Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Röviden.

IFF csak RV-ben van. Pech.
AF-ben hivatalosan csak F-16 Blcok 32-tõl felfele, de ha átnevezed a validAC.bin flieokat bármire akkor repülhetsz amivel akarsz, kivéve hlikkel. Kabin persze marad F-16...

A hajárat motorja AF-ben a legjobb találn. A földi egységek remekül kommandírozhatóak, az AI NAGYON agresszíven küldi csapásmérõ bevetésekre a gépeit.

MP-ben az AF világbajnos és az OF is elvileg, láttam már 23 gépes multis repkedésbõl srceen és a résztvevõk szerint pöpec volt. Az új FF5 már olyan lesz, mint azok.

Az AI az összesben kb. hasnoló, bár az AF-ben meglepõen jól szórja a zavarókat az AI. A gond a realizmussal van. Az AF, OF és RV értékei is helyenként enyén szólva túlzóak, ezétz csináltam realism MOD-ot.

Stabilitásban az AF és RV is kiváló az OF már kevésbé, bár alig játszottam vele 4 órát, de azalatt kaptam 3 CTD-t... RV-nél volt olyan, hogy 55 bevetést repültem és katapultáláskor kaptam CTD ami egyes helyzetekben egy ismert bug.

Grafika? Nos AF egyértelmûen a legrusnyább. Az OF-ben egyes gépek igen nagy poligonszámû modellel rendelkeznek és az repterek is szépek. Összességében azért az FF4/RV a bajnok és az FF5 után ez még inkább igaz lesz.

Repfények FF-ben láthatóak sõt a jövõben még ez is fejlõdni fog.

JDAM van az összes verzióban, de az AF-ben és OF-ben MAV keresõfejes célzása van. RV-ben ez teljesen új és eltérõ módóon van szimulálva. Csak statikus célok ellen jó, de az ellen nagyon!

AF-ben nincs rádiózás kiíratás, a másik kettõben van.

A jámûvek LOD-jaival mindkét verzióban lehetnek gondok, de az AF-ben tényleg kicsit gyengébb ez.

Egyéb kérdés? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

zsoltfireman
<#nemtudom><#integet2>

Tyû, ez a magyar manual nagyon jó, grat a készítõnek!
repvez
elsö lépésként a banner alatt lévö magyar honlapon a segédleteknél olvasd el a FreeFalcon 4 magyar kézikonyvet amibe a legtöbb kérdésedre választ kapsz.
Egyébként Röviden az OF a legrealisztikusabb az RV a legszebb és legtöbb repülhetö gép lesz/van benne
Af a legstabilabb
Sziasztok, lenne pár kérdésem.
Elmondanátok az alapvetõ különbségeket az AF, RV és OF között? Csak az AF-ot próbáltam még. Persze sok különbség van, mégis pár mondatban összefoglalhatnátok a fõbb dolgokat!

-Van IFF? AWACS datalink?
-Repülhetõ gépek? Milyen precízen vannak implementálva?
-Jó campaign engine?
-Multiplayer?
-Nehézség? AI erõssége? Realizmus?
-Stabilitás? Gyakori CTD-k? Ismert idegesítõ bugok?
-Grafikai minõség?

Még pár kisebb kérdés:
-Láthatók a repülõgép fényei belülrõl? AF-ben nem.
-Használható JDAM?
-Van felirat a rádióhívásokhoz? Nem mindig értem õket tisztán.
-Jól láthatóak a jármûvek? AF-ben nagyon nehéz meglátni szerintem a tankokat messzirõl, pedig bekapcsoltam a smart scalinget is.

Köszi! És legyetek jók, ne flémeljetek!
Na csak simán betöltöttem a TE-ben lévõ CCRP missiont és azon próbálkoztam... Próbáltam kb 350 körül tartani a sebességet. Az elsõ oldáskor a 2xCBU annak rendje és módja szerint le is esik szépen megtizedelve a szembe jövõ konvojt... Váltok a 2xMK84/82 már nemtudom melyikre de azok az istenért sem esnek le. 3x repültem el a célok fölött PONTOSAN fölöttük level flight -ban, 10/15/20 ezer lábon... Egyik alkalommal sem sikerült. 😊 Nemértem. Áááá! De nem baj mert az ilyet szeretem. Nem az a 20 perc alatt megértem játék! 😊)

Molnibalage
Én a hajító bombázást preferálom érthetõ okoból, azt meg CCIP-vel könnyebb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Na megyek kiprübálom 3-400 között... Sztem gyorsabb voltam.

zsoltfireman
Hello,
Figyeled a sebességed közben??? C/300-400-nál mûködnie kell! Nálam bevált...
Néha még a CCIP is szórakozik,de mostanában rákaptam a CCRP-módra.Még nagy magasságból is buta bombákkal is szép találati arányaim vannak!

És ha igen milyen magasról? Mert én kb 3-4 km körül látom meg vizuálisan a célokat. Viszont ha jó szögbõl repülök rá és sikerül is tartani az irányt a CCRP is pontos... Ellenben ha a CCIP "rácsapást" elrontom elsõre akkor a második rárepülésnél már várnak rám és azt nem fun ha már 2-3 km-el elõtte lpnek rám és még oda sem értem... 😊) Bár tény, hogy hülyék lennének megvárni míg a nyakukba borítom a cumót. 😊 Dive Toss -ra még nemigen szenteltem idõt eddig...

Molnibalage

Molnibalage
Akkor tessék még írni és továbbítom õket.

CCIP?

Molnibalage
Igen, néha nekem is elõfordul. Az lehet az oka, hogy a progi szerint mégsem minden fasza. És szökõévenként használom a CCRP módót.

Üdv!

Ahogy nézem hülye kérdésekbõl soha nem fogyok ki! 😊 Miért lehet az, hogy néha nem oldja le a bombákat CCRP módban annak ellenére, hogy minden jónak tûnik? Master ARM ON, FPM pontosan rajta a függõleges vonalon és pont a cél fölött repülök el... Folyamatosan nyomom a leoldás gombot, számláló szépen számol vissza de egyszerûen átrepülök a cél fölött és a számláló 00-tól fölfelé kezd számolni. Mindegy milyen bombával csinálom sokszor ez van. Akár GBU vagy JDAM bombával is. Természetesen ezek esetében a LASER ARM is ON állásban van. Máár próbáltam mindent elõszöt azt hittem azért, mert kb 15 fokos zuhanásban voltam de tökéletes level flight közben sem törénik semmi. Valakinek valami ötlete ?

Molnibalage
Akkor továbbítom a magyar wislist csomagot és meglátjuk..

A fizikai motor applikálást az szerintem a nagyon felejtõs, mert egy repszim motorja TELJESEN más, mint egy FPS-é + a Falconban ott van még a bubble..

LeonSilver
A bump mappingal lehetne elérni, hogy a kifutó "rücskös" legyen.
DX6-os ficsör és már anno a Matrox G400-as kártyám is tudta.
Amelyik játék kezelte az iszonyat jólnézett ki vele.

Bump

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

repvez
Én is, hogy legyen benne 😄
Molnibalage
A lángot a játékra értettem.

repvez
-A bumpmap az egy plusz textura ami a felület érdességét szimulálja,Ha jol tudom DX7-el jött be.
-
ATC radar
ILS antenna
VOR radar
-A szélzsák elég ha arra a default értékre beáll csak arra kellene hogy visuálisan is lehessen látni hogy merröl fuj a szél .
-A logbooknál meg még az is jo ha az AF-hez készitett progi készitöjével felvenni a kapcsolatot egy RV kompatibilis változat elkészitésére.
A kinyert adatoknál arra gondolok,hogy a sok kabinépitõ ha a monitorok és hud képét meg minden kapcsolo állását ki tudja vezetni külsö egységre akkor a repülési adatokat is ki lehet nyerni amit egy ingyenesen használható külsö fizikai motorba beillesztve használná tovább a játék a gépek mozgatására.PL erre a motorra vagy más ingyenesre
-Én sem értek annyira hozzá,de ha egy tükrözödö anyaggal lenne a tükör bevonva akkor alapböl kéne a rendernek a környezö tájat megjeleniteni rajta dinamikusan.Ugy mint a 3D-s progikban.
-gépágyus lövésre meg csak ennyit,hogy nincs láng:
video végén
-átfogalmazom akkor nyomjelzö lövedéket légvédelmi területeken
- igen önárnyék és vetett árnyék, hogy a környezet árnyéka is látszodjon a gépeken és a fuggesztett fegyvereknek megfelelö árnyékok legyenek a gép alat a nap állásánaknak megfelelö változásával.
- pár embernek ha jol tudom fenn van az EECH valami hasonlo effektet kéne elérni esös idöben
Ja és igen köszi L_Viper 3D-s pilota+üles katapultásárkor
Molnibalage
A párásságon a haze segít. Nekem az tökéletesen megfelel.

L Viper
Repvez, kifelejtetted az ejtõernyõn lógó 3D-s pilótát, a látótávolság és párásság arányát visszaállítani az FF3 ill. az OF félére.
<#vigyor1>

Molnibalage
"Bevezetõfényeknek egyszerübb modell készítése"
Talán. Lehet, hogy tervbe is van véve csak nem tudok róla.

"Bump map használata a bombákon és a betonon"
Az meg mi? Ha nem DX7 supportos akkor felejtõs...

"radar és rádio antennák kihelyezése a repterek mellé mint idojárás, közelkörzet(ATC) radar ,VOR,ILS antennák"
Az utolsó kettõ az hogyan néz ki? A reptér kis radarja az elivleg más lesz.

"futók realisztikusabb rugozása"
3D modell a szûk keresztmetszet, ne számíts sokra.

"szélzsák (bulo) természetesen a széliránynak megfelelöen beállva"
A szélirány egy hadjáraton belül konstans érték és az összes TE-ben meg ugyanaz a default. Külsõ progival lehet csak állítani. Nem hinném, hogy lesz.

"hyperlobby támogatás"
Asszem ezt már kérték, de lehet nélküle élni.

"free track támogatás vagy nagyobb kompatibilitás vele"
Ez azért vicces, mert elvileg tökéletesen kéne mennie vele. Még egy ilyen fejezet is lesz az új kézikönyvban ami még a gyártást is leírja képekkel.

"több fa a repterek körül"
Khöm. 😉

"a logbook az összes repidõt számitása ne csak a kampányét és feltölthetö legyen ugy mint az AF-es logbook readerrel vagy meg lehessen nézni havi heti vagy napi bontásban a repidöt lerepült missiont légi és földi gyözelmek számát."

Ehhez nem nagyon ért senki asszem.

"Fegyver leoldáskor megbillenjen a gép egy kicsit"
Ez létezik, már benne van az FF4-ben is..

"A gép repülési adatait ki lehet nyerni a progiból exe turka nélkül és azt egy ingyenes fizikai motorba beillesztve jobb repmodellt és valosabb mozgást lehetne elérni foldon és levegöben."

Bevallom nem értem mire gondolsz. Ez egyáltalán nem olyan egyszerû, mint hiszed.

"kabin uveg csillogás"
Ki tudja...

"visszapillantö tükör ne legyen átlátszó, tükrözze a hátsó teret"
Volt róla szó, gond az hogy igen számításigényes, kétszer kell képernyõt renderelni.

"gépágyus lövéskor nagyobb láng és füst, föleg orosz tipusoknál"
Láng az nincs gépágyúnál soha asszem füst az lett buherálva itt-ott.

"légvédelmi nyomjelzõ lövedékek a városok felett."
Ezt sem értem. Miért pont városok felett??

"dinamikus árnyékolás a tárgyakon"
Mármint önárnyék, pl. a fegyvereké?

" esöcseppek vagy folyás a kabin üvegén (olyan mint az EECH-ban)"
Kevéssé valószínû és ki látott már ilyet élõben egy vadászgép kabijából? Nincs referencia...

"a dátum alapján töldödjön be hogy milyen legyen a táj, decemberbe ne a nyári tájon repkedjunk ha manuálisan nem változtattuk ezt meg"
Nincsenek hónapok a játékban ezért vannak évszakonként textúrák és seasonswitcher... Ergo az egész kérés ilyen formában rossz. A gond az a TOD.lst file-okkal van, abból kell legalább 3-4 fajta, az határozza meg a sötétedést.

"minden gép kaphatna különbözö oldalszámokat egy egységen belül esetleg ha megsemmisül akkor az adott kampányba az már nem jelenne meg többet"
Itt a gond az utánpótási rendszerrel van meg a sok skinnel ami kéne hozzá...

"egyéni különbözö skinek és farokkodok használata egy egységen és tipuson belül"
Ez még talán belefér ez is volt a team listábn már.

"Katapultásláskor láng és füst a szék alól
-az utánégetönek ugyan olyan fényhatás mint a flarenek"

Ezt a kettõt már írtad. Az utánégetõ tényleg jogos, mert azért az elég masszív fényforrás.

Molnibalage

repvez
Na mindegy én azért párat összeirtam még a régiekkel egybevéve.Legfeljebb majd az RV3-ba lesz megcsinálva vagy egy köztes patchba 😄

-Bevezetõfényeknek egyszerübb modell készítése
-Bump map használata a bombákon és a betonon
-radar és rádio antennák kihelyezése a repterek mellé mint idojárás, közelkörzet(ATC) radar ,VOR,ILS antennák
-futók realisztikusabb rugozása
-szélzsák (bulo) természetesen a séliránynak megfelelöen beállva
-hyperlobby támogatás
-free track támogatás vagy nagyobb kompatibilitás vele
-több fa a repterek körül
-a logbook az összes repidõt számitása ne csak a kampányét és feltölthetö legyen ugy mint az AF-es logbook readerrel vagy meg lehessen nézni havi heti vagy napi bontásban a repidöt lerepült missiont légi és földi gyözelmek számát.
-Fegyver leoldáskor megbillenjen a gép egy kicsit
-A gép repülési adatait ki lehet nyerni a progiból exe turka nélkül és azt egy ingyenes fizikai motorba beillesztve jobb repmodellt és valosabb mozgást lehetne elérni foldon és levegöben.
-kabin uveg csillogás
-visszapillantö tükör ne legyen átlátszó, tükrözze a hátsó teret
-gépágyus lövéskor nagyobb láng és füst, föleg orosz tipusoknál
-légvédelmi nyomjelzõ lövedékek a városok felett.
-dinamikus árnyékolás a tárgyakon
- esöcseppek vagy folyás a kabin üvegén (olyan mint az EECH-ban)
- a dátum alapján töldödjön be hogy milyen legyen a táj, decemberbe ne a nyári tájon repkedjunk ha manuálisan nem változtattuk ezt meg.
-minden gép kaphatna különbözö oldalszámokat egy egységen belül esetleg ha megsemmisül akkor az adott kampányba az már nem jelenne meg többet
-egyéni különbözö skinek és farokkodok használata egy egységen és tipuson belül
-Katapultásláskor láng és füst a szék alól
-az utánégetönek ugyan olyan fényhatás mint a flarenek

Annyira jol nem tudok angolul hogy ezt is bepostoljam oda,de ha valaki leforditja nekem akkor berakom oda is.Mint látható semmi sem lehetetlen az FF csapatnak 😄
Molnibalage
Annyira nem kell beleélni magunkat, mert a dev topicon is van ilyen és ott már mindent kívántak a tagok, ahhoz képest újat mondani elég nehéz. 😊

A másik az, hogy közel a kiadás idõpontja...

repvez
Na akkor ahogy micimackó mondaná gondolkodjunk 😄 <#fejvakaras>
Irjunk egy csini wishlistet hátha lesz belöle valamikor valami.
L Viper
Szépen gyarapszik ott is a nyáj :-)
Molnibalage
Skacok jó hír. Az egyik új csatlakozott tag kóder és nagyon vágja a dolgokat.

Repvez ötleteire már van reakció, az ötlet jó szerintük.
(bár az utánégetõt fényt én is javasoltam már, de nem jött rá semmi reakció...)

Boconadi
Jah megvan.

Csak a direct game ingerface van bepipálva, semmi más, de arra nem jöttem rá, hogy milyen F4patch beállítást modassz.
Boconadi
Milyen válaszlink? Milyen direct Game interface?

ts-en vagyunk
JoeDestroy
Boci!
A válaszlinkben van az F4patch beállítás.
Kontrolláld le megint. Lehet hogy átsiklottunk tegnap valamin.
A Freetrack output alatt csak a Direct Game interface kell.
Valamint a Hotkey alatt a centert célszerû a Sh+F12-re tenni az nem használatos az F4 alatt.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Elõbb kihagytam a "választ". Mit szeretnél tudni? Szerintem sokkal jobb, mint az elõdje volt, kapcsolható a MODE tekerõvel már a NAV-A/A-A/G is, meg a Rotaryk irányfüggõek és állítható frekvenciával adják az impulzust. Tehát pl. a scan irány meg az antenna elevation hozzájuk rendelhetõ.

Boconadi
Sityakkal használom igen, eddigi tapasztalatok csak furcsák. Néha jól mozog, de például délelõtt lockonoztam, és ha egy ideig csak elõre néztem, utána hiába rángattam, mintha lecsökkent volna az fps-e, úgy akadt. Mondjuk miután középpontba helyeztem, egy pici idõ elteltével jó lett, és mozgott 30fps-el. Azonban ha megint sokáig elõre néztem, ismét megpihent.
Tegnap meg AF-ben próbáltuk, jó volt jó volt, csak szokatlan, meg néha nem mozgott, nem vette a jelet...
Még álligatnom kell, hogy nekem mi, hogy, mennyire tetszik.

Azt furcsálom, hogy minden játékban jó eddig(még fs2004-ben is), de az RV-ben nem mûködük, a rák egye már ki, pedig nagyon használnám már azt a retek 6dof-ot, azért van...
Megpróbálok segíteni, mi a gáz?

LeonSilver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.cash4upload.com/?id=2q5nbvjp&lang=en

3DS biblia.Angol nyelvû, több mint 1200 oldalas.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Köszi.

Molnibalage
Én már láttam, csak azt nem tudom, hogy hogyan muatatja be az amírõl ír. Én nem láttam semmi különöset...

Bucser
magyarul a füstök porzás füst és egyebek.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

repvez
új videó van fenn a freefalconos forumon.Most jön lefele nekem valami a részecske rendszert mutatja be HD-be ha hinni lehet a cimének 😄
LeonSilver
Egyébként mi olyan "rémisztõ" benne?

LeonSilver
Bocsánat.Természetesen az elõzõ a #14525-nek szólt 😉

LeonSilver
Na ha így kezded én megse merem nézni ... <#idiota><#csodalk>

Molnibalage
Igen, azzal.

Gundark
Uraim, van köztettek olyan aki az x52esnek az "új" programját használja? (sd6) Kéne egy kis eligazitás. Igy elsõre nézve rémisztõ kicsit 😊

Boci, sapkával használod a freetracket? Mik a tapasztalatok?

JoeDestroy
Tegnap Bocival még hajnal 3-ig FreeTrack-es dogfight gyakorlatot tartottunk. Sikerült beizgatni a szerkentyût. Egy prob maradt még, RV alatt nem akar neki menni, pedig elvileg minden engedélyezve lett ott is.
Még gondolkodom a probléma lehetséges okán, mivel minden mással jól mûködött.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
Tényleg jó kép! Küld már el nekem. Thx.😊

JoeDestroy
Én voltam a negyedik.
Most is volt némi komm. azért is húztunk a gyomok között, valamint a 6. STP-ot követve hamar kiértem a gaz sûrûjébõl Gundarkal együtt.

Molnibalage
Igen, csak sajnos a Falcon korlátaival. A rakéta égésideje is túl kicsit. A valóságban 250 km-re is elmegy a drágaság, de itt 30-40 mérföldnél már visszalassul 1 mach alá...

Gundark
Köszi 😊 De azt hiszem most kicsit ennél a szürkénél maradok. Tetszik a képed. 😊 Cép nad lakéta 😊 Müködik is?