52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Razor18 #29014 Balage,
nekem natív (1280x1024) felbontáson (19"-ös 4:3-as SAM BF930) túl kicsinek tűnnek a betűk a HUD-on is, meg máshol is. Lehet azon nagytani? Az élsimítást a játékban, vagy a kártya utility-jében állítom? Valahol van info arról, mi az anizotropikus szűrés?
Kösz: Razor18 -
#29013 Ez nem az AA beállítás miatt van?
Ha nincs AA akkor jónak kellene lennie. Ez nekem csak az NVidia kátyánál jön elő.
Nekem a 3D-s világban voltak kisebb nagyobb anomáliák. -
#29012 Nekem az UI képe időnként úgy remeg, mint a forró aszfalt felett a levegő! Az UI nagyon érzékeny terület a Falcoban. -
#29011 Sajna az csak NVidiásoknak szól. -
#29010 Próbáltad kikapcsolt AA-val is? Bár úgy csúnyább játék közben. -
#29009 Semmi sem változott. -
#29008 Nem.
ATi HD4850
De kipróbálom ezt hátha. -
#29007 NVidia karid van ezek szerint.
Erre van orvosság, nálam mehjavította az újabb driverek ezen hibáját:
"the ffviper.cfg has the option of:
set g_bForceSoftwareGUI 1
set the value to 1 in the cfg, this should solve the Antialiasing troubles with the newer drivers and the messed up munitions screens.
step by step how to:
- go to your FF5 root directory
- open the ffviper.cfg with notepad and use the search function for ForceSoftwareGUI
- change the value to 1
save it and now it should work
credit goes to AS
http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=140017
have fun
Jaeger"
Linkek: http://www.freefalcon.com/forum/showthread.php?t=15687
http://forums.frugalsworld.com/vbb/showthread.php?t=140017
-
#29006 Nem is értem miért hagyhattad ki... :D -
#29005 Sajnos a TE -ben vannak anomáliák.
-
#29004 ÁÁÁÁ ez fájt nekem is. Évekig jártam lőni, de ezt nem próbáltam ki sosem :-) -
Ime a vadnyugati örökség!! :D
Nem is értem hogy gondolta... -
#29002 Én korábban a NG9-et használtam, de Vista alatt nem akart működni, emiatt váltottam 14-re, ami támogatja.
De jól mondod, mindent lement, nagyon hasznos dolog. :) -
#29001 Én a FreeFalcon5-öt tettem fel, és nem tapasztaltam hibákat. Legalábbis eddig. :) Sokat mondjuk nem nyúztam.. A felbontás: 1680x1050. Milyen hibákra gondolsz?
Balázs: Akkor ott valami hiba lehetett, én pl, 60GB méretű partíciót archiválok le. A Boot CD mindenféleképpen kell. -
Razor18 #29000 Jól van na, b+, tudom, hogy nem ma kezdted...
Nagyon OFF, de nem bírom ki, mert én minden alkalommal vinnyogok a röhögéstől. Két blogot ajánlok terápiaként:
tarda.blog.hu
tibor.blog.hu
Ez két akkora állat, hogy párját ritkítja. Érdemes a korábbiakat is átolvasni.
Bocs az OFF-ért... -
#28999 Nekem még mindig megvan a kisfloppy meghajtó a gépemben. Egy halál régi 2003-as Norton Ghost-ot használok és zseniálisan egyszerű.
2 db kislemez kell, az egyik egy Dos bootdisk, amiről bebootolok, a másikon van a Ghost2k3.exe, amit boot után elindítok Ghost2k3 -noide paranccsal ( A -noide paraméter az újab hardverek miatt kell )
Kattogni sem kell, mert nincs egér :-D
Kurzorgombok, Enter és TAB - jó az így. Totál logikus két menü van To Image és From Image, attól függ, hogy visszaállítani, vagy rendszert menteni akarok -e.
3 perc alatt állítja vissza az XP-met, amit természetesen úgy mentettem le, hogy minden fontos progi amit használok fel van telepítve és kézreállóra rakva. Szóval bárkinek csak ajánlani tudom ezt a remek kis progit. Ha valami gyanús egy szaros víruskeresés több örát igénybe vesz, a fene kínlódjon vele, mikor 3 perc alatt vissza lehet rakni :-D -
#28998 Bátyus gépén megnézem biztos, hogy menni fog. A vasnak semmi baja, mert a régi driverrel látott minden programozást, csak 5 perc után elszállt a rendszer tőle, de maguk a feature-ök működtek. -
#28997 Vista alatt nem jó a Falcon. Megjelenítési hibákkal küzd.
A DOS os a Ghost 6-os. Én is azt használom. -
#28996 Gyakorlatialg olyan dolgokat, hogy ellenőrizzem, hogy be van -e dugva, megy a control panelban nézelődjek. Ha én írok egy supportnak, akkor ennél lényegesebb nagyobb hiba van. -
Razor18 #28995 Ja, és mielőtt visszaviszed a vasat, sztem mindenképp próbáld ki egy olyan gépen, amin műxik egy ilyen, különben abban bízva, hogy az volt a baj, végigszopod előről ugyanazt, mint ezzel. Így meg legalább nyugodt lehetsz felőle. -
#28994 Nekem valami boot CD-t kért, meg dosos parancsoorral kellett volna valamit csinálni és csak 2GB tárhelyet látott stb. Na, ott el is ment a kedvem az egésztől. -
Razor18 #28993 Egyébként mit írt vissza a support? Aránylag gyorsak és segítőkészek, én legalábbis így tapasztaltam, egy órája rákérdeztem a "release notes"-ra az SST-ről, az imént írtak, hogy ha a bétával jó volt, akkor ne szarakodjak az újratelepítéssel.
Neked tanácsoltak valamit?
Kétlem, hogy a warez volna a gond, ha egyébként más komoly gondod nincs vele. Miért pont ettől köhögne, legalábbis elenyésző az esély szerintem. -
#28992 Nem nehéz, kb 25 kattintásból megvan a boot partíciód képállománya...
Ha nekem sikerült megértenem, neked sokkal hamarabb sikerülne, mert sokkal jobb vagy angolból mint én.. :D :D
Ha gondolod segítek majd.. :)
Üdv:
Papa01 -
#28991 Én is a Vista 64-et javasolnám...ok, az XP alatt picit gyorsabbak a játékok, de a Balázs gépe nem rossz..
A NG és társai mellett még egy érv: Sajnos sok szimulátort aktiválni kell, ezzel ezt a problémát megkerülöd. Nem veszítesz újabb aktiválást, ha újra húzod a képfájlból, hiszen az tartalmazza a feltelepített alkalmazást. (Az tény, h a hw változások ellen "nem véd" :) .)
Polluxware: "habár én a Dos-at ajánlanám" ez alatt mire gondolsz?
Üdv:
Papa01
-
#28990 Bétának béta de ami megy vista alatt az megy w7 alatt is.Én legalábbis még nem találkoztam az ellenkezőjével.
Mi az ami lassabban fut W7 alatt mint vista alatt?Megmondom őszintén én nem szoktam teszteket futtatni szóval ez lehet, hogy így van.DCS és Lonci alatt nem vettem észre a többi meg nemigen érdekel ;)
Nem hiába mondtam, hogy próbálja ki előbb Balázs egy külön vinyón.Ha nem ismeri illetve ahogy írja azt sem tudja mit csináljon akkor szerencsésebb lenne mint egyből nekimenni éles rendszerként. -
#28989 Win 7. Ó már nagyon nem béta... Én nem találkoztam még ilyennel. Pedig már megy egy ideje. Esetleg konkrétumokat tudnál emliteni? -
#28988 Próbálkoztam egyszer a haszálatával. Azt sem tudtam, hogy mit csináljak vele... -
#28987 úúúgyám:)
habár én a Dos-at ajánlanám, és mivel Balázs nekem nem hinne ezért azt ajánlom kérje ki Viper Esperes véleményét is.
Célszerű a vinyót felpartícionálni..
Windows 7
Egy csomóan akik bétatesztelik ódákat zengnek róla
amiről nem szól a fáma:
egy csomó játék kifejezetten lassabban fut mint Vistán
vagy legalábbis nem kimutathatóan gorsabb
béta állapot
SZóval... egyik copás után nem ugranák neki a másik rúdnak Balázs helyében:/
És most jöjjön az ellenvélemény! /nyitott vagyok ám rá/
-
#28986 Balázs, ha az újra telepítés mellett döntesz, akkor szerintem érdemes kipróbálnod a Norton Ghost 14-et.
A feltelepített jól belőtt rendszeredet lementi egy képfájlba, és ha megint újra kell húzni, 15 perc alatt megvagy vele, nem veszi el az idődet...
-
#28985 A valaki megszán egy Win7 install DVD-vel akkor kipróbálhatom, csak az időmet sajnálom rá, mert fix., hogy elsőre semmi sem fog azzal menni, amim van. Jobb hobbim is van rendszerteleptésnél. Őszintén szólva ilyen sokáig soha nem volt még nálam reinstall. December közepe óta ugyanaz az rendszer van fent. Ennyi idő alatt a sima XP elkezdett lassulgatni. Az XP64 pont olyan gyors, mint amikor az első nap feltettem. -
#28984 A vas "y" tengely gondját megoldottam. A Cyborg Evo is szar volt XP64 alatt. Lehet, hogy a warez XP64 fekszi meg a gyomrát? -
#28983 Nekem ment kiválóan 64-es xp alatt is.Megy vista és w7 alatt is.
Tényleg megkellene próbálnod egy szűz installal vagy vidd / küld vissza a cuccot ahol vetted ha még garos.Ha jól emlékszem valamikor mostanában vetted a cuccot és bár nehéz elképzelni de még az is lehet, hogy valami kehe van a vasnak.
Esetleg olyan gépen nemtudod kipróbálni ( sógor, koma, jóbarát ) amelyiken nem volt még saitek cucc és esetleg vista64 fut rajta? -
#28982 A Cyobrg Evo 64 bites cucca, de az X52 eddig installjai pontosan ugyanazokat a tüneteket produkálták. Kiveheténk a gépből 2 GB RAM-ot és használhatnék régi XP-t, de nem viccből vettem 4DB RAM-ot...
Ha XP64-gyel szar, akkor mitől lenne jobb Win7 alatt? Az is 64 bites... -
Razor18 #28981 Hát basszus, túl sok ötletem nincs már, mindenesetre szerintem a hardwerrel nincs baj, valamit mégiscsak a gépeden kell pöckölgetni. Tudom, most nagyot mondtam...
Azt sem értem, hogyhogy nem jelenik meg neked a joy képe az editorban. Jobb felső sarokban lehet állítani. Valamitől mégis olyan érzésem van, hogy valami régebbi installal veszik össze az új. Volt bármi korábbi változat installálva az X-52 előtt? -
#28980 Azt is megtettem. De, azt is próbáltam amit írtál, mert a FAQ-ban benne volt. A supportnak is írtam, de az sem segíett... -
Razor18 #28979 Íme a szentencia:
The Saitek installers create a Saitek folder in C:\Windows\Temp. In that folder you may find one or more sub folders. Each has the name of a Saitek device. Those may have more numbered subfolders (like 00000006). Locate the one that contains software_loc_9.msi and setup.exe. Because you already ran Saitek_SST_Software_64.exe there is no need to run Setup.exe again. Instead double click software_loc_9.msi (for the English version) and wait until it finishes (which can take a while).
Note: Before running Saitek_SST_Software_64.exe make sure to click right on that file and select Properties. In the General tab there may be an "Unblock" button. If it shows one then click that button and press Apply before running the installer. BTW, that applies to all installers you download from the web. -
Razor18 #28978 Uninstall után légyszi töröld a C:\WIndows\Temp\Saitek directory-t mindenestül, mielőtt felrakod újból az említetteket. Miután lefuttattad az XP64 driver meg az SST installt, az imént törölt (és ismét létrejött) directoryban (nem feltétlenül az X-52 almappában !!!) keresd meg a loc_9.msi végű fájlt, és kattints rá kettőt. Szerintem eddig nem ezt csináltad, én is anno a Saitek fórumon kapirgáltem, míg meglett a gyógyír. Azóta yeeehaaah ! -
#28977 Újabb driver? Leszedem akkor és frissülök egyet. hátha a commander kezelés is frissül :)
3x20 bill. + shiftelés + minijoy
A két MFD gombok közvetlen elérhetőek (4x5 bill), + ICP + amit csak akarsz. (bár az ICP gombjait én a nupadra tettem közvetlen elérésben)
egér nélküli MFD kezelés közvetlenül :) anno 7,5 eFt volt.
Ez az. -
#28976 Szűz installon is volt Cyborg Evo-hoz driver, akkor sem ment. Nem tudom, hogy OCI installerekkel mit lehetne eltolni. Felmegy, felrakja az összes magic bus ls egyéb cuccait és az eredmény olvasható. Ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is csináltam és sikerültek. Ez nem. Érdekes... -
#28975 Csak éppen az OpenFalcon tudtommal nem szereti. Azért ragaszkodok az XP-hez, mert azon eddig minden ment, és atomstabil. Egyedül az SP64 + Saitek a szar eddig...