52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#31584 A BMS az a SP4.2 + hozzá BMS patch? Az a tizenx megás fájl?
Egyébként milyen stílus? Én csak leírtam pár lehetséges esetet. Már ez is baj? Miért össze - vissza beszélek?
Lehet, hogy téged nem érdekel a technikai részlet, de a fejlesztőket igen. Az is lehet, hogy FPS spórolás miatt vették ki.
Az is lehet, hogy bug, csak senki nem vette észre - nem ez lenne az első ilyen bug - mert elég ritkán indít bárki is rakétát alacsonyan.
Egyes reakciókat néha nem értek a közösségtől. Most legyek szomorú? Lehetnék.
Nézzük az érem másik oldalát. Gyakorlatilag csak itt írjátok el, hogy milyen a bugot tapasztaltok. Miért nem a kinti fórumokon? Szerintetek a fejlesztők járnak ide és tudnak magyarul? Elnézést, de én nem vagyok fordító- és posztoló gép, elég az én gondolataimat is angolul leírni, mert nem vagyok nyelvzseni. Bármilyen meglepő, nekem is van életem. Ha a Falcon töltené ki, akkor nem 1,5 évig készülne egy kézikönyv...
Csak úgy lehet fejleszteni valamit, ha van feedback.
Az OF-nek és FF-nek is van fóruma mégsem látok gyakran ott posztokat magyaroktól. :(
(Otthon majd megnézek egy régebbi dev videót és kipróbálom az éjszakai és nappali alacsonyan indítást.) -
#31583 Nálam BMS óta egyik Falconban sincs meg ez az effekt.
Megint beszélsz össze-vissza, ki a fenét érdekli milyen módon van megoldva, felőlem lehet textúra is, a lényeg, hogy sötétben világított. Ha olyan régi Direct X-et használt máshogy oldották meg, engem nem érdekelnek a technikai részletei, volt és kész, most nics.
Talán majd egyszer lesz újabb directx-es effekt és az már igazi fény lesz.
Olyan apróságként jegyeztem csak meg, hogy régen ez volt, te meg megint hozod a szokásos érvelési stílusodat. Ejjjjjjj. -
#31582 A fák azért ilyenek, mert már valós 3D-s objektumok. El lehet pusztítani őket --> kiégett fák. -
#31581 Ezt most is látni szerintem. Mástól származó FF5.0 preview-ban láttam. Aztán lehet, hogy kiszedték ezt a textúra hatást a valós fényhatás miatt. -
#31580 Nagyon jól cserélhetők a fák a BMS-ben is. Amiket még Sindel csinált RV-hez, azok is jók és szeretem. OF-hez is azokat használom.
FF5-ben már nem jók, ott máshogy lett. Sok helyen túl szabályosak a fasorok is. Jó lenne, ha abból a projectből lenne valami, jók voltak azok az erdős fotók annó. -
#31579 A fene tudja hogyan oldották meg, de olyan jó volt pl. esős szürke időben látni a fényfoltot amikor elhúzott alacsonyan egy raksi. -
#31578 Az első fotón a fák atomjól néznek ki.
Még FF3/FF4 táján visszaolvasva a dev fórumon láttam olyan képet, ahol kísérletileg nagy erdőket hoztak létra egyes objektumok, de talán még az objektumoktól függetlenül is. Na, az zsír lenne, ha lenne ilyesmi tájelem. Feldobná az egyhangúságot.
Gyűlik egy jókora kérdéscsomag, amit megkérdeznék egyes fejlesztőktől. :) -
#31577 Az csak textúrával volt megcsinálva. Egyetlen kiadott Falcon verzióban sincs a talajon valós fényforrás és 3D modelleken is csak FF-ben van. Minden más Falconvan csak textúrákkal oldájk meg vagy más trükkel.
A BMS4 az a képes szerint már más lesz. Lassan itt a február. Meglátjuk, hogy mi lesz.
Az LP még HNY 2010 üzenetet sem tett ki...
FO táján semmi mozgás. 3 hónapja jön az 'áttörést' mutató videó.
Jet Thunder? Semmi.
:( -
#31576 Nem baj. A szürke sem volt rossz, de ez is szép. -
#31575 Még pár fotó, csak úgy:
Ezt meg Destroy-jal repültük:
-
#31574 Egy kicsit :-)
Viccet félretéve, én is várok egy frankó, stabil FF5-öt, remélem lesz hamar.
Egy valamit viszont nagyon szerettem az SP4 + BMS 1.03 kombóban: A talajon volt fénye a kilőtt rakétáknak, tüzeknek. Kár, hogy ez már nincs egy újabb falconban sem.
Addig is egy kis BMS nosztalgia:
Ezeken a képeken is jól látszik, hogy a tüzek is világítják a talajt:
-
#31573 Kicsit szomorkás volt a banner. Kísérletileg lecserélem. Remélem nem baj. -
#31572 Nem tudom. Komoly gondok voltak a SAM-ek reakcióival. Most már majdnem mind jó. A héten lesz új tesztverzió. Az RWR szimbólumok egyes egységeknél meg fognak változni és sok gép egyedi RWR-t kapott. -
#31571 az mikorra várhato , mert ugy volt hogy karácsonyra lehet belöle valami .Vagy idén karácsonyra gondoltatok :P
Remélem az már stabil lesz nálam is mert kezdek kijönni a gyakorlatbol . lassan fél éve nem repülten 2nél több bevetést . -
#31570 Hát ez erős túlzás. :)
A következő kiadás adatbázisát felhasználva elvileg elkezdhet végre dolgozni a "MolnyFalcon"-on. Új hadjárat(ok) új adatbázissal, a realism mod-on alapulva.
Remélhetőleg 1-2 dolog átszivárog majd belőle. Hónapok óta tervezek megírni egy doksit a csapatnak. Lassan tényleg eljutok oda. A kézikönyv és a videókészítés lassan bejeződik. -
#31569 A 3D kabin egyébként WIP. FF6 alatt talán lesz fejlesztve. A kabin textúrázatlan egyes helyken. Majd megkérdezetm, hogy mi a terv vele. Egyes fények sem világítanak a 3D kabinban és a flood light is bugos, pedig FF5.0 alatt vagy korábbi tesztverziókban minden F-16C 3D kabinban működött.
A kabin tudtommal 1024x1024-es, ez az új FF cuccok standardje. -
#31568 A Raider féle javítás az első amit rárakok én is.
Szerintem lassan te vagy itt az egyetlen, akinek ilyen tökéletesen megfelel mindenben az FF5 :-) -
#31567 ne értsd félre nem a kidolgozásával van bajom hanem hogy texturázással sokkal valosabban is ki tudna nézni egy kis fémes beutés kis kopások stb..Nem csak ez az egyszinü matt barna vagy milyen szin.
Esetleg nagyobb felbontásu textura használata és itt megint nem arra gondolok hogy 2000x2000es méretü legyen a textura, de az 1024x1024esbe sem mindegy hogy milyen felbontásu és részletes alapanyagbol van osszerakva.
Ha tudnám hogyan kell kibányászni belöle a templatet valamit biztos tudnék rajat variálni -
#31566 Fura. Én meg akarhánszor egy FF4-es 3D kabint kapok rámjön az okádhatnék. Olyan recés a HUD és síkbeli az egész, hogy ehaj. A kabin textúra is rémes. Raider skin nélkül rémes az egész. Az meg viszont szinte térhatású!
Csináljak összehasonlító képeket? :)
Az új kabinban tényleg kicsit fura a katapult, de szerintem az FF4-es kabinban is ua., csak ott nem tűnik fel, mert nem üt el a kabin egészétől. Ha tetszik a régi, akkor másolgatással asszem mindenhol használhatod azt. Én speciel imádom az új 3D kabint. -
#31565 Az új 3D kabin nem tetszik? Messza a legjobb 3D kabin, amit valaha láttam Falconban, és ami ingyenes is. Az OF kabinja is elég textúrázatlan, csak éppen zabálja az FPS-t.
FF-be semmi régi kabint nem lehet betenni. Volt már erről szó párszor. Az FF4 óta az FF széria adatbázisa részben más formát használ, mint a másik kettő. Semmilyen szinten nem kompatibilisek. -
#31564 No igen, nekem is épp ez volt az egyik dolog ami nem tetszett az FF5-ben.
A régi RV-s 3D-s kabin is jobban tetszik. Egyszerűen ha az újban hátranézek durva és csúnya az ülés környéke és a "sarkantyú".
Szerncsére a CG-ben még az RV-s 3D van. A lift line opció sem megy az újjal.
Az, hogy nem animált a klikkelés annyira nem is zavart a régiben, mivel inkább a 2D-t kapcsolgatom úgyis. -
#31563 ezt a 3ds kabint nem lehet valahogy átrakni FF-be , mert nekem a mostani nem tetszik, olyan mü az egész egy ujratexturázás ráférne ami a 2D-s kabinbol kerülne rá, mert igy nagyon elüt töle.Most olyan mintha nem is lenne texturázva csak a modell anyaga látszana. -
#31562 Helyesebben nem kidob, lefeketedik :-) -
#31561 Nem kevertél el valamit a rádió csatornák beállításánál?
Nálam is van egyébként egy fura dolog és csak a Falconokkal:
Ha nincs elindítva a TeamSpeak akkor kidob a töltés után a falcon és resetelnem kell. Valami hangkodek dolog lehet, amit a TS rendbe rak. -
#31560 Ha nem fog menni az OF, esetleg próbáld ki a SuperPak 4.2 OCI + BMS 1.03 kombinációt. ( OF végülis ebbőből lett és az AF is-utóbbi csak a SuperPakk más felhőkóddal, nem BMS-el! )
Toltuk multiban is és mindenhogy baromi stabil. Balkán is van hozzá igen frankó és szépen lehet moddolni: pár aprósággal igen széppé varázsolható.
Kabinok is jók:
Egy régebben linkelt kép. -
moho #31559 vgadriver frissités volt de azután is ment 1-2x biztosan, mondom annyit vettem észre, hogy mintha a toronnyal nem tudnék kommunikálni mindenki mással igen. virusirtó sem került fel, semmi komoly változás nem volt. -
#31558 Nem volt valami szoftver update azóta? Tűzfal, anti vírus? Néha ilyen kis szarság bekavar. A VGA az már súlyosabb dolog. -
moho #31557 nálam az ff5.3 soloban akadozik néha, és első próbálkozásra kb 10 perc repkedés után leszállás közben kifagyott, of47 meg fent volt jó ideje és semmi, total semmi, tökéletesen futott, most leszedem l_viper linkjéről de sztem ez van meg nekem, összehasonlitom a méreteket. egyszerűen nem tudom mi a szartól lehet ez. -
#31556 Nálam az 5.3 atomstabil. Gyakorlatilag csak az UI váltáskor fagy le, de az is csak akkor, mikor az oktatófilmek készítésénél soha nem jön össze amit akarok és 10-szer discardot nyomok és újra csatlakozok. Erre az OF is allergiás, legalábbis nálam.
Játék közbeni CTD eddig kb. 1-2 volt, a kimerevedés gyakoribb, de az is elég ritka. Összeségében nálam szólóban az 5.3 megüti a játszhatósági szintet. Multit kellene tesztelni Hamachival. Derstefék 6-8 hajáratokat repkednek odakint... -
#31555 Nem. Nem lehet. -
#31554 Innen a Falcon 4 szekcióból van az OF 4.5 és a 4.7? Ez tuti jó verzió. -
#31553 Igen. -
moho #31552 tudom hülye kérdés de FF alá nem lehet berakni az OF cocpitját? nem volt olyan elvetemült aki megcsinalta? :) -
moho #31551 ff5.3 marad :) de nem tudom, idegenkedek tőle :)
nálatok is fagyogat? -
moho #31550 nekem az alap falcon megy
igaz veszettül randa de elindul
a display törlésével is ugyanez
:( -
#31549 Az alap Falcon pucin, peccsek nélkül nálam sem megy :-)
-
#31548 A Falcon4/config mappából a display.dsp törlése csak azt oldja meg, ha egyáltalán nem indul a Falcon, de egy próbát talán megér.
Esetleg a fákat kapcsold ki a konfig editorban, de nem hiszem, hogy ez, mert az csak néhány interaktív tréninget kavart meg nálam az alap helyszínen. Nincs több ötletem sajnos.
-
moho #31547 hna én is igy rakom fel
annyi különbséggel hogy a 4.5 felrakása után is csinalok egy apply-t az editorban -
#31546 Én így rakom:
Alap Falcon 4.0 install
OF 4.5 instaall, de vigyázat, ha nincs fizetős Hitiles felrakva, csak a középső, vagy bal szélső képre klikkelj !!!
Amikor kész kilépsz a konfig editorból.
4.7 install, konfig editorban megadod, kitallózod ha kell a BMS exét.
Az egyéb mahinálásra használd a help fájlomat a raktárból.
( Exe átnevezés, fps gyorsítás, modok, stb. XP alatt mennie kell. )
-
moho #31545 a regeditből kiszedtem minden falconra vonatkozó bejegyzést (legalábbis remélem)