Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ha Digital Integration akkr rájuk emlékszem. De akkor miért D.I.D?
Esküszöm nem értem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

LeonSilver
<#wow1><#wow1><#wow1>

vattafakk..??

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

arrow19
"Digital Integration Ltd. was based in Camberley, Surrey, in the United Kingdom and was founded in the 1980s. The company was best known for creating flight and racing simulations for the Amiga, Amstrad, Atari, ZX Spectrum, Commodore and PC platforms. Action Sixteen and Dream Factory were two of the publishing labels used by the company in the early days, especially for 16-bit releases.

In 1998 Digital Integration became a wholly owned subsidiary of Titus Games plc, the holding company for Titus Interactive, and continued to operate as usual using its own name and identity. In 2001, Digital Integration released Top Gun: Combat Zones, their first game for the GameCube and PlayStation 2 as well as Windows.

When Titus Interactive went bankrupt in 2005, it supposedly did not effect Titus' international subsidiaries which included Digital Integration. However, nothing has been heard from the company since that time and it appears to have faded into the woodwork."
Molnibalage
D.I.D. az kiket jelentett? Megpróbálok visszakeresni rájuk, de nem megy.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
No igen, a D.I.D. remekmûve volt az is, még az EF 2000 elõtt.
Aztán a D.I.D. F22-õk is. ( ADF, TAW )

De sok öreg jár ide :-)))
Molnibalage
Az sem volt rossz, de azért a modellezésben volt még olyan, hogy a mellément rakéta visszafordult és eltalálta a célgépet... Viszont a 3D-s kabinja akkori szintet hihetetlen volt, ahogy a misszió editora.

DonZorro
<#worship> T.F.X. <#worship>

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

L Viper
Az EF 2000 zseniális, nem is tudom hányszor toltam végig a legnehezebb fokozato na hadjáratot.
Ha belegondolok, hogy milyen szintû volt az oktatás, a gyorsküldetések és a dinamikus kampány mindössze 60 Megába bezsúfolva, ez nem semmi.
Ez a tudás. Egy P1-esen már tökéletesen futott és késõbb lett hozzá Voodoo 1-es 3DFX patch.

:-)
zsoltfireman
LLTM 2009

Molnibalage
Bizony. Én rádásul még fiatalabb vagyok Gundarknál vagy Viperánál. Én velük együtt nõttem fel és akkor jött be sokminden. Sokáig fotót / infót is nehéz volt szerezni róluk, azt '90-es években repnapon meg ott repkedtek a fejem felett!

Együtt nõttem fel a repszimekkel gyakorlatilag.

A másik, hogy azok nem voltak olyan hihetetlenül bugosak. <#zavart1>

arrow19
Benne volt erre tisztán emlékszem,de furcsa így szinesen én akkoriban még feketefehéren játszottam.Kurvanagy játék volt annak idején.Az 576ból néztem a billkombinációkat emlékszem.ACEval énis játszottam annak idején....Áh aranykor nem lehet szavakba önteni át kellett élni.
Molnibalage
Ajnálott képfeltöltõ.

Ha FF fórumra raktok fel, akkor ott ajánlott mást használni. Pár külföldi embernek valamiért nagyon lassan tölt fel.

Az ACE tényleg durva volt. A fõbb avionikai rendszereket próbálta modellezni, WSO, légitankolás és igaz, hogy primitív, de a gyakorlatilag dinamikus hadjárat volt. Elképesztõ, hogy már akkor látták a jövõt.

Molnibalage
Indirekt? Az amikor felmegy magasra, ernyõt nyit és csak vár a kisugárzásra? Az is benne volt 1993-ban? Azt a hétszentszégit... Nagyon komoly.

Lehet, hogy a régebbi szimek grafikailag korlátoltak voltak, de ha AI is lekezelt ilyen az nem semmi. Az EF-2000 modellezésérõl is írtam már. Egyszerûen hihetetlen zsenialtás kellett ahhoz, amit összehoztak.

Molnibalage
Mert az egyik még azelõtt készült, hogy tudták volna mi is az F-117. Tom Clancy fantáziójára és fantáziarajzokra hagyatkoztak.

Az F-117 egy fix volt gyakorlatilag. Azt javította, hogy belekerült az igazi gép. Viszont pont a fiktív gép és a kõkemény Cold War hangulat tette igazi élménnyé. Nekem az 1979-1991 történelmi idõszak talán a kedvencem.

97th Vampire
látom a LEMON-ról neked sem sikerült képeket belinkelni 😄

A.C.E.
------
Szóval akit érdekel az menjen a :
WWW.LEMON64.COM -ra és ott a games menüben írja be a keresõbe hogy: ace

😄 Have Fun!

97th Vampire
Nekem az elsõ repszimeme (és szimulátoros pályafutásom kezdete) 1986-ban, C-64 -re az A.C.E. 😊)))))
Szerintem ez a progi minden repszimulátor Õsatyja! Elõször az elõrenyomuló földi egységeket kellett támadni, közben az ellen küldött fel vadászgépeket... majd a tengeren lévõ flottát kellett megsemmisíteni. A játékban volt nappal és éjszaka! Légiutántankolás! Leszállón újrafegyverzés. És a legfontosabb: két játékos mód! Egy repült/vezette a gépet (pilóta) a másik meg kezelte a fegyverzetet/célzott-lõtt (WSO) Lehetett mozgatni a célkeresztet, a gépágyút a pilóta kezelte, az nem mozgott 😄 ... AA rakéták, AG rakéták, Flare szórás, gépágyú, és hajók elleni rakéták. Ezek voltak az arzenálba.
A.C.E., SOSE FELEDÜNK! 😊

A Tornado (D.I. -s fiúk írták... ezelõtt rosszul írtam (I.D.)😞 ) a maga idejében a legkomolyabb repszimulátor volt (repmodellben mindenkép). Valamint a vektor grafikájával eddig soha nem látott életet adott a tájnak! Városok, fák, utak, folyók, távvezetékek, változatos domborzat... kánaán! 😄 IDS és ADV típust lehetett repülni. Eredetileg a küldetéstervezõje az igazi Tornado-k küldetéstervezõje volt. Nagyon komplex volt az egész játék. Lézeres célzás, alarmal célzás (direkt, indirekt indítás)...stb. minden benne volt ami a mostani nagy szimulátorokban már alap 😊 Leírás nélkül szerintem nem is lehetett vele hatákonyan játszani.
Kijött hozzá egy küldetéslemez is. Operation Desert Storm 😉 Imááádtam!

IDS variáns, pilóta nézet

WSO nézet

Itt lehet megkukkerozni a többi screenshotokat:
klikkkkkkkk ide

arrow19
Bírtam hogy az F19 és az F117 között csak a képek voltak mások a grafikai engine az ugyanaz 😊

Molnibalage
F-19! IMÁDTAM. Az, hogy a flight path-et kirajzolta eseményekkel mai napig hiányzik nekem a debriefingbõl!

arrow19
Próbálom énis visszahozni a retró hangulatot:
F-15 Strike Eagle II // 1989

F-19 Stealth Fighter // 1988

<#integet2>
Molnibalage
5.1 fix készítése folyamatban. Lesz benne ez-az. Többek között elvileg az én eddig elküldött cuccaim. Remélem jól... 😊

zsoltfireman
Ezt is én készítettem....

Molnibalage
Volt az is nekem. A játék is megvolt.

L Viper
<#lookaround><#eljen>

Ez igen Zsolti !
L Viper
Igen, ez egy C64 etalon :-)
Molnibalage
Azt a bödös hétszentségit! Az iszonyat szép. Küld egy légyszíves Snail-nak, mert õ ott lesz!

zsoltfireman

LeonSilver
Bár nem szim nekem ez volt az elsõ röpcsis 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
A mai fiatalok nem is értik meg szerintem, hogy mirõl beszélnük. Egyszerûen még a gépeket sem tudják elhelyezni, hogy mit tudtak. Még az is hihetetlen lehet nekik, hogy egy F-16C-ben is messze gyengébb cucc van, mint egy 5 évvel ezelõtti asztali PC-ben.

Az analóg / digitális technikai átmenet és a CPU-k fejlõdésének lépései a én szemeben a technikatörténet legszebb fejezetei között vannak, mégha nem is értem, csak csodálom. Elképesztõ, hogy a Hidegháború milyen irtózatos technikai fejlõdést produkált.

L Viper
Erre csak azt mondom: khmmmmm. <#vigyor3>

Végigjártam én is még a PC elõtti kezdetektõl a szimulátorokat.
Sok régi DOS-os kedvencem idõnként még elindítom. A hangulat kedvéért olyan jó egyet repülni, hallgatni a zenét, az akkori hangokat. A DosBox egy remek program XP alá.

A felsorolásba csak a Rowan-es kedvenceimet tenném még bele: Dawn Patrol, Overlord, Airpower, Navy Strike. Ezeket a programokat még beágyazták egy csodálatos kerettörténetbe, megáldva egy remek menürendszerrel és karrier építgetéssel, kitüntetésekkel, stb. <#eljen>
Gundark 1 1
Hajj, gyermekkorúak 😊 Én játszottam a Falconnal. Az eggyel. Fehér barna csíkos talaj, üveggrafika. És a misszió nevek.. Tango Hotel, Rattlesnake Roundup stb 😊 Az elsõ küldetésben két 21est kell kiszedni. A kezdés, egy elöl 500 méterre, egy mögötted 250 re. És ragad mint a tapéta. Ez az igazi hõskor, itt lettek letéve az alapok mindenhez. Test Drive 1-2 majd a 3 vektorgrafikával és végtelen szabadsággal, F-19, Red Baron, Sub Command. Amik ezek után jöttek már csak grafikában tudtak többet. F-15 III, az elsõ textúrázott szim, közben Tornádó, EF-2000, késõbb a Hind. EAW (a mai napig nincs olyan feelingje egyiknek sem amikor 100 B-17 jön az égen és dübörög) Silent Hunter, Aces of the Deep. Az elsõ otthoni gépem egy 386 SX 25 volt. A 25 a MHz. Ma az egeremben van egy 25 MHzs risc processzor 😊 No meg a más játékok.. Ufo, Fallout, Millennia, Protostar, Wing Commanderek, Elite.. Más kor más világ. És ahogy Bob Dylan énekli a Wtchmenben (tök jó film) Times They Are A Changin' 😊
JoeDestroy
Kis nosztalgia. Az elsõ Falcont futtató gép, egy P-486 DX 100 volt a számgrafterem egyik büszkesége. 4 floppyn a program, és netx hálózat 😊. Egy oldalas cikk valamelyik újságban, 33 bill. kombinációs irányítás, joy nincs, csak elsõ osztályú játékfeeling.
Na mi ez? Falcon 3 for DOS 😊 Világos égbolt, zöld táj, kék víz, vektorgrafikus gépmodellek (elsõ osztályú cakkos vonalakkal szegélyezve (no AA 😄 )). Kezdetleges domborzat. Asszem 1995-öt írtunk akkor. Ja és az angolórákat repkedtük el akkoriban. (amit nem sajnálok, mert attól nem tudnék többet most sem, ha mindig bejártam volna. Így csak a ZH-kat írtuk meg 😄 ). Azt sajnálom, hogy nem lett archiválva a négy lemez, így nem találom, pedig van elsõ osztályú dos 6.22-t futtató USB kulcsom is.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

zsoltfireman

Na.látom megvan az élsimitás .....nagyon helyes.Nekem kicsit szebb,de ez gépfüggõ is😊

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Molnibalage
Látom logót váltottál. 😊

Tényleg ennyire durva volt a Tornado szim régen? Nekem az elsõ igazán komoly szim a TFX volt meg az EF-2000 bár akkor nem igazán tudtam vele játszani. Pár hónapja megnéztem és leesett az állam. Csak a FOV változtatása hiányzott felõle, hogy vizuálisan korábban lássam meg az ellent. Data link, TGP, korrekt radar üzemmódok és HMS (!!) szimuláció is volt benne. Ja, és minden dinamikus hadjárattal.

Mai napig könnyes szemmel emlékszem vissza mikor elõször Falconoztam a PI 233MHz-es gépemen 2 megás S3 videókártyával... Minimumra levett felbontáson, csak a goraud shadingelt talaj volt. Hadkárat szinte játszhatatlan volt, feledhetetlen élmény volt. Érettségi után toltam. 😊

Azután nálam is évekre eltûnt, mert túl bugos volt és más dolgom is volt. Mai napig ugrik be, hogy hogyan találtam rá újra. Az SP3-SP4 közötti idõszakban leltem rá. Még FF2-õt telepítgettem. 😊 Mindenre nekem kellett rájönni és akkor még angolul sem tudtam annyira, mint most...

Ha nem jön az AF lahet, hogy ma már nem is Falconoznék. Toltam FF3-at, de valamiért abbahagytam. Akkor még mással is játszottam. Aztán az AF kapcsán elõvettem és még az FF3 is jobb volt nála az én szememben és mikor rájöttem, hogy moddolható. Hát igen. Szerelem elsõ látásra. Azért a kapcsolat nem mindig felhõtlen. <#idiota>

97th Vampire
ehh jól van na... nehéz a felfogásom <#circling>

arrow19
HDtitles nálam lehet fizetni...
Molnibalage
Nono, és milyen tile? <#vigyor1>

arrow19
Majdnem bekérdeztem hogy ez melyik pit....
zsoltfireman
FF5

Molnibalage
Errõl beszéltem eddig... <#szomoru1>

Elõször a radar kurzorral mozogsz. Már ekkor is DBS-sel érdemes megtenni.

Ha repeteret támadsz és eredetileg az a cél akkor lesz felette steerpoint. Tehát, ha STP módban van a radar és CZ-re nyomsz (curzor zero) akkor arra ugrik rá a kurzor. Ekkor már lehet is nagyítani.

Az elsõ befogáskor ha nincs a közeleben olyan jel amire ráugorhatna a rendszer akkor a legközelebbire teszi meg. Ezért van az, hogy elsõ próbálkozásra mást fogsz be. Ekkor lépj vissza egyet. Ha a radarkurzor fix akkor már finomabban mozog a cucc. A Maverick egyik indítási elve is ilyen. Elõször radar kurzor lock és aztán jön a keresõfej lock.

97th Vampire
végre sikerült LGB-vel lebombáznom egy repteret... yupppííí. <#idiota>
Azt hiszem rájöttem hogy miért olyan atomgyors néha a lézeres célzásnál a kurzor... mert a radar kurzorral célzok. Hogyan lehet átváltani hogy a lézeres megvilágítóval célozzak. Néha sikerül (és akkor finoman lehet célozni) de nem tudom hogy hogy csinálom...<#buck>

LeonSilver
NA.Feldobtam de most rohanok mert már a dokinál kellene lennem.
Ha nemértik, hogy mi a helyzet akkor írok valamit ha megjöttem.

Molnibalage
Még screent jobban látható irányokból és mehet a graphical anomalies topicba.

LeonSilver
Igen 😞

Molnibalage
Az UI munitions képernyõjén megjelenõ kép nem mindig egyezik a 3D világgal. A 3D-s világ jósága a fontos. Ott is így nézett ki?

LeonSilver
Most próbáltam, nekem is teljesen jó a lézeres célzás.

@ #24773

Az érdekes jelzõ magára a jelenségre vonatkozott 😉 és az is eléggé "érdekes" 😊 , hogy a pilonokat keveri vagy nemis tudom mit csinál.

97th Vampire
nem hogy érdekes hanem egyenesen rossz, mert a target box is vele együtt ugrál (ugyebár a HUD része) és pl légiharcnál nem mindegy hogy hová célzol a szálkereszttel...
A legnagyobb problámám az hogy ALAPBÓL EL VAN CSÚSZVA a HUD! Akkor ugrik helyre amikor látható az egérkurzor, utána ismét visszaugrik a rossz pozícióba. Ha fordítva lenne akkor nem lenne (számomra) nagy probléma.

L Viper
Tökéletes nálam.
Molnibalage
Nemrég mutatta meg egy srác, hogy közeli célok esetén hogyan lehet egy áthúzásban két célt támadni. Majd én is kipróbálom, hátha összejön.

Molnibalage
Ez új vagy benne van a régebbi Diana pack-ban?