Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JoeDestroy
Igaz. 3x200$ a pontosabb.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

polluxware
sztem csak az a gáz hogy nem pipálta be az aktív jelentést.. valmi ilyesmi rémlik..

addig csak szürke az egész monitorozó ablak

hátha ez segít😊

Ez is mutatja,ugy emlékszem

De próbáld ki az ATI toolst,nem kell huzni,akkor is mutatja a hõmérsékletet,meg a valós órajeleket.GPU tester

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

polluxware
RWS... hûû máma nem megy az írás😊

polluxware
TWS😊

polluxware
sztem te vmilyen nagyon nyomott árakról beszélsz😊

simw.com nézd meg egy natúr engine control section árát..

valaki annó kitalálta még régen abban a szuper kapitalista érában hogy bármilyen hobby-t üzöl is, irreális horibilis összegeket kell fizetned minden banális hülyeségért..

elég ha betérsz egy horgász boltba😊

TWR/RWR tudású halradarok vannak külön picipézéé<#zavart1><#beka3>

L Viper
Annyiért szinte ingyen van, nagyon megéri :-)
JoeDestroy
😊)
Csak az a 3 db CH-s gombkirakós okosság (MFD-k + ICP 3x25 gombbal) de ott a kép nyomtatott papír, na az kb 3x45eFt

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

L Viper
Így is lehet Falconozni, meg is veszem holnap a hozzávalókat :-)

JoeDestroy
Mai szinkronadag, Via explorer ausztrál kiképzés, valami dokufilm "fõfegyvert védelem alá helyezni" - Master Arm Safe 😊)

Molnibalage
Csak az igazán nagy filmek kapnak dramaturgot és normális szinkornhangokat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nekem nem mutatja, fingom nincs miért. Ott ahol a hõ kijelzésnek kéne lenni nagy büdös semmi ban.

"If all continues as planed, FF5 will be out by then."

Ez a Tiger Meet eseményen való részvételre vonatkozott. Tehát március végéig van rá némi esély.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Aláírom, a magyar szinkron egy ideje közelében sincs régi önmagának. Rettenetes, összecsapott, szakszerûtlen.
Filmek esetében a régi idõkben színész óriásaink adták a hangjukat, ma meg... inkább hagyjuk.
Scottt
300
Ez itt Spárta<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>
Valaki akkor elvakerolná, hogy kell
újra rakni a drivert?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

polluxware
CBS Carrier jó ideje linkeltem már..😊 tök jó sorozat Discovery megy asszem magyar szinkronnal amit tilos ugyancsak megnézni.
nem kifejezetten a haditechnikáról szól!

Szörnyû mostanság a magyar szinkron, régen olyan profik voltak....

tiltó lista magyar szinkronnal:
Black Hawk Dáwn
Generation kill
meg kábé a most vetített normális filmek 75%-a

polluxware
1. vidkari a legutolsó amit húznék... az összes szim CPU limites (BS is!)
2. vidkarin RAM-ot kell nyúzni, de azt is úgy hogy elõtte megnézed hány nanósak
3. hõmérséklet megtévesztõ, ugyanis hamarabb lesznek menetzárlatosak a ram chipek, és elõbb esik szét a kép örökre, minthogy felmelegedne ha éppen hirtelen nagyobbat rántassz rajta
4. cpu-t meg húzni úgy kell hogy elõveszel egy számológépet, aztán papiron kiszámolod hogy ilyen-olyan szorzóval az adott fsb-t aminek állítása kihat a PCI-buszra, milyen órajelet ad, plussz az összhangot prószálod megtalálni CPU/FSB/PCI

de sokkal jobban jársz ha a BIOS nem engedi esetleg a független állítgatást ha utánanézel a CPU-FSB PIN modding-nak

1333fsb-nek hiszi a lap a cpu-t és kábé ennyi is lenne az overclock

sokan csak 10-20-30% adagolnak az fsb-nek amitõl az minden lesz csak szikronban nem, és mondjuk elmegy a hang meg ilyenek😊

Nyugisan le lehet hurrogni, nyitott vagyok rá

<#zavart1>

Scottt
Én azt olvastam itt a tuninguruktól, hogy amíg nem emeld a feszültséget addig nem emelkedik a proci hõmérséklet.De a tiedben is van valami^^
Nemtudom😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

L Viper
Hát nem tudom, jó lesz -e az a driver a kártyádhoz. Lehet túl régi, de majd látod.
Te Scott,a hõmérséklet szerintem a terheléstõl függ,minnél több mûveletet hajt végre,annál magasabb a hõmérséklet,nem?Szerintem az emelt órajellel több számolást hajt végre,ezért emelkedik a hõmérséklete a procinak......

Bocs a helyesirásért,nyilván tudom ,hogy visszavesz ,meg a többi,de csak verem itt a klavit,mint szürkemaki a farkát😊)

Hello L.Viper
9600GT(Gigab.)Kösz a linket,most töltöm a cleanert meg a drivert,lecserélem azt hiszem.Én amugy szerettem a régi ATI 1600pro Sapphire-t és én is kerestem a 8600 GT-t illetve GTS-t,pont miattad😊)

Balázs
A Catalyst center mutatja a hõmérsékletet,lehet vele huzni is.
D e szerintem kártyát huzni az ATI Tools a legjobb,az azt csinálja hogy a levitt órajelrõl(nekem 650 az egyik gyári,ugy emlékszem 400 ról indult)folyeamatosan tesztelve emeli az órajeleket addig amég nem hibázik a kártya,akkor vissza vesz és igy jojozva,tesztelv beállt egy optimális értéket.Közben persze figyeli a hõmérsékletet is.Valamennyi biztonsági ráhagyással állitja be,a modderek jobban megszokták huzni,de ez igy biztonságos ....nekem a 650 et 758 ig huzta,pedig 810 körül láttam én a grafikai hibát,onnan állitotta vissza.
Szerintem DDR3as memoria órajelet kb 1GBig lehet huzni.
A Gigabyte nak van olyan progija amivel lehet huzni a proci órajelet,nekem is rajta van a lemezen.Azt nem tudom,hogy a feszültségértéket is állithatod e......

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_List.aspx

Scottt
Cpu-d (ha alapjáraton 2,5ghz-n fut)akkor ~3ghz-ig fesz emelés nélkül megy(tehát nem fog változni az üzemi hõmérséklete).
A videókártyát meg amíg van képed hozzá😄
Joe:9250,128mb,1.4es Shader.De a megfelelõ drivert szedtem le hozzá

JoeDestroy
Scott! Milyen az a kártya?

Molnibalage
Egyszer talán kipróbálom. A RAM-ot és CPU-t nem merem húzni, mert csak BIOS-ból lehet. Azt inkább nem buherálom, ha nem muszáj. A videókártya hõmérséklelét viszont érzem. Ott meg az a gond, hogy a driver meg annak nem mutatja a hõmérsékletét...

Molnibalage
A Lowland Tigermeet 2009 eseményen lehet, hogy képviseltetve lesz az FF5.0. Ha neadj isten sikerül addig kiadni akkor talán még repkedés is lesz vele. Ha nem akkor az én videóimmal lesz terjesztve a hit. 😊

Scottt
Tudom,ebben a gépben nem tudod elképzelni, hogy milyen erõtartalék van még tuning szempontjából.Ez talán 1 picivel drágább mint a legoptimálisabb jelenlegi hardwer összesség^^
Úgy döntöttem leszedem az én kártyámhoz ajánlott Omega drivert.
Valaki leírja mit, hogy kell?

Gundark 1 1
Ja ezt ismerem, ez megy/ment most az NGC-n. Az "ember" oldaláról mutatja be a hordozót. Khmm. Néha nem kéne megszólaltani a legénységet 😊
Molnibalage

JoeDestroy
Az AtiCimUn.exe is kötelezõen futtatandó ATI driver cserénél, frissítésnél egyaránt. Ha csak rárakod a régire az új drivert még több bug lesz benne!!

L Viper
Ja, még annyi, hogy melegen ajánlott a driver cleanerrel kitakarítani a régi driver szemeteit is, ahogy az FS2004 FAQ-ban is olvasható.
Sok vackot kiszed, ezt láttam számtalanszor.
L Viper
Én innen szedtem le

Kiválasztod a kártyát ( ATI NVidia, utána oprendszert ) és valamelyik linkrõl leszeded.

169.21 -én leálltak, úgy tudom nem csinálnak több drivert NVidiához, de ez a verzió nálam tökéletes.

Ebben a topicban raktam két képet,

hogy mit, hogyan kell beállítani. A Lock On elképesztõ szép lett vele. Semmi ricegés, végtelenségig sima a kép.
Molnibalage
A videókártyám prociját egyébként úgy meghúzhatnám, hogy ehaj. Nem viccelek, a borgák közül hûvös levegõt fúj ki a lassú és totál halk nagyventi. A ház oldalán nincs rajta a borítás és néha odébb kell tennem a lábam, merto olyan hideg ami kijön! Az alaplap gyakorlatilag szobahõmérsékeltû, a CPU 40 fok körüli.

Összegezve? Van tartalék benne, ahogy kell. (Mérnöki szemmel ez fontos nekem.)

L Viper
Milyen kártyád van ? Nekem 8600 GT.
Hali Big V.
Tudsz adni egy linket ehhez a csodadriverhez?
Nekem a legujabb Nvidia van fennt(mármint amit az én kártyámhoz ajánlanak)
Nincs is nagy gond vele,de a Lockonban vannak grafikai hibák(csak az A-10 el ,érdekes módon és nem mindig),pld. kockás a pilótafülke kupolája,meg eltunik a fél gép külsõ nézetbõl....ilyesmi.Azért b....a a csõröm,mert én szinte csak a Disznót hajtom......
Egy próbát megérne......Thx and SBF(Steve Blood Forever😊

Scottt
Talán az is bekavarhat, hogy a 48xx-es sorozat(a 850-esben lehet nincs) tartalmaz egy olyan effektet ami érzékeli, hogy ha nem fut valami 3D-s szoftver(Pl egy játék vagy valami hasonló)akkor zsírra visszaveszi olyan 300-400mhzre a kártya órajeleit, hogy ne fogyasszon több áramot.
Na mármost ha ez a cucc azt érzékeli, hogy a Flakon 2D-s akkor piszok alacsony órajelen fog dolgozni a kari^^

L Viper
Az újabb NVidia Driverek is megbolondítják az összes falcon verzió UI-ját, ha engedélyezed az élimítást "kint". A legutóbbi Omega driver viszont tökéletes, hibátlan vele minden szim, amit tolok.
Molnibalage
Én addig nem fogok Vistára váltani amíg nem kell. Az utódja meg állítólag beta állapotban is elveri. Úgyhogy a Vista az nekem lehet, hogy kimarad.

JoeDestroy
Az az User Interface. A Vista 64 bit alatt a bezárt leokézott ablakok töredékeit fenthagyja, hiányosan jeleníti meg az alablakokat, gombokat, stb... Ez minden verziónál így van!! AF 1.13 patch esetén is!
Viszont a 3D-s megjelenítésbõl az adódik, hogy tudná a kártya a speedet rendesen is, csak az XP alá írt driver mintha csak össze lenne dobálva, némi hiányossággal. A Falcon meg nem csípi a Vistát. (Vista 64bit Ultimate SP1). Ez van. Kompatibilis módban is ugyanezek a hibák vannak.

Molnibalage
És milyen rímes megfogalmazás. 😊

L Viper
Ja, erre mondják, hogy a Falcon és a Vista nem barátok, bár az FPS azért jobb, de ilyen áron...
L Viper
Nálam valószínûleg kimarad a Vista, jó nekem az XP :-D

Az UI-t én is User Interface-ként tudom.
User interface <#smile>

Molnibalage
Az UI az utility interface. Azt látod mikor nem repülsz bevetést. Miért használhatatlan az AF? Nekem az összes jól megy, semmi gond nincs sehol.

Molnibalage

Molnibalage
Naná, hogy nem vettem le. Mi értelme lenne? Mindent maxra tettem. Azért is, hogy lássam a videókari melegedését. Épphogy langyos volt a kari. 😊

JoeDestroy
AF-es kép:

JoeDestroy
A kíváncsiságom nem hagyott nyugodni..
Ami OF-ben XP alatti driverrel 13-18, az Vista 64 bit alatti driverrel 26-35 (TGP+sok füst)

meg 55-70 ilyen helyeken.

Szóval lehet írni jobb drivert is mint amit az ATI XP alá produkált. Ez már a Viper féle NVidiás teljesítmény lenne, ha a többi jó lenne...

Viszont minden Falcon verzió grafikus hibákkal van tele, valamint az UI megjelenítése egyiknél sem mûködik rendesen.
az OF a legsúlyosabb: textúra hibák valamint kifordított modellek.

RV kisebb textúrahibák, fõleg talajon, valamint feliratgondok:

AF: Teljesen használhatatlan UI! Kisebb textúrahibák, itt is fõleg talajon (Ezek valószínûleg DX 10 verzióból adódhat szerintem)

polluxware
az egy nagy játék volt.. fõleg ha valkinek a korszak meg zene is tetszik

a történet meg egyenesen filmbe illõ annyira jó

tökéletes

polluxware
tisztasor hogy a radar nem csodafegyver, de akkor is rettentõen eltér az AF pozitív irányba, az OF/RV meg negatív irányba..

vagy ha már ilyen, akkor az ellenség AI pilóta is ügyetlenkedhetne azzal a radarkezeléssel😊

az meg hogy az AF hadmûveletnél irták hogy asszem két F-15C "pontosítás" biza azelõtt lõtt raksikat a két mig-re mielõtt azok azt észre vették volna hogy befogták õket az biza igaz, megtörtént eset..

namost úgyebár egy mig azé minimum ellát 30km-re ha jó napja van.
persze a távolság úgy csökkent ahogy azok totál egymás felé kojtoltak, de még ha azt is hozzászmítod hogy amikor a migek RWR-je elkezdett csipogni akkor talán még manõverezni is elkezdted..
ergó kellett ám annak a raksinak ficánkolni eleget ide is oda is

ki nem keresem neked...😊 de nem én találtam ki

amúgy jó hogy mondod az editoros tippet<#eljen>

JoeDestroy
No a nagy tesztelgetésre én is ránéztem.
Szerintem Balázs a teszthez a driver 4xAA és 8xAF (v16xAF) beállításait nemigen vette le. Ekkor a 10k körüli érték jó 3Dm06-ban. A fenti beállítások mellett nekem is 98xx pont lett. Alap beállítással, (driver és 3Dm06) 134xx eredmény hozott HD3870, amit szerintem a HD4850 is lazán hoz. A Vantage eredménye az már szerényebb, 84xx lett. Szerintem nincs Balázsnál procival meg egyébbel gond. A 8.11-es catalysttal viszont voltak XP alatt gondjaim, ami a 8.12-vel elmúlt. Sõt a korábbi 8.8-8.10 sem volt az igazi. Régebbi progiknál alkalomszerûen kilõtte a VPU recover a kártyát.