52965
  • L Viper #30462
    Simán
    Csak nehogy megint az OF-nél kössünk ki :-D
  • LeonSilver
    Azé' az agyamat eldobom, hogy egy több mint 10 éves játékból még mindig mit képesek kihozni "amatőr" emberkék!Nem is tudom, szerintem nincs is mégegy ilyen "karriert" befutott gém.
  • JoeDestroy
    Nemsokára megint tele lesz a topik képekkel...
  • L Viper #30459
    Én is letöltöttem, fel is pakolom mindjárt.
  • L Viper #30458
    Nem jól tudod.
    RV-ben valóban nincs maxon, de az SP4, BMS-ek, AF, OF verziókban igen.

Egyébként anno te javasoltad, ha észreveszünk valami bugot, szóljunk. Én ezt vettem észre.

• JoeDestroy
    Nem baj én már levettem.
    Ha hazaérek teszem is felfelé :)
  • Molnibalage
    Egyik Falcon verzióban sincs max. fényerőn. Mindig fel kell tekerni a HUD-ot. Szerintem ez ősrégi bug, vagy mindig is ez volt az alapbeállítás.
  • L Viper #30455
    Köszönjük Sanyo. Remek munkát végzel a szimulátoros közösségeknek.
  • Sanyo
    Egy nagyon kicsit elkéstem, de mentségemre szól, hogy a changelog nem volt ismert előttem, a letöltést pedig nem tudtam időzítve kirakni.
  • L Viper #30453
    Csak azt nem értem, hogy miért nem maxon van a HUD fényerő, ennek mi köze a motorhoz, hogy nem indulhat teljes fényerővel? Valóban nem lehet megoldani, hogy ne mindig kézzel kelljen tekergetni?
  • LeonSilver
    Jujj de izgatott vagyok! Minnyá meg is vizuálom a kicsikét ;)
  • Molnibalage
    Nem vagyok elfogult én ismerem talán itt a Falcon hibát leginkább. Ez nem bug, ez feature. Nem hiba, ezt tudja a motor. Vissza lehetne állni elvben, hogy olyan éles legyen, mint régen volt, de akkor a FF5.0 nem így nézne ki, ahogy. Nem vagyok elfogult, de pl. a youtbos F-16 ramp start videón is, mior szembe világít a fény kintről a hangrába, nem igazán látszik a HUD-ból semmi.

A youtubos HUD felvételek nagyrészt fekete-fehérek, amik kontrasztosabbá teszik a képet. Csinálj egy screent falconban és PS-sel tedd át b&w-ba. Egyből látható lesz. :)

A karakter módosításnál elvileg vannak színek és alpha channel értékek is. Majd körülnézek. A 3dckpt.dat fájlt kell megnyitni asszem. Olyan 5000 byteos fájl asszem.
  • L Viper #30450
    Persze tudok segíteni.
    Átnevezős módszer, vagy a Stopworks kabinok is kiválóan mennek, csak némelyiknél kell pozícionálni egy fájlcserével a 3D kivetítést.
  • L Viper #30449
    Magyarul BUG, ami a játékosok többségének nem tetszik. Azért ezt lásd be. Tudom elfogult vagy, de egy ilyen hiba felett ne légy már ennyire nagyvonalú.
    Az éjszaka az rendben van, de a nappalról volt szó. Na jó van, nem kötekedek veled, éljen, hogy fut a fejlesztés
  • Molnibalage
    FF20.x grafikai motorja. :)
  • Molnibalage
    Van olyan 2D pit FF5.x-ben is, ami az AF kabinja szinte 1:1-ben. Meg kell keresni és bemásolni a megfelelő helyre. Én ilyenekkel nem szoktam variálin, de szerintem Vipera tud segíteni.
  • moho
    Az az igazság mikor felraktam az FF5-t akkor az AF-ben Aeyes kabinhoz szokott szememnek fura volt az FF5 2D kabin (F16C) (én általában azt használom).
    Fura volt a DED-en a betűtípus, nagyon közeliek voltak a nézetek, volt olyan gomb amit el sem érek 2D-ben mert kitakarja valami. Egyszóval (tudom szokni kell) nekem kicsit fura volt.
  • Molnibalage
    A halványabb HUD az új grafikai motor eredménye. Esti bevetésen egyébként még ez is vakít. Esti bevetésen még az MFD fényerőt is lejjebb tekerem, hogy lássak. Tök jól szimulája az éjszakai látást. :)
  • L Viper #30444
    Hát én láttam HUD videókat, ennél sokkal jobban látszik a valóságban a kijelzés, mint FF5-ben.
    Ha felcsavarom a kontrasztot és váltok színt, megint halvány. Az összes többi Falconban Full kontraszton van a kijelzés, csak ennyi a bajom. Vajon ki volt az a zseni, aki ilyen javítást csinált, hogy levette a HUD Brightnesst :-P

Azt megköszönném, ha esetleg leírnád majd, hogyan lehetnek nagyobbak a karakterek a HUD-on.

Egyébként a szépsége összképpben lazán veri az OF-et, én kizárólag utóbbit a stabilitása miatt használom.
  • Molnibalage
    A HUD karaktereit elvileg meg lehet nagyobbítani, csak akkor pixelesebb lett. Emlékeztek, hogy hogyan állítottam a felbontást, az MFD, DED és HUD számára. A 768-as sorokról átálltam 1024-re. Viszont van 512-es sor is. Ki lenne prbóálni azok használatát.

A HUD meg a valóságban is ilyen, nem borotvaéles és nem is színes, talán két színt tud. Zöld és fehér + brightness.
  • L Viper #30442
    A halvány HUD bug, meg az, hogy visszaáll a kontrasz remélem ki lett javítva.
    Sajna nálam is használhatatlanok az új kabinok, mert olyan kicsik a HUD-on a karakterek. Még mindig a régi 17-es CRT-m van.

De ha a CTD-k eltűnnek végre és OF 4.7 stabilitást eléri multiban is ,ez a két dolog nem fog zavarni.
  • Molnibalage
    Melyik 2D pit mihez képest? Csak F-16-ból van vagy 3 fajta. Az újra gondolsz? Mit értesz javulás alatt? Szerintem semmi baj nincs vele. Ha nem tetszik, akkor másolgatással / átnevezéssel használhatsz régit. Igazából nekem az összes tetszik, nem is tudok választani közülük, de nem is kell, mert az idő 99%-át a 3D pitben töltöm.

Az 5.3-ból a release előtti verzióm van fent. A release verziót tegnap este szedtem le még release előtt, de felrakni nem volt időm. Még pár apró simítás került be a pár nappal ezelőtti verzióhoz képest. Ha nem rakod 4x időgyorsítás felé, atomstabil a cucc. A CTD gyakorlatilag ismeretlen fogalommá vált nekem. Egyedül az UI alatti 'non respondig' state maradt meg, ha vissza akarok menni a 3D világba egyes esetekben. Ez sinlge játékban nem gáz, de multiban már annál inkább.
  • moho
    Balage te felraktad az 5.3-at már? Javult valamelyest a 2D cockpit az 5.0 vagy 5.1-hez képest?
  • Molnibalage
    Inkább 5.3--mal kellene próbálkozni, ha már kijött.
  • moho
    Hali, nincs kedvetek teszem azt péntek este, vagy a hétvégén multizni?
    F4AF -el? :)
  • Molnibalage
    Ha találsz több gépelési hibát küldjed nyugodtan a listát. Vannak olyan fejezetek amit vagy ötször átolvastam már és még mindig vannak fura mondatok és gépelési hibák.

Akkor a fanfárok jöhetnek. Itt a drágaság. :)

FF5.3!
  • JoeDestroy
    Rangrendszer van, de az nem a köteléken belüli helyet befolyásolja.
    Egy kötelékbe oda ülsz be ahová akarsz, de ha nem te vezeted őket, akkor nem tudod őket utasítani.
    Ha 4 gépes a kötelék, akkor az 1 gép mindegyik gépnek tud adni utasítást (element), de külön csak a 2 gépnek is (Wingman), a 2 gépből nincs, a 3. gépnek a 4. a wingman-ja, őt irányíthatja, míg a 4. gépből szintén nincs utasítási lehetőség.
  • Attiska
    Molnibalage,

Elkezdtem olvasgatni a manualt, és az 5. oldalon az első bekezdésben lemaradt egy l betű (eredményérő). :) Nem kötekedni akarok, félre ne érts.
  • Attiska
    Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy a hadjáratban van-e rangrendszer (minz pl. az IL2-ben)? Tehát nem egyből kötelékvezérként kezd az ember, hanem szép lassan emelkedik fel ebbe a pozícióba?
  • Molnibalage
    A kézikönyv frissült. Az új 153. oldal után jönnek az újdonságok.
  • Molnibalage
    Ezel egyre jobban bepörögnek. :)

Más ilyen vicces topikok is nyíltak.
  • L Viper #30431
  • Molnibalage
    Csak a friss FF5.0 és telepítés után még a CE-t sem szabad elindítani. Azonnal 5.3 telepítés.

Akartam hozzá release videót csinálni, de akkor ez utólagos lesz, ha lesz. Nem preview, inkább promó videó lesz. :)
  • Sanyo
    Délután 1 óra körül lehet figyelgetni a flyhut is. :D
  • Wampa
    :)
    Pedig én irtam neki többször,van egy progim ami kijelzi kik a nem regisztráltak és mi a nickjük:))
  • LeonSilver
    Nem ;)
  • JoeDestroy
    Ezek szerint holnap holnapután este akár az FF5.3 is lehet a multi szenvedő alanya...
    Terepet előkészíteni. Balázs, csak a friss FF5 lesz a jó, vagy az a biztos. Mert akkor csinálok egy friss telepítést és switch :D
    Addig is ROF-ozok egyet :)
  • JoeDestroy
    A főnök megmondta. :)
    "Go to bed, you will have something to do when you wake up."
  • repvez
    akkor ebböl már csak holnap lesz valami
  • Palinko
    és nem hiányzott az olvasatlan üzenetekhez ugrás?