52965
  • Molnibalage
    Lesz.

Mi nem odavaló?
  • repvez
    Mi van a képen ami FF ban nincs ?
    Mi a furca nem odavalo a képen ?
  • Molnibalage
    Nem értem miért. Befogod a célt és TGP-re váltasz vagy fordítva. Tök mindegy. Ennyi. Én már megcsináltam többször is.

A tgp és padlock arra képes ráállni, amit a program addot módon kezel, mint 3D-s objektumot. A lockolást nem különbözteti meg igazán légi és földi cél között.
  • repvez
    Ezt a célzokonténer által befogott légicél azonositást eddig soha nem sikerült megcsinálnom , pedig nagyon tetszik , föleg mikor a másik bombáját követi becsapodásig
  • Molnibalage
    Ez meg a kilépett tagok munkája. Március óta ennyit tudni erről.

• netmester
    na ezek pl ninsenek sehova leírva és a százados úr se mondta
  • repvez
    Ja igy már emlékszem ezekre a képekre, ha ezt tényleg tudja majd az jo lesz , mert még azt is mondták roluk hogy PS-be készitették az árnyékokat .A videot meg nem tudom hogy az e mert csak a te általad beszurt angol szovegben volt hogy kiadtak egy videot belöle , de azt nem tudom hogy ez vol e az .

Netmester:Ha ezt 2 perc alatt tudod hozni és szabályosan akkor nem kell több mivel nem darabszámra megy hanem a korosztályodnak megfelelöen kiszámitott érték minden mozgásfajtábol hogy minimálisan kiadja a 240 pontot.A futásnál a maximálisan szerezhetö pont 160 a többibol 100 pont.Ezeket olyan 12perces futással és 80 felülés, fekvotámasszal tudod elérni.
  • netmester
    120 felüés és csak 40 fekvő :( még :D
  • Molnibalage
    Erre gondolsz?

Ez meg csak FM dat edit, nem új fizikai motor.

Egyszer elkértem, azt mondák, hogy odaadják. Azóta is jön...
  • Molnibalage

4 a 8-ból.
  • repvez
    Ha emellé még 60 felülés és fekvotámaszt is tudsz cinálni akkor az már jo.
  • Molnibalage
    Én egy dologra leszek kíváncsi. Nem a gépek, modellje és stb. Az ami az FF-ből is hiányzik. A táj bizony teljesen DX6 még most is. Ez az egyik nagy bibi. Ha emlékszel a képekre, akkor ott totál új tájtextúra is volt. A képek megvannak elmetve. Feltöltsem őket?

A gépek polygonszáma szerintem megfelelő. Nekem pl. annál részletesebb F-15 nem is kell, ami most az OF-ben vagy FF-ben van. 12-15k-s modellek. Szép textúrával ezek is atomtápak. A kabin poligon száma és textúra minősége az, amit emelni kellen.

Az F-22 kabin is azért olyan puritán az FF-ben, mert a készítője nem tudtam rendesen megfelelő pilognszámmal megcsinálni. Maga a nyers modell sokkal sokkal durvább volt. Sajnos a képek erről már nincsenek meg nekem. Elvieg pár embernek elküldtem. Szerintem te is köztük voltál.
  • netmester
    nem edzett állapotba futottam 3.4km-t 16:30 alatt és nagyon ráérősen futottam, a vége 25-30°-os emelkedő volt kb 600m :D
  • repvez
    én azért azt a youtubos videot is megnézném amit kiadtak rola mert nem találom sehol sem .
    DE ha tényleg sikerült áttérni a koddal egy magasabb verzios DX-re akkor talán több lehetoség nyilik a modolás terén is .
    Nagyobb polygonszámu modellek,bump map ,disp map.Anyag minták támogatása .Esetleg konnyebben változtathato fizikai modellezés, hangkezelés, részecskeszimulácio stbb..
  • Molnibalage
    Fogalmam sincs. Még azon is csodálkozom, hogy febr. környékén egyátalán screenshotot tettek ki. Az egyetlen csapat, aminek semmiféle publikus "felülete" nincs. Azt sem tudom, hogy kik ők. Csodálkozom, hogy aki elmondta ami tud, azt egyáltalán elmondta.

Ha annyira új lesz az egész fogalmam sincs, hogy mit fog megőrizni a Falcon a régebbi Falcon struktúrából. Ha kijön okosabbak leszünk. Addig semmi. Én kibaszottul várom.
  • polluxware
    tudni lehet valmit arról hogy ez a BMS4 csak amolyan külső kozmetikai dolog.. avagy valmit változtattak a kampányokon, modellező értékeken?
  • polluxware
    nem azt mondtam hogy nagy szám... neked meg főőőleg:)
  • Molnibalage
    Nem tudom, hogy ebben mi a nagy szám. Anno a Cooper teszten futottam 12 perc alatt 2600 métert 17 évesen és kb. 65 kilósan. Nem voltam olyan, aki pont gyúrt az erőnlétre és hoszútávfutásra. Csak kiadtam magamból, amit tudtam. 3 km-t minden tisszeséges kondiban levő átlag fiatalnak pályán 15 perc alatt simán le kellene futni...
  • polluxware
    akkor kezdhetsz gyúrni az erőnlétedre... 3km 15perec alatt
  • Molnibalage
    Az "újat úgy értettem", hogy a 3 alap hadjárat tovább van fejlesztve minden téren, csak a lent leírt dolgok szúrják a szemem.

A héten majd csinálok egy doksit, ami a számára érhetetlen modellezési megközelítéseket és hibákat taglalja minden szinten. Az FF és OF csapat is megkapja. Nem azért, hogy megcsinálják, hanem azért, hogy gondolkozzanak.

Pl. egyes jenkik mereven ragaszkodnak a "nincs 3 db AGM-65-höz", csak azért, mert békeidőben nem volt ilyen. Vicc.
  • Molnibalage
    Idézet következik.

I have known about this for many months and indeed not only new code but a new DX engine. The YouTube videos and screen shots posted of dynamic shadows are from this version. Unless they have solved some problems, they have told me the FPS are still very low. They have continued to work solely on the F-16 and it will be very realistic. So much so, that many will not have fun flying it. With the complexity they have created a big concern has been documentation on how to operate all of the systems.

Tehát az FPS miatt lehet, hogy aggódni kell. A játék komplexitása tovább nő (az FF tagok szerint ez baj, szerintem nem) és F-16C központú lesz.

Én arra lennék kíváncsi, hogy a script monkey vajon fog -e azért fejlődni.

Őszintén szólva egyre inkább kezd az OF bizonyos szempontból tetszeni. Ha a DB nyílt marad könnyebben az én szájam ízére igazítható a cucc. Egyedüli kifogásom, hogy nem lehet olyan nagy nyüzsi, mert FPS killer a cucc.

Az FF 5.x kiadásban lesznek új hadjáratok, de az ajánlott beállítással a nehézségi szintjük egy vicc, de az egyiké az a tuti.

Az Rolling Fire hadjáratban és véletlenül középen hagytam minden csúszkát, mikor mindent jobbra kellett volna húzni az eredeti ajánlás szerint. Még így is erőlködés nélkül rommá lehetett verni a vörösöket. A 2. nap reggele óta nem láttam ellenséges gépet a levegőben...
    3. nap táján pár repteret kijavítottak a vörösök, de az édeskevés.

Igaz, a kékek pár repterét is szétkapták, de ezek egy része javítva van. Az eleje volt kicsit kritikus a hadjáratnak, mert valami csoda fojtán szétkapták az elején azt a repteret, ahol F-22 és F-15C is volt (Tageu asszem).

Olyan hadjáratkészítési felfogások vannak a csapatban, amivel képtelen vagyok megbékélni, de legszívesebben inkább üvöltenék. :(
    Pl. az első nap közepétől kezdve olyan massszív erősítések érkeznek a kék oldalon, hogy az valami vicc. Egy hordozó 3 Hornet századdal és egy Prowler századdal. (Ráadásul egy hiba miatt kettő Hornet század egy fia bevetést nem repült). Jött még két B-2, két F-117, egy F-15E, egy F-15K és egy AV-8B mint erősítés. A túloldalt gyakorlatilag semmi. És mindez a 2. nap (!) reggeléig. Mi ez, ha nem vicc? Nálam élből nem jönne semmi kb. a 3. nap reggeléig.

A jobboldali slider beállításoknál a légierők számszerűleg kb. azonosak (600-700 gép --> FPS probléma is lehet, nálam van, másnak érdekes módon nincs), csak a vörösöknél kibaszott sok heli van, ami semmire sem jó, mert nagy részük nem is Mi-24. An-2 és Mi-24 torzítják az arányokat, mert a force ratio-ból számol eseményket a gép (offenzíva, belépés a háborúba, stb.), de ezeknek nincs igazán harcértéke. 2D-s és 3D-s hadjáratban is hullanak, mint a legyek. Az AH-64-ek meg nem igazán. A helik nagy századokban vannak, nincsenek inkább kisebb századok széttelepítve a sok-sok army base vagy airstrip-et felhasználva.
    stb.

Néha azt érzem, hogy a sok ráfordított óra ellenére a srácoknak fogalma nincs arról, hogy mit csinálnak. Párszor felbaszták az agyamat azzal, hogy "te ezt úgy sem értheted" és "ez nem így működik" dumával. Kár, hogy párszor nem volt igazuk...

Lehet, hogy egyes kritikus pontok esetén ez így van, de a jelek szerint nem látják át, hogy egy hadjárat dinamikája az hogyan alakul.

Képtelenek összerakni egy olyan hadjáratot, ahol a vörös oldal legalább a siker legcsekélyebb esélyével rendelkezne és nem úgy, hogy a force sliderekkel kelljen játszani és irreális erőviszonyokat beállítani, ahelyett, hogy az ATO viselkedését és a célok piroritásának megváltoztatásával próbálkoznának, vagy legalább olyan környezetet teremteni, ahol van annak értelme, hogy a vörös oldan ne értelmetlen célokat támadjon.

Csak egyszer csinálhassam már meg amit akarok...
  • JoeDestroy
    Ámen!

Meg multit is szervezhetnénk :)
    Igaz én most néha ROF-al lődözök mindenkit :)
    Néha jólesne egy egy precíziós csapásmérés is.
  • repvez
    zmne
    itt minden le van irva amit tudni kell sztem
  • repvez
    Huzzanak bele már csak 30 nap
  • netmester
    ha jól tudom valki/kik katonák ha lehet akkor majd szeretnék beszélni az illetővel mert továbtanulásom célpontja a nemzetvédelmi egyetem :D
  • L Viper #31117
    HoppáÚgy legyen!
  • Molnibalage
    Csak halkan mondom, egy FF tag ismerőse "tűzközeli". Év vége előtt jöhet a BMS4.
  • Molnibalage
    Mi a pislogás tárgya?
  • L Viper #31114
  • Molnibalage
    Na, az OF csapat vezére visszírt. Lehet, hogy ebből még lesz is valami. :)
  • Molnibalage
    A kép.
  • Molnibalage

El kell ismernem, hogy az OF jó PS alapanyag. :)
  • Molnibalage
    Még a modell is elég recés 4-szeresen is. Majd kísérletezgetek. Megpróbáltam itt is nagyfelbontású HUD-ot összehozni, de nem egyforma formátumúak a leíró fájlok. Vannak azonosságok azért.
  • L Viper #31109
    Nekem nincs bajom vele, bár én 16x-os anizoval és 2x-es élsimítással tolom, mint minden más szimet is.
  • Molnibalage
    Az OF-fel még egy bajom van. Még 4x élsimítás és 4x anizo szűrés mellett egyszerűen egy tiszta zaj az egész. Nincs optimalizálva a textúra. Szép, hogy iszonyat nagy textúrák vannak benne, de eszetlenül vannak használva.
  • Molnibalage
    Más. 5.38 tesztje viszonylag pozitív. Lesznek fura dolgok, amit kicsit nehéz lesz megszokni.

Az ingame stabilitás egyáltalán nem rossz. 24 bevetés alatt volt 1 db CTD és 1 db freeze összesen.
  • Molnibalage
    Érdekes fejlemények.
  • Molnibalage
    Ja, hogy én CCIP módban oldottam... :)
  • L Viper #31104
    A GPS nekem jó.

MANUAL Balázs! :-)

Na jó, de csak röviden:

"3.4 JDAMs
    JDAMs are bombs that are guided to the target via GPS and are very precise. To deploy
    a JDAM in Open Falcon, make a normal CCRP delivery. If the bombs aren’t dropped
    because of wind just press the pickle button again. The bombs will hit the target you
    have locked in your FCR if you are in range!"
  • Molnibalage
    Nálam jobb angolosok értik, hogy Hustler miről beszél?

Most akkor zárt vagy nem zárt adatbázis lesz?