52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#25963 Balázs te nem kötekedel, csak úgy egyszerűen létezel.. érted
kapd már el azt a nyuszit még egy gyugtató körre -
#25962 Én meg úgy tudom hogy AF, OF, FF bórítóval együtt több mint 3000e oldal és abban még benne sincs a kámaszutra meg leptospira hemorhátgén teljesen részletezve!
-
#25961 Nem belkötök, hahó! Pont azért írtam, hogy ne rémüljön meg senki a 700 oldaltól, mert az effektíve nagyon nem annyi.
A 700 oldal ezen része nem fejből tudni való a anyag a másik része meg redundáns. Nem kicsit, nagyon. Elsőre engem is megrémített a sok anyag. Aztán mikor átlapoztam, hogy miről van szó akkor máshogy látja az ember. Nézd meg, hogy az SP3 + SP4 doksi mennyi. Asszem 200 oldal. Namármost abban nem csak az avionikáról van szó, van ott minden. Ezt ismétli meg az AF azon a kb. 110 oldalon amit említettem. Nagyrészt akkor jelent meg mindaz amira az összes verzió alapul. (Az OF kivétel az opcionális DLIK és rádiózás miatt).
A navigációról is van egy 100 oldalas doksi. Tényleg nagyon részletes, csak éppen felesleges. Koca módon magyarul összefoglalva 5-6 oldal az egész + 3-4 oldal kép. És akkor még a valós rendszer elméleti összefoglalója is belefér. Egy angol anyanyelvűnek jó aki nem érte semmit, de egy magyar kezdőnek aki esetleg nem angol nyelvzseni annak totál felesleges és használhatatlan a 100 oldal navigáció szerintem.
Az automata pilóta kezlése nem annyira triviális, viszont tegyétek a szívetekre a kezetek. Közületek használta bárki is valaha 3 axis szinten? Vagy a radial alapú megközelítést a reptereknél? Steerpoint átprogramozást? A gépágyús célzórendszer programozását? Manual bombing mode? Markpointokat? Stb. Legtöbben még az EWS-t sem programozzák soha. Ha ezt mind átugrod akkor még 110 oldal sincs...
Mi ebben a kötekedés? Az, hogy közlöm, hogy a 700 oldal az nem 700 oldal? Az FF4 manual is azért hosszú, mert konkrétan 1:1-ben vannak SP3-ból átemelve egyes fejezetek. -
#25960 Írtam az ellenkezőjét? Igen, benne van a 700 oldalban a repterek leírása is, meg az egyebek is. Az miért túlzás, hogy több mint 700 oldal? Nálam annyi!
Rendben, akkor magyarázd el egy kezdőnek, hogy ne rémüljön meg amikor meglátja, hogy 700 oldal, amikor első alkalommal belenéz.
De már kezdem megszokni, hogy itt bárki leír bármit is, te rögtön belekötsz.
Azt már le sem mertem írni, hogy érdemes belenézni az Open Falcon docs mappájába is, ott nem több száz oldal van, hanem 1000-nél is több.
-
#25959 Az AF azért 700 oldalas, mert abból vagy 200 oldal csak táblázat a repterekről megy egyebekről. A gyakorló bevetések leírása szintén vagy 200 oldal. Annak elég komoly részét megismétli a lényegi leírásban. A gyakorlásnál leírja, hogy mit kell csinálnod de azt nem, hogy miért...
A lényegi része, az avionika leírása az asszem kb. 110 oldal. Mellesleg elég szellős.. Ettől persze nem rövid, de azért túlozni nem kell. -
#25958 Csak az eredeti angol kézikönyv ( AF, FF5 ) több, mint 700 oldalas. Szerintem elég bonyolult lenne Falconnal kezdened. -
#25957 A Wing Over család! Wing Over Israel! -
#25956 Mennyire? Nagyon.
Árkád a most megjelent HAWX, de sokak szerint még annak is szar. -
steweee #25955 ez mennyire "szimulátor" ?
én inkább árkád stílust keresek ilyen témában, bár van jó joystickem, de béna vagyok repülni... -
#25954 Huáá off! Arról se feledkezzünk el hogy a háború mindig is jó üzlet volt. Hát, halnak meg benne emberek, de semmi nem tökéletes. De a zseton dől. Mozgatja a gazdaságot.Ilyen válságos időkben még jól is jön. Pláne ha utána még újjáépítünk is.
A robbantgatások most nem maradnának abba. Az arab országok figyelmeztették nem egy szer a jueszééjt hogy Szaddam egy kisebb probléma a többiekhez képest. Ott vannak a siiták, a szunniták, a törzsek, meg minden franc. De most mindenki előveszi a sérelmeit.
-
Wampa #25953 Miért is?? -
#25952 rettentően jó film a témában!
tényleg érdemes megnézni, már csak néhány elhangzó "mondat" miatt is -
#25951 Valójában nem vitát akarok én itten szítani ezekkel a dolgokkal, csak mint elgondolkodtató érdekességek.. (történelmi párhuzamok)
Az hogy te Balázs a számok oldaláról közelíted meg a dolgokat az egyrészt megszoktam, meg...
néha amúgy totál nem értem hogy jön a témához amit írsz
mind1..:)
Sztem számunkra azért jó ezeken filózni és érdemes, mert nem vagyunk közvetlen érinte egyik oldalról sem.
Ha egy amcsit megkérdezel az rögtön nyomja a választ hogy gyilkoljuk le mindet mert veszélyesek ránk nézve.. az arab meg utálja a hitetleneket a sejkek meg brahiból támogatják a sejteket, azok meg aggatják a bombát kis Száid nyakába hogy bosszulja meg hogy a családját lebombázták, az civileket öl..
Lehet hogy ebbe a fejlődési szakaszba ért az emberi lét a földön..
ideje kitakarítanunk magunkat, vagy mittomén
dinók is ezt csinálták nem? uzsis dobozokra nyomtatták egymás képét, kitaposták az erdőket meg..
meg..
megyek aludni -
#25950 "Max. anyagilag. Magasabb veszteségi ráta is lehetne bóvlibb felszereléssel. Őszintén, mekkora a USA vesztesége 5 év alatt? A Kurszki csatában a fél napos veszteség magasabb volt ennél... Csak közúri autóbalesetben vagy 10-szor ennyi embe hal meg évene az USA-ban.."
tisztelem becsülöm a tudásod Balázs, de ilyet írni basszus
jó hogy nem sztálingráddal hasonlítod össze a két szitut
Szerintetek ha Amerika elhagyná ezeket az országokat hirtelen abbamaradna a robantgatás? Egyszer már sikerült belenyúlni a darázsfészekbe, jól fel is baszták a darazsakat, most valahogy le kell kötni öket vhogy (lehetőleg a saját hazájukban) hogy ott robbantgassanak. Az ami gyalogság csak oda van dobva némi pénzzel körítve, meg látszólagos építeni akarással hogy őket szedjék szét a határon túl. Ha nem így lenne, akkor biza lenne mit nézni a hiradóban az amerikai földön..
bizonyos körökben rettentően kifizetődő ám ez a kis ciriburi
a civileket meg ki nem szarja le, így is azon nyafognak hogy nagy a világ népessége
majd kínára is kitalálnak valmi gyógyírt előbb-utóbb..
-
#25949 Rendben eléggé Off lett a dolog.
Csak még mindig nyitott a kérdés, akkor miért is vannak ott az amik? -
#25948 Az sem lenne jó. Még olcsóbb lenne az olaj, méginkább nem éri meg. Még a hitelválság előtt sem volt ez jó buli. Most sem. Ebből már ötletem sincs, hogy hogyan lehetne jól kijönni. Mennyi is ment el eddig 5 év alatt Irakban? 300 vagy 500 milliárd dollár? Ellenértéke gyakorlatilag nincs.
Az offolás helyett ezt máshol kellen folytatni. -
#25947 A cél az lenne, hogy ne a mai szinten menjen a kitermelés, hanem úgy, ahogyan egy ilyen jelentős olajmezőn kellene.
Már sokat javult ugyan a helyzet, de még mindig nem üti meg a szintet.
-
#25946 Naná, hogy nem. Csak éppen nagyon sokan azt hiszik, hogy ez megéri. Hát egy túrót már bocsánat...
Az olajmezőn lehet, hogy rend van. Még ebben sem vagyok biztos. A távvezetékeknél viszont nem... Elég vicces ellenőrzni egy olyan országban ahol istentudja, hogy hol mennek a vezetékek...
A kapacitás is egy nagy nulla világszinten és iszonyatos pénzt köletenek el a jelenlétre. 1988-ban eléggé leharcolt állapotban volt az iraki infrastruktúra és gazdaság. Eztán jönn rá az ODS. Aztán 12 év vegetáció (5-6 milliárdnyi oldaj eladása az nevetséges szint az olajpiacon és azt is csak kajára és gyószerre nyomathatták).
Na akkor add össze. Infrastruktúrának csak elekedezni a redbetételét, + háború + megszállás. Nem tudom ki volt az a hülye aki úgy gondolta, hogy ez sikerülhet... Minden ország vezetői ingen idióták tanácsaira hallgat? Valahogy nem tudom annyira sajnálni őket. -
#25945 Ugye te sem gondolod, hogy merő jóságból, humanitárius okokból vannak ott az amerikaiak, hogy vigyázzanak a népre?
Kilóg a lóláb a vegyi és tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatban is, ami miatt lerohanták Irakot.
A tények azt mutatják, hogy az olajmezőkön rend van. -
#25944 Nem, nem igazán. Az olajkutak nagyon messze vannak attól a kapacitástól ami érdemben bármit is számítana. Az olajár meg amúgy is mennyi most? 50 dollár? Ez így nem buli. Nagyon nem. Egy gazdasági csőd amit az iraki kiruccanás előidézett. -
#25943 Max. anyagilag. Magasabb veszteségi ráta is lehetne bóvlibb felszereléssel. Őszintén, mekkora a USA vesztesége 5 év alatt? A Kurszki csatában a fél napos veszteség magasabb volt ennél... Csak közúri autóbalesetben vagy 10-szor ennyi embe hal meg évene az USA-ban.. -
#25942 asszem beletaláltál a 100as közepébe:)
-
#25941 Az olajkutak környékén rend van, ez elég. A balhé meg kell, hogy maradhasson a jelenlét. -
#25940 picit más téma.. picit csak
nézegetem itten a filmkatalógus honlapján a háborús filmeket és biza egyre több szól Irakról, meg ezekről a terroristás dolgokról
Azért ha belegondol az ember...
úgy mélyen...
nem fura hogy azután hogy pár napa alatt újfent lerohanták iraq-ot (Generation kill ,mint forrás anyag)
még mindig mennek a harcok, ráadásul sztem még több a hadi veszteség mint a konkrét háború alatt
ugyan ezt a témát hogy mi volt Vietnámban már múltkor kiveséztük (meglepődten rendesen néhány elmélettől) ,szóval hogy a dzsungel is részese volt abban hogy amiknak beletört a foga a dologba
de hogy a sistakos sivatagban is elhasaljon egy ekkora haderő megen..
most Balázs rögtön vad gépelésbe kezdene,de mielőtt ezt tenné elmondom hogy én arra értem ezt hogy mai napig pumpálják a pénzt az ezirányú hadi cselekményekre, és akkor is sincs konkrét győzelem évekre már a konkrét megszállás óta.
hihetetlen hogy fanatizmusnak és gerillahadviselés hogyan viszonyul a 21. században a modern hadsereggel szemben.
konkrét csaták nincsenek, ahogy gyözelmek sem
viszont akkor is megtalálták az utat hogy lehet kivéreztetni az abszólút győztes haderőt támogató anyaországot
ezt lehet tagadni meg cáfolni... de így van
-
#25939 Jó akkor kivételesen Wampa szégyelje el magát(Nyomd le a vizsgaanyagot az még nem büntetés)
-Pollitól bocsánatot kér-
Hát ezaz, hogy a szeretet meg kell őrizni:)(Ha kell fizikai kombatjackinggal) -
#25938 nyugi én se értem már mit írok:) -
#25937 meg egyébként is... ezeket a csenevész tüntetőket is úgy elmosta az eső...
TV bemondók is ott kérdezik a helyszinen lévőket kérdezgetik hogy legalább nyeszes radikálós terméskődobálót találjanak már mert csökken a nézettség..
áhhhh... nagyobb ciriburit vártam mára is
katasztrófa túristák is tájföldre mennek már
aztán meg a záróhír hogy Overdóznek berepett a körme
átlagos nap átlagos topity
-
#25936 mosmééé? mit én politizálok? Solt kollega meg csak megszokásból kontrázik
amíg szeretet van, addig a vita is csak egy lelki "kombatjacking"
-
#25935 Denzel Washington-nak 2007 óta nincs új filmje...
mivan már ezzel az ürgével, valamit kéne már látni tőle -
#25934 Úristen azt rúgnám jól fejbe aki ezt súlykolja az emberekbe
KIFÚJ AZTÁN MÉLYLEVEGŐ KIFÚJÁSSAL kell kezdeni!!!!!!!!!!!!!!!444négynégynégy
Nézd Balage reggel benézek:Politika jó már tudom, hogy ez csak Polli meg Solt kollégák sara,aztán látom valaki elindította a parasztszimulátort,tudtam a 2 mesterúr ráharap de még te is ezt nem gondoltam volna.Nem baj belefér,aztán TűzZsolti is megérezte, hogy na akkor lökjünk be 1 kis FoSX-et úgyis eltünik a sok off között:)) Aztán persze én is offoltam Pollival a filmről de ez még belefér...:)
[Ne vegyéteka szivetekre;)]
Egy átlag nap egy nem átlagos topikban:) -
#25933 hűűűha hova ez a lazaság Balázs elvtárs..
táncsak nem ráült a nyuszi a tojásaidra az ünnepek alatt -
#25932 Nyuszis néni ül a traktoron ami betolja az Falcon-t a fedezékbe. Aztán a traktoros megtolja a nyuszis nénit. -
#25931 hátha a nyuszis nénire meg taktorra gondolsz...
valahogy csak lehet kötni az F-16oshoz
tuti.. -
#25930 Gyerekek, lesz még itt szó Falconról is? :)
Néha azt érzem, hogy kellene egy olyan tematikus fórum, mint a vmh59-nek... -
#25929 X-man...
Én említem előtte a Generation kill-t, meg mondjuk még előtte a Das Boot-ot mint "filmeket".
erre te X-man
próbáljuk megőrizni a totyik emelkedett hangnemét, jellegét
ettől még azis jobb ha valmi ratyi burnya filmnek a címét linkeled be
-fúúú Polli nyukszik, mélylevegő- -
#25928 -
#25927 OFF:
Urak! FSX Aerosoft F-16 rajongók figyelmébe:
Az új Holland Demo skin!!!
Dutch Airforce Demoplane F-16 J-015 Orange
ON: -
Wampa #25926 nulla,szám szerint
tartalmazta,komputer.....
Ja,meg Wolverin,de azért nem kérek elnézést,nem vagyok perfekt amerikaiból.:) -
Wampa #25925 Nekem tetszett a Taken(Elrabolva?)Liam Neesonnal,amugy a filmet ő viszi a hátán.....olyan csodálkozó félmosoly van a szája szélén,mintha azon tűnődne,hogy jöttek rá ,hogy ő sz..t a sarokba.:)
Viszont legyakja a fél albán maffiát,elég kevés (nulla szám szerint)az olyan jelenet, amiben pisztollyal magyarázza a tutit, amég le nem ütik.
Meg a Wolwerint néztem meg,vagy mi a szöszt,ami szerintem a legerősebb X-man film lesz,ha bemiutatják,mondom annak ellenére ,hogy ez a változat félig tartalazta csak a komuter grafikát.A gyerek amugy is a legrokonszenvesebb a szereplők közül. -
#25924 egyedül a vége az utolsó képsorok, meg a zene ami nem tetszik
az nemjó sajnos