Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
A HUD bal alsó sarkánál lévõ tekerõre klikkelgess az egérrel. A másik egérgombbal lehet lefele is venni a kontrasztot.
Hogy adod rá a full kontrasztot?? a Shift-Ctrl-Alt-x konbináció?...nekem az nem soka ért a verõfényes koreai napsütésben...
Molnibalage
Az '1' nézetben a HAS és HAD oldalak kurzorja asszem nem mozog. Minden más esetben nekem eddig ment.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
A HUD-dal kapcsolatban egy idegesítõ bug van, az hogy alapból nincs ráadva a full kontraszt. Ez még nem is lenne baj, mer feltekerem és kész. Viszont ha váltom a színt, újra leveszi a feltekert kontrasztot.

Múltkor Balázs adott egy linket egy szép hosszú buglistáról az FF5 fórumon. Ezt ott is szóvá tették.

Egyébként nem hiszem, hogy nem lehetne ezt megoldani, DX 7 ide, vagy oda.
Jah, még valami eszembe jutott: SEAD bevetések és HARM használat..Az a probléma, hogy a kurzor nem mozog, nálam is elõfordult, de! csak F-16-tal. Próbálgattam F-4G-vel, F-105G-vel,ott a HAS-t használva simán megy minden, csak zavar, ha vegyesen van függesztve Shrike és Standrard, nem lehet tudni, hogy éppen melyik van kiválasztva a HAS oldalon..Jah, és ugye ott is lehet valahogy nagyítani a felbontást?? Ha sok radart jelez ki, nagyon egybemosódnak...
Amugy legjobban nekem az OF ban tetszett a HUD,az hasonlónak tûnt az igazihoz.Nekem pld Vipera képein is élethûbbnek tûnik.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Egyszer láttam egy F18E mûrepülést,ott piros volt a HUD képe.
Viszont azon eset kivételével,csak zöldet láttam nyugati gépeken.

Molnibalage
Az FF4 óta ilyen a HUD, mert a DX7 miatt lett ilyen. A szín is ez volt.

Megjegyzem a valóságban CSAK fehár HUD van asszem vagy csak zöld. Nincs huplilia színárnyalat.

Az OCA strike-ot nem értem. 1/3-adnál többet ritkán generál, pedig elég rendesen felhúzom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nah, több mint 3 hét kényszerû kihagyás utána végre, megint joystick-ot foghattam a kezembe...és, ahogy lenni szokott felmerültek bennem az újabbnál újabb kérdések...
Nos, elõször is mi van a HUD színekkel?? Ezek mindig ilyenek voltak? FF4-ben is, ezek voltak vagy csak én felejtettem el? Nálam van kb 5-6 szín, de halvány fos mind, meg sem közelítik azokat amik AF-ben vannak, ott nagyrésze szép élénk,kontrasztos....Vagy ezek a valóságban is ilyenek??? (akkor nem szóltam)
Másik, a hadjárat elõtt a priority választás...lehet nincs jól belõve, ha a céloknál az air base és air strips csak egy hangyányit is fel van húzva egy perc alatt generál vagy 10 OCA Strike-ot ellenük a kis buta...pedig egy csomó más cél maxra van húzva..
Nah, most ezek jutottak eszembe, amúgy szerencsére sok,másoknál jeletkezõ hiba elkerült...Lézerbombák hajszálpontosak, chaff-flare szórás gyönyörû. Jah, és még valami: mikor sûrûn váltogatok HUD, 2D-s, 3D-s nézetek között sokszor megakad..kilépni nem lehet.
Molnibalage

JoeDestroy
Jöhet.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Megkaptam az eredeti videót, de nálam nem jó a lejátszása. Kell valakinek a link?

Molnibalage
Lezárt. Csak exe van. Nem az exe hazározza meg a DB-t. Hustler írta, hogy van rá esély, hogy a hotfix után már nem lesz lockolva.

Scottt
Balázs az új teszt exének még lezárt DB-je van vagy abban már könyékig turkálhatsz a zavarosban?😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

DANIELE
Sajnos ez valódi igaz mese.

L Viper
Nem csinál semmit, csak kattan.
Molnibalage

Molnibalage
Próbáljátok a Block 50/52-õn a TGP-n a grey buttont. Lehet, hogy már szürke lesz! Azt is próbáljátok ki, AA célpotot befogtok és a TGP aktív! Elvileg azt is befogja.

Az újabb teszt exe-ben ezek mûködnek ûgy tûnik.

L Viper
A nem létezõ "tücsökbûnözésrõl".
Amikor ez készült, még a rendõrparancsnokok nem merték kimondani, hogy van ilyen.
Tanmese felnõtteknek: http://www.youtube.com/watch?v=9ulaPdJ1-X4&feature=related
L Viper
Teszteltem az Eurowar hadjáratot. 4 kampány missziót repültem, CTD nem volt. FPS is hibátlan volt. Kellemesen csalódtam benne.

Ja,én szoktam csak úgy szétlõni reptereket.....de majd teszek oda pár nyomorék partizánt😊)

JoeDestroy
Sajna én biztos nem érek rá. 😞
Most vagyok indulóban.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

DANIELE
Ma este nincs multi?

Molnibalage
Emlékeim szerint igenm.

JoeDestroy
De valakit csak gyilkolsz? Nekem ilyen még nem volt, bár min. egy földi cél mindig volt lerakva.

42nd Intruder
Aham, legalábbis nekem mind két üzemmód ezt produkálja.

De az AG mód is?

Molnibalage
Tényleg sajnálatos és kicsit súlyosnak tûnik, de õszintén szólva elég ritkán fordul elõ, hogy tökegyedül repekdjél. Akkor sem mindig bugos. Nem teszteltem még, de olvastam már a problémáról. Magnézem, hogy az új teszt exe az mit tud e téren.

JoeDestroy
Környezetbarát. Minek pocsékolná a villanyt a semmire. Egyébként is áramszünetnapóra lesz<#idiota>

42nd Intruder
Remek... Kösz az infót!

Molnibalage
Ha csak te vagy és senki más a térképen akkor a radar nem mûködik. Bug.

Ez nekem is van,de ha utána kapcsolgatom bejön,az AA mód jó,az AG ben viszont semmi.
Én is keresgéltem minbt a güzü,mit kapcsolásszak.

A nativ felbontás nekem is csak hires al jött be.

Én egy 68 cm-es LCD tv-ét használok monitor helyett, kb 3 éve csak próbaként cseréltem le a 19"-os 4:3-as TFT monitoromat, a próba után a 19-es sorsa a "kuka" lett annyira ég és föld látványban. 1280x768-as felbontásban használom mindenhez. Most tervezek venni egy Full HD tv-ét pont a nagyobb felbontása miatt. A héten Kecskeméten láttam egy barátomnál 106 cm-es Full HD-én a falcont, hát ha az a látvány bántja valakinek a szemét mert 16:9-es a képarány azzal valami bibi van.
A 4:3 a múlt bármennyire is nem tetszik. Az elmúlt 2 évben kijött komolyabb progik kezelik a 16:9, vagy 16:10-es képarányt, és nem véletlenül, még a régebbi AF is, szóval csak haladni kell a korral.
Ja, és nekem is 1024x768 az alap, ettõl eltérõ csak a hires-sel jön elõ, kivéve az AF.

42nd Intruder
Lehet hülye kérdés, de FF5 alatt azt tapasztaltam, ha én hozok létre egy gyakorló küldetést, akkor a repülõnek a radarja nem scan-nel... Ezt milyen billentyû kombóval lehetne elindítani, hogy menjen, vagy ez valami bug lenne?

Molnibalage
Magyar oktatófilmek.

Már szóltam, hogy banner alatt is ott legyen. A Ramp startot most feliratozom. Aztán újra elkezdem csinálni a többit.

L Viper
Még annyit variálok, hogy a CG-hez jók a régebbi 3D-s kabin modok. ( pl Raider, meg ami a Stopworkshoz készült. )
Ahol az új 3D-s kabin van, ott más dds-ek tartoznak a modellhez.

A moddolt 3D-t kifejezetten a Stopworkshoz csinálták, látszik a képen, még a karcok a 2D-sbõl is ott vannak.

Még egy kis bónuszkép, tbonepe skyfix, naplemente:

Molnibalage
Na ez a fura, hogy elvileg ez a natív felbontása, de csak hires-sel érhetõ el.

JoeDestroy
Az 1280x1024 csak a -hires opcióval jön be. Ha a monitorodnak ez a fizikai felbontása, akkor ez a lista utolsó eleme a Falconban. Láttam (mert ki akartam próbálni,) 1920x1200-as felbontásban is. Hát az külön élmény. (26") 😄. Na azt is kezeli (alapvetõen minden felbontást kezel)

L Viper
Stopworks kabinok FF5-höz:

A \art\ckptart\ mappában csinálj biztonsági másolatot az F-16CG, F-16CJ, F-16AM -ekrõl is, ha van megvan az ahhoz való Stopworks is.

Töröld a tartalmát, másold be a Stopworks kabin fájljait.

A CJ-nél jó a 3D-s kabin, ott tökéletes pozícióban van minden az MFD-ken.

A CJ-nél az új 3D-s kabin van, ott nem jó a pozíció, de ha a \art\ckptart\3Dckpit.dat -ot rámásolod, akkor helyes lesz a pozícionálás.
JoeDestroy
Az 1680x1050-et is kezeli szépen. Mindig is azon ment. 😊 Csak az FF5 vágja le a HUD aljából a célkört. (érdekes a többi nem.)
A HUD látható méretét hol lehet növelni (gondolok itt a keret vágás határaira). Mert úgy gyógyítható.

polluxware
biza így van..

ha arra gondolok hogy annó az elsõ Samsung 15ös TFT amit láttam 300e volt😊 jobban mondva az még tényleg LCD kijelzõ volt nem TFT.

ma meg már 30e ey 19es és viszonylag márkás darab..

számítástechnika rettentõen ocsó dolog ma már

persze ha ésszel él az ember, nem az aktuális szuper dolgokra gondolok

aki fejleszt azért vesz 16:10et mert lcd monitorokban azt lehet kapni jó áron, nem is tudom egyáltalán van egy 4:3as lcd

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Molnibalage
Attól még a Falcon pl. 1280x960 és 1280x1024-ben is szép a Falcon. Kezeli.

JoeDestroy
1280x1024 az 5/4 és nem 4/3. 1280x960 fizikai felbontású monitorok nincsenek a piacon csak lapton 😊 A 4/3 a CRT-el kihalt.
De ez csak matek.

Molnibalage
Mert oda nem az átlaguser ír szerintem...

Más. Az ICP-n kacsoljatok a WX gombra az új 3D kabinban. 😉

Hát, a monitor topikokban nem ezt a tendenciát látom! A felhasználók többsége a wide monitorokat keresi... ma már 40k körül kapni egy 22" wide monitort, ez a fõ kedvenc most.

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Special alig látok nem 4:3-as monitort és ahol látok az is inkább CAD rajzolónál vagy grafikusnál esetleg videóvágónál van. Átlag usernak a 4:3 a best és most is abból adnak el a legtöbbet. Pesten nézz meg egy kirakatot. A kirakott monitorok alsó hangon 2/3-a 4:3-as.

Én 19''-es 4:3-asat vettem októberben és még akkor is lazán többségben volt kínálatban is a 4:3.

Mert tudtommal alig gyártanak már 4:3-s monitort... aki cserél, az mind 22-24" wide monitort vesz... nem is nagyon kapni mást.

www.smart-bus.hu