Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jó velük repülni, szeretem, de valahogy ráunok és mindig azon veszem észre magam, hogy már megint valamelyik Falcon hadjáratban bohóckodok ,vagy a mentéseimmel játszok.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az valóban egy BMS 4-es UI. A Global Falcon fórumon már egy ideje pusmognak, hogy a BMS csapat készül valamire. Akkor ez lenne az?
Ez durva lenne, mert õk arról voltak híresek, hogy a grafikus update-jeik mûködtek az akkori falcon verziókkal.
A BMS 2.0-át is lehetett telepíteni a SuperPak 3-ra, 4-re 4.2-re, Freefalcon 2-re, 3-ra is.
Remélem követik a hagyományt és ha már OF-re pakolható, talán õk is az FF5 kiadására várnak.
Azt viszont nem hiszem, hogy AF-re is rámenne, mert az sajna lekódolt. Pedig nagyot dobna az AFen is.
A MiG-21 példa meg igenis fontos. Pl. Egy két gépes F-15 kötelék ellen 5-6 rossz PF már lehet komoly fenyegét (mert R-60-at is enged a négy rakéta esetén..) és még van gépágyú is bennük. OF-ban talán még chaff / falre is van. Valóság? Nincs dispenser, nuku gépágyú és két ócska R-3Sz. Falcoban és valóságban ez mit jelent? Két F-15C lemosná õket vigyorogva az égrõl.
példa: AGM-88 harm-ot elõszeretettel használjuk mert hasznos a progiban
a valóságban ha jól emlékszem a találati pontossága modernebb eszesebb radar/kezelõszemélyzet-el szemben töredéke a találati pontosság
szóval..... játék, na..
Nekem az is elég lenne ha grafikailag fejlõdne az AF meg egy két relizmus féle dolog átkerülne bele OF/FF4,5 bõl.. (pedig régen hogy kardoskodtam ezek ellen😊
itt van a fasza Black Shark atom realisztikájával.. kiírtam, játszottam vele 2hetet, azóta elõ se vettem
egy jó szimhez több is kell mint miliéterre pontosan kidolgozott cuccok
kell bele SPIRIT!!! yúú kóóóó, Err? <#whatever>#whatever>
10 évig szaladgáltak a Falconban a MiG 21PF-ek 4 raksival az összes Falcon verzióban. Lehet, hogy messze áll a valóságtól, de ezért nem fogom a falba verni a fejem :-)
Persze nagyon örülök mindennek ami a valóságoshoz közelebb viszi. Egy komoly szakértõnek ami roppant idegesítõ, azt egy átlagos játékos lehet észre sem veszi.
Ami nekem még roppant fontos az egy jó multikód. Ezen a téren is nagyon bízom az FF5-ben, akkor az lesz a király Falcon.
<#eljen>#eljen>
De az már egy kiindulási támpont, hogy melyik fájlba merre találni meg azt ami egy bizonyos dologért felelös , mert ezt mindkét csapatban tisztába vannak ha megváltoztatják.
Hidd el, nem megy. Sok olyan dolog van amit mi sem tudunk, mert csak ex tag tudta. Õ meg nincs itt. Vagy azt tudjuk, hogy hogyan kellene mûködnie de azt, hogy miért nem úgy megy, azt már mis sem tudjuk. Olyan ez mintha egy MiG-29-et akarnál nagyhirtelen egy F-16-tal keresztezni és még tervrajzod sincs. Ugyanis a Falcon kódja és egyéb dolgai nem dokumentáltak. Minden fejben van vagy a tag saját jegyzetei vannak. Ennyi. Nem megy. Pont. Én aki a felét sem látom át a Falcon szerkezetének még nekem is világos ez a szitu.
A 3D modell berakása sem úgy megy ahogy te hiszed. Pl. ami benne van azt nem lehet már asszem kiszedni ammenyire én tudom. Nincs exporter. Tehát, ha nincs meg az eredeti importálás elõtti data anyag(minden!), akkor csók. Maga az importálás is olyan bonyás, hogy aki x éve csinálja még neki sem megy sokszor elsõre rendsen. Képzeld el ezt egy kevert modellel...
Aztán ott van a copyright is. Sok modell ex tag munkája aki engedte, hogy ahhoz legyen használva. Arról szó nem volt, hogy másban is benne lesz...
Nem húzok én az FF-hez. OF-eznék én és az isten mérge emészt, hogy Viperáék multiznak vele én meg még futtatni sem tudom. 160 ropi volt a gép és nem megy rajta. Kurva jó...
Nem harapom le senki fejét, de az Nalo, Ara, T-Rex, i_hawk, én stb. megmondtuk, hogy errõl beszélni is felesleges. Annyi relatiása van, mint holnapra a hiperhajtómûnek. Ne kergess irreális álmokat. Csak egy bolond úszik a hajó után ami rég elment.
Az avionika már most benne van az Uj FM-röl meg épp te linkeltél videot a promojárol.A dinamikus árnyékrol most vannak képek.Semmi olyanrol nem irtam amirol még gondoltam hogy jo lenne ha benne lenne.
Az osszeolvasztást sem ugy gondoltam, hogy copy/paste a megfelelö kódrészlet az egyikböl a másikba aztán kész.De az már egy kiindulási támpont, hogy melyik fájlba merre találni meg azt ami egy bizonyos dologért felelös , mert ezt mindkét csapatban tisztába vannak ha megváltoztatják.
A modellek meg mindkét esetben 3dmax-xal készülnek és mindkét verziohoz vannak toolok amivel bele lehet tenni, igy nem kell sem az egyik sem a másikat átvenni hanem mint a tornádot ujra is ki lehet cserélni a 10 éves modelleket(természetesen az élvonalban)a többi meg nem olyan lényeges,hogy azon vitázni kéne hogy melyikböl maradjon benne.
De részemröl ennyi
Megértem hogy az FF-hez huzol ,de mi földi halandoknak engedtessék meg hogy azokbol az info morzsákbol amit kapunk megvitathassuk és anélkül hogy az elsö hsz-el leharapnák a fejünket.
Sajnos az OF elég vasfüggõ. Megpróbálom még azt, hogy esetleg az anitvirust lelövöm, háta attól gyorsabb lesz. Nekem ezen a gépen játszhatatlan.
Ezzel a 4.7-el sikerült elérniük, hogy nem játszom csak az OF-el.
Pár apróságot amit kicseréltem ( fák, felhõk, Config Editor pár beállítása ) Egyszerûen nem tudok belekötni.
Jó a 3D-s kabin, az alap 2D-s kabinok is iszonyat jók, a flare, a füst nekem tökéletes. Az AG radaron tökéletesen látszanak a célok minden üzemmódban, és a kontrasztos TGP ill. Maverick képernyõn is sokkal jobban látszanak a célpontok.
A tökéletes multikódról még nem beszéltem.
Ha még kiküszöbölik néhány ATI kártyás kollégánál is a vacakolást akkor tényleg nagy lesz a két verzió közt a konkurencia.
Az FF5 a rengeteg kabinnal fog nagyot alkotni, nagyon várom már azt is.
Na rendesen megmozdult a Falcon dolog mostanában :-)
annyi gáz van a két f15 kabinnal hogy sebességmérõ a hudon túlságosan balra kerül és a keret kitakarja.. 😞
3D-kabinban ráadásul az aeyes kabin textúráit feszítgeti rá
"Errõl meg semmit nem tudni. Inkább csak bõszítik vele a népet."
ezt ne is mond ki!!
igenis kiadják! hamarosan! érzem a vizeletemen
Az FF4 is más teljesen más adatbázist használ. (dxm és egyéb finomságok). Nem tûnt fel, hogy az F-15E és F-15C Aeyes kabinok csak FF4 alá jók?
Más 3D modellek! --> Más skinek. 1000 évig menne a vita, hogy akkor mi kerüljön be. Pl. az OF 16 tényleg szép, de csak akkor, ha minden AA és AF maxon van. Ha nincs akkor meg fos az egész. Ja, és 2048x2048-as több darabból álló skin? Kettõt találhatsz miért atomszar az FPS OF alatt. Az új Tornado skin asszem csak 1024-es és mégis milyen kurva jól néz már ki? Ja, hogy a res-t egyszerûbb emelni, mint szépen skinezni?
Teljesen más a kód. Mellesleg egy dinamikus árnyék az kevés a sikerhez szerintem. Ha ez elég akkor a szimes társadalom végét jelentené ez. Elsõ körben talán egy normális adatbázis kéne... A saját kód is olyan, hogy azt is gigászi feladat egybetertani. 1250 fileból áll össze és asszem 250'000 sorból. Hajrá. Mixelj össze két olyan verziót amik alsó hangon 4 éve külön úton járnak. Reménytelen. Maga a fejlesztés az neked nem elég energia? Van pár tag aki szó szerint fõállásban csinálja. Nyugdíjas (40-es éveiben, mert fegyveres erõknél szolgált vagy tényleg olyan öreg...) és napi 8-10 órát is rászán néha.
A dinamikus árnyék az egyik leg erõforrás zabálódd dolog. Szépnek szép, de Lonciban is ez elsõ amit kikapcsolok. A kabinból mi látszódik belõle? Semmi... A táj az más tészte, de objektumon felesleges szerintem. Ha azzal is megy ok, de csak erre gyúrni erõforrások pazarlása.
A többi is amit leírtál, csak álom. Én tudom, hogy mi lesz az FF5.0-ben. Nem tökéletes messze sem, de legalább elérhetõ lesz. Errõl meg semmit nem tudni. Inkább csak bõszítik vele a népet.
www.smart-bus.hu
elõbb békísd ki magyarország két szavazótáborát.... 😊
aztán meg ne sértõdj nekem ezen is Solt<#papakacsint>#papakacsint>
Mindegyik ugyan arra az alapra épül mindegyik c programozási nyelven irodott akkor biztos hogy lehet találni egy kompromisszumos megoldást amivel müködhet a dolog. elég érdekes hogy 2 csapat elég sok energiát belefeccsöl kisebb nagyobb modositásokat eszközöl és egy harmadik látszolag kisebb csapat sokkal nagyobb változást bele tud integrálni.
Realisztikusabb avionika
uj FM
Dinamikus árnyék
dinamikus fény
Lehet hogy a fizikán is dobnak valamit.
Monjuk azon csodálkozok hogy a dinamikus árnyékokra nem mozdult rá az FF csapat pedig a fény és az árnyék együtt szokott megjelenni, de FF-ben csak a fény ami dinamikus ha jol tudom.
A BMS kb. = OF
AF forevaaaaaaaaaaaa
de ha valki csak szórakozik a paint shop prójával, akkor nagyon mérges leszek<#violent>#violent>
BMS csapat mûve. Kérdés, hogy mikor akarnak ezek valaha is kiadni valamit. Az OF lassan már 3 éves. Mondjuk az FF4 is 2, de most már tényleg közel a release. Róluk meg semmi hír.
Párszor újraindítottam már, de az általánosságban megfigyelhetõ, hogy mindig ugyanott, ugyanazon tájegység közelében dob ki. Legalábbis Korea fölött. Igazából nem tudom, hogy mi a hadjárat pontos neve, mert most nem otthon vagyok, de annyi biztos, hogy a legelsõ, mert a többit nem próbáltam még a koreaiból.
JDAM-mal kapcsolatban meg oktatófilmet nem néztem meg, csak a kézikönyvet olvastam el 2-3 alkalommal, de elvileg minden úgy csinálok, ahogy ott le van írva. Na majd ha hazaérek kipróbálok még valamit.
Mit értesz fagyás alatt? Megáll a 3D-s világ? Megáll a 2D-s? CTD-t kapsz?
A JDAM bombákat igazán csak statikus célok ellen jók és akkor is csak PB módban. Bevallom én nem is használtam soha másképp. További gond, hogy én nem nagyon repkedek modern korban, így JDAM-et sem használok. A TOO módja kicsit rejtélyes nekem. Majd FF5.0 kapcsán igyekszem jobban megérteni.
Oktatófilmemet próbáltad már?
Lenne két problémám. Az elsõ és talán a fontosabb is, hogy a koreai hadjárat közben a 4. napon az egyik bevetésnél mindig kifagy a játék. Már próbáltam úgy, hogy egy régebbi mentésbõl újrakezdtem, de amint újra elérem azt az idõpontot, ismét kidob. Mi lehet ennek az oka? Egyébként próbáltam a balkáni hadjáratot is és ott is van hasonló gond. Mi lehet az oka?
A másik pedig a JDAM bombák oldása. Illetve az, hogy nem tudok pontosan oldani vele. CCIP módban csak nagyon alacsonyan old, úgy meg nem valami pontos. Nagy magasságon egyszerûen képtelen vagyok oldani? Lehet, hogy csak én vagyok béna, de nem megy.
Elõre is kössz a válaszokat.
Ja, FF4-et használok.
Az új videóklipp szépen készülget. Eleje és vége megvan. Már csak a közepe van hátra. Annyi zene van és egyszerûen nem tudok választani közülük. Ja. Cirka 7-8 perces lesz vagy még hosszabb és burtálisan jó képminõségû. Pár teszt render volt már.
(
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Pápám! Mi történt? Úgy ki vagy világítva mint a Times Square Szilveszter éjszakáján! 😊
A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Valaki nézze már meg, hogy megy, mert nálam ma CDT lett repülés elõtt az ITO-n. Tegnap egyet repültem, de ma nem megy. Lehet h. hibás, mert minden rep elõtt kidob.
\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"
Tényleg klassz!
Köszi Viper!
<#eljen>#eljen><#wave>#wave>