Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az a lényeg hogy ezek szerint nektek jól mûködik, ergo én vagyok béna.
Na majd meglátjuk hogy mire jutok.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
A lézeres célmegjelölés kapcsán egyelõre csak az FF4 oktatófilmet tudom ajánlani.
A lényeg az, hogy alaphelyzetben az TGP képernyõje az radarkurzor mozgatással van összehangolva. A radar kurzor mozgatása viszont szintén nem egyszerû. Errõl szintén van oktatófilm és a régi kézikönyv is tagalalja ezt szerintem. (STP és SP módok)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tört angolsággal írtam... remélem azért megértik mirõl gagyarászok 😊
A lézeres célmegjelölés még mindig probléma számomra... valamikor finoman mozog a kurzor valamikor meg atomgyorsan. Hiába állítottam 75%-ra (300%-on volt nekem alapból). Magával a kamera mozgási tartományával is gondjaim vannak. Nem arra mozog amerre én irányítom (látom a rep.gépem tetejét is benne), valamint a végpozíciói folyamatosan változnak, nem lehet újra "középre állítani" stb... nem értem. Káosz számomra az egész.
A stand off jamming leírása benne van az FF4-ben. Ott egyszerûen csak, ha az AI két stand-off waxpoint között reptet egy EF-111-et vagy EA-6B-t akkor a SAM radarok range értéke elkezd csökkeni. Ez a zavarás nem jelenik meg a radar scope-on.
A stand off jamming nem jó repcsik radarja ellen.
További gond, hogy elvielg most bugos, de lehet hogy már az FF4-ben is az vagy MINDENHOL.
A stand off változó csak azokra a gépekre érvényes amik abban a package-ben vannak amiben az ECM gép! Elég súlyos. Tehát te repülsz egy package-ban a RCM géppel, de a kód hibája miatt a körülötted levõ X gépre semmiféle védelme nincs. Ezért nincs is most még ilyen gép hadjáratban.
Azért ezt le kellene tesztelni. Idõ, idõ, idõ...
Pl. a moder hadjáratokban érdemes az egyik EWS prgramot úgy átírni, hogy kb. 2 másodperc alatt legyen 15-20 burst. Beaming földháttér esetén még ARH ellen is nagyon komoly esélyed van a túlélésre! Ezt is megmutatom majd. Egy F-15C esetén 70-80 chaff is kimegy pár sec. alatt, de mivel neki van 180 ez belefér. Az AI meg szép kényelmesen dobálgatja ki.
Igazából oda kéne eljutni, hogy egymás ellen tolhassuk, mert a Falcon olyan szinten modellezi le a datalinket és ez elektronikus csatateret, hogy az valami elképesztõ. Egymás ellen atomdruva dolgokat lehetne csinálni. Az AI nekem nagyon nagyon buta már. Idiótán fordul, emelkedik mikor süllyednie kéne, stb.
A elektronikus hadviselés modellezését megpróbálom nagyon tömören összefoglalni, mert nem úgy van modellezve ahogy azt te elképzeled. Az ilyen dolgokat nem biztos, hogy szerencsés tudni, mert ronthatja a játékélményt. A Relismp Patch 5 kézikönyv egyik nagy fejezetének vizsgálatát javasolm. Elég részletesen le van írva, hogy mi hogyan megy. Mai napig az összes Falcon alapja az.
Akkor a koncepció, nem annyira egyszerû a dolog.
1. Minden radarnak vagy egy range értéke. Ez gyakorlatilag jelerõsséget jelent. A gép RCS (radar cross section) értékének, távolságának figyelembevételével, beaming hatás (sebességhatár van rá, hogy mikortól számít és szorzó nagysága is meg van határozva), földháttér vizsgálatával és van ECM szorzóval számít egy jelerõsség értéket és ezt hasonlítja össze egy egyenlet által meghatározott értékkel. Ha nagyobb, akkor átüt és be lehet fogni a célt. Ha nincs zavarás akkor cska azt dönti el, hogy látszik -e a cél vagy nem a radaron.
Ha kisebb az érték, akkor az F-16 modellezés miatt a radar scope-on a cél felett ott a jel, de nem fogató be. A zavarjeleket akkor is kijelzi a radar, ha ki van kapcsolva, tehát zavarforrás érzékelés le van programozva.
Nem rég derült ki, hogy az RCS sem állandó, bár enne változása kicsi.
Az ECM hatás erõssége sem állandó asszem, de ennek mértéke bizonytalan számomra.
Tehát az "áttörés" az nem állandó az összes gép számára.
2. A zavarás ellenére is be lehet fogni a célt. Ha megvolt az indítás, akkor lehet szórni a chaffet és csinálni az összes ellentevékenységet ami belefér, ha még nem voltak alkalmazva. Ezért van az, hogy nagy magassában pl. 20 mérföldrõl idíthat rád mondjuk egy MiG-29A R-27R-t, de ha lejebb mész pár ezerr lábbal + bemingelsz + chaff akkor szinte azonnal elveszti a MiG a befogást.
3. És egy sötét dolog. Az ECM modellezés. Ha elõveszed az FF4-et akkor F4Brwose-szal ráakadhasz mindarra amit mondok és már említettem.
Viszont vagy egy bibi. Az ECM-nek is van erõssége, de ez minden gépnek egyforma. Na ez rossz. Nagyon rossz. Ez javítható, én javasoltam pár gépnek ezt megnövelni. A gond az, hogy ezt egy szám írja le. 0 és 125 között lehet változtatni az értéket. 0 az alap. 50-es érték környékén az AMRAAM rakéta szenozrjának legyõzéséhez elég csak bekapcsolni és szinte még chaff sem kell! Nagyon logaritmikus vagy exponenciális a dolog.
A HOJ modellezés is hiányzik a játékból, csak egy felirat a HUD-on. Valaki azt állítja, hogy van benne. NINCS. Kipróbáltam FF4 alatt és FF5.0 alatt is dersteffel. Viszont 0 esetén asszem ARH ellen még pont nem ér semmit a dolog (vagy igen?), de ha magasabbra teszed a ECM értéket, akkor már tutira. Viszont az AI nem használja csak STT lock esetén Hoppá. Borul az egyensúly. A saját kötelékedet utasíthatod ECM használatra, de az kevés.
Tehát óvatosan kell játszani vele. Az alábbi gépeknél kellene megnövelni szerintem elsõ körben. A nagy gépeknek és amiknek sejthetõ, hogy az átalgnál erõsebb ECM supportja van.
- EF-111 (és talán F-111F)
- EA-6B
- Szu-24
- B-52
- B-1
- Tu-95
- Tu-160
- Tu-22M
- Talán az F-15C.
A másik baj az, hogy a repülõgéphez van az adat beírva! Ez mit is jelent? Azt, hogy pl.az ALQ-131 és ALQ-184-nek tökéletesen egyforma hatása van az F-16 gépeken. Tehát hiába van több fajta ECM pod az csak grafika. A szeparált adatbázis ezen segíhet. Az újabb F-16 gépeknek csak az ALQ-184-et szabadna egedélyezni és ott lehet picit erõsebb ECM. A réginél maradhat defaulton az ECM strength, de csak ALQ-131-et hagyna rajta az ember. Én fontosnak tartom az ilyen apróságokat is, hogy minél realisztikusabb legyen. Ne csak grafikai eltérések legyenek.
Modellezés terén sajnos olyan radikális változtatásokat szereténk amir nem tudnak sokszor elfogadi a tagok. Pl. az AI hülyesége miatt a chaff szórást is át kellene alakítani egyes gépeken.
Nagyon röviden ennyi.
Ha már az altipus cockpit eltéréseknél tartunk...
Megtaláltam a Tornado cockpit kapcsoló leírását (THX Molnibalage) de ismét ott tartok hogy az csak az IDS kabinját szemlélteti. A fõ panellel még nem lenne gond mert aprók az eltérések, de az oldalsó panelek már eléggé eltérnek. Úgy kell kimazsolázni hogy akkor mi micsoda.
A Skyshadow ECM konténernek tudni lehet hogy mik a (játékbeli) zavarási paraméterei? Pl. mi a "burn through" értéke? (mi az a távolság ahol már képtelen megzavarni az adott radart,
A Tornado thread-ben lehet ezekrõl írni bátran.
Egy példával élnék:
...freefalcon5/art/ckptart/tornadoGR1/16_ckpit.dat
Ebben a DAT file-ban kell az alábbi két sort átírni.
(fénytípus = színkód😉
floodlight = 0xff003300;
instlight = 0xff33ff33;
Írd át erre: (így az IDS Tornado vörös panelvilágítása lesz a GR1-esnek is)
floodlight = 0xff000066;
instlight = 0xff00ffff;
Ha jól tudom igazából csak az ADV Tornado-nak zöld a panelvilágítása.
Valamint, nem tudom hogy igazából mik az "MFD"-k funkciói, de ugyancsak a jó öreg I.D.-s fiúk Tornado szimulátorát lapulvéve:
Csak pilótanézetben - bal "mfd" a terepkövetõs kijelzõ. Így alapból a terepkövetõ autópilóta kijelzõjét rakom oda. - középsõ "mfd" radarkijelzõ. Ezt az mfd-t használom multifunkciósnak. - jobb "mfd" besugárzásjelzõ. Értelem szerûen az RWR módot használom.
(én nem használom a felirat megvilágítást, túlságosan vakít...)
Happy night flying! 😉
MiG-21 gépek 3D modellje is készül. Szinén hasonló szépségûek lesznek.
Tehát, ha 1 db töltetet felraksz, akkor felkerül a JP-233 konténer. Utána már csak fel kell tölteni. Remélem figyelne arra, hogy 0 légellenállást kell adni a töltetetnek. Az, hogy a töltetnek milyen grafikája és adatai lesznek, nem tudom. Majd igyekszem felhívni a figyelmet a modellezésre. A képen volt pici fékernyõje is a bombáknak. Asszem a valóságban ez nincs, de ez a modell van legközelebb a valósághoz.
Azt is felvetettem, hogy így a KMGU konténerek is szimulálhatóak lennének. Két CBU bombányi töltet kell bele és 3D modell és texúra nélküli CBU bomba. Már csak egy probléma van. A töltet szórási magasságot mindig az akutális repmagasságból kéne számolnia...
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
A tápra tippeltem,vettem is egy uj Chieftechet,meg visszacseréltettem az alaplapot,összeraktam,ugyanaz a hiba(jelzés is)
A legjobb amugy hogy én az egy hosszú,egy rövid(?)etis félrehallottam,egy hosszúnak.Vagy ilyesmi.
Káromkodtam,visszavittem a kártyát is,vártam félórát,jön a gyerek:Rossz a kari.Mondom:Ne ba....télleg?Bepöccentem és ráfizettem a GF re.
Utálatos dolog,mikor amugy is a nagy Microsoft isten tartja össze a gépet,ráadásul bejön egy ilyen szopás,és vakarod a fejed,mi is a hiba oka.
<#email>#email><#help>#help>
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
A repmodelje csak azért lett gyanús már az elején mert pl amikor anno a kecsós repnapokon láttam repülni akkor nem nagyon tudott megfordulni a reptér fölött 😊 mindig kicsúszott a körzetbõl. Magyarul: Repülõ tégla.
Remélem mihamarabb kijavítjátok/lerontjátok a repmodeljét! 😉
A célmegjelölõvel még próbálkozok...
Megkérdezhetem tõled Molnibalage hogy JP233-as konténereket miként fogjátok majd megcsinálni? Ugyebár most rakétablokk-ként lehet velük tüzelni/"bombázni". Az FF fórumon láttam hogy szó volt róla, de nem árultál el az illetõnek semmi konkrétat.
A Tornado másik nagy baja, hogy a repmodell szar és látom, hogy ez végre másnak is feltûnt. Nagyon-nagyon felül van modellezve a tolóerõ / mömeg arány és "picit" jól fordul a kincsem...
A célmegjelöléshez a kurzor sebessége legyen kicst. Ezt kétféle módon érheted el.
1. A config editorben (CE) a kurzor sebességét ved le 100%-ra vagy alá. Én 75%-ot használok.
2. A célzáskor ne sima nagyítása legyen. DBS1/2 zoomon már elsõ befogásra is finoman mozog. Az elsõ befogásra a cél nem pont arra áll rá sokszor amit elsõre kijelöltél. Hogy miért, az most nem fejtem ki...
Át lehet valahol állítani hogy a többi Tornádo-nak is vörös legyen? Valami grafikus file-t átrajzolni vagy valami cockpit file sorát átírni vagy nem tudom... 😊 (nem tudom miért de engemet nagyon zavar a zõõõõd szín)
Lehetséges?
Más. (de még mindig Tornado)
A lézeres célmegjelölõje igen érdekesen viselkedik... gyakorlatilag nem arra mozog amerre mozgatom, de amikor mozog akkor is hipergyorsan, nem számít neki, hogy már totális nagyításon van. Ezek BUG-ok vagy én csinálok rosszul valamit?
A kabinból elcsúszott "külsõ" model probléma tényleg kiküszöbölhetõ ha a FOV-ot lentebb veszem, de még 60-nál is látszódik valamennyire. Az érdekes az egészben az hogy a 80 fok a default az FF5 config editor-ban. Ennél kisebb nincs. A kérdésem az lenne hogy mégis mekkora FOV-ra tervezték ezt a kabint? Mert a 60 fokot már marha kevésnek érzem... 😞
És nem utolsó sorban 😊 --> a Tornado hajtómûve iszonyat erõs! Még nagy fegyverterhelésnél is. Emelkedés közben is gyorsítja a gépet. Ez most nem lett jól optimalizálva vagy igazából is ilyen erõgép?
Mára ennyi lenne a kérdésem 😉
Köszönöm a válaszokat!
Bezony,elõször nekem is 4670 es volt,bejött a BIOS kép és elpukkant.
Mármint ha nem sértem meg a kártyád azal,hogy a pici unokaöcsihez hasonlitom😊
Pedig nekem az ATI-k jobban bejöttek az NVidiáknál.Megfelelt volna,
nem tudom miért nem szeretett nálam😊
http://www.youtube.com/watch?v=pstdd3Y2HJk&feature=related
De nem tûnik rossz vételnek,plusz a pápának is ilyen van😊
Pestieknek,van egy eladó Sapphire 4950 es az apróneten 36000 ha valaki uj kártyában gondolkozik.2 hónapos,és ki van próbálva.Én 29 körül vettem a 9600 GT-t decemberben.
http://apronet.hu/freesearch.php?mit=videok%C3%A1rtya&c=all&page=3
l
Már lehet szorosan kötelékezni, de még mindig sok az anomália, a szenvedés :-(
ne ez legyen már a gond basszus
OF 4.7 alatti táj még elment, de az FF4/5 féle már nagyon öregesen néz ki Hitiles nélkül
Egérmozgatásra ugrik? Na ez durva. Ilyen bugot még nem is láttunk soha. Ezt posztolnád az FF fórum graphical anomaly részén is?
Az utolsó FOV hibának tûnik még mindig. Állítsd 60-ra a config editorban és csekkold úgy. Ha akkor sem jó akkor bug. Az is mehet ugyanarra a helyre ahova az elõzõ. Hálás vagyok az észrevételekért, de légyszíves kintre is írjátok meg. Írtam már, nincs idõm fordítgatni.
Store config bug
----------------
Azt hiszem a kép alapján érthetõ... a jobboldali törzsalatti pilon helyett középre rakja a GBU-kat. A Litening-et pedig középsõ pilon helyett jobbra. Magyarul a fegyverzésnél a program keveri a két pilont.
http://users.atw.hu/szpecnaz-cccp/tmp/falcon/store.jpg
HUD probléma
------------
Ennél mint már írtam, ha megmozgatom az egeret (láthatóvá válik az egérkurzor) akkor fentebb ugrik a HUD pozíciója (és a befogott légicélokon is (közelinél lehet látni) máshová kerül a befogást jelzõ négyzet. Pl alatta van.) Ugyan ez érvényes a bombázós célkereszteknél is...
Az elsõ képen látható HUD pozíciója a rossz! Ezt a pozíciót akkor lehet látni amikor nem látható az egérkurzor. (az az szinte mindig 😊 )
http://users.atw.hu/szpecnaz-cccp/tmp/falcon/hud_default.jpg
Itt látható az egérkurzor (mivel a kurzor ikonját nem lopja ki a képlopó így illusztráltam a képen 😉 ) A HUD fentebb ugrott. Ez lenne a jó pozíciója!
http://users.atw.hu/szpecnaz-cccp/tmp/falcon/hud_mousecursor.jpg
Elcsúszott "külsõ" model a cockpit nézetben
-------------------------------------------
http://users.atw.hu/szpecnaz-cccp/tmp/falcon/left_model.jpg
http://users.atw.hu/szpecnaz-cccp/tmp/falcon/right_model.jpg