52965
  • polluxware
    perrrrrrrrrrrsze hogy van!!!!!!!!!

• Molnibalage
    Khöm... Kézikönyv? A játék korlátairól is szó van és az előzményekről. Nem véletlenül...

Előre szóltam, hogy kicsit elönti az agyamat a vér. Tekintsétek előzetes bocsánatkérésnek az első mondatot.
  • L Viper #26646
    Jahh, a videó FSX-el készült.
    Nem tudtam, hogy van FS9-es verzió is.
  • polluxware
    én szóltam...

éreztem a vizeletemből!

komolyan!

mondtam már hogy már nincs vesekövem? szééév dö déééyyy! amerika kapitány
  • L Viper #26644
    Jogos az észrevétel, ahogy látom a srác mostanában regisztrált SG-re, valószínűleg nem is Falconozik '98 óta, hogy tudnia kéne.

• repvez
    Balage meg sztem ilyenkor azt is figyelembe kéne venned mielött leugatod az emberkéket hogy amint látom ö ma irt ide elösször igy nem nagyon tudhatta hogy ez a táma a könyöködön jön már ki.

Azért valjuk be öszintén aki most talál rá erre a játékra az nem tudhatja hogy 98-as volt az alap és ahhoz mérten kell nézni a dolgokat.Az elején mindenkinek feltünik hogy nem mai gyerek a repmodel.
  • polluxware
    fs2004 egyértelműen:)
  • L Viper #26641
    FSX-et tolod?
  • polluxware
    ábszólúúút kedvenc ezen a téren
  • repvez
    Nálam eddig semmi komolyabb hiba nem volt pedig én 64ig is feltölom az idot ha nem add olyan küldit amit szeretnék :)
    Az UI szokott nálam néha olyant csinálni hogy azon a képen ahol ki lehet választani, hogy ramp taxi vagy takeoff kezdés azon a képen még látszik az elözö oldalrol a gépek és mission lista.
  • polluxware
    FS 2004, fsx nem combat simulátor:) példul ha megnézed az aerosoft überszupi F-16os gépét, az sem modellez le mindent a kabinban.

a repmodellek ebben a játékban kis civil motoros gépekhez meg lomha utasszállítókhoz lettek reszelve.. én példul soha nem néztem egyetlenegy katonai gépet fs2004 alatt (kivétel vrs f18e).
    a lényeg csak az hogy szépen nézzen ki... ennyi

TűzZsolti is csak a skinek meg a screenshotok miatt játszik velük..

fs2004,fsx ben az a lényeg amikor egy térképpel VOR műszerrel meg egy rángatózó ADF-el elnavigálsz A pontból B pontba a szabályzatok betartása mellett.
    FSX-ben meg lehet gyönyörködni:)
  • repvez
    "Ha más FM-et adnánk neki az AI azonnal odakenné magát. Az FM linit úgy van belőve, hogy ne kerülhessen olyan helyzetbe a gép, hogy odavágja magát"
    Azért nálam néha sikerül neki igy is.
    Leszáltam az egyik reptérre ahol F-4-esek voltak indultak bevetésre és 2 gép is felszállásbol átejtette magát vagy nem tudom mi volt velük, de kb 500men átfordultak és földbecsapodtak egy másik F-16-os meg leszállásnál talajtfogott és mintha átstartolna felemelkedett és a 2 pálya közé vágta magát.

Az FS-el egyedül azért kacérkodok, mert jelenleg ez az egy játék van aminél a valosnak legjobban megfelelö táj fölött lehet repkedni.Remélem most hogy bezárt a fejlesztögárda valahogy onnan is kikerül a forráskod és belepakolnak valami normális fizikát meg fegyverrendszert modokkal.
  • Molnibalage
    Nekem ingame CTD még mindig nem jött össze, pedig tényleg erősen nyúzom. Időgyorsítás, fel - le, ki és belépés, de semmi. Egyedül az UI kicsit instabil és néha lassú.

+ egy új infó. A PMC oldalát olvasgatva az jött le, hogy 16-szoros időgyorsítás fölé nem ajánlott tenni a 2D vilűgot sem, mert elszámolhat dolgokat. Nem tudok ehhez érdemben hozzászólni...
  • Molnibalage
    Nem tudom miről beszélsz addon kapcsán, de egy fizetős vagy fél fizetős FS addon repmodelljét kérlek ne hasonlítsd már a Falconhoz ahol egy gép a sok közül és sokkal régebbi az fizikai modellezés. Ennyi erővel a Biscmarkot is lehetne a Monitorhoz vagy a Virginiához hasonlítani.

Kicsit irritáló számomra, hogy már ezerszer lerágott dolgok bukkanak fel újra. Ennyi tud az FM. Azt nagyon jól szimulálja, hogy 4. gen gép ellen ostobaság MiG-21 bármely verziójával harcbabocsátkozni. F-4 ellen meg elég jó dogban. Érdekes, hogy az F-4 alulmodellezettsége ellen még nem kapálózott senki ls a Su-24, F-111 felülmodelezzetséges ellen sem. Szóval kicsit zavar az is, hogy egyes hibákra így rámozdultok. Akkor talán tesség észrevenni a többit is, hogy legyen viszonyítási alap...
  • polluxware
    ördögöd van.. az első block40 "all weather" night falcon demonstáriós gépe is valójában egy átalakított Block30as volt.

valójában ezen a típuson nem nagyon használtak ilyesmit tudtommal..

érdekes hogy Boszniában is a "Buzzards" 310FS (block40) vittek csak javarészt gbu-t, a legfrissebb Block50 nem nagyon vagy egyáltalán
    azok SEAD küldikre voltak inkább behangolva.

Alap Korea első kampányát mostan kezdtem el (főként ROKAF gépek vannak csak) KF-16C-vel, gondoltam most már ideje egy realisztikus kampányt játszani pontól-pontig, erre nem lefagy????

báúúú

második kampányban eddig semmi ilyen nem volt.. ott meg ami gépek vannak

mind1, azért van haladás
  • L Viper #26633
    FS-hez nagyon kevés olyan harci gép van, ami igazán használható.
    El lehet velük bohóckodni, de sokkal többre nem valók. A legtöbbnek sajnos a 3D-s kabinja nem színvonalas, az avionikának köze nincs a valóságoshoz.
    Nem is erre készült az FS.

Polgári gépek közül a Carenado félék igazán színvonalasak és van még számos magas színvonalú használható gép. Ezekkel öröm a repkedés.
  • Molnibalage
    A sok gép egybepakolása a zsúfolt ATO és a repterek egyéni szocporbleme, mert a slotjaikat szétkúrta valaki vagy valami. Szépen sorban elvileg javítva lesznek.
  • Molnibalage
    Az AGM-84 MAV seekerrel van modellezve. Akkor is rá lehet lockolni a célrea, ha nem is látszik a képernyőn. Kb. 14--15 mérföldig megy. Radarral lock és gyorsan mégegyszer a szenzorral is (közelség miatt megy). AI simán lövöldöz vele 30 mérföldről is asszem.
  • Molnibalage
    Most kicst eldurran az agyam. Ezerszer el lett mondva, hogy az FM 4. gen FBW gépek modellezésére készült őrgén. Egy deltaszárnyú szar modellezsére képtelen. Ha más FM-et adnánk neki az AI azonnal odakenné magát. Az FM linit úgy van belőve, hogy ne kerülhessen olyan helyzetbe a gép, hogy odavágja magát.

A blackout most 1:1-ben a régi original F4.0. Az összes többi verzió még ennél is szarabb. 30-40 másodperc 9G-t lehet tépni. Ez ami most van nem olyan rossz. Az, hogy nem láttok blackoutot nagyrészt annak köszönhető, hogy nem reálisan dogoltok. Nem tartjátok a corner speed-et és a sebességet ami egy human ellenféle ellen a minimum követelmény lenne. ..
  • repvez
    Itt vannak a képek a hibámrol:
    egy
    kettö

Amugy visszatérve egy kicsit az FS-es témához én nem játszottam az FS-el talán 1 orát összesen, de nekem valahogy nem nyerte el a tetszésemet azok a gépek amikkel repültem, köztuk a Captainsim 21-es.Ahoz képest hogy fizetös nagyon gagyi a 3d-s fülkéje és nagyon sok kapcsolo nem muxik a kabinban.
    Már javába hangsebesség feletti sebességet irt a müszer de semmi sebesség érzet nem volt.Az EXtrával meg nem lehetett egy késrepülést megcsinálni mert hiába léptem ellen akkor is lecsuszott a földig.
    Meg különben is csak magába röpködni nem valami szorakoztato.Föleg a nagygépekkel mikor bekapcs a robot aztán elmegy az ember bevásárolni és mire visszaér lerepülte az utvonalat.
  • Molnibalage
    Ha zavar dat file editálással azt lősz be amit akarsz. Egyébként minek akartok 250 felett futót nyitni...?
  • Molnibalage
    De, tudta. LANTIRN kellett hozzá. A képesség megvolt, csak éppen LANTIRN volt kevés.
  • JohnTerry
    Szóval a Captain Sim-es már egy butított?? Akkor milyen durva lehetett az eredeti verzió..:-))
  • repvez
    Na ma sikerült 4 bevetést mennem eddig az utolso exével nincs semmi gondom semmi fagyás nincs vagy CTD.
    Eddig ami negativum volt az az volt hogy taxi indulásnál egy másik gépre pakolt rá és amint megmozdultam egybol robbantunk és a többi géppel egyutt a felszállo pályán voltunk nem a parkolo helyen.Kép is van rola csak majd le kell kicsinyitenem mert iraora nem megy fel.
    A másik problémám, hogy az utolso bevetésnél GBU bombázásnál bármit csináltam nem tudtam a célzot elöre irányitani mindig a szivocsatornát láttam csak.Probáltam SPT SP és mindenféle modba állitania radarral de semmi.Radarral a célt be tudtam fogni de nem tudtam rápontositani a lézerrel.
    Meg AGM-84-nél kellene lenni valami hasonlo célzöképnek mint maveriknél vagy csak simán a radarképen amit látok oszt hadd menjen?Mert ha kéne célzoképnek lenni akkor nálam az sem jelent meg.
    Ez nem biztos hogy bug csak nem használtam még ezt a raksit igy nem tudom pontosan hogy kell, csak ugy mint a GPS-eseket.

JohnTerry:Ha jol tudom ami ki lett adva FSbe 21-es az állitolag már egy butitott változat mert tul nehéznek találták páran vele a repülést amikor full reáll FM-et csináltak hozzá valos piloták és müszakiak segitkeztek benne.Csak ugy mint a némethdesing-nél.
  • Willenbrock
    Bombázók ellen volt igazán használható állítólag,pedig Kositzky Attila azért elég meggyőző manővereket mutatott be vele,Fairfordban vagy hol díjat is kapott anno.
  • Willenbrock
    Sikerült black outot előidézni,tényleg szokatlanul erősen kellett manőverezni hozzá,lehet hogy ez a G-ruha hatása miatt van.Lock Onban a Mignél jóval könnyebb ezt elérni.A navigációt és a ILS-es leszállást még mindíg gyakorolnom kell,aztán jöhet a harc.
  • polluxware
    friss hal, friss hal..

majd kioktat téged is a pápa oszt megkapod a magadét itten az okoskodásért

tutira nem fognak egyet érteni veled... érzem

másrészről... ha nem manőverező légiharcra, akkor mire? gyors gép oszt pont?

• JohnTerry
    Szürkülni fog az csak húzd neki jó sokáig...sajnos ez a rész abszolút nem reálisan van szimulálva a játékban...vagy csak valami atombrutál műrepülő pilótát vettek alapul annak idején!

Jah, és ha már a realitásoknál maradunk..Csak most volt időm tüzetesebben megvizsgálni a 21-est...mármint vele repülni dogfightban meg hadjáratban...és hát, hogy is mondjam, szerintem ennek a gépnek is túlságosan le lettek korlátozva az aerodinamikai képességei...nem jó hasonlat, de valami ilyenre mondják, hogy "mint a nyeletlen balta"..Sztem ez is abszolút valóságtalan, jó persze alapvetően nem manőverező légiharcra tervezték, meg rossz a tolóerő/tömeg aránya is, de ez azért így gáz.
    Több helyről hallottam, hogy a majdnem etalon MiG-21-es modellezés az amit a Captain Sim csinált az UM-nek FS2004-ben, attól meg ez a falconos messze van.
  • polluxware
    igen ez egy érdekes dolog most hogy mondod!! régebben ált 300ias a határ ahol lehet futóművet bántani. néha még 250 közelében is képes megragadni a lendkerék... ez fura

felszállásnál 200után már illik behúzni, vagy ha nehéz a gép akkor max tovább hagyod az utánégetőt de csak max 60%on és veszed vissza.

leszállásnál meg max 250nél nyúlsz a karhoz
  • polluxware
    ráadásul a block30/32 nem kifejezetten tudta LGB-t kezelni, ha már reálisak vagyunk:)

másrészről az MLU-nak a kabinja van berakva alá alapból ami mégúgy dúrva..

• Molnibalage
    Mert most 250 CAS felett sérülnek. Kb. 13-14 sec 9G-s fordulás kell a blackouthoz.
  • Molnibalage
    Ezek szerint lehet, hogy lesz még egy új kóder.
  • Willenbrock
    Sikerült a rampstart és repültem egy kört is csak landolásnál félig jöttek ki a futók ezért hason csúszott a gép(260 kts-nél engedtem ki)G manővernél viszont valamiért nem sötétedik a kép,pedig a no blackout nincs kipipálva.Direkt süllyedtem nagy sebességgel és erősen meghúztam a botot de nem sötétedett be.Ez miért lehet?
  • Molnibalage
    Visszavonom. F-16C+ Blk.32-őn nem megy. Viszont ez elég ritka gép hadjáratban...
  • Molnibalage
    Soha nem sikerült előidéznem ezt. Érdekes. FF4 alatt pedig igen sok rampstartot nyomtam. Próbáltad több faja F-16-tel és fegyverrel is?
  • L Viper #26613
    Most látom, fent van a Flanker 2.5 ( 2.51 )is, ami nálunk nem volt forgalomban. ( Nekem ez van meg. )
    Ebben a legújabb patch van benne és megy az oktatás is.
    A 2.0-t 2.51-re patchelve sajnos az oktatás nem ment.

Valamikor moddolgattam sokat ezt a remek szimet ( akkor még sok időm volt )

Ha valakit érdekel a téma, pár őskori dolgot
    Itt még megtalál hozzá.
  • L Viper #26612
    Ha valaki kedveli a régi szimeket:

Itt lehet pótolni a hiányzó gyöngyszemeket.

Nekem az F/A-18 Precision Strike Fighter még hiányzik. Anno sokat toltam az F/A-18 Koreát, de ahhoz még Voodoo kártya kellett.
  • Scottt
    Nekem már az alap FF5(a public)meg az FF4-is produkáltam,ramp start,felszállok,ICP A-G WNP->TGP erre azt kapom, hogy Not Timed OutA TGP screenre adja ezt be,amikor annak nem lehetne ilyenje:(
  • Molnibalage
    Milyen TGP hiba? Rampstart után nekem működik a teszt exe-val. Van kép, oldani is tudtam és talált is. Nincs itt semmi hiba.
  • Molnibalage
    Az egérkereket állítani sem kell, alapból zoom-ol. A G beállítások terén csekkold a setupot mert lehet, hogy a no blackout bekacsolva maradt. Eddig soha senki nem jelentette a G hatás hiányát...