52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Razor18 #29895 Mán bocs, de talán az elb***ott kijelentő mondatodból. Nem mindegy, hogy "It is required to my training video and manual", vagy "It requires my training video and manual". Olyan ez a mondatod, mint a híres levél a Bánk Bán-ból. Ha akarom így értem, ha akarom, amúgy. Erről beszéltem, apró félreértések nagy gondokat okozhatnak. Többször írsz angolul félreérthetően, ne csodálkozz, ha félre is értik. Jó szándékkal mondom.
üdv: Razor18 -
#29894 A bombák pusztító ereje pont az ami kritikus, mert a 2D és 3D világ is használja. Nagyon nagy kiegyensúlyozatlanságokhoz vezethet. Ehhez jönnek még az ATO szokásai, hogy mikor mit tesz fel az AI gépeknek. -
#29893 én csak a HP-t szoktam és azt is csak az F-16 típusokon, meg max a bombák pusztítóerejét.. azt is csak amcsi oldalon:) gondlom ez el is viszi a ferplay-t de nem izgat
-
#29892 Azért a helyzet nem ilyen egyszerű, kicsit eltöprengtem.
Tényleg nem minden láma birizgálja az adatbázist, mert akkor jönnek a kommentek, hogy szar a játék, stb. közben csak szétcseszte az egészet. Bár azért abból szempontból problémás, hogy új dev hogy lesz így? Mert, ha az FF3 és FF4 is zárt lett volna akkor soha nem lettem volna dev, mert nem tudtam volna tanulni. Mondjuk ezek most is elérhetőek. Azért azt is megnézném, hogy hány ember birizgálta az adatbázist rajtam kívűl. Erről 0 infóm van.
A másik a 3D modellek védelme. Mert bizony az is bejátszik ebbe, hogy nem akarják, hogy a kiugrott RV csapat az ő távozásuk óta bekerült dolgokat szépen lenyúlja. Mert a M2k modellek használatára mi kaptunk engedélyt a készítőktől és nem ők. (A loncis MiG-21bisz modell lehet, hogy Karácsonyra bekerül az adatbázisba.)
Ha valaki piszkálni akarja akkor legyet FF tag és akkor kap adatbázist.
A lockolt DB "csak" a terrdata fájljait védi le. A simdata buherálható. Azért ott is vannak durva dolgok. Max G. értékek. Chaff / flare darabszám, aerodinamikai adatok, stb.
írjanak bele az adatbázisba valmi olyan kódot, ami hogy ha felülírást érzékel vagy változtatást, automatice átírja magát és ezt a debug logban is feltünteti
Plusz munka, és csak bugot okozhat. Lockolni egyszerűbb.
Ti egyébként mit változtatnátok az adatbázisban? Meg is tudjátok csinálni? Ha, a HP editek benne vannak akkor én csak a szenzor értékekkel játszanék gyakorlatilag. -
#29891 ez így ebben a formában már tényleg totál f*szság..
ez olyan mintha vennék egy autót amit szanaszét túningolok, majd miután nem indul el ,mennék vissza anyázni a kereskedőhöz.
ráadásul ez nem is hivatalos softvare aminek support kéne
Balázs!!!!!!!! a megoldás
írjanak bele az adatbázisba valmi olyan kódot, ami hogy ha felülírást érzékel vagy változtatást, automatice átírja magát és ezt a debug logban is feltünteti
így ha valaki gányol és nem műkszik, küldi a logját és abból tutira kiderül hogy változtatás történt
nem hiszem el hogy ezt a zsenik nem tudnák beleprogramozni, vagy hogy feltüntesse a módosítás dátumot a logban -
#29890 As a Team Member, I'm sure that Hustler has NO PROBLEM with you "modding", "adding", and "improving" things.
It is the END-USER (who may NOT know WTF they are doing) whom Hustler does not want to pork the install.
Hustler trusts YOU to do it. As a Team Member, your "mods" can be tested and tweaked.
But - and END-USER - we have no control over what they do.
So - they screw up their install, and THEN they post on the boards how "FreeFalcon doesn't work; it's broken".
That is why it is better if the END-USER does not modify their install.
But - as a Team Member - Hustler is very happy for you to continue in your efforts to improve the Sim.
He is sorry that not ALL changes can be implemented, but - that is not because he doesn't like your work.
It is just that it is difficult to find time to manage everything, and - sometimes - things get "forgotten" or put to the "bottom of the inbox".
Sometimes it is a 'mistake'. But - sometimes, it is just a matter of too much work, and too few Devs.
Sometimes - of course - other Devs may not agree with what other Devs think. But - this is NOT as often as you may think.
No, ezek szerint akkor szerintem van rá esély, hogy én kérhetek magamnak mindig egy nyílt DB-t, amivel játszhatok.
(Leírtam, hogy csak azért szeretném a nyíltat, hogy az FF4 realism mod értékei FF5.x alatt is elérhetőek legyenek.) -
#29889 Elküldtem a listát. A többi az ő dolguk. Ha nem csinálják meg 4.8-hoz akkor majd megteszem én. -
#29888 Can you tell me that differents SAM do have different min. engagement altitude? Do they have this? It is requires to my training videos and manual.
Hogy ebből hogyan szűrte le, hogy én arra akarok bárkit is tanítani, hogy hogyan moddolja a játékot nem tudom...
Viszont az SA-2 alsó indítási magassága brutál rossz érték tekintve, hogy a modernizált rendszer akaja modellezni. Kb. 700 méter az alsó indítási magasság. Az indítási távolságra kb. 3 mérföld van megadva, de mintha az AI nem tartaná be.
Ráakadtam egy érdkes bugra is. A Falcon elvileg a horizont blokkoló hatását a távolsághoz rendelt magasággal modellezi, mert nem gömbfelszín a a táj. Az SA-10-hez hasonló rendszerek nem vesztenek el, ha az indítást után lemész akár 30 lábra is 30 mérföld távolságra. Viszont, ha alacsonyan maradva elkerülöd az indításti lehetőséget, akkor simán közel mehetsz. Ezért javaslom, hogy a haditengerészti csapásméréseket felejtsétek el a modern kötelékek ellen, mert ez így nem jó.
A táj elevation data éréketiből számolt blokkális viszont megy, szóval a terep felett nincs gond, csak víz felett. -
#29887 sztem olyan túl sokat nem kéne ezen filózni.. a dolgok megoldódnak maguktól is, főleg ha két fél egyformán gondolkodik és szeret "érvelni"
másrészről! open fálkonra is ráférne némi javítgatás, és az legalább tökéletesen nyitott -
Razor18 #29886 Szia Balage,
félre ne értsd amit írok, de egy picit néha tényleg félreérthető az angolod, amiből én - magyar anyanyelvvel és nyelvi logikával - általában értem, Te mit akarsz, de nekik nincs meg ez a magyar nyelvi logika. Nem okoskodni akarok, de szívesen belenéznék abba, mit érthetett félre Hustler vagy akárki más natív angolos. Piszkálni viszont tényleg nem akarnálak, ha bánt a felvetésem, hagyjuk a fenébe. Viszont bármikor szívesen segítek a mondanivalód "angolosításában", ha nem veszed nárcizmusnak részemről. Csak mindannyiunk számára hasznos volna, ha azt értenék, amit te szeretnél nekik mondani. -
#29885 Nagyon csinos kis oldal. -
#29884 Nyílt DB szerintem addig nem lesz, amíg Hustler a főnök. Az idézett részben benne van, hogy ne tudjuk változtati. Az kurva jó, mert akkor az upgradelt Aeyes kabinok is megállnak itt. Nem lesz átkonvertálva a király F-15C kabinja. Az integrálált új F-15C free kabin nem rossz, de azért elég messz van Aeyes szintjétől...
-
#29883 A kézkönyvben szót sem ejtek a moddolás mikéntjéről, mert az nem a kézikönyv témája.
A legtöbb, amíg elmentetm másnak kint a magyarázásban az a trail editálás, és a Tacedittel század berakása. Ezt más is megtette. Ezen felül soha nem mondtam semmit.
A nem értik alatt nem azt értem, hogy nem értenek hozzá (bár néha ez a helyzet), hanem azt nem értik, hogy mit kérek tőlük. És az fájt, hogy ranger azt mondta, hogy nem értette amit írtam. Zsír. Derstaf is ugyanúgy küldte el elvileg, mint én. Azt értette? Derstef által kitalált formátumban küldtem el. Elkérem tőle majd a legutoló verziót, hogy ő mit használt és aszerint IS megcsinálom. Kitaláltam egy kibaszottul szájbarágós módszert. Ha azt sem értik, akkro nem fogom érteni, hogy eddig mit és hogyan csináltak... -
#29882 áh vicces az egész. az előbbi kommentedhez, nem értem ha valamihez nem értenek, akkor miért nem engedik neked, vagy nektek akik értenek a haditechnikához és meg tudnák csinálni, nekik meg 2 klikk betenni és addig is foglalkozhatnának más dologgal amihez értenek...
az utóbbi érdekes hogy kiakadtak, hogy a felhasználó is változtatja az adatokat. itt most arra utaltak, hogy a kézikönyvben javasoltál pár beállítást? ez ennyire megrázza őket? :D akkor nem lesz itt egy hamar nyílt adatbázis :( -
#29881 Csak az olyan köztes állapotban van, hogy semmire sem jó. Félkész a két új M2k, Draken, Tornado, stb. Csak EGYSZER kellene megcsinálni azt, amit írok és onnantól fogva csak át kellene emelni a többi helyszínre. Nem.
Az adatbázis nyíltságát sem akarják. Akinek meg nem tetszik a modellezés az IJ. Ha lesz BMS 4 és tényleg jó lesz, akkor bizony más lesz a preferált verzióm is. Csak akkor mihez írtam ilyen szép hosszú kézikönyvet? -
#29880 Őszintén megmondom, hogy kiadnám a nyílt db-jű cuccot azt kilépnék a bandából^^ -
#29879 Még a régi dolgokról ezt-azt.
I admit that I was mistaken sometimes, but somtimes I was right. Can you remember when you didn't believed that ARH missiles are immune to chaff because of some changes? I had to assert many times and made many videos until you beleived me. I can say wrong things if they are hidden me or cannot be identify easily but I'm not as dumb as you imagine.
És ezidáig soha nem szóltam egy szót sem. Ha megtagadtak valami akkor maradtam csendben, vagy azt mondtam, hogy OK...
Mire Aragorn.
His actual meaning isn't always crystal clear.
@MOLLY -- Indeed, there ARE "language" barriers, which mean that you are not always "fully" understood.
Hustler has always appreciated your work, but - sometimes, you work SO hard, and do SO much, that it is difficult for people to "keep up" with you.
Sometimes, your stuff gets "forgotten", because, there is just SO MUCH of it at any one time.
Ő legalább leírtam, hogy mi a helyzet és megért. Viszont talán közölhették volna, hogy május 26 óta mi gátolta meg belerakni és azt, hogy nem értik. Stb. Nem, ők beletették a Drakent, mikor szó sem volt DB csökkentésrő, inkább karcsúsításról.
And - you ARE correct. There have been times in the past when YOU were right, and OTHERS were wrong. You proved yourself.
Nahát. :)
However - can you understand Hustler's point...?
The Team Thinking is that - The END-USER SHOULD NOT MODIFY their install.
Ezzel nem értek egyet, de attól még értem, hogy mit ír.
But - your "words" seem to say that you are TEACHING THE END-USER HOW to MODIFY their installs.
És már ezelőtt is leírtam, hogy erről szó nincs. Időm sincs erre. Régen sem tettem. Még 3 éve írtam egy ilyen doksit, de az mostani szemmel nevetséges.
IF you ARE teaching the END-USER how to modify their installs, then Hustler would be very angry.
Yes...?
Én meg arra, hogy nem figyelnek rám. :)
Perhaps if this is a "COMMUNICATION" issue, you could send me an explanation, and I will do my best to TRANSLATE the "Molly-Speak".
I have some long experience there, yes...? :)
Then - Hustler could get the DIRECT ENGLISH version of your ideas.
Ez is egy út.
Szóval ez volt a vihar. Persze ígéret most sincs semmire, de megcsinálom olyan szájbarágósan ahogy csak tudom, hátha belefér a karácsonyi pack-be. Csak éppen ez miből veszi el az időt? Kézikönyv és oktatófilmekből... -
#29878 A vihar elmúlt. Nem történt semmi. Husler szimplán olyan képzelt oda magának, amit le sem írtam.
Rákérdeztem, hogy az AI számára van (SAM, repcsik, stb.) e szimulálva a minimális indítási magasság és távolság, mert megemlíteném az oktatófilmben. Erre neki az jött le, hogy én meg akarom tanítani az embereket, hogy hol tudom átírni. Sehol nem írtam ilyet, szó sem volt erről, nem tudom hogy volt képes ennyire félreérteni egy két mondatos kérdést...
I think we are approaching a crossroads regarding your membership here in the BETA Forums.
Persze már régóta gyűlt ez-az amaz, amit fegyűlt bennem, de eddig csendben maradtam. Aztán szóba került csak egy másik változó e kapcsán, ahol leírtam, hogy tudom, hogy mire jó. Hustler nagy arccal közölte, hogy megint tévedek.
Mire én reagáltam, hogy én sem vagyok tévedhetetlen, de azért írtam, amit írt, mert teszteltem. Aztán megmutattam videón is neki...
Aztán megemlítette, hogy a dat fileban van a leíró rész. Mire visszakérdeztem, hogy hol. Ő meg pirosan bekeretezte az adott sorokat, és eljátszotta, a Molny ismért buta volt című játékot. (Meg feledékeny, mert régen én is észrevettem már ezeket a sorokat, de én is felejtek.)
Na itt jött a csavar a történetben. Sikerült megnyitnom az egyik olyan dat file amiből hiányoznak ezek a sorok. Lám-lám... Helyből meg is kérdeztem, hogy akkor ez baj? Nem válaszolt. Megjegyzem pont az SA-2 dat fájlt linkelte. Legalább egyből láttam, hogy teljesen rossz érték van megadva...
Én sem vagyok tévedhetetlen, de egyszer sem ismerte el, mikor ő tévedett és nem én. Ez ami idegesítő. Persze, ha te egyszer írsz le valamit pontatalnul, jön a "your are wrong again" üzenet. Kedves egy arc.
A fenti keresztutas megjegyzés részre írtam ezt.
What does it mean exactly? Do you want to ask me to leave the team?
This time comes the moment when I'm not able to remain silent. Since you are the leader in the team something changed and I felt these changes more strongly in the latest month. I mentioned about the lack of communication yesterday.
I did every time what you asked. I changed the format my tables and I made everything from scratch. Was anything changed in DB? Almost nothing. :(
I forgot about some of my ideas because you said that my facts and infos are not valid. You refused my aspect and fact that many of radars and IR seekers are over modeled. Ok, I forgot them, they remained as they were. What happened about one month ago? You started to degrade some radar (F-15C, M2k). Interesting.
I'm here since end of 2007. What did I get? I was able to make preview videos and did some nice MP test flight with other guys. Thx for these, I really enjoyed them! Cheers!
But almost no one of my tweaks have been included and didn't get any feedback about my submissions. Why? I was here and ready.
I just asked now and what did I get? I got An insinuating threat. Thx.
Why should I do now? Should I beg you to doing something with my stuff?
Magyarán odaképzelt egy soha le nem írt dolgot, de azért egyből egy félig fenyegető jellegű üzenet lett a vége. És ő egy szárnyaló szabad szellemekből álló csoport vezére? Ej...
Aztán az is vicces, hogy érvek és bizonyítékok tömkelegével támasztottam alá, amit mondtam. Szerinte akkor, az ODS-ben repülő pilóták ereményei nem mérvadóak, hogy olyan helyzetben ahol ott simán mellément az AIM-9M és R-73 ott az Falconban tarolnak. Jó fej mi? A valóság mást mutat, de azért ő az okosabb. Naná, hisz texasi a srác...
Magyarán én javaslataim elkaszálva, de mert ő beszélt valakival aki azt sem tudom, hogy ki, nekiáállt legdegradálni az F-15C radarját, de olyan szinten, hogy ehaj. Erre modtam, hogy ez így nem járja. Eredmény? Semmi.
Csak érzékeltetésképpen. Az AIM-9J és AIM-9M között alig van 10 év és 1 generáció. A modellező értékek (fejből írom) az alábbiak szerint változtak a játékban.
- Az infrafej range értéke (érzékenység) kb. duplája a AIM-9M-nek.
- A flare chance értéke kb. a 1/8 (!) a másikénak.
Csak éppen a változók felhasználása miatt, nem éppen lineáris eredmény születik a találatok számára vetítve.
Azt már le sem írom, hogy az AIM-9X mennyire durva az M-hez képest, mert csak sírni lehet rajta.
Az külön vicc, hogy a kb. azonos generációba tartozó AIM-9 verziók modellezése teljesen szélsőségesen történik. Pl. az AIM-9H infrafeje, kb. olyan érzékeny, mint az AIM-9M-é! Aha... Csak éppen olyan a flare chance értéke, hogy szinte egyenlő a 0-val. Egy összedobált vacak az egész. És ezt képtelenek belátni.
Az is elég vicces, hogy az R-73 szenzora veri az AIM-9M-et. Vicc. Nem kicsit. Kb. 15%-kal érzékenyebb. A gimbal értéke meg rossz, 67 fok 60 vagy 45 fok helyett, verziótól függően. Az AIM-9M esetén meg 40 fok van 27,5 helyett. (A lock képessége ekkora, a követés asszam valóságban 40 fok, de ez a különbséget a Falcon nem tudja modellezni.)
Stb.
+ a DB-be nem került be szinte semmit amit javasoltam és isten tudja meddig, lehet, hogy nem is fog. Szinte az összes Szuhoj gép, egy rakás szar, de a MiG-ek is. R-3R olyan, mint kb. AIM-54-et tenni F-15C-re. Lehet, hogy őt nem irritálja a hiba, de engem kb. ennyire.
Ezek után mit csináljon az ember? -
#29877 Szerintem Hustler egyre süllyed. Menthetetlen... -
#29876 engem érdekel, de jó volna ha pár szóban összefoglalnád magyarul is :) emígy sztem ha lehetséges szállj át az open falconba ha ott jobb a hangulat, aztán később talán észreveszi magát hustler és elhúz -
#29875 Bakker Joe!!Minden elismerésem!! -
#29874 Lehet, hogy ki leszek vágva az FF csapatból... Szerintetek ki miatt? Igen, Hustler. Miért? Holnapra kiderül.
Még értelmezni sem képes azt amit leírtam, olyan dologba kötött bele, amit le sem írtam. Az elmúlt hónapok eseményei most kezd elmenni a kedvem az egésztől.
Eseteg majd bemásolhatom ide azt, hogy miről volt szó, vagy elküldöm PM-ben akit érdekel...
-
#29873 De lehet, hogy csak a régebbi "T" modell. Élő szövet a fémvázon.
:-)
Annak sem kottyan meg 110 kg. fél kézzel. -
#29872 metamarcangolóscsibefasirt -
#29871 Bimetikus Polialoid :-) -
#29870 Hát azért DESTROY nem? :) -
#29869 Az már gyanús lehetett volna, hogy Destroy az alsó képen fél kézzel fogja.
Jó erőben is lenne (110 kg :-)) -
#29868 -
#29867 Hú, bazz. Ennyire vak vagyok. :)
Akkor viszont meglep, hogy 180 W nem visszi el. -
#29866 Még két tizedes és jó lesz :))
1.1 kg -
#29865 Ez kész. :)
Snail ajándéka. -
#29864 Eredetileg a középső lyukba szántam két impellert (15000 rpm jobb mint a porszívó :D ) (ott a súlypont). De láttam egy két farokpropis vektorált megoldást, ami igen tetszett. Azok majd akkor ha teljesen repképes lesz a sárkány, normális sebességgel is stabilan fordulni látom.
Egyenlőre nincs más motorom, és ez nem bírja kellően gyorsítani.
Bezzeg a Chesnára felrakva, abból műrepülőgépet faragott. :)) -
#29863 110 kg? Jesszus. Ha ez eltrafál valakit, akkor annak annyi...
Hogyan száll el egy ilyen cucc? -
#29862 Ez igen ! Szép madarak -
#29861 SŐT!!!!!!! mégjobb
hagyd úgy ahogy van és berakol még ilyen kisebb mocit hátra!! sakkor eloszlik a súlypontra jutó vonó és tolóhatás
tiszta motorcsónak dolog ez.. csak éppen levegőben
-
#29860 egy tök naív hozzászóllás még +kérdés (bocsánat érte)
Szóval, maga a sárkányszerkezet és kifejezetten a szárnyak nagyobb sebességű reptetésre vannak szánva, plussz a súlypont is hátrébb van egy hagyományos elrendezésű géphez képest (Piper J-3 vagy hasonló)
tehát mi lenne ha mondjuk inkább a szárnyak tövénél lenne 2db ilyen moci.. plussz levenni a propcsik átmérőjéből is hogy ne harapjanak, és jobban kibirjanak pörögni
persze ehhez két ilyen moci kéne, de ezltal középen a meghajtások központi súlypontja is valamint stbalibb is lenne talán
tudom hüleség, de maga sárkánynak az alap súlypontja se orrközpontú vonóerőhöz lett tervezve, ez meg a Su-27re különösen igaz talán
bár ahogy mondottad a meghajtás farokrészre való szerkesztése még jobb lenne..
még annyit ha így döntöl akkor lehet érdemes lenne gondolát (fészket) építeni a propcsi köré (impeller hatás)
irigyellek ám, lehet filódzni:)
-
#29859 múltkor is említetted ezt a dolgot... azthittem valmi papírrepülőszerűség
baksi ez nagyon ott van
egészséges, értelmes, hasznos, kreatív
büszke vagyok rád -
#29858 jók a képek! majd várjuk a videókat is :) -
#29857 Aha.. azért gyenge a motor. Nem bírja eléggé gyorsítani.
Hossz: 1350mm
Fesztáv: 1050mm
Tömeg: 1100g -
#29856 Ez ilyen nagy? Ejha!
Más. Egyre több dolgot tudok meg a Falconról. Még mindig... :)
Szóval a dinamikus hadjárat a sérült gépekkel is számol. A gépeken kapott damage pontokat összegzi és egy idő után ennek fügvényében kivon pár gépet a bevetésből. Szóval érdemes inkább úgy hazamenni, hogy nem vagy kilyuggatva és társaid sem és az ellent is érdemes kicsit megszórni, még ha leszedni nem is tudod.