52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#50162 Ha kérhetném vegyél vissza az arrogáns megnyilvánulásodból, mert én sem ilyen stílusban válaszolok neked és azért annyira nem ismerjük egymást és nem állunk semmilyen rokoni viszonyba, hogy ilyen fenyegető hangnemben kioktass ,mert ellent merek mondani a látszólag mondat értelmezési gondjaidnak.
Az általánosságban felhozott példákat te szó szerint értelmezed és valahogy mindig kilyukadunk, hogy te milyen adatbázist csináltál rá és milyen faszagyerek vagy.
úgyhogy kár is folytatni mindig erre a lejárt lemezhez érünk -
#50161 Repvez, te tényleg kezded nagyon, de nagyon rázogatni a pofonfát...
Így egyben tőlem kapták meg, senki mástól. Pont. Nem két perc volt összegereblyézni és teljesen véletlenül találtam meg.. Ha olyan marha egyszerű lett volna, akkor magyarázmeg, hogy miért nem sikerült másnak...? Az AIM-7F tolóerőre én is véletlen akadtam rá ott, ahol az AIM-9L-re is. Az orosz SAM-ekről meg kb. semmit sem tudtak sem az eredeti készítők sem ők.
Egyébként meg a jelek szerint derogál olvasni a fórumot.
Le lett írva egy ilyen eszmecsere kapcsán, hogy nem terveznek F-16C Blk 52 szinten semmit modellezni, mert nincs rá erőforrás és források sincsenek. Még F-16A-t sem terveznek, pedig az is Viper... Tehát abban reménykedni, hogy MiG-29 9.12 lesz benne vagy más, az felesleges. Legfeljebb olyan szinten lehet pontosítani, mint az F-15A/C FM-et és olyan kabint kaphat. Ennyi. A keleti gépeknél első körben jó lenne normális loadout és role scores... Mondjuk a nyugati gépeknél sincs néha jól beállítva a role scores, de a vörös gépekhez képest fényévekkel jobbak. Majd erről is írok dee-jay-nek. Hayab évekkel ezelőtt megcsinálta az orosz rackeket és fegyvereket, de hogy miért nem került be a 4.33-ba még mindig...
Textúra? A meglevő textúrák egy része öreg. Tudsz textúrázni? Nosza, ipari mennyiségben lehet gyártani épületekhez és járművekhez. Ezzel is lehetne kezdeni a bevágódást. Vagy, ha repcsi 3D modell nem megy akkor épületeket is lehet csinálni, amivel le lehet cserélni a mostanit. Ha keleti kinézetű egyedi részeit elkészíted, akkor lesz aki a DB-ben majd összelegózza. Ezt is meg lehetne kérdezni. De te mit csinász? Puffogsz magadban. Megkérdezzem Dee-Jay-t ezekről?
A te adataid is csak időpazarlás lesz ha új fizikai motort kap valamikor.
Nem, nem az. A rakéta FM 20 év alatt sem változott, szóval nem felesleges és, ha új FM lenne az is pont ezeket a koefficieneseket használná, mert fizikai paraméterek mellé ezek vannak. Ebből látszik, hogy megint arról hablatyolsz, amiről fogalmad sincs. Szerinted mi az, ami ennél a témában folyamatosan irritál? Úgy újra és újra arról beszélsz, amit nem tudsz a jelek szerint.
Nyitottál meg már valaha rakéta dat fájlt? Értelmezted és tudod, hogy mennyi része az, ami használt és melyik az, amelyik lényegében nem? Az AFM a repcsiknél nem a régi modellt cseréli le, hanem azt egészíti ki több adattal a nyomtatékok és egyebek számítására. A többi repcsi meg ugyanazt az FM-et használja, mint régen. Ezért is repül úgy a MiG-21, mintha zsinóron vezetnék, mert nincs A-10 szerűen kikapcsolva egyes feature.
ÉS attól, hogy nem vertem nagy dobra én is voltam része fejlesztő csapatnak csak mire elkezdődött volna a munka megszűnt az OF.
Itt most a zsarolás előtti időkről beszélsz a 4.1 kiadásának táján? Mit tettél bele? -
#50160 Nincs erős moderáció. ÁÁÁ ugyan
egy free discuss topicban nem lehet elmondani a véleményét az embernek, de nincs szigorú moderáció.
ÉS csak hogy megemlítsem megint nem tőlem indult a kiváltó ok. -
#50159 Akkor miért van az, hogy senki nem csinálta meg és a csapatból senkinek nem voltak meg ezek az adatok...?
Talán azért mert senki nem szánta rá az időt és energiát, nem kell úgy beállítani, mintha csak tőled lehetett volna egyedül beszerezni és nagy kegyesen a csapat rendelkezésére bocsájtottad.Csak ha már megtetted akkor felhasználták, de nem volt prioritás nekik ha az lett volna akkor már megtették volna tőled függetlenül is.
DE még egyszer leírom, Mert látom nem vagy képes saját magadról elvonatkoztatni és megérteni, hogy mit akartam az első mondandómból kihozni.
Ha egy megközelítő fejlesztési irányt látna az ember a BMS-el kapcsolatban akkor tudná milyen irányba kutakodjon és gyűjtsön adatokat.
Mert ha megfeszülsz se fog belekerülni keleti technika ha a nyugatra fejlesztenek.vagy csinálsz egy szépen texturázott repteret a régi helyett aztán kiadnak egy teljesen más elven működő területet és elbasztál egy csomó időt feleslegesen a semmiért, mert abban a formában sose lesz felhasználva.
A te adataid is csak időpazarlás lesz ha új fizikai motort kap valamikor.
ÉS attól, hogy nem vertem nagy dobra én is voltam része fejlesztő csapatnak csak mire elkezdődött volna a munka megszűnt az OF. a folytatásra ha volt meg már IRL dolgok miatt nem volt időm és azóta se nagyon van , hogy a 3d és egyéb dolgokkal vagy csak játszani tudjak foglalkozni.
ÉS több modellezővel is felvettem a kapcsolatot Radium, janhas, Ahroun meg még pár akik nem válaszoltak illetve független a játéktól más modellező forumokon, de idő hiányában, nem sikerült fejlödni annyira mint szeretnék. -
#50158 Aha... Persze...
Akkor miért van az, hogy senki nem csinálta meg és a csapatból senkinek nem voltak meg ezek az adatok...?
Nekem is n+1 ember segítségével sikerül összeszedni, letisztázni és modellezni nyersen, amit a BMS csapat kóddal és dat file-léal is továbbfejlesztette, mert a ezek egy részébe én sem látok bele, a lehető legjobban értem el, amit én tudtam.
Az AIM-7F/M dual thrust pdf-je ismert lassan 10 éve. Mégsem volt képes senki összegereblyézni egy rakás más dolgoggal.
A szovjet AAM-ek-et SpbGoro és OSD-vel raktuk össze.
A battalion roster leírást is csak biztos azért fogadta Dee-jay olyan lelkesen, mert olyan sok ilyen anyag készült. Oh, whait bocs, ez volt az első. És nem általános leírás, konkrét battalion példákat adtam, hogy hogyan legózható össze a teljes VSz, szovjet és ÉK-i légvédelem. Linkeljem neked?
Stb.
Ne, hozzál már ki a sodromból, ha kérhetnélek...
Repvez, amit be linkeltél ott inkább néztél volna tükörbe. Nem először zongorázzuk már ezt le. N+1 ember tudtott eddig eggyüttműködni a BMS4 csapattal és teljes 3rd party készítők. Nekem kettő Falcon csapattal is sikerült, még ha nem is vagyok BMS4 tag. (Nem is szeretném most már.)
Nem hgondolod, hogy akkor a linkelt kép inkább rád illik...? Hm...?
Régi cimbik vagyunk, de amit néha előadsz, azért kicsit vicces. Neked semmit sem sikerült fejlődi a Falcon ismeremtében 10 év alatt. Én meg olyan 3rd MOD-ot raktam össze a másokkal együttműködve - biztos mert antiszoc és nagyképű vagyok és a két szép szememért segítettek... - ami több ponton páratlan a Falcon történetében. Ki merem jelentni, hogy soha semmilyen más Falconban nem volt annyira használható és a valóságot jól modellező DB, mint nálam. Annyira jó, hogy a jövőbeli BMS4 ezen fog alapulni a jelek szerint. Úgy, hogy nem is vagyok tag, csak megmutattam az ösvényt.
(A következő az IR rakéták terén lesz a modellező értékek remélhetőleg.)
Na, akkor most ki is a hülye...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.07.23. 16:36:00 -
#50157 1-4 ig
oké összegyüjtötted az adatokat, de nem gondolod , hogy már egy kicsit unalmas az évekkel ezelőtti dolgokra hivatkozni, mert azon kívül nem nagyon volt más.Bárki megcsinálta volna ha van elég ideje, nem nagy kunszt , nem igényelt különösebb tudást , hogy átírd az adatokat csak is szabadidőre. Nem kellett kódolnod vagy 3dbe rajzolni.Egy kicsit kisebb egoval és másokhoz való tisztelettel talán nem lenne ennyi nézeteltérésed a forumokban . Nem gondolnám, hogy én bennem lenne a nagyobb hiba ha csak nálad jönnek elő az ilyen kioktatós stilusok.Mások tudnak értelmes párbeszédet folytatni.
De nem csak magamról beszélek én, ha csak nagy vonalakban is tudnánk, hogy milyen irányba megy a fejlesztés akkor lehetne hozzá anyagokat gyűjteni , tesztelni a játékban célirányosan
Attól, hogy mindenki ingyen szabadidőbe fejleszt attól még kell-lenni egy célnak ütemtervnek , hogy a végén összeálljon belőle valami használható, mert anélkül sose lesz kiadva semmi ha nincs egybegyúrva, ehhez meg kell egy Főnökféle (Reddog) aki meghatároz egy irányt céldátumot. Ezek nélkül a főemberek nélkül nem tudtak volna megállapodni a forrásodról sem. -
#50156 1. A 4.32 után is kuss volt, tehát nincs változás. Nem értem, hogy mit rugózol ezen. Én mivel azért tettem le ezt-azt és mikor kérnek tőlem valamit, akkor néha válaszolnak erre-arra PM-ben egyes fejlesztők, de kb. ennyi. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor senki sem tud rajtad segíteni. Ennyi.
2. Ez totálisan nem igaz. Talán elolvashatnád a Repszim történelmet, amit írtam...
3. Trollkodás miatt bannolták a gripenes csókát már... Ezzel együtt is elég lightos a moderáció...
4. A Falcon csapatnak nem tudom, hogy van-e ütemterve. A CLODnál tudtommal pénz is van a képben, tehát kell ütemterv, mert üzleti terv és hasonlók. Hahó, a BMS4 ingyen van és mindenki akkor csinálja, amkior ráé. Nem másod vagy főlállás. Beszélgett Tom-mal erről... Ha valaki nagyhirtelen megnősül, lesz gyereke és eltörik a lába, akkor valahol leáll a fejlesztésekkel. (mykinge - F-14 kabin).
Milyen információ szolgáltatásra gondolsz? Legalább olyan szintű anyag kell kompletten, mint amit én letettem. A bezárás megy, mert n+1-szer leírták, hogy egy dev azt fejleszt, amit akar és tud. Ennyi. Emiatt nem bannoltak senkit. A probléma az, hogy mivel nem értesz a Falconhoz és a modellezéshez, ezért hogyan és milyen javaslatot akarsz tenni? A suggestion topikom megvan, ahol a dispensereknél a forrást és a pont dat fájl váloztatásokat is lejrtam? Na, ezek most a 4.33 részei. A SAM módosítások is a saját nyers módosításomból és adatszolgáltatásomból jöttek, mert leírtam, hogy mi az ami most nincs benne és a fizikai paramétereket is n+1 tényezővel, ezzel mehetett a dolog.
(Egyszer talán valódi GCI és radarhálózat is lesz, most nincs, ehhez is adtam némi anyagot és magyarázatot, hogy mik az alap képességek és működési elvek.) -
#50155 Akkor ebben legalább egyetértünk, hogy nem értjük egymást.
1.A kodhoz való hozzáférést, csak a 4.33 után kapták meg és a kisebb javitások jöttek ki azért, hogy a steames verzióval is jó legyen és bekerüljön a játékba az uj tulaj logója és policyja. Azóta viszont kuss van már több mint 1 ha nem 2 éve.
Tehát abból, hogy szabadon változtathatják már a kódot még semmit nem láttunk vagy tudunk.
2. eddig azért nem árultak el semmit, mert ugymond fű alatt dolgoztak és amolyan elnézték, hogy egy régi játékon modositgatnak, de nem akartak feltünőek lenni, hogy nehogy a forráskód tulaja rájuk szálljon és bezárjon minden kaput.De most hogy jogilag is tiszták, már szabadabban és nyitottabban dolgozhatnának.
3. igen az, mikor téged bannoltak akkor más volt a vélenyed.Az hogy valakinek más információja van vagy csak nem annyira van képben és emiatt hülyeséget kérdez még nem kell leugatni vagy bannolni, pont az lenne a lényege a forumnak , hogy megosszunk másokkal információkat nem pedig elzavarni ha valamit nem ugy tud ahogy mások.
4. igen minden csapatnak van egy ütemterve és ha nem is jelölik meg a céldátumot legalább a fejlesztés irányát bublikálják.Lásd a CLOD topicban vagy az ARMA részen is már 2018as roadmapot is kiadtak, hogy milyen DLC-n dolgoznak.
Falconnál semmiről nem tudunk, hogy a tájon vagy milyen más részein dolgoznak a következő nagy javitáshoz.Értem, hogy ingyen dolgoznak és mindenki azt amihez ért, de biztos, hogy van egy fönök aki irányitja a fejlesztés irányát menetét.
Oké ne legyen kiadási dátum, de ha leirják, hogy mi a cél akkor jobban tud az ember ötleteket ,tanácsokat irni nekik.Sajnos ahhoz, hogy csatlakozzam hozzájuk nem vagyok elég jó sem kodolásban sem 3d-ben, de talán információt tudnék szolgáltatni ha ismerné az ember a terveket.
Márcsak azért is repülne az ember hogy megnézze, hogy mi az amit lehetne javítani az adott részen vagy mi az ami nem jó, de igy hiába irnád fel ha senki meg sem hallgatja vagy foglalkozik vele
DE az összes ilyen topic zárolva van vagy bannolják az egyént aki a témát megemliti .
Nincs bennem sértettség csak nem értem a hozzáállását a fejlesztőknek.
Attól, hogy a BMS él és virul meg jönnek ki hozzá helyszinek nem a fejlesztők érdeme hanem a közösségé akik a meglévő alapra gyártanak helyszíneket ,mert azokat nem a BMS csapat adja ki. Még azt sem mondhatnám, hogy a gyári fejlesztő progikat használnálhatnák hozzá hanem saját gyártásuakkal hozzák létre azt amit. -
#50154 Repvez, téged folyamatosan nem értelek....
1. Meg van az engedély a kód változtatásra. Szerinted hogyan jöttek az updatek és maga a 4.33...?
2. Eddig sem árultak el előre semmit, tehát semmi sem változott, ergo nem értem panaszkodásod. Nincs romlás, mindig is ez volt a policy.
3. Erős moderáció...? Hol...? A Gripennel foglalkozó threadban is olyan csillámpónis hülyeségeket kommentel be egy tag, oszt mikor szólok neke, hogy téved, akkor még ontja tovább hülyeségeit...
4. Minden Team maga választja meg, hogy hogyan akar fejleszteni. A csapathoz lehet csatlakozni vagy javaslatokat tennni. Ennyi. A Team eldönti, hogy mit csinál.
Én pl. megírtam a szovjet-VSz battalion átalakításoka vonatkozó 40+ oldalas anyagot és feltettem, hátha felhasználják. Dee-jey visszajelzett 1 év után, hogy elvileg használni fogják és totál reroster lesz a battalionoknál. Az AIM-9X-es RL eset után 10 év szájtépés után felmerült, hogy a flare chacne talán túl magas. Arra is tudok kész anyagot adni, hogy mit és mennyit.
És továbbra is azt érzem, hogy valami keserű sértettség bszél belőled. A BMS4 él és virul. Csak nézd meg ,hogy hány működő 3rd helyszín van hozzá. 1989, Nordic ('80-as OBB-vel is), stb.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.07.23. 10:18:02 -
#50153 Boldog szülinapot L_Viper! ha még benézel ide :)
Sajnos a kinti fórumon sincs nagy mozgás, azt hittem, hogy így, hogy megkapták az engedélyt a forráskódhoz majd több javítás érkezik, vagy legalább a kommunikáció kifelé is változik és jobban fenntartja az érdeklődést másoknak is, hogy vegyék az alapfalcont meg a steamről.
DE ugy látom inkább a még meglévőket is majdhogy nem elkergetik, mert le meri írni a véleményét vagy olyan téma érdekli amire mindenkinek más más a véleménye és ahelyett, hogy ki lehetne beszélni a témát bannolják a jó népet..
Nem hinném, hogy ez a jó megoldás egy amúgy is kis csoport kezelésénél.
Tul erős a moderáció az oldalon, viszont nulla kommunikáció kifelé, hogy épp mi van készülőben.
A CLOD-nál miért működik a dolog úgy, hogy kiírják a changelogot amin dolgoznak és így be tudnak segíteni ötletekkel a játékosok .És nem úgy veszik a fejlesztők , hogy megmondják nekik, hogy mit csináljanak, hanem csak egy ötletet amiből majd ok válogatnak, hogy mi oldható meg.
-
#50152 Nordic. -
#50151 -
#50150 FPS növelő módszer. -
#50149 "Minden elmúlik egyszer..."
A tizedes meg a többiekben volt. :) -
#50148 Ahogy a reklámban is mondták: azokból a régi jó dolgokból nem maradt semmi :( -
#50147 Majdnem. Az első funfalcon az kb. most lesz 10 éves. Pontosabban két napja volt.
-
#50146 Azért ne felejtsük a múltunkat sem :) Funfalcon
Már 10 éve
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2017.05.08. 21:20:53 -
#50145 -
#50144 Halad a helyszín. -
#50143 Dinamikus kampány is nagyon jó, meg mi is szoktunk repkedni. Mondjuk a házi kampány most áll, mert mindenkinek sok egyéb elfoglaltsága volt, de már szervezkedünk, hogy kellene folytatni azt is.
Időnként vannak pvp eventek is, az elég komoly, sok profi pilótával, viszont a 4.33 netkódja miatt azok mostanában nem mennek. Ez előbb utóbb javítva lesz, és akkor a Red Flag meg Balkáni pvp-k remélhetően újraindulnak.
De szerintem az első pár (jó pár ) hónapot úgyis tanulással tölti az ember, nagyon faszán ki van dolgozva a Koreai lőtér (KOTAR), ott lehet mindenféle csapármérést gyakorolni, illetve van egy szerkesztett missionom, amiben van pár légvédelem és tanker is berakva - azt gyakorolsz amihez kedved van. F-16 és F-18-al felkészítve (18-as hordozóról indul), de F-15, Harrier, Tornado, A-10A is repülhető ha igény van rá (azoknál a kabinbelső kidolgozás azonban eléggé fapados, minden F-16 avionikát használ, 3D sem "cutting edge", de hadjáratban néha jó szolgálatot tesznek). BMS-ben vannak gyakorló küldik és dogfight AI ellen is, mint a legtöbb szimulátorban, Ace fokozaton az is kemény tud lenni (hadjáratban vettük észre, hogy az AI sem csak agyatlanul ront rád halomra lövetni magukat, hanem néha elég genyó módon tud taktikázni, meglepetést okozni.
Amit Molni említ, a nagy MOD csomagok, azokkal vigyázni kell, vannak amik nem új területként jelennek meg, hanem a játék alap adatbázisát írják át, én azokat nem ajánlom, akkor elveszted az online kompatibilitást. Olyat csak akkor használj, ha nem is akarsz online menni, mert akkor mindegy (házi hadjáratban még talán megoldható lenne, hogy mindenki ugyanazt használja, de a BMS telepítése eléggé macerás, senki nem szereti ide-oda másolgatni a fájlokat, mert egyszer valamit elqrsz, akkor rámegy qrva sok idő, mire minden szart helyrehozol. -
#50142 Az 1989-es MOD-t ajánlom, annak több értelme van. Egy srác csinálgatja. -
sakkay #50141 Köszönöm. Lehet megveszem. Már csak tiszteletből is. Mennyire van rajta élet? Bár ha dinamikus kampányok annyira jók...
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.04.18. 21:55:55 -
#50140 Sakkay, kérdezted mi kell a Falcon installhoz. Ide írom, ne offoljuk szét a DCS topikot:
Az eredeti Falcont meg kell venni, ha nincs még meg akkor pl Steamen 6 dollár.
Regelni kell a BMS fórumra, onnan van letöltési link, a BMS patchekhez, ez kis ideig eltart, míg az adminok aktiválják az új felhasználókat (vagy felteszem Google Drive-ra és adok linket).
Az alapjáték mellett az Izraeli, sínai-félsziget térkép és a Balkán térkép még két nagyon jól sikerült csomag, nagyon hangulatos küldetéseket lehet rajtuk repülni (bár a házi kampányunk most épp Koreában fut, az alapjáték térképén).
Ami a modokat illeti, van pár textúra pack, amik a kabinbelsőt, HUD-okat javítják fel (online kompatibilitást nem bántják), meg én használok egy olyan modot, ami pilótát rak a kabinba. Sok modot azonban nem kell feltenni, nem olyan mint a régi il2 :) Egy jól beállított sweetfx azonban kell még neki, alapból kissé fakó, színtelen a játék.
Ja és Ocolus támogatása nincs :(
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.18. 21:35:23 -
#50139 sajnos nem jó a kinaim, igy nem nagyon tudom mi lehet a gond, talán a portokat nem engedted ki a tüzfalon vagy a routeren.
DE itt van egy másik hasznos alkalmazás is :
store/apps/details -
Cobrastyle #50138 Sziasztok! Van google play-en egy viszonylag új app, ez:
Falcon BMS Misc Consol
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.anakot.bmsmiscconsol
Tetszetős, viszont a server progi amit le kell tölteni mellé nem akar elindulni java környezetben sem. Három sz.gépen próbáltam. Valakinek van tapasztalata? Köszönöm! -
#50137 Ha egy ideje nem léptél be (90 nap inaktivitás) a citromos e-mail fiókodba, akkor a citromos rendszer már törölte. Ha így van, akkor meg tudod csinálni ugyan azt az e-mail címet és a jelszó emlékeztetőt meg fogod oda kapni :) Persze ehhez az kell, hogy már törölve legyen a fiók, illetve az, hogy más ne regisztráljon azzal a névvel. Tuti, hogy működik ;)
-
Razor18 #50136 Nem használ már, csak nem cserélte le az új címre. Leírta alább. :-) -
Talon11 #50135 Szerintem is jó felvetés az új nick. Bár gondolom, az IP-t is nézik. Egyébként meggondolom majd, hogy mit tehetek. -
#50134 Számomra meglepő, hogy valaki még használ citromail és hasonló szolgáltatót... -
#50133 Nem tudod a jelszót, és nincs elérésed a nickhez tartozó mail fiókhoz sem... nem tudom mire számítasz, de én a helyedben kezdenék gondolkozni az új nicken. -
Talon11 #50132 Írtam is egy levelet röviden. Várom a reakciót -
#50131 Üzenj itt. -
Talon11 #50130 Próbálkoztam vele, de őszíntén mondva ott követhettem el a hibát, hogy elfelejtettem a citromailos email címet (amit korábban használtam) lecserélni a G-mail címre. Szóval benne vagyok a bajban -
#50129 Jelszó visszaállítás itt is lehetséges... -
Talon11 #50128 Kénytelen vagyok OFF-ot írni: Szívás, hogy elfelejtettem a hivatalos fórumon a jelszót a felhasználónevemhez. Most egy kicsit be vagyok pánikolva. -
#50127 Köszi. Menő az új avatarod.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.02.21. 14:58:34 -
#50126 Audacity
-
#50125 Ismer itt valaki olyan audió szerkesztő programot, amivel lehet ráadiózás hangeffektet csinálni? Lehetőleg ingyenes legyen. :) -
#50124 Engem nem zavar az, hogy azonos a HUD és MFD szimbólum. A gép harcászati paraméterei eltérnek a szenzorok, a fegyverzet mennyisége és repteljesítmény miatt. Ez a lényeg. -
#50123 Ezzel egyet tudok érteni. Falconban én szinte kizárólag F-16-ost repkedek, néha F-18-ast, de engem az avionika jobba zavar, hogy mindegyik egy F-16, csak másik skinnel...