Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A robbanás helyett fókuszáljatok a kifutó textúrákra. 😉

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem, és nem is lesz. Felesleges. Igazából csak poénból vannak benne a játékban.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Buren
Mi? Csináltak végre gombafelhõket az atomoknak? <#gonosz1>

Viszont az a robbanás a képen rohadt jó... gondolom egy 2000 fontos volt...

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Molnibalage
Ejnye. Ezek után a RipTiles-t majd úgy lenyúlják, hogy ehaj..

Van új kép a preview thread-ben. Hamarosan nagyon különleges képek jönnek elvileg.

L Viper
Jéééé, ilyet is csináltak a DI Super Hornethez?

Már megint ismerõs textúrák :-)
Molnibalage
Egy szép decens vadászgépbe ilyet rakni, az olyan mintha egy 50 kilós szóke csak kezébe adnál egy shotgunt. Nem az õ súlycsoportja.

L Viper
Nem tudtam. <#violent>Az Avenger szétnyúzta a kicsi sárkányt :-D
Buren
Errõl az F-16-os variánsról olvastatok? Rászereltek egy mini-Avenger gépágyút... <#guluszem1> De itt írja is, hogy enyhén szólva nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket...

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Molnibalage
Nem. Azok már ezer éve ott vannak. Pár hete megkérdeztem Aeyest, hogy miért mikor az Falconban nem lehet helivel repkedni. Nem csak Falcon alá dolgozik, csak nem vette le. Szerintem szimplán lustaságból nem vette le. Nagyon nem kéne erõltetni a helikopterrel "repkedést". Elég, ha az AI jól bohóckodik velük, de nem arra lettek kitalálva, hogy ember repkedjen velük. A hadjáratokat teszik színesebbé.

Buren
Helikopterek??? Szóval azért vannak WIP helo fülkék az Aeyes oldalon...<#idiota>

Molnibalage
Nem, nem lesz. Talán még az FF5.5-ben sem. Ennek okai összetettek, de fõleg az avionikában keresendõ. F-35-ön nincs HUD, a pilóta sisakja funkcionál akként, egy nagy kijelzõ van és azon bármi megjeleníthetõ szinte tetszõleges kombinációban. Ezzel nem tudunk mit kezdeni. A másik az, hogy az FM-rõl sem tudni semmit. Egy proto gépet nem túl szerencséb beletenni, mikor vannak nála sokkal alkalmasabb gépek is amivel lehet és kell is fogalalkozni. A helikopterek még mindig béne kacsák. Nem képesek sem AA rakéták sem csalik használtatára. A modelljeik is enyén szólva ótvarok...

Buren
FF5-ben lesz F-35? Vagy majd meglátjuk? <#vigyor0>

L Viper
Ezen a gépen vajon bedöcenne a Rolling Fire kezdéskor , a DMZ-nél <#buck>?

Icarus1 #102
L Viper
Ahhoz képest, hogy ez F16 szimulátor, azért nem rosszak amik várhatóak FF5-ben.
Molnibalage
A HUD-ról nekem azt mondták, hogy exe coded. Akkor nem vágom, hogy egyes gépek HUD-jai hogyan lehetnek különbözõek. Majd rákérdezek. Arkstone már rég hegesztené az orosz HUD-okat, ha lehetne...

Szóval nem a HUD a gáz infó szempontjából, hanem az MFD-k.

L Viper
Most jön a szokásos agyturkász szöveg: vágyim kivetülése a tudatalattimból.
Van már a Teamban minden féle Meister, lehet lesz majd egy HUD szimbolikás is egyszer. <#hehe>
Molnibalage
Amennyiben a jövõben lesznek egyedi kabinok (nagyon távoli) akkor a fõ gát nem csak a kód, hanem az infó hiánya. Tegye a szívére a kezét aki látott már részletes MFD képeket az összes létezõ MFD oldalról és megjelenésrõl legalább az USAF és US NAVY gépeken. Az orosz gépekrõl meg nem is beszélve. Jelenleg az a cél, hogy az F-16 még a mostaninál is messze jobb legyen. Végül is ez egy F-16C szim.

L Viper
Sajnos az F15-E nem volt azóta sem jól megcsinálva. Kivéve a Falconban az Aeyes félét, de ugye a HUD szimbolika abban sem jó.

Kabin képek

Még lehet nosztalgiázni

Jó ez az oldal :-)
Bucser
"A Janes F15. A kor legjobb és legreálisabb szimje."

Ezzel nagyon sokan vitába szállnának...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Én meg közben <#zavart2><#vigyor1>
Gundark
Hmm. Alapmûveket kihagyni... F-19 Stealth Fighter. Ott hidegháborús hadjárat is volt. Sokszor osontam be a vasfüggöny mögé, és szálltam le hirszerzõket fel vagy letenni, egy highway stripon...150 bevetést teljesitettem és ezredesként vonultam nyugdijba..😊 No meg én játszottam a Falconnal is. Az 1-el... Hihi a "rattlesnake roundup" volt a kedvencem. Aztán... a többiek. De nekem sokáig kedvencem volt az European Air War is. De nekem az F117 már nem tetszett annyira. És a másik nagy elsõ... F-15 III. Az elsõ textúrázott táj.. Ott lõttem elõször (panamában) dragonfly-t 😊 ÉS! A Janes F15. A kor legjobb és legreálisabb szimje. (helikopterben a hind mindent vitt..Bár a gunship-ek sem voltak rosszak, de az utolsó a Gunship! kifejezetten idegesitõ lett)

Molnibalage
Lemegyünk sörözni múti után? Én sokszor elõtte szoktam. 😊

Buren
FF5-ben lesz majd valami bárhoz hasonló? <#nyes>

Molnibalage
Az is jópofa volt, hogy a bevetéstõl függõen a bárban különbözõ hangulat uralkodott. Elõléptetés esetén hepaj volt! 😊

Molnibalage
Egy másik nagy öreg viszont kimaradt. F-19 Stealth Figter. A Red Storm Rising könyv ihlette félig a játékot. Még hordozóra is le lehetett tenni a gépet. Skandinávia, Közép-Európa, Mediterrán térség és az Öbölben lehetett repkedni. A légibáziosk neve most is itt cseng még a fülemben. Érdekessége az volt, hogy miután kiderült, hogy milyen gép is valójában az F-117 megélt egy újrakiadást és ott már lehetett választani a kettõ között.

Molnibalage
Én kérek elnézést, csak már az olvasáshoz is fáradt vagyok. A Fleet Defender felidézése még most is könycseppeket csal a szemembe. Fasza rádiózás és atomjó hajtómûhang volt benne. Egyszerûen hihetetlen volt a kor szintjén.

Buren
A FreeFalcon 5 nem kereskedelmi.. max annyiban, hogy kell hozzá az eredeti Falcon 4.0 (vagy AF) de másért nem nagyon kell fizetned... <#crazya>

Molnibalage
Hol az FF5? Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Buren
No de mi a jövõ a kereskedelmi harci szimekkel kapcsolatban?

-Lesz DCS sorozat... Ka-50, A-10A és AH-64A tuti... majd mire vén taták leszünk mind megjelenik.<#buck>
-Lesz egy Jet Thunder nevezetû, ami a Falkland-szigeteki háborúval fog foglalkozni...
-Storm of War: Battle of Britian Oleg bácsitól...
-És utoljára valamilyen Fighter Ops amirõl nincs tiszta elképzelésem..

Ha még van valami amit kihagytam akkor írjátok le. <#zavart1>

Molnibalage
Egyidõs a Falcon 4.0-val... Röpül az idõ. Repszim kapcsán ez jó kis képzavar mi? <#idiota>

L Viper
Atyaég, már lassan a Flanker 2 is 10 éves progi.
Buren
Jópofa, csak a menütõl mindig kirázott a hideg...

És ezután már csak pár köpés és elértünk a Lock On-hoz.<#vigyor1>

L Viper
Offoljunk tovább, :-)
Mai napig megállja a helyét, moddolt Flanker 2.51:

JoeDestroy
Egyrészt teljesen dinamikusan változó egyetlen "hadjárat" volt az egész, valami az elsõ "mai" 3ds világot megjelenítõ komplex progi volt belesûrítve 64 KB-ba. A tér leképezés a modellezés és a komplex vektorgrafika õse.
Elfogult vagyok. Végigjátszottam, de a befejezése csak a kezdet volt. Nem a vége volt a lényeg, hanem a játék végig (talán majd egy évi tartott.)<#nyes>

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

LeonSilver
Hát az ELITE nevü gémet az életben nemfogja utolérni semmi.
Mai szemmel ocska szarnak tûnik holott az egyik legélvezetesebb játék amivel valaha találkoztam.Azthiszem még mindig ez az amivel összességében a legtöbbet játszottam.Volt egy nagy, francia koczkás füzetem ami tele volt írva, hogy hol - mi - mennyi 😊

ELITE

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Scottt
Szvsz én vagyok itt a legfiatalabb😊És nekem igen is számít a grafika,de a játék élmény is,szóval egy közepes játék a legjobb nekem-pl Far Cry,M2TW:K..

Szombaton szurkoljatok mert nemzetközi versenyem lesz szóval Ria-Ria HUNGÁRIA

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

L Viper
Nyugodtan mondjad, vén hülyék vagyunk <#vigyor1>, akiknek a játékélmény számít inkább és nem a poligonszám, meg a csili-vili grafika.
JoeDestroy
Láttunk már mi is ilyesmit a VIASAT History-n <#eplus2>

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Azért vicces ez a nosztalgiázás. Elárulja az itt jelenlevõk életkoráról ezt-azt..

JoeDestroy
Kivéve a C64 simeket.
No meg a Mercenaryt és az ELITE-t (utódja az X-Beyond: The frontier) Ezekkel több évig játszottam gyerekfejjel.

JoeDestroy
Nekem a Falcon 3 volt ami igazán az elsõ tanulósim volt.
Anno angol és német elõadások helyett 😊
Eredménye, hogy meg akarták tagadni az aláírást záróvizsga elõtt, de visszaszereztem<#violent>

Buren
Itt van róla egy kis cikkecske, bár ez mind igaz a simára is...

Íme a coverje a kicsikének.

Egy leírás.

A különbség *csak* annyi a szokásos bugfixek mellett, hogy van jónéhány új kampány (6!!), egy mission editor/builder, és videós tutorial.

Molnibalage
Volt abból gold? Az volt az ELSÕ igazán hardcore sim amivel dolgom volt. Radarnyaláb eltérítése, különbözõ radarmódóok, még a kamerarendszer is le volt benne szimulálva. A bejövõ AS rakétákra is lehetett lövöldözni. A leszállásokat értékelte a program és asszem féldinamikus hadjárat volt benne a mediterrán térségben. A kezelõfelülete akkor szinten olyan kulturált volt, mint a mostani új UI lesz az FF5-ben. Nálam csillagos 5-ös volt a cucc. Örök emlék.

Gundark, az TSHV-s F-18-ban lehet támdani a levegõ-föld rakétákat?

Buren
Valaki tudja honnan tudnám leszedni a Fleet Defender Gold-ot? A HOTU-n nem lehet, torrentrõl meg csak a simát lehet megszerezni... thnx<#vigyor0>

L Viper
Igaz, hogy ez már nem a DOS-os.
L Viper
Nézd meg a galériámat <#vigyor1> Most is fent van a gépemen.
Molnibalage
1942 PAW is jópofa volt. Abban is voltak hadjáratok. Abban is volt olyan funkció ami jó lenne a Falcon din. hadjáratban. A felderítõ gépek jelentési nem mindig voltak pontosak.

Buren
A Red Baron-t se felejtsétek el... <#vigyor2>

L Viper
Basszus, a TFX-et hogy is hagyhattam ki. Régen volt, öregszem. 1942 Pacific AIR War, Microprose, elsõ mozijaimat ezzel vágtam :-D
Molnibalage
Ja légitankolás! Király volt. Ja és az ACE-ban úgymond dinamikus hadjárat volt, ugyanazon az elven közelítõleg, mint a Falconban! Már akkor látták a jövõt!

PC-n az elsõ komoly szim amivel találkoztam a TFX volt. Akkor szemmel hihetetlenül szép grafikája volt, gyönyrû táj és küldetésszerkeztõ. MFD, TGP és korrekt HUD! IMÁDTAM!

Nosztalgiázzunk még? 😊