52965
  • L Viper #32188
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1114537900&no=16041]Nekem "teccik" :-)[/URL]

Bár ha belegondolok AF-el is jó sokat multiztunk régen.
  • L Viper #32187
    Nana, ne bántsd az OF-et! Nekem a régi ótvar gépemen egy XP SP3-on hibátlan az fps és az összes Falcon verzió közül a kedvencem.
  • Molnibalage
    Repvez az, hogy neked nem használható kérlek ne jelentse már azt, hogy mindenkinek... Az FF forum feedback alapján bővben 99% feletti embernek jó az FF5.3. Szóval bocs, de igenis van használható verzió belőle.

Ennyire erővel akkor mondjam azt, hogy az OF egy valag szar, mert egy üres TE-ben egy üres reptéren földön állva az FPS vicckategóriás nekem? FF-fel összevetve egy tök üres hadjárat FPS-se a béka segge alatt van. Az adatbázisa egy akkora vicc, hogy az asztalt csapkodom a röhögéstől. Ha lenne rá időm és szándékom már rég kijavítottam volna a hibáit. Ha valakinek van rá ideje kb. 2 hét gatyába rázni. Évek alatt kísérletet sem tettek rá. Igazából az OF lényegében azon a szinten van, mint 3 éve. Semmi komoly változás ninc benne. Sőt, az én gépemen meg olyan szar, hogy a régi fütmóddal csúny, az új füstmóddal az FPS felére esik egy rakéta indítással és a flare-ek füstje meg nem is létezik.

Marajunk annyiban, hogy az OF-hez képes jóval balanszírozottabb az 5.3. Egyetlen komoly hibája van, a zárt adatbázis, de ez is meg fog szűnni.
  • repvez
    elöször legyen már kint egy használhato verzio aztán utánna már ráér a hadjárat csinositgatása.
  • Molnibalage
    Nos úgy tűnik, hogy a hadjárat módosításaim egy része igenis működik. :)
    Nem minden pontosan úgy, ahogy én akarom, de megy.

Viszont a DB turkálás küzben feltűnt, hogy a 2D hadjárat adatábázisát is megbuherálták. Véleményem szerint kibaszott szarul. A 2D-s világban szinte minde buta bombának 100%-os találati arányt adatak meg. Hogy miért, arról gőzöm nincs... Leteszteltem TE alatt ez mit jelent. Egy szem J-6 négy bombával képes egy kétkifutós (!) repteret kiütni. Nonszesz. 3D világban human player sem képes erre F-16 avionikával sokszor... Ja, és totál pre determinált az egész a fix damage és 100% hit chance miatt.

A régi (FF4) és picit módosított értékkel igen nagy szórás előfordul a végereményben még egy olyan egyszerű esetben is, mint 4xJ-6 vs Hawk védte reptér. Néha 2 gépet leszed a védelem, de a repteret azért szétkapják a gépek. Néha egyet sem lőnek le, de a reptér sértetlen marad, mert a gépek elvétik a célt. (A BLU-107 és 200 kg ARB bombák damage értékét azért meg kell felezni.)

Az ilyen féle random hatások nagyon hiányoznak szerintem. Régen ez volt. Mi a bánatért kellett ezt kinyírni? Fel nem fogom, hogy miért csinálják ezek az emberek azt, amit...

Érdekes módon a hadjáratban nem szereplő orosz bombáknál a régi értékek vannak és az AGM-65 sem 100%-osan irtja az ellent. Rápakoltam 4-et egy A-10-re. Valamikor 3-4 járművet is szétkap, de volt olyan is, hogy egyet sem!

Értem én, hogy a hadjárat fontos, de ez az én szememben picit félmunka az amit a srácok csinálak. Szelektíven nincs értelme az adatbázist buherálni.

Szóval a 2D-s értékekbe is beleturkálok és sok-sok mindenbe. Ha a csapat nem is adja ki esetleg én akkor is ki fogom.
  • z0ty4
    Köszi a linket Balázs, sajnos videó végét youtube-on kellett megnézni, mert 26 percnél a videó kifagy valamiért.
    Azért 1 DVD-t megér feláldozni, és kiírni rá a filmet.

• Molnibalage
    Igazából elsőre tűnt jónak ez a valami, de szerintem nem nagy szám videó. Jó a képminőség, oszt ennyi.

Youtubon is fent van. Tess.

Ez szerintem sokkal értelmesebb Red Flag videó.
  • z0ty4
    dede, ez az. Köszönöm.

Én a torrentet jobban szeretem, de igy sem rossz.
  • Wampa
    red flag

Ez nem ilyesmi?
  • LeonSilver
    Kössz az infót.
  • Molnibalage
    Az RC5 fázisban vannak, ez kb. 2 hetes hír. Nem nagyon van róla infóm. Enegem boldoggá tesz a tudat, hogy létezik és egyszer jön. Vélhetőleg sokkal korábban, mint FO vagy bármi más. Konkréan én nem számítok arra, hogy 5 éven beülül lesz bármi abból...

Mivel tudok dolgozni a saját hadjáratomon és most sok meló beesett, nem nagyon érek rá álmodozni. :)

Más.

FFx.x-hez új F/A-18C és F-15A 2D kabin lesz. Az F-15A nagyon durva lesz. Már-már Aeyes szint.
  • LeonSilver
    Balázs.Lehet tudni valami "frisset" a BMS-ről ?Lesz belőle valami vagy most mi van ?
  • z0ty4
    sajnos bele sem kezd a letöltésbe, ugyhogy ennek annyi.

sry az off-ért.
  • z0ty4
    Reggelt

oFF

Most találtam ezt a filmet 1 torrent oldalon:

Fighter Pilot: Operation Red Flag BRRip 1080p

3.18 gb

Ha vkit érdekelne priviben küldöm a linket, hogy ne legyen off.

on
  • L Viper #32174
  • Wampa
    Szia V.
    Igazából akkor offolnád szét,ha ilyeneket irnál:)))))

"Ha elismerjük, hogy a természetben objektív törvényszerűség uralkodik, s hogy a természet objektív törvényszerűsége megközelíthető hűséggel visszatükröződik az ember fejében, akkor ez materializmus."

• L Viper #32172
    Üdv !
    Sikerült is gyorsan szétoffolni a topicot
  • Molnibalage
    Hej, üdv Viper! Rég láttalak errefele.
  • L Viper #32170
    Nincs mit.
    Nekem ment szépen XP alatt, tavaly évvége körül is fent volt.

• Willenbrock
    Kösz a tippeket mindenkinek,ez a mod jól néz ki,azt hiszem teszek majd vele egy próbát:)
  • L Viper #32168
    A Taringán fent van a Precision Strike része is.
    Próbáld ki.
  • L Viper #32167
    Köszi.
  • L Viper #32166
    Bár az Iraqi Freedomban meg jobb a 3D-s kabin, vagyis ott csak az van.
    Bár igazából a régikben a 2D-s is hibátlan, a 3D-meg dogozni volt jó, bár egyszerű, de a célnak jó volt ( akkor ).
  • arrow19
    Ajánlom figyelmetekbe ha már feldobtátok
  • L Viper #32164
    Nekem jobban bejön az Iraqi Freedomnál a régebbi engine.
    A Korea nem megy XP-n, de az F/A-18 Precision Strike Fighter az igen. Van D3D támogatás. A motor az hasonló a Koreához, a víz másabb inkább.

• Willenbrock
    Sajnos a F/A18 Korea nem indult el nálam az xp-n(kompatibilitást is átálítottam pedig).Az iraqi freedomban meg csak kézikönyv van-valmennyit segít de videó jobb lenne.
  • L Viper #32162
    A tanteremben, mindenre kiterjedő multimédiás oktató rész van. Nagyon-nagyon komoly. ( Gyári CD-n legalábbis. )
  • Willenbrock
    F/A-18 Korea sorozathoz van valahol oktatóvideó nem tudja valaki?
  • repvez
    egy kis csendélet
  • Molnibalage
    Na. Szóval arról van szó, hogy \terrdata\objects helyen vannak az adatbázis fájlok. Ez többen tudják már szerintem az öreg harcosok közül. Viszont az 5.39 óta van \campaign\saves\campaignDB. Elvileg a hadjáratoknak ez utóbbi hely adatbázisát kellene, hogy használják és ez a zárt. Elvileg.

Mi a valóság? Eljátszottam azt, hogy az legutolsó verzió (5.46) adatbázis fájlaival felülírtam az 5.44 (ez még jó nálam) adatbázisát aztán a szükséges fájlokat bemásoltam a \campaign\saves\campaignDB helyre. Nincs miden fájból itt is egy, mint a \terrdatában, csak 21 db fájl van, a kisebb méretűek vannak itt, a ****.HDR nem kell.

Beleturkáltam az itteni adatbázisba - hiszen most már így nyílt az is - de semmi változás hadjáratban. WTF? Beleturkáltam a régi helyen levőbe, a hadjárat változott. Nofene!

Ezért volt az, hogy a nyílt adatbázist piszkálva és tesztelve TE és dogfight alatt azt mondtam - úgy néz ki tévesen - hogy az F4Browse már nem jó. Tényleg megpiszkáltam az adatbázist, csak éppen a hadjáratot változtatta meg és nem a TE-t. Hoppá. És ilyen súlyos hiba nem tűnt fel senkinek? Mert ez azt jelentete, hogy a TE adatbázisa volt eddig zárt, és a hadjáraté nyitott. Hát ez kemény.

Ismét egy súlyos bug, ami megint csak azér lett megtalálva, mert pattogok Huslerral szemben. Már a 2. vagy 3...
  • Molnibalage
    Jó hír, úgy tűnik, hogy a szenzor értékekkel mégiscsak tudok játszani. Viszont valami hihetetlen dologra jöttem rá, elképesztő, hogy egyetlen devnek sem tűnt fel eddig...
  • repvez
    Bocs vaklárma volt csak OF4.7. a nap fénye megzavart egy kicsit, de az sztem video edit után került rá.
  • repvez
    elvileg uj BMS4 video
  • Molnibalage
    Még valami. Az egyvalamire koncentrálás megvan. Az 5.3 óta a hadjáratok gatyába rázása a cél és a hadjáratokhoz a megfelelő DB.

Pl. annak megadakdályozása, hogy az ATO idióta fegyvereket pakoljon fel, ne akarjon kifutókat Mk-82 bombákkal támadni, mert az csak 2D-s világban működik. (Igazából ott sem szabadna...) Sajnos ez azzal jár, hogy egyes gépek fegyverzete nagyon le lesz korlátozva hadjáratan. Pl. KF-16C lényegében csak AGM-88, AGM-84, és AGM-65 levegő - föld fegyverzetet hordozhat, meg talán GBU-12-őt.

Egy apró megjegyzés ehhez. Két adatbázis lesz már 5.5-ben. Egy a hadjáratokhoz és egy a többi modulhoz. A hadjáraté zárt, és ott a fegyverek limitálását a squadron stores használatával érik el. Viszont a TE adatbázisával - ami viszont nyílt! - felül lehet írni és saját felelősségre megváltoztatni azt, amit akarsz. Ez tengap esett le.

Tegnap elkezdtem kalapálni a hadjáratomat. Az egyik elképzelésem nagyon is működőképenek tűnik. Már a hajárat 3. órájában a hipermodern légierővel rendelkező kék erők ellenére kis időre helyi légifölény volt Mandumi táján. A Szu-25 és J-6 gépeknek adtam SEAD role-t. Le is pucoltak két Hawk állást. Eddig soha nem pucoltak le egyet sem soha...

Tök jóvolt, mikor a magasan repülő H-5 gépekre indított a Hawk. Az alacsonyan berepülő J-6 gépek meg megszórták CBU-val az állást. Aztán a maradék H-5 persze eltakarította a célt. Mindjárt más a leányzó fekvése...

Persze még mindig megvan a MANPAD és SHORAD "felhő", de hamarosan ezt is vizsgálom. Először egyes apró dolgokat tesztelek, aztán egybeéítem az egészet.

Végre jobb a hangulatom. Tudok dolgozni. Persze azért vannak furcsa anomáliák is, de kapok segítséget.
  • repvez
    Nálam a W7 +ATI kombo teszi be a kaput az OF-nek amugy menne rendesen,csak nincs értelme ha átlátszik minden .Az FF is megy csak éppen nem tudom befejezni vagy elkezdeni a missiont, de amikor megy akkor nincs semmi zavaro hiba .
  • Molnibalage
    Az viszont nem értem, hogy OF és FF sem megy nálad rendesen. Ez elég egyedi.
  • Molnibalage
    Mindenki másnak hiba nélkül megy.
  • repvez
    Akkor én már nem is reménykedek ha nálad sem megy akkor én mit mondjak mikor nálam az 5.3 sem ment normálisan.
  • Molnibalage
    Nagyon látványos nem leszi, inkább DB jellegű.

A gond továbbá az, hogy nálam nem fut. Ha hadjáratot indítok az 5.46-ot használva, 99%-ban CTD a töltés eredménye. Csak nálam van ez a hiba, és megmagyarázhatatlan. Az 5.3 atomstabil, OF fut, FF4 fut, 5.46 nem. Ha ez lesz kiadva kis javítással, akkor nekem úgymond az 5.5 nem fog létezni. Fasza...
  • repvez
    Az FF5.5-böl nem lesz feature bemutato topic vagy nincs benne uj látványos javitások ?