52967
  • Borisz80
    A 4.33-ban a 3d fülkében már van orr modelje a gépnek. Ezt ki lehetne valahogy kapcsolni?
    A 3d műszerfalat ki lehet (shift+2) így csak a kabin teknő marad, viszont az orr modell ott marad. Azért kérdem mert olyat lehet hogy a 3d műszerfal és a kabinteknő sincs ott, de az orrmodell ott lebeg.

Másik kérdés. Igaz hogy a falcon alkalmatlan a VR pl CV1 eszközökre? Az oké hogy alapból nem támogatja csak egy külső program által menne, de hogy a falconnak bizonyos technikai megoldásai olyanok hogy nem jó VR-ben. ?
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2016.05.14. 07:27:51
  • Borisz80
    Manual gépészkedés, keyconfigban a sorban mi micsoda, notepad ++ .... de a végén csak jó lett végre az ICP konfig.
  • Borisz80
    "Fixed SHIFT key being "stuck" (still active) in Control UI after being released.
    Known issue: Numpad input will be displayed as "shift + <key>" in the Setup UI, even if no SHIFT is pressed. This will only affect the UI, input is correct in 3D. Will be fixed with a subsequent update."

Hát nálam nem úgy tűnik mint amit kijavítottak, ÉS a 3d világban ugyan úgy SHIFT+Num 1 -el működik a sima Num 1 bill.-re konfigolt funkció.
  • Borisz80
    Volna egy olyan problémám hogy a setup, bill.beállításoknál a numpad billentyűit SHIFT+ 1 2 3...stb érzékeli amikor megnyomom.
    Miért? Shift nincs benyomva, semmi más nem akad össze vele, csak a numpad billentyűit érzékeli shit+ bill. kombóként.
    Ötlet valaki? Hogy a fenébe tudom bekonfigolni a numpadot?
  • VO101Tom
    Molni, múltkor kerestél F-18 doksikat, ebbe most futottam bele, szerintem érdekelni fog:
    NATOPS FLIGHT MANUAL NAVY MODEL F/A-18A/B/C/D 161353 AND UP AIRCRAFT
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.05.09. 21:14:22
  • Borisz80
    Nem. Falcon elindít. Setup, Controls. Advanced. Itt van pár csúszka. Dynamic head movement csúszka (vagy valami hasonló), balra tökig lehúzva megszűnik a fejmozgás.
  • molnibalage83
    A config editorban van?
  • Hecker007
    Nekem minden gond nélkül felment a gogos falcon 4.0 és a bms is minden szívás nélkül, 64bit w10 pro-t használok.
  • repvez
    Valaki nyomatja win10en a BMS-t 64 biten?
    Ma feltettem nagy szopások közepette a gépemre és érdeklődnék, hogy mire számithatok a BMS feltelepirtése kapcsán .
    Az egyik szopás abból ál , hogy a VGA-m hoz(AMD HD4850 1gb) már nincs win10es támogatású driver, igaz , hogy felismeri, de csak drivert tesz hozzá és a catalistban, nem jelennek meg a játékokhoz tartozó 3d-s beállitások, hogy milyen elsimítást és hasonlókat használjon.
    ÉS mellékesen a TV-kimenetre sem tudom a képet kitenni, hogy a videokat a TV-n nézzem mint eddig.

Elvileg nyárra a követgező VGA generáció közül lesz majd egy váltó tipus, de addig is ki kéne huzni valahogy.
    ÉS a win 10 et is használni kéne, mert juli 29 től megszünik a ingyenes frissitési lehetőség.
  • Borisz80
    Sztorno. Megvan.
  • Borisz80
    Köszi!

Én is átváltottam végre az U1-re. Nem tudom hogy az előző 4.33-nál is volt e de csak most tűnt fel és iszonyatosan idegesítő: a dinamikus fejmozgás. Nem értem, mostanában minden szimulátorba beleerőszakolják. Szóval hogyan lehet ezt kikapcsolni? A fejemet én szeretném mozgatni TIR-el, nem kell hogy a gép mozgása miatt is kóvályogjon a nézetem, mert így előbb utóbb lehányom a monitort.
  • VO101Tom
    Az a válaszidő. Hogy hány ms kell neki, hogy az egyik megjelenített színből váltson a másikra. 5ms, 2ms, satöbbi. A 20-25 ms-os régi lcd monitoroknál volt olyan, hogy még az egérmutató is csíkot húzott, annyira lomhák voltak a pixelek. 5 és 2 ms már egész jó, a 10ms-os határeset.

TV-knél még azt kell megnézni, hogy semmilyen "képjavító" algoritmus ne fusson. Lehetnek különböző üzemmódok, mint sport, mozi, ilyesmik. Ezek különböző megoldásokkal próbálják a képet, kontrasztot, árnyékokat feljavítani. Játékokhoz viszont szarok, az apróbb részleteket elmossák, például a távoli gépek láthatóságát nagyban rontják. WW2-es szimulátoroknál sokat kell pixelekre vadászni a horizonton, elég sokat foglalkoztunk ezzel, miért látnak valakik sokkal jobban mint mások.
  • Borisz80
    A ViperWing simpit (csak a keret, semmi electronics) még mindig iszonyat drága. Magyarba átszámítva kb 700ezer ft +posta (ennyiért már egy klassz használt kocsit veszek). Max 300ezer inkább reálisabb lenne.
    Tudnám mi kerül pár fa lapba ennyibe (oké, a tervezői munka...). Mert a gépbe benyomja a programot, kivágja a részeket és csókolom. Tömeg gyártás. Kb mint egy átlagos bútorsort venni. És még nekem kell otthon összeszerelnem az elemeket.

Na nem baj, van nekem ócska dekopírom...
  • Borisz80
    A HUD-os rajzból azt hiszem ki tudok silabizálni egy méretet. Köszi!

Más.
    Nem értek a monitorokhoz, HD TV-khez. Milyen paraméter elégtelensége okoz olyat hogy:
    -HD TV gépre rádug, 13xx felbontás.
    -Falconban elkezdek egyfolytában balra csűrni, pörgök mint a hülye és azt látom a képernyőn hogy mák szerűen körkörösen (ahogy pörög a gép) gyakorlatilag spirális csíkot húznak a pixelek (elfolynak?). Nem is tudom hogy írjam le...
    PC-hez való monitornál is tapasztaltam már ilyet, szerencsére nem az enyémen.
  • repvez
    Talán ebből ki tudod szerkeszteni a szügséges méreteket vagy megtalálod rajta.

Egyébként a viperpit.org oldalon nagyon sok minden segédanyag leirás fénykép megtalálgható a kabinépitéshez .
    Ha a pénz annyira nem akadály akkor érdemes a PS cockpit oldalon lévő paneleket és programot beszerezni.
    Ennél a legkisebb a macera a kapcsolók és kijelzők összekapcsolására és felprogramozására, minden adva van
  • molnibalage83
    A kiti fórumon sanszosan meg tudják mondani, bár a játékban megnyitva a LOD-ját a kabinnak sanszosan lábban a pontos érték van megadva. Fejből nem tudom sajnos az F-16C cockpit parent számát, hogy a LOD meglegyen.
  • Borisz80
    Én harmadlagos monitorként szeretném használni az androidos tabletet (a képernyőjét tapizni, nyomkodni nem akarom), mert az MFD Extractor-t használom műszer kiemeléshez. Sajnos az a másodlagos monitorhoz szükséges androidos program amivel próbálkoztam, a falcon elindításakor azonnali kékhalált okozott a PC-n. Pedig a win asztalnál működött a dolog és klasszul rá tudtam húzni a tablet képernyőjére az extractor ADI és a HSI műszerét. Wifi-n keresztül kapcsolódtam a PC-hez a "iDisplay" segédprogrammal.
    Az MFD extractor-tól nem szeretnék megválni mert kezelése nagyon egyszerű, nálam bevált.
    E téren is ha van valakinek ötlete...
  • Borisz80
    Valaki meg tudná mondani az F-16 (HUD) reflexüveg tartókeretjeinek a méretét?

kép
  • JoeDestroy
    Beállítod a tabom a szerver IP-t.
    Ha kapcsolódott, akkor a megjelenített panel színe zöld lesz a szerveren, és a gomb lenyomásával megjelenik a bal közép ablakban a leütött billentyű.
    Ha nem jelenik meg, akkor a key file nem jó a szerverhez, próbálj ki valamelyik origi kiosztást.
    A shared memoryhoz meg ott a leírás a az MFD-ben (ami a szerver bal alján van alapból.)
  • molnibalage83
    Valaki panaszkodott, hogy túl spártai a kabin textúra. Próbálja ki ezt.
  • Hecker007
    Üdv!
    Lenne egy újabb kérdésem, ezúttal azokhoz akik használják a FalconMFDServer-t és az androidos FalconMFD appot.
    Mit és hogyan kéne beállítanom, hogy tableten tudjam használni az MFD gombjait illetve bármelyik gombot vagy kapcsolót ami elérhető az appban?
    Azt tudom hogy van egy irányítás rész a serverben viszont abban semmit nem tudok állítani miután betallóztam a megfelelő config fájlt.
  • molnibalage83
    Mindig lesz olyan gép, amihez előnyösebb kabint készíteni, mint a MiG-21, kivéva, ha már csak ahhoz hasonló gép maradt. Nem követelmény a két MFD, mert ki lehet kapcsolni az MFD-ket.

Az ALCA is értelmetlen. Ha összes feature-t figyelembe kéne venni, hogy minek van értelme, akkor kb. az F-16A, F/A-18A, F-15A, EF, Rafi jönnének szóba, de ebből is a EF és a Rafi kilógnak az elektronika miatt.
  • repvez
    Látom nem figyelsz ,De bemásolom az utolsó mondatom:
    DE itt most konkrétan és szigoruan véve a kabinra és müszerezetségre gondolok , nem a radar és fegyverzet különbségekre.

Az, hogy az oroszok el voltak vannak maradva elektronika terén mint a borravaló arról nem tehetek.DE , hogy olyan gépek nem illenek egymáshoz amik , korban és térben is találkozhattak ,decsak azért nem mert az egyik jobb volt a másiknál azt azért nem értem.

Az oroszoknál lehet még a mai napig sincs CCIP/CCRP mod.A HUD kijelzés, meg még a mig -29esen is eléggé puritán volt.
    Az eltérő géptervezést alkalmazást és társadalmi különbségeket nem lehet levetkőzni .

Gondolj bele csak a mühorizont eltérő müködésére orosz és USA oldalán.

DE attől még ugyan ugy lehetnek szembenálló felek abban a korban.LEgalább annyira van létjogosultsága, mint egy semleges Svédország Viggenjének.
    Vagy mint az eddig pár polygonból álló J6-os gépnek amit most csinálnak, biztos annak is tökéletes FM-je volt .

Meg ha jól emlékszem a 2 MFD megléte alapkövetelmény a Falcon motorjában, ugyhogy az ilyen 3. gen elötti gépek alapből kiesnek.
    ÉS igen is jó lenne elvonatkoztatni a koreai területtől, nem csak abból áll a világ.
    Szivesen látnám az összes 4. genes gépet és igen akár a román modernizált 21-eseket is vagy az ALCA-t. Ez utóbbi annyira kompatibilis a Falconnal, hogy a gázkarja abből való és a szimbolum rendszerét is használhatja.
  • molnibalage83
    Mert nem illik bele. Román vagy indiai gép. Melyik hadjárat használná és hogyan? Az F-16A és a MiG-21 kabin összehasonlításod ordas tévedés.

Hol volt MiG-21bisz-ben is akár olyan HUD, mint F-16A Block 1-en?
    Hol volt radaros CCRP vagy CCIP mód? Mert már az F-16A-n is volt ez.
    Lehet, hogy nem LCD kijelző volt az F-16A-n de elég sok olyan funciót tudott, amit a MiG-21 hírből sem ismert.
    Azon is volt már mini DED emlékeim szerint.

Stb. stb.

Ezen felül a MiG-21-bisznek a repmodellje egy rakás szar. Az F-16A repmodellej meg már most AFM és a HUD is majdnem stimmel.

Na, akkor miért is van fényévekkel több értelme az F-16A kabinnak...? Izé...
  • repvez
    Megmondom öszintén engem sem mozgat meg az F16-A kabinja.Azt a pár soros szöveges kijelzőn kivül szinte semmiben nem különbözött akár egy Mig21-esétől.Vagy akár egy mig 29től
    De érdekes modon a Mig 21esnek meg még a modernizált 2 MFD-s verziójára is az a válasz, hogy minek , nem illik bele a Falcon érába.
    Pedig ha F-16A -ra lenne igény akkor az összes korabeli keleti tipus vagy nyugati társa is ugyan ugy .

DE itt most konkrétan és szigoruan véve a kabinra és müszerezetségre gondolok , nem a radar és fegyverzet különbségekre.

• molnibalage83
    Egyelőre nincs F-16A pit. Sajnos. Szavazásokon rendre alulmarad olyan kabinnal szemben, mint Super Hornet, de még F-35A, ami egy vicc...

Aeyes anno olya szinten tolta, hogy megérte azt a pénzt. Majdnem olyan szintű F-15E kabin volt FF4-hez (!), ami most van, csak nem volt full 3D-s, mert a motor nem kezelte.
  • Borisz80
    Én vagyok olyan elvetemült, hogy az első Falcon-nal repkedek néha, Amiga emulátoron. Nosztalgia.

Nem is baj ez a reguláció. Személy szerint sose szerettem azt ha egy közösségen belüli tag (tehát magán ember) pénzért ad ki valamit, kihasználva ezzel a rajongók rajongási szeretetét -mert az üzletet látja az egészben-, nem pedig a közösség építését.
    Maradjunk Aeyesnél, én ha értenék a 3d-s kabinkészítéshez, biztos nem kérnék érte pénzt, mert szeretetből készíteném magamnak és a többieknek is.
    Persze más az ha mondjuk egy csapattal, komoly cégnek, szerződéssel meg miegymás készítek valamit. Pl DCS modulok esete.

Apropó kabin. Nincs arról hír hogy esetleg folyamatban van az F-16A kabin készítése?
  • molnibalage83
    Ez a másik fele. Mondjuk ki a fene akarna régebbi Falcon változattal repülni...? :)
  • repvez
    csak abban az esetben ha a legujabb verzióhoz akarja kiadni a dolgait, ha van valaki aki még a régi verziókkal akar repülni vagy AF-el az ő számukra a saját oldalán még mindig kérhet pénzt értük.
  • molnibalage83
    Lényegtelen, mert az Aeyes kabinok gyakorlatilag elavultak... Az F-15E volt az egyetlen használatra érdemes a 4.33 előtt, most már az sem... Most már minden új kabin full 3D-s lesz, Aeyes kabinjai legyenek bármilyen jók, nem ilyenek. 7-8 éves kabinok FF4-hez.
  • Talon11
    Azaz akkor Aeyes kénytelen lesz ingyenessé tenni a termékeit, ha jól értem
  • molnibalage83
    Érdekes infó. Szóval BMS4-hez no payware a jövőben. Nem mintha eddig lett volna olyan sok...
  • VO101Tom
    Király, köfi :)
  • repvez
    Skinkészitőknek itt az uj PSD template F-16-hoz lehet gyártani a jobbnál jobb skineket.
  • VO101Tom
    Ok, küldök egy linket.
    Másnak is kell?
  • molnibalage83
    Az egész. Minden könyvet és anyagot szívesen veszek az F-18 fejlesztéséről és előéletéről, de úgy magáról a gépről is.
  • VO101Tom
    Nekem ez megvan. Mi kell belőle?
  • molnibalage83
    Neked megvan pdf-ben? Nekem sajnos nincs és linket sem találok hozzá.
  • molnibalage83
    Threat guide. Vannak benne pontatlanságok, de egész jó anyag. A DB-t is megnézte előtte úgy látom.
  • z0ty4
    Osprey esetleg?