52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#30662 Egyébként toltál már végig OF hadjáratot a sok fotózás közepette?
Csak nehogy ilyet fotózz. :)
(Egy iraki MiG-29 a lelövése előtti pillanatban ezt vette fel, a felvétel túlélte az estet.)
Itt. -
#30661 Nahh, rámjött a fótós múltam :-)
Megint fotózgattam, csak ez most OF 4.7:
-
#30660 Ha már repülsz, akkor nyomj egy ctrl + y (magyar) és aztán asszem r. -
JohnTerry #30659 Az aktuális FPS-t hogyan is tudom megnézni? -
#30658 Sajnos most 3 estém foglalt. -
#30657 Igen. Így néz ki egy gép, amit használnak is.
Vipera, ma egy FF5.3 multi mehet megint? -
moho #30656 Ezt a képet láttátok már? :)
-
#30655 Nem tudom. Ezért írtam, hogy nem értem. Mert ez az én szememben még a videókártya driver beállítását is jelentheti. -
#30654 Az ki van nálam lőve. -
#30653 "First CTD due to problem with your graphics setup (display.dsp)."
Hmm akkor ezek szerint az sem mindegy, hogy mit hová állítok a belső graphics setupban. Ezt erre kell érteni vajon?
Másba nem túrtam bele. Komolyan egy átlagos felhasználó, aki nem ért hozzá, hogyan konfigolja be?
Mindegy, szólóban megy, bár az előbb megint feladatkezelőztem. Most a töltéskor akadt ki, de itt van pár őrömreppenős kép:
-
#30652 Még egy tippet kaptam. A sondnál a distant effect kikapcsolása lehet, hogy segít. (OF-nél volt ilyen Norwegian szerint.) -
#30651 Ja, elfelejtettem valamit írni erre.
A két CTD-re ezt mondta BaldEagle.
First CTD due to problem with your graphics setup (display.dsp).
Second CTD occurred while drawing the terrain.
Rákérdeztem, hogy az első mit jelent, de még nem kaptam választ. -
#30650 Ez érdekes, mert pl OF-nél szerintem érdemes HiTilest rakni, de FF-nél nem.
Az OF színvílága az alap textúrákkal elég fura, mármint a táj. HiTilessel viszont nagyon jó.
FF-nél meg nagyon szeretem az alap tájat. -
#30649 No igen, amikor te voltál a szerver, már kezdtem reménykedni, aztán mégis krekk lett a legvégén mindkettőnknél.
Viszont az tény, hogy általában én vagyok szerver OF-nél és AF-nél is. Ugyanazon két porton keresztül kommunikál az a másik két Falcon is és ott ez nem szokott gondot okozni. Mármint az, hogy az én gyors netem a szerver. -
#30648 Vakítóan kék ég. Semmi Hitiles? :)
Mostanában gondolkoztam el, hogy kellene egy olyan videóklipp amiben mind a 4 évszak textúrája ki van használva. -
#30647 Az RV-nél közölve volt, hogy multira alkalmatlan. Szólóban a CTD olyan fogalom volt, hogy meg kellett anno kérdeznem, hogy mi az. Kétszer láttam FF4 alatt CTD-t és abból egy katapultálás alatt volt, de az meg ismert bug volt. Akkor ritkán kattintottam hadjáratban. :)
Az OF is bizony jellemzően a sűrű helyeken száll ell, ahol az FPS szép nagyot esik, legalábbis nálam.
A multi még mindig kritikus az FF5.3-nál is ez tény. Viszont normálisnak tűnő szerver felállással eddig egyet repültünk. Ebből messzmenő következetést levonni elég merész. Majd, ha 10-szer voltam már én szerver és 10 küldetést lerepültnük utána nézzük meg.
Az OF is meg tud lepni azért. Az még olyan helyen is ellszált egyszer, hogy futóbehúzás egy TE-ben felszállás után. :(
A OF video contest klipkészítés alatt is kaptam vagy 2-3 CTD-t, holott kis TE-ket repültem, szólóban.
Egyszer valakivel volt OF multi. Annak is CTD lett a vége. A két ingyenes Falcon nagyon szenzitív attól függően, hogy ki a szerver. Egyelőre így látom. -
#30646 Köszi. A felhők az alap 3-as félék, a nap pedig az old RV nap a Config Editorból. Hajnalban is szép nagyon így. -
#30645 " Az összes Falcon verzió legtöbbször akkor csinál CTD-t, mikor valami FPS ugrás miatt kicsit esik az FPS."
Tényleg nem kötekedésnek, sértésnek meg végképp nem szánom, amit most leírok, de ez olyan hülyeség amit leírtál.
Toltam a Superpak szériát, a 2-őt 3-at, 4-et, a CTD gyakorlatilag ismeretlen fogalom volt.
Kijött a BMS, Toltam a Superpak 4-re telepítve, CTD volt szökőévenként egyszer. ( BMS 1.03 és 2.0-ban is )
Kijött az AF, CTD nagyon ritkán volt, kb mint a fentebb említett esetben. Az 1.07-es peccs óta meg teljesen eltűnt.
Kijött az OF, no itt a 4.5-ig voltak ugyan CTD-k ,de inkább a hardwer igény volt aggasztó.
Kijött a 4.7, a CTD- rendesen eltűntek. Szép stabil most az OF.
A RedVipert és az FF5-öt a végére hagytam, mert ez ugye külön fejlesztési úton halad. Szerintem ezek bajai elég jól ki lettek tárgyalva már.
Nos nem bántom az FF Falcont de a saját tapasztalatom ennyi Falconozás után az, hogy sajnos a leginstabilabb. Ahogy elnézem másnál is vannak gondok vele. Ennek ellenére nagyon szép, nagyon mozgalmas, nagyon jó, de valami az RV-nél lett nagyon elpiszkálva, mert a hibák gyakorlatilag ugyanazok, legfőképp a multikon produkálja őket, már RV óta.
Erre kéne rágyúrni valahogy.
Múltkor nagyon jót repültünk, de az, hogy nem tudtam egyetlen kiértékelésig eljutni, azért kissé aggasztó.
-
Hát ezt nem lehetett egyszerű összehozni. :) -
#30643 Az EWS rendszer használhata meg benne van a kézikönyvben. -
#30642 Az új chaff alig látható, dob az. A számokat nézd az EWS panelon, hogy fogynak -e. Flare dobása alapból csak 2-es és 4-es programon dob.
Én mindig átprogramozon a 4 alapprogramot, mert szerintem használhatatlanok. -
moho #30641 Azt vettem észre most, hogy repültem campaignban pre-plan cas-t, hogy az ECm végig be volt kapcsolva és ki sem tudtam kapcsolni, ez hiba vagy létezik ilyen? Illetve a key kiosztás szerint az "Y" és az "X" a chaff/flare viszont hiába nyomom nem dob semmit. Mitől lehet ez? -
#30640 Mert egyes játékok és alkalmazások érzékenyek a harverhibára. Az éppen tönkremenni készülő gépemen anno a Gothic 3 10 perc után elsszált, de minden más még használható volt. -
#30639 Az UI képernyő jellemzően akkor száll ell (nem freeze, csak a FFViper 'nem válaszol állapotban van), amikor commit gombra nyomsz az után, hogy end missionnal jöttél ki egy bevetésből és ugyannak a köteléknek egy másik gépébe akarsz visszaülni. Én azt szoktam csinálni, hogy minden bevetés után kilépek a hadjáratból és újra vissza. Ez többnyira segít. -
#30638 Sajnos ez így nem teljesen igaz. Az összes Falcon verzió legtöbbször akkor csinál CTD-t, mikor valami FPS ugrás miatt kicsit esik az FPS. A FF5.0 beta verzió gyakorlatilag minden ilyennél összeomlottak, most csak egy FPS ugrást veszel észre.
Ezek akkor (is) vannak, mikor új LOD-ot és textúrákat tölt be. Sokat. Namármost 1 db 1024 vs. 4-6 db 1024 vagy 2048-as textúra töltését szerintem ne hasonlítsuk össze. És akkor ez még csak egy gép... Tényleg szép a végeredmény, csak nem hatékony.
Ez nem verseny, de Red1 fele akkora felbontásban is tud szépet csinálni, vagy nézd meg a Radier kabint. A mostani szemmel tök gyík FF4-es F-16 3D kabinból a textúra szinte térhatásút csinál. Na az a művészet! :)
És is szebb Szu-33-at csináltam volna, ha engedik megduplázni a textúra méretet. Mivel az volt életem első skinje én azért elégedett vagyok a végereménnyel. Vagy vessétek össze az én A-6E skinemet a Red féle skinekkel.
A Kuzit is azért engedték megnövelni, mert 1 db palettán van az egész és az nevetségesen alacsony felbontású volt. Én megnégyszereztem volna, de azt nem engedték. Persze saját használatra csinálhattam volna, de annak meg nincs értelme. Azért a mostani sokkal szebb, mint a régi. :) -
Wampa #30637 Nekem meg mikor játék közben ctr+alt+deleteztem,semmi nem történt,ment tovább,viszont nyomtam az esc mint süket a csengőt,de nem jött a kijelentjező ablak.Viszont nekivezettem a földnek a gépet és voila ,lett.
Szépek a képek Viper.
Te Balage,ha egyébbként minden fut Repveznek mint a bolond,miből gondolod,hogy hardver dolog?
Régebben volt valaki,akinek az erőmű gépén nem futott az istennek se az OF(ami Viperának a tökély volt fele gépen) :P Ki is volt az?
Repvez,mondtad hogy megvan tömve a vinyód.....van elég hely a rendszer partición?A windóz fura dolgokat tud csinálni kevés helyel,meg viruális memoriával.
-
#30636 Sajna néha nekem is csinál olyat szóló játéknál az FF5.3, hogy megfagy az UI képernyő. Csak feladatkezelővel tudom bezárni. Raktam fel másik videókártya drivert is, de az sem oldotta meg. Néha rájön ez a baromság.
A skyfixek közül a beépítettek helyett javaslom a régi RV-s Panther skyfixet használni. Nekem nagyon tetszik így az ég:
-
#30635 Ezt most nem értem teljesen.
Persze hogy nagyobb méretben lehet szép skint csinálni. Én örülök, hogy nagyobb és részletesebb.
A gépet még így sem eszi. Még egy közepes gépen sem igazán ront az FPS-en. -
#30634 A modellet nem értem. Az F-16 modellje a régi OF-es nem? Én anno leszedtem és kipróbáltam valamit, de új 3D modellet nem vettem észre. A skin az új.
Szép, hogy szépek au OF skinek, csak kétszer akkorák, mint az FF skinek. Így én is csinálok szépet.
Azért jó, hogy van. -
#30633 Mouselook be van kapcsolva? Nagyon sok oka lehet, valamit elkonfigolhattál, ha használsz joy profilt. -
JohnTerry #30632 Nah, én csak most szedtem le az új FF5.3-at, frankó így első nekifutásra, van jó pár érdekesség, új gépek új pitek stb. (az F-16A nagyon durva) Sajna a nálam örökösen jelentkező probléma nem múlt el, mikor HUD nézetből lépek 2D-be, vagy a 2D-s pitben nézgelődök erre-arra gyakra lefagy, csak restart-al tudom helyrehozni
Jah, az mitől lehet, hogy a 3D-s kabinban nem tudok zoom-olni az egérgörgővel, de külső nézetben igen??? -
Razor18 #30631 Most találtam riporter csaj a Blue Angels-el.
A hülye tyúk a gyors belégzés-benntartás-gyors kifújás helyett simán elkezd lihegni 3:16-nál, szinte nagyobbakat fúj kifelé, mint be, osztán csodálkozik, hogy kifogy belőle a keró... -
#30630 Látom moddoltad is. Remek
Polli: Sajnos még nem jött ki. Múltkor linkeltem egy postot a Globalról, hogy mi lesz benne és milyen stádiumban van. Sok általam óhajtott dolog már 100% -osnak volt írva :-)
Ahogy saccoltam, kb 1,5 hónapja olyan 75-80 % -ban volt kész a 4.8. -
#30629 4.8al mi van? kint van már? -
#30628 nagyon ott van ez a janhas modell/skin... -
moho #30627 Ma én is repültem egyet OF4.7 -el. Pre-Plan CAS.
-
#30626 Akkor nálad az van szólóban, ami nálunk multiban. :-( -
#30625 Tényleg nem értem, hogy mi lehet nála. Senki nem jelentett eddig ilyen súlyos dolgokat. Tényleg érdekes, hogy mindig csak repvez gépével van a baj. Nem értem. Én nagyon szétszedném azt a gép darabokra és apránékt összeraknám alkatrszés cserével, meg talán friss oprendszer is kellene.
Repvez, miért nem értenék a kintiek. Ha soha nem posztolsz angolul, akkor nem is lesz benne gyakorlatod... Szerinted én nem mosolygok a 2-3 éves posztjaimon. Olyan angolsággal íródtak, hogy ehaj, most meg Snakeman közli, hogy az oktatófilmek angoljaival nincs semmi gáz, jó lesz az. :) -
#30624 rossz géped.. meg egyébként is, tudod nagyon jól -
#30623 Ma megint probálkoztam vele.3-ból semmi.
2x a betöltöképtöl visszarakott a debrifingre,és még elö is léptettek 1st lutenetté :D.
3x-ra meg a visszaszámlálásnál befagyott
ugyhogy lövésem sincs mi lehet, teljesen uj telepités volt minden a játéknál . 32bites XPSP3-al használom ATI4850, 2gb ram és 4000+x2es társaságában
külföldre meg nem tudom postolni mert azt ugysem értenék meg amit én irok