Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hrundibaksi
A RETRO hatás,hogy jött?
molnibalage83
Nekem nem tetszenek az ilyen agyoneffektelt képek. A retro hatást meg egyszerűen nem is értem, amikor modern gépek vannak. Ha F-15A és F-111 lenne képen, akkor még OK... :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

hrundibaksi
repvez
egy kicsit sötétek,de jól néznek ki
hrundibaksi

hrundibaksi
molnibalage83
Az új bilentyűzeten asszem ctrl + 0, akkor minden eltűnik, de szelektíven is eltüntethető az összes külső felirat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

hrundibaksi

LGB/GBU bombázás is pipa

Azt a rohadt zöld szöveget hogyan tudom eltüntetni?
hrundibaksi
Igen KOTAR! Épp tanulom a lézeres bombázást,de alapból az AG tréning módban van,hogyan kell élesre állítani?
molnibalage83
Van több is...? Én úgy tudom, hogy egy van, KOTAR.

hrundibaksi
Ez melyik range?

//www.youtube.com/embed/tIO3OGNlXJ0
z0ty4
ez még 4.32 nem a 4.33 :( arról még nincs :(

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

z0ty4
bms 4.33 multi teszt :)
Tibi, Jana, Merlin és én. Szokásos, freetrack és ivc gond. ki kicsoda és hol is van :)
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2015.11.10. 15:22:05

Borisz80
Másnál is előfordul hogy a terepkövető robotpilóta minden ok nélkül laza emelkedésbe kezd és többén nem nyomja le a gép orrát?
-rádió magasságmérő bekapcsolva
-200 ft van beállítva a terepkövető
-terepkövető üzemmód mindegy
-robot bekapcsolva - HUD-on nem a tégla lap van hanem a csík.

Ötlet hogy esetleg én rontanék el valamit?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4

VO101Tom
A kurzor nyilak most az ICP alsó négyállású kapcsolóját helyettesítik, ahogy a teljes NUM billentyűzet is alapból (Ctrl Alt vagy Shift nélkül) az ICP gombjainak van beállítva. Nagyon gyorsan és kényelmesen használható így.

www.pumaszallas.hu

repvez
Nekem is cyborg 3d platinumom volt és ahogy Tom is irta ezek a funkciók voltak beállitva a HAT kapcsolon a körül nézés a gépágyú a rakétainditó gomb a befogás .Kb enyni volt öszsesen nálam beállitva a többit mind kabinban kattingattam .
Igaz a régebbi verziókban a kurzor nyilakkal lehetett a célbefogáshoz mozgatni a jelet, most ez ahogy nézem változott.

A hotasom meg még mindig darabokba van egy elektromos panelt kéne terveznem és gyártani hozzá,de nem nagyon haladok vele :(
molnibalage83
AZ ICP-DED páros a gép lelke. Szinte miden mélyebb dolgot erőll csinálsz. TACAN/ILS, dispenser beállítás, TGP funkciók egy része, data link, eszméletlen komplex. A Block 25-ön jelent ez meg és azóta szinte minden gép cockpit elrendezése ezt utánozta le..

VO101Tom
A fiam három és fél éves, tudom, hogy miről beszélsz, de hidd el, hogy a BMS-t nem érdemes anélkül játszani, hogy ne tanulnád meg, hogy mi mire jó. Itt nincsenek könnyítések, arcade vagy game mód, a BMS az a bonyolultsága miatt ennyire népszerű. És a tanulásra ha nem is a legegyszerűbb, de a legalaposabb a mellékelt manual.

A gépágyú kiválasztása pl pont változott kicsit, dogfight módban (Joyon lévő MSTR kapcsoló DGFT állásban) azonnal eléred, a többiben ki kell választani az SMS lapon.

Ami a HOTAS-t illeti, igen, tudsz játszani anélkül is (csak nehéz), de arra figyelj, hogy a "Throttle quadrant" és a "Stick" kategóriák alatt felsorolt gomboknak így mindenképp adni kell bill. parancsot, mert azokat nem lehet klikkeléssel elérni. És mivel eredetiben is a joyon, gázkaron vannak, elhiheted, hogy fontosak :) Ha feltelepítetted a BMSt, a játék kövytárában a Docs/Falcon BMS Manuals/TO-BMS1F-16CM-34-1-1.pdf 15-19 oldalán leírják, hogy ezek a gombok mire jók, ezt kell nagyon ismerni fejből, mert rengeteget használod bevetés közben.
Ha nagyon limitált amit Joy-ra tehetsz, akkor az legyen a trigger second detent (gépágyú) a weapon pickle (rakéta indítás), TMS up (cél befogás) TMS down (cél eldobás), és valami négyállású a kurzor mozgatásra. Ezek fontosak, hogy kézközelben legyenek kb állandóan. A többi lehet billentyűzeten, könnyen elérhető helyen.

Az ICP-ről gyakorlatilag minden rendszerhez hozzáférsz, ami bármilyen jellegű állítást, kezelést igényel. Például itt kapcsolod be a lézert a bombavetéshez, itt állíthatod be a rádiófrekvenciákat, az útvonalkövetést, a TACAN-t, a Link16-ot, itt kaphatsz infót az üzáról, hogy mennyi van még útvonalpontig vagy haza. Itt tudod nézni gurulás közben a sebességedet, itt állíthatod be, hogy milyen magasság alá süllyedésnél rinyáljon a csaj, vagy hány font üzánál legyen a BINGO. Csak néhány funkció, ami így hirtelen eszembe jut. Nem tudom, hogy a manualoknál van-e komplett lista az elérhető funkciókról, általában a különböző rendszerek leírásaiban vannak megemlítve.

www.pumaszallas.hu

"Ha emlékszel a régire fejből, akkor beállíthatnád ugyanazt. Ha nem emlékszel rá, akkor meg nem mindegy? :)"
De. :)
Ugyanakkor a gond az, hogy a rendszerek alapvető kezelésére sem emlékszem, olyannyira, hogy a még a gépágyút sem tudom kiválasztani. Balázs videói azért is voltak jók, mert tematikusan bemutatták a különböző használati módokat, s így nem kellett a tekintélyes mennyiségű manualt bújni, ami gyerekek, család és munka mellett, kevés szabadidővel megáldva nem egyszerű.

Két kérdés (ha nagyon láma, kérlek nézzétek el):

1. Értem én a HOTAS lényegét, de mi van akkor, ha nincs X-52-esem, csak egy régi Saitek Cyber Gold-om? Erre annyi funkciót nem lehet bepakolni. Ettől függetlenül (hú de hülye kérdés :) ) tudok még játszani a BMS-sel?
2. Az ICP-ről mi vezérelhető? Bevallom őszintén, eleddig azt hittem, hogy a HUD működéséhez van köze, de ha jól látom ennél jóval többrpl van szó.

L Viper
Köszi Balázs, jó tipp volt!
Szerencsére a régi kombóra emlékeztem, így már könnyű volt megtalálni. Átrakták Ctrl M -re <#eljen>
L Viper
Igazából még én sem tudtam elmerülni benne annyira, amennyire szeretnék. Hasonló rohangálásaim vannak mindenfelé, kevés idő jut a számítógépre.
molnibalage83
Az egyik docs az összehasonlítást csinál a régi keystrokes-szal. Ami sárga, az az új. Érdemes azon keresni. Nekem annyira nincs időm a BMS4.33-ra sajni, hogy el sem kezdtem még meg tanulni.

Meló, röpi, videóvágás, jogsi, minden "szart" csinálok, csak ezt nem. Valahogy inkább már alkotni szeretek, mint játszani. Persze ahhoz, hogy videózzak majd a BMS4.33-mal, meg kellene tanulni legalább alapszinten használni.

Külön öröm, hogy hétvégén ellopták a birnám első és hátsó kerekét. 40k volt pótolni a kárt a járulékos dolgokkal. Mit ne mondjak kurvára örültem neki...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.09. 22:04:15

L Viper
Na már, ha a billentyűzetnél tartunk, én pl. nem találtam meg az új kiosztásban a navigációs fényeket mivel lehet kikapcsolni?
A kabinban persze tudom klikkelni, de én szeretem használni a billentyű kombókat is.
molnibalage83
Annak, akinek sosem volt HOTAS belőve, annak igenis nagy dolog.

VO101Tom
A bill kiosztás miért lenne ennyire fontos? Ha emlékszel a régire fejből, akkor beállíthatnád ugyanazt. Ha nem emlékszel rá, akkor meg nem mindegy? :)
A BMS-ben a HOTAS-on lévő gombokat meg kapcsolókat kell beállítani (azokat nem tudod klikkeléssel használni), az ICP gombjait meg a nagyon alap, légi harchoz fontos dolgokat. A többit (nagyjából a teljes gombkiosztás 90%-a) meg elérheted klikkeléssel, vagy beállítasz neki olyan gombot amit akarsz. Aztán idővel még finomítod, ha gyakorlatban látod, hogy mi az, amit sokszor kell használnod, de egyszerűbb lenne bill-re tenni.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Az avionika modellezése ugyanaz, mint a F-16C-nél, csak egyes fegyverek hiányoznak, tehát azt nem kell megtanulni. Minden más ugyanaz. A kapcsolók máshol vannak, annak meg ott van a kiosztása docs könyvtárban.

Régi BMS4.32 és a Falcon alapok nem avultak e teljesen vagy néha egyenesen semennyire, csak a gombok vannak máshogy.

Kézenfogós a BMS4.32-höz van Krasue-tól a kinti fórumon. Ő már inkább túl sokat beszél tök lényegtelen dolgokról meg a valóságról néha. Emiatt 8 perces videót tol le 40-50 percben....

Lásd itt. Transition docs meg van 4.32-ről 4.33-ra.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.09. 20:35:00

Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy új vagyok ezen a fórumon (bár talán pár éve már írtam ide), s problémával küzdök.

3-4 éve már próbálkoztam a Falcon sorozattal, akkor Balázs videóiból tanultam a program kezelését, s egészen a bombaoldásig, földi célok megsemmisítéséig jutottam. Nemrég fedeztem fel a hírt a Pcpilot-on a BMS 4.33 megjelenéséről és egyből felpakoltam a gépemre. Viszont egyfelől nem emlékszek a Falcon kezelésére, másfelől azt olvastam Tőletek, hogy más a billentyűkiosztás, így előröl kell kezdeni a tanulását.

Fura módon engem elsősorban az A-10-es kezelése érdekelne, de egyelőre semmilyen tutorialt nem találtam hozzá. Ti tudtok ilyenről? De ha lenne valami ilyen szépen "kézenfogós" , lépésről lépésre elmagyarázós videó Falconhoz, az is jól jönne. Csak az egyik kedvenc típusom. :)

repvez
Nálam fenn volt mindegyik, igy nem tudtam kideriteni melyik volt a hunyó.
L Viper
Nekem csak a FreeTrack van fent, azzal minden oké.
molnibalage83
Azért, mert ez a 4.33. Ennyi. :)

repvez
Letöröltem a freetrack , opentrack és facetrack progikat és , most tudok az egérrel nézelődni.
Már csak azt lenne, jó tudni, hogy ezek miként zavarnak bele a játékba, ha el sincsenek inditva tehát nem futnak a háttérbe ?
A 4.32 nél nem volt gond ha ezek a programok fennvannak ,de nem használtam őket.
molnibalage83
Miért ne lehetne? Semmi sem változott az SP3 óta. Azzal repülsz, amivel akarsz, csak a modellezés más mögötte.

Gundark 1 1
Talán jövő hét végén oda jutok hogy játszani is tudjak vele :) A Harriert lehet gyakorolni egyébként? Konkrétan a VSTOL képességre gondolok.
hrundibaksi
//www.youtube.com/embed/W3SXOsQoiac
L Viper
Nagyon jók éjjel, holdfényben a kabin dinamikus árnyékai <#eljen>
Borisz80
F-16-hoz az amit látsz alapból ;)
A rádiók és egyéb hangal visszajelzó kütyük hangerejét meg tetszőlegesen tudod állítgatni a cockpitban is.

Más gépnél talán a hajtómű hangja nagyon halk, én azt vettem fel.

@Commando
Mindenkinél olyan. Inkább hiányzik onnét a textura.

Más.
A sugárfordítók le vannak szimulálva a Tornadonál? Van rá billentyű?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

hrundibaksi
Mi a legmegfelelőbb sound beállítás?
Az angol ADV Tornádónak mi az a textúra hiba a hajtóműveknél? Elcsúszott valami? Mert a "tifosi" Tornádónál ott meg van csinálva rendesen
molnibalage83
Rgr.

VO101Tom
Nem, egyenlőre nem tudnék vele foglalkozni. Megnéztem a fájlokat, két nagy kép van, amit át kell rajzolni, de nagyon sok apró részletet kell kidolgozni, ami sok idő. Ha senki nem kezd hozzá akkor majd később lehet, hogy bejelentkezek rá.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
Ezt vehetem jelentkezésnek a feladatra? :)

molnibalage83

VO101Tom
Köszi. Na igen, a 18-as cockpitra ráférne egy alapos textúrázás, elég nyers még így...

www.pumaszallas.hu

molnibalage83

Borisz80
warthog hotast hogyan ajánlott a bms-ben beállítani?
BMS configjában vagy inkább a t.a.r.g.e.t.-ben?

Esetleg valaki meg tudná mondani hogy a gázkarját hogyan konfigolta fel? Milyen funkciót mire célszerű?
A joy része az alapból jól van konfigolva. Gondolom a Cougar tulajoknak semmit sem kellett állítgatniuk ;)

VO101Tom
Én asszem akkor a .dat fájlokat nem variálom, a cockpit doksi viszont tényleg hasznos. Köszi.

www.pumaszallas.hu

Borisz80
Ja meg a Tornado cockpit leírása is megvan. Nem tudom hogy felejthették ki az installból...
LINK

A zöld MFD-khez még annyit, hogy egyes hadszínterek (pl.: ITO) saját acdata-val rendelkeznek így ilyenkor ott is be kell beállítani őket.
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.11.07. 01:02:02

Borisz80
Tornado 3d pit dat file-ok:
data/art/ckptart/ --->
1709 tornado adv brit
1710 tornado gr4 brit
1894 tornado ids german
1943 tornado ecr german
torn tornado ids, ecr italian
Nekem ezek csak a floodlight színének megváltoztatásához kellettek. Valami miatt a régi DI Tornado szimulátorában látott színek kellenek nekem. ADV zöld, IDS vörös. <#idiota>

MFD-k zöld színűre állítás:
data/sim/acdata/"géptípus".dat

Keresd meg a következő sorokat: (0 ki, 1 be)
avionicsColorMfd 1
avionicsGrayScaleGM 1

Ja és persze vigyázzatok, mert multiban most már be lehet kapcsolni olyat hogy a serverrel megegyező acdata sorokkal kell rendelkeznie a client-nek is. Így azokhoz nem tudtok majd kapcsolódni.
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.11.07. 00:57:15