Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Shift + Num enter. 64. oldal. Az egyik fejezet ezzel kedõdik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Shift + NUM Enter
Ehhe! 😊 Akkor vajon mibõl van a bozdaszörp? Pff...

Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet AA-AG üzemmódból visszaállni abba az üzemmódba amiben fölszálláskor van? ( NAV gondolom ) Nem igazán találtam meg a manualban ezt a részt.

L Viper
A bokor stimmel :-)
Rájuk mondta múltkor egy közös repkedésen Zsolti, hogy bodzaszedõk ( Jött a füstcsík ) Tehát bodzabokor :-)
Ja hogy a MANPAD az az Igla, Sterla, Stinger! 😊 IGy már világos... Hát azokat sem nagyon szeretem az a helyzet! 😊 Mocskos sunyi bokorból vadászó szemetek! A lövegeket legalább látom... De ezek a semmibõl lövik rám rakétáikat gusztustalan mennyiségben néha! 😊

Molnibalage
Az elsõt tudom. Azt akartam írni, hogy modern harci repszimben.

A Falconban is blokkolja a nap az IR rakéták és a padlock befogást is.

Az Arma az meg nem repszim.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Scottt
Az Il-2ben az AI nem lát át a felhõkön.
A lonciban ha "nappal szembefordulsz" az IR raksik feje megzavarodik.
Az Arma+ACE-ban pedig szintén nem lát át az AI a füstön.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Értem, köszi az infot. Nem olvastam, még... 😊 Azt hiszem ez nem sokáig lesz így mert egy ilyen könyv ennyi pénzt simán megér!

L Viper
Mûltkor téma volt Aeyes kabinok felrakása OF alá.

Ha valakit még érdekli, klikk ide!
L Viper
Hányszor mentettük meg egymást multin, hogy valaki bekiabálta, hogy indítást észlel. Kifordulás, zavarás, megmenekülés.
Aztán amikor az üteg felfedte magát, jött az édes bosszú :-)
Molnibalage
Emlékszem erre. A MANPAD veszélye, hogy gyorsan jön és nem látod. Az AI sem. Nagyon kevés flare-t van ideje szórni és az AI egymás után repül át a cél felett ---> Mindre indít a légvédelem.

Multiban hogyan is menne? Négy gépes kötelékbõl egy ember hátramarad. Vagy õ a légifedezet és csak AA fegyverzete van, vagy õ a tartalék arra, hogy kiiktassa a légvédelmet vagy a megmaradt célokat.

A többi gép egyszerre rárepül. A fennmaradó egy gép csak a célkörzetet fgyeli és azonnal beüvölt a ráadióba, ha indítást lát. Akkor lehet dobi a csalit.

Az indítás helye látszni fog. A fenmaradó egy gép szépen teleszórja CBU-val. Garantált a hatás. 😊

Molnibalage
Az OCA és deep strike az am nagyon húzós fõleg, ha elsõ nap Phenjan vagy Wonsan környékére mész...

Molnibalage
Az amikor semmi sem történik, veszélytelen bevetés. Ilyen amikor a FLOT közelébe mész CAS / Interdiction bevetésre. Mivel nincs gyakorlatilag komoly légvédelem 0 kockázatú bevetések a legtöbb hadjáratban, mert DPRK vadászlégierõ egy vicc.

Nem olvastan Stephen A. Ambrose könyvét a B-24 bombázókról?

Ebben használták a kifjezetést a könnyû bevetésre.

L Viper
Az sem mindegy, hogy vezérlem a kísérõket. Sokszor nagyon hülyék tudnak lenni.
Az AF-ben szerintem a legjobb az AI, de még az sem közelíti meg amikor multin összehangolva megyünk pl. 4-en egy kötelékben, 2 ember meg ad légi fedezetet.
Egy régebbi AF-es multin volt: egy SA ( nemtudomhányas ) üteg csipogtatott bennünket, közelben 2 MiG 21. Alacsonyan repültünk.
Ha jól emlékszem Gundark csalit repült a légvédelemnek, én lekötöttem a MiG-eket, a két szabad gép meg kazettásokkal kiiktatta a Gundarkot mérõ légvédelmet.
Nagyon élethû szitu volt.
Vagy amikor kaptam a csöves légvédelemtõl és semmi nem mûködött a gépen, se HUD, sem mûszerek. Balázs vitt el a reptérig, jöttt mellettem és mondta a sebességem :-)
Molnibalage

Egyébként nekem igencsak nehéz az egész talán az AA missionon nem, mert ahhoz azért valamennyire értek meg abban van rutinom. Viszont az AG SEAD missionok amik a leginkább vérgõzösek nekem, de 1-1 CAS vagy On-Call CAS is nagyon nehéz tud lenni...

"A "tejkihordó" bevetések kivételek..." Az meg miaz ?

Molnibalage
A másik gond az, hogy az alap EWS programok totálisan alkalmatlanok szerintem.

Falcoban lehet "darálósan" sok sok bevetést repülni. Így sokszor lelõnek azért. Tényelgesen rendesen rákészülve egy bevetésre és tényleg pengén végigkoncentrálva nagyon eredményes lehetsz, csak annyira fárasztó szinte, mint az igazi. A "tejkihordó" bevetések kivételek.

Hétvégén és hétfõn nekiálltam bevetést repkedni.5-ször futottam neki, míg sikerült leamortizálni Hyon-Ni-t. Miért? Mert 1.5 fejlesztgetés alatt totálisan elkoptt a rutinom.

L Viper
Bezony. Nem leányálom egy igazi bevetés.
Molnibalage
Félig meddig azért tükrözi, hogy miért nem mentek 1999-ben AF alatt 3500 méter alá. Ott SA-14 valós fenyegetés volt. Ha mindenhol csak SA-7 lenne a játékban annyira nem lenne durva.

L Viper
Sok mindenkinek feltûnt, hogy nehéz lett az FF5.
Magam részérõl játékként kezelek alapvetõen bármilyen szimulátort, mert a valóságot soha nem lehet teljesen ugyanolyannak leszimulálni.
Amíg nincs ebben javítás ehhez alkalmazkodom, de tényleg sokkal jobban kell vigyázni. Nem lehet lazáskodni, annyi szent.
Molnibalage

Molnibalage
Az én hadjáratomban olyan egységek is lesznek ami soha egyetlen hadjáratban sem volt valamiért betéve.

Pl. ez.

Rossz 3D modellel, de korrekt modellezéssel A Redeye-t is tervezem beletenni a régebbi hadjáratba.

Molnibalage

Hát most megeresztek egy buta kérdést... Mi az a MANPAD ? 😊

Molnibalage
A hatékonyás attól is függ, hogy mire átrepülök én és a 3 társam 4-6 rakétát ellõnek a MANPAD-ek.. A nagyobb gond, hogy éjszaka is ami hülyeség, mert a MANPAD-hez látni kell a célt. Csak éppen tudotammal egyetlen modern repszim sem töõdik ezzel. Minden idjárási körülmény csak grafika. Leszarja az AI...

Molnibalage
Az OF-ben azért a modellezõ értékek nagy része azonos. Még a bug is ugyanaz volt pl. az AA-6 IR verziójának. A range értéke 273 ezer láb környénk van. Az AIM-9M 48 ezer. A 273 ezer az 27 ezer akart lenni. 5 éve nem tûnt fel senkinek csak nekem...

FF4-ben van még pár ilyen gépelési hiba.

zsoltfireman
Nem a darab számról volt szó,hanem az FF5 SAM hatékonyságán! <#ravasz1>
Próbáld ki ugyanezt az üteget OF alatt.....

Ééértem! Hát köszönöm a válsazokat, majd próbálom alkalmazni a hallottakat... 😊

Molnibalage
És mi ebben a meglepõ? A valóságban is mixelve vannak a légvédelmi cuccok. A mennyiség modellezése van elrontva.

A valóságban is biztos van MANPAD védelem reptéren, csak nem lehet olyan battalion-t csinálni mindenre amiben vagy 1-2 db MANPAD.

A szimuláció is kétféle úton lehetséges. Egy battalionban 16 slot van. Nehézségi szinttõl függõen használ egy csapat 8, 12 vagy 16-ot. Minden slotban max. egység (vehcile). Azonak lehet fegyvert adni.

Pl. egyes kerekes jármûvekhez is van SA-7 vagy SA-14 rendelve, de vannak "gyalogos" MANPAD egységek is.

Tehát, ha pl. BPM-2-höz rendlesz SA-14-et és egy slotban vagy 3 db akkor az már három indítási lehetõség. Gyalogosból is lehet 3db. Mikor oszlopban haladnak a jármûvek vagy álló helyzetben vannak akkor ezeket a slotokat szórja szét a kód egy formációban az objektum körül.

FF4-ben a SAM indítókhoz volt rendelve egy-egy SA-16 asszem. Az én javaslatomra ez megszûnt és független gyalogosok vannak.

A vicces az, hogy a mobil SAM nem mûködik mozgás közben, de a jármûvkre rakott MANPAD meg igen. Különös...

Tisztul a kép, hogy mi és hogyan? 😊

Molnibalage
Kiderítették, hogy ez egy én kérésem által lett ilyen valszeg, csak a kérés nem mûködik.

SA-9/13/15 stb. SAM-ek nem tüzelnek, ha a battalion mozog amiben vannak. Ezt akarták fixálni. A fixálás tudommal nem sikerült, viszont a többivel ezt tette. A "hagyományos" SAM (SA-2, Hawk, stb.) is agresszívebb lett.

zsoltfireman
zsoltfireman
Ráadásúl FF5-ben TE-ben gyakorló repüléseket nyomok KS-19-es ütegek ellen,még nem is SAM állások és még is berepülsz,kazettással CCIP,JAMMER megy,Chaff-Flare megy, egyszer csak rakéta indul lentrõl....hopp fuck bekapod.....

L Viper
Csak Balázst tudom ismételni, irreális, tápos a viselkedésük a régebbi Falcon verziókhoz képest.
Ott is tudtak meglepit okozni, de FF5-ben mégkacifántosabb a túlélés.
Sokkal jobban kell figyelni.
Remélem ezzel is lesz valami csinálva.
Molnibalage
Lesz FF5.0 alá is új oktatás (pár videó már van csak cirka 5 nap alatt sem volt képest az sg csapat egy linket betenni a banner alá...) és kézikönyv. Mikor? Majd, ha lesz idõm befejezni...

Molnibalage
A AAA cuccok (KS-12 és KS-19) 12 ezer láb felett elég pontatlanok 20 ezer felett már szinte semmi veszély. Lelõni esélyük nincs. Annyi sérülést tudnak csak okozni, hogy pont ne tudd a harcfeladatot végrehajtani.

Elmegy a HUD, vagy az SMS rendszer meg kicsit tirrmelni kell az egyenes repüléshez.

A MANPADs azért lett druva, mert valami megváltoztata az AI viselkedését légvédelem terén. Az FF4-ben, ha 3-6 ilyen volt akkor is alig tüzelt rád. Most, ha van 3 pl. egy AAA battalionban akkor "sortüzeket lõnek".

1. SA-16 ki lett doba mindenhonnan. SAM ütegeknek csak SA-7 van. Sok. Ez még kb. reális.

2. Viszint AAA battalionból is kb. 100-120 van a térékpen. Ez a valóságra vetítve 10'000 ezres nagyságredû SA-14-et jelent. Vicc. Az én hadjáratomban nem lesz ilyen ökörség.

Ezt már más is észrevette, hogy irreális viszont kicsit felbaszta az agyam Hustler. Leírtam mi a gond. Közli, hogy DB nem változott. Mire hûvösen közöltem, hogy:

(DB = Database)

Tudom, én is írtam régebben és akkor is felhívtam a figyelmet, hogy nem DB okozza ezt, ill. részben.

FF4 exe + régi DB = reális viselkedés
FF5.0 exe + régi DB = szar

Le kell csökkenteni az SA-14 indítók számát 3-eól kb. 1-re mindenhol és egyes egységeknél totál ki kell irtani. Totálisan irreális a dolog.

Mondjuk a RoK légvédelme is totál el van túlozva...

A trükk ott van, hogy egy rácsapás és RPM legyen 85 környékén mikor már áthúztál nagy lendülettel. Utána mehet 0.5 - 0.75 idõközzel 15-20 flare ki. Ennyi idõ alatt 1.5-2 mérföldre eltávolodsz és nem lõnek már utánad. Így van esély túlélni.

Gundark 1 1
Azért szép ember ez a Kedves Vezetõ 😊 Nem hiszem hogy ez idealizált porté lenne szerintem ez maga a valóság <#hehe> Olyan kis kikerekedett napközis 😊 Persze tudom ez a kultúra része, mert a kövérség a jólétet szimbolizálja, és ahol jólét van ott minden jó 😊

Jammer, amikor az AAA brigád lõni kezd magasságot kell váltani. Azaz emelkedni. Nem a gránátfelhõkben szlalomozni. A Navy eljárás az hogy fölé menni a "plafonnak". Azt viszonylag lassan reagálják le, és mire módositanak addig jó eséllyel kikerülsz a lõtávolból. Én is igy szoktam, ha nem Hi-Lo-Hi profilban megyek.

A SAM-eket meg kerülgetni kell 😊 Jegyzem meg, szép amikor inditanak az FF5ben. Az én idõmben amit kedvelek már vannak olyan fegyverek amiket amiket az AA hatótávolságán kivül lehet inditani. Ha Balázs idejét kedveled 😊 akkor csak ügyesen 😊

A másik idõben amit még szeretünk Viperrel, ott a klasszikus légvédelem még a bakra állitott Maxim géppuskával kezdõdött 😊
Molnibalage
Orosz gépek nem igazán kerültek szembe komolyabb földi telepítésû SAM-ekkel. Izraelben volt Hawk, de nem sok. Igazság szerint nagyon kevés MiG esett áldozatául földi légvédelemnek. Mármint ellenségesnek, mert '73-ben cirka 60-at szedett le baráti tûz...

zsoltfireman
Ok! De ez a Falcon fórum......<#ravasz1>

Willenbrock
Egyébként a Strike F-re Koreás kiegészítõt telepítettem de ott USAF F-86-ossal repkedek mert a MIG-15 kabin sajnos nem hasonlít az igazira.Van egy nagyon szép kabin a 15-öshöz is,de csak a SF 2-n megy.Nem tudja valaki hogy honnan lehet letölteni a Strike F. 2-t?Befejeztem az offolást:-)

Willenbrock
Nem Koreában-én most a Wings Over Vietnammal játszok,telepítettem hozzá a North Vietnam Aces kiegészítõt és a Mig-21 kabinokat is.Ezekrõl írtam lentebb,Kimnek semmi köze az egészhez.Off vége.

zsoltfireman
Ezt nemértem.....Miggel????
Koreában? A ROKAF kötelékében,USAF haverokkal????
A jó öreg Kim Jong-il mit fog szólni????

Aztán majd lecsuknak,és azt fogják mondani: "Ne aggódjon nem maga lesz bezárva,hanem az ajtó".......
Hmmmmmm....Maradok a jó kis Viper-eknél

Willenbrock
Pedig a 21-es szép,bár ezüstszínûben a legszebb.Kositszky Attila dandártábornok is szerette,valamilyen díjat is nyert vele.

Ja, az összes videót megnéztem ami Balázs oldalán volt és a kézikönyvet is végig olvastam. Ezért különösen nagyon hálás vagyok: "Art Of The Kill"! 😊<#worship>

Arra lennék kíváncsi srácok, hogy mit lehet/mit kell tenni a csöves légvédelem ellen... Itt fõleg az ütegekre (AAA) gondolok amik jó magasra föllövöldöznek. Folyamatos manõverezés? Az elég gyorsan elkoptatja a sebességet nem? Mi lesz a kötelékkel? Igazából ebben a témában nem nagyon vagyok otthon. Szinte csak LockOn-al repültem/repülök mióta kijött csak itt-ott volt egy kis FF4/AF de ott is inkább csak dog. Nos LockOn-ban nem nagyon van ilyesmi. Ott lövik az arcomba az SAM-et és alacsonyan a ZSU is karcol de semmi ilyesmi nincs benne. Másik, hogy itt 1-2 helyen ha lemegyek akkor meg olyan menniységû SAMet dobnak rám, hogy esélyem sincs 15-25 másodpercenként jönnek rám és megállás nélkül manõvereznem kell, hogy életben maradjak és akkor még a céllal semmit sem kezdtem.

Szóval bár tudom, hogy erre nem nagyon lehet mit írni de ha van valami trükkje a dolognak amit nem látok azt valaki ossza már meg velem... 😊

polluxware
Ungarishe légi flotte (pisssskos komcsi gépek úgy kell nekik!)

Hogy rohadjon meg a pofája annak aki csinálta....direkt levettem a fülest,de igy is gatyát kellett cserélnem.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

L Viper
Bár ez egy lerövidített verzió :-)