Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Balázs, nem kérdeznéd meg valamelyik kabingurut, hogyan lehetne a régi 3D-s kabint használni az FF5-höz? Nagyon hiányolom a lift line opciót az új 3D-sbõl. Már megszoktam és trackir nélkül hasznos.
Azoknál a típusoknál ahol a régi 3D-s jön elõ, ott van lift line is.
L Viper
Bezony, nagyon jó kis dolog.

Az FF5 szólóban baromi jó. Szép, szerintem a legszebb eddig a Falconok közül.
A Menü az gyönyörû. Szólóban kiváló a stabilitás nálam.

A villogó horizont és felhõbugot jó lenne javítanák.
Sajnos multiban a hülyeségei miatt nagyon szenvedõs. Ebben az OF 4.7 a nyerõ.

Más. Sajnálattal láttam, hogy a hadszínteret váltva a training rész üres lett.
Szerencsére az RV-bõl át lehet másolni a klasszikus training missziókat a \campaign mappába az Eurowarba, vagy a Korea 2012-be is. Hibátlan.
Molnibalage
Hát nem olyan egyszerû használni, de olyan skyfixet csinálhatsz ami akarsz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nagy átlagban ennyi idõ után mi a vélemény az FF5.0-rõl? Eddig Korea 83-ben repkedtem és pár apró AI hülyeséget leszámítva nem volt hadjáratban gondom leszámítva, hogy nagyon megkoptak képességeim. Egy sima kis SA-3 leszedett... <#zavart1>

A MANPADS-ek meg nagyon agresszívek. Ez valamennyire jó. A lehetõségekeet végre kihasználják. Az viszont kevésbé, hogy olyan sok van belõlük, hogy az vicc. A modellezett mennyiséget tekintve a világon nincs ilyen erõs légvédelem sehol. A minõségi része sem stimmel sajnos.

Nincs mese, ezen javítani kell szerintem. Data edit kell. Csak oldanák már fel az adatbázis kódolását.

Az UI makacskodik még kisebb nagyobb rendszerességgel sajnos. Szólóban ez nem baj, de multiban azért az. NF végre reprodukálni tudta az egyik bugot (dofight-ból visszatérve és újra commit gombra nyomva fagyás).

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Próbálta már valaki az FF5-ben a :

\Utilities\TOOLS\TODmixer\TODmixer v1.3.exe -t ?

Nézzétek meg mindenképp.
L Viper
AF-ben még mindig tetszik az idõjárás. Rendesen van front. Elindulsz tiszta idõ, aztán ott a felhõk széle, majd bekerülsz a rossz idõbe.
zsoltfireman
Igen!
<#wow1><#wow1><#nyes>

Molnibalage
Ez az AF-es Janhas skin nagyon feldobja a látványt.

zsoltfireman
Nosztalgiáztam....AF

Molnibalage
Ezzel lehetségesnek tûnik gyorsabb tájgenerálást csinálni, ha jól értem. Összepasszintja a textúrákat. Pontosan én sem értem, de a kép alapján mûködik. Majd megkérdezem, hogy pontosan mi.

Fura, hogy rajtam kívûl nem nagyon látok egy magyart sem sem az FW-n sem az FF fórumon. A PMC az tényleg inkább devek mozgásterülete. Nem is a Falcon a fõ profilja.

zsoltfireman
Mi ez Balázs???

Molnibalage

Molnibalage
Ott van a screeneken, hogy milyen nézet. Lékedj végig mindenhol a 2D-ben. Nem 3D-s kabinban van az tuti.

LeonSilver
Hol?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Mit értesz gyári alatt? Ez az új FF5.0-höz adott F-15C kabin. Aragorn csinálta emlékeim szerint.

arrow19
Ez nem a gyári cockpit?
Molnibalage
Nem ezeken a nézeteken látszik.

Itt láthatod.

Beate fórumon más képe is rajta van és más háttérel. Tehát nem PS trükk.

LeonSilver
Elvileg.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

L Viper
Semmi baj. Fel fogom rakni, már úgyis tervezem egy ideje, csak kéne egy kis plusz idõ :-). Megvan gyáriban ez is <#eljen>
Majd értekezünk.
Molnibalage
Az F-15C 2D kabint csekkoljátok le. Elvileg van visszapillantó! Én nem tudom, mert felraktam az Aeyes 2D pitet.

Willenbrock
Ezt priviben akartam küldeni véletlen így sikerült sorry.

Willenbrock
Helló Viper!Igen a Mig Alley megy XP alatt is-nekem SP3 van és rendesen fut rajta.A setup fájlról kell telepíteni aztán az exe kompatibilitását át kell állítani Win-98-Millenniumra.Ezután rendesen fut nálam.Csak az a nagy gondom hogy valamiért nem reagál a joystickra,pedig a beállítások közt észleli.Nem jövök rá miért van ez.Nem tudsz ebben segíteni?

arrow19
Jolvan ha ma mar keso holnap nyugodtan szolj ram megis csinalom szivesen segitek...<#wink>
Molnibalage
Ma már késõ van és nem is kell. Épp most kezdtem az új NAV videó küldetését összerakni. Felvétel csak holnap lesz. A gond az, hogy az FF4 bugossága hátráltat ezt-azt. A Mavrick hibája nem tûnt fel senkinek? Néha mellémegy a célpontnak.

arrow19
Balazs gyere fel msnre es segitek...<#wave>
Csak éreztetni akarták, hogy figyelik, és húzza meg magát! 😄

www.smart-bus.hu

L Viper
Na most meg megint van logó :-) Lehet véletlen mellélõttek.
Molnibalage
Nem tudom, hogy mire kaptam. Nem anyáztam senkire és nem is személyeskedtem. <#fejvakaras>

L Viper
Hát te már megint tiszta sárga háromszög lettél? Az elõbb még láttam a logódat. Még ki*aszatod magad a végén.
L Viper
Pár éve sokat játszottam vele.
XP alatt megy? Jöhetnek a trükkök privátban.
Láttam, a Frugalson, hogy van aktivitás még a témában.
Willenbrock
Mig Alley-vel játszanak még valahol multiplayerben,nem tud valaki errõl mondani valamit?

Molnibalage
Kéne egy kis PS segítség. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a kép széle olyan legyen, mitha a kép belsõ része egy kiemelkedõ részen lenne és a szélei lekerkítettek?

Köszönöm a segítséget,majd próbálkozok!
LeonSilver
Hogy mit??Tolatni?Pedig feltett szándékom volt.

Molnibalage
De csak szimpla kerékfékhatás van semmi más. Tolóerõtól független. Természetesen tolatni sem tudsz vele.

LeonSilver
Én is kipróbáltam és valóban megfogja a gépet.

DANIELE
Én, kipróbáltam a sugár féket, megfogja, a gépet tehát mûködik, csak az után égetést nem blokkolja a Tornádón.

Molnibalage
Holnap serezés lesz folyamatban este. A NAV videót szolóban is meg tudom csinálni, de a légiharchoz jó lenne human player segítség is.

Gundark 1 1
Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy emlékszem mintha Balázs azt mondta volna hogy az ég egy adta világon kivül semmi jelentõsége nincs, mert nincs lemodellezve a forditó hatása. De kivülrõl szép 😊
LeonSilver
Basszus mit kínlódtam mire rájöttem, hogy a Tornádón a tolóerõ fordító a "K" 2* lenyomásakor mûködik.

Gundark 1 1
Magam is Vipera szintjén vagyok. Holnap talán lehet, de nem biztos, mert a szervereket takaritjuk, és nem tudom mikor végzünk. Remélem 7re már igen, de sokszor remélek dolgokat 😊
L Viper
A 171. "nemtomhányas" még jól kezeli, próbáltam. Az volt az utolsó emlékeim szerint.
L Viper
Mikor kéne? Mostanában a munkahelyen többet vagyok, mint itthon.
<#szomoru1>
JoeDestroy
NVidia gondok. Ez mind az AF OF és FF verziókat érintõ gond. (sötét UI, érdekes mintákkal kirakott tacref, vagy fegyverzés)
A 169.21-nél újabb driverek nem kezelik jól az AA beállításokat. Ha szép az AA és az UI sem lesz fekete, akkor nem jó a tacref és a fegyverzés képernyõ.
Jó hír,hogy a GF8800 és régebbi kártyákhoz jó a 169.21 driver és az NVidia archív drivereibõl letölthetõ. A Viper által is használt omega driver a 169.21.-re épül.
Rossz hír hogy az újabb kártyákhoz nem jó, és így vagy fûrészfog van, vagy nincs fegyverzés (AA enchanced mód hatástalan, Override módban hibás)..... EDDIG!
A 169.21 driverébe sikeresen beletettem az új kártyákat. pl az enyém GF9800GTX+ 1G. Ami így elveszett, az a kontroll panel sajnos (tovább kellene finomítani a telepítõt és a régi elõjönne), de nem szükséges mert van másik 😊 . (tartok tõle ehhez már jó driver nem lesz.) Ez viszont jól mûködik. (kipróbálva: IL-2, FSX, FS2004, Test Drive Unlimited, AF, OF, FF5)
Beállítások (Progi nHancer 2.4.5):

Íme az eredmény.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Hamarosan szükségem lenne oktatóvideóhoz segítségre. Egy ember is elég. Gundark? Veled nagyon megy a repülés. Vipera?

Molnibalage
Nem tudom. Éppen ezt akarom megkérdezni.

L Viper
Hmmm. FF5-ben lehet használni a régi "veres" UI-t? Hogyan kell?
Molnibalage
Azokon a gépeken amin van HTS pod ott a régi fajta HARM képernyõ is elérhetõ. Hozd elõ a MFD oldalválasztó menüt (nyomd le azon MFD oldal gombját ami aktív, lásd FF4 kézikönyv) és ott keresd a HAD oldalt. A skálázása nem megy F11-F12-vel és az indítási zóna kijeléze is bugos, de a befogás a régi úton megy. Lehet filterezni is az egyet radar típusokat.

Az új módszer az, hogy "pörgeted" az MFD oldalt és a WPN képernyõs a HAS oldalt választod (Harm As Sensor). Itt is kurozrral mozogsz és fogsz be célokat, csak a kijelzés más. Távolság infót nem nagyon ad. Inkább csak szögelyzetbelit, de ennek kijelzése kicsit érdekes (vagy inkább rossz szerintem, erre majd rákérdezek). A befogás úgyanúgy történik. Rá a symbolra és mehet a csomag.

Molnibalage
Fura. Az általános tapasztalat pont fordított. Az FF5.0 UI szépnek szép, de istabil. Én inkább használnám a régi, de legalább stabil UI-t.

zsoltfireman