52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#27572 Urak,ha valaki felrakta OF alá az új AEGEAN v4 theatre-t segítsen,mert nekem már a telepítésnél ez fogad!
-
#27571 puszilok mindenkit! nehogy aszondjátok kimaradtok a jóból..
-
#27570 -
#27569 Balázs a kapott exe-ről írtam én is és Pollux is, meg szerintem más is, hogy jobb lett sokminden. Pl. flare dobás, és multi is. Az is volt tesztelve. -
#27568 Azthiszem annó megköszöntem azt az exe-t bár lehet tévedek
Köszönöm szépen Balázs
a hibák amik felmerültek azokat annó írtam is... remélem olvastad őket
tornado félét azt mostan írtam személyszerint
plussz olyan szépen tudol hitelesen idézni dőlt betűvel nos abban leírtam a mostani problemót meg azt is hogy "veled talán foglalkoznak"
ez az "alázat" meg... picit erős
szerintem te egy rettentően okos szerény nyitott gyerkőc vagyol aki boldogan segít másokon ,és tudja hogy biza ettől növekszik ottan belül.
tündi-bündi vagy
most mond azt hogy nem ez hiányzott... na... ugyi? -
#27567 ja értem, elvégre ha valaki valamilyen szimulációt le akar programozni az így is megteheti, és ti be tudjátok építeni. akkor végül is felfedeztem a spanyol viaszt és kábé most is fennáll amit írtam. még az érdekelne, hogy milyen érvei voltak annak a srácnak aki szerint teljes újraírás kellene? -
#27566 csak annyit akartam kihozni belőle, hogy gyakorlatilag szuper hogy még fejlesztitek de valójában a sok előrelépkedés közben senki nem foglalkozik (vagy tud) a meglévő hibákkal.
A Baldeagle kalapjálja fél év az szerinted mit jelent? Fél éve csak javítás folyik. Számtalan ősrégi bug is javítva lett, de nektek ez fel sem tűnik. Kismillió kisebb-nagyobb textúrahiba és olyan eset ami automatikusan CTD-t csinált.
de nem akarok erre többet írni, mert sokszor azt sem veszed észre hogy totál nem a kérdésre válaszolsz, hanem úgy csavarod a dolgokat a végén hogy a másikat nézzék hülyének mert kérdezett valamit.
Maximum neked. Nem csavarok én semmit. Fogalmam sincs, hogy mire gondolsz őszintén szólva. A kérdésre válaszolok minden esetben, csak igyeszem bővebben is kifejteni. A Tornado kapcsán is leírhatnám hosszabban, hogy mi a gond, de valszeg nem értenéd.
Tényleg ne vegyétek sértésnek, de többnyire arról beszéltek amiről nem tudtok semmit. Nem ártana egy minimális alázat szerinem. Az teszt exe-t is odaadtam, de visszajelzést nem nagyon kaptam. Akkor ez most azt jelenti, hogy tökéletes (ami nem igaz), vagy azt - már elnézést - hogy derogál visszaírni. Akkor ezekután miért is ne legyek kicsit néha ideges mikor csak ide írok, hogy mi kell és mi nem? Olyan nehéz lenne beregelni és írni a kinti fórumra? Ha nem megy az angol akkor a német és spanyol is jó. Láttam már több ilyet is amit lefordítottak.
Kicsit meglepett, hogy egyes esetekben én szavaimat itták, mert mikor beléptem senki senki nem foglalkozott azzal, hogy egy vicc az adatbázis és egyes hadjátartok állapota és még annyit sem tudtak róla, mint amit én akkor tudtam. Pedig hol van már az akkori tudásom. Derstef, Ice és tonncessel igazi csapatot alkotunk. -
#27565 könnyen lehet rosszul látom, de úgy néz ki számomra, hogy a falcon kódja + az általatok készített "patch" kódja megvan, aki be akar szállni az megkapja a kódot, adatbázist mindent, de nem annyira nyílt mint néhány open source projekt.
Ez nem így van. Az forráskódót te egy pdb és egy exe fájlként látod. Ez szétbontva kb. 1200 (!!) db valami. Ezek hivatkozgatnak összevissza egymásra. Talán azért is ilyen bugos "vacak"... Nem kaphatja meg mindenki és az integritás megőrzése érdekében mindent egy embernek kell beintegrálni. Azért is olyan szétesett most az FF5.0, mert az RV csapat telenyomta mindenfélével ami szép és jó, csak az integritás odaveszett. Baldeagle fél éve csak kalapálgatja és semmi újat nem tett bele, egy apróságot aktívált (szürke TGP és MAV kép).
Jelenleg az adatbázis is lockolt, de a DB mindenki számára elérhető. A \terrdata könyvrában ott van az egész + a \simadata könyvtár. Ha nyílt akkor F4Browse-szal és LOD Editorral (ez nem publikus az FF-hez) editálható. Viszont van pár dolog ami exekódolt. A legtöbb fegyver adat DB. Érdekes módon a GSH-301 fire rate értéke nem állíható DB által és nem tudom fixálni, pedig túl magas.
sztem nem lenne hülyeség teljesen nyílttá tenni, a többi nyílt forrású programhoz hasonlóan, feltenni egy oldalra a forrást, meg mindent ami szükséges egy fejlesztő számára, hirdetni pár oldalon, vannak olyan oldalak ahol felvannak sorolva a nyílt forrású projektek és sok egyébb dologra jó, magam sem tudom teljesen mi mindenre, ezért inkább linkelek.
Csak így nem őrizhető meg az adatbázis és exe integritása. A kész terméket egybe kell pakolni. Skinek és egyéb apróságok táján lehet user önállóság, de máshogy nem. Azért vicces az, hogy multiban repülve mindenki azt látja amit a saját skinjei határoznak meg. Tehát ha te felraksz más F-16 skint te azt látod, én viszont a sajátomat. Ez előny, mert nem kell azonos skin, de a realizmus kicsit kinyírja egyes esetekben.
Az exe meg olyan, hogy ezzel senki nem akar szenvedni és nem tudom, hogy ki látja át igazán azt leszámítva aki ezzel foglalkozik már 5-8 éve.
hátrányát nem igazán látom, előnye viszont sok tesztelő, több hiba felmerülne, lehet valaki javítást is küldene, nagyobb közösség. ezzel a megoldással talán elkerülhető lenne, hogy kiszálljon a csapatból az aki másképp akarja fejleszteni, olvastam olyat hogy valaki azért kiszállt, mert szeretett volna jobb grafikát valamire, itt megcsinálhatná, ha nem is kerül bele a fő verzióba akinek tetszik patchel megkaphatja, aztán ha befejezte dolgozhat mást is a projecten és így ember veszteség sem lenne.
A fejlesztés nem keverendő össze a teszteléssel. Az exe és a DB nem annyira modulszerű, hogy bárki bedolgozhasson. Skin és 3D modell az mehet bele így, de az integrálás miatt csak a DB master végezheti el. -
#27564 hátmeee.. háát azéé mee
csak annyit akartam kihozni belőle, hogy gyakorlatilag szuper hogy még fejlesztitek de valójában a sok előrelépkedés közben senki nem foglalkozik (vagy tud) a meglévő hibákkal.
Az OF 4.6beta-t annó befejezték, volt egy csomó szép új dolog, meg rakat hiba -> játszhatatlan állapot
aztán néhányan csináltak egy 4.7es paccsot ami szisztematikusan végigment a hibákon és kijavította azokat anélkül hogy új dolgok belepakolásával foglalkozott volna.
de nem akarok erre többet írni, mert sokszor azt sem veszed észre hogy totál nem a kérdésre válaszolsz, hanem úgy csavarod a dolgokat a végén hogy a másikat nézzék hülyének mert kérdezett valamit.
köszönöm a válaszokat +az f16A képeket!
hevönájszdéj:) -
#27563 könnyen lehet rosszul látom, de úgy néz ki számomra, hogy a falcon kódja + az általatok készített "patch" kódja megvan, aki be akar szállni az megkapja a kódot, adatbázist mindent, de nem annyira nyílt mint néhány open source projekt. sztem nem lenne hülyeség teljesen nyílttá tenni, a többi nyílt forrású programhoz hasonlóan, feltenni egy oldalra a forrást, meg mindent ami szükséges egy fejlesztő számára, hirdetni pár oldalon, vannak olyan oldalak ahol felvannak sorolva a nyílt forrású projektek és sok egyébb dologra jó, magam sem tudom teljesen mi mindenre, ezért inkább linkelek. a https://launchpad.net/ pl elég ubuntu specifikus, de egy olyan oldal amit el tudnék képzelni free falconnal...
hátrányát nem igazán látom, előnye viszont sok tesztelő, több hiba felmerülne, lehet valaki javítást is küldene, nagyobb közösség. ezzel a megoldással talán elkerülhető lenne, hogy kiszálljon a csapatból az aki másképp akarja fejleszteni, olvastam olyat hogy valaki azért kiszállt, mert szeretett volna jobb grafikát valamire, itt megcsinálhatná, ha nem is kerül bele a fő verzióba akinek tetszik patchel megkaphatja, aztán ha befejezte dolgozhat mást is a projecten és így ember veszteség sem lenne.
UI: egyébként olvastam olyan hivatalos közleményt a canonicaltól hogy még idén nyáron kiadják a launchpad forrását, tehát hogy telepíthető lesz a kívánt webszerverre :) -
#27562 Nem, irányelvek mentént. Az irányelvek biztosítják, hogy hova és az eszközök és erőforrás, hogy mikor. Repvez is ezt feszegette múltkoré és akkor is kb. ezt írtam le. Tényleg ilyen sokszor kell elmagyarázni? És akkor még a tesztelési folyamatról egy szó sem esett.
Komolyan nem értem, hogy miért nem lehet ezt felfogni... -
#27561 magyarán akkor fejlődik az FF csak éppen ki tudja hova..
-
#27560 pont ezért panaszkodok itten.. te neked talán van ráhatásod az ilyesmire mint beltag, olyan sokat azért nem nyavajgunk szóval ezt ne fogd ránk.
Nem nagyon. Ahogy írtam már mindenki azon dolgozik amin tud és fejlesztésre szorul. Az exe, a modellerek száma és egyéb szakemberek szűk keresztmetszete a korlát. FM-hez konkrétan TOPOLON-n kívűl szinte senki nem ért.
Az elvileg több kóder van, de gyakorlatilag csak Baldeagle. A kabinkészítő mester (Qawa) is kilépett.
RP és Aragorn is tud elvileg csinálni olyat, de Aragorn nem volt itt fél évig.
A Tornado 3D modellere (Waweydave) kilépett. Van még kb. 1-2 rajta kívűl... Skinezésben Red1 az isten, de Hustler is elég jó.
Az adatbázis és hadjáratokban Icebrain, desrtef, toonces és én vagyunk. Mi nagyon keményen nyomatjuk most a dolgkat. Csak nézzétek meg a PMC-n, hogy mi csapódik le. ccc már félig-meddig csak kívülről támogat minket.
ha én beírok, mindenbizonnyal szarnak rá hacsak nem írom be 5percenként..
Rám is sokszor. Tudod hány kérdés volt amit PM-ben feltettem és soha nem válaszoltak rá?
Tudod, hogy te mennyi munka összerakni és benitegrálni egy új modellt skinnel? A Tornado-t 3 ember csinálta 1 évig. Az szavazásos úton lett kiválasztva. Megjegyzem, hogy Falcon szempontjából erősen marginális gép...
más bajom nincs is a tornado-val, még a repmodell is megfelel már plussz ha nyilt lesz az adatbázis úgyis átbuzerálom:)
Az új FM már szinte kész, a HP-k javítva lesznek. El lett már mondva, az a Tornado ami bekerült az 1 hét alatt lett belaptáolva. Az is isteni csoda, hogy nem CTD-zik minden másodpercben csak minden percben...
ha legalább az MFD billenytűket (Ő, Ú) nem variálják akkor legalább legyen már egy közvetlen gomb a hátsó ülésre mint mondjuk a shift-5 az f-16D-nél
Szintúgy nem az én kompetenciám. Mindenkit meghallgatnak, nem csak belsősöket. Lehet, hogy rám jobban hallgatnak, de vesd össze a fenti listával. Ha nincs aki foglalkozzon vele akkor nyista esély. Akarsz új szép Hornetet? Akkor csinálj! Amíg én oda nem mentem szó nem volt arról, hogy adatbázissal és hadjáratokkal legyen valami. Finoman szólva felkavartam az állóvizet. :) -
#27559 pont ezért panaszkodok itten.. te neked talán van ráhatásod az ilyesmire mint beltag, olyan sokat azért nem nyavajgunk szóval ezt ne fogd ránk.
ha én beírok, mindenbizonnyal szarnak rá hacsak nem írom be 5percenként..
más bajom nincs is a tornado-val, még a repmodell is megfelel már plussz ha nyilt lesz az adatbázis úgyis átbuzerálom:)
vagy!!!
ha legalább az MFD billenytűket (Ő, Ú) nem variálják akkor legalább legyen már egy közvetlen gomb a hátsó ülésre mint mondjuk a shift-5 az f-16D-nél
ha van érkezésed ezt megemlíthetnéd mint "beltag" a falcon BT-ben:)
-
#27558 Igen, lesz. Mondva lett már, hogy a Tornado nagyon WIP.
Az MFD kiosztáshoz nem értek. Írd meg a gondodat az angol fórumon és meglátjuk. Ne nekem panaszkodjatom minderől. Nem én vagyok az Isten ott... :)
Az F/A-18C modell alatt kabint értesz? Az van Aeyes által. Új 3D modell meg miért kéne neki? Falcon szinten viszonylag részletes. Esélyünk nincs miden géphez új 3D modellt csinálni és a MiG-21 szériák szorulnak rá inkább. A vörös oldal legtöbbet szereplő gépei is megérdemelnének több figyelmet. (Elvileg az egyik tag dolgozik rajtuk, de hónapok óta semmi hír...) Perpillanat alig van 3D modeller. Az is érdekes, hogy az F-15C modellje magasabb poligonszámú.
The CG has 8549 nodes, the F-15C has 11800. -
#27557 Konkrétan az egész neten nincs ilyen. Ez a legdurvább amit vala láttam. Szégyen, hogy nem láthatja a nagyközönség. Nincs F-16A múzemumban a világ minden sarkán... -
#27556 tényleg érdemes letölteni nagyon jó képek. -
#27555 Nagyon kérlek, hogy ne osszátok meg senkivel, mert nem szabadott volna publikban kitenni. Ide nem jár senki, ki merem tenni. -
#27554 Tornado esetében lesz valami RAck kiosztás javítás? Csomó cuccot néha egymásra pakolt ennél a gépnél.
Meg ami rettentően játszhatatlanná tette a gépet!
ugyebár 4db opcionális MFD lehet egy vmilyen gépen ha jól tom (vagy3)
namost ebből csak 2 kap billentyű kiosztást többi egérrel variálható.
Tornado-nál meg pont a hátsó ülésen lévőket lehet csak billentyűvel nyomatni. Van ami meg elöl olyan kisméretű ablak hogy használhatatlan..
remélem valmi update lesz ezen a téren..
Egyébként sajnálom hogy nem az F-18C kapott új modell-t, ahhoz van normális aeyes kabin, meg az avionokája is sokkal közelebb áll az F-16C-hez.
-
#27553 -
#27552 Snail F-16A kabinképei. F-15A majd talán szeptemberben.
https://www.yousendit.com/download/MnFoR0lZWlQ3N0FLSkE9PQ
https://www.yousendit.com/download/MnFqbUphZy9samRMWEE9PQ
-
#27551 Az FS képekre. Nem arról van szó? Ilyen géppel repülve nem érződik a sebesség.
Más. Falcon szavak nélkül.
-
#27550 Ok! De ezt mire írtad???? -
#27549 Itt a végleges kiírás elvileg. -
#27548 Katonai géppel kell döngetni 1200 környékén. Akkor érzed igazán a sebességet. :) -
#27547 OFF:
Már nagyon várom!
ON: -
#27546 Egyem a szíved, ha elmegy otthon az áram és nincs UPS-ed akkor még csak a bííímingjét se találod meg, nemhogy az RCSűjét, saztán még palacsintát se kapsz málna szósszal. -
#27545 Az FF5.0 az egy átírt, feltupírozott FF4 kézkönyv lesz. Hosszabb lesz. Sokkal. -
#27544 köszi a magyarázatot, megyek és kipróbálom :) a videókat elbénáztam, csak az első oldalt láttam, neki is állok tölteni a többit. kézikönyvet őszintén szólva még nem igazán olvastam, mert a free falcon 5 öshöz még készül, most már tudom, hogy használhatóak a régi anyagok is így no problem :) -
#27543 Ha az ellenfél beamingben van és földháttérben és kis RCS-ű az ellen, akkor tíz mérföldön belöl nem biztos, hogy rálockol a radar.
Az oktató videókat + kézkönyvet próbáltad? Eléggé részletesen ismertetve van a folyamat. -
#27542 hát nem lesz egyszerűbb a lonci után..
egyébként nyomol egy D betűt, és ha 10nm belül van a gép akkor ráfordulva be is tudod mérni (É betűt meg akkor ha nem műkszik a radar)
sztem egyszerűbb ha neki állsz végignyálazni a kézikönyvet
én személyszerint az Falcon AF pdf-jét ajánlom, az tökéletesen végigvisz szisztematikusan mindenen. ha azt tudod ami benne van akkor az OF 4.7,FF5 JDAM dolgok már könnyen mennek.
ha pedig szép grafixal akarsz lődözni szép táj felett akkor inkább H.A.W.X.. ha nem akarsz 700oldal-t elolvasni akkor kikapcsólódás gyanánt bőőőven jó ez a szim is.
a lonci avionikája a falconéhoz képest pite
sok sikert
magyarnyelvű gyorstalpalók.. -
#27541 1. "D" dogfight módra kapcsolsz
2. ha kell "ctrl+R" radart bekapcsolod ( nem tudom melyik Falcon, AF-ben kell, máshol a befogás gommbal bekapcsolófik )
3. Orrod elé tereled a célpontot
4. befogja a célt automatikusan
5. Aim-9-el Joy 2-es tűzgombbal lősz ( ha kell "u" -val lehútöd a rakéta keresójét
6. Aim-120-al nyomvatartod a gombot, mert késve indul.
Tömören ennyi, részletekért olvasd a kézikönyvet, ami a fejléc alatt van !!! -
#27540 szeretnék egy kis segítséget kérni, hogyan kell bemérni az ellenfelet? elmesélem mit csinálok, dogfightban gyakorolgatok, alap beállításokkal a-10 ellen :D ugye alapból kapok 2 aim 9 est meg 7 est, az aim 9 es nem méri be magától a célpontot, a 7 eset meg nem tudom lock olni a radaron a célpontot. eddig lock onos tapasztalataim vannak ami nem sok, úgy néz ki kábé annyi a használható belőle hogy a I I vonal közé kell megkeresni a célpontot :D -
#27539 Annak szarabb volt a grafikája ez az F22ADF volt ezt nagyon sokat nyomtam szép volt. -
#27538 TFX -
#27537 Ismerd fel a szimet játék! :) -
#27536 Új Agean release. -
#27535 Na erre meg föleg nem mondok semmit :D
-
#27534 -
#27533 No mi van? Semki? Akkor szóban. Lesznek lámpák. Már világítnaka is. Nem csak a lámpaszolopoknak lesz fénye.