52967
  • molnibalage83
    A WBT az megvan.
  • repvez
    ain in action sorozat 136 os számu része a detail&scale füzet és a warbird tech 031- es része foglalkozik a hornettel .szinte mindegyik ir hosszabb rövidebb áttekintést a kifejlesztésre. talán az utóbbi hosszabban ecsedeli a dolgot.

DE az ilyen makettezős walkaround kiadványok is jók szoktak lenni.
  • molnibalage83
    OFF

A kérdésem az lenne, hogy elektronikus formában kinek milyen könyve van a Hornetről? Mit ajánlanátok, ami elérhető ilyen-olyan (warez) vagy fizetős formában is? Főleg a fejlesztés és annak céljai illetve mozgatórugói lennánek számomra a fontosak a könyvek kapcsán.
  • molnibalage83
    Valami érdekes cucc.
  • molnibalage83
    Super Hornet Skinek.
  • Hecker007
    Akkor holnap felpattintom én is. Köszi az infót!
  • VO101Tom
    Mivel teljesen külön mappába megy, és teljesen külön installert használ, a 4.33-at elég leszedni a 4.33 U1 telepítése után is. Én is úgy szedtem le.

Elvileg az U1 csak a falcon install ellenőrzés miatt nem lett klasszikus U1, ebből a szempontból a kompatibilitásnak meg kellene maradnia minden 4.33-as fájllal (ahogy azt fórumon írták is). Nálunk Máté mér feltette 4.33 U1-re Izraelt, azt mondta, hogy semmi gond vele.
  • molnibalage83
    Mert minden egyes major update esetén vannak benne olyan dolgok, amit frissíteni kell. Azt azt tudja megcsinálni, aki fejlesztette. Hogyan updatelné pl. a BMS4 csapata a Korea '80s MOD-ot 4.32-ről 4.33-ra? A válasz az, hogy sehogy, ez nem lehetséges. A BMS4 amúgy is kijelentette, hogy ők a core-ral foglalkoznak, a 3rd partyban meg mindenki azt csinál, amit akar, kivéve 3D és más munkájának lopását, mert akkor kivágnak az oldalról. Lásd 611-Eagle és a másik csóka, aki az Electronicbattlefield nevű oldalon tolja.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.04.11. 17:02:11
  • repvez
    Mondjuk nem is értem, hogy az ilyen úgymond " kiforrott " területeket mint az izraeli és a balkán, amit századok repülik, azok miért nem kerülnek bele fixen az alapjátékba választható ként csak ugy mint az olyan modok amik hasznosak lehetnek vagy javítanak lényegi dolgokon.,
    Egy Config menűben való kiválasztást igazán megérne.
    Mondjuk a felhő vagy a hires runway texturák és még sok egyéb kisebb mod.
    Ezek szerintem eléggé le vannak tesztelve ahhoz, hogy bejpitésre kerüljenek az alapba.
  • molnibalage83
    A \user\config mappában ott vannak a key beállítások és a logbook is. A nevek alapján megtaláld őket.
  • Hecker007
    Köszönöm a gyors választ!
    A keybeállítások a lényegesek csak számomra, a grafikát, hangot ilyeneket gyorsan be tudom lőni.
  • molnibalage83
    Általános érvényű. Amíg a helyszín készítője nem posztulja ki, hogy U1-hez jó, addig csak saját felelősségre vagy kezeld úgy, hogy nem jó.

A beállítások részben átvihetőek, de nem mind, mert a config editorban állítaható dolgok és nem állítható sorok közötti s vannak újak. A keybeállítások manuális másolása és progil megy, de a cfg fájl másolása szigorúan tilos.
  • Hecker007
    Üdv!
    Olvastam hogy az U1-es patch telepítéséhez uninstalálni kell a 4.33-at. Az lenne a kérdésem, hogy a beállítások megmaradnak-e vagy átmenthetők-e valahogy a 4.33 U1-be?

Szerk.: Az Israel Theater kompatibilis az U1-el vagy várni kell hozzá frissítést?
    Utoljára szerkesztette: Hecker007, 2016.04.11. 16:07:20
  • molnibalage83
    Az F-16 kabinra vonatkozó megjegyzést meg nem értem. Pont úgy néz ki szerintem a kabint, mitn 4.32 alatt. Nincs eltérés.
  • molnibalage83
    Nekem a QS be van lőve, de 0-ra. A AA x4, az AF x8 VGA-n.
  • molnibalage83
    A project license plate egyik upgradja, hogy egy kötelékben a gépszámok eltérőek, de ezek szerint a BMS4.33 már text alapú fájlból is csinál egyes gépeknél textúrát.
  • VO101Tom
    Ja, azt nem tudtam, hogy a multisampling max érték az kártyától függően változik-e, 560Ti -vel asszem 8 vagy 16-ig engedte feltolni. Az az A GTX520 ami most ideiglenesen a gépemben van, ez 7-ig engedi.
  • repvez
    Persze miért ne olvasnám el, csak leteszteltem amiket írtál, hátha javul tőle valami és nálam úgy alakult, hogy nem, nem földön állva hanem a célterület felett repülve. Nem azért írtam, hogy nem hiszem el amit írtál egyszerűen leírtam amit tapasztaltam ,
    Játékon belül , nekem nem enged 2esnél több multisamplinget, jobb VGA-nál gondolom megjelenik több érték is.
  • VO101Tom
    A particle systemet sem fogod érzékelni földön állva, de ha felrobban elötted egy gép mert géppuskával kapod el, akkor nem lesz diavetítés 1-2 másodpercre sem. Meg gondolom bonyolult időjárásnál is jobb valamivel. Alapból nem lesz több fps töle.

A high res textúra meg nálam a betöltést novelte meg, játék közben az fps-ben változás nem volt.

Elgondolkozok néha, el is olvasod amiket írok, vagy csak átfutod a címszavakat? :)
  • VO101Tom
    Azt írtam, hogy magasra tolni nem szabad a multisamplingot, a 2x es az nem "magas". Azt is írtam, hogy érdemesebb más élsimítást bekapcsolni, amit mondjuk a kártya számol és tesz rá. A többi stimmel :)
  • repvez
    teszteltem egy kicsit, visszakapcsoiltam a hires texturát meg a particle-t a configban.
    catalist driverben mindent maxra huztam anizotrop 16x,vonalsimitás 8x a többi minőségi, és a triple buffer is be. Enynit bir a VGA, játékon belül a multi sampling 2es.
    Igy 10 fpst vesztettem mindenhol, kabinba 10-12 fps, külső nézetben 37 fps.
    Multisampling kikapcsolva semmi változás.

Diverben az élsimitásokat visszavéve mindenhol 2x-re és a multimsampling 2,re maradt a 27 kabinba 47 külső nézetben.

Ugyhogy azon a gépen ezeknél csak többet kéne tudnia. Ha meglesz az uj gép fejlesztés akkor majd összehasonlitom, de nekem töredékébe kerül majd, első számitások szerint 110 körül megál , igaz nekem alaplap nem kell. 37 a proci 14 az SSd, meg olyan 60k körül számolok VGA-t.
    Igy már lesz egy olyan gépem amivel egy pár évig megint elleszek.. a mostanit 2009 ota nyuzom fejlesztés nélkül és eddig mindennel tudtam játszani amivel akartam.
  • Talon11
    Nagyon jó meglepetést tartogatott az F/A-18D oldala, amikor meglátom a saját hívójelemet a fülketető alatt, megdöbbentem. Egyáltalán ez hogy működik? Mert ilyet nem tapasztaltam a játékban
  • molnibalage83
    Mert az optimalizáció része az, hogy QS-ből bent, vagy AA-ból csinálod a recétlenítést, vagy a kettő kombójából.
  • repvez
    Kipróbáltam és kikapcsoltam amiket írtál, hires texturát, meg a practicle system elől is a multisamplinget is kikapcsoltam.
    Semmi hatása nem volt az előző TE pályán nem nőt és nem is csökkent az FPS-em töle, viszont marha recés lett a gép körvonala töle.
    Visszatettem a multisamplinget 2esre és kisimult a rece a gép körül.

Igy sztem nem éri meg kikapcsolni, ha semmi gyorsulás nincs tőle viszont látványba meg sokat ront.
  • VO101Tom
    Nekem a multisampling tűnik a mumusnak, azt nem szabad a belső setupban magasra felhúzni, különben rengeteg fps-t vesztesz (egyszerűbb videokártya control panelen valami más élsimítást ráküldeni, amit mondjuk a kártya jobban visz). A külsős configuration listában a Hardware alatt kikapcsolatm a high res textures-t (nem maga a játék futása lett lassabb, hanem a betöltés. Volt, hogy egy teljes percig a fekete képernyőt néztem pit-be kerülés előtt. 1GB-os kártyával (560Ti) nem is kísérleteztem tovább). Meg lejjebb vettem a részecskéket is (pipa a reduced particle systems előtt), közeli robbanások effektje azóta nem lassít semmit.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.04.10. 13:03:18
  • molnibalage83
    Ja, és ez tiszta időben volt TE-ben. Rossz idő esetén az FPS tovább csökken. Egyébként lejebb kapcsolat effektekkel is alig néz ki gyengébben, meg persze a QS és VGA setting optimalizációt sem csináltam meg még. Egy biztos. Fullra húzott hadjáratot tolni egyikünk gépvel sem lehet, az ziher. Ott egy rakás egység, rossz idő, dupla render TGP, stb. egyszámjegyű FPS-re megy le.

Az a gép, amine a Witcher III fullra húzva majdnem mindenhol 30FPS-t ad full HD-ben, azért az már félerőmű kategória. Tavaly augusztusban vettem 270-ért úgy, hogy ez tényleg csak "vas". Se monitor, se HDD, se semmi kieg. Alaplap, CPU, memória, VGA és ház. Ez azért már nem egészen középkategóriás gép...
  • z0ty4
    molnyt nem szereti a Falcon.
  • repvez
    Hát nem tudom, hogy nálad mi a helyzet,de az én gépem messze van a erőműtől és minden extra bekapcsolva(heatblure, vertex shader, stb..) kabinban 28 külső nézetben 47 FPS-e m van az LGB tE-ben ahol néztem , joy nélkül nem álltam még neki campagn-nak, de eddig sem szokott beakadni.

DE az aláírásodban lévő gép azért merész kijelentés erőműnek, de az enyémnél mindenképp jobb.Bár ha az adatokat nézem akkor nem látszik ez meg.
    Nálam amd 965BEx4 és HD4850 1gb , 8gb DDR3 1600mhz.Ezek a fő paraméterek win 7 64 biten.
    A közeljövőben tervezek egy 8320E-t beletenni egy SSD-t meg a 4es szériából ha kijön egy amd VGA-t
  • z0ty4
    holnap 14:00kor Falcon online multi teszt!
    Aki tud vegyen részt rajta bátran. Sajnos a Steam kódom még nem jött meg. ha itt lesz tuti megyek.
    gyülekező start előtt 30 perccel ts-en.
  • molnibalage83
    5 perc repülés után...
    Háááááááááát....
    Nekem elsőre fullra húzva minden 30FPS-t sem tudta és akadozott bezony. Kikapcsoltam a szokásos módon az extrákat, akkor üres TE-ben 70 volt. Nem nagyon változott nálam semmi. Erőművem van, de fullra húzás lehetőségétől fényévekre van ez a konfig is...
  • repvez
    Ezt többen is írták,van akinek megduplázta a fpst,bár néhány esetbe csökkenés is volt.
    Nem tudom,hogy az amd kártyákat mennyire szereti,de nyáron cserélek és nem lenne baj ha nem okozna problémát.
  • Talon11
    Amúgy viszont sokkal jobb teljesítményjavulást tapasztaltam a grafikai téren nálam, mert alap mennyiségű fa/fű mellett már simán elfut a játék...azelőtt kénytelen voltam csökkenteni
  • VO101Tom
    A default kabinbelső minősége mindig is ilyen volt. A 4.32 kabinbelső javításai nem kompatibilisek a 4.33-al (változott a 3D modell, és több típus is belekerült). A 4.33 U1-ben a 4.33-hoz képest grafikai változás nem volt.
  • Razor18
    Urak,

feltettem a 4.33.1-et, csak egy elindítás erejéig egyelőre, de nekem valamitől a default cockpit grafika nagyon gagyinak tűnik. Bár őszintén szólva nem emlékszem, hogy az előző 4.32 installban volt-e fent nálam valami cockpit hi-res mod (Hi-TexIII ?), de ez az új kicsit lelombozott. Csak én vagyok így vele?
  • z0ty4
    sikerült megvenni a játékot. 2650ft volt :)
    pont 7végére esik az a geci utalás
  • repvez
    Talán ez Hasznos lesz
    A műszerek kiterjesztéséhez.
  • Talon11
    Természetesen működik...semmi problémám nem volt ezzel
  • JanKo72
    Probléma megoldva, köszi a segítséget Tom!
  • JanKo72
    Oké, ne mélyedjünk bele. Nem akarok torrentet, ennyi. Ha lesz direkt link, akkor letöltöm. Köszi
  • molnibalage83
    Miféle büntetést...? A torrent egy módszer adat megosztására. Lehet rajta warez vagy a családi fotóalbum is.