52965
  • L Viper #31262
    Megnézném, csak épp dolgozom.
    Esetleg a Global Falconról is lehúzhatod a Letöltések közül.
  • L Viper #31261
    Próbáld a 7 zip-el.
  • VO101Papi
    ja igen, megvan mi volt a gondom a balkánnal, egyszerűen nem bírom kicsomagolni:)
  • L Viper #31259
    Remélem Zsolti olvassa és válaszol. Ha nem, majd rákérdezek, de mostanában inkább ő is FS-el játszik, de bízom benne, hogy bekukkant ide is.
    Remélem ehhez volt és nem rosszul emlékezem.
  • VO101Papi
    2.2-es verzó, csak ezzel van gondom, és a 3.0-ás F-14-el, a többi jó.
    FF-hez csak a CJ kabinom van, illetve a Hitex 1.0, bár mióta az utóbbit felraktam azóta még instabilabb az FF, ettől mondjuk szíjjel*asz az ideg.
    Hát, ha nem vagy még 26, és szemüveges akkor lehet próbálkozni, bár 3000 ezer jelentkezőből a statisztikák alapján 1 alkalmas
  • VO101Papi
    Igen meg van az a balkán is, de mostanában nem volt türelmem vacakolni vele, majd talán most.
    Nem tudod véletlenül, hogy lehetne hozzájutni ahhoz a javításhoz?
    Ha csak falconoznának, megy ott minden, Arma, ILzwó, LockOn miegymás. Pölö airsoftozni is járunk. Mindenhol csak az a fránya ölés:)
    A velük való kapcsolat miatt néha jókat röhögök a LégierőBloggeren, vagy az itt zajló viták miatt is.
  • Molnibalage
    Olyan szakmát én is szeretnék!
  • Molnibalage
    F-15E 3D kabin FF szériához való. Vagy a 2.2-ről van szó?
  • L Viper #31254
    "olyanokkal repülök nap mint nap, akiknek ez a szakmájuk is."
    Ők Falconoznak is :-) ?
  • L Viper #31253
    Én csak a régebbi F15C-t szoktam használni, de ha jól emlékszem, mintha Zsolti csinált volna a 15E-re valami javítást pont erre még régebben ( ? )
    Balkán Kampány van működő, nem tudom az aktuálist szedted -e le a Global oldaláról.
    Van még egy lehetőség, Destroy is felrakott egy kicsomagoltat, asszem HiTileses OF-hez jó. Szerintem a "kincseskamrájában" a fejléc alatt meg is találod.
    Annyi lesz, hogy manuálisan majd meg kell adnod a theater helyét.
  • VO101Papi
    Igen, nézegettem, és ki is próbáltam néhány dolgot a help textből, ami ugyan apróság volt de hasznos.
    Igazából nem mostanában kezdtem falconozni - fóleg nem szimulátorozni, az már ment a comodoros időkben is:) - így van már némi tapasztalatom, főleg, hogy olyanokkal repülök nap mint nap, akiknek ez a szakmájuk is.
    OF témában igazából két megoldatlan problémám van, az egyik, hogy 4.7 alatt az Istennek sem akar menni balkán kampány, illetve, az Aeyes F15E kabin telepítése után, a gépek igen érdekes skinekkel repülnek, konkrétan a kabin textúrája került a skin helyére
  • L Viper #31251
    Ha inkább OF-et tolsz, nem tudom nézegetted -e már a fejléc alatt az OF raktáramat?
    Van ott sok hasznos dolog OF-hez, legalul leírás magyarul.
  • VO101Papi
    OF, az FF5 sajnos nem akarja a tutit, ill. akikkel játszom inkább OF-esek
  • L Viper #31249
    Te melyik verzióval játszol?
  • VO101Papi
    Hali,

én ráérek, bár még nem repültünk együtt
  • JoeDestroy
    Ez így van. És ha csak egy pixelhegyre támaszkodhatsz, mire befogod, már késő is. Ha a célzóna épületek közt van, vagy fák közt, egy körben esélyed sincs értelmes találatot elérni a játékban.
    Szegény srác meg lehet hogy uninstall után az életben nem néz a Falcon közelébe...

Más. Ez az évvége nálam is bebacsizott keményen. De egy multit csak össze kellene hozni akár AF-el is :)
  • Molnibalage
    Nem jönne valaki OF-ezni egy kicsit? Viperával októberben próbáltam FF-et repkedni. Azóva várom, hogy valakivel repülhessek OF-et. Főleg azért várom, mert Vipera elmagyarázhatná a MAV és TGP használatot, mert itt más és még lusta voltam a Dash 34 (?) kézikönyvet előkaparni.
  • Molnibalage
    Hogyan lehet véleményt ráerőszakolni másra? Talán én állítom be a config editorodat? Én csak a véleményemet írtam le. Ebben a fórumban nem írhatom le a véleményemet?

Szerintem akkora zoomot állítasz be a CE-ben, amekkorát akarsz, ha túl kicsinek tűnik az FF5.x. Textedit és írjál be 20-at. Lehet, hogy működik. Sosem próbáltam.

Mindenkire rájött az 5 perc? Mitől lettetek ilyen harapósak?
  • L Viper #31244
    Hagyjad már, nem szoktad még meg, hogy ilyen?
    Rám úgysem erőszakolja a véleményét.
    Biztos nem zavarja, hogy az két kimerevített fotó. A játékban mozgás közben, 450-el reppenve korántsem olyan a szitu, mint amik a képeimen látszanak. Elég kapkodni, mindenre figyelni és indítani, dönteni tizedmásodpercek alatt.
  • Molnibalage
    Az én különböző véleményem akkor miért nem számít? Mert jelen esetben mitha az lenen figyelmen kívűl hagyva? Én leírtam, ezt tartom fontosnak.

Hol boncoltam szét? A lényge ez:

- Nem létező azonosítási képességet ad.
    - Nem létező precíziós támadási képességet ad.

A többi csak a magyarázat.
  • repvez
    Talán éppen azért mert minden mondatot pontrol pontra szétboncolsz és ugy probálod megmagyarázni hogy az a saját véleményedet tukrozze.
    Ezt nem beszélgetésnek hanem a vélemények ráeröszakolásának hivják, hogy csak az a jo amit te mondasz .

Törödj bele hogy különbözöek az emberek és mindenkinek legyen saját véleménye és elképzelése arrol hogy ö mit tart fontosnak egy játékban.
  • Molnibalage
    BMS4-ről valaki kérdezett engem, hogy én mit tudok. Én azt mondtam, hogy semmit igazából. Ő februárt hallott. 5.5 lehetséges karáncsony tájára.
    4.8 terén csak csend van.
  • Molnibalage
    Milyen ihlet? Most nekem nincs szociális érzékem? Én csak beszélgetek. Leírom, hogy mi van pontról pontra. Nem értem, hogy ti miért érzitek kötekedésnek.

A belikelt képen a hajó árbóca akkora, mint egy kisebb jármű. Indítás pillanatában semmi részlet nem kivehető. Az antennát több másodperc után lehet észrevenni. Ez 300 m/s sebességnél +1,5 km lerepült távolságot jelent. A kép a valóságban picit riceg is.

(A távolság ismeretlen, de ha a szenzor látószöge ismert, akkor a hajó hosszából számítható. Az alsó képen picit több részlet kivehető, de akkor ott már közelebb van.)

A felső kép alapján és Ticonak néztem. Tehát egy hajót nem tudsz vele osztályra beazonosítani, de nem is arra készült! Arra, ha a CAS ad neked egy irányt és helyet, akkor ott befod, amit a CAS ad és szétudrrantod az arcát. :)

Viszont az OF-ben egy SA-6 indítót megkülönböztetsz akár egy SA-11-től, vagy egy BMP-t egy T-55-től a jelek szerint 5-6 mérföldről is. Na ez már azért elég kontrasztosan mutatja a különbséget.

(Egy földháttérben levő tárgyat még nehezebb azonosítani, mert a tenger a viszonylag egyenletes valami hozzá képest.)

A fizikai sérülés tényleg az általános tekintetben. Abból a szempontból mindegy, hogy még nem volt olyan jármű - egy mozgásképtelen M1-et leszámítva - ami kibírt volna egy találatot AGM-65-ből. Tehát ebből a szempontból mindegy. Az meg, hogy messzebbről indítható pont az egyik lejobban érzehető dolog, mert nem kell bemászni a MANPAD és SHORAD indítási zónájában. Ez viszont az egyik legalapabb kérdés és elég könnyen megérhető és nem szubjetkív. Olyan képességet kapsz, ami nem létezik. Számomra ez alig tér el attól, hogy megnövelem egy rakéta égésidejét, mert számomra az a hihetőbb.

Ilyen zoom mellett azt pécézel ki amit akarsz iszonyat messziről, Sniper nélkül. Ilyen Maverick seeker képet nem fogsz találni.

Így már érhető, hogy miért fontos számora? Nem valós képességet ad. Ugye elhiszed, hogy erről is volt már szó a dev. fórumon? :)

Amit Vipera tett be képet, az inkább Sniper szint. (Ha ez az.) Csak az AGM-65 és Sniper között van időbeli és technológiai különbség.

http://www.youtube.com/watch?v=ZyianZnc9_A&feature=related

Az utolsó csavaros megjegyzésnek meg nincs értelme. A Falcon jobb képet ad, mint az igazi. Lehet, hogy a valósában a tárgy csavarokból és nem poligonból áll, de a MAV seeker által nyújtott kép bizony alig pár pixel egy harcjárműnél nagyobb távolságból.

Az FM béka segge alatt mit értesz? Ez le lett már tárgyalva sokszor.
  • repvez
    Nekem is az angyalka hozza a winyot és akkor szabadon elterülhet rajta minden, de jo lenne ha oda már a 4.8-at vagy a BMS4-et tehetném fel esetleg egy stabil FF5.5.
  • L Viper #31238
    Mindegy, amiért inkább OF-ezek: 3D-s kabin nem animált ugyan, de nekem jobban tetszik. Stabilabb ( nálam ), Az ég és felhők nagyon jók, a nap effekt is. Nem kellettek multi tesztek, indítottuk is megy jól, ahogy kell, stb:

• Molnibalage
    Egy dolog ami fura az FF-ben és OF-ben is. Az MFD szín állítása a FLIR-t állítja. A felbontás állítása is asszem kapcsolt. A 3D kabinban mégis csak az MFD képernyők képe jelenik meg. Fura.
  • L Viper #31236
    Csupán azért rosszabb az AF, mert a régi zöld kijelzése van. Nem kontrasztos, de az FF5-énél sokkal használhatóbb ( számomra ).
  • repvez
    Már párszor probáltuk neked elmondani, hogy felesleges példáloznod, hogy mert az igazin igy meg ugy van, mert ha bele szakadsz sem fogod tudni ugyan azt a hatást elérni PC-n.
    Ha megnézel egy kimondottam valos repszimulátort akkor lárhatod hogy egy szobányi számitogépbol áll és a grafikája nélkülöz mindenféle efektet.
    Most hiába jossz azzal hogy az igazinál is van olyan verzio ami csak 3NM-rol lehet használni, de ott egy valos tárgyat lát a legutolso csavarig és valos hoképpel , mig a falconba ez csak egy alig több mint 100polygon. akkor mirol beszélünk.
    Ha igen is az azonositáshoz az kell hogy valotlanul megnoveljuk a nagyitást akkor azt kel csinálni.
    Ha hallottál olyanrol hogy realitás és játszhatoság egyensulya akkor ez az.
    Addig amig az FM és a fizikai sérülés a béka segge alatt van addig felesleges olyan dolgokon szörözni mint hogy most 2 kilométerrel elobb látom meg a dolgot.Söt hogy azt mondjam a valoságban azért szabadszemmel is be tudod azonositani a tárgyakat akkor ez miért nem lehetséges a falconba.
    itt van egy kép a maverick célbefogásrol és még az antennák is látszanak
    Tehát elöbb el kell donteni hogy mik a fontos dolgok amik nagyon nem jok majd csak utánna lehet csiszolgatni a részleteket.
    Ugy látom mégis visszajött az ihlet a tegnapibol.
  • Molnibalage
    Észre sem vettem, hogy AF ugyanolyan jól zoomol. Múltkor mikor mentnük a reptér ellen, én inkább FLIR-t használtam. :)
  • L Viper #31233
    A CE azoknak készült, akiknek nem tetszik az alapbeállítás. OF-nél soha nem jutott eszembe belepiszkálni a zoomokba. Ha valakinek az a heppje, piszkálja. Ha jobban megnézed, AF-ben is igen hasonlók a nagyítások, mint OF-ben ( Vagy inkább tökugyanolyan, hisz egy az egyben Superpak 4. )
    Felőlem fotózhatsz, akkor is csak ismételni fogom magam: Nekem így jó az OF, ahogy van, nem akarok másféle kijelzést benne.
  • Molnibalage
    Nem vérpistikés szim, de szerintem akkor a CE-ben nem lenne állítható a zoom mértéke , ha ők is olyan biztosak lennének. Az OF F-16-ra van kihegyezve. Tehát egy adott fajta MAV keresőfejre elég jól lehetne szorítkozni.

A képen 2.6 mérföld van. Egy régi Top Gun-ban van kép. Az megróbálhatom lefotózni.
  • L Viper #31231
    Tényleg nem akarok semmit bizonygatni, de ha megnézed a két belinkelt képet, a nyilak mutatják a vizuális távolságát a célpontnak, a képernyőn meg látszik alap és erősebb zoommal.
    Nekem ez egyáltalán nem tűnik irreálisnak. Néhány Youtube-os videón is simán lehet így látni a célpontot.
    Nekem, ez nagyon megfelel így, de szerintem a nagy múltú OF fejlesztők, akik közül sokan benne voltak a Superpak és BMS projectben is, valószínűleg épp ezért csinálták ilyenre, mert szerintük sem olyan irreális. Az OF pedig nem arról híres, hogy árkádra butított Vérpistike szim.
  • repvez
    Lényegét már leirta viper:
    Az meg hogy mi irreális, megint nem érdekel, mert nekem jó úgy ahogy van. Ez nekem csak egy játék marad, amivel így is nagyon jól elszórakozom. Még így sem árkád, ahogy OF-ben van.

Ennél lényegretöröbben nem tudtam volna összefoglalni
  • Molnibalage
    Miért? Ne fogd vissza magad. Leírtam a tényállást.
  • repvez
    még jo hogy tegnap inkább filmet néztem a maverikos hsz-ed után, mert rittyentettem volna én is egy szép hszt rola,de türtöztettem magam.De ezt megtette helyettem L_Viper koléga.
  • L Viper #31227
    Ha valaki évvégén össze-vissza dolgozik, az én vagyok sajnos.
    Nálunk ilyenkor kezdődik a legnagyobb bolondok háza :(
  • Molnibalage
    Ha már így szóba került, akkor OF vagy AF multi mikor lesz?
  • Molnibalage
    Mióta kijött az FF5.0 két multi volt nem beta taggal. FunFalcon 5.0 forgatás és az 5.3-as utáni sikertelen teszt. Csak ebből volt videó felvételem.
  • L Viper #31224
    Veled is többször, de Joe-ékkal is volt pár.
    Bár a legújabbal veled valóban egy este volt.
  • Molnibalage
    Az FF5-tel egyszer próbálkoztunk. Hát ez nem túl reprezentatív minta. :(
    Jó lenne legalább még egyszer és Hamachival.