Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Újabb verzió elérhetõ a MOD-ból.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Picit fotózgattam az Eurowarban:

L Viper
Ja, brrrrr ez extrém.
Molnibalage
3-4! Kilõttem mind a 192 flare-t.... 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Nagyon lezuhant az fps ?
Molnibalage
TU-160. Hej, itt azért már szagatott rendsen.

Atomtámadás!

És utána..

Molnibalage
TU-22M chaff/flare szórás.

Gundark
Éljen Elvtársak! Elõre a 20000 felé! <#vigyor2><#taps><#taps><#taps>

repvez
Erre mondta balu hogy vannak nekik programjaik de nem adhatja ki öket.
Ismét egy kis modellezés kérdésem lenne.Tudnál pár doldot
> megkérdezni az illetékesektöl hogy miyen megkötések vannak a
> modellezésnél.Max polygonszám.
>
- Az illetékes itt akár én is lehetek, de nem 😄 amúgy pár száz minor
dolgokhoz, repülõkhöz úgy kb max 3000, ez vonatkozik a kabinra is.
> Láttam a frugalson a tornado kabinjárol a képeket és a videot, a többi
> gépnél is megvalosithato hogy a 3d-s kabinba mozogjon a pilota keze
> és lába ?
>
- Igen, és fog is elég sokban.
> Ha kabint akarnék modellezni akkor csak elég a kabin belsejét
> megcsinálni vagy passzolni kellene a játékbeli külsö-belsö modellel
> is.
- Passzolnia kell.
> És itt is mennyi polybol lehet gazdálkodni.
- 3 - 6000 de minél kisebb annál jobb.
> A valos méretekkel kell
> megcsinálni vagy mekkora léptékkel?A mozgo alkatrészeket már a
> 3dsmaxban le kell animálni vagy csak külön alkatrésznek kell lenniük.
>
- A játékbeli modellhez kell igazítani a méretet. Az animációkat nem
kell a Max-ban megcsinálni. Erre van külön programunk. Nem nem kérheted
el 😄
> A jövöre valo tekintettel lehetne késziteni különbözö tutorokat/progikat
> amik a moderek dolgát megkönyitené
- Vannak, csak nem publikusak.
> még olyan megkötéssel is jo ha
> csak a fejlesztök illeszthetik bele a járékba a beküldött modellt,
- Az RV-vel ezt máshogy nem is lehet, csak nekünk van meg hozzá a
programunk.
> de már
> az is meggyorsitaná a fejlesztés utemét legalábbis grafikai szinten és
> az FF teamnek több energiája maradna a kode csiszolássára.
-1 nem kapkodunk 2 a "koderek" az pontosan 2 db akik hobbiból csinálják.
Ez nem egy fejlesztõcég 😄
> Ahogy
> nézem a forumokat modderekbol nem lenne hiány.
ez volt a emilezésem baluval a kötöjelesek az ö válaszai.
Molnibalage
Egyedül Barney kérdezte meg, hogy honnan is veszem a bátorságot. Eddig ez tényeg jó arány.

Repvez, Balu erre nem tudott felelni? Mert, ha csak ez a kérdés akkor ezt elpostolom Aragorn és i_haek mesternek.

repvez
Ez nem mondtam csak ha lennének leirásaim hogy milyen követelményeknek kell megfelelni az objektumnak és hogyan tudom behelyezni a játékba vagy modositani akkor megprobálkoznék vele.
L Viper
Húúú Balage, eddig jó fogadtatása van a modnak a Frugalson, még videót is követelnek az új effektekkel.

<#hehe>
Molnibalage
Mármint csatlakozol az FF csapathoz? Hajrá!

Az írásos kommunikációban szívesen segítek Neked, ha csak ezen múlik...

Molnibalage
Yes! #10000 Oléééééééééééééééééé! Tavaly az #1000-dik akkor volt, amikor elészült az AF kézikönyv. Hej de pörgünk! 😊

Sajnos az orosz strat bombázók is kicsit bárdolatlanok. Szinte semmit sem enged rátenni a mostani adatbázis. Na azokról lesz nehezebb adatot találni, hogy mennyi hagyományos bomba fér a belsõ bombakamrákba. Ehhez jól jönne a segítség! Mondjuk a motor korlátai miatt csak kis távolságról tüzelhetnek a gépek a valósághoz képest, de még így is elég brutális lehet, egy TU-22M megrakva 4-6 AS-16P anti radar rakétával.
A bombázók üzemanyag kapacitását lecsökkentem kisebbre a valóságosnál, mert ekkora távra nem vinnék magukra a teljes mennyiséget. Így kicsivel potensebbek lesznek.

A másik nagy dilemmám, hogy le kell szednem a nem irányított rakétablokkokat minden orosz géprõl amíg az AI nem tudja használni, mert nagyon elkaszálja a hadjáratokat.

L Viper
Elértük a 10000. hozzászólást !

<#eljen>
Bucser
rendben elhiszem. Nem kötöszködök. Csak kicsit agresszíven reagálod a saját meglátásaidat😊 És erre jól ugrassz😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Cifu is segít, mert mindennek én sem tudok utánanézi. 1 éve dolgozok ezen szóval, nem hasból csinálok dolgokat. Apámnak van ám anyaga bõven a szovjet/orosz típsusokról a legutolsó alvariánsig is. Még a chaff/flare kivetõk száma is darabra megvan, ha hazajön aszerint lesz belõve a SZU-24 és SZU-22 is.

Gundark
Megint nem akarok izélni, de pont ott olvastam, (vagy aranysás vagy top gun) hogy egy 52est ott szedett le a késõbbi ûrhajós. Szóval szerintem benne van. De hogy hol azt ne kérdezd. 😊

Molnibalage
SU-15 akart lenni a gép. De ilyen pl. hogy az SA-9 és SA-13 a vállról indítható rakéták mobil változata, de mégis olyan modellezési értékeke vannak megadva, hogy egyikkel sem egyezik meg! Ez normális? Hát szerintem nem. Lehet, hogy már írtam helyenként igen vad dolgok vannak az adatbázisban. SU-27-nek NTCR képesség? Na ne röhögtessenek. A default chaff/flare érték van a legtöbb helyen, ami ráadásul rossz. 60 flare és 30 chaff, pedig fordítva reálisabb.

Bucser
nem konkrétan a falconról beszélek lévén 97-ben mikor kijött még kb smmit nem tudtak róluk rendesen...

Senki nem tagadja, hogy változtatni kell egy csomó dolgon. Csak hibás dolog mondjuk 1-etlen írásos forrás indormációi alapján állítani a dolgokat.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Nem egyedüliként használom én sem, de azért mutat némi képet a modellezés pontosságáról, hogy a 4 Mach sebességet elérni képes orosz rakéta alig hangsebesség feletti és a SU-16 gépen beépített ECM és chaff/flare volt mikor még RWR sincs a gépen sem a valóságban, sem a játékban.

Szóval azért ez elárul egy-két dolgot arról, hogy mit tudnak a keleti haditechnikáról és milyen állapotban van az adatbázis. TELE van ilyen logikátlanságokkal az égész adatbázis! Szerintem az RP5 óta hozzá sem nyúltak igazán.

Bucser
Én sem olyat amire egyedüliként mutatnak mint forrásra...

Molnibalage
Néha igen, bár én nem láttam még olyan újságot amire ez ne lenne igaz.

repvez
jo most mindennek vannak ellenpéldái.Ennyi eröböl mondhatnánk azt is hogy kosovoban amikor lelöték a lopakodot, hogy nem is lopakodo mert le tudták löni.
Sokminden közrejátszhat benne, nem tudjuk hogy annál a bevetésnél mi volt a feladat és hogy mi történt ott pontosan.
Molnibalage
Hát ez is sántít, mert a háboróban az egyik Raven gépen megkergette egy iraki gép és nem szedte le mögüle senki...

Bucser
Az Aranysas sajnos nem minden esetben minden tudás tára és forrása...(gyk.: Néhányszor akkora faszságokat írnak, hogy sírni lenne kedvem)

Molnibalage
Ez érdekes. Átnézem at Aranysas B-52-es cikksorozatát majd, mert emlékeim szerint abban nem ez állt. 2002 végén 2003 elején volt a cikksorozat ahogy emlékszem.

repvez
Na igy már értem,de szereintem sem használták, mivel mindig védöfedezettel mentek bevetésre.
Gundark
Ja. De ez egy rajz 😊 Tudjuk hogy alkalmazható a csörgõ, de nem nincs adat arról hogy használták. Kép, barátom, kép, bevetésre induló ravenrõl 😊

Újabb kiváló ötletem van 😊 L_Viper mint fõ kommunikátor fordit neked, és a grafikai részre még betesszük Sindelnetet 😊

repvez
Legelsö találat a google-ban😊
raven
repvez
Ha valaki válalja a tolmács szerepét akkor megprobálnám 😄, de igy hogy egy mukkot nem tudok magamtol megérteni ugy necces lenne.
Amugy Balu is mondta, mert feltettem pár kérdést neki amire csak azt tudta mondani hogy nem adhatja ki hozzá a progit és kérdezzem meg Aragornt
L Viper
<#eljen>
Gundark
Ja de BalázsPápa a Ravent kérdezte. Az meg EF-111 😊 A Hollóról keress képet amin van 😊 Én nem találtam

Repvezt meg Balázst be kell tenni az RV csapatba 😊 Aztán megmutatják nekik a magyar virtust 😊

repvez
A mostani aranysasban irták és kép s van rola hogy az F111F változata 2 sidewindert vitt magával 4 bomba mellett.
Mármint az eredeti Falcon fejlesztõk adatbázisára gondoltam a végén...

Jól van, mondtam, hogy nem kötekedni akarok, nem is kételkedni, csak kíváncsi voltam. Annak nyilván mindenki örül, ha még realisztikusabb lesz a játék, és szerintem a frugalson sem kötekedésbõl kérdeznek rá, mitõl realisztikusabb a Te modod, mint az eredeti verzió. Valószínû ott az idõ szorította õket, ez alatt meg a Te tudásbázisod még tovább tudott bõvülni. Respect ! <#wave>

Gundark
Anélkül hogy izélnék, de itt szerepel az hogy infrával lõttek le 52d-t vietnámban. A késõbbi ûrhajós, Pham Tuan.

b52 lerakétázása

L Viper
Én is a kezdetektõl Falconozom.
Hidd el, sajnos rengeteg pontatlanság, baromság van benne.

Valószínûleg a Balázs modja sem lesz soha tökéletes, de az alapnál százszor jobb.

Rengeteg titkos adat van, amit senki nem tud pontosan.
A közösség általi fejlesztések azért jobbak mindig, mert a hivatalos fejlesztõk egy valamivel nem rendelkeznek: IDÕVEL.
A moddolóknak viszont nincsen határidõ és ráérnek mindennek jobban utána nézni, segítséget kérni akár egymástól akár szakértõktõl.

A Falcon nemzetközi közössége óriási, még 60 év felettiek is vannak a Frugalson.
Az átlagéletkor sem a tinédzser kategória.
Molnibalage
Ja és a B-52-es a hidegháború alatt mindig elég hamar megkapta a legújabb elektroinkai fejlesztéseket. Meg azért nem árt belegondolni, ilyen komoly értékü gépeket védeni is kellett fõleg, hogy Szovjetúnió feölé tervezték bezavarni õket.

Molnibalage
Lent írtam, EGYETLEN EGYET sem tudtak leszedi és Vietnám felett is 100 körüli SA-2 indítás kelett egyetlen lelövéshez! Namármost én a '80-as évek végét modellezem, egy SA-2 akkor igazából már szinte teljesen esélytelen szerintem a fenti számok tükrében.

Információimat onnan szerzem, hogy 12 éve ez a hobbim, ELÉG sokat olvastam és másokat is meg szoktam kérdezni. Cifu is besegít itt-ott. Apámnak is ez a hobbija és az õ cimobráinak is. Elég nagy kollektív tudásanyag, azt kell hogy modjam...

Na, publikussá tettem a dolgot.

Megint csak nem kötekedésbõl kérdezem, de a bombázók sebezhetõségéról (ill. sebezhetetlenségérõl) honnan tudsz valós információkat szedni, úgy a chaff-flare szórás módjáról/mennyiségérõl, mint annak ill. az egyéb védelmi rendszereinek hatákonyságáról? Azaz mennyire lesz életszerû a modolt BUFF?

Molnibalage
molnibalage.extra.hu/trail.txt

Itt az új füst MOD. Ebben már benne van minden ami eddig volt. Ez már közelít a végleges formához.

A B-52-esnél már magvan, hogy négyesével szórja a chaff-et. Még a 4. generációs orosz gépeknek is jó közel kell menni a sikerhez. Szerintem ez reális. Már Vietnám felett sem tudtak egyetlen egy B-52 gépet sem leszedni vadészgéppel és a késõbbi verziók még fejlettebbek voltak!

L Viper
A képek alapján elég a csík, az fps sem lenne jó, ha sokat zuttyanna.
Molnibalage
Még nem, most a nehézbombázókon dolgozom. NAGYON kemény ellenfelek lesznek, mert kapnak rendesen chaff/flare szórókat. Nem lehet majd a világ végérõl leszedni õket.

Legyen még hosszabb a csík?

L Viper
Tárhelyen frissítetted már ?

Iszonyat jóóóóóóó ! A kondenzcsík nagyon feldobja a realitást, baromira hiányoltam eddig.
Még a Flanker 2.5-ben megszoktam a jó kondenzcsíkokat.
A 29-es valóban jobb lett, néha nagyon kojtolt a régi modban.
Ezeket a kondenzeket be kellene integrálni az FF4-be is, bár ha Aragornék nem teszik meg, majd abban is megmoddolod <#nyes>
Molnibalage
Készen vannak az újkondenzcsíkok. Az FPS-re gyakorolt hatás egy picit azért érezhetõ, de szerintem rohad jó lett!

Még ekkora távolság után is megmarad.

Picit távolabbról.

És végül belülrõl.

A MIG-29 füst talán picit tömény lett, legyengítettem egy picit.

Molnibalage
Eddig is ilyen tömény volt, csak nem volt ilyen vastag és feljebb vettem az alfa chanel értéket, mert túl átlátszó volt a füst. Megnézem az új verziót, hogy az hogyan néz ki, ez még a régebbibõl van asszem.

42nd Intruder
Urak! Mi az az EECH? <#lama>

www.smart-bus.hu