Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DANIELE
Igen az van XP

L Viper
Lehet az XP-ddel is gondok vannak. Azt használsz ?
L Viper
Kérdezzé' még nyugodtan <#hehe>.
Na látod, miért favorizáljuk az RV-t ?
Van konfig editor, ízlés szerint belõheted, sokak szeretik, hogy van rádiófeliratozás, a füstök, robbanások, napeffekt, stb.
Ha sokat RV-zel és megszokod, utána tud rohadt csúnyának tûnni az AF :-)

Tényleg csak a multikód miatt használjuk, nomeg a Balkán is jó benne.
polluxware
köszi Vip😊 az EXTRAS\ könyvtárban lévõk jók..

Molnibalage
Nem. Az azért vagy, hogy állítgass dolgokat. Mi nem megy? Igazából fel nem fogom, hogy mit szenvednek egyesek az RV-vel. Mikor az alap verzió is kijött már az sem volr rossz, csak az UI volt lassú. A kétz pacth után olyan stabil volt, hogy a katapultálós dolgot leszámítva nem tudok visszaemlékezni más hibára...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

DANIELE
Szerintetek nagyon elbaltázódnak a dolgok, ha az ember bele nyúlkál a RedViper Config Editorba. Meg úszható e a dolog újra telepítés nélkül.

L Viper
Attól függ, milyen tod fájlt raksz helyette, ugyanis az egyik mappában lévõk nem jók. Két helyen vannak az RV-n belül, fejbõl most nem ugrik be a két mappa neve, de az egyikben a tbonepe pl. elcseszi a felhõs idõt, olyan fekete lesz az ég. Ha a másik helyen találhatót rakod be az tökéletes.
L Viper
Nekem személy szerint nagyon tetszett a jubileumi festése a MiG 29-esnek. Jó ötlet volt a Héját rátenni.
JoeDestroy
Hali!
Nekem mindig fut a traytools (meg a CCC de más nem), de még egyszer sem volt semmi textúravesztés RV alatt. Az AF-ben már igen, de az valszeg a mod 3D-s kabin miatt.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

repvez
Lehet,de nekem nincs semmi bajm azzal sem ami megvalosult söt..
Sokkal tobröl szol mint ami a tervezett volt.
1.A kukacmintás alapszin a 2VH-ban bevett mintának volt mondhato a föleg a télire valo átálásnál .
2.A gép sziluett rajta legalább virtuálisan az égre varázsolta az elsök között lévö motoros vadászunkat.igaz kicsit koppintás, mert ezt már elsütötték egyszer egy F16 -on egy mustanggal.
3.Az oldalán lévö sávban meg szerepel az összes fontosabb tipus.
4.A kékben az aranysas jobban mutat mint a fekete-fehér változat.

Sztem jo volt ez igy ,nem kell mindenben a mogottes rossz szándékot keresni.
polluxware
na igen... sztem tökmind1 hogy milyen színre van festve<#vigyor1>

RV észrevételek:

Ha weather könyvtárban lévõ TOD.LST fájl ki van cserélve, sajna eltûnik a modellek 3d-s 'shájni' megvilágítása😞 lehet azért szerkesztgetni notepaddal...

ATI kártyáknál ha fut vmilyen kiegészítõ túnying program (atitray tools) akkor hajlamos egy olyan 10repkedés után eltüntetni a kabin textúrákat... ez vmilyen buffer címzési dolog lehet, de ezen egy újraindítás gyorsan segít.

Kérdések:

Natúr kampány vidijóknál látok egy izraeli animációs vidijót F-16i Sufával, viszont a reptereknél séhun a Sufa. Nem zavar hogy korea map... csak lehet e választani a gépet ottan?

kampánynál nem lehet saját magam által generált missziót csinálni? példul AF-ben ott az 'Add package opció'

Amúgy kezdem megszeretni😊 Az AF izraeli modot azóta se piszkáltam..

Gundark
Ugyan már 😊 1 : a kesziben nem történik semmi. 2 : És ha igen akkor felszáll a magyar felségjeles 29es. Attól még a kuncsaft megrémül ha egy tarka vasmadár melléparkol az égen 😊

repvez
Igen szép lett volna igy lehet hogy nem lehetett olyan nagyon átfesteni a gépet , hogy nagyon elüssön a szürkétöl, mert pár nap mulva már lehet hogy keszit adott amit nem biztos hogy szerencsés ilyen mintával addni.Ami meg elkészült még akár elönye is lehetett volna a megtévesztö gépsziluett miatt.
Nem tudhattjuk a hátterét és hogy miért lett ez a muszakis helyett.
Tudjátok a mondást az erösebb kutya [email protected] elv.
Molnibalage
Jack képeit nézzétek meg. Ez volt a mûszakiak festésterve.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Értem. Lehet mégis az 1.013-ra patchelem, ha jó lesz a gépem. Majd meglátom fog -e hibákat kreálni.
Ha a Lobbyn is ezzel tolják, annyira nem lehet rossz.
DANIELE
Hello, ezt nem az Allied Force hanem a RedViper csinálja ezt a hibát. Én mind a kettõt felraktam. Az Allied Forcé-val meg az a baj, hogy nem tudok csatlakozni a netre az 1.012-es patchet raktam rá.

L Viper
Melyik patchet raktad rá az Allied Force-ra ? 1.013 vagy 1.012 ?
DANIELE
Milyen hiba lehet ez ( Error\Tleve.cpp. marc 27 2007 )
Error:70 D:\Falcon 4\Graphics\Terrain\Tlevel.cpp dec 5 1998

DANIELE
A HyperLobbyn bejelentkeztem macika néven, egy 4fõs szervert akarok indítani, nézzétek meg a nevem légy szí hát, ha mûködik és repkedhetünk egy kicsit. Van hozzá kedvetek?

Molnibalage
A katapultálásnál tényleg nagyritkán elõfordul fõleg, ha elõtte nézetet váltottál.

Zorro.

FF 5.0 tervezett release idõpontja dec. 15. Ja, idén. 😊 A 10 éves Falcon 4.0 kiadásának évfordulója.

JoeDestroy
Van a DOCS könyvtárban egy pdf-es bill kiosztás. 2 lap nyomtasd ki. Onnan minden kiderül. Nem kell újra telepíteni. Sh nélkül azok a rudder gombjai. A Bill kiosztásból a BMSKeystrokes.key filet célszerû használni, ezt a bill setup panelján tudod betölteni.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

DANIELE
Köszi a segítséget, nekem mint kiderült ezektõl balra esõ két gombbal megy a kormányzás, ha sif-tet is megnyomom, akkor gépet vált egy mási gépet mutat meg. Közben a célra állító nyilas kurzor gombok funkciói törlõdtek, a mivel a baloldali képernyõn rá tudom vinni a célra a kis be fogó keretet. Ezt sikerült elbarkácsolni, ilyenkor újra kell e telepíteni?

LeonSilver

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
jobb shift & -

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

L Viper
Nálam okés RV-ben a katapult, nem ír ki sosem ilyesmit.

Orrkerékkormányzás a kifutón, miután letetted a madárkát: "Jobb Shift és "-" ( Shift melletti ) A Hud jobb oldalán a kis középsõ zöld kijelzõje is van. ( Realistic beállításnál ) A lábkormánnyal irányítod a kifutón és a gurulón.

Zorro: elvileg évvége körül mindenképp ki akarják adni a 10 éves jubíleumra.
DANIELE

Hello srácok, kérdezném katapultálásnál nektek is ki írja az exe hibát. Ez a hiba jelenség a RedVipper benn van, és a talajon "reptéren", hogy lehet kormányozni, hol lehet beállítani, mert az alap Falconnal a kormány jobbra-balra döntésére mindig abba az irányra fordult amerre a botot ki térítettem. A kontrol beállítások nál már néztem, de nem nagyon igazodok el benne és nem szeretném elbarkácsolni.

DonZorro
Mikor lesz már FF5? Tudni?

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

L Viper
Még annyit tennék hozzá a BMS témához, hogy az idõjárás kérdést is majd az FF5 oldja meg rendesen. Ebben már dinamikus lesz, szép felhõkkel és nem csak az a 4 féle, ami pl RV-ben is állítható volt.
L Viper
Persze, ezzel készültek a képek.
Ettõl sokkal szebb egy jobb gépen, de nekem vonalsimítást és anizotróp szûrést és 32 bites színeket már nem bír a kis masina.
HiTiles is rakható rá ha jól tudom és Aeyes kabinok is.
Van a BMS 1.03 és 2.0 ami a füstöket rázza gatyába, de sok fránya prücök van vele. PL az 1.03 az a hangokat cseszi el. A hajtómûé mindig ordít. A 2.0-át nem néztem, lusta vagyok végigvárni a textúra kompressziót, meg ezt sem bírja ez a cseremasina.

Egyébként a SuperPakból a 4.2 az utolsó verzió. abból nõtt ki az OpenFalcon. A raktár 2-ben ezt is megtalálod. Ebben már Aeyes színvonalú F16 kabinok vannak.
DonZorro
És ezeket a képeket is ezzel csináltad? #18784 <#kerdes>

DonZorro
Köszi, majd megnézem ezt is... <#worship>

L Viper
Hát, ha ki akarsz próbálni egy ilyen régi cuccot, ám legyen. Ez még szinte szûzies, adatbázis szinte még Microprose-os. 😄

Falcon 4 1.08 UK patch és Superpak 3 letöltés

Telepítés menete:

1. Install Falcon 4 Medium, vagy full ( én mediumot szoktam )
2. REBOOT Mindenképp !!!!!!!
3. Install Falcon 4 Patch 1.08 (U.S. 108)
4. Install Superpak 3
5. Türelem :-) Ez hamar fent van.
6. A konfig editorban a graphic distorsion fix-hez pipa, így frankóbb lesz. A további konfig editálás ízlés szerint, de nagyon ne babráld, eleinte :-)
7. Indít Falcon4 SP.exe
8. 3D-s felhõket nem keres <#vigyor1><#eljen>
DonZorro
Adnál egy linket is hozzá Fõnököm? olyan lusta vagyok... <#kacsint>
Ez a SuperPack a régi Falconra megy fel? Vagy az RV-re? Vagy az AF-re? <#fejvakaras>

L Viper
Mivel most egy cseregép van nálam otthon és az nem egy erõmû, felraktam rá egy régebbi Falcon 4.0-ás modot. Ezt szépen futtatja. Avionika már olyan, mint az AF-ben, de csak egy kabin van még.
Egyébként 80 megás install.
Kis gépre optimális verzió.
DonZorro
Mi ez a SuperPack 3 Mester? Link? <#confused>

L Viper
Na erre mondtam, hogy jobb lenne AF-be. Tovább maradnak meg a füstök, sötétebbek és a lángok is erõsebbek.

Képkollekció letöltése.

Pár kép ide is:

MiG 29 robbanása:

Öt védte volna:

CCIP gyakorlás:

Molnibalage
Felrakod az ODS-t FF4 alá és megvan az új szín. Vagy Europe helyszínen szintén.

polluxware
1.0.13p

JoeDestroy
A pálya leszállófényei is változtak ha jól láttam.
Pollux 13-as patch-el raktad? Holnap csinálok egy nyers installt.
Jöhetne a multiszezon, de még mindig zsúfoltak a hétvégék.

polluxware
[/img]
[/img]
[/img]

Tény hogy vannak grafikai hibák a terepen, és csöppet ez a sok felhõ megfogja a gépet, viszont ami érdekes az az, hogy 3fél van amelyik ugyanúgy használ ilyen-olyan f-16-ot (block30-40 Líbia, egyiptom) és ezáltal bármelyik fél oldaláról tolható a kampány.

Sztem. legalább egyszer érdemes felrakni, új szín balkan, és korea mellett.

L Viper
Én most a SuperPak 3-at tolom 😄

Megjegyzem, a lángok, robbanások és füstök élénkebbek, mint AF-ben. Lehet kilopom valahogy és átrakom AF-be. Elvileg ugyanolyan gifek. Volt egy robbanás modom, de alig volt másabb, mint az eredeti, az felejtõs, de ez az SP+-as jóóó.
Molnibalage
Skacok van rá esély, hogy mire kijön az FF5 egybõl lesz hozzá új magyar nyelvû kézikönyv. Most vagyok 184. oldalnál, de még elég sok van hátra belõle. 😊

polluxware
Közben pedig lenne egy olyan problémám, hogy az RV-ben vhogy eltünt az objektumok 'megvilágítása' (fényesítése.. vmi ilyesmi). Leszedtem az RV-t, majd regcleaner, kézzel, CCleaner.. Most felraktam úgy állítottam mindent ahogy szoktam, tbonepe sky, +aeyes block50 kabin másolása után ugyanaz a szitu...

Ha nincs tipp, holnap úgy is ghost-olok, csak hátha vki addig?

L Viper
Az új grafikai dolgokról mentsél már szép képeket légyszi. Érdekelne a terep például.
A képeket meg linkeld ide ( JPG 120-150 KB <#beka3> nesze egy breki <#hehe> )
Ha sok képet csinálsz, mehet becsomagolva a data.hu-ra is akár.
Köszike.

Ja és készûjééé'-készûjjetek mert nemsoká beindul a multiszezon és szerverkedni fogok újra. <#vigyor3><#eljen>
polluxware
2d-s kabinnal nincs gáz sztem.. bár nekem a stopworks amúgy is túl "steril"😊 ,más kabinról meg nemtok. Max 3d-s kabinnal lehet gáz...

A lényeg! hogy max a kampányban szabad repkedni, TE, balkan, korea-val bugos, de ezt írja is.

Egyébként tény hogy TE alatt freeflight-on láttam egy részen hibás textúrákat, kampányban ugyanott viszont sokkal szebb volt a textúrája a talajnak. <#confused>

Vagy példul a toronynak a rádió forgalmazása az RV/OF hadarós nõi hangja.. Azt olvastam hogy vhol, asszem frugalson hogy OF-ben csinálták a kampány grafikai, és egyéb részét.. aztán ezt exportálták AF alá.
Az viszont tény hogy a sok felhõ, meg ez a lens flare szerû nap, meg a rakéta kilövéseknél a fény, eddig nem volt AF-ben.

Ha más nem is, a model-t meg a textúrákat megprószálom kibányászni alóla.

Molnibalage
Meg van benne új reptér amennyire láttam a doksiját.

JoeDestroy
😊 Tudom.
Hát persze hogy érdekel. Azért néztem. Az AF-es Panama az jól megy, de ott nincsenek plusszok hozzá...A fekete csík levadászása végedt meg az Aeyes pit nálam kötelezõ darab 😊 (Annak nincs torzulása sem 1680x1050 alatt)
Csak az újonc Falconosokat intem óvatosságra a kiegek használatához.
Pár bosszús perctõl órától megkímél egy jó telepítés mentése. Az RV-bõl és az OF-bõl is elraktam egy jól sikerült konfigot. Csak a regfilet kell futtatnom és már mehet is 😊

L Viper
Mivel kíváncsi típus vagyok és lassan 10 éve minden Falcon verziót kipróbáltam, meg fogom nézni én is ezt a cuccot. Már leszedtem, de megvárom míg kész lesz a gépem.

Nem tudom Pollux, Te 1.013-ra peccseled az AF-et ?

Szerintem alap AF installra 1.013-at rakok Realism Patch nélkül és arra fogom rakni ezt az új cuccot és semmi kabint nem telepítek, nehogy bármi bezavarjon.
Pollux nálad minden bugtól mentes ?

Engem azért izgat, mert már a Korea és Balkán kampányt elég jól kiismertem, kipróbálnem ezt is, meg kíváncsi vagyok az új grafikus dolgokra is.
Teszteld addig és várom a tapasztalatokat :-)

polluxware
Nem agresszív békát küldtem Joe.. ez nem stílusom😊

Vannak benne hibák, az bizti...

Amit viszont én észrevettem:

ha felrakod a mod-ot akkor csak iaf kampányt szabad repülni, magyarán TE és egyebek (más tyiáter) az felejtõs. Példul a lensflare meg a plusz vííponok is csak kampányban látszanak. Ezt írja is valmi readme-ben hogy ha máshol is akarsz repkedni akkor lod-okat meg skineket kell másolgatni ide-oda. Érdekes módon feltünnek RV, OF elemek is... tehát valami mix dologról van szó. gondlom az izraeliek azért csinálták a modot AF alá mert ebben legalább érdemben lehet multizni egymás között. vmi ilyesmire tudok gondolni...

Nem Red viper vs. AF dolgot akarok én itten... felesleges ebbe belemenni. Csak azért linkeltem a dolgot hátha valkit érdekel.

JoeDestroy
<#ejnye1> Mondom nálam nem lett jó... <#vigyor>
Majd csinálok egy üres csak patchelt teszt telepítést is. De ma már nem...