Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Dani ez melyik kieg? Melyik város lenne ez?
Gundark 1 1
Ne sugárfékezzél, gyere filmet forgatni 😊
DANIELE
TUDJA VALAKI a TORNADÓ Sugárfék gomb kombinációját, mert sehol nem találom

L Viper
Joe-val a tss.thomi.hu-n vagyun - Falcon4 Allied Force szoba
L Viper
Köszönöm mester <#vigyor3><#eljen>
JoeDestroy
Irjatok hol.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Gundark 1 1
Felõlem mehet. Én kész vagyok.
Molnibalage
Nagyon jó ps-elt screenek.

Cirka 20 perc és jövök.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Viper! Van frissebb változat az OF-felhõkbõl,ezen a Cirrus is jobb!!!
(Ne postoljátok sehová,ezeket is egy fizetõs addon-ból ollóztam ki.)

Akit még érdekel...

L Viper
Én is igyekszem 21:30 -ra multikész állapotba kerülni.
Gundark 1 1
Ne trükközzél Wampi, este gyere multizni 😊 Én olyan fél 10 körül már leszek. Aztán csak össze szedjük magunkat és produkáljuk a Rendezõ Úrnak a tutit 😊
Szia
Beélsimitva jobban néz ki......de tényleg elég egyszerû igy.
De a pit k...a jó.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

JoeDestroy
A 0.5 kipróbáltan ment RV-n a 0.6 meg OF 4.7 alatt is.
Az FF5 alá még egyet sem próbáltam 😊

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Az RV HiTiles-ét raktam át úgy,h átmásoltam a teljes
terrdata\korea mappát,az FF5 helyére.

LeonSilver
Énis-énis!Mióta feltettem azt nyüstölöm.Csak kellene valami jobb textura mert elég randa így.
Az elején nekem is futómûhiba volt de rájöttem, hogy "nagyon korán" kell elemelni és akkor semmi baj.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Írták, hogy 0.6.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
nem azt kértem, hogy teszteld le hogy megy-e hanem hogy melyik verzio számu lehet ez ,mert amit utljára probáltam europa hadjárat az FF4-alatt se ment.
Ha jol néztem a PMC forumán akkor a 0.6-os a legutolso, de már az is 2007-es ebbol gondoltam, hogy akkor lehet ujabb kiadás is belöle de nem találtam linket vagy utalást sehol sem rola ezért kérdeztem, mert kiprobálnám, vagy esetleg a balkánt.
Molnibalage
Ha az megy, akkor mindenek kell. Nem részletezik, hogy a "megy" mit jelent. Próbáld ki és megtudod. Nekem nincs idõm mindenre. Ezidáig 2 db azaz KETTÕ bevetést repültem.

repvez
ez melyik europa terület ami megy FF% alatt?
Link van rola?
europa
Molnibalage
Ma este multi. Este 10 felé érek haza. Röplabda meccsem lesz fél héttõl. Aztán még fél 9-ig van terem.

Hát igen....ráadásul a DI billentyûzet kiosztásának leirásából lazán meg lehetett tanulni mindent😊)

L Viper
Pollux rakott fel HiTilest, azt írta gond nélkül felment.
Gundark 1 1
Na Wampusek a harrier neked való gép. Lebegésben leszállni, mint a kislányok 😊 A férfi az 135 csomóval csapódik a hordozónak. 😊 A DI SH azért volt jó, mert mindent kiértékelt a leszállás után. A legkisebb hibát is pontlevonás követte. A Janes SH-ban is jó leszállni hordóra, éjjel viharban 😊 A DIben rendszeres volt hogy a tébolyodottak a leszállófedélzeten mászkáltak. Volt úgy hogy egy másik hornetet toltak ki elém noha állandó kapcsolatban voltam a hajóval, és a leszállás irányitó tiszt küldte el õket a k. anyjukba 😊 A Janesnél meg.. ott meg egy hadjárat alatt meg legalább kétszer volt hideg macska. Vagyis Cold Cat 😊
Szia Gundi
Azért a DI SU/H-ban egy éjszakai leszállás,hordozóra.az se volt könnyû.....pedig nem volt leszimulálva a hajóvertikális mozgása,nagyon nem éreztem azt se hogy haladna.Aztán ha pár fedélzeti makit elkaptál,akkor csak ugy nyomta a rájtendzsifélürt😊

Valaki nem tudja véletlenül,a billentyûzeten mivel lehet mozgatni a futómûvet alapból?Megõrülök ,hogy a joyon a csuszkán egy század mm-tõl
kifarolok mint knight rider.

Nem ,TE volt,a legalsó,a szoroson túli reptérrõl,legalul.
Kicsit meglepett amugy,mert másodszor óvatosan huztam fel és 100 csomó felett.Mindegy,nem rakok rá annyi cuccot,a hellfire-ekkel jól ment.....

Molnibalage
Hi Tiles telepítést csinált már valaki? Kellene a kézikönyvhöz...

Gundark 1 1
No problem. Gyakorlod és megérzed. Néha velem is elõfordul ha 15össel jövök haza hogy nagyobb állásszöget tartok mint amit szeret. Megszoktam a hornetben ülve 😊 Én a 15ösnél érzem néha manõverek közben hogy milyen nehéz, és csúszik. A titok egyik része az hogy ne engedd nagyon elkopni a sebességet. Ha több azt még lehet kezelni a féklapokkal ha kevesebb akkor kattintasz 😊 De a szögekkel szokott a legtöbb baj lenni. Elõször mikor a tájfunt tettem le az is nyikorgott 😊 Pont a legutóbbi multin amin voltam ott sikerült az hogy szégyenszemre egyszer elpattantam a betontól, mert közben nézegettem a többieket és kifutottam a magasságból. : )
Molnibalage
Van valami hiba a géppel, de nem emlészem, hogy mi. Honnan szálltál fel? Hadjárat?

Üdv
Megnézném azért csutkára huzva az FSX-et milyen lehet......tényleg vannak e elefántok😊Mondjuk a gépet is megnézném........

Mindenki
Csak én élvezek be a Harrier fülkéktõl?

Kferro
Próbálj Harrierrel leszállni,most nem próbáltam,de ha a Flapet teljesen kirakod,(60 fok)akkor szinte lebegni tud,mindenesetre gyakorolni könnyebb vele.Igaz visit mint a malac......
Tegnap megraktam minden jóval(Hellfire,bombák)szállok fel szép óvatosan,
erre kétszer is futómûhiba lett....nem tudom mitõl,túl hamar akartam behuzni?A lényeg,hogy a két támasztó nem ment hátra,meg a fõfutó se huzodott be teljesen......rázta seggét mint a parádésló meg ángelisül vóningolt.

DANIELE
Kferro vállalok kezdõ és haladó hajózó képzést ezen típusokkal, ha mégse menne a leszállás
[/img]

[/img]

Molnibalage
Bizony.

@Destroy: Igen, gondolom ki. Ramp start esetén is normálisan repülök bevetést. A HUD kezelõszervei jobb kéznél vannak lent. Az SP3 billentyûzet kiosztásban van FPM-re és HUD picth ladderre vonatkozó bill. kombináció.

Könnyebb a LockOn-ban a leszállás? A SU-25 azért nem egyszerû letenni... 😊 Szerintem a Falconban a legkönnyebb a leszállás, normál körülmények közt... 😊

www.smart-bus.hu

JoeDestroy
Balázs, Ramp start esetén neked kirakja az FPM-et? Én akárhogy kapcsolgattam a kapcsolóját, csak a létrát rakta ki a markert nem.

Még annyit, hogy hajlamos vagyok IL2-es fejjel gondolkodni. Azaz ha kevés a sebességem, akkor ott elég ráadni a gázt, s a motor azonnal reagál, így könnyen tudok korrigálni, ám a Falconnál a sugárhajtómû, jellegénél fogva, lassabban pörög fel.

KÖszönöm srácok a segítséget! Így már sokkal tisztább a kép.
Nem csak a szöget szúrtam el, hanem a sebességet is. Valamiért úgy gondoltam, hogy a 180-190 kts épp megfelelõ. 😊

Molnibalage
FPM = Flight Path Marker. Az a kis dolog ami a HUD-on mozog. Két kis víszintes vonal között egy kör. Az jelzi a valós repülési irányt (csúszást is jelez!).

Ha a 0 fokos HUD vonalon vagy akkor repülsz vízszintesen. A gép bólítási szöge ekkora nem 0 fog. A kettõ közötti fok eltérés az állászög.

Leszálláskor az FPM ne legyen 2,5 foknál lejjebb. Sebesség legyen 150, törzsféklap teljesen kint, RPm 80-85 között. Törzsféklap nélkül nagyobb a leszállósebességed. Ezt most nem részletezem, hogy miért.

LeonSilver
(1) Typical landing distances with and without drag chute.
-Without dragchute, depending on fuel weight+stores around 2700+ ft.
-Haven't flown with dragchute yet.

(2) What is the typical landing speed?
-133kts+4kts per 1000lbs of fuel/stores(A-model), so mostly around 141kts(+20kts= final turn speed)

(3) At which speed is the aircraft derotated (pitch down) for nose wheel touchdown?
-Not specified in regulations, but mostly between 80-100kts.

(4) What is the typical pitch angle at touchdown and till the start of derotation?
-13 degrees aerobrake

(5) When is the thrust cutoff?
-what do you you mean with thrust cutoff?

(6) Which is the braking speed during the ground run?
-No idea what you mean by this sorry.

(7) What are the typical increment in the drag and lift coefficients due to spoilers and airbrakes? When are they activated?
-No idea; no spoilers, just speedbrakes; speedbrakes are open to 43 degrees during landing, as soon as nosewheel touches the ground the pilot overrides speedbrakes to 60 degrees.

(8) Is reverse thrust employed while landing? Is so what is the value?
-No

(9) What is the value of drag offered by the drag chute?
-Wouldn't know

link

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

"Az FPM jelét figyeld meg a variót."
Mi az az FPM?

" pedig Il-2-ben egy Messzerrel leszállni ehhez képest atomdurva."
A Messzerrel olyan vajpuhán megy a leszállás, hogy ihaj! Ahhoz képest brutálisan durvának tûnik a Falcon. 😊

"ne nagy szögben rakd le a gépet. A mûszerek segítenek sokat."
Valószínüleg igazad lehet, mert most hogy belegondolok, valóban elég nagy az állásszögem. A gond az, hogy nem tudom, melyik mûszereket figyeljem, valamint, hogy mekkora sebességet tartsak leszálláskor.

Molnibalage
Fent még senki nem maradt. <#ravasz1>

Egyszer régen ilyen témában csináltam pár felvételt extrám leszállásokról. Most is lesz ilyen az oktatófilmekben.

Az elsõ készen van, a ramp start. A szöveg egyelõre angol. Ma lesz feltöltve.

DummyBoy
Érdekes ... nekem 100-ból 100-szor sikerül letenni a gépeket ... <#vigyor3>

Csak nem mindig egyben ... <#idiota>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

L Viper
100-ból száz :-), na csak le tudom írni.
<#vigyor>
L Viper
Majd ráérzel és 100-bó lszá fog sikerülni.
A Lock On-ban könnyebb sokkal letenni a gépet, az biztos.

A megfelelõ óvatos süllyedés, amit Balázs is írt és ne nagy szögben rakd le a gépet. A mûszerek segítenek sokat.
Molnibalage
Ez mindig elõjön és nem értem ezt. Sokaknak problémája van vele kezdetben pedig Il-2-ben egy Messzerrel leszállni ehhez képest atomdurva.

Kézikönyvben le van írva és van oktató film is. Perpillanat nem tudok ennél többet modani. Az FPM jelét figyeld meg a variót.

DANIELE
A FOV – 60ra történõ beállítása után a hiba meg szûnt, de van egy másik, a kabintetõ felsõ egyharmada elválik az alapszíntõl.

[/img]

Újabb kérdésem van: Hogyan kell a Falconnal leszállni? 😊
Eddig az egyik szimulátorban sem, amivel játszottam (pl. Il2, Lock On, FS...stb) nem okozott gondot a leszállás, ám itt elég nagy kihívás. Egyszer már sikerült letennem épségben, de nem volt valami tökéletes.

Molnibalage
Ha többet indítszar egyszerre, akkor nincs értelme. Teszteld TE-ben és ítéld meg, hogy érdemes -e hadjáratban ezzel veszõdni.

30 mérföldre levõ fordolódó J-5 gépek ellen 3 ment mellé és egy talált nekem egy tesztbõl. Az utolsó amit indítottam, mert az végig kapott MCG korrekciós jeleket. Az ID váltásra filgyejet indításokor, ha mégis több céllal próbálkoztok. 20 mérföldnél több közeledõ légicélre szerintem megy a dolog. Még így is brutál. Egy human F-14 leszed 3-4 ellenséges vadászt. Félelmetes.

Persze egy apróság még van. Ha human lenne az ellen és beaming + chaff -et nyom + földháttér akkor a radar elveszti a célt és egy human player elég okosan és gyorsan repül, hogy MCG nélkül még így mellémenjen a raketta. Human ellen aki okos és tudja, hogy mit csinál drasztikusan zuhan a rakéták találati aránya!

Tehát akkor semmi értelme kb. 40 mérföldnél messzebb indítani, szinte biztos h pocsékba megy? :-((
Molnibalage
DC? Az mi?

Infók.

LeonSilver
Egészen jó lett ez az FF5 csak ne lenne annyi DC.
Gratula Balázs a cucchoz.

zsoltfireman
Hja,
az én vonalsimításom is "kielégítõ" egy ilyen kártyánál lehetne jobb!
De a szim ennyit bír......
Viszont egy-két menü olvashatatlan emiatt......
Tehát vagy-vagy
<#confused>