Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello Scott
Már végigolvastam,talán Balázs linkelte be akkor.....jól irnak,de amugy tök találó😊
Én amugy is a B-zs kat.rajongója vagyok,+indiai filmek😄

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Scottt
Könnyes szemmel sírtam végig a röhögéstõl,beszarás ez a ZSblog.Ezt a részt ajánlom Wampuseknek és Földimnek😉

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
The program must be activated before starting Falcon (AF) and when you close down AF, a zip file is generated, with encrypted results: the encryption to prevent cheating.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A2.0-ban kipróbáltam, hogy kicseréltem a 3 db SA-14-et 2 SA-7-re a AAA battalionokban. Mindjárt más. Azért még így is résen kell lenni ám!

zsoltfireman
<#rinya><#pardon1>

Molnibalage
Az új UI csak készülget és mivel az adatbázis zárt ezért ez csak FF4-bõl átmanetett és igen foghíjas DB amennyire látom. A hotfixben lesz új nagyon higpoly-s M2k-5 és talán kétüléses gép is (francia loncis modell!) és azt is be kell tenni. Hónapokról beszélnük. Nem kell beleléni nagyon magad. 😞

Ameddig nem stabilabb és nincs 1-2 hofix meg nyílt DB addig felesleges álmodozni...

zsoltfireman
Mit gondolsz,mikor lesz elérhetõ?

Molnibalage
Akkor egy kérdés. Nektem milyen gyakran megy "non respondig state"-be UI alatt a Falcon.

Melyik gombok leggyakoribb lenyomása után következik be és milyen elõélettel? (hol voltál, honnan jöttél, ismételt bevetés egy másik után, stb..)

97th Vampire
Szépek a MiG-21 kabinok a játékban de magával a játékkal vannak a problémák... túl arcade 😞
(mellesleg (egy kis okoskodás 😉 ) az MF fülkéje van a Bisz-nek is)

Amúgy ha MiG-21 érdekel akkor ajánlom az FS9-hez a MiG-21UM-et 😉 (sajna "fizetõs")

Molnibalage

Molnibalage
Nem idiótán rajzanak a gépek a célpont felett csak kicsit jobban kell érteni az AI lelkivilágát a kötelékedben. Ha nem tudod kontrollálni õket senki nem kötelez rá, hogy vezérként repülj. Próálbtad már csak az element parancsnokaként vagy 4-es gépként? Vicces mikor neked kéne az AI kötelékparancsnok kéréseit végrehajtani.

A tisztán AI gépek meg igenis döngetik a célokat. Légvédelmi tûz alatt az összes verzió AI-ja egy nagy 0.

Willenbrock
És ezt a kiegészítõt is használtad már a Mig-21-hez?Letölthetõek innen még komplett észak vietnámi hadjáratok(Aces of North Vietnam pl.) is meg egy csomó mod ami feldobja az egészet.(Új 3d-s felhõk új avionika a gépekhez stb.)Multiban a dogfight biztos nem unalmas,sajnos azt még nem volt alkalmam kipróbálni.

polluxware
Ez az Add package-ATO probléma ismerõs.. <#fejvakaras>

mondjuk én ezt annak tudtam be hogy adott mennyiségû géppark esetén a századoknál kell pár óra a visszatérõ gépek újboli bevetéséhez.. mégha a számadatok nem is erre utaltak.. mind1

kampány egysíkú? tény hogy csak 3repülhetõ gép van, de az legalább olyan amilyennek kéne lennie elvileg (FF5 Tornado repmodell, MFD-k??)

látod én pont az ellenkezõ dolgokat szeretem... nekem az tetszik ha viszonylag kevés repülõ van a légtérben de azok értelmes kiadott támadásokat hajtanak végre. Nem úgy rajzanak az idiótábbnál idiótább célpontok felett mint légy a ..... várva hogy leszedjék õket.

mást szeressünk mindketten😊

Molnibalage
Ja meg talán a rendes OOB-bel. Vicc az összes játékban a SAM ütegek elhelyezkedése. A FLOT gyakorlatilag védetelen... Naná, hogy nincs esélye az északiknak.

Molnibalage
Egyébként az OF modellezõ értékei lazábbak sok helyen az FF és fõleg az AF-hez képest!

Molnibalage
Az AF egy kereskedelmi progi amiben a realisztika nem szabad hogy az esetlegesen odatévedõ Vérpistikéken kofogjon.. ennek megfelelõen van belõve

Ezt nem igazán értem. Az AF egy vérpistikének nehéz Az FF4 és AF között csak a GPS fegyverekben tér el és IFF-ben.

másrészrõl az AF alap kampánya az Allied Force amiben javarészt Mig-29,-21 típusok ellen nyomul az ember. Az r-27-et simán kilehet cselezni, gndlom úgy gondolták hogy legalább egy fegyver legyen már (4db R-73) ami igazán veszélyessé teszi a híres Fulcrumot mint nagy ellenfelet.

Engem meg nem a kereskedelmileg balancolt hadjárat érdekel. Nekem ne félisten MiG-ek, F-16 és egyéb gépek repkedjenek.

én nem kezdek bele abba hogy vitázzak veled arról hogy az AF mennyire idejétmúlt vagy sem.. nincs szükség rá

Csak grafikailag és amiatt, hogy nem nyílt. Minden más téren respekt (estleg a rádiózás feliratozását benne hagyhatták volna...)

egyszerûen annyi standard stabil eleme van az AF-nek amivel sem az OF, sem az FF sorozat nem rendelkezik.

Ez alatt mit értesz? Az FF4 pont olyan atomstabil, mint AF. Kicsivel butább az AI és nincs add package. És? A Falcon nem stratégiai játék. Létezõ bevetéseket lehet módosítani. Igazság szerint nektek lehet, hogy nem tûnt fel, de az a része bugos öcsém. Mikor utoljára csak létrhoztam X bevetést természetesen egy idú után kiíra, hogy nincs több gép. OK. Kitöröltam a létrehozott bevetéseket. Továbbra sincs gép. Hoppá! Szóval szép dolog az, csak ej, de szét tudja cseszni ám az ATO-t..

Szép az FF5 nagyon.. lehet vele hangulatos missziókat repkedni, de maga a kampány feelingje SÉHUN az AF-hez képest. stratégiai elemek, és egyebek miatt

Szerintem meg az AF-nek nincs hangulata, mert szarok a hadjáratok. Mivel csak F-16-tal lehet repkedi jóformán csak azzal tömték tele a hadjáratot, hogy mindenol repkedhess. Eredémy? Rohadtul egysíkú és kiegyensúlyozatlan valami. Nem úgy kell nehéz hadjáratot csinálni, hogy telenyomom irreális gépekkel az ellent. Hogyan? Talán megfelelõ role scores-szal és ATO-val. Ebbõl az ATO (AI agresszivitás) megfelelõ, csak eszközök híján az AI elvérzik.

Hogyan kell?

A teszt hadjáratomban ahol átírtam a DPRK gépek role scroes értékeit kísérletileg ott ace szinten úgy szétkent észak, hogy öröm volt nézni. Miért is? A számbeli fölényben levõ J-5 és egyéb ócska gépek nem army base-t és gyárakat támadott hanem reptereket és CAS-t repültek. Aprították a földi egységeket rendesen. A helikopterek széttelepítésével is elértem, hogy mielõtt elfogytak vagy szétkapák a bázist elég rendesen irtották a déli erõket.

Kísérletileg adtam SEAD-ot is. Mikor 8 gép moccant rá egy HAWK ütegre nem számított, hogy 2-õt oldás elõtt és egyet a MANPAD vagy K-200 leszedett. A többi CBU-ja elég volt...

Meg mi kell még ehhez? Az, hogy a röhejesen túlzo modellezési értékeket javítsák már. Pl. 1,5 éve (!) szóltam, hogy a MiM-23 Hawk max. G értékének a 25 vicc. Én 15G-re saccoltam és a wiki és más netes forrás szerint is annyi. Ez kb. SA-3-as szint. Benne van a fixálásban? Nincs. 10 másoderc átírni mégsem tették. Szóval idõnként felbasszák az agyam rendesem. Tudom, hogy én sem vagyo könnyû eset, de negyon már ennyit nem tudnak megcsinálni.

Az 1989-es minimálisan fiktív hadjáratomban kb. 10 DPRK, 6-8 orosz, 10-11 fajta szövetséges gép vesz részt. Ezek csak a merevszárnyú és harci gépek... A mostani hadjáratok is majdnem ilyen színesek.

remélem hogy páran az FF csapatból egyszer ráeszmélnek hogy igenis visszakéne nyúlni az alapokhoz.

Ez alatt mit értesz? Felejtsd már el azt, hogy az AI-ba és ATO olyan szinten belenyúlunk, mint õk.

3-4 éve egy azaz EGY darab kóder van, Baldeagle. Õ nem heti 5 nap, napi 8-10 órában tolja szerintem. Az LP-nek kicsit több erõforrása volt. Most jött két új kóder hála istennek, majd meglátjuk, hogy ez hova vezet. Nem tudom, hogy mennyi idõ valakinek képbe kerülni, mert a kód gyakorlatilag dokumentálatlan...

Kérni és pofázni - már elnézést - könnyû.

OF 4.7-ben sajna többször jártam úgy hogy kiválasztott repülés esetén idõgyorsítás esetén is mindig a felszállás ramp start-ra dobott be. Szóval olyan kiszámíthatatlanok az események...

Mármint takeoff opció estén? Nyugod meg ez AF-ban is elõfordult régen ilyen, mikor 5 század volt egy egykifutós reptéren. Miért? --> ATO nem képes idõben lezavarni a felszállásokat. Közös Falcon bug. Ennyit az alapokról...

Nálam alapkövetelmény, hogy nyílt legyen a Falcon, mert igenis nem tetszik, hogy egyes maradi felfogású emberek miatt egyes dolgokat soha nem csinálnak meg. Akkor megteszem én magamnak és másnak.

L Viper
Jahh tényleg :-)
Hát mégsem vagyok tökéletes hál' Istennek én is tudok félreolvasni.

Dupla peace :
Molnibalage
Hahó, az AF-et szidtam, nem az OF-et. Ott FF4/5.0 modellezés van sok helyen.

polluxware
Commandos 2 megy Vista alatt? <#conf>

polluxware
Az AF egy kereskedelmi progi amiben a realisztika nem szabad hogy az esetlegesen odatévedõ Vérpistikéken kofogjon.. ennek megfelelõen van belõve

másrészrõl az AF alap kampánya az Allied Force amiben javarészt Mig-29,-21 típusok ellen nyomul az ember. Az r-27-et simán kilehet cselezni, gndlom úgy gondolták hogy legalább egy fegyver legyen már (4db R-73) ami igazán veszélyessé teszi a híres Fulcrumot mint nagy ellenfelet.

én nem kezdek bele abba hogy vitázzak veled arról hogy az AF mennyire idejétmúlt vagy sem.. nincs szükség rá

egyszerûen annyi standard stabil eleme van az AF-nek amivel sem az OF, sem az FF sorozat nem rendelkezik.

Szép az FF5 nagyon.. lehet vele hangulatos missziókat repkedni, de maga a kampány feelingje SÉHUN az AF-hez képest. stratégiai elemek, és egyebek miatt

remélem hogy páran az FF csapatból egyszer ráeszmélnek hogy igenis visszakéne nyúlni az alapokhoz.

(rádió kommunikáció, wingman visekedése a parancsokra, kampány levezénylése)

OF 4.7-ben sajna többször jártam úgy hogy kiválasztott repülés esetén idõgyorsítás esetén is mindig a felszállás ramp start-ra dobott be. Szóval olyan kiszámíthatatlanok az események...

L Viper
Egy ideig játszottam több részével, de sajnos pár sablon küldetést variálgat a hadjáratban.
Ennek ellenére végigjátszottam a Strike Fighter Project 1-et, de utána ráuntam.
L Viper
Még annyit tennék hozzá, bár nem ismerem az egyenleteket, amik számolják a dolgokat az OF-ben, de bizony nem talált minden Amraamom sem és Sidewindert is ráz le az AI.
Teljesen máshogy viselkedik az ellenség is és a kísérõk is mint RV-ben és FF5-ben. Inkább olyanok, mint az AF-ben. Sokkal okosabban légiharcolnak.
polluxware
nagyon úgyfest

Willenbrock
Akkor a WOV-mal nem multizik innen senki?

L Viper
Ez van Balázs. Nem érdekel, hogy iyen, sajnos az FF5-el és az RV-vel lehetetlen multizni.
Köszönjük szépen, amíg nincs jobb, mi ezzel fogunk multizni.
Mivel én nem vagyok a hadtudományok doktora, jó ideje az Aranysasra sincs idõm, tudásban sem vagyok naprakész, ezét nem igazán érdekelnek azok a dolgok, amiktõl te a falra mászol, úgysem tudom.
Játékos vagyok.

Béke
zsoltfireman
Urak!
Állítólag megjelent a FS9 VRS F/A-18E Super Bug-hoz egy FSX (SP2) update!
Ha valaki tud róla,kérem jelezze!!!!!

Willenbrock
Wings Over Vietnammal nem akar valaki multizni,lennék Mig-21-el,látom a Hyperlobbyn van rá lehetõség.

Molnibalage
Meg a hülye modellezõ értékeit. Csak érzékeltetésképpen. Az OF és FF-ben az R-73 és AIM-9M flare chance értkée 0.05. Az AF-ben, 0.005 (!!). Norámlisak ezek? Régen kipróbáltam, hogy 30 flare 1 másodperc alatt ki, hogy még nagy távolságból mûködjön a cucc. Alapgázon voltam és szembõl jött kb 2,5 mérföldrõl a cucc. 95%-ban talált.

Szórakozzanak a tudjákivel. Tény, hogy az új szenzorok elég jók a valóságban, de nem csodafegyverek. Most volt beszámoló a sasban, hogy az AIM-9X nem látta egy forró nyári napon a földháttérben repülõ Mi-24-et még 3 km-rõl sem. Ehhez képest lessétek meg, hogy mi van a játékban. És az AIM-9X fényévekre van egy AIM-9M-tõl vagy egy '70-es évek végi '80-as évek eleji szovjet (!) szinten levõ R-73-tól.

Egyszerûen verem a fejem a falba, hogy a nyugati srácok miért védik ezeket az eszement modellezési értékeket. Ilyen értékekkel már rég halomra lõtték volna egymást mindenhol a légierõk erõlködés nélkül. Ehhez képest még az egy generációval régebbi gépek ellen amin nem volt csali az AIM-9M is bõven 70% felett teljesített (bár szinte csak sivatagos környezetben!).

L Viper
Semmi god, gondoltuk, hogy "bealudtál". Csak nem azt az erdõtüzes filmet nézted ? :-)

Amúgy az AF-et mostmár tényleg el lehet felejteni multira is. Amit mûveltünk az OF-el multi alatt bírta CTD nélkül. Ki-be ugráltunk a gépekbõl, alt-taboztam is stb. Recon is hibátlan. Joe-nál volt HiTiles, nálam nem, de ennek ellenére is jól ment, mozgás, kötelékezés a földön és égen is hibátlan.
Ja nálam a régi átnevezett exe volt, Joe-nál meg a normális. Még ez sem hülyiti be.
Sebességet mondjuk jó beírni manuálisan, ezt vettük észre.

zsoltfireman
Na mind1!
Bocs Viper,tegnap asszonnyal megnéztem este egy filmet,aztám alvás vót,mert ma itt vagyok a tûzoltóságon!
Hétfõ,Kedd???
Bodzakillers.......

zsoltfireman
http://www.sg.hu/forumkepek/2009_04/bang.gif

JoeDestroy
... és amikor már elegünk lett a verébvadászatból, akkor kaptak a bodzaszedõk is<#eplus2>
ez a smile meg mert k...va jó 😊)

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

L Viper
Ne ez jó volt, rakok is pár képet:

Jó ez a kampány, már alakul. Sok BARCAP missziót dobott, volt miért.
Sok Su 30-as hemzseg mindenfelé.
Indulás:

Joe ott hátul:

Az ellen:

Aztán tankvadászatot rendeztünk, ezekkel:

Utána jöttek ilyenek is (Tu-16) ott zuhan :-) Kibírt egy AIM-9 találatot lazán, de a gun sorozatot már nem:

L Viper
OF 4.7
Scottt
Mivel?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

L Viper
Mehet egy kis repkedés.

TS-en vagyok:

tss.thomi.hu - Falcon4 szoba - jelszó: bodza
Sada01
Ja oké köszi

Sada01
Még jó hogy nem hiteddel hogy japán mappa is van benne, na, mindegy nekem nem ad csak F16-ost 😊

L Viper
AF-ben fontos, hogy mindegyik hadszíntér mappájában nevezd át a validac.bin fájlt, mert csak akkor lesz jó minden hadszíntéren.

Kampányban be tudsz ülni más gépekbe is, de F16 kabinod lesz, persze a repmodell is másabb, ha pl. F15-be ülsz be.

Scottt
89re gondoltam😊
Szóval teljesen 0 prioritású a közepesen modern-Block <40/42-típusú technikára hajazó hadjárat..

JoeDestroy
Az úgy érdekelne alkalomadtán. 😊
... és a villa

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Molnibalage
Japán? AF-ben nincs olyan és OF és FF alatt anélkül is azzal repülsz amivel akarsz kivéve a helikoptereket.

Molnibalage
1989-es a prioritás. Aztán 1980-as évek eleje, de még '83 elõtt, hogy ne legyen se Stinger sem AIM-9M csak L. Addigre talán benne lesz az adatbázisban.

Scottt
@Balu:Ha egyszer szabad lesz a DB és megcsinálod a '83-as hadjáratot hiper-realisztikusra,az után nem tervezel egy olyan 1991 maximum 98-as technikával operáló hadjáratot?!<#ravasz1><#wink>

Gundark 1 1
Azért megtapsoltuk a kobrákat mikor szétrakétázták a célpontjukat 😊
Sada01
Sziasztok, mi lehet a gond már a japán mappában is át írtam validAC.bin fájlt, de ez nem ad semmi más repcsit😊

L Viper
Ezt elfelejtettem hozzátenni:

L Viper
Én a DOS korszak óta gyûröm a szimulátorokat, ( inkább C64 óta ) legtöbb szimet nem csak kipróbálás, de végigjátszás szintjén is.
Az árkádabb mûfaj kivételével persze.
Igazi dinamikus hadjárat csak az EF 2000-ben és a D.I.D. F22 Total Air War-ban volt, de a Falconé még ezeket is megspékelte.
Sehol nincs annyi egység, olyan élet a hadjáratban, mint itt. Gépek jönnek mennek, földiek ütik egymást, mindenki rádiózik, közlekedik és ott vagyunk köztük mi is, játékosok.
Az Allied Force még erre rátett egy lapáttal. A hadjárat mégszerkeszthetõbb, már-már stratégiai játékos is lehet ott az ember, ha akar.
Nem semmi, csak szegény AF grafikája nagyon lemaradt.
Gundark 1 1
98 😊