n a kikötõben rozsdásodó atomtengeralattjárókat mutattak,vagy 10-et,és azt mondták,hogy ha van elég pénzed,a kikötõ parancsnoktól még venni is lehet belõlük.mivel fizetést kb 1 éve kaptak utoljára

Ha valaki nyomta a STALKER-t, annak elég ismerõs lehet, még ha ez nem is Csernobil környéke, de totál ilyen feelingje volt annak is...

Engem csak az zavart, hogy a readme-kben csak AF-rõl van szó. De ha egyszer hazaérek kipróbálom. Ezeket csak át kell másolni az adott géptípus cockpit könyvtárába, ugye?
L Viper
Nem semmi lepusztult romok, roncsok.
Molnibalage
Az megvan. Az air refuel ESLÕRE sikerült realisticon. Úgy látsziki fejlõdöm. Megvan róla a video is. Nagyon hosszú okttófilm lesz, de bizonyító erejû. Gyengébb fokozaton meg sem mutatom. Ezután minek...

repvez
a HUD felkapcsolás is kimaradt, ha jol láttam.
Molnibalage
Elrontottam a ramp start filmet. <#falbav> Kihagytam a G panelon levõ 9-10 kapcsolók felkapcsolását!! Majd javítom, de nem most...

Molnibalage
Hát gyerekek annyi adatbázis hiba van a játékban, hogy ehaj. Furcsaságok is. Megcsinálják mindkét verziót az AA-3-ból, de csak a radarost endedi feltenni. Akkor meg minek??

Molnibalage
Ramp start fim fent van.

Molnibalage
Én sem tudok oroszul...

Csak magára az állapotokra. Mintha Sztálimgrádban járna az ember a II.Vh idején. Ez a pusztulás nem semmi. A jó ég tudja, miket hagytak ott szerteszét. Bátrak voltak a srácok,hogy bementek ilyen helyre. Bármi a fejedre eshet vagy beszakadthat alattad. Radiokatív dolgokat is találtak...

Na OFF vége, a többit privátban.

Gundark
Igen külön van mind a kettõhöz. Ha figyelmesen olvasod a töltendõt, akkor ott van benne a nevében hogy AF. Amiben nincs az a "sima" esetünkben az RV.

az én orosz tudásom is kopottas már picit.mire figyeljünk?

Hello
Szerintem is k...a durva....De mi?Segithetnél,csak 4 évig tanultam oroszt
Molnibalage

Molnibalage

Molnibalage
A csicsásabb verzió picit javítva. Kezdem feltölteni a ramp startot.

Fú, várjál csak! Külön van mind a kettõhöz?! Én innen szedtem le: http://falcon.tonych.info/w/stopworks/ (bocs, még nem enged URL-t beszúrni), de még nem próbáltam ki.
Hát én nem sûrûn járok itt, de meg kell hagynom ez a kézikönyv amit készítettél... le a kalappal elõtted!

Meg az egész anyag amit csinálsz nagyon ütõs és rengeteg munka gyümölcse!

Én igaz, hogy Lockon-al repülök (Su-25 és Su-25T) már vagy 3 éve, de sokan mondjuk, hogy a Lockon-t meg a Falcon 4-et "összegyúrnák" akkor lehetne egy majdnem tökéletes harci repszim.

A Falcon 4 RedViper1-et használom én is tanulgatom, mert az avionika és fegyverzet kezelés lenyûgöz. Igaz én az F-15E módot szeretem, mert annak idején nagy kedvencem volt a Jane's F-15E repszim, amit máig használok.

Jó látni, hogy vannak lelkes repszimulátor hívõk, akik ennyi munkát fektetnek be!

Maradok tisztelettel!
59th_Wittman
Molnibalage
Nagyjából átolvastam és találtam benne pár magyartalan mondatszerezetet és gépelési hibát. Ha ilyet találtok, szóljatok és javítom. Holnap feltöltöm a Ramp start oktatófilmet.

Ja és ha nézitek a PFD-et próbáljátok ki full screenben a csicsás veziót. Sokkal szemkímélõbb, mint a tiszta fehér háttér.

L Viper
Balage, nagy vagy ! Vége a kézikönyvnek <#eljen>
Köszi újra a rengeteg munkádat.
Mennem kell dolgozni, remélem unalmas lesz bent és hagynak nyugodtan elolvasni az új részeket...
<#hehe>
Molnibalage
3D modellbúl elõször egy A-50 kéne már. Van egy szép E-3 egy korrekt E-2, de orosz AWACS az meg nincs..

Helikopterekbõl sem ártana egy kicsivel szebb.
Hajrá magyarok, toljuk a szekeret.

repvez
Én is kaptam választ töle:
-az elkövetkezökben megoldhato uj fény és
árnyék kezelés a játékban?Gondolok itt ön és vetett árnyékok valos idöben valo megjelenitésére minden tárgyra?
-Igen elõbb utóbb sor fog rá kerülni.

Kérdeztem még, hogy a reptereken hiányolom a lámpaoszlopokat és a leszállofények állványit.
Ez megoldhato de nembiztos az engine birni fogja tacedit és egy kis modellezéssel.

a tornado kabinban mozdo pilotárol is kérdeztem hogy a többiben is megoldhato-e.
- Igen, és fog is elég sokban.

Sajnos a fizikai modellröl nem kaptam pozitiv választ,hogy akár ingyenes fizikai motorral javitsanak rajta, mivel nem csak a kodot kellene megváltoztatni, hanem több 1000 modellt ujratervezni és csak 2 ember programozza az egész RV-t.DE jo 3D-s modellezöknek is örülnének.
Megprobálom felszivni magam és egy referencia anyagot összedobni hátha bevesznek a csapatba 😄

Gundark
Van az AFhez is meg az RVhez is. Nekem megvan mindkettõ és használom is.

Molnibalage
Üzenetváltás Baluval.

"Múltkor i_hawk valami AI fejlesztést említett nekem. Ez mit fog
takarni? Azt mondta, hogy NEKEM kifejezetten fog tetszeni."

"Legyen ez meglepetés.. tényleg tetszeni fog 😄, bár nem minden amit te
írtál, de egy két dolog benne lesz."

Kircsi <#vigyor3>
Molnibalage
Igen lehet. A módját nem ismerem. FF honlapon le van írva.

Bucser
lehet red viperhez is.

Én azt használom.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Na most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de megkockáztatom. A stopworks cockpiteket lehet hasznákni redviperhez, vagy csak szigorúan allied force-hoz?
Boconadi
válasszunk meg valakit házigazdának, és akkor tudjátok törölgetni a nem ideillõ hsz-eket.

(csak egy javaslat)
Molnibalage
Tornadohoz új 3D modell is lesz. Nem gyenge.

Molnibalage
Fent van a csicsásabb verzió is.