Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Buren
Mármint Gundark... eh ... Késõ van.... :S

(csak pollux egyik posztján járt az eszem)

Na szóval...

Boldog Születésnapot Gundark!!!

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

Buren
Boldog Születésnapot Pollux!

<#vigyor0>

A véleménycsere az, amikor bemész a főnököd irodájába a saját véleményeddel, majd kijössz az övével. Okos pilóta alagútban nem katapultál.

JoeDestroy

éestb.....
😊

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Még messze vagyok a fegyverektõl. Még lesz egy fuel management és ILS videó éjszakai leszállással. Ehhez jön a FLIR és TFR.

Ezután még a NAV pontok átprogramozása és a Markpointok.

Eztután jön az összes harci cucc. Isten tudja mikor lesz vége. Hétköznap 0, azaz 0 percem van forgatni és vágni is perpillanat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Sajnos nem lehet a felhõket átrakni, mert más a DDS-ek elrendezése.
Esetleg Sindelnet mester tudná megcsinálni, hogy átrendezze az FF5 cumulus DDS-eket OF féle elrendezésre.

Tod lst sem megoldható, mert az OF máshogy kezeli, nem is találsz olyat OF-ben.

A particle rendszer is eltér az FF5-tõl, külön út az is.

Repvez, meg fogsz lepõdni, nekem nincs meg egyik oktató videója sem Balázsnak, egyszerûen ami fegyvereket használok, azzal boldogulok oktató vidik nélkül is, ezért nincsen meg.
polluxware
F-16CG, CJ, MLU.. that's all

Molnibalage
Mi lehet? Legfrissebb flash fent van. Állítgatni azon meg mit és hol lehet?

Melyik 2D-s kabinokat akarod?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
akkor ez szintén nálad hiba,mert nekem minden HD-s filmet simán lejátszik a yutube, pedig gyengébb a masinám csak a VGA egyezik.
A netem is csak 4m/512
polluxware
2D-s kabinokat értem ez alatt.. 3ds az totál nem érdekel, meg az amúgy is szebb az OF-ben

Molnibalage
HD felbontás csak a videó felbontásától függ. Asszem 1280x960-ban vettem fel. Azt nem rakja HD-be asszem. 1280x1024-et már igen. Viszont azt még az én gépem sem játsza le folyamatosan. A flash alkalmatlan erre úgy tûnik. Akkor meg minek? Vagy én nem lövök be valamit jól?

Molnibalage
FF4 és FF5.0 kabin nem. Az FF4 óta van dxm formátum. Ha az adatábizs fájlokat összeveted \terrdata\objects-ben akkor láthatod., hogy az FF4 óta több van az FF vonalban. Nem kompatiblis a kettõ semmilyen szinen. Egyes nagyon régi 3D modellek skinjei. Néhány F-111 skin és még valami volt. Egyszer átnyálaztam. Nem érdemes semmi ilyesmivel próbálkozni.

Nem tudom, hogy az OF lst fájlokat használ vagy sem. Ha igen, akkor elvileg mûködni kéne, hacsak nem változott az exe és emitatt a meghivatkozott struktúra.

polluxware
Of 4.7-be valahogy átlehet csalni az FF5 TOD.lst-t valamint a felhõket?

plussz az FF5 kabinokat?

ezt valki nem tudná megnézni ha ideje és kedve engedi?

mégvalami !!! vista alatt az OF 4.7 hogy megy?

polluxware
AF alap pdf-t javaslom.. ott olyan világosan szisztematikusan le van írva minden. ilyen szempontból ez az etalon

repvez
Ha HD-ban tudja felnyomni akkor nem, meg nekem csak a felirat a lényeg, hogy mit kell állitgatni azért a nagyját azt tudom, hogy mit hol találok.
Molnibalage
<#taps>

Molnibalage
Ûgy élvezhetetlen lesz, mert a mûszerállások leolvashatatlanok lesznek szerintem.

repvez
H.B.D Gundark <#pias>

L_Viper: lehet egy olyan kérésem, hogy fel tudnád tenni valamelyik video megosztora a balage féle oktatofilmeket?Mert jelenleg nincs helyem a gépemen.Be kéne ruházni egy ujra,de kevés a guba.
Gundark 1 1
Nagyon kedvesek Uraim, köszönöm szépen!
polluxware
Heppí birtsdááy Zsándárk! <#taps>

L Viper
Isten éltessen Gundark 1 1 :-)betûk
L Viper
Nembaj, legalább ráedzek az OF-re :-)
Molnibalage
Ez nagyon összetett.

1. Ez nem akaratlagos volt szerintem. Senki nem mondta, hogy ez terv. Lehet, hogy ez "bug"! Most már tényleg rákérdezek, hogy akkor ez hogy is lett ilyen sakcok...?

2. Az agresszivitás reálisabb talán. Az adatbázis régen azért tartalmazott többet, mert nem nagyon tüzeltek. Pl. egy SA-2 üteghez annyi SA-16 "indító" tartozott, mint állvány. Ez 6 db. Ehhez képest egyesével tüzeltek.. Most pl. 1983-ban szó szerint sorzüteket lõnek még egy kisebb reptéren (Hyon-Ni). Miért? Mert túl sok van belõlük. A mostani modellezéssel ez olyan, mintha 10000 ezres nagyságrenben lenne nekik. Ez SA-7-re igaz és pont. Ennyi. Most viszont rendesen rád mozdul egy is. Magyarán az adatbázis nem igazodik a változáshoz. Ez nagy átlagban F4Browse-szal kb. 3-4 óra alatt korrigálható lenne...

3. Régen 6000 láb felett nem is indítottak rá. Ez azér egy SA-14/16-nál elég vicc plafon. Most olyan 10-ig eredetnek rád, de ha gyors vagy akkor még kinematikailag sincs sok esély. A valóságban, ha én vagyok a kísérõ akkor kiszúrom az indítást és tucatszám szórhatod a csalit. 85 RPM mellett még az SA-16 is veszít pontosságból.

4. Az IR szenzor értéke régen is túlzó volt egyes esetekben.

L Viper
Hallod, úgy repkedek az Eurowarban, mint egy óvatos nyúl. A légvédelem olyan profi, hogy messze kerülöm õket. 1 rácsapás, pucolás.
Földi egységek ellen annyi a taktikám, hogy a lehetõ legmesszebbrõl durr el a Maverickeket és kifordulás, húzás vissza, kísérõknek is RTB parancs.
Hihetetlen, hogy miért kellett ennyire feltápolni a Manpad egységeket. Óriási túlzás!
Régen is tudtak meglepit csinálni, nemhogy most.
Molnibalage
A reconra igen gyakran kifagy, bár nálam ez volt a ritka. Nálam csak simán akkor fagy ki mikor exitet nyomok, vagy mutitions ablak behívás van vagy felszállni akarok...

Tegnap tényleg szar kedvem volt. Egyszerûen játszhatatlan volt és amikor ment akkor is a data hibák miatt nem az igazi. A MANPAD miatt egyszerûen elképesztõen irreális az egész és azért is, mert az AI még 10 év (!!!) után is elképesztõen hülye.

1. Mindig egyszerre dob flare-t és chaff-et mikor feleslegest.

2. Szimpla SST-re is dobál egy ideig, mikor nincs indítás.

3. Akkor kezd el sûrûbben dobni csalit, mikor már midegy. 0.5-0.6 mérföldön belül. A flare hatékonysága ugyanis a távolságtól is függ. A sûrítés felsõ határát egyszerûen ki kéne tolni.

Szóval nem elég, hogy az adatbázis túloz, az AI még rá is tesz egy lapáttal.

L Viper
Nálam a recon-ra imád lefagyni a menü. Csak feladatkezelõvel lõhetõ ki.

Ha az OF-re rá lehet tenni majd a 4-es BMS-t, az nagy dobás lesz.

Van nagy mozgás a Global fórumon is. Gõzerõvel készül a 4.8, ahogy látom.
Volt egy pdf is errõl a BMS 4-rõl, sok ismerõs név volt a készítõk közt, még a régi idõkbõl.
L Viper
Amikor az OF-et indítod, paraméterezni kell az indító exe után : -ip "ipcímed beírod". ( pl F4BMS.exe -ip 192.88.456.91 )
Csinálhatod azt is, hogy egy .bat fájlba írod be ezt. ( Nálam is így van, Multi.bat a neve ) Lehet a -hires után is tenni, ha használni szeretnél extra felbontásokat is.

Aki részt akar venni a multiban ugyanezt megcsinálja.

Indítás után a multirésznél megjelennek az IP-k.
A szerver beírja a sajátját.
Aki joinol, az beírja a szerverét. Adja magát.
Érdemes beírni netsebességet is a mezõbe. Pl szerver: 1024, kliensek 256, stb.
Nagyon jó a multi kód, AF-el egyenértékû.

Remélem érthetõen írtam le.

Tûzfal kivételek hozzá legyen adva természetesen és ha Router van oda is a portok.
Molnibalage
Hiába szép a menü, ha totál instabil. Sokáig nem hittek nekem, mert a teszterk közül csak nekem volt az. Mostmár tudjuk, hogy nem egészen ez a helyzet.

Én konkrétan meg is kérdeztem, hogy a régi UI-t hogyan lehetne visszavarázsolni. Lett belõle kis sértõdés, de hát mit csináljak, ha egyszerûen tényleg gáz amit csinál? Inkább legyen "csúnya" (nekem semmi bajom nem volt az FF4 felülettel), de használható.

L Viper
Persze, eszem ágában sincs leírni az FF5-öt. Vegyük csak alapul az Open Falcont.
Mostanra lett jó a 4.7-el. Nagyon jó a hadjárat multi is.

Az FF5 meg ezzel az új menüvel ,szép effektekkel nagyon ütõs.
Az Eurowart nyomtam, ott jól ment eddig.
Elõbb-utóbb remélem eljut egy OF 4.7 szintig ez is. Bízom benne.
Molnibalage
A BMS4 majdnem biztos, hogy F4.0-ra települ szerintem. Az OF vonal továbbvitele. Õszintén szólva, ha hosszútávon jobb lesz az FF5.0-nél akkor még bármi megtörténhet nálam is. Mivel 1 hónapos az FF5.0 így errõl beszélni egyelõre dõreség.

Viper!

OF-ben (4.7) hogy lehet multizni? Régebben próbálgattunk valami segédprogival csatlakozni, de nem sikerült. Igazából csak az AF-el tudtunk eddig multizni a Hamaci nevü progival, azóta viszont semmi.

L Viper
Igen, az jó cucc volt nagyon, a régi 3D-s pit nekem amúgy is tetszik, mert moddolható a Raiderrel és a Stopworks szerûvel, ami maga a tökély.

Hallod, a végén még i_hawkék felturbózzák az RV-t, hogy leesik az állunk :-)
Pár kép ami kiszivárgott nagyon jó ám.

Azt figyelem, hogy sok virtuális Falcon század áll rá az OF 4.7-re AF-rõl. Gondolom nagyon csúnya mai szemmel mindenkinek.

Ami másik érdekes dolog, ha tényleg befejeznék a BMS 4-et. Arról is volt pár kép. Kérdés, melyik Falconra lehet majd feltenni ?
Molnibalage
Kapaszkodj meg, láttam már olyan campaign videót FF4-ben mintha OF vagy FF5 lenne! Nem tudom, hogy hogyan csinálták...

A lámpaszolop azért nem került bele, mert Lee soha nem küldte el és real life miatt kilépett. Õszintén szólva nálam is rezeg a léc most. Leszûrhetõ abból, hogy FF5.0 release 1 hónapja volt és van 2x3 db oktatófilm (angol + magyar...). És akkor még 0 dev. tevékenységre van idõm.

Továbbra is mondom, hogy amennyit én A2.0-val toltam az = FF4 szint volt, csak új 3D kabin és Tornado nélkül. Az az egyik exefrissítéssel istenkirályvolt. Nem tudom, hogy mi mehetett félre...

L Viper
Nekem van fent Aeyes kabin több is. Azok valóban nem jók, amik külön RV-re készültek.
Külön topik van neki a Global fórumon, szinte mindegyik Aeyes pit jó hozzá.

FF4-el annyi a probléma, hogy nem jó multiban, meg az AF és OF földi objektumai nagyon hiányoznak belõle, akárcsak az FF5-bõl.
Az FF5 nagyon szép sok helyen, ezt hiányolom nagyon az OF-bõl.

Nálam hálistennek nagyon jól fut az OF. Nemrég feltettem az RV-t is, de nekem csalódás OF és FF5 után.
Sajnos mindannyiunknak keserû kissé a szánk íze szerintem az FF5 miatt.
Annyi jó dolgot vártunk, de egy bughalom lett az egész. Szép, gyönyörû, de vajon lesz -e egyszer jó is? Sok õsi RV bug még mindig ott van benne.

Amit nagyon vártam, az a multi kód lett volna, meg az új kifutó és guruló textúrák, meg halkan mondom: lámpaoszlopok :-)

Molnibalage
Ahhoz nincs MOD és teszthadjáratom. Meg kabin sem Aeyestõl. Az FF4 annyira magasra tette a lécet stabilitásban és FPS-ben, hogy az durva.

Tiszta szerencse, hogy júniusig nem nagyon érek rá repkedni. Remélem addig csak lesz már valami javulás.

Azért látszik, hogy mennyire nem repkedek, 4-szer (!) kellett rárepülnöm egy reptérre mire eltrafáltam BLU-107-tel... Csak éppen a MANPAD szétszedi a társaimat és sokszor még engem is.

Fel nem fogom, hogy miért hagyták így a DB-t. SA-16-ból SA-14 lett. Már ez is haladás. Csak éppen a commmn egységek katpák meg. SA-2/3 ütegek és még pár egység. Valóságban talán egyáltalán nincs ilyen a DPRK-nek...

HQ-n kívûl én nem adtam volna másnak. Két SA-3 és két SA-2 battalion van az adatbázisban, de csak egy választható TE-ben. Ok. Viszont hadjárathoz nagyon príma, hogy lehet ilyen és olyan is! Van is! Mind SA-2 és mind SA-3-bõl az egyik lényegesebben ellenálló a ECM-nek és zavarásnak is!

Azokból meg a legkiemeltebb helyre szabad csak rakni. Mindenol csak SA-7. Arról nem is szólva, hogy ha annyi MANPAD lenne (mindkét oldal!) mint ami le van szimulálva akkor egy légierõ sem szállna fel...

Szerénység nélükül mondhatom, hogy nem sok ember nyálazta át annyira a DB-t, mint én. Az új hadjáratban minden ilyen apró kis finomság benne lesz.

L Viper
Vagy az OF 4.7-re a ".bak-os" exével :-)
Az ArmA2 FPS szimuláció terén mindenképpen az eddigi legjobb játék lesz, fõleg, ha betartják amiket ígérnek, ballisztika, anyag átfúródás, stb...

A tapasztalat azt mutatja, hogy a játék lehetõségein belüli legteljesebb szimulációval majd várni kell az ACE mod megjelenéséig, mint ahogy az az elsõ rész esetén is történt. Kis csiszolgatással szép és jó lesz! 😉

Az OFP2 sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a COD-s vonal felé húz, pedig bíztunk benne, hogy komoly konkurencia lesz az ArmA2-nek... így egyeduralkodóként sok pofátlanságot megengednek maguknak! :S Kísértetiesen hasonlít a Loncis történetekre...

Pont tegnap volt egy 3 órás csatánk online az ACE moddal 25 vs 25... elképesztõ volt, másfél óra után teljesen elfáradtam, annyira kellet koncentrálni... jó kis bokorharc, méterrõl méterre! 😊

ArmA2

arma.hu

A.C.E.

Szemezgess... 😉

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Szóval akkor az Arma2 lesz a szimulátor a másik meg a vérpistikés FPS?

Néha azért kell egy kis változatosság nekem is. Néha nekem is tele van a tököm a Falconnal õszintén szólva.

Az oktatófilmek, ha elkészülnek majd egyszer meg a kézkönyv akkor tartok egy kis szünetet. Hihetetlen, de még MINDIG tanulok újat én is...

Az ArmA2 a BIS fejlesztése és elvileg a nyáron fog megjelenni, ez a folytatása az OFP - ArmA vonalnak.

Az OFP2 a Codemasters játéka, anno a BIS-l összebalhéztak, de a név joga náluk maradt, és ezt most kihasználják. Nagyon úgy néz ki, hogy csak nevében lesz bármi köze az elsõ részhez...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
OFF kérdésem van. Az Opreation Flashpoint 2 az melyik játék is lesz? Mi a jogutód? Az Armed Assault 2? Vagy az már van? Felhomályosítani valaki? 😊

Tegnap nagyot csalódtam a Falcomban. Az új exe-t teszteltem. Az én gépemen egy rakás szar. Aztán visszaáltam eredetire. Azzal is elszállt Korea 1983. Komolyan mondom visszaállok A2.0-ra vagy FF4-re...

Molnibalage
Épp ez benne a jó. Humor + szakértelem együtt. A Tornados videót végignéztem. Király.

Erre gondolsz?
Amugy akik irják ,ha az egyébbként jópofa stilus mögé nézel,jól felkészülnek a témából,amit lehet beletesznek egy egy oldalba.
Én csipem õket.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
Jól hangzik.
Öcsémnek van egy békebeli 40 megás vinyója a gyûjteményében, mint kiállítási darab. Egy kisebb kályhára hasonlít. :-)))
Persze akkor ez volt amin leestek az állak.
Molnibalage
Én sem láttam még. Csak beletekertem egy pillanatra és egy akkora hajlékony floppy-t dugtak, be egy gépbe mint a fejem kétszer. 😊

Kiképzés, felkészülés, milyen fasza gyerekek vagyunk mi. A szokásos. Mindez a '70-es évek végén, '80-as évek elején.

L Viper
mit tartalmaz tulajdonképpen? Dolgozom, nem tudom megnézni most.
Molnibalage

Molnibalage
A HAD oldal az az FF4 módszer szerint mûködik, csak az F11/F12 nem skáláz. MFD gombbal kell.

A Had- és rendvédelm blogot szokátok olvasni. Olyan stílusban írnak ott... 😊

Sírva röhögök a legtöbb poszton.

Scottt
Offocska..
Ekkora idiótákat😄

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Jah, és még ott akadtam el, hogy HAS/HAD oldalakon végül is lehet nagyítani képet??
L Viper
Nincs mit :-)
Valamivel jobban látszik, de nem annyira, mint pl. az Open Falconban, AF-ben.
Ohhh tényleg <#wow2>....kösszii