Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Vegye mindenki figyelembe a #21851 negyedik bekezdését!!!
<#eplus2>#eplus2>
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
www.smart-bus.hu
De ezt ki is tudom számolni... (néha aszondom sajna)
de ez van...<#eplus2>#eplus2>
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
www.smart-bus.hu
Leírt gondolataidat lefordítom hõtanosra.
Van a szabadkonvekciós hõátadás, ez ami nem zajos, meg van a kényszerkonvekciós hõátadás, no ez az ami zajos. (pl fûtésrendszer lehet gravitációs és keringetõszivattyús)
Amennyiben nem hozunk létre a hûtõközegen áramlást, úgy az csak a sûrûségváltozása miatt kezd egy szabad áramlásba (szabadkovekciós hõcsere). A burkolat eltávolítása egy nagyobb hûtõközeg teret ad, amiben lassabban melegszik fel a teljes térfogat, de a közegcsere továbbra is gravitációs, ami a lassú sûrûségváltozás miatt lényegesen kisebb hõelvonással jár mint a kényszerítetten áramló közeg esetén.
Kényszerkonvekciónál a közeg áramlása kényszerített és nem a sûrûségváltozásának köszönhetõ. Ergo zajos géppel jár (kompromisszum egy v. kettõ lassú ventilátor levegõ esetén). Itt viszont az áramlás útját kell biztosítani, jelen esetben határoló lemezekkel, ergo a burkolat marad.
Számítógépre alkalmazva. Amennyiben a ventilátor nélküli hûtésrendszer nem tartja megfelelõ hõfokon az eszközöket, (mert vagy nincs lyuk a házon -a táp ventilátora nem a teljes rendszer hûtésére van már kitalálva-, vagy ha van is a gép el van dugva egy kb ugyanakkora bútorba), akkor a házak hûtési elve a következõ. Alulról és elölrõl szív magába friss hideg levegõt, valamint hátul és felül fújja ki az elhasznált meleg levegõt. Ezt az ember vagy betartja, vagy kirakja a gépet a teraszra.
Anno amikor leállamvizsgáztam, az egyik oktatóm azt mondta:
"Most elérték a nullszintet. Kezdõ mérnökök lettek. Elvileg a bizottság azt állapította meg, hogy önök alkalmasak az önálló tanulásra, önfejlesztésre. Ami erõs túlzásnak mondható. Öt év múlva meglátjuk."
Nos ezek fényében mindenki szabadon ventilálhat. Mindenkinek szabad felhasználásra.
www.smart-bus.hu
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
www.smart-bus.hu
Szinte hangja sincs és lesz igazi kereszthuzatod.
Az igazán profik még a szalagkábeleket is úgy választják meg, hogy azok se legyenek a levegõáram útjában.
Nálam annyival másabb, hogy közvetlen a kártya alá tettem egy 8 centist megdöntve, ami a kártyáról a lamellák közül egybõl kifújja a levegõt, mert ott eleve van egy nyílás, ugyanis csak úgy lehet betenni a Geforce 8600 Silentet, ha kitörsz hátul két helyet neki.
Vannak olyan márkás jó pénzért árult házak, amiknél a használati utasítás kifejezetten tiltja a ház oldalának levételét is!
Egyáltalán nem mindegy, hogy a házon belül hogyan áramlik át a levegõ. Lehetõleg olyan legyen a légáramlás, ami elviszi a silent kártya bordái közül a levegõt. Vannak olyan házak, amiket kifejezetten nem ajánlanak silent kártyához. Mivel nálam szûk a hely látványos hõfok esést igazán a plusz venti okozott.
Fogalmazhattam volna szakszerûbben is, furatok helyett szellõzõ lukacskák sora van a házam oldalán, az alján pedig elöl szintén, ahová be lehet építeni még pluszban szellõzõ ventilátort, és a ház hátuljába is természetesen, ami kivezeti az elhasznált meleg levegõt.
Oda be is raktam egyet. Hálistennek nagyon stabil a masina így.
Nehogy megsüsd! 😊 Ha jól értem hûtõt cseréltél... garancia ugrott, gondolom ezt tudod!
www.smart-bus.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az új gép egy szempontból rosszab a réginél. Kapaszkodjatok meg. Összesen 82 db (!!!) kártya rakható be a gépbe. Egyik a tuner lett a másik meg egy LAN, mert bátyus azon kapja a netet tõlem. (herótom van a routertõl). így sajnos a két hangkártyás megoldásnak fuccs... Fejhallgatón jön majd a hang, ha online repkedünk...
Viszont végre rendesen mûködik az 5.1 hangredszerem. Az elõzõ gépemen nem lehetett rendesen felrakni...
Más. Mi legyen a régi gépemmel? Kell valakinek mielõtt meghirdetném? (a ház nem eladó, abban van az új gép). Vagy még mindig akar valaki dedikált Falcon szervert csinálni belõle egyszer? Szerintem az a kor még jóval odébb van. Ahhoz elõször egy stabil FF5.0 kell és, ha ezt akarjuk akkor egy normális saját honlap is dukálna hozzá. Gondolom itt senki nem ér rá karbantartani és üzemeltetni egy ilyet. Én nem is értek hozzá. Rougeblade dec. 17 után csinál egy szép új honlapot nekem. 😊
Cirka 2 éve nincs fent az oldala..
"Silent kártyáknál melegebb lehet a hõfok levett házoldallal, mert a gyári cirkuláció csak akkor biztosított, ha a megfelelõ furatokon, szellõzõkön áramlik a levegõ."
Milyen furatokon és szellõzökön? Egyik sincs a házon... Végzett gépészként és jó hõtanoskát bátran kijelenthetem, hogy nincs az a gép aminek elbaszná a hûtését az, hogy leveszem a ház oldalát...
"Még az sem mindegy, hogy maga a gép milyen helyen van, lásd asztal szûk fakkjában, vagy asztal lapján stb. Igen eltérõ hõmérséklet értékeket kaphatsz."
Náná. Pont én ne tudnám. Ott tartok, hogy már szinte JK szinten lemérteem a régi gépem teljesítményét eltérõ körülmények között. A ház oldalának levétele cirka 10-20 fokot segít. Az a vicc, hogy ha van venti akkor még csendesebb is lesz ettõl a gép. Hidegebb levegõ --> jobb hûtés --> kisebb ventifodulatszám kell. Namármost a zajszint telejsítmény a sebesség 8-dik hatványával (!) azonos (vagy 6 attól függ, hogy milyen zajforrásnak tekinted a ventit).
Ez még a régi gépem és ennél is jobban ki van húzva a gép. A ház hátsó 3 cm-e van a polcon. Az is lehet, hogy felrakom majd az aszatlra vagy még máshogy teszem. A gép belsõ hõmérsékelete is sokkal kisebb, mint a régié. Szerintem nem lesz gond. Ne feledjétek és csak Falconozok és azt is ritkám. Hihetetlen, de 160 ropit adtak ki azért, hogy szebb videókat csináljak. Szökõévenként majd biztos játszok mással is, de mostanában nem.
A szentély.

Silent kártyáknál melegebb lehet a hõfok levett házoldallal, mert a gyári cirkuláció csak akkor biztosított, ha a megfelelõ furatokon, szellõzõkön áramlik a levegõ. ( Lásd bármelyik hardver fórumon )
Még az sem mindegy, hogy maga a gép milyen helyen van, lásd asztal szûk fakkjában, vagy asztal lapján stb. Igen eltérõ hõmérséklet értékeket kaphatsz.
Nekem Silent 8600 GT-m van, egy szûk helyen az asztal oldalában. Egy 8 cm-es csendes lassú ventillátorral 45 fok felé nem megy a hõfok, de enélkül szépen felkúszik.
Így hibátlan és nem zajosabb sokkal.
Én is azon gondolkozom, hogy kivágom a ház oldalát, és kap az egész egy 30cm-s lassan forgó ventit, így az egészet szépen hûti majd...
Pedig annak ott kell (kéne) lennie... melyik CCC-t raktad fel?
Ilyesmit kéne látnod....
www.smart-bus.hu
Valami szép nagy lassanforgó venti kell.
A hõmérséklet kijelzés továbbra sincs ott ahol írod. Hibába lakatolom ki...
(a vinyóm kerregése messze hangosabb, mint összesen a gépem!)
www.smart-bus.hu
http://aerovideo.blog.hu
Egyébként nagy bátorság volt passzív 48xx-at venni! 😞
www.smart-bus.hu
CCC akármelyik opciójára ez jön be és az ATI kis ikonra kattintva is...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Hogyan lehet a videókártya hõmérsékeletet megnézni az ATI control centerben? Nem találom sehol...
az volt az elsõ játék amiben kiprószáltam egy SB isá-s hangkarit😊
Én max néhány mech. alakulatot küldök javítani, lévén karbantartok egyébként is 😊
Ja az képtársítás. Max nem játszottad..
csak telepíts fel minden drivert a cd-rõl amit kaptál a laphoz..
gondlom vmilyen amd-s cuccost vettél
?
Amúgy meg filmek:
The Thing / A valami na ez horror scifi
Viszont baromi csendes a gép. Azokat viszont akik kitalálták a CPU hûtõ rögzítését és másgegybet elküldeném a halál havára. Rohadtul nem értenek ahhoz, hogy egy nyamvadt kötést hogyan kéne megcsinálni...
Komolytalanra fordítva, holnap délután --tól 😊 multi?
PM-ben lehet jelezni, oszt majd közkincsé tesszük hátha látszik is.
😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Nekem a könyv a kedvencem a Dûnés könyvekbõl,bár csak a Dûne Istencsászáráig olvastam,tervben van,ha végzek Merlével.
Na de a film......nem birtam megnézni.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Én úgy hallottam, hogy téged elbocsátottak pozíciódból miután csak 19 Sardaukar katona árán sikerült megölni Duncan Idahot - egy embert! Az a kiképzés nem lehetett valami hatásos... 😊
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
Véletlenül volt szerencsém látni filmen is (HBO-n volt anno).
A Civilization! (és nincs szám a végén) után ez volt amit nyomattam, és a Settlers II be is zárta a sort nálam. No azóta nem nyúltam ehez a stílushoz.
Nem kúrták szét hollywoodi szarságokkal.