52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
moho #26404 Sztem a realizmus fontos nekünk akiknek fontos a repülés. L_Viper-el viszont egyetértek abban, hogy azért ne felejtsük el ez egy játék a szórakozás a fő cél. Lehet megköveztek de nekem az AF "realizmusa" nagyon is megfelel. Tetszik a ramp start tetszik a rádiózás és még sorolhatnám. Viszont nem veszem észre hány ütegnek kellene lennie és, hogy mennyire összetett egy campaign. Meg gondolom ez a tapasztalat függvénye is. SPeciel én elbuknék az AF campaign-ban és ezek szerint Balage van annyira tapasztalt, hogy neki ez már kevés, vagyis inkább ugy fogalmaznék, hogy nem "valószerü". Az igazat megvallva megelégednék egy lockon szintú realizmussal is viszont abban meg nincs campaign ami elcseszi az egész hangulatát. -
#26403 Az AF idejn a valóságban kb. 10-15 Mig-29A, meg kábé 60db Mig-21 a jugóknál (Galebeket, meg a többi szutykot nem számolom)
a koalíciós haderőknek meg jóval több..
ergó még így is túl volt spirázva az AF.
de nem ezt akarom kihozni a dologból:) csak annyit hogy én személyszerint utálom amikor hemzsegnek a légtérben a gépek össze-vissza. Totál káosz az egész olyankor, és az már tutira nem valóságos. Főleg akkor amikor a kimondott légifölény nincs meg a légvédelem sincs kiírtva az ATO meg küldi a hátországba a védtelen kis támadó gépeket hogy leszedjék őket rajokban. nekem ez a vicc
MÉG VALAMI!!! Csak az AF-ben tudsz saját magad kampányt levezényelni kézzel!!!! és viszont itt aztán jól jön az hogy kevés gép van a légtérben relatíve -
#26402 A legtöbb játékosnag ad jelen állapotában is elég élményt, a legtöbb kezdőnek még így is kihívás.
Személy szerint örülök, hogy vagytok néhányan ilyen szinten fanatikusak és ilyen mélyen utánanéztek mindennek, de azt látom, hogy a játékosok nagy része eléggé közömbös ezzel kapcsolatban, sokan túl nehéznek találják stb.
Nézd csak meg a nyugati srácokat, azoknak még így is túl nehéz a Falcon.
Röhögnöm kell a külföldi oldalakon megnyitott számtalan topikon, amiben azt ecsetelik, hogy nem lehet lelőni dogfightban a MiG 29-est.
Na akkor gondold el, ha ezekre "ráereszted" a totál realisztikus kampányt.
Megdöbbenés, sikertelenség, vereség. Szerintem ezért ilyen a Falcon ,amilyen. Kevés az igazi hozzád hasonló megszállott, akinek ilyen szintű hadjárat és realizmus az igénye. -
#26401 Azért a realizmus és játékélmény félig kéz a kézben jár. Miért is? Azért nem is próbálkozott észak, mert kétesélyses lett volna a dolog. Ha kétesélyes akkor küzdelmes a játék. Jelen állapotában ez a legtöbb hadjáratra nem igaz. -
#26400 Most kicsit irigylem azokat, akik Star Wars-os fps-ekkel játszanak.
Ott nincs vitázás a realizmusról, meg hogy ott nem ennyi, meg annyi egység van, volt a valóságban.
Személy szerint engem sem izgat túlságosan, ha elkezdek egy Falcon kampányt és elrepülve x pont felett nem annyi üteg van, mint volt 1983. 10.23-án. Úgysem tudom, hogy mennyi volt anno és nem is érdekel. Nekem ez csak játék.
Vannak hadjáratok, a létező összes Falconban más és más, de a játékosok nagy többségét ez nem zavarja. Játszik, alkalmazkodik az adott hadjárathoz, jól szórakozik, nem hadtörténész. -
#26399 Írtam a modiknak, hogy lehessek házigazda. -
#26398 Nekem is meghatározó volt. Ha nem jön ma lehet, hogy nem is Falconoznék. Mikor kijött akkor már egy éve nem játszottam vele. Kijött és csak poénból felraktam az FF3-at újra. Már az is a legtöbb területen jobb volt nála. Az FF4 és OF meg végképp.
Az AF lehet, hogy feladolgoz, de az összes Balkáni hadjárat a nevetséges nehézségi szinten van. Nem lehet elbukni őket. Az én hadjáratom a tesztek szerint nagyon is kétesélyes dolog lesz. Kicsit hardocr lesz mert lehet, hogy néha szükséges lesz belenyúlni a küldetésekbe is, hogy több DCA legyen a megfelelő helyen. -
Solt #26397 Erre se kattintsatok... gyökér maffiózó link...
HÁZIGAZDÁT, TÖRLÉST, BANNT!!!! -
lovacska25 #26396 Végigjátszás. -
#26395 ezen asszem soha nem fogunk egyet érteni.. :)
az más kérdés hogy az AF egy megtörtént eseményt dolgoz fel, a másik meg aztán totál "realisztikus" amit te mondassz...
én már nem hiszem hogy játszok az AF-el, de akkor is igen meghatározó progi volt a számomra.
ez a kabin dolog meg.. -
#26394 Nálam jelenleg van fent AF, FF5 és Open Falcon 4.7.
AF-et ezer éve nem indítottam el, tényleg ronda már mai szemmel. Anno sok kellemes multis kampányt repkedtünk vele.
FF5 sajnos multira alkalmatlan gyakorlatilag. Sajnos szenvedős. Szólóban azon szerencsések közé tartozom, akiknél elég stabil. Nagyon szép, várom a patchet hozzá.
OF 4.7-re nem tudok semmi rosszat mondani. Multiban tökéletes, nekem az alap 2D-s kabinjai maximálisan tetszenek, eszemben sincs lecserélni őket. A 3D-s kabinja tökéletes.
Pár dolgot cseréltem le csak: Fákat, felhőket és a repcsi robbanás-flare-füst effektet. ( Ez a 3 dolog pár mega. )
Nekem semmi bajom a hadjárataival sem. Az alap koreai helyszín ellenére lehet bőven variálni. Minden hadszíntérhez más hadjáratok vannak. Erősebb ellenséggel, régebbi gépekkel, modernebb ellenséggel, ahogy akarod.
-
Solt #26393 Ezért lenne jó, ha végre jelentkeznél házigazdaságra... ritkán kell szerencsére, de ilyenkor meg jól jönne... -
moho #26392 Szerencsére a kuki mindig egyazon végén állok :)
Hna...akkor nők téma lezárva :) -
#26391 Te meg ki a f.sz vagy???
-
Solt #26390 Mert moho vagy! :D
A lényeg, az ilyen linkek megtekintése rizikós... valószínű, hogy szopás van benne, de, hogy a kuki melyik végén állsz majd, az csak a klikkelés után derül ki! :D :D -
#26389 Törlést és bant neki.
Mellesleg nem igaz, hogy ekkora gyökerek, googleval fél perc alatt nem képesek linket találni torrenthez ahova fel van téve... -
moho #26388 A nőkre gondoltam hé... :) -
Solt #26387 Hááát... ha neked élvezetet jelent a vírusok kergetése! :D -
moho #26386 :) a repülés mellett az élvezetek másik véglete :) -
Solt #26385 Ne nézzétek meg... valami sex oldalra mutat a link...
-
moho #26383 ok, ok, tehát maradjak az AF-nél :) -
#26382 Nem a sűrűséggel van a bajom. A változatosság hiányával és a realizmus teljes mellőzésével.
Most képzeld el, hogy a valóságban kb. kétszer ilyen sűrű lett volna régen. Északi oldalról kb. 600 gépe a déli oldal + USAF + US NAVY 400 gépe két magyarországni ország felett (csak éppen koncentráltan..)
A valós '80-as évek környezetében ez iszonyatos dogfightokat jelent a gyengébb rakétafegyverzetek miatt. A hadjárat tesztemben volt mikor 16-20 gép kergette egymást a FLOT felett. MiG-29A, F-16A, A-10, F-5E, F-4E, MiG-21PF, Q-5 és F-14 gépek. Alulról meg SA-2 lövöldözött. Hangulat a köbön. Füstcsíkok mindenütt, flare csíkok és robbanások körülötted, meg csőlátás. Mikor fog ilyet az AF összhozni? Soha a büdös életben. -
#26381 Csak a 2D kabin miatt? Én meg úgy vagyok vele, hogy édes mindegy, hogy melyik 2D-s kabint használom. Nekem az összes tetszik. Mind szép a maga módján. Mérnöki szemmel azt mondom, hogy egy problémára adott több jó és szép megoldást láthatunk! -
#26380 normális hadjáratok hiánya...
látod ezzel nem értek egyet:) Balkán kampány szerintem igen is jó és hangulatos
Tehát Balázs ezzel azt mondom hogy lehet neked azért rossz mert nem olyan sűrű, meg olyan részrehajló a két oldalt tekintve..
DE azért ne mond már azt rá hogy **ar, mert nem az
az OF 4.4-4.5 arra lehet ezt mondani, egy percig se ellenkezek
-
#26379 hogy őszinte legyek igazából perpill OF 4.7el se nagyon repkednék ha nem menne alatta az FF5-ből kikunyizott 2ds F16 kabin.
egyszóval érdemes őket végignézni aztán dönteni.
ha van dupla partíciód meg GHOST progid, akkor előtte mensd le a Windózt..
Falcon AF
OF 4.7-ben ami tetszik: avionika, wingman viselkedés, nem túl sűrű kampányok
ami nem tetszik: éjszaki 2ds kabinok trükkösen használhatók, DX7 effektek hiánya, vista alatt nem megy, nincs eurowar (F-16MLU)
FF4/5-ben ami tetszik: DX7 effektek, hangulatos esti repkedések, változatos alap kampányok (ahol aztán zajlik az élet)
ami nem tetszik: van vele dolog bőven mielőtt játszanék, wingman problemók, néhány kisebb bug -
#26378 Az AF-nél nem az F-16C kinézettel van a bajom. A környezetével. Az egyik legfontosabb dolog, a füstök szinte láthatatlanok. Így elég nehéz normális WVR légiharcot folytatni...
A másik gond a normális hadjáratok hiánya.
Az OF multikódja biztosan jó. Olyan zsír videókat láttam rólha, hogy ehaj. Az egyik külföldi virtuális század többször is repült 20 embernél többel! Az OF-ben is várható lesz, hogy megjelennek a 4.8 az általam elküldöt hibák javításai. Csak néhány oldalnyi a lista. :) -
#26377 Falcon AF
valmi OF 4.7es realism patch
eredeti Falcon 4.0 -
#26376 Falcon AF: legstabilabb verzsön sztem.. szépnek már én sem mondanám, ugyan fel lehet túnyingolni janhas skinennel de az aztán igazán macerác procedúra (egyszóval eljárt felette az idő)
szarnak semmiképp nem titulálnám ,mert ha olyan személy vagy aki akar játszani egy Jó Balkán kampányt, és elfogadod hogy szélesebb rétegnek készült, ergó a realisztika is így van "könnyítve", akkor kezdésnek sztem tökéj. Másrészről a kézikönyve ugyan nagy de szépen részletesen végigvezet szisztematikusan. multiban is jó játék volt, sok virtuális század játszotta ezt a verzsönt amíg az FF4 totál, az OF 4.4-4.5 bugjai miatt alkalmatlan volt a stabil multi környezetre.
FF4: mai napig felrakom Vista alá ablakban futtatva/ stabil, FF5 kiegészítőkkel skinekkel kis adatbázis heggesztéssel egészen játszható
multira alkalmatlan
FF5: amíg hivatalos übergyó paccs nem jön ki hozzá addig.. de ez teljesen normális procedúra, majd jó lesz! remélem hamarosan
/szóval vannak hézagok/ - Jut eszembe!! Flare-t próbálgattam tegnap este TE-k alatt és mindenhol ment!!
OF 4.7: kicsit elfogult vagyok a néhány nap eseményeit tekintve:)
Falcon 4.0 felrak, OF 4.5 felrak, OF 4.7 update felrak, Janhas Skinpack.exe-t elindít
Játszik!
kb. ennyi
3napja nyúzom intenzívebben 0 CTD, fagyás vagy bármi ilyesmi.. UI is stabil
annó amilyen kalap **** volt az OF 4.5ig bezárólag
ez egy teljes páli fordulás
Multiról nemtok mit mondani de Herr Oberst Viper, és Oberstlojtnant Zsándárk alias Joe Destroyéknak ment szépen..
F4browse-val lehet rajta finomítani (adatbázis)
egy baj van csak -> szinte csak natúr Korea kampány van alapból hozzá (nincs Eurowar)
viszont van Israel, Aegen, meg Balkán -> aminek a tájtextúrái picit defektesek..
-
#26375 Az eredeti Falcon 4.0-át akkor feltöltöm neked egy tárhelyre, de torrenten is fent van.
Az FF5.0-höz az F-16 kabinoknak asszem ws-es verziója is van, de másolgatni kell hozzá a \art\ckpart könyvtárban. (A gif fájlok nevében benne van a ws tag, ha jól emlékszem). Mivel én rühellem a ws-t és nem is ilyen cuccom van ehhez nem értek. -
moho #26374 Toltam Falcon-t, az AF-et, viszont azért kérdem mert elég sokszor olvastam, hogy FF meg OF és az AF-et mindenki szídja, kivi voltam hogy is van ez. meg AF-ben zavar pl, hogy a 2D-s cockpit nem wide és nem is találtam hozzá wide formátumut max pénzeset. Nemtom az FF-ben és OF-ban már vannak e ilyenek. Meg hát AF elég ratyi grafban, ami mondjuk annyira nem is zavar ha stabil és közelit a valóságoshoz használhatóságban.
Az OF-el az a bajom, hogy az eredeti Falcon nekem nincs meg. Szóval az FF5 meg használhatatlan. -
#26373 Ha sosem toltál Falcon-t akkor inkább OF. Az AF egyszerűen ótvarul néz ki és csak F-16C a repülhető. Adatbázisa egy vicc modellezés terén.
A két orosz vadász (Szu-27 és MiG-29) olyan modellező értékkel bír a már vicc...
A legszarabb avionikájú és a hadjárat jobb manipulálhatóságán kívűl nem ad semmit. Az OF4.7 van olyan stabil, mint az. Az AF rádásul meglepően nagy gépigénnyel bír és még furán is viselkedik. FF-ben, ha csökkented a FOV-ot és nő az FPS. Ott meg csökken...
Az FF5.0-öt ajánlanám szívem szerint, de a kiadott verzió szinte játszhatatlan. Ha amellett döntesz akkor kérd el a teszt exe-t tőlem vagy mástól. Figyelem, erről kinti fórumon egy szót sem, mert akkor keresztbe lenyelnek.
Egyébirán még semmi visszajelzést nem kaptam, hogy milyen. Nekem a 3D világban még mindig nem volt CTD. Csak az UI / 3D világ váltásnál van ilyen gond és az UI fagy ki... -
moho #26372 ok tehát ha az ff5-t leszedem akkor ahhoz semmi nem kell?
és melyiket ajánlod? FF5 vagy AF? -
#26371 Az OF-hez kell. A 4.7-es a leújabb verziója az OF-nek.
Itt van a 4.5 A 4.7 könnyen leszedhető máshonnan.
Az FF4-hez kell az F4.0. Az FF5.0-hoz igazából nem kell, csak ezt nem kell terjeszteni. :)
Mindkettő egyfajta megapatch, de ezeknél lényegesen többek. -
moho #26370 Tehát ha jól értelmezem akkor mind az FF mind az OF egyfajta patch.ek, tehát rendelkeznem kell az eredeti Falcon 4.0 val. -
#26369 Falcon AF-hez van AF Browse (F4 Browse AF alá írt változata).
Az OF-hez jó a Tacedit 2.46 vagy 2.48 és F4Browse. Az FF5.0 adatbázisa egyelőre le van kódolva nem moddolható. -
#26368 Magyar honlap --> Manuals --> FF4 kézikönyv
Az elején le van írva, hogy mi és hogyan lett és mit tudnak. FF4-hez készült. FF5.0 kézikönyv heggesztés alatt, de erősen kétlem, hogy július előtt készen lenne. Egyes fejezeteket kiadhatok belőle, ha van rá igény... -
moho #26367 Sziasztok!
Egy kis áttekintést tudnátok adni Falcon ügyben?
Van ez a Freefalcon és openfalcon. Miben különböznek? Kell ezekhez a régi Falcon 4.0 alapnak vagy ugy futtathatók mint a falcon AF? melyik stabil és melyik használható alaból? Ugy értem, hogy nem kell a normáluis működéséhez modolni meg ilyenek. (Falcon AF kivételével ) -
#26366 NF is dolgozik a repterek csinosításán.
Nagyon remélem, hogy az kufutó- és gurulóút textúrái egysze bekerülnek és nem lesz cakkos, villogó textúra a reptereken. -
#26365 És egy F-4-ben, Viggenben? Egy modernizált F-4E Terminatorban nem rossz. No de, egy sima F-4E, vagy G, F-104 stb?. Én lehetőleg csak 4. gen gépekkel repülök. A relitást lehet növelni, hogy visszaálsz a zöld, egyszínű MFD-kre. Az HSD-n ki lehet kapcsolni minden frincfrancot oszt szép lesz. Ha a radarkép MFD oldalán is ki lehetne az fain lenne... -
#26364 A gyújtó beállítás az nem fix. A gond az, hogy a Falcon kód korlát miatt nem tud ezzel mit kezdeni. Tehát a megoldás az lennem, hogy Mk-84-ből is kell PEN. Viszont így is túl sok fegyver bejegyzés van, jópár ki lesz irtva. Ennek okai összetettek.
Az Mk-84 az OF-ben nem kap szét egy hidat? Az FF szériában nem tudok olyan nem "kemény" célt amit ne kapna szét egy Mk-84.