Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gundark 1 1
Növekvõ háború ellenesség? Ja. Azt kérdezték hogy tök jó hogy ott meghal egy csomó amerikai, de minek. És hol van az a vietnam. És rizsfõdön kivül amin vietkong terem mi a franc van még ott. És miért jó ha nyer bárki is. Mert ha még vietnam lerohanná nyújorkot, akkor érthetõ lenne. Ami meg a valóságot illeti, durva és erõszakos volt, valamint tömegével halnak az emberek. Ezért hivják háborúnak.

Lásd "Flight of the Intruder". Minek bombázunk feltételezett teherautó parkolóhelyeket. Mert nem vállalja fel senki hogy esetleg szovjet "tanácsadókat" öl meg a dvináknál.. Nem vállalja fel senki hogy civilek ezreit öli meg egy B-52es szõnyegbombázás. Hogy miért? Erre már sokszor sokféle válasz született.

Ez olyan mint a sebészeti pontosságú légicsapás. Sebészet, konyhakéssel 😊
L Viper
OFF:

Érdekes mûsor - Régészet és nyelvkutatás.

1. fele boszniai régészkedés, 2. fele a filmnek nyelvünkkel foglalkozik.

ON
polluxware
van egy olyan kijelentés: Vietnámi szindróma..

valaki kitalálta, mai napig emlegetik

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, hasznos volt! (komolyan) <#eljen>

Te Polux figyu
Te milyen megnyert csatákról beszélsz?
Vegyünk egy nagyobb csatát,a Tet offenzivát.Ahogy az amcsik magukhoz tértek,szemtõl szembeni utcai harcban is elpicsázták a vieteket,hogy mennyire ,csak nézd meg a veszteségi rátát mindkét oldalon.
Az SF vezette meo törzsek a Kõedény fennsikon rettegésben tartották õket,
a SEAL csapatait meg csak mekongi zöld ördögökként emlegették.
Az nem csata banyek,hogy a területet ellenõrzõ sorozott yenkiket csapdába csaljuk aztán pucolunk.
A nagy "nyert csata"az volt,hogy a Tet offenziva úgy csapódott le az amcsi közvéleményben mintha jó texasi vérben gázoltak volna a hõs északiak.Nem nagyon akakrok belemenni,de amiért tarthatatlan lett végül a háború,az nem katonai indok volt.A dzsungelkirály kong legendát meg el lehet felejteni.Azért cimszavakban:Westmorland taktikája,hiányzó katonai célok,a Kongresszus szarakodása,a vietkong terrorja a déli területeken,
a cucilista propaganda világszerte,a franciák szokásos "egyenessége",
a hülye hippik fellázitása az USÁban,a korrupt ,kábitószermaffia déli rezsimek,a "kis számú"kinai önkéntes,meg a Vörös október ruhagyár által küldött két IFA😊.....ahányszor a dicsõ északi sereg támadott elpicsázták,nem nagyon jött be a dicsõséges Giap féle Dien Bien Phu-i taktika.
Amugy végül is õk nyertek ez kétségtelen,ha úgy tetszik az USA veszitett,de nem a hadserege!

A kezdetekrõl elég jó könyv a Piszkos tizenkettõ folytatása.
Az elsõvel ellentétben nem annyira populáris,inkább próbálja átvilágitani a témát.
Volt még egy ilyen könyv ami akcióregényként jelent meg,de az iró miatt több annál.
A Pszkos 12 "folytatása"
Tüzes napok
A pali aki a 2.könyvet irta,volt SF katona,érdekességképpen a Soldiers of fortune játékok rá épültek.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
"Mai napig örök relytéj nekem, hogy ez 8 év után egy 1 hónapos idõszakot követõen majdnem megnyert háborút miért hagytak veszni..."

Sok dolog közrejátszhatott ebben, fõleg olyanok, amik az USA-ban történtek.
Pl: egyre növekvõ háborúellenesség, erõsödõ hippimozgalom, politikai nyomás. Nem a tábornokok adták a parancsokat, hanem a politikusok és végül amit te is írtál: "már 1$ sem ért meg Dél-Vietnám..."
L Viper
Van egy kivétel, mégpedig az Open Falcon.
Tökéletes az újabb driverekkel is, mert a fiúk belenyúltak ebbe is.

Van egy sor a falconbms.cfg-ben:

// Force 32 bit UI
set g_bForce32bitUI 1

-ha nem 1-en lenne, csak akkor van feketedés a menüben, illetve anomáliák a fegyverzet képernyõnél.
Molnibalage
Én nem tudom milyen NVidia drivert használtam, de nem volt egyáltalán friss. Akkor megfelelt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JoeDestroy
Mellé ment a válasz 😊

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
Röviden összefoglalva.
Használd az NV 169.21. driverét.
Semmi baja sincs egyik féle kártyának sem a Falconnal. DE nem az új driver a megoldás. Valamint ha nincs fent, akkor a DX9 2008 nov. redist változatát frissítsd, vagy engedj rá egy javítást.

Új NV driver = nincs élsimítás, vagy szar MINDEN falcon verzió alatt, és ez alól az AF sem kivétel.

NV driver ver < 171.xx = jól mûködõ élsimítás, új gameknél kisebb FPS esés. A játékhoz rendelt profilkiválasztás nem mûködik rendesen.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Semmi köze nincs itt gonosszágnak meg elfogultságnak. Csak a tények más mutatnak. Ennyi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Elfogulatlanul?

Nos 65'000 USA halott 8-9 év alatt. Akkoriban ennyien haltak meg évente az USA-ban csak közúti balesetekben... A Vietkong veszteség valahol 2-3 milla között. Hogy ebbõl mennyi légicsapás által nem tudom.

Máshol is hullott a vietnámi, mint a légy. Nem volt az olyan jenkiverés, mint ahogy te hiszed.

csakhogy a jungel egy olyan dolog hogy ottan a csúcstechnika nem tud át menni az esõerdõn

Csakhogy nem is kellett, de ez egyeseknek lassan esik le. A Linbacker II-ben szétkapták a hátországot és a Ho Shi Minh ösvényen nem volt mit szállítani, mivel a hátország hiányában a szükséges utánpótáls 1/5-e sem értekezz után. Igazából a Douhet elmélet Vietnámban tényleg mûködött. Ahelyett, hogy a dzsungelban vadásztak volna a hangyákra, szétkapták a bolyt. Bevált. Ezután szépen hazamentek a jenkik, mert elegük volt. Szerinted mi akadályozhatta meg volta, hogy újra és újra eljátszák ezt? Semmi. Mai napig örök relytéj nekem, hogy ez 8 év után egy 1 hónapos idõszakot követõen majdnem megnyert háborút miért hagytak veszni...

Mikor megindult az északi nagy offenzíve csak fenyegeti kellett volna egy "Lin. III"-mal. Csak a politikusok szemében ekkor már 1$ sem ért meg Dél-Vietnám...

L Viper
Nem jó így sem, túlerõben is kaszálták õket, rendesen az amik.

Hidd el, ez teljesen elfogulatlan véleményem a szomorú tényekrõl.
A "kisz" vieteket tömegével küldték az esztelen halálba kedves parancsnokaik. Nem számított az emberélet, de gondolom errõl is olvastál.
polluxware
"gerilla harcban viszont a túlerõben lévõ kisz vietnámi igencsak remekelt a szutyok AK-val.. "

így jó? 😊

nem értem miért nem lehet elfogulatlanul valmirõl vitázni

tudjátok az északvietnámi is ember

mind1.. semmi mást nem láttok csakhogy ki tartozik a gonoszhoz, meg ki a boldog oldalhoz

L Viper
"gerilla harcban viszont a kisz vietnámi igencsak remekelt a szutyok AK-val.. "

Egy amerikai katonára, hány viet is jutott? Errõl is olvastál ugye?
polluxware
-megen <#vigyor1>

polluxware
jaj és juj

az amerikai légierõ tette a dolgát... amit láttak azt el is intézték.. szó se róla

csakhogy a jungel egy olyan dolog hogy ottan a csúcstechnika nem tud át menni az esõerdõn

namost gerilla harcban viszont a kisz vietnámi igencsak remekelt a szutyok AK-val.. a végefelé egy majdnem teljesen demoralizált szárazföldi hadsereg ellen.

másrészrõl valaki aki tudja, mondja már meg nekem hogy annó a franciák ellen kik képezték ki a vietnámiakat dzsungel harcra? lehet találgatni...

(segítek nem az oroszok)

a csatákat megnyerték az amik javarészt, ahol a saját technikájukkal tudtak dolgozni

Félre értsetek nem éltetem én a sárgákat se, de azért ne ferdítgessük már a tényeket mert már megen ez a szemcsípõs komcsi téma felütötte megen a gonosz fejét.

Ha a régi G80-s mag ketyeg a 8800GTS-ben, akkor valószínûleg memoria túlcsordulás a jelenség oka. Egyszerûen elfogy alóla a VRAM... ezért is fejezték be a gyártását, és jött a G92-s maggal szerelt 8800GT/GTS...

www.smart-bus.hu

Scottt
Hát szerintem a programban van a hiba.
Viszont a 8800GTS ha jól emlékszem akkor egy felezett memóriájú 8800GT márpedig a nVidiák nagyon hamar bedöglenek ha elfogy alóluk a memória,Az Ati kártyákat nem érinte ez a probléma

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Maga a 8800-as kari + driver. NVidia-ra alaból háklis (mondjuk nekem 3 évig semmi bajom nem volt vele...), de a 8800-azt azt valamiért csípõbõl utálja.

JoeDestroy
Kizárt ha nincs passzív hõtés vagy szûk helyen tárolt gép (bár akkor szinte miden akadhat ld. Viper gondjait régen). A config jó. Egyéb paraméterek? Driverek? A winyó (állapota)?
Az FF5 néha hosszú (80-120nm) repüléseknél hajlamos a szakaszos akadásokra, egy egy pillanatra Single P. esetén.

Na ezzel most tökéletesen egyetértek.Nekem is kiesik a szemfogam ,mikor arról irnak hogy az USA elvesztette a háborut.
Persze,bizonyos nézõpontból.Leginkább a média háborut.De katonailag nem is volt szerintem vereségük.Igen jó amit az Intruderek támadásában mond az egyik tiszt,vagyis hogy csak azon a hordozón van annyi fegyver hogy eltüntethetnék fél Kinát.....de akkor is a politika mondja meg mit csináljanak(ilyesmi)
Amerika magát verte meg Namban.
Kezdve attól hogy nem voltak világos katonai célok,Westmorland ökörségeit,a hülye politikusokat,meg a ruszkik által jól formált közvéleményt,illetve a mindenbe szaró maffiózó dél vietnami vezetést.
Beleértve a f..szopó franciákat(politikusokat nyilván)akik hamar elfelejtettékhogy az indokinai háborujukban hogy vinnyogtak a nukiért is,meg hogy az egész amerikai háború az õ szarvárukon jött létre.
Pedig hõsi halált haltak olyan alakulataik mint a világ leghiresebb ejtõernyõsei a 1/2/3 BEP/REP.SZINTE AZ UTOLSÓ EMBERIG HARCOLTAK.

Az északiak meg mikor a határon tul is bombáztak az amik,egybõl leültek Párizsban,majd utána mikor az amcsik átadták belsõ nyomásra a stafétát,
ugyanazzal a lendülettel megszegve azt,el is foglalták Dél Vietnamot.
Na,bonyolult dolog ez azért,csak itt évtizedekig ment a komcsi vaker.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Sziasztok!

FF5-el kapcsolatban lenne kérdésem, a sorozatos fagyások okát szeretném kideríteni. A jelenség általában a következõ, minden elõjel nélkül hirtelen kimerevedik a kép, a hangok alapján a játék megy tovább, kilépni nem tudok csak reset-tel. A konfig a következõ: Core2 duo proci, 2Gb ram, 8800GTS vga. lehetséges, hogy a vgát annyira igénybe veszi a program, hogy túlmelegszik és ezért áll meg? Bár ezt nehezen tudom elképzelni

polluxware
jaj

és juj

amiket írsz az úgy van ahogy van..

csak néha egy piciny elfogulatlanság kéne még

másrészrõl... jaj

és juj

inkább nem írok többet most😊

Köszönöm a választ! <#eljen>

Molnibalage
Csak mindkét esetben nézd meg, hogy a túloldalt mit fizetett. A jenkik meg nem igazán kullogtak, csak valamiért ez nem köztudott. A Linbacker II-vel úgy odabasztak, hogy Észak-Vietnám rohant önként és dalolva fegyverszünetet kötni. Végre szabad kezett kapott az összes haderõnem. Ez volt 72 legvégén. Mikorra szedte össze magát észak? Kb. 2 év.

Hát ennyit a kikullogásról. Talán, ha ezzel kezdték volna egybõl, akkor más lett volna a helyzet.

A Hidegháború topikban meg már írtam arról, hogy a jenki support az afgánoknak elég vicckategóriás volt a szovjet vietnámihoz képest.

Nézd meg, hogy milyen iszonyatos erõforrásokat nyomatak oda. Több száz SA-2 üteg, több száz vadászgép, ezres nagysgárendõ hk, olaj és egyéb cuccok. Havi 30-40 ezer tonna áru ment oda. Akkor nézd meg a jenki supportot summában és sírj. Olyan alsó hangon egy nagyságrend eltérés van.

Szóval azért elhasalás és elhasalás közt is van ám difi. Lehetne errõl még írni ám.

LeonSilver
Én is láttam.Kipukkasztotta a polgár jenõt a hivatalban...

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

polluxware
próbálok népet gyûjteni a mozgalomhoz.. lehet rossz helyen kopogtattam <#idiota>

Láttalak, Te polgár pukkasztó! 😄

www.smart-bus.hu

polluxware
jajj Solt.. nem bírok magammal😊 megtaláltam a magyar foci fórumot<#eplus2>

polluxware
ezt a tüzoltós hasonlatot megértem és igazat adok.. oké

számomra csak az ad mosolyra okot, hogy azért basszus az oroszok is annó hogy kikullogtak afganisztánból a szuper haditechnikával.

ez lesz a helyzet most is.. csak amik kullognak majd, ahogy vietnámból

mind1.. amit írtál az totál stimt, csak ez amolyan megjegyzés volt

polluxware
nem gondolkodok én máshogy csak... nem vagyok ennyire elfogult a haditechnika iránt

engem kielégít hogy itthon játszadozok szimekkel😊

annyi minden más okos dologra lehetne költeni azt a pénzmennyiséget hogy ehaj

polgárpukkasztó?? .

L Viper
Balázs, akármit is írsz, Polluxion az örök másként gondolkodó, polgárpukkasztó marad :-D
Molnibalage
Csak sajnos a legtöbben szem elõl tévesztik a célt, vagy mondhatnám, hogy a fától nem látják az erdõt.

mit kezd amerika a talibánok ellen a sivatagban egy f22-vel?

Semmit jelenlegm, na de nem is az ellen lett tervezve. Akkor ez neki miért is a hibája? Arra ott vannak a COIN gépek.Lásd itt. Ez olyan, minta a kalapács szemére vetnéd, hogy nem tudsz vele fúrni...

vagy az oroszok miatt fejlesztik?? vagy kínaiak miatt? sztem már senkinek nincs kedve globális háborúban összeakaszkodni.. értelmetlen
egyenlõ az azonnali megsemmmisüléssel

Utánanézhetnél, hogy mikor is kezdõtött az F-22 élete. Kb. '80-as évek elején / közepén. Akkor még úgy látoszott, hogy a MiG-29 és Szu-27 megjelenése igen hamar el fogja erodálni az F-15 és F-16 gépek addig fennáló fölényét. Ma már tudjuk, hogy ez nem igaz, de akkor nem tudták és nem volt éppen akkor egy jós sem kéznél, hogy szóljon, hogy 1991-ben a SZU kimúlik, de már tulajdonképp 1989-ben is vonaglani fog csak.

A protók 1991-ben szálltak fel, mikor a világ igen mozgalmas és változó volt. A program megmenekült, de az életútja olyan lett amilyen. Ez nem csak az F-22-re igaz. Rafale, EF-2000, Gripen is sokkal korábban jött volna, de a Hidegháború vége úgy elkaszált mindent, mint a huzat... Lásd még LHX és Osprey.

Az, hogy az F-22 létezik részben csak amiatt van, hogy a szürkeállományt és ne hagyják szétszéledni. Emelett fentartják a (gigantikus) lépéselõnyét az USAF-nek a világ többi légierejével szemben és már évtizedes rutinjuk lesz 5. gen gép üzemeltetésével kapcsolatban mikor más még jószerivel csak protót reptet...

sztem már senkinek nincs kedve globális háborúban összeakaszkodni.. értelmetlen egyenlõ az azonnali megsemmmisüléssel

Most atomháborúról beszélsz? Tudod, ha mindenki így gondolkozna, akkor jönne egy erõs hatalom és átgyalogolna a többin. Ezért mindenki rendszerben tart valamilyen szintû és mennyiségû haditechnikát. Grúziában mi is volt. Szép kis konvencionális balhé. Ha ott megtörténhet, akkor máshol is nagyobb léptékban fõleg, ha az ellen gyengébb. Szóval csak azért hivatkozni valami feleslegességére, mert perpillanat nem jó, de ha kéne azonnal kéne az elég röhejes. Akkor ennyi erõvel be lehetne zárni a tûzoltóságokat is, ha X éve nem volt tûz a környéken?

Az is kicsit fura, hogy senkinek nem tûnik fel egy apróság. Az USA bénító technológiai fölénye kényszeríti ki azt, hogy az ellenfél gerrila harcmodort választ. Miért is? Mert a nyílt csatamezõn a US ARMY + USAF + NAVY + az egész bazár eltapos, mint egy bogarat. Miért? Mert erre lett kitalálva a Hidegháborúban és az örökséget nehéz letagadni.
Csak éppen gerriláskodással nem lehet katonai értelemben vett gyõzelmet elérni...

Most akkor tudom, hogy jön a kórus, hogy politikiait lehet és az ellenféle nem gyõzhet soha. Tévedés. Ajánlom figyelembe a Katpol blogot ismét. Csak okosan kéne csinálni és példát venni az brtiek tapasztalatairól. Két helyen is sikeresek voltak. Szóval nem lehetetlen.

polluxware
Húú Balázs... azért én ennyire nem veszem a szívemre a dolgot

kínai dolog persze vicc..

majd bizonyára kijavítják, az más kérdés hogy mai napig olyan dolgokba ölik ott is a pénzt ami sztem. totál felesleges.

mit kezd amerika a talibánok ellen a sivatagban egy f22-vel?

vagy az oroszok miatt fejlesztik?? vagy kínaiak miatt? sztem már senkinek nincs kedve globális háborúban összeakaszkodni.. értelmetlen
egyenlõ az azonnali megsemmmisüléssel

tudom totál nem tartozik ide, ezért sorry

polluxware
Köszi😊

www.smart-bus.hu

polluxware
HT? az mi? <#miaz>

Molnibalage
HT topikban válaszolok.

polluxware
azok is már csínai bóvliból pakolják össze a cuccost..

valmi FLCS hiba volt ha jól tudom

zsoltfireman
Lezuhant egy F-22 Raptor! A pilóta életét vesztette!

arrow19
Mindig találok benne valami újat,barátnõm pedig nagyüzemben nyomtatja a cégnél az éppen aktuális témákat<#nyes>
Molnibalage

Molnibalage
Sakcok, aki még nem tette meg sürgõsen fussa át az SP3/SP4 manualokat. Nagyon jó dolgok vannak benne.

arrow19
Péntek nekem jó...<#wave>
Szerencsére én sem dolgozom szombaton.
Molnibalage
Hopp, tényleg. Csak én nem megyek be. 😊

Gundark 1 1
Én nem 😊 Szombat munkanap, ráadásul korán is kelek és késõn is fekszem 😊
Molnibalage
Péntekem multira ráér valaki? Ha van rá ingerencia akkor felrakhatom az új exe-t tesztelésre, hogy azt próbálgassuk.

Molnibalage

polluxware
szûzmaris ezek még élnek?

polluxware
váltóáram / egyenáramon?

Scottt
Volt valaki AC/DC-n?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"