Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet AA-AG üzemmódból visszaállni abba az üzemmódba amiben fölszálláskor van? ( NAV gondolom ) Nem igazán találtam meg a manualban ezt a részt.
Rájuk mondta múltkor egy közös repkedésen Zsolti, hogy bodzaszedõk ( Jött a füstcsík ) Tehát bodzabokor :-)
A Falconban is blokkolja a nap az IR rakéták és a padlock befogást is.
Az Arma az meg nem repszim.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A lonciban ha "nappal szembefordulsz" az IR raksik feje megzavarodik.
Az Arma+ACE-ban pedig szintén nem lát át az AI a füstön.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Aztán amikor az üteg felfedte magát, jött az édes bosszú :-)
Multiban hogyan is menne? Négy gépes kötelékbõl egy ember hátramarad. Vagy õ a légifedezet és csak AA fegyverzete van, vagy õ a tartalék arra, hogy kiiktassa a légvédelmet vagy a megmaradt célokat.
A többi gép egyszerre rárepül. A fennmaradó egy gép csak a célkörzetet fgyeli és azonnal beüvölt a ráadióba, ha indítást lát. Akkor lehet dobi a csalit.
Az indítás helye látszni fog. A fenmaradó egy gép szépen teleszórja CBU-val. Garantált a hatás. 😊
Nem olvastan Stephen A. Ambrose könyvét a B-24 bombázókról?
Ebben használták a kifjezetést a könnyû bevetésre.
Az AF-ben szerintem a legjobb az AI, de még az sem közelíti meg amikor multin összehangolva megyünk pl. 4-en egy kötelékben, 2 ember meg ad légi fedezetet.
Egy régebbi AF-es multin volt: egy SA ( nemtudomhányas ) üteg csipogtatott bennünket, közelben 2 MiG 21. Alacsonyan repültünk.
Ha jól emlékszem Gundark csalit repült a légvédelemnek, én lekötöttem a MiG-eket, a két szabad gép meg kazettásokkal kiiktatta a Gundarkot mérõ légvédelmet.
Nagyon élethû szitu volt.
Vagy amikor kaptam a csöves légvédelemtõl és semmi nem mûködött a gépen, se HUD, sem mûszerek. Balázs vitt el a reptérig, jöttt mellettem és mondta a sebességem :-)
Falcoban lehet "darálósan" sok sok bevetést repülni. Így sokszor lelõnek azért. Tényelgesen rendesen rákészülve egy bevetésre és tényleg pengén végigkoncentrálva nagyon eredményes lehetsz, csak annyira fárasztó szinte, mint az igazi. A "tejkihordó" bevetések kivételek.
Hétvégén és hétfõn nekiálltam bevetést repkedni.5-ször futottam neki, míg sikerült leamortizálni Hyon-Ni-t. Miért? Mert 1.5 fejlesztgetés alatt totálisan elkoptt a rutinom.
Magam részérõl játékként kezelek alapvetõen bármilyen szimulátort, mert a valóságot soha nem lehet teljesen ugyanolyannak leszimulálni.
Amíg nincs ebben javítás ehhez alkalmazkodom, de tényleg sokkal jobban kell vigyázni. Nem lehet lazáskodni, annyi szent.
Pl. ez.
Rossz 3D modellel, de korrekt modellezéssel A Redeye-t is tervezem beletenni a régebbi hadjáratba.
FF4-ben van még pár ilyen gépelési hiba.
Próbáld ki ugyanezt az üteget OF alatt.....
A valóságban is biztos van MANPAD védelem reptéren, csak nem lehet olyan battalion-t csinálni mindenre amiben vagy 1-2 db MANPAD.
A szimuláció is kétféle úton lehetséges. Egy battalionban 16 slot van. Nehézségi szinttõl függõen használ egy csapat 8, 12 vagy 16-ot. Minden slotban max. egység (vehcile). Azonak lehet fegyvert adni.
Pl. egyes kerekes jármûvekhez is van SA-7 vagy SA-14 rendelve, de vannak "gyalogos" MANPAD egységek is.
Tehát, ha pl. BPM-2-höz rendlesz SA-14-et és egy slotban vagy 3 db akkor az már három indítási lehetõség. Gyalogosból is lehet 3db. Mikor oszlopban haladnak a jármûvek vagy álló helyzetben vannak akkor ezeket a slotokat szórja szét a kód egy formációban az objektum körül.
FF4-ben a SAM indítókhoz volt rendelve egy-egy SA-16 asszem. Az én javaslatomra ez megszûnt és független gyalogosok vannak.
A vicces az, hogy a mobil SAM nem mûködik mozgás közben, de a jármûvkre rakott MANPAD meg igen. Különös...
Tisztul a kép, hogy mi és hogyan? 😊
SA-9/13/15 stb. SAM-ek nem tüzelnek, ha a battalion mozog amiben vannak. Ezt akarták fixálni. A fixálás tudommal nem sikerült, viszont a többivel ezt tette. A "hagyományos" SAM (SA-2, Hawk, stb.) is agresszívebb lett.
Ott is tudtak meglepit okozni, de FF5-ben mégkacifántosabb a túlélés.
Sokkal jobban kell figyelni.
Remélem ezzel is lesz valami csinálva.
Elmegy a HUD, vagy az SMS rendszer meg kicsit tirrmelni kell az egyenes repüléshez.
A MANPADs azért lett druva, mert valami megváltoztata az AI viselkedését légvédelem terén. Az FF4-ben, ha 3-6 ilyen volt akkor is alig tüzelt rád. Most, ha van 3 pl. egy AAA battalionban akkor "sortüzeket lõnek".
1. SA-16 ki lett doba mindenhonnan. SAM ütegeknek csak SA-7 van. Sok. Ez még kb. reális.
2. Viszint AAA battalionból is kb. 100-120 van a térékpen. Ez a valóságra vetítve 10'000 ezres nagyságredû SA-14-et jelent. Vicc. Az én hadjáratomban nem lesz ilyen ökörség.
Ezt már más is észrevette, hogy irreális viszont kicsit felbaszta az agyam Hustler. Leírtam mi a gond. Közli, hogy DB nem változott. Mire hûvösen közöltem, hogy:
(DB = Database)
Tudom, én is írtam régebben és akkor is felhívtam a figyelmet, hogy nem DB okozza ezt, ill. részben.
FF4 exe + régi DB = reális viselkedés
FF5.0 exe + régi DB = szar
Le kell csökkenteni az SA-14 indítók számát 3-eól kb. 1-re mindenhol és egyes egységeknél totál ki kell irtani. Totálisan irreális a dolog.
Mondjuk a RoK légvédelme is totál el van túlozva...
A trükk ott van, hogy egy rácsapás és RPM legyen 85 környékén mikor már áthúztál nagy lendülettel. Utána mehet 0.5 - 0.75 idõközzel 15-20 flare ki. Ennyi idõ alatt 1.5-2 mérföldre eltávolodsz és nem lõnek már utánad. Így van esély túlélni.
Jammer, amikor az AAA brigád lõni kezd magasságot kell váltani. Azaz emelkedni. Nem a gránátfelhõkben szlalomozni. A Navy eljárás az hogy fölé menni a "plafonnak". Azt viszonylag lassan reagálják le, és mire módositanak addig jó eséllyel kikerülsz a lõtávolból. Én is igy szoktam, ha nem Hi-Lo-Hi profilban megyek.
A SAM-eket meg kerülgetni kell 😊 Jegyzem meg, szép amikor inditanak az FF5ben. Az én idõmben amit kedvelek már vannak olyan fegyverek amiket amiket az AA hatótávolságán kivül lehet inditani. Ha Balázs idejét kedveled 😊 akkor csak ügyesen 😊
A másik idõben amit még szeretünk Viperrel, ott a klasszikus légvédelem még a bakra állitott Maxim géppuskával kezdõdött 😊
Koreában? A ROKAF kötelékében,USAF haverokkal????
A jó öreg Kim Jong-il mit fog szólni????
Aztán majd lecsuknak,és azt fogják mondani: "Ne aggódjon nem maga lesz bezárva,hanem az ajtó".......
Hmmmmmm....Maradok a jó kis Viper-eknél
Szóval bár tudom, hogy erre nem nagyon lehet mit írni de ha van valami trükkje a dolognak amit nem látok azt valaki ossza már meg velem... 😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!