Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hrundibaksi
<#eljen> <#wave>
Borisz80
Mintha rémlene valami olyan, hogy belerakták, hogy a kupakok nélküli repülés, egy idő után rontja az érzékelő fejét. Vagy ez végül is nem került be a 4.33-ba?
Vagy össze keverem a maverick power on funkcióval, amit nem szabad egyből felszálláskor bekapcsolni mert a célnál meg lemerülhetnek az akuk?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Tom.
Ma én is betársulnék hozzátok egy kis tanulásra. Legalább így most rá leszek kényszerítve hogy összetákoljam ismét a cockpitot, ha már F-16. De készül már a Tornado is :D
Az egyetlen kérdésem hogy 19ó után mikor?

A cursor enabled az mit is csinál? Így név szerint nem emlékszem hogy valaha is rá raktam volna a hotasra. Csak a kurzor mozgatások.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

JoeDestroy
Így igaz. Ott a hőkereső mélyhűtését kapcsolja be az aktív rakétán.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
Ha bevetésre menet az úton a pilonokat váltod és ledobálod a kupakokat, akkor már érkezésre mindegyik rakétád lát, és az ellövések után sincs
fekete képernyő.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

molnibalage83
Ugyanaz a gomb csinálja, mint AIM-9 szenzor keresésre váltást.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

JoeDestroy
Gyakorlatilag le kell dobni a Mawerick kamerás célkövető fejéről a védőkupakot.
Ez az uncage.

hrundibaksi
Na végre,az "uncage" behozta! Köszi!
hrundibaksi
"uncage" = U ?
hrundibaksi
Hahó! "uncage" azmiaz? <#idiota>
molnibalage83
Tom, holnap jó egy rövid reppenés neked?. A LGB kellene kicsit gyakorolni. Simán eltalálok már célpontot, csak egyes spéci üzemmódok nem világosak, amik FF-ben máshogy működtek, a radar kurzor és TGP összelinkelése, stb.

Ha belefér, akkor néhány más topikot is érinthetünk. 1-1,5 óránál többről nem lenne szó. Este 7 után lenne nekem jó legkorábban.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Az én manualom olyan sorrendben ment végig, ahogy a játékos találkozik vele és igyekeztem egyszerűsíteni. A BMS manual nem egészen így van megírva. Van egy weapon és avionics külön, de elég furán tagolva. Rövidítés jegyzék nincs, stb. Ezen felül önmagában vicces, hogy a FELPROGRAMOZANDÓ gomb neve meg sem jelent a leírásban és az uncage sem a idézett topikban. Az én manualomban ilyen súlyos hiba nem volt.

Ott kezdődik, hogy nem HOTAS-on magyaráztam el, mert a HOTAS-t majd felpogramozod azután, hogy érted, hogy mit csinálsz. A BMS4 csapat érezhetően nem akar új híveket nyerni, mert ezzel a manuallal én, egy ősfalconos is szopok. Egy újonct ezt kb. 5 perc után a sarokba dobja. (Ja, és nem csak Falconnal repültem, tehát nem "egyszimes" tapasztalatom van.)

Ez többet segített, mint a manual. Sokkal. A TFR ALOW oldal kapcsolatot bevallom most sem egészen értem és valódi F-16 vizsgnán buknél, de most már megy a TFR és FLIR is. A FLIR nézelődés még nem, de a TFR a display kijelzés leszámítva és a mögötte levő sokkal komplexebb hibaüziket dettó FF5... Vagyik SP3...

VO101Tom
Ja. Molnival átrágtuk a controlst, egy ramp startot meg kis free flight. A sisakcélzós Aim 9x-et én sem használtam még, arra mondtam hogy Tibit, Janát, vagy a többi veteránt kérdezze, akik nálam azért jóval többet Falconoznak.

Amit a #49326-ban írsz, annak csak részben adok igazat. A BMS manual nem kezdőknek íródott, úgy vannak vele, hogy a kezdő kérdésekre ott vannak a fórumok. És ti is sokkal többet rugóztok egy egy problémával itt, mint hogy feljönnétek TS-re, és egy óra alatt sokkal több mindent lehetne helyretenni, mint itt hetek alatt. Csak legyen mikrofonod, mert anélkül nem megy :)

@Molni. A cursor enable gomb a kurzor fel-le-jobb-bal gombkiosztásnál volt listázva, ahol a billentyűzetre tudod beállítani ha nincs mini joy. Ott mondtam is, hogy nem tudom, talán a hat-switch-es kurzorozáshoz van köze. Ezek szerint nem :)

www.pumaszallas.hu

z0ty4
alakul a coop szerver :)

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Viszont én kipróbáltam az SBD-t....siklik mint az állat, nagyot is robban
z0ty4
A maverick nálam sem megy. egy kicsit hanyagolom szerintem :)

landing on alternet. köszi :)

repvez
Bocs ,hogy ezt irom,de egy kicsit most a saját bőrödön érezheted azt amikor én vagy bárki panaszkodott ,hogy ezt vagy azt nem talál vagy nem ugy müködik és hanyagul csak azt a választ kapja több helyről, hogy olvasd el a manuált.

Mert ez a legkönnyebb és egyszerűbb, de az aki , mondjuk nincs tisztában ,hogy az amit olvas a manuálban az pont az amit keres.Mert nem hétköznapi egyszerű mondatokkal irják le a funkciót, hanem tele szakmai technikai röviditéssekkel .
Mert igy csak olvas ,de nem megérti azt amit olvas ,tehát nem fogja tudni használni fejből
Hali

Ott a pont, mert most megint megnéztem, ugyanott (Izrael) egyanazzal a TE vel és most működött.
Lehet, hogy a Master Armot nem kapcsoltam be a nagy sietségben :)

Viszont nekem is egyelőre a földbe megy minden Maverickem- bár most nem célom ezekkel hadakozni, csak üresen repkedek.
De érdekes, visual vagy boresight módban rögzitem a célt, a nyilacska bent van a tüzelési
sávban , elengedem és letarolja a szántásban a vakondtúrást. Lehet hogy alacsonyról inditom ? Van egy minimális magasság ?

Nem állitgattam most semmit a felbontáson vagy élsimitáson, ilyesmiken, de igy is marha szép ez a szim.
Imádom ezt a sivatagos dologot.
molnibalage83
Kész én feladom...

Minden tiszteletem a BMS csapat felé, de manualt írni egyszerűen nem tudnak. Vagy túlmagyaráznak dolgokat vagy egyszerűen rosszul vagy el sem. (Megszámolni sem tudom, hogy hány rövidítés magyarázatát sem találtam meg sehol.) Egyszerűen képtelen vagyok az új rendeszereket megtanulni úgy, hogy az elődeiket ismertem. Vicc...

Az HMS használatnál is semmit sem ért a manual. Feltettem egy kérdést és két mondatban egy user elmondta, hogy mit kell csinálni a radar nélküli HMS befogáshoz. Tehát két mondat többet ért a fórumon, mint az egész manual. Akkor miért nem ez két mondat van a manualban...? a két kulccsszó küzül egyik sem szerepel az 1.11.4 fejezetekben. Eh... <#fejvakaras><#nemtudom><#confused><#szomoru1>

A TFR nekem baszik működni. Hiába kapcsolom be, nem csinál semmit az leszámítva, hogy hibaüzenetekkel traktál és nem értem, hogy milért. Vagy egyből hibát írt ki + néha pull up dumát üvölti, amit a TFR lelövése után sem tudom kapcsolni semmivel. Köszi... A szöveg TFR limit sárga keretben. A manual alapján fogalmam sincs, hogy miért írja ki.

A FLIR-t szimplán nem teszi ki a HUD-ra, pedig a BSGT le van nyomva és az MFD-n látszik a képe a FLIR-nek.

A manual struktúrája nem segít semmit...

Köszönöm szépen. :)
z0ty4
köszi mindenkinek :)

janával tréningeltünk egyet :)

nagyon szépen lehet a köteléket tartani
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2015.11.15. 19:45:46

molnibalage83
Minden F-16-nál ugyanaz a ramp start tudtommal. Az RWR minimálisan máshogy néz ki és az dispenser és ECM panelje, de ezt leszámítva szinte semmmi difi nincs. És ez sem az inicializálásnál, hanem hogy mit látsz és nyomkodsz.

Boldog születésnapot! :)

Most tanulgatom a ramp startot, kinyomtattam a BMS manual vonatkozó 10 oldalát. Az lenne a kérdésem hogy a játékban szereplő többi változatnál van-e eltérés, milyen különböző falcon változatok vannak benne ahol már a pilótafülke? Vagy nem volt akkora változás a széria pilótafülkéjében?
Szintén boldog szülinapot!
Akkor az AGM fegyverekhez is ugyanaz a lépéseket kell alkalmazni?
repvez
Boldogat!

@Tom:Volt valami szombaton? Sajnos nem ugy jött össze a nap ahogy terveztem
VO101Tom
Boldogat Zotya :)

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
*Akarom mondani A-B-D-hez kell uncage, G-hez nem.

www.pumaszallas.hu

molnibalage83
BSZN!

Én azzal ünepeltem, hogy 30 perc szenvedés után sikerült életem első olyan AAR-je, ami egymenetben lement. Sajnos a tanker néha elfelejti, hogy bejelentkeztem-e már. És ezt hajlamos az újratöltés közepén is megtenni. Már éppen utántöltési helyzetben voltam a vezető fények meg kialszanak... Fasza...

Azt, hogy ez nem tisza időn kívül ki tudja meg csinálni nem vágom. Szinte lehetetlen volt összehozni. Fix gázkar állás és a speedbrake igen apró nyitásaival sikerült 30 perc és 5 próbálkozás után összehozni... Felvettem videóra. :)

VO101Tom
Nálam jó (ja, Koreán néztem). A-B-C Maverickeket bekepcsolás után "uncage"-elni kell, Master Arm-nak ON ban kell állnia. D-nél azonnal beadja a képet.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.11.15. 15:34:55

www.pumaszallas.hu

z0ty4
Köszi Viper!

L Viper
Boldog Születésnapot Zotya!

De csak az izraeli helyszinenen néztem, lehet, hogy Koreán működik ?
Ott is checkoltad ?
Nekem se, úgyhogy biztos bug.
molnibalage83
Nem developer válaszolt, tehát ezen felesleges besértődni.

Borisz80
Na remek. Azzal jönnek ahozzászólók a Tornado bugokra hogy ez egy F-16 szimulátor.
Hát basszus, akkor minek rakták bele bugosan, ha nem lehet vele normálisan repülni? Úgy sem fogja így senki sem repülni. Ergo felesleges benne lennie.
Meg ha már beleraktak x repülhető gépet akkor illik azokkal is foglalkozni és csiszolni őket, mert különben minek vannak?

Zotya.
Voltam, vártam eddig. Most viszont akkor elkezdem a többi dolgom.
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2015.11.14. 13:15:26

hrundibaksi
AGM-65B/D nem adja be a TV képet <#nemtudom>
hrundibaksi
Úgy tűnik,hogy az AGM-65D BUG-os,nem adja be a TV képet a wpn MFD-n <#falbav>
Borisz80
@Zotya
Ma sűrű lesz a napom, de 12-13ó között érek haza és egyből lépek is fel. 1 db küldetést tudunk majd repülni.
FO ts-en leszek akkor.

hrundibaksi
F-16C B25-el repültem,gondoltam tovább gyakorolom a Mav. használatát AGM-65D-vel,de nem jön be a MAV képe az MFD-n
Próbálta már valaki a Block 25-nél az AGM-65D-t? Ez BUG?
hrundibaksi
Borisz80
Nekem írtad?

Borisz80
HUD
Igen.

VO101Tom
Első tipp, hogy az indítási távolság volt túl nagy.

www.pumaszallas.hu

hrundibaksi
Sikerült...
Tegnap megnéztem már a BMS 4.33-at egy bő 15 perces repülés erejéig. A gépnek a modellje gyönyörű, bőven felveszi a versenyt a DCS-vel. Nálam az a baj hogy az összes eddigi repült időm kb 95% Il-2 '46-ban és CLOD-ban van, így alapból elég nehéz az átállás a fél évszázaddal későbbi gépekre, ráadásul ahogyan elnézem a DCS-hez képest is eléggé különböző...
Az angol nyelvvel nincs különösebb problémám, az orosz meg most tanulom szóval magával a tanulással nincs nagy bajom. Bár szerintem az elkövetkezendő 1 hétben jó ha totál 0-áról megtanulok majd felszállni. :)

Nem igazán az a célom hogy profi pilóta legyek, arra megyek hogy jól érezzem magamat játék közben, nem igazán érzem kötelezettségnek hogy folyamatosan képezzem magamat, DCS-ben is F-15-el is repültem eddig 5-6 órát és az is csak arra volt elég hogy a felszállás, műrepülés, nagyon-nagyon alapszintű gunfightot tanulgassam (a szovjet gyártmányú gépekkel sokkal gyorsabban ment a tanulás, ott valahogy nem kellett ennyi idő az ismerkedésre, 1-2 óra alatt letudtuk ezt a szakaszt).

ui: csak egy kérdés, tényleg ennyire eltérő az F-15 és az F-16 HUD-ja? Vagy a DCS és a BMS okozza az eltérést és a valóságban hasonlóbb?
hrundibaksi
Tud valaki segíteni AGM-65 indításban?

- Mivel fogom be a célpontot?
Megnéztem a videót,gyakorlom az indítást, de még a célpont előtt leadja a Maverick az orrát,mit nem csinálok jól?
Köszi.
molnibalage83
Az F-111-gyel is megnéznéd?

repvez
ha jol emlékszem a TMS up and down lesz az
Nekem nincs fent semmilyen kodec, csak sima win7 Chrome-al.
Nem indul el a video ?

Egy láma kérdés srácok, nagyon lassan kezdenék visszaszokni, próbálom kigyűjteni magamnak pontokba szedve, mi micsoda.
Szégyenszemre nem tudok rájönni milyen név alatt tudom átállitani a célrögzitést, elengedést.
Mármint nem találom a kiosztásnál.
(Ami megtartotta azt a jó szokását, hogyha átállitok egy billentyűt, elugrik onnan a fenébe és kereshetem meg megint azt a részt)