52965
  • Gundark 1 1
    Milyen régi dolgok? Már jó idő eltelt a megjelenése óta, igy ez a kezdeti időknek a hajtépése volt hogy nincs hozzá driver. Én itt bent munkára használok 4 vistát, gondom nincs velük, pedig sok szir szar eszközt működtetnek a szkennertől a vonalkódolvasóig.

Neked még mindig egy normális xp kéne. Mert ez a 64es...
  • Gundark 1 1
    Akkor ott valami más is van. Én nem egyszer programoztam be a falcont PE nélkül. CSak utána kezdtem el a PE-t használni máshoz, mint az MW3-4 és akkor tértem át rá ebben is. Az Il a mai napig nincs rátéve :) Alapban mident szépen visz. Még a fékszárnyakat is mozgatja folyamatosan a csúszkával.

• Molnibalage
    És a Vistával biztos, hogy menni fognak a régebbi dolgaim? Ott is találok majd drivert mindenhez?
  • Gundark 1 1
    A vistának semmi baja az sp óta. Nem azért nem lett sikeres mert nem használható. Hanem azért mert nem nyújt semmi újat az XPhez képest. Az XP sp3-mal működik rendesen, nem is volt soha baja vele. Ha volt annak más oka volt. Én már csak tudom, 120gépes sp3 flottám van :) Azonkívül az új xp diszkek már mind sp3mmal vannak. (jegyezem meg igen helyesen)

Win7, hivatalosan még béta. De az OEM-ek már lassan tenyésznek. Aztán valamikor augusztusban jön a "rendes" ami az utolsó buildtól már semmiben nem különbözik.
  • Molnibalage
    Végső esetben nem csinálok semmit, csak akkor sajnos nem lesz igazi HOTAS-om. Pedig nagyon kevés funkciót akartam csak rátenni.

- fegyver oldása, rakéta indítása.
    - gépágyú használata
    - befogás
    - befogás megszüntetése
    - radarüzemmód váltás (F1)
    - elevation növelése és csökkentése (F6/F7)
    - azimuth változtatása (F8)
    - EWS program aktíválása (x)
    - EWS program fel / le (shift + q/w)
    - DGF, MRM override mód és ezekből kilépés (d, m ,c)
    - AG mastermodeba állás és NAV üzemmódba vissza
    - radarurzor POV HAT-re.
    - Padlock nézet és 2D kabin gombjai

Ez 18 gomb, ha jól számolom. 16, ha a csúszkára teszem a radar elevation-t. Szerintem ezekkel bőven lehet élni.

Sajnos ez a belső setuppal nem megy amennyire meg tudom ítélni. A POV HAT-ekkel semmit nem tud kezdeni a belső setup, de még pinky + gomb kombinációval sem szerintem, a mode beállírásokról meg tutira nem is hallott. Mondjuk Cyborg Evo-t sem programoztam be igazán, de azon több tűzgomb volt elérhető.
  • Molnibalage
    A Vistától szintén kiráz a hideg. Akkor inkább -2GB RAM. Az XP-t legalább ismerem. Abból sem raktam fel az SP3-at, mert elég rendesen szétkúrta annó a bátyus gépét. Majd megkérdezem, hogy most használ -e olyat.
  • LeonSilver
    Ja.Kössz, menet közben ráleltem.

Balázs.Mielőtt "nekiesel" a w7-nek azt azért ne felejtsd el, hogy ez egy béta.Igaz jól sikerült de akkor is béta és van ill. lesz egy bosszantó dolog vele.Hamarosan ( ha jól emlékszem most valamikor augusztusban ) elkezd 2 óránként sipákolni, hogy ő béta és ideje lenne megvenni.
    Szóval ha nem szeretsz ( márpedig Te nem szeretsz ) telepítgetni akkor inkább próbálj ki egy vistát.Az szervipakkokkal már tényleg egészen jó rencer.

• Molnibalage
    Minden géphez van cockpit leírás abban a könyvtárban.
  • Molnibalage
    A bátyus gépén majd megpróbálom, neki nem 64 bites van. Csak ezt már írtam, hogy miért nem akarom.
  • LeonSilver
    Srácok.Emlékeim szerint a Tornadohoz volt valami pdf.Olyan mint ami van a _the_MANUAL -ban a Mirage 2K-hoz.Ez nincs meg tök véletlenül valakinek?
  • Palinko
    legújabb fegyverkísérletekről érkezett egy kép:
  • Palinko
  • Papa01 #29042
    Szerintem is, ha lehetséges próbálj ki másik op. rendszert... (Vagy V64, vagy sima XP, de ez eseteben az egyik 2gb-os ra,ot vedd ki.. :( )
  • L Viper #29041
    Egy dolgot még próbálj ki, Ne 64 bites XP-n nézd meg. Lehet annak a 64-esnek is van valami nyavajája, ami miatt minden szivatgat.
  • Molnibalage
    A profile editor nélkül is lehet a Falcon setupjában állítani ezt-azt, de az meg sem közelíti a PE képességit.
  • Scottt
  • Molnibalage
    Minden működik a clutch kivételével, de 3-8 perc repkedés után eddig mindig hazavágta a rendszert. Én már szinte sírok. Kifogytam az ötletekből.
  • Papa01 #29037
    :( Mondjuk én is sokat szívtam vele...
    Főleg az, hogy a régi config fájlokat nem olvassa be az új SST program...

Egyébként akkor van tökéletesen felrakva a cucc, ha Win alatt mozgatod a gázkaron lévő "egeret" (Talán Magic Mouse a neve.... ) és attól ugyanúgy mozog a Win alatt az egérkurzor.
  • polluxware
    logikus hogy külön sztem..

alsó-közép-sőt még szupermagas hangon is (sok cumitól kíméled meg magad)
  • Molnibalage
    Nem, csak egyet, mert a videókaridnak is van memóriája. Külön vinyó partícióra kell telepíteni a Win7-et, vagy mehet ugyanarra, ahol az XP64 van?
  • L Viper #29034
    Akkor érdemes lenne a 2 gigám mellé tenni még 2 gigát?
    Csak párban lehet, azt tudom. Most 2 db. 1 gigás van bent. 4 slot van a P5B alaplapomban.
  • Molnibalage
    2GB-os celláim vannak.
  • LeonSilver
    http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/download.aspx
  • LeonSilver
    cahe = cache
  • LeonSilver
    Minden 32 bites rendszer 4GB RAM-ot kezel.Csak ebbe a 4 GB-ba beletartozik a gépben található össze RAM a VGA-tól kezdve a vinyó cahe memóriájáig minden.
  • L Viper #29029
    Nem 3 gigát kezel a 32 bites XP?
    Szerintem maradjon benne a 2 pár RAM.
  • Molnibalage
    Na, korai volt az öröm. Hiába programozhattam majdnem mindent amit akartam (a clutch gombra bármit tettem, nem működött...), a progi még mindig elszáll. Repülök, repülök és egyszercsak nem működnek a beállítások. Meghal a dirver. Kijövök és utána egyetlen program sem működik tovább és még kilépni sem tudok. Csak a hard reset segít.

Hogy szakadna rá az ég az XP64-re és a Saitekre. Valaki megszánna egy Win7 beta install DVD-vel? Nem kell sietni, egész jövő héten nem leszek itthon. Ha azzal sem megy, akkor nincs mese, ki kell kapni 2GB RAM-ot.

Fasza, hogy itt tart ma a kompatbilitás...
  • Gundark 1 1
    Én a pinkit a radar befogás megszüntetésére használom :) A fő lő gombot meg hála a két állásának Il2ben ha kicsit meghúzom géppuskák, ha nagyon minden ami van :) A lenti gombokon nekem a fényképezés a fények meg ilyenek vannak. No meg a futómű :)
  • LeonSilver
    Ja.

Oda olyan funkciókat lehet tenni amit nem sűrűn használ az ember.
    Mittomén, flaps,hook,chute, stb ..
    szvsz
  • Molnibalage
    Azt jól értem, hogy a pinkie swich az egyfajta shift billentyű? Tehát azt lenyomva plusz egy másik gomobt akkor új funció kapható?

A T1-T6 kapcspolók nem tudom, hogy mire jók, mert HOTAS elvet felhasználva, nem érhetőek el két kézzel vezetve.
  • Molnibalage
    Azt tettem fel ami a Saitek weboldalán volt.

Csak tegnap nem volt elérhető. :)
  • Papa01 #29023
    Gratula! :) Mi volt a megoldás?
  • L Viper #29022
    Ahogy Poll mondja, a -Hires opcióval mennie kell.
    Időközben lett hivatalos gyorsjavítás, azt is tedd fel.
    Banner - Raktár 2 - Falco4 részleg tetején található.
  • Ventura82
    Sebaj, az is megvan valahol :D :D
  • polluxware
    parancsikon

-hires kápcsoló

egyébként ez politika, és FS2004 fórum már
  • Ventura82
    Sziasztok guruk!

Rég jártam már errefelé. Vettem egy új videokarit ati 3850-est és gondoltam felteszem megint a FF5-öt.
    Ég és föld a különbség a régi karihoz képest. Na de a gondom a következő lenne:
    Tegnap simán játszottam vele 1600x1200as felbontásban minden gond nélkül (leszámítva a ctd-ket) ma viszont már be sem tudom állítani ezt a felbontást, max 1280x960-at enged. Valakinek valami tippje van, hogy ez miért van? Semmit nem állítgattam sem a gépen, sem a config editorban, sehol...
  • L Viper #29018
    Még jó hogy nem vágtad a fejükhöz :-D
    Egészséggel használjad!
  • Molnibalage
    Működik az X52! Végre, sálálá! :)
  • L Viper #29016
    Ezt én úgy orvosolom, hogy vagy Stopworks kabint használok, vagy egyszerűen átnevezem azon gép mappáját a CKPTART mappában ,amelyiknek a régebbi nagyobb HUD-os, nagyobb karakteres verzióját szeretném látni.

1024x768-ban egy frankó, de régebbi kabint ad be, amelyiknek a SHIFT F2 nézete akkora, mint az FF5 alap kabiné. A sima 2-es nézet meg akkor, mint az AF-ben.

Variáltam a karakter fájlokkal is, de nem találtam jó megoldást, mert kilóg a méret miatt az FF5 alap kabinjából.
  • Molnibalage
    Az élsimítást és az anizotróp szűrést is a kártyánál kell állítani, mert a játék túl régi, nincs setupba integrálva.

A HUD betűméret lehet, hogy állítható, de az már hardcore moddolás elvileg. A Mirage-2000 géppel való repülésnéla HUD, labels és a display bar is más karakterkészletet kap. A kabinok fájljait kellene átkutatni.

Az anizortropikus szűrés a textúrák kinézetén javít. OF pl. 16-szoros alatt egy hígfos sajnos, mert az F-16 textúra úgy és olyan méretben lett elkészítva, ahogy.