Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát pont ez az😊)))

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Scottt
Lémisztõ😊_Viper hol dolgozol Debrecenen belül?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Egyelõre csak egyszínû cuccokat néhány vonallal vagy karakterrel, hogy menézzem, hogy hogyon torzul és vetíti rá a felszínre. Rohadtul nem megy.

A 3D modelleim nagyon tetszenek a Dev csapatnak csak textúra nélkül szart sem érnek...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Én mérgelõdök, hogy nem tudok menni multizni, itt dekkolok "bent" !
L Viper
Ne mérgelõdj, gondolom jó lenne, ha ez is pikk-pakk menne. Egyébként milyen textúrát akarsz rátenni ? Fotó alapján, vagy máshonnan kiszedettet ?
A program biztos jó, ha olyan sokan használják és szeretik. Gondolom aki otthon van a témában, pont olyan gyorsan textúrázik, mint ahogy Te a moddolást csinálod.
Molnibalage
Mégsem megy, a tutorial sem azt csinálja amit kéne. Ez nekem magas...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Bucser örök hála neked. Asszem megtaláltad amit kerestem. <#worship> Lassan, de kezdem érteni a logikáját. <#vigyor2>

Scottt
Heh az il-2ben pedig nemsokat kell foglalkozni az MFDvel 😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Mondom, hogy az elvet értem, fejben már RÉGEN meg van, hogy hány darabból és hova akarom vetíteni a dolgokat "csak" nem tudom megcsinálni. Apró hiba...

A T-55 szerintem 7 darabból kijönne.

Molnibalage
És ezzel mi a baj? Ez volt a valóság régen. A '80-as években az északiak légierje számszerûleg vagy 2-3-szor akkora volt, mint a délieké és az állandóan japánban és koreában állomásozó USA gépeké. Persze a technikai színvonal a kettõ között igen nagy volt az USA és észk között. F-15, F-16, A-10 és F-4E gépek álltak szemben MIG-21PF/PFM (csak két Atoll tehetõ rájuk és még gépgyú sincs bennük...), H-5, J-6, Su-7 és Q-5 gépekkel szemben. Ezek az F-15 számára a célgép kategórában vannak a Q-5-öt leszámítva...

'86-'89 között szereztek be kb. 30 Szu-25 gépet és kb. 20 MIG-29-et és 40-45 MIG-23ML-t. Ekkor vettek egy rakás helikoptert is.

Weeeeell Sir Gundark,izlések és pofonok különbözõek😊
A Joe által betett képeken látható Su/hornet-ben se volt soha egyszerû leszállni,fõleg a seggedben egy Mig-el,ami egész addig kent(az ökör)amég a Phalanx szétlõtte.Annak is volt sok hibája,de nekem eszement feelingje volt.
Nekem amugy sok a Falcon kampány,a multkor dörgettem hazafelé,több koreai gép volt a levegõben mint amcsi.Én nekem az RV egyértelmûen a toppon áll és a Lock On A10 es része.EECH rulez,meg az Il-2 uj része,de ott nehezebben boldogulok.

Bucser
A Textúránál úgy kell gondolkodnod mintha egy dobozt csomagolnál be. Na most egy ilyen 261 háromszögbõl álló object síkban kiterített képe (mint amikor szétbontod a papírdobozt síkra) nem mindig olyan mint amilyennek látni szeretnéd elsõre😊

Ezért is szokták minnél több darabból összerakni a modelleket. A Másik indok pedig, mert így sokkal egyszerübb az egész modellen változtatni. Ugyanis ha van egy sok polygonból álló bonyollt objected amivel különbözõ mûveleteket is hajtottál végre egyetlen plygon törlési is óriási gubancokat tud okozni egy smoothing vagy éppen egy egyszerûsítés során.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

JoeDestroy
most nekem is sikerült, de a múlt héten nem.
Van jelentkezõ? Mert vagy sörözgetek, vagy repülünk (és sörözgetés).<#hehe>

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Nekem most azonnal engedett.

L Viper
Mi a fene lehet ? Nekem engedi rögtön.
JoeDestroy
tss.thomi.hu

A múltkori tapasztalat, ~15min után engedett szobát csinálni.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
T-72

Molnibalage
Akár. Valaki írja be ide légyszíves a TS szerver címét, mert a reinstall miatt nincs meg a cím. Aki elsõnek van fent csináljon szobát. Jelenleg még az AF sincs fent.

L Viper
Nem jó sajnos, se ma, se holnap és vasárnap sem :-(
Molnibalage
Azért mondom,hogy nem értem.

Értem ezalatt azt, hogy vagy egy dds kép aminek az egyes részei vannak rávetítve a 3D modellre. A végeredményt látom hogy mi, de mindeddig képtelen voltam reprodukálni...

Máris nézem a linket. Igen, ezzel a funkcióval próbálkoztam eddig is.

JoeDestroy
Multi?

Bucser
Mert rosszat keresel.

amit te keresel azaz UVW texture mapping. Ahhoz elõször a modellrõl le kell generálnod egy mapot azt photoshopban editzálni vagy más progiban aztán visszarakni a modellre.

Rövid tutorial a dologról.

Egyébként nem a program a hülye, hanem te gondolkodsz rosszul... Ezen még nem gondolkodtál el?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
A probléma az, hogy az ALAPELVET sem értem legtöbbször, hogy mi a tûrót akar a program csinálni. Megnézem az tutorialt és a helpet is, megpróbálom megcsinálni ami ott van, de még véletlenül sem az történik aminek kéne. 16 óra után enyéh szólva flusztráló...

Tehát nem konkrét eseteket akarok kérdezni, annak nincs értelme.

Scottt
Frugalson már kérdezted?Vagy a titkos tesztelõi fórumon a 3d modellezõket?

Molnibalage
Az csak annyit jelent, hogy 30 napig lehet használni. Minden funkció 100%-os sõt, ha meg akarod venni õket elég asszem online fizetni és ezeket is tudod aktíválni.

Boconadi
trial verzió. Hát akkor nem ez a probléma?
Molnibalage
Trial verziót használok XSI 6.5 és 3DS Max 2008-ból is.

sure
Nem lehet, hogy gyári hibás szoftvert vásároltál? Próbáld meg az ögyfélszolgálaton, hátha hibás az eredeti telepítõ lemez, és kicserélik.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Molnibalage
Hát skacok asszem elszálltam. KÉT napi szenvedés után még mindig 0 tudásom van textúrázásról okatófilmek mellett is. Komolyan mondom szinte sírok. Összeraktam egy jó kis T-55 és T-72 3D modellet, de képtelen vagyok textúrázni. <#rinya>

Egy az egybe lekövetem az oktató filmet. Neki rávakarja a textúrát jól, nekem meg nem. Esküszöm nem értem ezeknek a programoknak a lelkivilágát.
Nem tud segíteni valaki az ittlevõk közül?

Így néz ki a T-55.

Gundark
Igazán nem kedveltem a helikoptereket. Két kivétel volt a Gunship!-ben a kobra, és a DI Hind.

L Viper
Természetesen én is végigjártam a szimulátor evolúciót. Szinte mindegyiket végig "toltam" a DOS korszak nagy klasszikusait is beleértve.
Voltak igen jó szimek már akkor is, sõt hangulatban jobbak is, mint a maiak.

A maiakban már nincs úgy kidolgozva a kerettörténet. De jó is volt az Overlordban lapozgatni a naplónkat, mászkálni a reptéren, benézni a külömbözõ termekbe. Jó eligazítás volt benne, filmvetítés, egyebek.
Még jó, hogy nagy részük megy a DOSBOX alatt.
L Viper
Ez nagyon jó szim volt akkoriban ! Meg is vettem eredetiben és szerettem nagyon, de az nem tetszett, hogy egy kivonatos billentyûkiosztást nem adtak hozzá. Mindent a kézikönyvbõl kellett kihámozni.
L Viper
Szerintem is nagyon egyszerû, én a kezdõ szimesekrõl beszéltem.
JoeDestroy
Nekem megvan, de a starforce-al nem bírok.
Kipróbálnám mert az alap lockon-repkedés nekem nem jön be.
(Vízszintesbe lötyögi magát mintha hintázna.)
Ha valaki tud gyógyírt erre jelezhetne.

Kis retro:

Csaptam egy kanyart.

Boconadi
Szerintem meg tök egyszerû leszállni falcon-ban.
Bucser
De igen. A Team Apache. Vagy a Longbow 2. Ott is dinamikus hadjárat van és a reptéren olyan szép kis nyûzsi tudott lenni, hogy öröm volt nézni. ráadásul a team Apache kiképzési küldijei dúrván jó hangulatosak voltak. Narrátorral meg hibákért lebaszó kiképzõvel😊

Gundark
Akkor én most kimondom, probáljuk ki : Kööcsög falkon 😊 Engem meg lehet kövezni, bár repülöm itt a 16ost annyira nem kedvelem. Szép is jó is, de nem a kedvencem. Ha választanom kellene akkor inkább egy 18ast vinnék. Ennek magyarázata lehet hogy igen sokat (néha még mostanában is) játszom (ezt a szót kiemeléném) a Jane's F/A-18-al. Nincs is szebb mint egyhajtómûvel HUD nélkül, éjjel hazaballagni a hordóra és odacsapni egy irányitott lezuhanás keretében. Na jó ez nem igaz, van, a messzer dörgését és a 30as ágyú ugatását is kedvelem 😊 Ami a falcon mellett tart az az hogy itt is sok tipus repülhetõ, de itt érzem azt hogy a "rendszer része vagyok" nem egy bátor hõs aki egymaga megállitja az egész ellenséges hadigépezetet. A falconbéli "életet" még egy játék sem tudta adni nekem. Ettõl függetlenül sok szimet kipróbáltam (tengók rulez most is az SH3 új modját tesztelem😊 a Gato-tól és az F-19 stealth fighteren keresztül az EAWon és a SDOEn át a Typhoonig vagy a Fleet defenderig. Volt ami tetszett volt ami nem. De a falconhoz mindig visszakerültem. S ennek már lassan 10 éve 😊

Molnibalage
AZ avionika butítása alatt EGYÁLTALÁN nem azt értettem, hogy mindenre degradálják. Ezt azt takarja, hogy azon a gépen amin nincs HUD ne legyen. MFD képernyõk se legyenek azon a gépen amin nincsenek vagy amelyik gépnek kell radar képenyõ (lásd pl.: MIG-21) CSAK az az MFD oldal legyen meg és az adatkapcsolat és stb. legyen. Pl. mikor Skyraiderrel repülsz, az tényeg fapados gép legyen, nuku elektronika.

SZÓ nincs arról, hogy árkádosítanák a játékoz! Sõt, elég vad dolgok is felmerültek.

L Viper
Remélem az avionika lebutítása rögtön le lesz szavazva. Ha ez megtörténik, utána biztos, hogy nem is érdekelne tovább a Falcon.

Bucser jól mondja, a kampány és avionika az elsõ, meg amiket felsorolt.
A repmodellel kapcsolatban csak annyit írnék, hogy valóban nem kell "szenvedni" az irányítással, nem rángatózik ide-oda a gép.
Ez nekem megfelel, tudok figyelni a feladatokra. Érdekes módon a nem tapasztalt szimesek meg kijelentik, hogy lehetetlen leszállni a Falconban :-) Ez a része nagyon jó, meg az oldalszél is. Én sem vezettem még F-16-ost, de a Fly by Wire irányításnál azért a pilóta dolga elég rendesen meg van könnyítve, pont azért, hogy ne a gép irányításával kelljen kínlódnia. :-)
Sajnos nincs meg a FC....van egy warez de az csak elméletileg fut.
Pedig kiwarezolnám a szemüket,mert mondom még a kecskék mekegésérõl is az jut eszembe
hogy amég más féláron szórakozik,én dupla áron csak szivtam vele.
Abban van igazság,hogy az a jó, hogyha törekszünk a realizmusra.Minnél jobban törekszünk rá,annál jobb.Csak azt mondom,hogy én nem tudom megitélni,igazából mennyire közelit a valóságoshoz akármelyik szimo.
Lehet hogy igénytelen vagyok,de én szeretem a RV-is,a Lock On-t is.Sõt az emlegetett
SU/Hornet a mai napig a kedvencem.Meg azEECH.Nekem ezek már tul vannak azon a határon
ameddig egy- egy hiba idegesit.Ezeknél annyira leköt az élmény hogy észre se veszem ezeket.
Persze,ha fejlõdik az jó,allons-y!De nekem igy is OK.
Hát az FSX fura jószág.....az 1GB RAM ra meg az 1600Prora közepes beállnál ránézett,köpött egyet és ellovagolt ba felkelõ napba😊

Molnibalage
A probléma abból adódik, hogy le tudják a skacok cserélni, de mire? Ehhez már nem elég a programozáshoz érteni. Kell elég sok aerondinamikai ismeret és áramlástan és sok egyéb más. Az "elektronikus jet" hatás kikapcsolása az elsõ körben talán egyszer menni fog, tehát nem lesz autotrim. Az degradált elektronika is szóba került már és történtek lépések is ez ügyben, már inkább csak elvi síkon jelenleg.

zsoltfireman
Bucser
Hát ha van lehetõséged összehasonlítani a Flaming cliffs Su25T-jének a repmodelljét és az A-10-ét szerintem tedd meg. Óriási különbségek vannak. Ha pedig érdekel, hogy miért olyan "szar a Falcon repmodellje" javaslom kipróbálásra az FS-X accelerationjében pár komolyabb teljesítményû singleseater jetet vagy esetleg új X-plane-ben a single seater vadászgépeket. Nagyon gyorsan megtudod, hogy mi a különbség.

Flacon Kampány és Avionika elsõrangú! ATO is egész jó és az awacs kezelése is, de a repmodell az kritikán aluli jelenleg. nyílván mert máson volt a hangsúly.

Kíváncsi vagyok, hogy ez a jövõben mennyire tud még fejlõdni.

Bucser
Condor csak eredetiben mûkszik rendesen. Különben is nagyon érdemes megvenni. Rég nem repültem vele, de maximálisan megérte megvenni. Multiban is és a nyújtott szolgáltatások is elsõrangúak szerintem.

Nem beszélve arról, hogy össze lehet hasonlítani egymás repüléseit és kiértékelni a végén szinte méterre pontosan külsõ progival.

Nekem a Condor 10/10-es hangulatban és hatásában is.

Tiszteletem
Valaki leirhatná már hogy mi a baj a Falcon repmodeljével és a többié miért jobb.
Elõrebocsátom én ugyanugy szeretem a Lock On-t is,nekem az A-10 es igen sok örömet szerzett és az anyahajós(Su-33)bevetéseken szerettem az orosz gépet is.
(Az más kérdés hogy mennyire felháborit,hogy a 10000 jó magyar forintért megvett cucc csak az 1.2 patchel lett repülhetõ normálisan,azota nekem támogatás nuku,vegyem meg még egyszer, mert õk FC néven uj bõrt huznak a rókáról......)
Na,mindegy,a lényeg hogy ezek szimulációk.Tehát megkisérlik a valóságot lemodelezni,több kevesebb sikerrel.Van amelyik ebben jó,van amelyik abban.
Én szeretem Louis Armstrongot is meg Linda Ronstandot is,és nem azon filózok hogy
a f...ért nincs fehér segge az egyiknek vagy rekedtebb hangja a másiknak.
Elõsször is ,ha valaki olyan valóságos szimót akar,ültesse Bözsi nénit a mellére és minden 4-5 G-s manõvernél dobja magát hanyat a padlón.Mert ha igy nézzük alapból szar mindegyik szimó és már nem is érdemes tovább taglalni.
Nem véletlen hogy 16-ost electric jet nek is becézik,a pilóták szerint(!)tényleg
annyival simábban,könnyebben repülhetõ.Azért tettem felkiálltójelet,mert tudtommal senki nem repült még közülünk annyit😊vele hogy abszolut igazságokat jelentsünk ki.
Viper baromira rokonszenvesen mondja,hogy mindkettõt szereti.Aki a 16-ost szereti annak nincs jobb a RV-nél aki meg a Migeket .szuhojokat,annak nincs jobb a Lock Onnál.Nem szabad hasonlitgatni.
Ezt a hozzászólást nem kapcsoltam konkrétan másikhoz,csak régóta gondolkozom
azon hogy mi a tökömért piszkálják egymást a két tábor tagjai.
Azért mondjuk az is szembeötlõ hogy ha ide beirom azt:"Köcsög Falcon"akkor a
legdurvább Viper lesz(bocs hogy ennyit emlegetlek) aki azt mondja:"Well,izlések és pofonok különböznek, uraim!"
Más Falconos fórumon láttam már elküldeni"megszentelt "személyt Kukutyinba,mert annyit mert irni kb. hogy ez egy jó szimulátor.
Hozzáteszem ,nehogy vita legyen,Repvez,Hungarojet,Deux Ex ott is nagyon rokonszenvesen és jókat ir.

<#wave>

Nagyon a fején találtad a szöget "õ a repülésért szereti a szimeket, és a valósághû tájban szeret gyönyörködni, érezni, hogy valóságos.".Tetszik a progi amit ajánlottál,valami ilyesmi "táj,környezet" kellene a falconba.Pl: Condor-t és az FSX-et "vegyíteni".Egyébként már ültem vitorlázó repülõben ,tudom milyen érzés hangtalanul siklani az égen.

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Molnibalage
Azt hittem, hogy igazi vitorlázó repülésról van szó. Most már clear.

Bucser
Ezen mit nem értessz? A Condor egy normális szimulátor normális repmodellel.

A Flacon ezen tekintetben bármely mostani repszim mögött elbújhat...

Molnibalage
??

L Viper
Az ingyenes magyarország kiegészítéssel !