Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Na ugy néz ki hogy sikerült az irásbeli,de még eredményt csak 2 hét mulva tudok, ugyhogy még bármi lehet.

Közbe találtam ezt azt a neten:
idén lesz ujra zeltwegnen is repnap
egy uj repszim,bár ugy néz ki mintha a project 1 szériához tartozna
még a végén lehet majd FSX-ben löni is 😊
L Viper
Benne vagyok.
Mikor lenne jó? Nekem a hétvége elvileg oké, valamelyik nap, este a szokásos idõben, vagy esetleg este 11 körül hétköznap is.
Egy tesztre kíváncsi vagyok.
JoeDestroy
Ezt tényleg a gépedre írták 😄
Teszteljük multiban is! 😊

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

L Viper
Még egy teszt, ha már keveselted a gépeket, egységeket. Nálam bekapcsolva a graphics setupban minden effekt.
Az advanced Options bal oldala kikapcsolva, mert azt a videókártya "külsõ" setupjában állítom be, hogy azt használja.

Rolling Fire, elsõ nap. 4 gépes kötelék, célkörzetben õk is támadtak.
Célpont: földi egységek, ( Az 5. waypointnál volt rengeteg harckocsi, légvédelmi egység stb.)

A kazettás bobmákat mikor kidobtam, külsõ nézetben leesett 20-ra az FPS, heves csöves légvédelem mellett ( utolsó kép, látszanak jól a tankok ) 3D-s kabinból valamivel 30 alatt, 2D-s kabinban 30 felett a célkörzetben. Dúlt rendesen a háború. Na ilyen élet nincs más szimben, ez vitathatatlan:

Valamennyi fps-t eszik ha túl sok labels van fent, de a teszt miatt ugye bekapcsoltam imitt-amott.
Amúgy a Rolling elsõ napján az AF-ben sem sokkal jobb az FPS-em egy ilyen szitunál az elsõ napon. Aztán ahogy halad a dolog sokat javul.
Molnibalage
Ez gyors volt! Könnyebb, mint a játék. Az AI bénasága és a kód gyengesége miatt realisticon ez nehezebb..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Mentem volna még sûrûbb helyre, csak seggbelõttek, mert fotózgattam <#hehe>.
Egyébként kampányolok egy ideje, igaz fps-t nem méregettem, de dogfight is volt és ott is ment a dolog.
Olvasgattam a Global fórumot, igazad volt, többen jeleztek fps problémát olyanok, akiknek jó gépe van pedig. Remélem javítják majd, bár ha addig lesz FF5 akkor már úgysem érdekel az OF. Addig jó.
Molnibalage
Simán repkedve nálam is 100 FPS. Aztán csinálok egy rácsapást egyszerre gépágyúzva és rakétázva egy menetoszlopre. Szó szerint diavetítés lesz 0 árnyék, minimum effekt és egyéb dolgokkal...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Fõleg akkor kell vizsgálni a dolgot mikor bombákat dob le az AI és sok-sok rakétát indít. Na az zabálja rendesen az FPS. Itt még a FLOT közelében sem voltál. Egy 3D-s világban szétbontott battaliont sem látok. Úgy is ilyen magas lesz. Menjél 4 F-16-tal és vigyen mind AGM-65-öt. Aztán mehet a weapons free. Ha a sok füst és 8-10 levegõben levõ rakétánál is jó az FPS az jelent valamit.. Hadjáratban az FF5.0 betában van olyan pillanat mikor cirka 50 bomba és rakéta van levegõben. Eszi az FPS-t rendesen.

Molnibalage
Akkor nálad jó. Azért az FF4 gépsûrûséghez képest ez egy tréfa....

JoeDestroy
Nálam csak az OF szar. LockOn FC maxon veri a 100-at, az FSX a min 40 fps-re állt be 50%-os közlekedésekkel (meg a REX látványával 😄 ). FF4 min 45, Stalker min 45, OpenFalcon min 17!!!

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

L Viper
Nem indítottam rá a segédprogit, mert nálam nincs rá szükség szerencsére, pedig 16x-os anizotróp szûrés van bekapcsolva.
Egyébként igazad volt, a 2D-s kabinban valóban több az fps valamivel, de direkt a 3D-sben csináltam ezeket a képeket.
Egyébként az NVidiás Omega driver nagyon jó. Minden szimben jobb az fps-em, mióta ezt használom és szép a megjelenítése is.
Semmi textúratörés nincs a Lonciban rendesen felmoddolgattam pedig. Most az is gyönyörûen néz ki.
Lehet jobban csípí az OF az NVidia karikat, úgy ahogy az FSX is.
JoeDestroy
Azaz kártya meghajtóprogi.

JoeDestroy
Tényleg úgy néz ki a dolog. A két magos segédprogit futtatod a játék alatt? Azt amit a DCS topikban boncolgattatok.

JoeDestroy
Hát akkor az az FPS igen kártyafüggõ. Az ATI-ból sûrû helyzetben 17-20-ra esik le. igaz 90-rõl indul. És a fülkék közti FPS arány is maradt. Legyen akár 8xAA és 16xAF beállítva, akár lebutítva, mindegy. Kivettem a vertical sync-et és így sem ment 100 fölé sima repüléskor. Az NVidia drivere egyenletesebben dolgozik ezek szerint régebbi DX verziókkal.

L Viper
Repkedtem sûrû helyen, volt élet rendesen. Légvédelem is lõtt.
Kapcsoltam Labelst, hogy mi vett körül. Voltak gépek a közelben is, meg a légvédelem is dolgozott:

Úgy látszik ,ezek az gépemre fejlesztették az OF-et <#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1>
Gundark 1 1
Sok sikert a vizsgához holnap Repvez.
Molnibalage
Hadjáratban nézd meg ezt a FLOT közelében..

L Viper
Na megnéztem, 3D-ben is jó az FPS:

repvez
Hát most lehet hogy nem uszom meg a <#pias>, pedig nem iszok én alkohol soha.Már elöre érzem nem lesz jo vége neki 😊
Molnibalage
A vizsgákon hajrá!

MiG-21-es kabinnal felesleges idõt pazarolni már most is van. A Falcon korlátai miatt csak örömrepkedésre vagy vidó készítésre jó. Kabint összehozni nagyon nem egyszerû. Beintegrálni meg nem tudod, mert LOD Editor kell hozzá, de a nem publikus fajta. Ha majd a srác aki csinálta tavasszal csinál az összes géprõl amit tud, akkor a csapat majd felhasználja.

Molnibalage
Én meg szökõévenként járok 2D-ben. Az OF és FF4 nagy érdeme, hogy el lehet szakadni a 2D-s kabintól.

L Viper
Akkor neked is átküldöm a "Famodot" OF-hez.
JoeDestroy
Mi szurkolunk! <#eplus2> Hajrrrrááááááááá!!!!!!!!<#nyes>
Vizsga után meg a szokásos <#pias>

repvez
Na majd nemsokára én is tudok tesztelni, már visszatértem az XP-hez, igy talán megoldodik a textura hiba OF alatt.
Már csak 3 hét és vége a sulinak és szabad leszek, holnap lesz az irásbeli vizsga <#help>

Balage régebben irtad hogy Ara ujracsinálja az AN2-es kabint abbol a panoráma képböl amit linkeltél neki, tudnál infot kérni töle hogy ezt hogyan kell csinálni,mert lehet hogy megprobálkoznék egy 21-es kabinnal, most hogy már nagyvonalakban tisztába vagyok hogy melyik kapcsolo mit csinál.
L Viper
Jó tesztelek egyet 3D-ben is, bár amikor a fegyvereket használom mindig 2D-s-ben repülök, kivéve a dogfightot persze.
Hadjárat is jó volt, bár a "Rollingban" néha esett 20 körülire az FPS, de ez RV-ben is volt.
A "Tigerben" jobb volt sokkal, annak nem olyan sûrû az eleje.
JoeDestroy
Az mind 2D-s kabin.
Nézd meg a 3D-s kabinban is. Kíváncsi vagyok mit ad. Meg fejmozgás (num nyilak is megteszik nem kell a TIR) közben a ránézel az MFD-re akkor milyen.? Hadjáratot még nem próbáltam, nálad nézted már?

Molnibalage
Az FF5.0 alfa 2-ben az zavar, hogy nem tudom megmondani, hogy régebbi gépen hogyan teljesít. Látható, hogy Falcon esetén erõs konfigfüggés lehetséges annak ellenére, hogy brutál erõs géped van.

A csapatban nem nagyon van senkinek olyan konfigja, mint ami régen volt nekem. Fontos lenne tudni, hogy egy olyan gépen amin az FF4 jól ment, hogyan teljesít az új...

L Viper
Nálam szerencsére klappol nagyon minden. Szép és játszható. Amíg nincs FF5 addig nagyon elleszek ezzel a 4.7-es OF-el.
Molnibalage
Én próbáltam mindet. Visszavettem 1024x768-ba levettem mindent régire, kikapcsoltam AA-t és AF-et is. Úgy is szar volt és még ótvar kinézete is lett...

L Viper
Próbáltad ezzel a beállítással is, ami a nyíllal van jelölve?

Azt tapasztaltam, ha messzebbrõl nézem a zsufi helyet, picit kisebb az fps, viszont ha közel vagyok a "sûrû" füstös helyhez akkor meg jobb, mint az alapbeállítás.
Meg jobban is néz ki szerintem, mint az a kövér alap füst.

Pár kép ezzel a piros nyilas beállítással:

Bár nálam csak 1024x768 a felbontás.
JoeDestroy
A vertical sync bekapcsolt állapotában. (alkalmazásfüggõen bekapcsolva).

JoeDestroy
Nézegettem az OF 4.7-et. A 2D és 3D kabin között, Maverick gyakorláson, 10-20 FPS különbség is van (Viper által berakott képek alapján 1027x768@32). 2D-s kabinban 55-35 FPS volt, attól függõen, hogy milyen messze voltam a harctértõl, míg 3D-s kabinban 50(45)-20(18) FPS lett ugyanott (1680x1050@32). A stabilitás az tényleg sokat javult.
Valamint (ugyan még nem akarom elkiabálni), a catalyst 8.8-tól 8.11-ig bugos volt a falconra, condorra, és a RealFlight-ra X2-es kártyával. Most a 8.12-re lecseréltem, és az UI-ra visszatérésnél nem fogadott fekete képernyõ, és VPU recoveres hiba sem lépett fel (eddig ezt elkerülendõ le kellett tiltani a második GPU magot! ekkor a recover lõtte ki alkalomadtán), valamint a rádiózásban megszünt az idõnként fellépõ "ismételgetés". Még nyúzom, aztán kiderül jó marad e 😊.

Molnibalage
Bazz, XP64 alatt nem tudom mûködésre bírni a Joystick profilját amit összeraktam. Hogy szakadna rá az égbolt...

Scottt
Azért is írtam nekik még ezek elõtt, hogy szeretnék ilyen "visszaemlékezés" szerû cikkeket,szóval a pilóták beszámolóit olvasni^^
És lássatok csodát😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Hustler itt túlzott. Az 50 nem jön össze nekem sehogy. A 20 az talán igen.

Buren
Nekem a koreai gépbemutatósdi is tetszett, csak kár, hogy a Sabre-vel abbamaradt... Lehetett volna még írni a Skyraiderrõl, az Invaderrõl, a Meteorról, a Tigercatrõl a Starfirerõl a Thunderjetrõl és nem utolsó sorban egy külön kis cikkecskét szánni a MiG-15-nek. (Mondjuk ezek közül amit komolyan eltudtam volna képzelni az az Invader és a Thunderjet). Hagyni kell valamit a 60. évfordulóra is. 😊

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Üdv Joe
Mondták is ,hogy az a rész a fõfutók achilles sarka,de zserintem nem annál a leszállásnál hajlott el ,amit mutattak(mintha utaltak is volna rá).ott ki volt durranva a futó.
Amugy nekem csak a hülye magyar forditás ütötte meg a fülem.
Azt a részt nézd meg, mikor a tyuk csalingázik a pályán.....megy egy ausztrál sorozat is,szintén 18 asokkal.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Molnibalage
Az A-10 és F-15E cikksorozat az utóbbi idõk messze legjobbja volt szerintem.

Scottt
Ja és Joe õk is emberbõl vannak nem lehet mindig ultrapontos leszállást csinálni^^

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Scottt
Az aranysasban pedig most indult egy cikk sorozat a sólyom fiókákról

JoeDestroy
Egy részét láttam én is hétvégén.
A futómûre visszatérve (hátsó!!): A masszív kialakítás ellenére mégis elhajtogatták az alsó lengéscsillapító kart leszálláskor. Ami utána kimerevíti az alsó csukló részt. Kicsit el is csodálkoztam rajta, mert ha a kötél rántja le akkor minden alkalommal cserélik vajon? 😊) De mutatták a kb. 40mm-es átmérõjû teleszkópszár ~30°-os elhajlását (nem is egyet), tehát keményen landolgatnak.

zsoltfireman
<#wow1><#wow1><#wow1>
Ez a film engem is érdekelne! Írjátok meg,ha tudtok valamit!!!!!

A Spektrumon meg megy egy a kanadai F18 piloták képzésérõl.
Van benne egy csaj,agyam eldurran.....nem olyan rokonszenves,olyan bevonulok,ultrafeminim tipus......a multkor leszálláskor rárántotta majdnem a gépet a vele párban leszállóra....
A multkor ilyeneket mondott a narrátor is:
Egy átlaggép futómûvének simán birni kell az ilyen landolást....a Hornet futómûvét azonban repülõgép anyahajóra tervezték😊))))

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

repvez
állitolag itt 19-töl lesz valami sorozat hogy hogyan lesz valakibol f16 pilotaAki jobban érti a hollandot az leirhatná a részleteket, hogy hol lesz ez láthato pontosan
L Viper
A prociról leveszi a terhet a videókártya.
Pl. az FSX-ben sem a sûrûre húzott autogen ( sok generált fa és házikó ) eszi nagyon az fps-t, hanem azok a dolgok amik a procit használják. Lásd pl. Scenery Complexity.
Ha a Falconnál is így lenne megoldva, akkor nem lenne fps esés a mai videókártyák mellett.
Molnibalage
Mitõl változna a város számítása?

Molnibalage
Az FF5.0 FPS egyelõre messze elmarad az FF4-tõl...

repvez
ezt csak az után tudjuk meg ha valaki megcsinálja és leteszteli, amugy még mindig nagyobb fps-t lehet beáldozni arra hogy nagyobb város legyen mint Of-ben és ez FF5 alatt méginkább igaz lesz, föleg ha ezt is ugy lehet megoldani hogy a VGA számolja akkor nem is biztos hogy csokkenne, mivel CPU limites egyenlöre a falcon
Molnibalage
FPS...?